Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
Gesta28 #12225 üzenetére
Fujitsu A514, Dell 5558 i3-as kiépítésekben. Ezek az olcsón jók 120-140k körül és kifújt. Előbbiből van gyári SSD-s kiépítés 130k körül. Ha nem szempont a nagy tárhely, akkor az elég tuti vétel.
A másik lehetőség a használt üzleti a (garancia, megbízhatóság miatt) Laptopsystemtől. -
dugo_
veterán
válasz
Gesta28 #12221 üzenetére
Én egy Dell 3541-ben próbáltam azt az A4-es APU-t, harmatgyenge.
Lenovo meg mostanában gagyi anyagból, gagyi alkatrészekből hány össze mindent a B, G, Z kategóriákban, ennél csak jobbat tudsz venni...Telemaxnak köszönhetően a hazai garanciáztatás is oroszrulett lett, saját topik is van itt a kizárólag a szakértelmüknek és hozzáállásuknak szentelve.
Ha a 17,3" a kritérium, otthoni netezős gépként, akkor egy i3-as Dell 5748-ig érdemes lenne emelni a keretet
-
426os
őstag
válasz
Gesta28 #12221 üzenetére
Nem ismerem a gépet, ezért arról nem mondanék semmit (mondjuk elképzelésem van róla).
Az AMD-ről sem mondanék már semmit, mert 2 éve már, hogy megváltam az AMD-s gépemtől, azóta sok minden változott. Mondjuk nem tudom mire használnád a gépet, de szerintem ez cpu, ami ebben van harmatgyenge.
Egyedül csak magáról a Lenovoról tudom azt mondani, hogy én most biztosan nem vennék újra, mert elég kiszámíthatatlan a garanciájuk. A milyen notebookot vegyek topicban kicsit naprakészebb infókkal tudnak ellátni, javaslom, hogy nézz be oda is. -
spyduck
nagyúr
válasz
Gesta28 #8830 üzenetére
Ne haragudj, h ezt mondom de szrbol nem fogsz varat epiteni. Penzkidobas minden egyes forint amit arra a gepre koltesz ami csak minimalisan lesz gyorsabb es barmikor elromolhat. 7 eves laptoprol beszelunk, csoda, h eddig elt egy ilyen consumer cucc....
Add el es gyujts egy masikra, akar hasznaltra.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gesta28 #8629 üzenetére
Igazából nem számít semmit, bár a 45mm-es processzorok korszerűbbek és picivel jobban melegszenek, de a laptopod esetében ez elhanyagolható. A megfelelő hűtési-házirend és a benne lévő heatpipe simán elbírja a többletet, egyes esetekben (magasabb órajel) előfordulhat, hogy többet hallod a ventilátor működést. A gyorsítótár mérete rengeteget számít, hiszen a rendszermemória elérést váltod ki az adatoknak előzetes beolvasásával, és ha olyan erőforrást igénylő alkalmazást használsz, mint pl. VirtulBox, akkor nélkülözhetetlen. Sajnos nem működnek a PXXX-es processzorok a laptopban (rákérdeztem), így azt tudnám javasolni, hogy a legideálisabb CPU választás számodra; T 7700, T 7800 (4MB L2)
Működik a T 9300, T 9500-as is, de ott már jelentős hőtermelés van, amit nem bír el a hűtésrendszer. A fent említett processzorok a chipset támogatásán kivül Bios korlátozás alá sem esnek, ergo nyugodtan megvásárolhatod. Ennyit tudtam..
-
pixxon
tag
válasz
Gesta28 #8629 üzenetére
Ezt a kérdést szerintem tedd fel ITT. Úgy biztos jó választ kapsz.
AMD Power: Akinek nincs baja, ne ír ide. Én is elégedett vagyok a g580-ammal (i3+gt635m). Nincs throttling (legalábbis játék közben még 3 óra után sem volt), hűtése sem túl hangos (egy kis zene könnyen elnyomja).
-
myke01
senior tag
válasz
Gesta28 #8613 üzenetére
Az f@xa !
Az igazság az ,hogy az Intel oldalán egyáltalán nem találni hozzá chipset-drivert a CPU-Z vagy Aida64 által kiolvasott adatok alapján (mondjuk azok elég "sovány" adatok
) . Legalábbis én még nem leltem rá . ( Ez nem valami Lenovo-Intel kooperáció miatt lehetséges ,hogy csak a gyártó oldaláról szedhető, ami meg "ezeréves"? )
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gesta28 #8599 üzenetére
Köszi! Passzol az, csak 800MHz-en fog "működni", de még meglepetés is érhet. Intel GL40-es Chipset-nél mennek a P8XXX-as processzorok simán. Szóval ha van lehetőség egy próba erejéig, akkor érdemes kipróbálni vagy rámész a biztosra, végülis onnan is lehet erősebbet választanod.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gesta28 #8597 üzenetére
T9500-as ment benne, de állandóan ment a ventilátor, szóval melegedett rendesen. Amit ott látsz az fizikailag mind passzol, legfeljebb nincs támogatása BIOS, ill. Chipset, alaplap szinten. Szerintem, ha tudod a helyszínen próbálni, akkor megérné a kísérletezést (800MHz-en működik fog), vagy marad a T7XXX-es sorozat.
CPU-Z-vel nézd meg pontosan a Chipset-et légy szíves!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gesta28 #8594 üzenetére
Socket P-és, így a Core 2 Duo P8400 -> P8800-ig próbálnám, mivel ugyanolyan teljesítmény mellett kedvező fogyasztás, ergo még kevésbé melegszik (25W TDP). Azt meg kellene nézned, hogy esetleg egy P9500 /P9600-as elindul-e esetleg a laptopban (szvsz ez már korlátozva van BIOS szinten (L2 6MB.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Chrome
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest