Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
spyduck #8846 üzenetére
A a telefonos helpdeskes a Lenovo-nál azt mondta nyugodtan szétszedhetem a laptopot, csak az a lényeg, hogy szervizeltetés esetében mindenképp a gyári konfigurációval küldjem vissza és a csavarokra nagyon vigyázzak, mert gyári csavaroknak kell benne lennie, illetve semmiképp sem veszhet el egy csavar sem. Annyira nem nagy téma szétszedni csak a megfelelő eszközök kellenek, van benne tapasztalatom, sok gépet szedtem már szét. Egyébként gariztatás esetében is aláíratnak egy papírt, amiben vállalom a felelősséget, hogy eshet rajta esztétikai kár...
(#8847) Impressa:
Unlockolt BIOS-hoz gondolom bele kell nyúlnom a laptopba, BIOS-t telepítenem, ez már tuti gari vesztéssel jár, ami nagyon nem okés.
Vagy van esetleg más módszer unlockolni a bios-t? (Mondjuk a bios-hoz nem szívesen nyúlok, számomra kényes rész...)
-
Gesta28
tag
válasz
spyduck #8831 üzenetére
Azért hála isten eddig egy meghibásodása sem volt, egyedül az akksi szállt el benne, de az is már legalább 3 éve. Azon kívül semmi baja nem volt, és remélem nem is lesz!
Egyébként még csak 5 éves!!
Teljesen meg vagyok vele elégedve, eddig sosem hagyott még cserben.Azért egy memóriabővítést mindenképp eszközlök, mivel a 2 giga helyett a 4 giga sokkal többet érhet. Win 7 is jobban örülne neki szerintem.
Én inkább újat veszek, mintsem belenyúljak valami kevésbé megbízható használtba, aminek nem tudom az előéletét! És lehet többe lenne a szervizelése, mintha újat vennék.
-
Gesta28
tag
válasz
spyduck #8829 üzenetére
Akkor mivel tudnám felturbózni? Más elképzelésem nem igazán van, SSD az még nem nyerő, mivel nincs még olyan ár/érték arányban, hogy viszonylag olcsón hozzájussak egy kb 160 GB-oshoz, annyira pedig legalább szükségem van, viszont annak az ára még nagyon magas számomra.
Proci csere segítene még, de az kis mértékben befolyásolná a teljesítménynövekedést. Már csak a memória bővítés jöhetne szóba, de azt nem tudom mennyit számítana. Szóval kimerült az ötlettár.Egyéb javaslat?
-
Domike84
csendes tag
válasz
spyduck #8825 üzenetére
Hát valszínű várnom kell majd.
Én teljesen elégedett vagyok a géppel leszámítva azt h nem tudom használni a touch padot, csak maga az elv bosszant meg az hogy az ügyfelet magára hagyják vásárlás után. Kutyát nem érdekli ha problémád van, illetve hogy a saját hotline-juk egy rakás...
-
Csabi88888
csendes tag
válasz
spyduck #7093 üzenetére
Gondolom tartalmaz hasznos javításokat, módosításokat. Ma délután meg is történt a BIOS frissítés
Reggel 8 óta megy a gép és eddig nem produkálta a hibát. Lehet, hogy megint nem hallat hónapokig magáról
Remélem, hogyha nagyon megakarja adni magát, akkor azt még a gari időtartamán belül megteszi.
-
Csabi88888
csendes tag
válasz
spyduck #7090 üzenetére
Na igen, ezt nem lehet csak úgy elővarázsolni:S Szeptemberben csinálta kb. 3x. Aztán egészen tegnapig hibátlan volt a masina. Pedig napi 10-12 órát megy. Szóval érthetetlen az egész. Akkor a biost felesleges frissítenem? Enyém 2011 januári, a legfrissebb meg augusztusi.
Köszi a segítségeteket. -
Puma K
nagyúr
válasz
spyduck #6947 üzenetére
Ez nem a 2 grafikus egység gyártó hibája (AMD, Nvidia) hanem a gyártóké (keress rá, vagy kérdezd meg itt PH! megfelelő topikjába a kérdést, hogy mennyi van ezekből a gyártókból), mert egyesek nem engedik, hogy azt használd amit legfrissebben kiadott a GPU gyártója. Általában szöszölnek valamit vele (talán tesztelik, vagy az adott laptop különleges funkcióit utánahangolják vagy leteszteljék, hogy működik-e minden típusnál).
Én is jobban kedvelem az Nvidia GPU-val ellátott gépeket (asztali számítógép vagy laptop/hordozható személyi számítógép/notebook), de ez egy kicsit flame-keltőnek hat
-
Throme
veterán
válasz
spyduck #4663 üzenetére
Hello!
Már bocs de te miről beszélsz?
Nálam kilép a teljes képernyős alkalmazásokból (pl játék)...
Ezt én tapasztalom, akkor ne mond már, hogy nem lép ki!Ráadásul állításod egy HP-s tapasztalattal próbálod igazolni!
Egyébként az FS gépemen nekem sem csinálja ezt a kilépkedést, de ez itt egy Lenovo 3000 szériáról szóló fórum....A szoftvert (conexant smart audio) pedig néztem és nem találtam megoldást a problémára...
-
Bibby
addikt
válasz
spyduck #4627 üzenetére
Nem panaszkodásként írtam, mert a gép már két éves lesz, az árához képest nagyon szépen kiszolgál. Ez az első probléma vele, de elég halk még a kerregés. Ennyi belefér az amortizációba, nem egy thinkpad.
De ha sok embernek volt már gondja, valaki csak tudja az árát kb!
-
bolcsodal
addikt
válasz
spyduck #4333 üzenetére
No igen. A gondot GMA X3100 integrált VGA-nak hívják!
Elképszető, hogy az intel teleszórta a Notebookpiacot ezzel a szarral.....Persze ott, ahol minden voltamper számít, ott van létjogosultsága 2D-ben. De teszem, hozzá egyik ismerősöm éppen 2D-ben szív egy dokkoló DVI kimenetével szintén X3100-al...
Kephamos: Én is driverproblémára gyanakodnék a helyedben. Próbálj közvetlenül az Intel-től drivert letölteni. Nem biztos, hogy a legfrissebb lesz a legjobb de próbálj ki néhányat. Amit a Lenovo honlapjáról tudsz tölteni azt felejtsd el vagy 10 verzióval régebbi a legrújabbnál általában...
-
Kephamos
addikt
válasz
spyduck #4330 üzenetére
És szerinted mégis mi okozhatja a hibát? Elvileg x3100-assal az Oblivion elfut, igaz csak minimum beállításon. A CPU-t nem mondanám gyengének, ezek szerint a gpu sem oly gyenge a ram viszont kevés.
(szobatársamnak valamelyik kamionos játék simán fut nekem szaggat.Ugyanaz a hardver van a két gépben, csak neki 2 giga ram van) -
-
bolcsodal
addikt
válasz
spyduck #4254 üzenetére
Nekem van egy júniusi gyártású otthon, azzal semmi probléma. A céges viszont későbbi gyártású és egy rakás szar az otthonihoz képest. Hangos a vinyó, kerreg a venti, a diagnosztikai ledek mindig világítanak, (tehát a standby led is, mikor nincs standby-ban a gép).
Összeségében elkeseredtem volna, ha egy olyan minőségű N200-at sikerül otthonra vennem..
Más.
34K +2év gariért reális ár? 3000 N200-ról van szó.
-
válasz
spyduck #4224 üzenetére
Igen úgylátszik nálam is előjött.Hát ez van,én már kicseréltem.Vettem egy tartalékot is.Ahogy látom kellet is mivel te is cseréltél háromszor.De nem tudom hogy mi lesz,hogy ha már nem kapunk hozzá ventit.Mert ugye nem akarom lecserélni,az egy éves gépet egy ilyen miatt.Legalábbis nem szándékozom.Van valami ötleted?
-
bolcsodal
addikt
válasz
spyduck #3822 üzenetére
Szétszedni még nem szedtem szét, de olyan mintha a lapátkerék akadna valamiben. Érdekes, hogy az otthoni Júniusi N200-asom teljesen hangtalan vetnivel megy (úgy értem, hogy nem kerreg egyáltalán...).
Szerintem nem szériahiba, valami más lehet a háttérben.
Elképzelhető, hogy kát különféle CPU venti került bele? Mondjuk lehetséges, hiszen a többi alkatrész is hasonlóan sokféle bennük.
-
htmtimcsi
tag
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
spyduck #3688 üzenetére
Most néztem meg az eseménynaplóban, h mi lehet a hiba. A Boardcom lan drive-re ír ki mindig kikapcsolásnál egy hibát és egy figyelmeztetést. Vagy szoftveres a baj vagy hardveres. Most próbálok vmi jobb drivert keresni hozzá mert úgy látszik a lenovo honlapjáról leszedett driver nem fajin.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3678 üzenetére
csak megkéne zsirozni/olajozni a ventit.
3csavar fogja a ventit. és 4csavar a venti levő "fényes"lemezt./bár vlmi spéci csavarhuzo készlet fog kelleni mert super mini csavarokvannak.+csipesz hogy megbird fogni a csavarokat/
leszeded a lemezt és kiemeled a lapátot. és nyomc oda kicsi olajat vagy zsirt.
de inkább vidd boltba ott garira cserélik. -
buherka
addikt
válasz
spyduck #3678 üzenetére
aj-aj
....mióta is van meg a géped?
. neked még garis, ha jól tudom
(#3677) BaLee...elvileg amikor feltelepült a Vista, akkor felismerte benne az integrált webkamit, tehát nem kell hozzá külön driver (mivel USB-s kompozit eszköz). Az XP is felismeri a webkamit és nem kér drivert hozzá
Mondjuk rakjál fel egy Skype-ot és csinálj egy webkamera tesztet. Fogja látni a program külön driver nélkül is -
Mano79
csendes tag
-
Mano79
csendes tag
válasz
spyduck #3569 üzenetére
Na felnyomtam a Lenovo-félét, de ua. hiba, az eszközkezelőben is ott van, illetve ha benyomom a bluetooth-t akkor kiírja hogy telepíteni kell, és felajánlja honnan akarom, automatikusan a neten nem talál semmit rá, én meg ugye nem tudok mit megadni neki elérésként.
Azt tudom, hogy az Fn-F5 kombinációval lehet kapcsolgatni a wifit, azt meg lehet oldani vhogy, hogy a bluetooth-t lehessen? Mert routerről fog majd menni, akkor meg nekem nem fog állandóan a BT kelleni.
Bár elsődleges, hogy hibát ne adjon ki.
-
marcias
őstag
válasz
spyduck #3485 üzenetére
Sztem azért ez a hasonlat erősen sántít. Normál használat esetén egy Acer is tökéletes lehet. Egy TP előnyei akkor jönnek ki, ha szélsőségesebb eseteket veszünk, esetleg még akkor, ha annyit nyúzzuk, mint ahogy azt egy asztali géppel tennénk. Nem értek tehát egyet avval, hogy van a TP és van a "többi" gép, nem kell leszólni, lebecsülni egy Acer Travelmate-et sem, használtam már, és nem sz@r.
-
válasz
spyduck #3485 üzenetére
és Lenovo hogy áll csavar és anyák szempontjából? (ennyire hulladékok az Acerok?) Nekem kell a tapipad, valahogy Thinkpad ellenszenvem van, olyan ronda a jobb szélén az az IBM felirat, nekem a Lenovo jobban bejön, jó persze, jók voltak a videok, de a beázás azért durva volt, az nem a strapabíró burkolaton múlt. Ennyiből másik gép is kibírja, ha végig ki van kapcsolva, és utánna szervízben kitisztítják (csak az akksi ne legyen zárlatos...). Jó, hogy mindenki így dicsőíti, de én akkoris N200 melllé állok (na és Toshibával mi a helyzet? Néztem egy A300-1G2, soha nem venném meg, mert drága, 160e). De úgy általában erről egy szó sem esett.
-
-
válasz
spyduck #3477 üzenetére
Gondoltam, hogy ez a Rollcage lesz benne (hogyne olvastam volna az írásod, az adta az ötlete az N200 felé). Hogy őszinte legyek, nekem nem tetszik, egyrészt nuku touchpad, másrészt az a pöcök valami irtó ronda a billzet közepén. (pl vonaton érdekes lehet vele egerészni, proci is gyengébb, és csak egy giga ram van benne. Összehasonlításképp mondom az N200al szemben. Nekem nem törébiztos gép kell, hanem tartós. Ha az N200 nem esik szét két-három év múlva, akkor jó.
-
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3469 üzenetére
Hi-hi
...jól teszed
(#3468) htmtimcsi ...aham...és úgy miért nem lehet megcsinálni a Vista-t, hogy ne kelljen klikkelgetni és kikapcsolni mindenféle szarságot, hogy hozza az elvárt sebességet?
Én nem egy éjszakát áldoztam rá, hogy kikapcsoljam a lassító dolgokat a Vista-ban.
Sikerült valamelyest helyrepofoznom...de így sem tudom megszokni. -
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3464 üzenetére
"tetszett, mert szép" látszat olykor megtévsztő.
"Úr isten gyerekek, ez a Vista egy borzalom. " erre nekem 2hét se kellet,sajnos. de gratulálok a kitartásodhoz hogy ilyen "sokág" bírtad vele.
"Minden megkérdez" ezt ki lehet kapcsolni.
a sok ramot eszik meg a superfetch miatt van> ki lehet kapcsolni. csak akkor ha mindent visszaállítasz akkor ott leszel mintha xp-t raknál fel.a vista click-click+user barát. tehát mindent tiltunk amí a rendszert kicsit is módosítja, de nehogy gépelni kelljen 1 sort is, és nehogy megkeljen tanulni a rendszer müködéstét, inkább maradjon tudatlan a user. következménye: a user 10év alatt megtanul clickelni, mint az állat, nem olvassa el hogy mit ír ki, mert a "rossz" clicket a rendszer lefagyás/rendszerösszeomlás után "megjavítja",visszatölti az eredetit.
szóval a windows butít is. engem mint sokan másokat idegessé tesz. már el is képzeltem hogy szívrohamot kaptam és a kórházban fekve csak annyit fogok kérdezni a dokitól: "túl fogom élni a windows támadást?" -
buherka
addikt
válasz
spyduck #3464 üzenetére
Kb. nálam is eddig tartott a varázs...talán inkább 1 hétig.
Ahogy felraktam az XP-t...azt hittem újjászülettem. Tény hogy egy jogtiszta Vista van a notimon, de ahogy mondod...egyszerűen botrányosan lassú....kuka!
Szépnek szép...de ide az kevés.
Rakjad vissza a jó bevált XP-t...ne szivasd magad -
-
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3385 üzenetére
Másnap már mehettem érte
...kicserélték, hazamentem...aztán megint sz@r
.
Na mondom, újrahúzom a rendszert az eredti Vista-val, amit kaptam hozzá
Aztán láss csodát flottul és hibátlanul működik az író
Szóval semmi baja nem volt az írónak...én hülye, meg kicseéltettem
. most már tök mindegy...én voltam ultra béna
De azért marha jó fejek a Lenovo szervizesek...itt aztán nem kötekednek. Ha azt mondod, hogy rossz nem tesztelgetnek, cserélik szó nélkül....Piros pont a Lenovo-nak ismét
Ja...és még valami. Itt elhangzott a fórumban már többször is, ha valaki Vista-val kapta a gépét és letörli valamint előtte nem csinál Recovery CD-t, akkor keresztet vethet...hát a nagy túrót.
Letöltöd a 30 napos Vista próbaverziót (nekem a szervízben adtak egyet ingyen) és megadod a hologrammos matricán a Serial-t a telepítéskor, ami a géped alján van.
Ekkor azt fogja telepíteni, amire jogosult vagy...az én esetemben a Home Premium-ot.
Amikor feltelepült, még mindig 30 napos próbaverzió, de...
A Win. a Serial alapján generál egy 8X6=48 számjegyű kódot amit meg tudsz nézni a Vezérlőpult->Rendszer->Windows aktiválás, almenü alatt, de online kell lenned
Több lehetőség van az aktiválásra...SMS, 0680-as ingyenes behívószám.
Bediktálod vagy elküldöd ezt a 48 számjegyű kódot, amire az Microsoft ismét generál egy 48 számjegyű kódot...no de ez már a végleges kód
.
Beírod és Jogtiszta a Vista-d...
Szóval picsáb@ a Recovery CD-vel -
bencsikt
csendes tag
válasz
spyduck #3360 üzenetére
Én játékra nem használom, igazából ezért nem is értettem mi a baj vele. De a sebesség akkor szokott megakadni, ha pl. nem eleve maxon használod a CPU-t, és az fsb-t éppen magasabbra állítja. Nem tudok róla, hogy a GMA X3100-hoz lenne valami szoftver, ami GPU sebességét állítgatná (mint pl. a Radeonoknál). Sajnos ezt a játékot nem tudom kipróbálni
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3308 üzenetére
Én a Lenovo oldaláról szedegedtem le a drivereket.
Lényeg hogy pontosan add meg a notid tipusát a görgetős felületnél és akkor telibe azokat a drivereket dobja ki ami a notidhoz jó.
Én kikerestem, hogy N200 majd a következőnél 0769, majd EDG...így pontosan tudta, hogy nekem melyik notim van. Egy az egyben kiírta, hogy milyen perifériákkal rendelkezik a masinám.
Neked is ott van az alján a szám.
Ezekkel a meghajtó progikkal tökéletesen működik...egyedül a Realtek drivert nem raktam fel. -
duni84
aktív tag
válasz
spyduck #3259 üzenetére
azt a hangszórós dolgot a T61-re írtam ... perpill nekem is T60 van, ehez képest a T61 akksi ideje és hangszórója az két lépés vissza .. de ez már off a 300-es topikban ( a gari meg ... anyósról van szó, aki nem hiszem, h vesz másikat még 100ezerért 2 év múlva, inkább a 28ezret most ... vagy inkább a nullát, ha nem szokott tönkrevágódni ez a típus "normális" használat mellett 1 év alatt ... ezért kérdeztem, h kinek mi a tapasztalat, szükséges-e )
-
duni84
aktív tag
válasz
spyduck #3257 üzenetére
háhh, nagyon sok állás van ott is, csak nem biztos, h egyből hozzávágják az emberhez
amúgy nagyon nincs gyenge pontja ... tán a hangszóró, ami használhatatlan, meg az akksi hamarabb lemerül, mint a t60-ason ( persze lehet játszani a beállításaival )
akinek esetleg régebbóta van n200-as notija, az meg tudná mondani, h érdemes-e beruházni a garihosszabbításra mondjuk 1ről 3 évre? ( az anyósnak vettünk, mert netezni, filmet nézni tökéletes, tehát ez is egy rizikó faktornak számít )
Melyik része szokott meghalni? ( hdd, kijelző, dvd-hely, ? )... és akkor elkezdem visszaolvasni a 3000 hsz-t
-
Daneeka
senior tag
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3191 üzenetére
képzeld nekem évekig 1virusom se volt, ugyanis nem volt netem. akkor a legbiztonságosabb a gép. természetesen lehet probálkozni, nekem is volt hogy sokáig nem volt virusom, vagyis nem tudtam róla, de jól müködöt a gép, de egyre több ilyen gépbizerátort írnak(gondolom kell a pénz a virusirtó progi eladásból). de tényleg régen nem voltak ilyen gondok hogy virus, csak ment a DOS szépen és arra senki se írt virust, na jó voltak, azok tényleg szétcseszték a gépet és egyből tudta az ember hogy virusa van a gépének. manapság tényleg az a cél hogy használják az ember gépét, észrevétlenül.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3182 üzenetére
"és mégsincs vírus meg semmi a gépemen." honnan tudod ha kikapcsoltál mindent progit ami figyelni tudja. lehet hogy van csak nem a gépedet akarja tönkre vágni, hanem másnak a tieden keresztül. én példálu a neten böngésztem és a honlapon megjelenő kép volt virusos, azért dur va hogy mik vannak.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3174 üzenetére
Lehet, hogy frissítetted az Update progival és észre sem vetted
...van ez így
(#3175) bolcsodal ....szóval miért nem?
Mert 1-szer raktam fel tűzfalat és állandóan beleugatott mindenbe és ott megfogadtam, hogy soha többet
Én is használom a cégnél a notit, de mondjuk ott a szervernél van tűzfal, tehát a bejövő és a kimenő jel is meg van szűrve, de rendesen.
Évek óta nem használok tűzfalat és nem vettem észre semmi olyan dolgot, ami miatt ismét használnom kellene.
Csak lassítja a gépet.
Sokan telepakolják a gépet mindenféle aktív Spy figyelőkkel meg tűzfalakkal...aztán visítoznak hogy. -Lassú a vindóz!
Én aktív módban Nod32-őt használok és inaktív módban mellette van a CounterSpy. -
buherka
addikt
válasz
spyduck #3140 üzenetére
Nya szóval...
1. Ez a Realtek HD Audio driver egy rakás
Ha felrakom a drivert, akkor sistereg fülesen kereszül a 3.5-ös jack kimenet, mint az állat Meg a hangszórók is tök halkak lesznek.. A Vistanak a beépített drivere tökéletesen viszi a hangot. A beépített hangszóró is hangosabban szól, meg a füles sem recseg.2. Az XP képtelen normálisan szabályozni a proci feszültségét, mert hálózatról állandóan 1.36V-on megy....a Vista visszaveszi 1.01V-ra és így 42 fokon megy, tehát jóval hüvösebb.
Próbáld ki, hogy rádugsz egy fülest és told fel a hangerőt 100%-ra és hallgasd meg, hogy mennyire sistereg neked. De a driver legyen fenn. Mondjuk, ha XP-t használsz, akkor tuti hogy fenn van a Realtek driver, mert anélkül meg sem nyekkennek a hangszórók
Én lehet, hogy holnap beflesselem ezt az 3.03-as bios-t, végül is ott a procim támogatása...rendesen furdalja az oldalam a dolog
(#3141) htmtimcsi ...azt mondod, hogy elfelejtették felrakni a szerverükre?
, lehet hogy szándékosan, ez a 3.01-es ilyen "gyári" bios féle lehet...amit a gép összeszerelésekor rakhatnak fel. Persze csak találgatok
(#3142) bolcsodal...a DVD írót Nero beépített szabályzójával be lehet kussoltatni, hogy ne állandóan 8X-os sebességgel repesszen.
Én is ezt használom ha pl. filmet nézek. -
buherka
addikt
válasz
spyduck #3138 üzenetére
Szasz főnök
Eddig jól működik a kicsike
Rájöttem egy-két bakira, amit már kiküszöböltem, de összességében jó kis gépezet ez az N200-as
Köci még egyszer a tanácsokat
ja...még valami: nekem is megfordult a fejemben a bios frissítés
A gépünkhöz 3.03-as a legújabb bios...de nekem meg 3.01-es van rajta, amit még a Lenovo oldalán sem látok.
