Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolmar120Si
újonc
válasz
Pillerb
üzenetére
Stihl esetben igaz lehet, mert ferdén szív be. Itt azonban az látszik mindkét gépnél, hogy a kipu oldalon benézek és látok egy jobboldalon erősebben megkopott, esetleg csíkos felületet, bal oldalon pedig újszerű eszterganyomos dugattyú felület van, mintha sosem ért volna a hengerhez.
Mivel a dugattyú a csapszegen el tud mozdulni, nem elhelyezési, hanem szöghibára gondolok.
Másik észrevétel hogy a 038 nikasil egészen ezüstös, és alig van hónolás míg a 120Si meg a st. 028 gépemben határozottan barázdált hónolás és bronzos szín látható. Pedig mind eredeti Mahle. -
csiga8
senior tag
-
csiga8
senior tag
-
Satya82
lelkes újonc
válasz
Pillerb
üzenetére
Érdekes, hogy mindig annak a legnagyobb az egó-ja akinek nincs tapasztalata. Azoknak akiknek van kínai gépük és nem most láttak először fűrészt, mindig a helyén tudják kezelni és mondhatjuk, hogy elégedettek velük. Neked súlyos önértékelési problémáid vannak. Túl sokat képzelsz magadról, csekély tapasztalatodhoz, tudásodhoz képest, és nem tudsz veszíteni. Nem bírod elviselni, ha nem neked van igazad. 100% biztos vagyok benne, hogy a hajtókar, továbbra is hajtórúd marad számodra.

-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Maradjunk annyiban Balázs , email válltásunk után szövetségest találtunk egymásban-elvileg. Én oda tettem magam azokkal szembe akik neked mentek, de nem nagyon éreztem a viszonzást. Nálam van egy értékrend amibe te már nem férsz bele. Az olyan embereket becsülöm akik nem felejtenek el akkor sem ha már nincs rám szűksége. Mindenki tudja a gyári alkatrész-jobb kint akármi de drágább is mint akármi. Mindenki a saját pénztárcájából fizet -tehát ha valaki olcsó Kínait vesz -azt vesz. Megjegyezni meglehet - de leszólni nem hiszem . Te leszólod.
-
isti732712
aktív tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Van egy efco mth4000 es gépem kiválóan működik, de emellett van egy kínai gépem is ami most nem működik kiválóan, holnap jönnek az alkatrészek és elindul a felújjítás, idáig 12ezer be van benne a gép ami közel 20 éves, az hogy mi lesz belőle az egy más kérdés de bizakodó vagyok ,hogy tanultam annyit árpi videóiból hogy sikerül. Igen nekem is nyomta az olajat mindenhol,meg minden más egyéb baja is van, de vannak olyan helyzetek amikor a kinai gépet vetem be vágásra nem az efco-t, érthető mindkét álláspont, de nem hinném hogy ez vita tárgya kellene hogy legyen. Van aki csak egy kinai gépet tud megvenni mert erre tellik, van aki meg tudja venni a 500 ezres fűrészt is, ez itt mind pénztárca kérdése, de én ugyanúgy szeretem a kinai gépemet mint a kis olasz efco mat.
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Lehet, hogy neked bohóckodás, de egy valamit elfelejtesz. Nem mindenkinek van rá pénze, illetve kell egy évbe maximum 5ször, akkor minek nézze a drága gépet?
Apámnál ott van 4husi mind újonnan lett véve. Ő fával tüzel, neki kell. Azt hoznám amelyiket akarnám meg amikor akarnám, de mégis vettem magamnak egy kínait, hogy ne kelljen szaladgálni. Én gázzal fűtök, fűrész annyira kell, ha kidől egy fa a viharban a kertem végébe, el tudjam vágni.
Szóval érted mit akarok mondani? Neked is van igazad, meg a másik félnek is.
Mindig a célhoz kell eszközt választani. Legalábbis szerintem. Erre amire nekem kell jó a kínai. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Figyerlj Balázs , mikor akarod megérteni-ez egy olyan fórum ahol a BÜTYKÖLŐK segítik egymást ?? Kezded elvetni a sulykot semmi szűkség nincs erre amit te itt művelsz. Vagy akarsz hasznos tag lenni vagy keress magadnak a stílusodhoz megfelelő fórumot .Ezt most visszafogottan és nyugodt állapotomban írom neked. Totálisan igaza van a srácnak, semmi szűkség a fölösleges ész osztásra..
-
Satya82
lelkes újonc
válasz
Pillerb
üzenetére
Az rendben, hogy a Stihl-t, főleg meg a 260 -ast érdemes venni, ha valódi minőséget szeretne az ember. Az is rendben, hogy 50 köbcentinél kezdődik a tűzifavágás. De ez a kínai téma érdekes. Kifejtenéd nekem egy kicsit bővebben, hogy milyen bosszúságot tartogatnak nekünk ezek a kínai gépek?

-
csiga8
senior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Az öreg II GOLF 1.6TD érzi meg igazán, mit raksz bele.
A téli OMV premium gázolajjal hallhatóan-érezhetően könnyebben indul.
Így még az is a premiumot kapja.
A mostani hatósági árazás miatt a kis Suszka a 95-ös maxmotiont kapja, de aztán abba is megint a 100-as megy.
A kannába ( pincébe) tárolt OMV 100-as benzin 6 hónap után még problémamentes, bár inkább nem várom meg.
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Maradjunk annyiban soha nem jöttél volna ide ha nem mondom el, lehet ide jönni ,Peti barátom nyitotta ezt a fórumot sok-sok-sok évvel ezelőtt ,te meg itt vagy 3 hónapja. Én 3 hónapig igen csak csendben voltam évekkel ezelőtt amikor idejöttem. Azon a ponton amikor annyit írtam-megmutatom szerintem további vitának helye nincs , ha van benned annyi tisztelet hogy kivárod. Nem akarok én erre már további időt fecsérelni ,vagy túlteszed rajta magad vagy elköszönsz. Elvileg már elköszöntél egyszer. Ha kritikát fogalmazol meg az nem úgy kezdődik-álljunk csak meg egy szóra!- így a pofozkodás kezdődik amivel nincs gond ha az a szándék.
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Ha jól emlékszem Balázs te voltál az első kommentelő még a videózásom hajnalán aki hozzám fordult és elmeséted jó hosszú emailben a gondjaid-panaszát. Mára meg itt köpködsz rám mert 1 dologban nem értek veled egyet. Olvasd párszor vissza a megszólítást a hangnemet ami az első konfliktust hozta. Lehet neked más a véleményed lehet neked igazad ,de nem hinném ha bárhova ,bármilyen futó közösséghez te csatlakozol megengedheted magadnak ezt a hangnemet. Jól tudom, hogy más fórumon is ugyan ez a probléma felmerült veled szemben?
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
Pillerb
üzenetére
Köszönöm! Igen,visszaolvasva a fórumot valóban igaz,hogy az ellentmondást nem nézik jó szemmel. Szerintem egy normális,kulturált vitában van pro é kontra.
Nem azt mondom,hogy csak Stihl létezik,nem szidom a Husqvarnat se,se más nagy nevű gyártót. Kinek mi valik be,mi szimpatikus. Én Stihl párti vagyok,de elfogadom,hogy van akinek más,nem fogom leszólni senkit se aki más véleményen van. -
csiga8
senior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Bocs, ha mondtad, lehet elkerülte a figyelmem.
Azért lett volna érdemes tudni milyen henger, honnan van, hogy mi (se) ne fussunk bele ilyen sz.rba.
Ez még a "javítható" gép. Az 560XP-be 19.000 Ft múlt évben volt a két csapágy.

Se metrikus, se coll, se semmilyen szabványban nincs az a méret, kénytelen vagy gyárit venni.
Imádom az 560XP-t. De csak addig jó, míg nem kell hozzá venni valamit, mert az zsebbe nyúlós.Az egyik kivett csapágyon látszik, milyen szépen összeszaladtak a golyók:
-
csiga8
senior tag
-
kemenylegeny
csendes tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Tényfeltáró videó mint az Árpié, úgy se készűl másnál ne is várjuk, túltolt marketing viszont van.
Szópórollerből meg egy is sok ha van a háznál. Itt a német reklám is és alatta a hozzászólás: [FUXTEC benzines láncfűrész FX-KS255 - láncfűrész: jó választás?] -
Dolmar ps420
lelkes újonc
válasz
Pillerb
üzenetére
Szeretnèk csak gyűrűt vásárolni a dolmaromba (ps 420) ès annyit tudok,hogy 1,5mm vastag.sehol sem találok pontos mèretet leírva,hogy vehessek gyűrűt.a gond az,hogy sikerült eltörnöm dugó cserènèl a gyűrűt,jelenleg a használt gyárit raktam bele,de nem túl fitt a kompresszió vele
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Értékelni akármit lehet Balázs ,de nem mutattad meg amiről beszélsz. Miben akartál te nekem segíteni? Jó pár gépet megcsináltam ,úgy ahogy mondtam azt is mondtam megmutatom ha nem hiszed nem csak levegőbe beszélek. Az a csapágy amit lefotóztál NEM normál csapágy és szerintem szervizben sem tesznek bele nagy pontosságú csapágyat a hő miatt. P5 az egy elég lötyögős csapágy már szerintem még az sem kell, hogy c3 legyen mellette .Nem attól ment tönkre ,hogy túl szoros hanem kevés olaj vagy rossz ,vagy olaj nélküli használattól.Akkor viccen kívül miből szűrted le ,hogy én most tőled hallok először 50+ évesen a hézagoló alátétről? Már csak azért is mert Stihl-es vagyok és minden Stihlben van( kötéltárcsa) de itt mondhatnám a Dolmar 115-5105 főtengelyt, ... másodszor állítod .... azért mert az Efco-ba én nem raknák? Leírtam már mi a fő gondom azzal amiket írtál, és teljesen feleslegesen axiál.- isoztál neked ott olyan probléma nincs . Amit te axiális problémának mondtál az radiális volt ,magyarul elkopott a terheléstől a csapágy golyó. Ez eredményez nyilván oldalsó mozgást is ,de ez valójában sugár irányú mozgás- .A probléma az ,ezt te is tudtad csak valamiért úgy érezted sárt kell dobj erre a gépre.. Kékre égett csapágy-amit lefotóztál szürke vagy én vagyok színvak.
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Szerinted kiszoptam az ujjamból, hogy meglehet vele oldani?
eked ez az első ilyen gép a kezedben-nem érzed a súlyát a dolognak ? Bele teszel a blokkba + hézagoló gyűrűket? Minek?
-hajrá!
Láttál már olyan Stihlt amiben nem c3 -as csapágy volt hanem normál? Nagy Stihles vagy -most kiderül...
Fűkasza szöghajtásba milyen csapágyat teszel? Nem kell axiális,radiális hókusz -pókusz itt mi így beszélünk-csúszkál-lóg... nem értünk ilyeneket mint te.ne haragudj, hogy nem vagyok ennyire okos most felírom magamnak a hézagoló alátét kifejezést ez még hasznos lehet..Videóban amiket elmondasz-kb semmi nem látszik. Szedd szét kamera elött vállad be hogy bénázol esetleg ne a kész szétszedett csapágyat mutogasd.
Pont kb erről beszéltem az újévi videóban Balázs.. te nem ellent mondasz hanem bizonyítás nélkül állítasz-cáfolsz kijelentesz én mit tudok és mit nem... vakard már meg a fejed búbját van e rajta korona.. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Na akkor majd készítek róla egy videót-ergo...
1 dologtól csúszkál a főtengely-van neki helye csúszkálni semmi köze a csapágynak hozzá
Rendelek most 2 féle csigát és személyesen neked címezve bemutatom -nem varázslat és nem elmélet-gyakorlat.
A helyzet az ,hogy én ennek megfizettem a tanuló pénzét saját zsebből vettem egy új főtengelyt az új csapágyakhoz és semmit nem javítottam az eredeti hibán. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Videóban pont nem mutattad a vízszintes mozgást,pedig nagyon kíváncsi voltam rá. Az a szimering a lánckerék oldalon már nem eredeti-ez megmagyarázza miért nem c3 a benne lévő csapágy. -már kókányolták szerencsétlent.. Szépen kinyírták a gépet. Ha ez 3 tankos akkor a lánckenőhöz öntötték a 2T olajat nem a benzinhez.
Pl a 020 AV-nál is kézzel ment rá a csapágy a főtengelyre a blokkba meg melegíteni kell-méghozzá keményen. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Ebben most nincs igazad. A Kínaiban nem hiba ha rácsúszik a csapágy -sőt az Efco ban sem. Ezt így tervezték,továbbmegyek az eredeti gépen is csúszkál-és azért gyártanak hozzá 3 féle méretben csigát,hogy azzal "hézagold" ki.Vagy így csinálod-vagy sosem lesz jó. Én is beragasztottam a csapágyat elsőre-tökéletesen felesleges. Husqvarna gépekben sem azért tudod rácsúsztatni kézzel a csapágyat mert rossz a főtengely, eleve így tervezték-nem kell neki a zsugorkötés. Mérnökök megfontolták és döntöttek abban a kérdésben melyik a jobb ha megforog a csapágy a fészekben vagy megforog a csapágy a főtengelyen.... ez ilyen.Rövid vagy kopott csigával a fötengely beljebb sétál egy nagyon picit ,a szélesebb csiga meg -nekimegy a szimeringnek mielőtt lebújna a szimering szája a kívánt részről.
-
PALEDOG
kezdő
-
Misi87
csendes tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Igen ez így van! Ezt kiselejtezésből kaptam aztán rendbe akartam rakni. Arra nem szàmítottam hogy a főtengely cserével új lendkerék is kell! Egy oldalt talàltam ahol oda is van írva! Többin csak főtengely és kész. Úgy hogy ez megszivatott. Van nagyobb gép is de nincs semmi bajom az ilyen kicsikkel sem. Ez vagy marad a csapatba a többi mellé vagy csalàdban marad. Eladni nem éri meg. Igen egy menetes szerű csiga van rajtuk tehát nem az a rugós.
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Így van ahogy mondod. Bár nem tudom milyen fűrészeket érdemes felújítani, mert én mindegyikkel oda jutottam, hogy jóesetbe annyiba lesz amennyiért el lehet adni.
Mondjuk én a kis 136ost magamnak csinálnom, 30körül fog megállni, de legalább nem zsákbamacska.
Igen spriál van rajta. -
highand
tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Annyi összefüggést vélek felfedezni, hogy amennyiben egy 3/8-os lánc kerül 6 fogú csillagkerére és egy 0,325 kerül 6 fogú csillagra - akkor a 3/8-os-al nagyobb lesz a láncsebesség.
Hasonlóan az is igaz szerinten, hogy ugyanaz a lánc 7 fogú keréken nagyobb láncsebességet produkál, mint 6 fogún.
Vagyis érdemes lenne egy adott fűrésszel és lánccal vágás tesztet csinálni, hiszen 0,325-ből van betétkerék nélkül 6 fogú és van betétkerekes 7 fogú és 8 fogú is.
-
Pillerb
kezdő
válasz
Pillerb
üzenetére
Lemaradt, hogy értelemszerűen láncvezetőből is a megfelelőt kell használni, mert az orrkerék itt is kell passzoljon a lánc osztásához. Az orrpáncélos lapok kivételek, mert abban nincs orrkerék. A következő amire figyelni kell, a lánc vezetőszem vastagsága 1.1mm és 1.6mm közt változik általában.
-
kemenylegeny
csendes tag
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Én pl fülre nem tudom beállítani sem a láncfűrészt sem a kaszát.Kaszát szerintem senki sem-vagy csak azt gondolja,hogy jó pedig lehetne jobb is. Nekem ahhoz, vágni kell -érezni viszont tudom -legalábbis remélem.Kaszánál viszont nehezebb. Ha nem vagy vérprofi kaszás nem fogod tudni , hogy a gép eleve ennyire gagyi vagy rosszul van beállítva. Stihl kaszáknál viszonylag egyszerű. Ha betartod ami a burkolaton van nagyot nem hibázhatsz. 2-es szériás Hq kasza az viszont más tészta. Abból látsz videót egy rakással ami hörpölve pörög fel-gazdája dícséri ,azt hiszi jól megy...ragozhatnám még de lényeg a lényeg -ha valaki saját magának beismeri nem az ászok ásza egy rpm kütyü-aranyat ér.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Engem annyira a sorja rész nem igazán zavar, nekem ha hibátlanul müködik az pont elég, az indítás pl. a GSH560 non könnyített.
Én csak ilyen alkalmi fürészes vagyok, nem járok erdőre, csak otthon azt a kis tüzifámat vágja össze annyi pont elég.
Ha a scheppach al tudok kompromisszumot kötni az Oleoval szerintem nem lesz nehéz
-
Btamas81
csendes tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Persze, hogy be lehet. Míg nem volt meg fülre lőttem be én is. Csak láttam néhány videóba, ránéztem mennyi az alin és vettem egyet. Én inkább a végfordulat állítasnál veszem hasznát.
A srác alatt nem tudom kit értesz, így azt sem tudom ment volna e neki.
Van akinek zsigerből jön, van aki megtanulja. Meg van olyan is, hogy nem megy neki. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Nekem segíthetnél ha tudsz Hq 395 re nagy rönktámasz ügyben. Hq szaküzletben csak külső van nagy -belsőt nem gyártanak vagy nincs de sehol nem kapunk rá. Valaki még a 395xp videóm alá beírta rossz helyen keresek miért nem az ANDL Kft-nél veszek- na... 2x küldtek rosszat ugyan azt ami gyárilag rajta van..... ennyit az okos hozzászólásokról...
-
kopepe
aktív tag
válasz
Pillerb
üzenetére
Elmentünk érte a kolegámmal kocsival.
Aszongya az ember,ácsmunkára vette...(na mondom magamban,ez sem normális)
És azért adja el,mert kisebbet akar(amit nem csodálok),mert ez nem arra való!
Az Árpi is azt mondta,hogy ezeket úgy lehet tönkretenni,
hogy ha az a célod,hogy tönkremennyen....
Ehhez nem fülvédő tok kell,hanem ember...
Örülök,hogy nálam landolt egy kifogástalan állapotú darab!
Igyekszek megbecsülni! -
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb
üzenetére
A videó feltöltése után kb 3 percel már én is tudtam, amúgy a 4,8 as reszelő szerintem nagy bele. Vágó profil alacsonyabb és keskenyebb a Stihl Ps láncénál. Át toltam 4.5 reszelővel. Szerintem-ki lett maxolva.Marad a gép idén akkor, megmutatom mit csinál vele a 4.8 as reszelő. -elvileg András új szettet rak úgyis rá .
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardcore café
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha előbb jön a felismerés és segítség, nem a marakodás megy itt akkor talán nem kellett volna még egy kört lefutnom vele... újratábla...

Látom, te egy szellemi fogyatékos vagy. Nagyon sajnálom az állapotodat, nem tehetsz róla.

eked ez az első ilyen gép a kezedben-nem érzed a súlyát a dolognak ? Bele teszel a blokkba + hézagoló gyűrűket? Minek?
) Innentől kezdve gondolom az sem zavar,hogy