- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarian2
csendes tag
válasz
buherka #3838 üzenetére
a dolog csak rövidtávon segít, hosszútávon a visszamaradó anyag legtöbbször kikezdi és oxidálja azt az igenvékony fém vezetőréteget, ami a bill'zetben van, abba meg bele se merek gondolni hogy kiszereletlenül fújkodj vele, mi van ha az alaplapot is éri az a 'csodaszer'. hosszú távon ilyen elektronikákhoz gyilkos dolog, és gondolom a laptopot nem 1-2 hónapra vásároltad.
-
-
solarian2
csendes tag
válasz
buherka #3791 üzenetére
Amikor T7100->T9500 upgradel foglalatoskodtam és elakadtam, akkor hívtam a supportot, és nem voltak hajlandóak semmiféle információt adni ezzel kapcsolatban, hiába magyaráztam ,hogy értem hogy 'ugrott' a garancia, de szerintem a support != garanciális ügyintézés, szerintük meg de. Mondjuk a processzor nem CRU, a vinyó meg asszem de, de szerintem sok jót ne várj ilyenfajta kérdésektől. Sajnos a notebook nem PC, itt egy kész terméket veszel meg.
billentyűzet meg forma témában: messze a legjobb billentyűzet ebben a gépben van szerintem a 300ezres kategória alatt, toshiba asus acer msi mind nulla ehhez képest. Besüppednek ahogy gépelsz, csattognak mint valami régi hallszenzoros billentyűzet, idióta kiosztás. Itt minden klappol.
A forma meg ahogy már mondtam, semmi csilivili, kellemes, komoly, picit lehetne szögletesebb -
DeusHun
őstag
válasz
buherka #3768 üzenetére
Megoldottam a problémát. Simán kiszedtem a ventillátort (ezt eddig nem tettem), lepucoltam így is, kapott egy "kis" sűrített levegőt, letisztítottam, a notebook-ban a helyét is csecsére csináltam, most hang nélkül megy. Boot-kor is, win betöltése után is, terhelés alatt is.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3596 üzenetére
hát kicsit sok, nem a bill. melegségével van a gond,hanem a kifujt levegő is elég kellemetlen olykor, mintha sütne. de csak ha nagyon le van terhelve, terheletlen proci mellet nincs semmi gond. őszintén szólva ez egyéni kérdés, minden procihoz, más beállítás lesz az optimális.
az viszont biztos hogy 40re nehezen hüti vissza. én is tapasztaltam. ezért gondoltam/tapasztaltam hogy 66ról 62 viszonylag gyorsan hűti le.
abból a gondolatból indultam ki:
szobahőmérsékletű levegővel hűt. na a cél proci 40fok legyen. ilyen melegben a szoba hőmér. kb23-28fok. ezeh képest a 40 elég közel van. de a 60, az már nagy különbség.szerintem próbálgatni kell, és a saját tapasztalatok alapján beállítani. a lényeg az hogy müxik.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3588 üzenetére
lehet vezérelni a ventit: nem bios hanem embeded chipset a felelős érte(nekije van portja amin keresztül lehet "beszélgetni" vele).
amíg megkeresem(valami német forumon volt/van) az "eredeti" ACPI file-t addigra 1 kis izelitő(a sajátomat azért nem akarom feltölteni,mert azt már nagyon átírtam és nem biztos hogy más is értékeli):
röviden a lényeg itt beolvassuk az értékeket:if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache1, 0xB0, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache2, 0xB1, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache3, 0xB5, 8) == false) { return false; }ha a beolvasott érték 65fok alatt van akkor beírjuk 1 hamis hőértéket ami most 42fok lesz,tehát 65fok alatt kikapcsolt állapotba kerül.
//less 65
if ((_TZ._tz <= FAN_CONFIG.FAN_ON_TEMP_MINIMUM.fan_on_temp_minimum) || _TZ.fan_on_modus == 0)
{
int silent_temp = 42;
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 181, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 177, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 176, 8) == false) { return false; }
_TZ.fan_on_modus = 0;
_TZ2._tz2 = _TZ.fan_on_modus;
}lényegében 1 c# progi amit az nhc progi lefordit amikor bekapcsolod az acpit.
2fájl kell a progihoz bemásolni lenovo.cs,lenovo.xml.
az xmlben a laptop tipusa van. a .cs fájlban meg a ACPI "szabályok",maga a progi forráskodja.
screenshotna meg is van a forum ahol ezzel foglalkoznak:
http://www.thinkpad-forum.de/index.php?page=Thread&threadid=33888 -
Mano79
csendes tag
válasz
buherka #3543 üzenetére
Na ez az, de én elfelejtettem bekapcsolni telepítésnél.
Egyébként a lenovo oldaláról a felajánlott drivereket leszedtem a BT-hez, de így is kiírja ezt a hibát az Eszközkezelő. Mondjuk nemtom ez mire vonatkozik, mármint amit hiányol, mert telókkal rendesen megvan a kapcsolat és megy is. Na most a kérdésem, ha a Vista telepítésnél megoldja ezt a dolgot, akkor utólag miért is nem talál hozzá drivert? illetve újratelepítésen kívül mit tudnátok javasolni a hibára, mert a neten sem nagyon találtam hozzá megoldást, vagyis vhol volt a vmi, de az sem megy.
Köszi
-
bolcsodal
addikt
válasz
buherka #3539 üzenetére
Ezek egy iménti kékhalál nyomai az eseménynaplóban. Végülis rávettem magam a SysUpdate letötlésre, meg a Windows Update futtatására...úgy néz ki kevés volt az SP3 integrálása Xp Home alá...
Csak azért linkeltem be a képet, mert megígértem...
Tanulságos mindenkinek, aki játékra akarná használni.
-
duni84
aktív tag
válasz
buherka #3486 üzenetére
én spec jópárszor már rátapostam az enyémre ...
rendszeresen korahajnalig dolgoztam, aztán csak leraktam az ágy mellé a gépet .... amikor reggel kómásan keltem, akkor meg általában akkor vettem észre, h ezen állok, amikor leléptem róla
amúgy a tp tényleg bírja a strapát ( habár már 2db t60 is meghalt nálam, de ezt én a szériára fognám ... szerintem valaki másnaposan ment be dolgozni, amikor ezt a 10-20 darabot rakta össze a soron, mert másoknak nincs bajuk, csak akiknek a sn közeli az enyémekhez
)
egyedül a kilógó nagyobbik akksi, ami sérülékeny rajta ... a többit ütni-verni-esőben kint hagyni nyugodtan ... meg is érdemli a mocsok!!
-
euclio
tag
válasz
buherka #3438 üzenetére
Szervusztok, visszatérnék a lítiumion akkumulátorok lelki életére -- kicsit hosszú lesz.
Az akksinak nem az elektronikája megy tönkre idővel, hanem a kémiai fele -- természetesen leszámítva azt, amikor tényleg meghibásodik esetleg az elektronika, de ez pech, mint amikor más alkatrész döglik be a gépben, maga az akkumulátor része, "a kémia" viszont tutira tönkremegy.
Ráadásul Li ion esetén nem a töltés-kisütés ciklusok számától függ a tönkremenetel, mint a Ni-Cd és NiMH akksiknál, hanem egyszerűen az idő múlásával lesz egyre kisebb a kivehető max. töltés, akkor is, ha nem is használod, hanem a polcon tartod. (Figyelem, ez nem az önkisülés, hanem a betölthető-kivehető max. töltés leromlása az idővel.) A folyamat értelemszerűen nem a használatba vétellel, hanem a gyártással kezdődik, és visszafordíthatatlan
A szobahőmérsékleten tárolt Li ion akksi évente kb. 20%-át veszti el a kapacitásának, viszont jóval kisebb a csökkenés, ha hidegebb helyen van, ezért célszerű az akksit hűtőben tárolni, ha használaton kívül van (de megfagyasztani nem szabad). És ez az oka annak, hogy miért nem célszerű a laptopban hagyni az akkumulátort, ha tápegységről megy a gép: a laptop hőmérsékletén ugyanis még gyorsabban öregszik az akksi; a legrosszabb választás persze a rendszeresen napon álló kocsiban tartani...
Ami viszont még furcsább: a másik tényező, ami az "öregedés" sebességét befolyásolja, az az, hogy milyen töltés található éppen benne. Ahogy bolcsodal írta, az a legjobb, ha 40-60% töltés mellett vesszük ki a gépből (és megy a hűtőbe).
A rátöltögetés különben nem ront a helyzeten, annyit mégis érdemes azonban megtenni, hogy pár tíz töltögetési ciklus után lemeríteni teljesen és feltölteni, mert az elektronikája az ilyen full ciklushoz képest tudja megbecsülni az aktuális töltöttségi szintet, vagyis a reális % (más típusoknál: hátralévő idő) kijelzéshez kell néha a teljes merítés - töltés.
A kivett akkumulátorokat pedig legalább évente kell tölteni, hogy ne süljön ki teljesen önkisüléssel -- van, aki kibírja ennyi ideig akksi nélkül?