Valahogy ezt nem értem, hogy lehet, olyan bios a masinán, ami a Lenovo-nál nem létezikAzért akarom frissíteni, mert a T2390-es procit (ami nekem is van) a legújabb bios támogatja...
Vagy inkább hagyjam a rákba? -
Daneeka
senior tag
válasz
spyduck #3012 üzenetére
A mobilneten már nem lehet variálni mert céges cucc, de köszi a tippet
Viszont, ha a általad linkelt notit veszem meg arra simán fel tudok tenni egy Xp-t? Driverek is rendben lesznek?
Ja meg T5550 és T2370 között nagy különbség van fogyasztásban és ezáltal akksi élettartamban? -
turbolali
csendes tag
válasz
spyduck #2981 üzenetére
Üdv!
Nekem egy N200 B8G-m van. Eleinte winXP-vel használtam, majd tettem bele 2db 1 gigás DDR2-800-as ramot. Számottevően nem lett gyorsabb, csak egy-két tesztben. Így kb 3ó40p-4ó volt az akkus üzemideje, ez megfelelő volt.
Gondoltam kipróbálom a Vistát, olvastam róla jót is, rosszat is. Szereztem egy Ultimate Editiont és feltettem. Vele kapcsoltatban viszont vegyes érzelmeim vannak, röviden egy két észrevételemet leírom.
Szokás szerint a System Update segítségével telepítettem, a Thinkvantage kivételével, az egész rendszert. Ezután a VGA, hangkártya, Wlan drivereket a gyártók oldaláról szedtem le.
Frankó lett, elég stabil, nincs gond a Wlannal és a hangkártyával sem.Sztem a grafika az újabb oprendszerben sokkal szebb, sok a beépített szolgáltatás és ezek zöme használható is. Általános használat mellett egész elviselhető sebességgel mennek a dolgok, egyelőre nem nagyon használtam semmi spéci, nagy erőforrás és memóriaigényű programot, alkalmazást.Játékot nem próbáltam, mert még nincs Vistás gémem, de majd az is meglesz.
Egyébként élményindexe ebben a felállásban:3,5 (cpu:5,2;RAM:4,8;VGA Aero:3,5;VGA 3D 3,5;HDD:4,9). Érdekes, hogy az X3100-et feljebb pontozza, mint egy GeForce 7300-as mobil vga-t, ami alapban(és Xp-n) kb 92%-kal nagyobb pontszámot ér el a 3DMark 2003 és 2005 tesztjein (és olyan játékok is elmennek rajta amivel én csak szenvedek és kigúvad a szemem tőle
)
Viszont van egy-két nemtetsző apróság!
A 2 GB memóriából netezéssel, torrent és valami zenehallgatés közben általában 2-40 MB szabad!!! Ez odáig fajul, hogy néha be kell zárnom valami progit (jellemzően a torrentet), mert nem hajlandó megnyitni egy újabb böngésző ablakot!
Nem tetszik az, hogy nem találtam megfelelő videólejátszó alkalmazást sem, mert a Mediaplayer nem játszik le sok formátumot.
Az akkus üzemidő is erősen csökkent, alig éri el a 2,5 órát. Torrent és Wifi használattal, netezés mellett. Mindezt a lehető legminimálisabb energiafelhasználással( legkisebb fényerő, az energiagazdálkodásban mindent minimumra állítva és energiatakarékosra állítva a sémát, stb). Teljesítménycentrikus sémán, magas fényerővel nem próbáltam, de sztem inkább hasonlít majd az akkuteljesítmény egy szünetmentes tápéra, mint egy laptoptól megkívántra.Na jó, ez lehet, hogy erős volt....
A venti energiatakarékosban inkább lassan, de folyamatosan megy, és fix a 800MHZ. Bár ez lehet a mostani 35 fok miatt is...Egyelőre ennyi, majd ha lesz még megfigyelés, akkor megosztom. Egyébként valószínűleg visszarakom az Xp-t, azzal jobban meg voltam elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged