- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Aktív témák
-
Stingie
tag
Sziasztok, gondoltam megkérdem, találkozott-e valaki azóta azzal a bizonyos 60 Hz-es PAL képtorzulási problémával, esetleg ez azóta javítva lett a szoftverben? Mert kérdéseket igen, de választ nem kaptam a leadtek support-tól... Bzoley esetleg?
-
Stingie
tag
Elküldtem énis a Leadtek-nek a hiba pontos (az eszközökkel kapcsolatos, valamint egyéb plusz infókkal egyetemben történt) leírását és a sample képeket is - gyorsak voltak, jött is a válasz, hogy milyen PVR-t meg drivert használok. Leírtam nekik szépen mindent, sőt mellékeltem az összehasoníltó videók linkjét is. Kértem, hogy nézzenek utána ennek a jelenségnek és ha lehet, a következő driver-ben orvosolják a hibát (mert valszeg driver hangolási probléma lesz.). Kíváncsi vagyok, mi lesz a reakció. Egyébként a tajvani supporttól előbb jött a válasz - a holland központtól még csak reakciót sem kaptam ...
-
Stingie
tag
Átbogarásztam már, igazából csak a képminőséget tudom vele javítani, a szélek tisztaságát nem (továbbra is zajosak). A DTV-vel ugyanaz a helyzet: most már az is jó képet ad PAL 60-ban, de az élek ugyanúgy zajosak. Btw, lehet, ha csiszolnak még egy kicsit a drivereken, jobb lehet - nem tudom már, melyik szabványban láttam, de az egyik fekete-fehér képet adott, viszont élesen és szépen. Elvileg szerintem lehetséges akkor ez a variáció színesben is, de a driver-ben való turkáláshoz sajnos nem értek.
A konzol kimenete tutira rendben van: aranyozott RCA csatlakozók, amik a TV készülékekre csatlakoztatva tökéletes és gyönyörű képet adnak - minden szabványban.
Mindenesetre köszi a segítséget, asszem kénytelen leszek mégiscsak valami másik tuner után nézni -
Stingie
tag
Megcsináltam mindent, ahogy mondtad, feltettem az új drivert és az általad belinkelt PVR-t is. Már majdnem tökéletes a megjelenítés, de még valahogy mindig nem az igazi az NTSC-hez képest. Láthatod magad is pl. a betűtípusoknál, vagy az éleknél, hogy nem tiszta, zizisek az alakzatok (a betűket is beleértve.)
Az új driverekkel:
[link]
NTSC-vel (itt szép élesek az alakzatok):
[link]
Az a baj, hogy nem tudom, melyiknél lehet a hiba - a drivereknél vagy magánál a PVR-nél. Kellene tennem egy próbát a DTV-vel is. -
Stingie
tag
Rendben köszi, végigtesztelem őket. Az áprilisi hozzászólásom egyébként sajnos játék specifikus probléma volt, ugyanis az átváltás ellenére továbbra is 50 Hz-en adta a jelet. Ezt csak később vettem észre.
És mi lenne, ha azzal a másik progival használnám a tunert? NEm a PVR hanem a másik. -
Stingie
tag
Sziasztok, már többször írtam ide a fórumba a PAL 60 Hz-es probléma miatt. Nos, amióta megvettem a TV2000 XP Expertemet, a probléma a néhány tipp (beállítások módosítása, több PVR és driver próbája, most épp a legújabbal) ellenére a mai napig fennáll - komolyan nem tudom, mit csináljak, nekem ez létfontosságú, úgyhogy ha semmiképp sem tudok megoldást találni rá, kénytelen leszek nulla használat után eladni a kártyát.
A probléma a következő: a legtöbb Xbox-os és egyébként konzolos PAL-os cucc már csak és kizárólag 60 Hz-ben hajlandó futni - bár a PVR-ben ez a támogatás benne van (nálam jelenleg PAL, PAL-M, PAL-N, NTSC, NTSC-J, PAL-60 és PAL-MC változatok vannak) mégsem képes normális képet produkálni. Vagy elcsúszik, vagy zizeg, a legtöbb esetben azonban feljebb csúszik, alul egy szép nagy zöld csíkkal (esetenként a színek is összezavarodnak).
A korrekt szemléltetéshez készítettem három videót , ahol jól látható a probléma. A videókon már nem látszik a villódzás, de a felvétel készítése közben teljességgel láthatatlan a játéktér, az egymásba csúszott dolgok miatt. Van valami utolsó tippetek, mielőtt végleg túladok ezen az egyébként jó cuccon és veszek egy valamilyen másik tunert ? (A PAL-50-es játékokkal semmi gond, azokat gyönyörűen kipakolja. A harmadik videó a PAL-60-as game, csak átállítottam az Xbox-ot NTSC-re és a PVR-t is. Ez így szép meg jó, de a játékok töredékét lehet csak többféle PAL módban futtatni. - ráadásul ez is Xbox bios specifikus - még szerencse, hogy van biosváltó - csak azt meg sok játék nem szereti és nem indul el másik módban)
Szóval a videók: (mpeg2-be tömörítve)
PAL-NC [link]
PAL-60 HZ
[link]
NTSC ( Módosított Xbox bios NTSC-re, NTSC PRV-rel - így kellene mennie PAL 60-ban is)
[link]
Valami tipp esetleg? Nagyon kellene a help - nagyobb LCD moncsit tervezek venni a közeljövőben (a TV-t pedig kipakolni a szobából, ezért is fontos lenne a fentebbi probléma orvoslása.) -
Stingie
tag
Sziasztok - sajnos még mindig szenvedek a PAL 50 HZ/60 HZ hibával. Hiába állítom 60 HZ-re a PVR-t (május elejei van fennt), elcsúsznak a szinek, és zajos a kép - olyan, mintha átmenet lenne az NTSC és a PAL között... szerintetek mi lehet a gond? Winfast TV 2000 XP Expert-em van...
-
Stingie
tag
Feltettem a legfrisebb drivereket (úgy ahogy mondtátok) és az új PVR-t is. (Winfast TV2000 XP Expert) Látom a PAL 60 Hz-et a Video Standardnál, de hiába állítom át, és pipálom ki, nem ad jó képet (pont, hogy ez lenne a legfontosabb formátum nekem... ). Nem PAl 50 HZ-et, de nem is mezei Fekete-fehér NTSC-t - valahol a kettő között - a kép zizis (de nincs szétesve), csak a színek vannak elcsúszva picit meg a kép széle kilóg az ablakból...
Szerintetek mi lehet a gond? Mindenből a legfrissebb van fennt.
[Szerkesztve] -
Stingie
tag
Ajvé! Nagyon szépen köszi mindegyikőtöknek a helpet, az új driverek feltételével minden rendesen működik. Bíztam benne, hogy mindegyik eszközre rákérdez és így történt - ezek után már simán ment a telepítés.
Valahogy még talán a kép is szebb, de a lényeg, hogy megy a PAL 60 Hz
Mondjuk most már a TV adásokat is ki kellene próbálnom - lehetséges, hogy ezzel a tunerrel befogjam a kódolt kábelcsatornákat, vagy ahhoz másik szoftver kell? Gondolok a nem fizetős, hanem a konverteres UPC-s csatikra (sport1, stb). -
Stingie
tag
válasz
#65675776 #2814 üzenetére
Oké leszedtem, és van benne egy csomó driverfájl. Ezek közül most melyiket kell telepíteni és hova? Mert a vezérlőpult/hardverben nekem három eszköz is látszik (Crossbar, TVTuner, Video Capture) Melyikez melyik fájl-t telepítsem? Pliz help...
Találomra telepítettem a cx88tune -t, de még mindig ugyanaz a képzavar van...
Szóval: PAL-ban ilyen a kép [link](a 60 Hz miatt),
míg a forrást NTSC-be váltva (és a PVR-t NTSC-re állítva pedig ilyen [link](ez a jó, ilyennek kellene lennie PAL-ban is)..
[Szerkesztve] -
Stingie
tag
válasz
#65675776 #2804 üzenetére
Mit értesz utolsó driver alatt? Leszedtem a legfrisebb PVR-t, de a hiba továbbra is fennáll, a PAL 60 HZ -es kompozit bemenetes kép így is elcsúszik - csak az NTSC megy megfelelően...
Úgy telepítettem, hogy feltettem a gyári lemezről származó verziót (elég régi, ahogy elnéztem 2004 év végi cucc), majd ráinstalláltam a legújabb PVR-t.
Egyéb tipp? Még mindig nem okés a 60 HZ-es PAL... -
Stingie
tag
Sziasztok, most sikerült vettem egy Leadtek Winfast Tv2000 XP Expert-et - alapjaiban véve tetszik a kártya, nagyon szép minőségben tömörít mpegbe, akadás nélkül, nagyon jó minőségben (a kábeltuner részét még nem próbáltam, csak az RCA-n, mert nekem elsősorban erre van szükségem a játékkonzoljaim miatt) és a kép sem zizi-s, de csak NTSC-ben (!!!)...
Nem tudjátok miért van ez? PAL-ban is rendesen jönnek a színek, de zizis a kép és a játékok egyharmada elcsúszik fél képernyővel - utóbbinál a PAL 60 Hz-re gyanakszom (lehet, a kártya csak 50 Hz-es pal szabványt tud).. Igazából a konzolok szempontjából mindegy, mert pl. az Xboxot is bármikor átkapcsolhatom NTSC-be, viszont
vannak olyan játékok, amik nem Mixed régiókódosak, ergo csak PAL-ban, vagy csak NTSC-ben mennek.. és itt esetleg gond lehet a PAL miatt (bár ebből van a kevesebb).
A gyári szoftvert (Winfast PVR) használom hozzá - lehet, hogy csupán szoftveres problémáról van szó? Ti mit ajánlotok, mi a véleményetek erről a PAL suxx-ról?
Választok előre is köszi.
ps. Mi a Video Standard beállítás alatt az a ''USE VMR9'' és ''Closed Captioning'' opció???
Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- LED világítás a lakásban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- E-roller topik
- BestBuy topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest