Keresés

Aktív témák

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3604 üzenetére

Sziasztok!

Nos, a múlt héten már nem volt sok időm foglalkozni a géppel, de vasárnap este megszállt a kisördög és nyomtam egy XP reinstallt.
    Mindent ahogy kell feltelepítettem, a legújabb béta drájvert és a 20060523-as DTV-t.
    A hungary-n nyomtam egy keresést, de nem talált meg mindent, átállítottam germany-ra, így meglett az összes csatorna.
    A hangot áttoltam line-in-ről aux-ra, lett hang.

ÉS MINDEN MŰKÖDIK!!! Nem sistereg semmi! :C :C :C

(ha valaki nem emlékezne, én voltam az, aki egy hétig fárasztotta itt a népet, hogy miért olyan halk és miért sistereg ennyire az a ku#va kártya)

Szóval egy újra installálás után nálam is végre tökéletesen működik minden!

Köszi mindenkinek a törődést és az ötleteket!

Külön köszi: Bzoley :R , Daa-raa :R , God vazzeg, Diagram.

PEACE

• Balázs33

csendes tag

válasz diagram #3570 üzenetére

Köszi Diagram!

Remélem tényleg ilyen egyszerű! Nézegettem ezeket a regfájlokat, de igazi lama-ként nem szerettem volna nagyon belepiszkálni.
    Alig várom, hogy hazaérjek és kipróbáljam.

Bzoley: te is erre a regfile-ra gondoltál? Vagy valami más tipped van??

Peace

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3566 üzenetére

A master nálam is kb. 75%-on van, de ha az auxot 57% fölé húzom (zárólejben kiírja, hogy elmozdulok pozitív decibel tartományba és már 1 db is elég) akkor úgy elkezd sisteregni, hogy az már nagyon gááááz.

Így ha 57%-on van, akkor 0.00 db van a zárójelben és minden tökéletes, de sem a masterral, sem a hangszórók tekerőjével nem tudom olyan hangosra venni, mintha egy zenét hallgatnék kb. 5-ös (a 30-ból) hangerőn.

Várom este a regfájlt, ebben van minden reményem! ;)

• Balázs33

csendes tag

válasz Sunsetjoy #3556 üzenetére

Jó reggelt mindenkinek!

Sunsetjoy: azért a #3556 hsz-ra válaszolok, mert a problémám kísértetiesen hasonlít a tiédhez.

Na szóval:
    persze reggel nem bírtam ki, hogy ne toljam ki a DTV-t hangszórókra!
    És nagyon elkeseredtem. Olyan halk mint a pics@.
    Nekem is az van, hogy amit máskor 5-ösön hallgatok azt most 23-ason kell, és még így is halk egy kicsit. (30-ig van skálázva!)

Bzoley: ha jól láttam neked is audigy 4 oem-ed van. Most hogy úgymond sikerült beállítanom mindent a hangerőszabályzó konzolon az aux úgy 57%-nál van és 0.00db-t ír mellé. Ezt ha megemelem azonnal elkezd sisteregni! Ha a mastert húzom fel akkor meg nem hangosodik annyit hogy az élvezhető legyen.
    Nekem a felvétel is halk, bár a beállításoknál a felvétel hangereje már majdnem csutkán van.
    Tudom, hogy már mindenki nagyon unja és azt fogjátok mondani, hogy minek problémázok, ha úgy tudok tévézni, hogy szép a kép csak egy kicsit fülelni kell :Y de nem hiszem el, hogy nincs erre megoldás!

Ti fel tudjátok úgy hangosítani a TV hangját, hogy úgy üvöltsön a DTV vagy a PVR, hogy azt a szomszéd is hallja???

Mert nekem ugye ez nem megy! Pedig egy Audigy 4 és egy logitec x-530-nak azért csak át kellene hallatszania. ;)

Valami 5let???

Peace

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3553 üzenetére

Kicsit hosszúra nyúlt ez a nap is de csak haza értem.

Először is kártya kivesz, másik slotba átpakol.
    Gép bekapcs, PVR. Minden olyan mint eddig.

Hát totál elszállt az agyam, hogy hogy tudok ennyit bénázni és egy kicsit bepipultam.

Driver uninstall, codecpack uninstall gép újraindít, 3208 install.

PVR bekapcs: fos.

Kész. Idegbaj.

DTV bekapcs és TÁDÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emberek!!!!!!!! Úgy tűnik, hogy müxik!!!!!!!!!!!!!

Egyelőre talán jó, de sajna még csak fülhallgatón tesztelem, mert ugye a hangfalakra mégsem tolhatom ki így az éjszaka közepén!

De nem siseg, meg búg, a felvételnek is van szép hangja.
    (Viszont a PVR-ben még mindig nem tiszta. Pedig ugyanazok a beállítások)

Appppááááámmm!

Holnap tesztelem a hangszórókon is! Ha az is jó lesz, akkor csak az a baj, hogy nemtom mi oldotta meg a problémát. :O (új driver, vagy codecpack uninstall esetleg a kettő együtt)
    Mondjuk ha működni fog, akkor meg már tökre nem érdekel!

Köszi mindenkinek a segítséget! :C

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3553 üzenetére

Okés. Codecpack leszed.
    A 3208 ugye 4.0.107.3208.
    És azért egy próbát a slotcsere is megér.

Köszi mindenkinek a törődést! :R

Peace

• Balázs33

csendes tag

válasz God Vazzeg #3551 üzenetére

Köszi God Vazzeg!

Az első hármon már túl vagyok, de a negyediket majd kipróbálom.
    Eszembe jutott még valami.
    Kb. egy hónapja volt nálam egy kölcsön TV2000 sima kártya, ami tökéletesen működött a gyári CD-vel is.
    És most jutott eszembe, hogy azt egy slottal lentebb tettem, de most az új kártyánál azt gondoltam, hogy a jobb szellőzés érdekében egy slottal távolabb teszem a hangkártyától. (az előző esetben szinte összeértek)
    Így viszont most egy slotnyira került a videókártyától, amin ugye ott figyel a zalman VF700-as hűtő. Szal jelen esetben egy slottal közelebb van a réz vidikari hűtőhöz mint a múltkor.

Lehet, hogy ez hallatszik bele???
    Valami elektromágneses zavar lehet?

Csak azért gondolom, mert minden drájverrel és minden szoftverrel, meg minden beállítással ugyanúgy tű éles a kép és a hang meg hát inkább nem is mondom...
    (és csak ismételem magam, de a régebbi kártyával semmi problem nem volt)

• Balázs33

csendes tag

válasz poffsoft #3549 üzenetére

Tudom, hogy amatőr kérdés, de ezt hol állítgassam???
    Tegnap még végigbújtam a vezérlőpult hangbeállításokat, meg az audigy kontrol panelt.
    Semmi sincs letiltva (de hát hang van is igaz csak sistergés) és 5.1 hangfalszett van beállítva.

Ja, és tényleg a remény hal meg utoljára...

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3541 üzenetére

Hát a pech szériám folytatódik...

Leírom lépésről lépésre, hátha valakinek valami szemet szúr:
    - tegnap ugye a gyári CD-ről felraktam a drivert és a szoftvert is és nem volt tökéletes a hang. (hangos sistergés, alatta a rendes hang)
    - ma hazajöttem, gyári CD-s PVR uninstall, tototos#3536-os hsz-ban levő PVR felinstall és a probléma tök ugyan az! Minden beállítás végigpróbál (audio = aux, cd, line és germany, hungary minden végigpásztáz)
    - full idegbaj. uninstall letölt, minden ledzsuváz és a leadtek honlapján levő legfrissebb 051128 driver és bzoley#3527 hsz-ban levő legújabb 3.0.10.94 PVR felinstall.
    - besz@rás! a hangtéma ugyanaz! ÁÁÁ! Germany, hungary mindegy, hang csak sistereg mint állat és alatta megy a rendes.
    - nem adom fel, DTV felinstall. Appppám! Sokkal jobb kép. A hang ugyan olyan. (sistereg, alatta halkan megy a rendes)
    - nemtom, hogy van e köze hozzá, de PVR-ben véletlenül rányomtam a rádióra. És olyan hangja van mint atom! Tiszta, szép!

Ennyi! Itt tartok!

Please! HELP!

Mit csinálok rosszul???

Ja, és még valami eszembe jutott! Lehet hogy ez sem érdekes, de a tototos javasolta szoftvernél ment fel egyedül a média codec 7 vagy mi. Minden más installkor valami hibaüzenettel kiállt, de igazából nem érdekelt. Most az XP codec pack 1.3.1. van fenn.

Azt még nem próbáltam, hogy ha megcserélgetem a PCI slotokat akkor is fennáll ez a rendellenesség, de érzésem szerint nincs ehhez köze.

Szóval ha valaki eljutott eddig az olvasásban akkor a kérdés!

Miért van az, hogy a tök hangos sistergés alatt ott van a tuner hangja halkan, de ezt fordítva (halk sistergés tök jó hang) nem tudom kicsalni a kártyából???

Peace

• Balázs33

csendes tag

válasz tototos #3536 üzenetére

Köszi!

Már le is rángattam. Este megpróbálom. De ez nem eggyel régebbi hanem vagy öttel. A leadtek pvr application könyvtárban már egy csomó újabb van. De azért egy próbát megér!

Még egyszer köszi!

Üdv,

• Balázs33

csendes tag

válasz bzoley #3527 üzenetére

Jó reggelt mindenkinek!

Igen ;) fel van tekerve a PVR-ben is a hang. És mindent úgy állítottam be, ahogy elvileg kell.
    Igaz sokat olvastam, hogy a Germany-t kellene használni, de úgy megörültem a Hungary-nak hogy egyből rámentem. (este kipróbálom a Germany-t)
    Beszereztem a programokat is, szal remélem este össze tudok rakni mindent.

Bzoley
    Egyszer régebben ellátogattam már a honlapodra, de akkor nem szántam rá kellő időt (mert még nem volt meg a kártyám), most jutottam oda, hogy végre átnyálazzam elejétől a végéig és komolyan: minden tiszteletem a tiéd! :R
    Minden egy helyen!
    Köszi

Peace

• Balázs33

csendes tag

Sziasztok!

Ma boldog tulajdonosa lettem egy Leadtek winfast tv2000 xp expert stereo tuner kártyának.
    Alig vártam, hogy hazaérjek, már szedtem is szét a gépet és toltam bele a kártyát.
    Gyári cd betesz, install, minden ok.
    Hungary pal B beállít, csatorna scan, tök szép kép! Állat.
    És hol a hang???
    A tunerről a hozzáadott kábellel átküldtem a hangot az audigy 4 aux in-be, a winfast PVR-ben viszont bármit állítok be a hang annyira halk, és annyira serceg, hogy az teljesen gáz.
    Hiába állítok be bármit, hiába hangosítom fel azt a sávot a hang csak nem akar összejönni.
    Tutti valami tök alap dolog a megoldás, de egyszerűen nem tudok rájönni.
    Please HELP!

Üdv,

Aktív témák

Hirdetés