A memóriaeffektus, azaz, hogy lecsökken a kapacitás, ha nem kellően kisütve kezded a töltést (azaz rátöltéskor) meg szinte nem is létezik. Ha igaz, a NiMH gyártók találták ki a Ni-Cd "ellen" bedobva a köztudatba, de még a Ni-Cd esetén sem nagyon tapasztalható normál, hétköznapi használat során. Li ionnál meg végképp nem okoz gondot.
Na, kb. ennyi.
-
válasz
buherka #3436 üzenetére
Nagyon köszönöm
Én sem játszani venném, hanem leginkább filmnézés, netezés céljából (alacsony fogyasztás a szempont), csak érdekelt, hogy néha napján pl egy Return To Castle Wolfenstein elfutna-e rajta, de ezek szerint el fog (a régi gépemen is ment, pedig az 3d03-ban 992pontot ért el (Celeron 2.GHz, 512RAM/333, Inno3D GF FX5200 128MB/64bit, és Abit IS7-E deszka), jah igen, az akku, hálózatról használod, de akku benne van? Mert nekem fontos lenne, hogy áramszünet esetén ne álljon meg, de vélhetően 80%-ban hálózatról menne. Nekem egyébként nagyon tetszik a gép, szerintem az ezüst bortás nagyon jól néz ki, egyetlen egy bajom van vele, de az nagyon aggaszt, az 1 év gari, bővítés elég húzós (+2 év=28k). Ez az egy tart vissza, de a másik delikvens, a Dell 1525 (3 év), csak M550 és 1GB RAM társaságában elérhető, 120ezerért, ennyiért kapnám a Lenovot is. Wifit használod? A vételi erősségról tudsz mondani valamit? (ha esetlen más notikkal össze tudnád hasonlítani, hogy erősebb/gyengébb/ugyanolyan).
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
buherka #3387 üzenetére
Én is nemrég raktam fel a Vista Home Premiumot. letöltöttem a lenovo oldaláról mindent és még mindig van 3 smeretlen eszköz köztük a VGA. Honnan szedtél drivert a VGA-hoz? Még a tapipad is ismeretlen a 3-ikról még fingom sincs de kiderítem. A lenovo oldaláról szedtem le amúgy.
-
bolcsodal
addikt
válasz
buherka #3381 üzenetére
Éppenhogy most kezd hasonlítani egyáltalán valami VGA-ra az X3100. A többihez hasonló pixel és vertex árnyalók alkalmazásával viszonylag új irányba mozdultak el az Intelnél. Más kérdés, hogy itt minden Volt számít, amit meg tudnak takarítani működés közben így ennek a grafikus magnak a teljesítménye egyáltalán nem játékra való.
-
duni84
aktív tag
válasz
buherka #3370 üzenetére
tényleg az lesz a megoldás, hogy mindenhol utolsó darabok és nem akar rajtuk bukni túl nagyot a cég .... habár így előbb-utóbb mégnagyobb lesz, hacsak rá nem sózzák valami hozzá nem értő céges beszerzőre "thinkpad" néven
( ugyanis sok helyen így hirdetik az n200-as gépeket is )
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
buherka #3177 üzenetére
Végül Zone Alarm Basic lett belőle. Úgy látszik a Comodo nem szereti a Wifi-t.
Alapvető dolgok ellen véd azért tűzfal: pl portscanning, remote controll stb. Valamint van normális viselkedésanalizátora, akkor a kimenő progikat is elcsípi. Persze valamit valamiért, de én úgy érzem hajlandó vagyok néha okét nyomni és beáldozni 20 mega rendszermemóriát az irányítás illúziójáért!
Merugye ha valaki nagyon akar, akkor bármilyen gépben tud kárt okozni.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3177 üzenetére
a tűzfal azért kell, mert van 1-2 progi ami szereti fertőzni mások gépét és forgalmat generál, a userek gépét zombinak használják, nem az a cél hogy tönkre tegye csak hogy küldje a banki információkat stb...
velem is volt egyszer csak azt vettem észre hogy lassu a netem, megnéztem a tűzfal progit és ott láttam hogy valami általam nem ismert progi eszméletlen sok adatot küld és fogad és alakít ki kapcsolatokat, amit bontani se akart.
meg véd az ellen hogy kezdő hackerek a megfelelőeszközökkel könnyedén bejussanak a gépedre és ellopják a személyes adataid(jelszavak stb.. természetesen nem a családi fotoalbumot fogja ellopni).
wlan esetén még nagyobb a gond(bár ez ellen nem a tűzfal fog védelmet nyujtani), ismerősőm mutatta kb 5perc alatt talált 1 mailes jelszót+nevet, annyi volt az egész hogy a csomagokat amit küldtek egy progival(wireshark) elkapja és elkezdte olvasgatni a tartalmát. ez még helyi hálózaton is müködhet, ezért kell gépenként tűzfal és nem 20gépre 1 hardwares tűzfal, mert a külvilág ellen védve lesz, de lehet hogy a kedves munkatárs fogja elkövetni a bűnt.de összeségében te tudod hogy használsz-e, nekem volt gondom a netről jövö dolgokkal ezért használom. ha majd neked is lesz akkor talán te is átgondolod a dolgokat a tűzfallal kapcsolatban.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3143 üzenetére
hát nem azt mondom hogy elfelejtették, de ami a honlapon van azokhoz oda van írva hogy release 3.02,3.03 stb... szóval lehet hogy tényleg valami gyári biosról lehet szó vagy fejlesztési verzióról. de nem akarok ijesztgetni senkit se.
az xp-t sok mindent nem tud, de még a vista se(pl.: nem bírja beállítani normálisan a proci cache méretét). xp-nél 1 probát megérhet ha megprobálod energia takarékos üzemmódra állítani az energia gazdálkodást. vagy van az a kis progi az RMclock. vagy az NHC azzal még maga is tudod szabályozni. -
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3139 üzenetére
hát az is érdekes a lenovo oldalán hogy 1.02 után rögtön 3.02 jött. én azt nem értem hogy neked 3.01van és müxik a procid jól(gondolom). akkor szerintem nem érdemes frissiteni. főleg hogy a 3.03hoz irták oda a támogatást. de lehet hogy már a 3.01is támogatja, csak azt nem tudjuk megnézni, mert valakik elfelejtették felrakni a lenovo oldalára.
-
bolcsodal
addikt
válasz
buherka #3098 üzenetére
Hogy lassú-e, vagy nem még nem érzékeltem. Mivel most tettem fel rá Xp Home-ot. SP3-al integrálva. Nekem kb 300 megát eszik meg tűzfallal, vírusírtóval együtt. Ami szerintem elfogadható, bár a Home-tól egy kicsit kevesebbet vártam alapból.
A Dual-Channel biztos, hogy gyorsabb. Kérdés, hogy valószínűleg olyan alkalmazásoknál jönne ki inkább a különbség, amit az x3100-as IGP miatt úgysem futtatnék a notin.
A rendszer teljesítményét úgyis az FSB533 "fogja vissza" leginkább.
Kérdés: ezeknek a notiknak BIOS-ába hogyan lehet belepiszkálni egyébiránt. Megszoktam, hogy tudom állítgatni így a "shadowed" BIOS igen kényelmetlen a számomra.
Alapból egyébként a szorzót váltogatja a cucc. Ha akksiról megy, akkor 6X-os szorzót állít be azonnal (remélem azért ha kell a kraft felpörgeti a procit..
). Csak hálózati adapterrel megy a maximum 12X szorzón.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3094 üzenetére
meg windowsnál inkább a mennyiség számít,mint a gyorsasága a ramoknak.
én használtam asztali gépet drága minőségi dualos párba válogatott rammal és nem igazán volt éreszhető a sebesség, mert álladóan töltött össze-viszza(ez volt 1 giga rammal).
bár egyszer olvastam 1 okos windowsos emert, aki azt nyilatkozta ahhoz hogy kellő biztonsággal futtasuk a vistát akkor használjunk ECC ramot. nos szerintem nem túl sok laptop támogatja az ECC ramokat, bár annyira nem néztem utána. -
bolcsodal
addikt
válasz
buherka #3084 üzenetére
No igen, de neked megy a Dual-Chanel. Nekem meg nem. Előnye tényleg annyi, hogy lehet még mellé pakolni RAM-ot. De addig meg lassabb lesz, mint ha két modul lenne benne.
Az AHCI-ban kéne telepíteni a windózt. Szerintem utólag nem lehet bekapcsolni, ha telepítéskor kikapcsoltad.
Szerintem...
-
Bibby
addikt
válasz
buherka #3027 üzenetére
Hogy lehet egy fülhallgatóhoz hasonlítani a notebook hangszórót?
Én filmet is néztem vele, ha nincs más megfelel. Elég hangos az, csak a programban kell felnyomni a hangot nem a windowsban. De ha ennyire zavar valakit, tessék megvenni az új ideapadot, abban jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított Dell Vostro 15 3568 (7. gen. i5, 16GB RAM, SSD+HDD, jó akku, videokártya)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest