- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltyy
tag
válasz
bolcsodal #6579 üzenetére
Nem hozzá vettem, otthon hever egy dobozos. Még nincs aktiválva, de akkor majd belövöm a laptopra.
Linux felejtős.
Az upgradet csak emiatt kérdeztem:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/upgrading-from-windows-xp-to-windows-7Így nem pocsékolnék el, egy win7-et.
-
qwertly
addikt
válasz
bolcsodal #6564 üzenetére
Lehet én vagyok a béna csak ezeket mutatja meg amikor kiakarom választani a típust.
-
nightmare13
őstag
válasz
bolcsodal #6400 üzenetére
Központi szerviz a következőt írta nekem:
Tisztelt Kovács Bálint!
A készülék garanciális javíttatásához a számla másolat és a helyesen kitöltött garancia levél szükséges.
A javítási idő 1 naptól 4 hétig tarthat az alkatrészek raktárkészletétől függően.
Természetesen akkor a leggyorsabb a javítási idő, ha egyenesen a központi szervizbe hozza a készüléket ( Profi szerviz Hu Zrt.1131, Kucsa u. 42-44). -
nightmare13
őstag
válasz
bolcsodal #6397 üzenetére
Még nincs meg a gép, csak venni szeretnék, és emiatt kérdezem ^^ Szóval akkor itt nincs olyan szarakodás, hogy számlát, meg még ezer másik papírt hurcolhatok magammal? (Pécsett ott a Laptopszalon, ahol le tudom adni hiba esetén, egerszegi vagyok, és itthon tartanám a papírokat, akkor is, amikor épp Pécsett vagyok...
-
rizso
addikt
válasz
bolcsodal #6384 üzenetére
Őőő, lehet nem véletlen, de tegnap miután elkezdte telepíteni a frissítéseket, nekem is dobott egy kékhalált a gép, majd 2 perc alatt újraindult. Nincs különösebb jelentősége a frissítésnek, csak gondoltam mehet, és nem csesz el semmit. De akkor nem hagyom neki a telepítést...
-
rizso
addikt
válasz
bolcsodal #6381 üzenetére
Igen, majd a frissítés orvosolja a frissítést
Eddig több mindent akart frissíteni, de most csak a következő hármat írja ki:
- Microsoft Office File Validation Add-in
- Intel Corporation - Display - Intel(R) HD Graphics Family
- Lenovo - Display - ThinkPad Display 1366x768 -
Naras
őstag
válasz
bolcsodal #6269 üzenetére
Igazából van egy 23" - os monitor TV-m, meg egy 32" - os Samsung TV:
De nem hiszem el, hogyha HDMI-vel rádugom, nem képes normálisan belőni.
Sőt, az LG Moncsi TV-nek fel is tettem a driverét (elvileg), de nem akarom elhinni, hogy ez lenne a lényeg...
Amikor mási gépet DVI - on keresztül rádugom, azzal mér megy tökéletesen? (Win XPvel), vagy ezt a gépet analóggal, akkor is hozzá igazítja...
-
amol
addikt
válasz
bolcsodal #6228 üzenetére
Ha hardveres probléma lenne akkor minden indításnál jelentkezne, nem minden másodiknál. Nemzetközi fórumokon mások is jártak így, a jelenség összefügg a videodriverrel is, vagy talán csak azzal, a két dolog együtt szűnik meg működni (800x600, szabványos vga).
Xp alatt nem volt vele probléma, linux nem fog rámenni maximum tesztelésre (akkor sem ubuntu) de arra ott volt az xp. -
jobitamas
csendes tag
válasz
bolcsodal #6152 üzenetére
Mostmár csak annyi zavar, hogy a gép alján egy címke, amit most néztem meg és el van szakadva. Azon azt írja,hogy ha elszakad oda a garancia, bár csak a RAM-ot takaró kis műanyagon van rajta. Nade hátha az előző tulaj megoldja ezt is a szervízben. Elnézést a zavarásért, köszönöm a türelmed és a segítséget.
-
kopygege
tag
válasz
bolcsodal #6120 üzenetére
Jó, pont ezért kérdeztem, hogy érdemes-e ilyet venni, vagy ez nagyságrendekkel gyengébb mint a másik széria? Épp onnan hajtottak ide... Nyilván nincs külön összehasonító oldal a két szériára, valahol csak meg tudjátok mondani, hogy érdemes-e ideát venni, vagy gari lejárta után 3 nappal mondja be az unalmast? Köszönöm!
-
andrybandry
csendes tag
válasz
bolcsodal #6115 üzenetére
Köszi a gyors választ. Megpróbálom a 4GB-t, csak még azt nem tudom, h Corsair vagy Kingston. Szerinted?
Ez az SSD-váltás nagyon elgondolkodtatott, remek ötlet: "érdemes megfontolni, hogy fejlesztésnél egy komplett új gép/notebook, esetleg processzor cseréjével járunk jobban vagy egy SSD beszerzésével. Ha nem futtatunk gyakran a sokmagos processzorok erőforrásait kiaknázó alkalmazásokat, akkor szerintünk az SSD a nyerő választás." (Forrás)
Valaki tudja, h Lenovo 3000 n200-ba milyen SSD passzol? Na meg hogy hogyan kell cserélni? Megoldható házilag vagy ismer vki olyan boltot, ahol korrektül megcsinálják?
Tapasztalata van valakinek? -
andrybandry
csendes tag
válasz
bolcsodal #6113 üzenetére
Szia!
Most 2x512 MB RAM van benne.
Nem tervezem 64 bites OS telepítését, XP maradna.
Így szerinted mennyi RAM hozzáadása lenne ideális?SSD-t hogy tudok beletenni? Egyáltalán milyen való bele?
Valakinek van már SSD-tuning tapasztalata Lenovo 3000 n200-zal kapcsolatban? Nagyon megköszönném, ha megosztaná!Itt (igaz 2008-as cikk) azt írják, hogy kicsit drágák, meg a kapacitás is kritikus pont lehet.
Na meg: "a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk" (Forrás)
Tehát, ha XP-t akarok használni, akkor ez ugrik, de ha mégis WIN7, akkor már opció lehet.
Kérdés ez esetben mekkora RAM-ot javasoltok Win 7 esetén egy Lenovo 3000 n200-ba, a proci típusa: Intel Core 2 Duo processor T7100 (1.83 GHz), 2-MB L2
cache (800MHz), és most egy 120 GB lemez van benne.És persze az se mindegy, h mekkora ráfordításból lenne ez megúszható?
Köszönöm a javaslatokat.
-
g4besz
tag
válasz
bolcsodal #6019 üzenetére
Direkt chipset felsorolás nincs, mivel szerintem ugyanaz van mindegyikben, annyi különbséggel, hogy más vga vezérlőt raktak rá. Így van pl. az én G550a-mal is: annyiban különböznek a chipsetek, hogy került-e rá nvidia vezérlő (plusz HDMI port) vagy nem.
És ha megnézed a T9300-nak is 800mhz az FSB-je, a TDP-je 35watt (a T2300-é 31, tehát nem hiszem, hogy annyival több hőt termelne), és ez már több mint gyanús. -
attisbácsi
csendes tag
-
g4besz
tag
válasz
bolcsodal #5860 üzenetére
Ezt én is támogatom
, ha nem akarsz az ügyfélszolgálattal szívni, és nem használsz kizárólag Win kompatibilis szoftvereket, akkor marad az Ubuntu.
Ehhez egy nagyon zsír oldal: LINK, beregelsz és utána virtuálisan össze tudsz állítani egy komplett OS-t magadnak amit aztán ki is tudsz próbálni. Rengeteg program közül tudsz válogatni, amik kiváltják a Windowsosok nagy részét, illetve a hardverigényük is minimális. -
tamas-
csendes tag
válasz
bolcsodal #5854 üzenetére
Hát ez az furcsa nekem is.. kb 2 éve vettem a gépet az egyik "Fukar" üzletben, MS matrica a gép alján, Vista előtelepítve... és a Lenovo ügyfélszolgálat azt mondja DOS licneszes. Valahol valami hiba lehet, vagy az ügyfélszolgálatosnak volt rossz napja
Már nagyon hajlok affelé, hogy Ubuntut tegyek fel.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5721 üzenetére
beállítottam az enyémet automatikusnak, a többit meg eltávolítottam, de mindig visszahozza a szomszédét, ráadásul azt is automatikusnak állítja be
.
max megpróbálom, hogy az összeset letiltom(ha van ilyen lehetőség) csak az enyémet nem.
de az a régebbi driver nem szarakodott ilyenekkel.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5689 üzenetére
hazahoztam a gépüket és nálam tökéletesen megy a wifi Win7 alól, úgyhogy nincs szükség az XP-re.(ezt korábban is megtehettem volna
)
tehát a router rossz, vagy a hálózati beállítás, amit meg nem tudok megváltoztatni, mert nem tudok belépni a routerbe(ahogy már írtam). most már a szolgáltatón a sor
.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5680 üzenetére
köszi, már sikerült McKane kolléga segítségével.
ebben a sorrendben: feltettem erről: (http://icrontic.com/uploads/2008/11/mskb888111-uaa.zip) az XPSP2.exe cuccost, újraindítottam, eszközkezelőben feltettem a lenovo-s Conexant audio drivert(ez előtt a nagy kapkodásban felment egy Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio nevű dolog is, de hagytam mert nem írt ki hibát. aztán feltettem a Conexant modem drivert is, szintén a lenovo oldaláról, hogy minden klappoljon.
neked is köszönöm a segítséget!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5677 üzenetére
eszközkezelőben nincs, bios-ban nem tudom, de eddig nem volt, elállítódhatott?
hát elindítottam a System Update progit és ott nem néztem hogy felteszi-e azt is. most leszedtem EZT, de telepítés után semmi újraindítás vagy valami jel hogy fent van.
melyik everestet szedjem le?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5672 üzenetére
tökjó, kiválasztottam a laptop pontos típusát, és kiválasztottam INNEN a Conexant Audio Drivert, de miután telepítettem nem történt semmi
.
ha meg onnan indítom el, ahova a telepítő fileket másolta, akkor azt írja hogy nincs a driverhez tartozó hardver a gépben...
mi a f@sz baja van ennek?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5672 üzenetére
fel is dobott mindent, csak valami PCI Device nincs meg és nincs hang, szal az a hangkártya lesz. ezt meg se találta a System Update, ezért nekem kell összemaszekolnom, de persze nem tudom hogy mit kell feltenni
.
ja és a Flas Bios frissítést se tettem fel, mert nem mertem, de ez nem is lényeg.
(gyorsan elfutottam bátyámékhoz is hogy oda is feltegyem a System Update progi Win7-es verzióját, de nem talált semmilyen hiányzó összetevőt, így továbbra sincs Win7 alatt wifi, de már megbeszéltem, hogy felteszem az XP-t oda is.)
nincs tipped hogy milyen hangkártya driver kellhet neki?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5669 üzenetére
semmi ilyen nincs.
megtalálja a 8 nem telepített drivert, de csak az van mellettük, hogy reinstall. ha arra kattintok, akkor meg kihozza az eszközkezelőt...ennyi.
szerk: megpróbálom majd a ThinkVantage System Update -el, csak most asszony elmarta
-
Magnat
veterán
válasz
bolcsodal #5655 üzenetére
Ami az én kezemben volt G550L érzetre meglepően jól összerakott darabnak tűnt, persze majd az idő eldönti, tényleg így van-e ... ez a venti probléma tényleg gáz, szerencsére amit tesómnak vettem (T3000), az nem csinálja... bár tény, h komolyabb flashes gammák meg tudják fingatni.
-
pityeszka
őstag
válasz
bolcsodal #5642 üzenetére
Nincs Bad Sector.Csak folyamatosan romlik a kondíció és ezek kerülnek bejegyzésre.
Tettem már egy új rendszert is de nem segített. -
AXisBOLD
addikt
válasz
bolcsodal #5625 üzenetére
sajnos nem, nem tudom mi lehet basszus.
lehet dobok rá új firmware-t, de a beállításokhoz nem értek
. mit kellene?
egyébként ugyan ez a felállás xp alatt ment, szal nem hiszem, hogy router. semmit nem csináltam vele csak egyszer kihúztam, reset gyanánt.
de most megnézem, mert a laptoppal már nem tudok mit csinálni...
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #5603 üzenetére
Nálam egyre csak erősödött a nagyfrekis hang...
Főleg este a nagy csendben!Igazából nem tudom ilyenkor ha visszaviszem cserélnek tápot vagy nem.
Természetesen úgy csináltam, hogy külsérelmi nyom ne legyen.
Gari időn belül nem nekem kell bizonyítani, hogy rendeltetés szerű a használat vagy sem...
Ezek a tápok, nagyon kompaktok, vagyis szerelési lehetőséget (burkolat eltávolítása) nem láttam.Az is bosszantott, hogy nem kevés pénzért vesz az ember egy laptopot és ilyen - szerencsére - apróságok előfordulhatnak.
Ahogy olvasom másnak is van táp problémája. Nem igaz, hogy azt nem lehet rendesen összerakni, normális alkatrészekből...FS lapim tápja halál csendben tette a dolgát (még mindig jó)!
-
Throme
veterán
válasz
bolcsodal #5582 üzenetére
Az elején az én notim tápja is sípolt/zizegett (N500).
Nagyon idegesített. Én barbár megoldást választottam. Nekicsapkodtam az asztalnak. Elkussolt.
Nem ajánlom senkinek, nekem szerencsém volt....
Akkoriban asszem meg is kérdeztem, hogy esetleg valakinek nincs hasonló gondja, de nem jött válasz, így azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával...Egyébként nálam is ugyan az a jelenség volt tapasztalható, amit leírtál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Asustor NAS
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged