- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
Aktív témák
-
-
-
éN79
addikt
Ühüm!
Na igen, addig eljutottam, hogy a Win keresse meg a hozzávaló meghajtókat, csak butyuta létemre a konkrét helyet nem adtam meg neki.
A ''KÉK Csodáért'' meg minden és őszínte elismerésem. Számomra nincs jelenleg szebb hangélmény mint a gurgulázó boxer idegszálakat összeborzoló mormogása, főleg ha három karakter rózsaszínben pompázik a karosszérián.
-
éN79
addikt
Le se merem írni, de hát muszály lesz:
visszaolvasgatva korábbi instrukcióidat a megfelelő driver és PVR/DTV-hez kapcsolódóan, én is letöltöttem a honlapodról a megjelölt verziókat, csak éppen az installálásával van egy kis gondom, azaz nem tudom installálni. Az eredeti drivert és minden hozzá kapcsolódó programot eltávolítottam, a registriből a leadtek könyvtárat töröltem. Ellenben a letöltött filok között nem igazán leltem rá a ''setup'' alkalmazásokra.
A hiba az én készülékemben (agyamban) van, de mondjuk szégyen ide-szégyen oda, nem jöttem rá a mikéntre. -
Stingie
tag
Elküldtem énis a Leadtek-nek a hiba pontos (az eszközökkel kapcsolatos, valamint egyéb plusz infókkal egyetemben történt) leírását és a sample képeket is - gyorsak voltak, jött is a válasz, hogy milyen PVR-t meg drivert használok. Leírtam nekik szépen mindent, sőt mellékeltem az összehasoníltó videók linkjét is. Kértem, hogy nézzenek utána ennek a jelenségnek és ha lehet, a következő driver-ben orvosolják a hibát (mert valszeg driver hangolási probléma lesz.). Kíváncsi vagyok, mi lesz a reakció. Egyébként a tajvani supporttól előbb jött a válasz - a holland központtól még csak reakciót sem kaptam ...
-
Stingie
tag
Átbogarásztam már, igazából csak a képminőséget tudom vele javítani, a szélek tisztaságát nem (továbbra is zajosak). A DTV-vel ugyanaz a helyzet: most már az is jó képet ad PAL 60-ban, de az élek ugyanúgy zajosak. Btw, lehet, ha csiszolnak még egy kicsit a drivereken, jobb lehet - nem tudom már, melyik szabványban láttam, de az egyik fekete-fehér képet adott, viszont élesen és szépen. Elvileg szerintem lehetséges akkor ez a variáció színesben is, de a driver-ben való turkáláshoz sajnos nem értek.
A konzol kimenete tutira rendben van: aranyozott RCA csatlakozók, amik a TV készülékekre csatlakoztatva tökéletes és gyönyörű képet adnak - minden szabványban.
Mindenesetre köszi a segítséget, asszem kénytelen leszek mégiscsak valami másik tuner után nézni -
Stingie
tag
Megcsináltam mindent, ahogy mondtad, feltettem az új drivert és az általad belinkelt PVR-t is. Már majdnem tökéletes a megjelenítés, de még valahogy mindig nem az igazi az NTSC-hez képest. Láthatod magad is pl. a betűtípusoknál, vagy az éleknél, hogy nem tiszta, zizisek az alakzatok (a betűket is beleértve.)
Az új driverekkel:
[link]
NTSC-vel (itt szép élesek az alakzatok):
[link]
Az a baj, hogy nem tudom, melyiknél lehet a hiba - a drivereknél vagy magánál a PVR-nél. Kellene tennem egy próbát a DTV-vel is. -
Stingie
tag
Rendben köszi, végigtesztelem őket. Az áprilisi hozzászólásom egyébként sajnos játék specifikus probléma volt, ugyanis az átváltás ellenére továbbra is 50 Hz-en adta a jelet. Ezt csak később vettem észre.
És mi lenne, ha azzal a másik progival használnám a tunert? NEm a PVR hanem a másik. -
A bétákkal kapcsolatban: Még mielőtt válaszoltál volna, akkor szedtem le, ill. telepítettem mindent... Nem tudom mennyit változott a világ a bétákkal kapcsolatban, de régről nincs túl sok jó tapasztalatom. Ez nagy általánosságban érvényes, nem kifejezetten ezekre a progikra.
-
-
-
-
Mi az a HKCU? Nem vágom...
Jah, vezérlőpult sincs.
Mégvalami: leszedtem anno a DTV-t, újraraktam, de nem gyógyult meg. Később ''Nem található BDA eszköz'' (ha jól emléxem) aztán ''Hiba a képalkotás során'' (vagy vmi hasonló) hibaüzenettel állt meg, ill el sem indult.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
hati
addikt
Sztem vmi kódlap hiba lehet, mert az xml fájlban van hosszú Ő és Ű, csak az EPG-be nem rakja ki. Kikerestem egy nevet és összehasonlítottam, de azért ellenőrizd le Te is.
Vajon miért fejleszti még a PVR-t a leadtek, ha a DTV mindent tud, amit a PVR, s még többet is? Eszembe sem jutna ismét felrakni, annyivaljobb a DTV! -
Bib
őstag
Először is nagyon hálás vagyok a sok jó infóért amit itt olvastam.Eleinte a DTV számomra nem volt megfelelő,de most már nem térnék vissza a Pwr-hez.Mindenki az Osd hátterét szidja.Én annak jártam utánna,hogy nálam miért háttér nélkül jelent meg legelőször is.A válasz az hogy a megjelenítés módjánál én vmr-t választottam.Más különbséget nem vettem észre ezzel kapcsolatban.Hajrá DTV!
-
törölt tag
-
Wolf Howler
csendes tag
Köszönöm a tanácsot. Tényleg a verzióval volt a gond. Most már tökéletesen működik a műsorfüzet. Ha asztali dvd lejátszón (tv-n) akarom nézni a felvett ill. bedigizett anyagot, mi a megfelelő beállítási paraméter? Mit kell beállítani hogy a felvett anyag hangja ne hullámozzon?
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Közben ki is jött Beta 2.0.1.90
Version: 2.0.1.90 ~ 28 June, 2006 (Shuk)
1. WinFast DTV will auto switch to H.264 video, the hotkey ''ctrl + x'' is no more necessary. (France, UK, Singapore)
2. Full translation in Romanian
3. The remote control function is improved. (M.V.P)
4. The EPG function is improved. (M.V.P)
5. There are more options for sleep timer mode.
6. Update TV logos for France, Singapore.
7. PVR2000 hareware encoding. (by James)
8. Bug fixed : The control panel disappeared in some situation.
9. Set HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\WFDVB-T\PCIAudioOn to 1 to enable the LR6652 PCI Audio. (For internal testing only)
[link] -
KisApám
addikt
Onnan nézelődöm, köszi, jó az oldalad...
Csak amikor elsőre megnyitottam, nem láttam, hogy mi van alul... nem görgettem le, és nem láttam, hogy onnan elérhetők a béta driverek. Köszi.
Akkor meglessz az esti gyors melóm:
1. Régi PVR driverek, progi eltávolítása driver uninstal.
2. Gép újraindítás.
3. 4.0.107.3208.zip kibontás, driverek telepítése.
4. WinFastDTV_setup_20189.zip telepítése.
5. langhundtv20189.zip telepítése.
6. Csatornakeresés, TV nézés
Remélem így minden OK, ahogy leírtam. Remélem... -
KisApám
addikt
Akkor a WinFast DTV Béta 2.0.1.89 setup, majd a magyar nyelvű kiegészítő, és a végén kell az a DTV 2000H XP32 bit?
Bocsi, ha ''hüje'' vagyok, de aból értek a legjobban, ha sorrendben leírja valaki számozva, hogyan kell... mea culpa
Nem szeretném többször telepíteni, hogy elcsesztem valamit....
Bocsi... telefonon??? Én a munkahelyemről egy 100 Mbites vonalon ''szórakozom''
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
Ha ilyen sorrendben telepítem, OK?:
1. Minden Winfast PVR eltávolítása a Prog-ok hozzáadása-eltávolításánál
2. A driver uninstall progival minden WinFast PVR driver uninstall
3. Gép újraindítása
4. WinFast DTV Béta 2.0.1.89 setup telepítése (23,5 MB)
5. langhundtv20189.zip telepítése (19 KB)
6. ???
7. ???
Mit kell még???
Előre is köszi...
Még láttam egy ilyet is: DTV 2000H XP32bit.zip (180 KB)
[Szerkesztve] -
Balázs33
csendes tag
Sziasztok!
Nos, a múlt héten már nem volt sok időm foglalkozni a géppel, de vasárnap este megszállt a kisördög és nyomtam egy XP reinstallt.
Mindent ahogy kell feltelepítettem, a legújabb béta drájvert és a 20060523-as DTV-t.
A hungary-n nyomtam egy keresést, de nem talált meg mindent, átállítottam germany-ra, így meglett az összes csatorna.
A hangot áttoltam line-in-ről aux-ra, lett hang.
ÉS MINDEN MŰKÖDIK!!! Nem sistereg semmi!
(ha valaki nem emlékezne, én voltam az, aki egy hétig fárasztotta itt a népet, hogy miért olyan halk és miért sistereg ennyire az a ku#va kártya)
Szóval egy újra installálás után nálam is végre tökéletesen működik minden!
Köszi mindenkinek a törődést és az ötleteket!
Külön köszi: Bzoley, Daa-raa
, God vazzeg, Diagram.
PEACE -
KisApám
addikt
No...
Jó ez a Japán-Brazil meccs, de én közben telepítgetek...
A lényeg: az eredeti Drivert és progit (Winfast Entertainment Center meg miegyéb) letöröltem a gépről, és feltelepítettem a legutolsó Drivers-eket valamint WinFast PVR-t valamelyik szerverről, de sajna nuku az egész nálam:
míg az eredeti driverral gyönyörűen elindul az egész és van minden mi kell, addig az új driverekkel és winfast PVR peogival semmi, hibaüzenettel leáll az egész...
Próbálkoztam, próbálkoztam, egyszer valami keverés után sikerült felrakni valameliket úgy, hogy ment a témakör, de a TV elég kékes volt...
Valamit rosszul csináltam???
Mivel tud többet az új driver? Tán szebb a kép?
Érdemes egyáltalán vacakolnom??? -
Balázs33
csendes tag
A master nálam is kb. 75%-on van, de ha az auxot 57% fölé húzom (zárólejben kiírja, hogy elmozdulok pozitív decibel tartományba és már 1 db is elég) akkor úgy elkezd sisteregni, hogy az már nagyon gááááz.
Így ha 57%-on van, akkor 0.00 db van a zárójelben és minden tökéletes, de sem a masterral, sem a hangszórók tekerőjével nem tudom olyan hangosra venni, mintha egy zenét hallgatnék kb. 5-ös (a 30-ból) hangerőn.
Várom este a regfájlt, ebben van minden reményem! -
Balázs33
csendes tag
Kicsit hosszúra nyúlt ez a nap is de csak haza értem.
Először is kártya kivesz, másik slotba átpakol.
Gép bekapcs, PVR. Minden olyan mint eddig.
Hát totál elszállt az agyam, hogy hogy tudok ennyit bénázni és egy kicsit bepipultam.
Driver uninstall, codecpack uninstall gép újraindít, 3208 install.
PVR bekapcs: fos.
Kész. Idegbaj.
DTV bekapcs és TÁDÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Emberek!!!!!!!! Úgy tűnik, hogy müxik!!!!!!!!!!!!!
Egyelőre talán jó, de sajna még csak fülhallgatón tesztelem, mert ugye a hangfalakra mégsem tolhatom ki így az éjszaka közepén!
De nem siseg, meg búg, a felvételnek is van szép hangja.
(Viszont a PVR-ben még mindig nem tiszta. Pedig ugyanazok a beállítások)
Appppááááámmm!
Holnap tesztelem a hangszórókon is! Ha az is jó lesz, akkor csak az a baj, hogy nemtom mi oldotta meg a problémát.(új driver, vagy codecpack uninstall esetleg a kettő együtt)
Mondjuk ha működni fog, akkor meg már tökre nem érdekel!
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Balázs33
csendes tag
Hát a pech szériám folytatódik...
Leírom lépésről lépésre, hátha valakinek valami szemet szúr:
- tegnap ugye a gyári CD-ről felraktam a drivert és a szoftvert is és nem volt tökéletes a hang. (hangos sistergés, alatta a rendes hang)
- ma hazajöttem, gyári CD-s PVR uninstall, tototos#3536-os hsz-ban levő PVR felinstall és a probléma tök ugyan az! Minden beállítás végigpróbál (audio = aux, cd, line és germany, hungary minden végigpásztáz)
- full idegbaj. uninstall letölt, minden ledzsuváz és a leadtek honlapján levő legfrissebb 051128 driver és bzoley#3527 hsz-ban levő legújabb 3.0.10.94 PVR felinstall.
- besz@rás! a hangtéma ugyanaz! ÁÁÁ! Germany, hungary mindegy, hang csak sistereg mint állat és alatta megy a rendes.
- nem adom fel, DTV felinstall. Appppám! Sokkal jobb kép. A hang ugyan olyan. (sistereg, alatta halkan megy a rendes)
- nemtom, hogy van e köze hozzá, de PVR-ben véletlenül rányomtam a rádióra. És olyan hangja van mint atom! Tiszta, szép!
Ennyi! Itt tartok!
Please! HELP!
Mit csinálok rosszul???
Ja, és még valami eszembe jutott! Lehet hogy ez sem érdekes, de a tototos javasolta szoftvernél ment fel egyedül a média codec 7 vagy mi. Minden más installkor valami hibaüzenettel kiállt, de igazából nem érdekelt. Most az XP codec pack 1.3.1. van fenn.
Azt még nem próbáltam, hogy ha megcserélgetem a PCI slotokat akkor is fennáll ez a rendellenesség, de érzésem szerint nincs ehhez köze.
Szóval ha valaki eljutott eddig az olvasásban akkor a kérdés!
Miért van az, hogy a tök hangos sistergés alatt ott van a tuner hangja halkan, de ezt fordítva (halk sistergés tök jó hang) nem tudom kicsalni a kártyából???
Peace -
törölt tag
Van egy kis gond a DTV-vel. P3 733-ban integrált videóval, akad mint állat. A PVR viszont ok.
Bár még nem próbáltam ki egy normálisabb VGA-val, akkor majd meglátjuk. Pedig jó lenne, mert ez a kis P3 egy HTPC lesz.
Esetleg tud hálózaton keresztül rögzíteni a DTV? Mármint egy másik gép vinyójára.
Legjobb lenne fordítva, de az tutira nem jön össze, hogy az egyik gépben van a tuner, a másikon nézném a zadást. -
tototos
addikt
Megoldottam. Letöröltem a pvr-t mert már nagyon idegesített. Most felraktam a dtv-t és minden müksik rndesen. Köszi mindenkinek hogy ajánlotta ezt a király progit. Nagyon jó a műsorfüzet funkció. Cak azt sajnálom hogy nem tudom a csatornákat rendezni. esetleg ha valaki tud rá valami megoldást azt szívesen venném.
-
Balázs33
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek!
Igenfel van tekerve a PVR-ben is a hang. És mindent úgy állítottam be, ahogy elvileg kell.
Igaz sokat olvastam, hogy a Germany-t kellene használni, de úgy megörültem a Hungary-nak hogy egyből rámentem. (este kipróbálom a Germany-t)
Beszereztem a programokat is, szal remélem este össze tudok rakni mindent.
Bzoley
Egyszer régebben ellátogattam már a honlapodra, de akkor nem szántam rá kellő időt (mert még nem volt meg a kártyám), most jutottam oda, hogy végre átnyálazzam elejétől a végéig és komolyan: minden tiszteletem a tiéd!
Minden egy helyen!
Köszi
Peace -
-
hati
addikt
Nem sértődtem meg, csak nem akarok erőszakosnak tűnni. Amikor a fejlesztőknek írsz, írd, h nem egyedül a saját nevedben írsz, hanem létezik egy ''DTV'' fórum Mo-on, ahol ezt többekkel már kitárgyaltad.
5letek:
Sok PVR/HTPC progit próbáltam már, melyek tudtak ütemezetten felvenni, azokban hasznos lehetőség volt, hogy meg lehett adni egy a kezdésből levonódó és a befejezéshez hozzáadódó alapértelmezett időt, mert valszeg más országokban sem az előre meghírdetett időpontban kezdik a műsorokat sugározni. Tehát pl. minden EPG-ben beállított felvételt kezdje mondjuk 10 perccel korábban és fejezze be 20 percel később, s akkor talán nem marad le a film vége.(mindez egyénileg állítható módon, kinek mi tetszik)
Kiszedni a nem használt csatornákat az EPG-ből.
(A miért pont úgy néz ki az osd, a feleségem kérdése volt, amikor büszkén mutattam Neki, h már ezt is tudja ez a progi) Tényleg jó lenne, ha lehetne rajta 1-2 tulajdonságát állítgatni. A nehezét megcsinálták, az, hogy beleégetik-e a programba vagy kivezetik a paramétereket egy beállító felületbe, már egyszerű dolog lenne.
Progressziv felvétel, minden codec számára. Enélkül a livetv félkarú óriás, de aviknál is jól jönne.
A szűrők kezelését Te is említetted, ez nekem is jól jönne. Sok PVR progi valósidőben képes felvétel elött szűrőkön átfuttatni a képet, s akkor nem kell utólag azért átkódolni az anyagot, mert alakítani akarunk rajta.
Amiket itt leírtam, kb. 3 különböző program tudja, de egyik sem egyszerre. Ha a DTV ezeket tudná, akkor messze verné mindet. (legalábbis az én szememben) -
Stirlitz
senior tag
-
hati
addikt
Az epg osd működik, bár nem túl esztétikus. Majd idővel lehetne finomítani rajta. Pl. betűméret, helye a képernyőn, szine, megjelenítés ideje. Sztem, ha ennyire komolyan veszik az 5leteinket, akkor érdemes nyüstölni őket, mert egy szuper progink lesz hamarosan.
Inkább irjunk le minél több hibát vagy újítási kérést, mert, ha nem is mind kerül bele, vesztenivalónk nincsen.
[Szerkesztve] -
-
evko
aktív tag
Újratelepítettem, nem lett semmi sem letiltva..
A kártyát nem poroltam, ezért nem értem az egészet....
Talán én is az érintkezési hibára gyanaxom, de nem tudom működésre bírni..
Most láttam a Winfast DTV-t, telepítettem azt is, még csak most próbálhgatom..
A távir jó lenne, ha működne, még kísérletezgetek... -
törölt tag
Mármint, hogy a numpad-e beírt szám az azonos számú csatornára visz? Ez benne van spec a kézikönyvben is.
Az viszont gondolom korábban is feltűnt, hogy a fel le nyilakkal lehet egyesével csatornát léptetni, a jobbra balra nyíllal pedig hangerőt szabályozni.
Ami hiányzik szerntem még a DTV-ből, az az fps kiíratásának lehetősége (PVR-ben F4), illetve a hangnorma és csatornamódjának (PVR-ben F10) valamint a képnorma (PVR-ben F11) kiíratása.
billywood: A legideálisabb mint szó, teljesen értelmetlen. Egyébként valóban a DTV használta a megoldás, és MPEG2 valamelyik profilja. Persze kérdés milyen géped is van.
[Szerkesztve] -
hati
addikt
Szia!
Néhány 5let a DTV továbbfejlesztéséhez:
EPG:
- kiszedni a nem használt csatornákat
- OSD-re rakni (egy távirányító gonbra lehetne rárakni) esetleg csatornaváltásnál is jelenjen meg
- ne kelljen kézzel beimportálni az xml fájlt. Ha egyszer megmutattam, hogy hol van és összepárosítottam a csatornaneveket, akkor legközelebb, frissítse magától, ha frissül az xml fájl. Az xml fájlt úgyis lehet ütemezetten frissíteni.
- progressive felvétel nem csak mpeg2 -nél
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Google Pixel topik
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest