- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Juhász Imi
újonc
válasz
PALEDOG #3685 üzenetére
Ezt csak egy példának szántam a sok hamis i fomáció közül. Számtalan ilyen van! Könnyű viszaélni az emberek tanácstalanságával. Ilyen például a tankban keletkező nyomás, ami a karburátorba jutattja az üzemanyagot. Vagy a rücskös hőelvezető dugattyú. A kireszelt gépek, amik utána csak játéknak jók. Van tuninglt gépem, de nem használom. Kizárólag csak verseny előtt indítom be. Addig csak áll a tárolóban. Az élettartalom csökkenéséről már nem esik szó. Lényeg, hogy a videóban fasza gyerek legyek! Érted? Nem akarom én a fórumot tönkretenni, csak igaz információkat megosztani az emberekkel. Tök érdekes témákat lehet találni, amik hivatalos forrásból egész mást mutatnak, mint a köztudatban. Pl: a kínai gépek létezése, vagy az üzemanyagok fejlesztése. Mert hát azt is csak a membránok szeszögéből nézzük.
-
Tanaka 4501
újonc
válasz
PALEDOG #3300 üzenetére
Csepeli céget hívtam fel, a hasamra ütöttem és azt mondtam, hogy 2 cm átmérőjű a tengely és 1,5 cm átmérőjű a csapágy szélessége.
Erre a szaki is a hasára ütött és azt mondta, hogy 10-15+áfa.
Ha nem beszéltem nagyon félre, akkor ő se.
Pestre szoktam járni, meg megkérni is van kit,hogy menjen el érte.
Ez lesz a járható út. -
Tanaka 4501
újonc
válasz
PALEDOG #3297 üzenetére
Köszi!
Tehát komatsu gz4000, 420 környékén lehet kutatni.
Meg hol csinálnak ilyen fémszórást és mi a nagysagrend árban?És mi van akkor, ha nem hozzarakunk, hanem elveszünk?
Vagy hülyeség esztergalasban gondolkodni?
Több problémát csinál, mint amennyit megold, mert utána meg specko csapágyat kellene gyartatni?
Mert autónál van főtengely síkolás vagy köszörülés és ott gyártanak ilyen felújító csapagyakat, erről fingom nincs csak autószerelő magyarázott ilyet, amikor a terepjáró főtengelyet lenyalta az ékszíjtárcsa éke és egy Milla lett volna egy vadzsiúj, aztán lett egy fiatalabb, komplett motor 80-ért.
De mindjárt keresek fémszórást neten, ha nem most oldja meg a problémát, akkor is jól jöhet.
Vagy az is kérdés, hogy kell-e nekem kettő egyforma gép, vagy most van egy harmadik a jófogáson...
De bőven elég egy db hadrafoghato ebben a méretben.
Köszi szépen az infót! -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2971 üzenetére
Annyit szólnák ehhez a szétszed-fizet kosában viszi dologhoz, a szervizes tájékoztasson és győződjön meg róla , hogy a kuncsaft meg is értette a tájékoztatást. Onnantól kezdve oké a történet senki nem él meg a jószívűségből de nem hozhatok senkit abba a helyzetbe , hogy nem számít költségre és adok neki egy meglepi számlát. Szerintem ezt túl is boncolgattuk-de ezért van a fórum!!!!
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2973 üzenetére
Ugyan az ,de ez még szebb ahogy elnézem .Nem az sem megy mert ugyan ezt produkálja-eldöntve folyik belőle a benzin. Amikor nálam volt akkor is folyott -visszadugtam a tankszellőzőt -elég rossz helyen van neki de az ültetőgumiba túl könnyen jár -ki tud rázkódni. Ez a konstrukciós hibájuk van amúgy nagyon stabil és combosabb a mostani kisgépeknél.
-
Satya82
lelkes újonc
válasz
PALEDOG #2936 üzenetére
Teljesen igaza van az ügyfélnek. Úgy adja vissza, ahogy megkapta. Ezt úgy hívják, hogy szándékos rongálás. Ezért van a kompressziómérő. Plusz a kipufogón is meg lehet látni, hogy teljes motorfelújítást igényel a gép. Ez a szöveg egy jól bevált, betanult mese, hozzá nem értők megvezetésére. Ez csak egy pár perces mutatvány. Pillanatok alatt meglehet mondani, hogy nem kap üzemanyagot, nincs kompresszió, falsol, vagy mi van vele. De a teljes szétszedése a gépnek is, csak kb. 15 perc.
-
Deskó74
újonc
válasz
PALEDOG #2896 üzenetére
A katalizátorra semmilyen extra hatással sincs.
Tehát "égéstechnikailag" semmi különbség nincs az Aspen és a hagyományos benzin között.
Gyakorlatilag egy olyan benzin ez, pongyolán fogalmazva, amiből a kőolaj lepárlás során
egy bonyolult és drága eljárással kihagynak minden olyan "járulékos" összetevőt, pl. szénhidrogéneket, etanol...stb... melyek nincsenek jó hatással sem a gépre, sem az emberi egészségre.
Tehát gyakorlatilag az Aspen egy 95 oktános végletekig "lecsupaszított" szín tiszta benzin és csak az van benne,ami kell is a motornak.
Érdekes, a Stihl a Motomix-et 92 oktánra szabályoztatta be. Az Aspen, 95-re.Viszont,van itt egy dolog amiről jó ha tudsz,mielőtt Aspen-re váltasz esetleg.
Én felvettem a kapcsolatot a Svéd gyártóval és érdekeztem velük arról, ami sok kinti fórumon "problémána" az Aspen-el. ( vagy bármi más alkilát benzinnel)Mégpedig az,hogy állandó "csúsztatás",hogy Aspen csak és kizárólag új gépekbe való.
Ez nem igaz. Az Aspen bármilyen korú gépbe való.Ez nem korfüggő.
Viszont az is igaz,hogy minden alkilát benzin erős "tisztító hatással" rendelkezik, tehát idősebb gépeknél, az üzemanyagrendszer egészében a szennyeződés vagy károsodás mértékétől függően sajnos előfordulhat olyan,hogy egy idősebb gépet Aspen-nel használva, feloldja a rendszerben lévő szennyeződéseket és ez eredményezhet akár dugulást is.
Tehát benne van a pakliban,hogy megveszi a mezei felhasználó az aspen-t beletölti,használja majd rövid időre rá, elkezd folyni a gépből az üzemanyag vagy dugulás lép kel a karburátorban és akkor irány a szerviz. Ebből a mezei felhasználó annyit fog megérteni,hogy
megvette a méregdrága benzint és másnap viheti a szervizbe a gépét. Nem lesz őszinte a mosoly.A szervizben meg nagy valószínűséggel,majd jól rá is erősítenek,hogy tényleg át lett b@szva,mert halvány lila fingjuk sincs mi az az alkilát üzemanyag.
Az már nem is fogja érdekelni,hogy azután ha a szervizben kitisztítják a karburátort, vagy elvégzik a szükséges műanyag alkatrész cserét, akkor soha a büdös életbe nem lesz többet
üzemanyagra visszavezethető meghibásodás a gépében.
Tehát soha nem arról van szó,hogy a benzincsövet az Aspen "kinyírta", hanem arról,hogy a cső, ami eddig is sz@r volt, az Aspen leoldotta róla azt a dzsuvát ami még egyben tartotta!
Remélem érthetően fogalmazom, mire gondolok.
Ezért is javasolja az Aspen,hogy idősebb gépeknél, Aspen-re való átállás ELŐTT , érdemes
szervizben átnézetni a gépet, ne érje keserű meglepetés a felhasználót.
Evégett 2 féle ember van:
1. megérti a fent leírtakat és örömmel fogja élete végéig használni az Aspen-t
2. átvágva érzi magát,mert eddig nem "folyt" és mióta Aspen-t használ,azóta "folyik" és
sz@r az egész. -
Deskó74
újonc
válasz
PALEDOG #2884 üzenetére
6800 az kiváló ár!
Sajnos ez a Hq-nál kapható 8790Ft-os ár irreális.
Ráadásul úgy,hogy pontosan tudom mennyiért adja a főimportőr a kereskedőknek.
(úgy volt,hogy én is forgalmazni fogom,ezért tudom....de aztán letettem róla)Külföldön több országban is forgalmazza az Obi és a bauhaus is... hátha idehaza is fogják
és akkor csökkenhet az ár. -
Deskó74
újonc
válasz
PALEDOG #2879 üzenetére
Szia.
Kérdésedre válaszolva,pontosan ez (is) a forgalmazói ajánlás ahogy leírtad, főképp azokban az esetekben,mikor nagy volumenű mennyiségben van üzemanyag használva.
Tehát ez kiváló alternatíva,pl.ha egy fűkaszás brigád végig tolja a szezont hagyományos üzemanyaggal,de pl. októberben, az utolsó tankot már Aspen-nel dolgozzák ki és nem is kell kijáratni,maradhat benne a télre nyugodtan.
Gyártói ajánlás szerint átváltásnál annyit érdemes tenni,hogy üresre kijáratni a tankot a hagyományos benzinből,majd úgy feltölteni Aspen-nel. Visszafelé váltásnál ugyanígy.Sajnos igen, ez van..... stabilizáló, bilétázás, odafigyelés....stb.... addig amíg nem vált az ember Aspen-re. Onnantól nagyban leegyszerűsödik az élet a benzines kerti gépekkel.
Lényegében minden SZAKASZOS módon üzemeltetett géphez kiváló alternatíva. Legyen az erdőgazdaság, építőipar, pl. aggregátorok stb..... csak oda nem a piros flakonos Aspen2 előre bekevertet kell venni a kék flakonos "sima" benzint.
De akkor is érdemes a kék flakonost venni,ha van otthon maradék jóféle 2T olaj amit sajnál az ember nem felhasználni,mivel abból is nyugodtan elkészíthető a keverék tetszőleges arányban.
Én most sajnos itthon vagyok covid-al, de tegnap nem bírtam ki,kipróbáltam 2 fűrészben és
nagyon tetszett. Tényleg szinte teljesen szagtalan, még a munkásruha sem leett semmilyen szagú.....és nekem úgy tűnt szebben járnak a gépek. Olyan selymesebben....lágyabban.
Én eddig mindig is Mol 100 E5 prémium és full synt olajat használtam 1:45-ben.
De tényleg más ez az Aspen... és a tudat,hogy mostantól nem kell észben tartani mikor tankoltam és egyidejűleg a növekszik a gép,az alkatrészek élettartama,ráadásul 1/10-e a káros anyag kibocsátás ami az orrom alá füstöl,így sokkal egészségesebb...nekem bőven megér ennyit. -
pesu
újonc
válasz
PALEDOG #2874 üzenetére
Nekem a Spuri bejött. Autóba, motorba, fűrészbe, kaszába használom. Kaszát, fűrészt mindig megtisztítva, teletankolva teszek el (fűrészt vágáskészre feszített lánccal
) még hosszabb időre is. Eddig (kopogjam le) semmi gondom nem volt a későbbi indítással, sem karburálási hibával.
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
PALEDOG #2732 üzenetére
Nem vettem kötekedésnek a kérdésed,mivel normális hangnemben íródott. Egy gépről sokat elmond az,amilyen formában kerül a szervízbe. Életlen,félre reszelt lánc,koszos légszűrő,szétégett gyertya. Ezekből lehet következtetni, hogy bántak a géppel. Mert az egy dolog,hogy van garancia,de annak vannak feltételei,hogy érvényesüljenek. Ha a gyártó azt mondja,hogy minimum Stihl HP Super olajjal használja a gépet a felhasználó,de ő neki jó a Favorit 2t,akkor sajnos azt fogjuk mondani,hogy sajnáljuk,de erre nem vállal felelősséget.De ha a gép rendben van,nem egy leharcolt darab,akkor nem fogunk szórakozni senkivel se,megcsináljuk a gépet.
Ugyan ez igaz a javításra is,amit végzek.Ha nem jó,vissza hozza és kijavítom. De ha ilyen van,hogy otthon kijavítják amit hibázik a szerelő,azzal sajnos a továbbiakban nem lehet mit kezdeni. Ezért mondtam,van szamla,munkalap,visszakell hozni és megreklamálni a rossz javítást . Én olyan vagyok,ha normálisan állnak hozzám a hibázásom ellenére,soron kívül megjavítom.
Tehát sokan azt hiszik,hogy egy ellopott csillagkerékre is jár a garancia... Nem szokásunk kekeckedni,hisz ebből élünk,igyekszünk az ügyfélnek kedvezni,de ez persze nem minden esetben jön össze.
Ha további kérdésed van,szívesen válaszolok ha tudok -
kopepe
aktív tag
válasz
PALEDOG #2710 üzenetére
Végül is akkor nézőpont kérdése,hogy melyikünk lakik "jobb" helyen...
Bizonyos keretek között ez zene füleimnek !
De ebben a konkrét esetben örülök,hogy legalább két utcával odébb történhetett.
Az alapjárat és a gázreakció elég jó szerintem.És ki is pörög.
Még pár órán át ez ment.Fél óránként elhallgatott,szerintem tankolták.
Lehet,hogy sokat eszik a gép. -
kemenylegeny
csendes tag
válasz
PALEDOG #2527 üzenetére
Az alibbabán vannak még ilyen gyártói oldalak, horgász talicskát kerestem aztán feldobta a gugli. Az 50 ezrer forintos talicskát, ha 1000 db rendelsz 5 dollárért adták. Ha valamiből X db-ot rendelsz az általd megadott brand lesz ráírva. Sajátmárkás. A tetejébe a képen látható eszköz ugyan az forma világ mint a róka.
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2514 üzenetére
Oké!
Sejtem kitől jött de nem erre számítottam..István barátom rebesgette nekem, hogy talán szerez egyet de nem gondoltam hogy újat vesz .....Van hozzá 1 liter tisztítószer is. Husqvarna 4 ezret kért a tisztításért még nem raktam fel a karbit, ha nem lett jó akkor videóban be is vetem ezt iziben!
-
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2400 üzenetére
Valamiből neki is élni kell
Tudsz nekem még 1 utolsó karbit tisztítani? Most már honorálnám mert ég a pofám...
Légszűrő egy olyan valami amivel már a leg első Kínai gépek is kijöttek csak az olcsósításversenyben lekerültek hamar a gyártók-forgalmazók listájáról. Professzionális.... majd meglátjuk. -
csiga8
senior tag
válasz
PALEDOG #2323 üzenetére
A legutolsó képed nézzed.
Az alsó vezető a gyári. Az alsó furaton állítod a láncfeszességet, a felsőn olajoz.
Az Oregon 2 db nagyobb furatát kellett hátra-lefelé tágítani-reszelni, hogy lehessen feszíteni.
A gyári olajzó furat és a feszítő furat közé lett fúrva egy harmadik, ami a gép olajzó járatával van egy magasságban. Ott a harmadik, utólgos furaton bemegy az olaj, a résen ( szarul látszik, ott nincs a kettő közt semmi, szabad átjárás van) ami a két furat között van majd a gyári olajzón keresztül jut a lapba.
A nem használt feszítőbe a gumi egy vastagabb gumi, ami egy régebbi kútfúrás projekt után maradt.
Amikor fúrtam itthon a saját kutamat, a kapott iszapoló gumiját ki kellett cserélni, abból maradt meg, abból vágtam. Picit nagyobbra van vágva lukasztóval és jól befeszül. Amikor forgatod a lapot, a gumit át kell rakni.A lényege, hogy nem tud arra folyni az olaj, mert le van dugózva.
-
-
highand
tag
válasz
PALEDOG #2254 üzenetére
Megvan mit csináltam rosszul. Ezen a gépen a fojtószelep tengelyt fordító félköríves idomon van egy támasz, ami a gázbowden alaphelyzetében nem engedi kihúzni a a fojtószelep rudazatot. Tehát meg kell nyomni a gázt, ekkor elfordul az idom és kihúzható a fojtószelep. Elviekben a félgáz is ugyanezt csinálja, csakhogy a gyártási pontatlanság miatt a félkörös idom nem fordul el eléggé és visszaugrik indításkor a fojtószelep rudazat.
Tehát az indítása a Majasticnak:
1. gázkar benyom teljesen ( de nem reteszel)
2. fojtószelep kihúz ( miközben a gáz teljesen benyomva, a reteszelésig nem elég)
3. indítgatás röffenésig - a fojtószelep így nem ugrik vissza
4. gáz megnyom fojtószelep vissza
5. indításKöszönöm a bíztatást.
-
Pillerb
kezdő
válasz
PALEDOG #2277 üzenetére
Valóban lesz neki radiális lógása is, igazad van, de itt most arra hívtam fel a figyelmet, hogy oldalirányú mozgást mi okozhatja. Egy rendesen szétkoptatott csapágyfészekben minden gond nélkül tudod oldal irányba mozgatni a főtengelyt. Egyetlen oka, hogy ez kevesebbszer fog előfordulni, hogy a kuplung felöli megy szét hamarabb, a gyújtás oldali tovább bírja, és ez megfogja annyira, hogy csak a radiális mozgását veszed észre kezdetben. Hidd el, vannak mágusok akik simán elintézik így a gépeket. Plomba kiszed a karbiból mert márt nem lehet neki elég cuccot állítani stb….
Szóval, az oldal irányú játék azért nem jó dolog, mert ezáltal hamarabb “elreszelődik” a szimering és onnantól kezdve indul a lavina ami nem vezet semmi jóhoz. Az elmúlt 30 évben gyártott stihl gépeknél én nem tudom, hogy lett e volna ami ilyen mozgással jött ki gyárilag, nem találkoztam vele.Az, hogy vannak gépek amik ilyenek az nem azt jelenti, hogy így jó, hanem azt, hogy ilyenre sikerült.
Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani. És ez ha tetszik, ha nem sajnos így van, sőt lassan már a drágának is néha. -
highand
tag
válasz
PALEDOG #2245 üzenetére
Köszönöm a választ. A kipufogó az nem jutott eszembe, mondván, hogy alapjárat sincs. De hallgatok a szóra és meg fogom nézni azt is.
Már beüzemeltem egy újat ezt a Majastic-ot. Pár dologban látszik a fejlesztés. Nem emelő membrános, nyomkodni kell. A fedél leszorítóban egy rézbetétbe került a menet, a réginél a műanyagba volt vágva, az első nap kirágta belőle a menetet a rázkódás. Sokkal puhább a rugózása, ezt még nem tudom jó dolog-e, vagy sem. A légszűrő alatt van egy gumilap tömítésnek, a másikban nem volt semmi. Megközelítőleg sem olyan pattogós a hangja, mint a réginek, lehet a kipugóban van valami drótszerű. A régi újonnan sokkal erősebb volt, erről nem hiszen, hogy 52-es lenne. Most így gyorsban ennyi.
Az újon is megmérem a kompressziót, legalább lesz összehasonlítási alap.
-
kemenylegeny
csendes tag
válasz
PALEDOG #2186 üzenetére
Akkor nem szabadalom. Rendelet.
Az első és legfontosabb benne van a lényeg:
Forrás: [Az Európai Unió hivatalos honlapja]
"Az új NRMM-rendelet hatása
Jó az üzletnek és jó a környezetnek
Védi az uniós polgárok egészségét
Védi a környezetet és javítja a levegő minőségét az EU-ban
Biztosítja az NRMM-motorok belső piacának megfelelő működését, elkerülve a piaci torzulásokat és a piac széttöredezettségét az EU-ban – egyenlő versenyfeltételeket biztosít a globális piacokon
Elkerüli a nem megfelelő, alacsony költségű termékek tisztességtelen versenyét -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2186 üzenetére
Na hát nézegettem.elég kesze- kusza de már szemre is olyan számok vannak megadva ami nem tűnik teljesíthetetlennek.Elvileg az lenne a norma amit Japán-Europa és Amerika közösen elfogadott de ha jól értelmezem az Unio rá tesz egy lapáttal még amolyan " példás" példamutatóként. Kínai fűrészeket felmatricázzák 2016 gyártói matricával és röhögnek az unión... Ha jól értelmezem nagyjából a gyártó becsületén múlik ,nincs semmilyen ellenőrzés. Két évig még biztos lesz Kínai fűrész meg kasza... utána meg jó ára lesz a használt piacon
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2183 üzenetére
Én is úgy éreztem,hogy reakció videó nem baj van ilyen is -csinálok én is ilyeneket. Az ,hogy valakinek mi a meggyőződése és mi az érdeke az két külön történet. Az biztos kevés olyan Youtube-rt találsz aki legalább 1 évig mondaná ugyan azt mint annak előtte. Ha olyat találsz ami így megüti a füled én azt tanácsolom nézd vissza az illető pár videóját és nem árulok el zsákba macskát ha pár hónappal ezelőtt totál más az álláspont mint ma.,. Azért ne legyetek már annyira önteltek, hogy beképzelitek miattatok készülne egy videó.....
- ezer más helyen találkozol ugyan ezzel a témával. Szerintem mindenki maga döntse el mit akar és ne másokra hallgasson. Nekem itt van a saját bőrömön tapasztalt példa Stihl Bg 86 lombfúvó 2 évesen elolvadt a gyűrű .Nem sült be nehogy valaki félre értse. Kilágyult a hőtől és darabokra törött. Garancia időn túl-az én károm ,senki nem vállal érte felelőséget
Fasza kis Japán motoros 1 gyűrűs gép. Csak nincs elég hely benne a hőnek és a katalizátornak. Mert mi nincs ezekben a gépekben?:___ hely.... mi kell ahhoz hogy a nagy hő ne visszafelé hason-hely ...van? nincs....
Mindentől távol kell tartani a kiput -ezért a nagy rés körülötte. Ezzel is csak helyet vesznek el a belső áramlástól.
Gazdaságosan akkor megy a 2T motor ha tud visszajutni gáz az égéstérbe-túltöltöttség ,nagyobb teljesítmény kisebb üzemanyag fogyasztás (rezonátor). Közvetlen a leömlő elé helyezett akadály meggátolja a visszahatást. Fogyasztás nem lesz kisebb akkor se ha teljesíti az "eus" normát (valaki keressen már rá mert én se égen se földön ilyet 2T motorokra nem találtam mint arra sem hogy a 95 -ös 5% etanol tartalmú benzint kivonták volna az eu-ból -minden más országban kapható...) Jelen pillanatban van olyan kötelezettsége a vállalkozóknak ha alkalmazottat foglalkoztat ,nem tudom betartják -e -a gépeiket káros anyag kibocsátási mérésnek kell alávetni úgy mint az autóknál a zöldkártya. Tuti legtöbben nem foglalkoznak vele. Nem is sok helyen csinálnak szervizek ilyet. Na ezen a méréseken az öreg Ms 660 még vígan átmegy... akkor mi van... érti ezt valaki? -
kopepe
aktív tag
válasz
PALEDOG #2177 üzenetére
A gsh 400-nál is úgy volt,ha megnézed újra a képet.
Szétszedési sorrendben terítettem ki,és igen az összes gázt
azon kellett átpaszíroznia ennek is.A dugótól a katalizátorig
volt talán 3,5 cm.Idővel lehet ez a gép is úgy járt volna.
Ez a herélés inkább megelőzés céllal történt. -
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2169 üzenetére
Pl a Hecht pogácsa érintetlen csak a lemezt kell kivágnod egy erősebb anyagból. Fuxit ugye csak a vicc kedvéért írtam ide annak a közepe picit sérült. Egyébként ha rám hallgatsz ,csinállsz egy olyan konzolt mint én a Fuxi 155-nél, hogy ne a kipufogó külső falát érje a kicsapó láng és hagyod a pogácsát a fészkes fenébe.
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2167 üzenetére
Hát reméljük ,hogy a gazdája belevert egy ácskapcsot és azzal vágta tönkre mert ha nem várható több ilyesmi. Pont most vannak annyi ideje a piacon ,hogy jönnek a bajok. Én személy szerint kíváncsian várom őket ,ugyan úgy mint az összes többit is eddig
Egyébként nekem van 2-3 jóminőségű kati pogácsám,ha kell rakok bele neked csak küld el a kiput.Van Dolmar,-Stihl - Villager-Hecht-Fuxtec melyik kell??
))))))))))
-
csiga8
senior tag
válasz
PALEDOG #2138 üzenetére
Köszönöm elismerésed.
Visszajelzésed alapján vehetem úgy, hogy érthetően írtam le, mire gondolok.
Egy hibát korrigálnék, amit már későn vettem észre:
"Ha engem kérdeznek, akkor a fent leírtak miatt csak olyat fogok állítani"
Nem állítani, hanem ajánlani lett volna, de elírtam. Tehát a gondolatmenetet követve ez lett volna a vége, hogy ezért ajánlom.
A Mannolos kannában trutyi van mondatot már mástól ( autószerelő) is hallottam, így Te vagy a második.
Az olcsóság átka, a kevés önellenörzés, minőségellenőrzés, így nagyobb a minőségi szórás és több a "defektes" áru.Szóval ezt IS megfizeted az (el)ismertebb márkáknál.
Kaufferes eladóval beszélgettem, a havi bevételük webshoppal, midennel együtt tokától-bokáig havi átlag 110 millió Ft körül van. Hidd el, nagyon sok Mannol olaj van benne...Olcsó, veszik. Egy-kettő belefut valami legalja cuccba, az örökre meghátrál érthető okokból. De a "többiek" többen vannak....
-
Pillerb
kezdő
válasz
PALEDOG #2119 üzenetére
Erről írtam, ilyennel dolgoztam én is.
Még egy dolog eszembejutott vele kapcsolatba, a berántófogantyú alja képes az ember bütykeit leamortizálni ha rámarkolsz. Mondjuk ez a Husqvarna néhány gépénél is igaz. A négyszög rész sarkai vannak idiótán megcsinálva.
Felidegesített, repült a bokorba 🤣
Tegyél rá egy kis elastos berántót, ég és föld lesz indítani. -
kopepe
aktív tag
válasz
PALEDOG #2121 üzenetére
Szép! (Amennyire én tudom)
Amit most vettem gsh400-at,és beállítottam,abban is ilyen.
A HQ 130-nak is ilyen...
Amit boltban vettem gsh400,annak fekete a gyertyája.
Egyformának tűnik a teljesítmény,de azthiszem hangolnom kell rajta.
A 130-as eszik a legtöbbet.Szereti a pocakját.De megy is!
Mindhárom gépnek kormos a dugattyú teteje.
Akkor ez gondolom normális,ha stihl,ha husi olajjal megy.
Köszi a fotót! -
csiga8
senior tag
válasz
PALEDOG #2050 üzenetére
Üdv fórumlakók!
Mannol olaj… (is)
A Mannol márkanév a Hamburgi székhelyű SCT Germany tulajdona.
2004-ben megvették a litván Pemco Kuras olajcéget, így már valós finomítójuk is van Klaipédiában.
Az SCT Germany másik márkeneve a Fanfaro, de ugyanazt kapod Pemco néven is.
Megítélésem szerint az alsó kategória felső széle és/vagy középkategória alja minőséget képviseli.
Példaként említve az általam vásárolt előre bekevert fagyállójukat hoznám fel, amit a mélyhűtőbe tettem éjszakára és reggelre 4 db féltéglát vettem ki. Szó nélkül visszafizették, de akkor is…
Olcsósága a kevesebb reklámban és a nem csúcsminőségben rejlik. Környékünkön a Kauffer, ZS+U bődületesen sokat ad el belőlük, ( 4T olaj) a magyar piac ugye erősen ár érzékeny.
A kisgépeknél használt 2T olajak egyik nagyon fontos jellemzője a hőtűrő képessége, főleg, hogy most már katalizátorosak a kipufogók. Az fém szita kb 500 C-ra felhevül működés közben, ami mint egy kályha, sugározza a hőt minden irányba, így a dugó felé is. Így egy katis gép hőterhe nagyobb, mint régebben volt nélküle.A 2T olajok minőségét (is) alapvetően határozza meg az alapolaj minősége. Az alapolaj minél jobb, annál jobb lesz a végeredmény adalékolva.
A 2T és 4T motor hőleadása a környezet felé egészen más. A 4T motoroknál a hengert kb 100 C fokos víz veszi körül, amit hűtőben hűtünk. A henger kb 30%-át veszi a hőtehernek, a hengerfej kb 70%-át.
A 2T motornál nagyjából fordítva van. A hengerfej kb 30% hőterhet kap és a henger 70%-ot ss a hengert nem veszi körbe 100C fokos víz sem.
Így már érthetőbb, miért kell inkább jobb, hőtűrőbb olaj a 2T motorba. ( Na meg mostanában ugye a kati…)
A 4T motornál szinte mindegy hol ( külső környezet) üzemel, mert mindig kb ugyanolyan hőmérsékletű víz veszi körül.
A kisgépeknél a léghűtés/kényszerléghűtésnél pedig ha tél van hidegebb, ha forró nyár van, melegebb levegő hűti. ( bordatőnél simán 200C fok körüli is lehet a hőmérséklet nyáron)
Itt szokott lenni az első bibi. Hűvös ősszel-tavasszal és hideg télen nincs baj, de nyáron előkerül az a csíkos probléma…Egy minőségibb gépnél a tartósság jegyében a hengeren a hőleadó felület ( bordák száma és mérete) egy olcsóbb kategóriához képest jóval nagyobb.
Érdekességképp egy Solo 662 és egy Fuxtec 6150 hengere van egymás mellett, amik közel hasonló űrméretűek.Solo662 és Fuxtec 6150 henger
A Solo hengerhez tartozó többi rész itt még asztalon
Nagyon gyakori, egy ősszel-tavasszal előveszem felhasználónál, hogy benne hagyja a (normál) benzint a gépbe, esetleg valami olcsóbb 2T olajjal, amik szépen el kezdik eltömíteni az üza. szűrőt, eldugítják ( lerakódások a járatokban) a karbit. Észre sem veszi, hogy hangosabban bőg a motor, csak ha megáll…Egy leragadt szuszogó nagyon hasonlóan szegényíti a keveréket, szerencsétlen user nem érti mi a baj, ha kicsavarja a tanksapkát, akkor megint megy a gép egy darabig, és csak nyüstöli a gépet.
Aztán az egyszerű, de lelkes, olcsóbb gépet vásárló és használó talál a neten jobb/rosszabb videót a karbi beállításáról, amivel azért oda tud tenni rendeset a gépnek, ha nagyon szegényít.
Ha egy éppen még jó, vagy megfelelő olajat veszünk, ezek a felmerülő „hibák” kb a gép végét ( megragadás) jelentik(hetik).
Érdekességképp pár kép, egy általam saját részre vásárolt Husi 343R dugójáról. Egy hentestől ( ez volt a szakmája) vettem, aki gondos gazdaként piros Stihl olajjal használta a gépet saját hétvégi telkén, ami tán 1000-1500 négyzetméter üres, gazos terület volt. Szerintem túl dúsra is keverte az olajat, de ez az eredménye:
A JASO FD és a szinte ugyanaz ISO-L-EGD pont ennek elkerülése végett lett bevezetve.
Ezt a teljesítmény szintet el lehet érni némileg rosszabb olajjal agyon adalékolva és jobb olajjal kevésbé adalékolva.Ugye nem kérdés, hogy összességében melyik lesz a jobb.
Olyanba már ne is menjünk, hogy a doboz oldalán azt látod, ( mondjuk ez inkább 4T-re jellemző) hogy Approval ( elfogadással rendelkezik), vagy Meets requirement ( csak teljesíti a szintet a gyártó bevallása szerint), vagy a motorolaj gyártója ajánlja (recommendations), követelményszintet teljesíti (following quality level).
Egy valódi PAO ( GroupIV), vagy észter ( GroupV) full szintetikus olaj a legjobb alapot adja az olajnak hőtűrőképesség szempontjából. (is)
Van némi csavar a dologban. A HC-szintetikus (hidrokrakkolt) olaj egy olyan szintetikus olaj, amely ásványi olajból készül. Elég jó minőségű olajat lehet előállítani így, de a kiindulási alap akkor is ásványi eredetű. Volt ebből per is Németországban, ott meg kell ezt különböztetni, HC-Synthese szerepel a dobozon.[link]
Máshol más ítélet született: [link]Az SHC a Synthetic HydroCarbon, azaz a szintetikus szénhidrogén rövidítése, tehát ez teljesen szintetikus olajat jelent. Ők eleve szintetikus alapolajokból készülnek, amiket szintézissel állítanak elő. A szintetikus olajok teljesítenek a legjobban, kenés, hőstabilitás, motortisztaság szempontjából. (is, de gyakorlatilag mindenben)
Az elmúlt években sokat fejlődtek, javultak a HC olajok, ezért már majdnem olyan jók mint a szintetikusok, DE jóval olcsóbbak. A valódi full szintetikus olaj ára azért húzósabb.
A HC szintetikus minősége a full szintetikushoz képest a 100-as skálán kb 85-95 a minőségtől függően.
Tehát egy „jobb” HC szintetikus, amit nálunk full szintetikusként vásárolsz, kb 90%-ban hozza a full teljesítményét. Jóval olcsóbban!!
Ennyit az elméletről, jöjjön a gyakorlat.Egy magyarországi Simson verseny szakosztály ( ugye árérzékeny réteg, de a „kigyúrt” gépekhez azért minőségi olaj kell) kompletten egy fajta 2T olajat használ megelégedéssel. Motoros fórumokon is meg lehet fordulni, érdeklődni. Hasonló jókat mondtak ugyanarra az olajra.
Amatőr krosszosok is használják ugyanezt az olajat probléma mentesen. Nosza menjünk krosszosok közé személyesen ( közeli „krosszdombok”) és érdeklődjünk. Meglepő, de ők is ismerik, használják, ajánlják. Van több más is, ami jó, de ez is szerepel.
Mit tehet a magamfajta egyszeri ember, kipróbálja. Előszőr kínai gépeken nyüstöltem, szándékosan szegényített keverékkel, nyáron, melegben, vastag tölgy fában. Úgy kb egy-két tank után SEM volt semmilyen nyom a hengeren, dugón.
Onnantól tettem ezt az olajat a komolyabb gépeimbe is. ( Addig Castrol Power1 Racinget használtam megelégedéssel) Abban az időben még néha javítottam gépeket, és egy helyi ( kezdő) vállalkozó ( 1,1 millió! négyzetméter/ évente 3 alkalom kaszálás, igaz nagy része nem kézi kaszával) kaszáit néha orvosolgattam. Probléma volt a megragadás is, ezért ajánlottam ezt az olajat, ( 1:40) meg hogy ő keverje be és úgy adja az agysebészeknek a keverékes benzint.
A fűkasza üzemmód szerintem itt sem ismeretlen. Nyél gáz 40 percen keresztül a tűző napon is. Egy év múlva sem volt egyetlen megragadás sem ezzel az olajjal. Ez azért nem rossz eredmény…
Nem sokkal később egy új, feltörekvő „márka” került látótérbe egy másik fűrészes fórumba. A márka képviselője és eladója khmm…., hát mondjuk úgy, hogy a lópokróc árusból faragtunk több-kevesebb sikerrel kínai gép eladót. Szóval a rezes főtengely és a fogaskerekes kuplung szintről indultunk…
Kínai gépek eladójának (is) sok gondja volt a garanciális, vagy garanciába visszavitt gépekkel.
Egyről dobok képet, néhány üzemóra van a fűrészben, ( 6150) de azért látszik, hogy nem a legjobb olajjal volt használva…
Szóval sok-sok évvel ezelőtt telefonos megkeresésre, hogy mit csináljon ( mármint az "eladó") – az előzmények tudatában- ajánlottam, hogy ne sajnálja azt a kb ( akkor még) 2.000 Ft-ot, adja ajándékba a gépei mellé ezt a már kipróbált olajat, és jó vastagon írja rá a dobozra, hogy 1:40.Telt, múlt az idő….Nyár volt, locsoltam. Csörgött a telefonom, az „eladó” hívott. ( akkor még beszélő viszonyban voltunk) Így kezdte : B+ csiga! Két hét alatt a szezonban eladtam 80+ fűkaszát, eltelt egy hónap, egyet se hoztak vissza, és nincs alkatrészem!
Kettő dolgot kell megérteni ebből. Az egyik, hogy az egységsugarú felhasználó se tudta tönkre tenni a kínai gépet a kapott olajjal, másrészt az „eladónak” nincs külön alkatrésze, garanciába visszavett gépeket bontja(otta)…
Azóta sok év telt. Ugyanezt az olajat használom, - bár most már sokkal kevesebbet - tőlem is viszik motorba, kisgépbe, ezért általában 7-8 literrel rendelek, itt van a polcon, árrés nélkül adom ismerősöknek.Ugyanezt az olajat tesztelték Balázsék és árulják RS olajként.
Tehát kipróbált, „tesztelt” olajról van szó.
Nézzük az árát. Jelenleg 2.500 Ft körüli áron már kapható [link]
Egy átlagos, kerti gépekbe szánt olajhoz képest jóval minőségibb, széles körben kipróbált, viszonylag nagy tartalékokkal rendelkezik pár száz forinttal drágábban….Az általam próbált Repsol és Castrol olajhoz képest jóval erősebben színez, ami azért kisgépeknél nem hátrány.
A kipufogó füstjének illata egész kellemes, nem olyan szúrós szagú mint pl a piros Stihl, vagy a Castrol Power1 Racing, de ez már csak a hab a tortán…
Tehát a többi, márkásabb ( Repsol, Castrol, Motul, stb) „full szintetikus” olaj sem rosszabb valószínűleg, de pl. a szimpátia, a jó illat és a jó színezés miatt nálam az Elf lett a befutó.
Összegezve, az a szintetikus felirat nem ördögtől való, érdemes odafigyelni rá, adott esetben sokat „menthet”.Ha engem kérdeznek, akkor a fent leírtak miatt csak olyat fogok állítani, amivel az egységsugarú felhasználó ( vagy akár én is) nem tud olyan helyzetet teremteni, amivel kárt tenne e gépében. Ez a többlet néhány száz forint.
A kialakult tapasztalattal rendelkező meg nem kérdez…
Visszatérve Mannolra. ( Egyébként használok Mannol terméket, ha nem is sokat)
Hogy Mannol 2T-t használnék-e? Nem, főleg nem nyáron. Nem műszaki indokok miatt, / tényszerűen nem tudok (rá)cáfolni minőségére/ hanem bizalmi miatt. Nem tudom, hogy jó-e, de van(nak) olyan(ok), amikről tudom, (próbáltam) hogy több, mint jó.Nem vitaindítónak írtam, érdemes a leírtaknak utánanézni, elgondolkodni.
üdv
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2101 üzenetére
Én hasonló kép a Stihlbe a legolcsóbb olajat veszem, 900 ft/l .Vettem már olyan Evo-olajat is autós boltban de nekem túl ragadósnak tűnt.Rémálom volt a gépet takarítani utána.
Srácok megvan a Villager 2 napig szopatott de keményen. Most megy de nem is akárhogy .Felömlőket kihúztam a Dolmar méretére -visít ugat mint a veszett kutya. A szó legszorosabb értelmében minden elment a gépen. A tirisztort olyan közel kellett raknom a lendkerékhez (vékony papírlap) ,hogy legyen egyáltalán szikra. Mindegy nem panaszkodok,de tegnap savanyú képpel hagytam ott a garázsba. Most megtáltosodott .
Más Fieldman néven már jó régen kapni a Hecht 58 féle gépet ,Málnával azért ne keverjük össze egynapon nem említhető a két gép..
-
Tanaka 4501
újonc
válasz
PALEDOG #2045 üzenetére
Szerinted ez jó lehet?
Api tc, JASO fd. Szintetikus.
Ha a japán minősítésben csúcs, akkor nem kell rá Stihl vagy Husqvarna pecsét is. És 1500 ft.
Most mannol félszintetikust használok, mannol agro hsq, az csak API TC, jaso fb. De már kezd fogyni.
A hómotor minősítés meg nekünk irreleváns.
Mit gondolsz, gondoltok? -
Pillerb
kezdő
válasz
PALEDOG #2025 üzenetére
Valóban, nekem is ez volt rá a hasonlat, ezek szerint sokan emlékeznek még rá, milyen hangja van egy Etz-nek.
Mindaddig Etz feelingje van amíg oda nem húzod a gázt, borzalmas dinamikát tud produkálni nyomatékból.
Vágás közben elengeded a gázt, majd újra odahúzod és már ordít is, odabac rendesen. 45 ös lap rajt, meget totálba, nem kérdez vissza még az útszéli akácban sem. A videón látható gép a mostani gépnek a tesója volt.
Lett helyette egy mégfinomabb. Ha van rá igény akkor csinálhatunk egy videót róla, hogy mit művel terhelés alatt. Ha már youtubber lettem 🤣🤣 -
zolika199
csendes tag
válasz
PALEDOG #2007 üzenetére
Szia!
Eddig nem írtam ebbe a fórumba, csak megfigyelő voltam, de most azért annyit hozzászólnék, hogy szerintem ezek a képek lopottak... bár ne legyen igazam...
[link]
Ezek ugyanazok a képek. Még a vízjel is rajta maradt.
Ha nincs igazam előre is elnézést, nem akarok senkit meggyanúsítani. -
Istvan2020
aktív tag
válasz
PALEDOG #1869 üzenetére
Árpi kivesézte ezt is és csak jókat mondot róla
[HECHT 58] ezt én nem nevezném rossz véleménynek. -
Lacuss20
senior tag
válasz
PALEDOG #1802 üzenetére
Értem. Sajnos se satum se semmi amibe normálisan befogjak egy láncot. Nekem nem ipari műveletekre kellene csupán ezt a három láncot leélezni 3x egy szezonban de már az eddigiekkel összevetve is annyiba kerül ez majdnem mint az élező és akkor tényleg nem számolva a leadom és megyek érte stb témát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Escape from Tarkov
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Baby design smart sportbabakocsi
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest