- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
A Molicel ha nem hamis ( mert hamisítják is Kínában
) akkor nagyon jó aksi , tavaj futottam bele hamis Samsung 30Q aksikba , a töltővel csináltam kapacitás tesztet , és 1900mAh jött ki , kocsi izókat párhuzamosan összekötöttem és lakatfogóval az amper teszt is a 15A helyett csak 8A lett ( zseblámpákban még így is tudtam használni ) !
Az EVE akkukról én is jókat olvastam , ő eredetileg egy aránylag olcsó és jó Kínai akkumulátor , így hátha nem fogják hamisítani
!
Biztos , igény lessz a cella cserékre mert láncfűrész is egyre több van , de fűnyíró, fűkasza is kezd nagyon felkapni , és a rengeteg szerszám gépek , én azért tanultam ki , már évekkel ezelőtt , mert a régi (NiCd) gépeimet alakítottam át lítium aksikra !! -
H-Zol
senior tag
Pont az előbb néztem meg az szerszámgép akkumulátorokról szóló videókat
!! Én is minden lében két kanál vagyok
, nemrégen egy asztalos ismerősömnek a 2A aksijába dobtam 5 darab Molicel INR18650-P28A 2800mAh - 35A cellákat ( szakszerűen ponthegesztettem ) , és azt mondja , hogy új korában nem volt ilyen jó !!
-
H-Zol
senior tag
Nagyon szépen elmagyaráztad , aki így sem érti , ott már baj van
!! Két kocsim van egy helyi járatos annál én is 5-6 ezernél cserélem az olajat a másik az ritkán van használva ( megye városba járás , kirándulás , alkatrész után járás ) hosszabb utakat csinálok vele , de nem igen megy bele a 10ezer kilométer , és abba minden tavasszal cserélem az olajat ( 1,4 Honda Civic Aerodeck, benzines ) !!
-
jokeph
nagyúr
Üdv itt is !
Eddig nem is figyeltem, hogy a PH!-nak van láncfűrészes totyikja.YT-n @jokephstukov620 vagyok.
-
H-Zol
senior tag
Köszönjük a videót
, nagyon érdekes és tanulságos volt ( lánc fecskendővel való olajzása nagyon jó ötlet ) !!
A lengyelek elpostázzák a Husqvarna lánckenő olajat ingyen , és még jó árban is , nem tudnál egy linket adni ( engem is érdekelne , nemsoká 6 pótkocsi fát kel összevágjak ) ! -
Ferike81
senior tag
Jó lett az összehasonlító vágásteszt!
Tegnap este néztem meg. Azon gondolkoztam közben, hogy én is csinálok egy tesztet , ha lesz időm a Husqvarna 51 és a Parkside B3. Az első az gyári "fellelt" állapotban, míg a Parkside egy üres kipufogót, meg egy papírlégszűrőt kapott. Hasonló cm³, ugyanaz a lap, lánc. -
Ferike81
senior tag
-
BLUE TORNADO
senior tag
Szimmeringet valami kínait raktam bele. Sajna, csak ez volt kapható akkor. Muszáj voltam valamit, mert akkor egyik nap összeraktam, másik nap kellett a gép. Kipufogóm van itthon ilyen kínai csodagépről, az jó lehet rá? Azt szépen kifúrkáltam 8-as fúróval. Ha nem jó, akkor milyet ajánlasz rá?
-
Ferike81
senior tag
Nem is ajánlani akartam, csak megjegyeztem, hogy ha cserjéket akar kivágni, meg a tűzifa is vékony akkor jó lehet egy kis fűrész. Tűzifa vágásra jobb egy nagy, viszont az gallyazni, meg bokrok alatt bújkálni nehéz mint a rosseb. Én tavaly gallyaztam a Parkside-dal de a vállam majd leszakadt estére. Műanyag gépem még nem volt, de egy barátomnak van egy 180-as. Kis könnyű gép az jó bokrokat vágni.
Az ajánlásoddal semmi baj, csak jó ha tudja, hogy olyan áron csak kínait tud venni, és ha kínai akkor azért vannak kompromisszumok. Az ms261 az nekem is vágyam. -
osztraksajt
őstag
Szia,
Nagyon szépen összeszedett.a leírásid, gtarula!
Aszfalt magfúrón van nekünk Stihl FS560 és FS561 motor, és elég kevés üzemórát bírnak, 20-30 üzemóra után a henger és a dugattyú kuka. Eddig 100-as benzin és Stihl olaj 1:50 keverékkel mentünk. A leírtak alapján eleve 1:40 kellett volna, kár hogy ezt senki nem közölte velünk. Ha jól értelmezem a leírásod alapján nekünk nyáron 1:45 Motul 800, télen pedig 1:40 Motul 710 lenne az optimális.
-
csiga8
senior tag
Parkside PBKS B3 1,3 mm lánccal tesztelve [Parkside PBKS B3 1,3mm lánc]
-
csiga8
senior tag
Hátha érdekel valakit:
2T (4T) olajról ( kigépekhez) videó sorozat 5-11 rész:
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 5/11 rész. PAO, GTL olaj, különbégek
https://youtu.be/xf8BRc_nWJI
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 6/11 rész. Kitérő a zöldek hasznosságáról
https://youtu.be/onGy2ITeGyM
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 7/11 rész. Adalékok, HTHS
https://youtu.be/IPzDH-WZL-I
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 8/11 rész. Lubrizol, teljesítményszint
https://youtu.be/FMc5VzsULXM
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 9/11 rész. 4T műszaki és biztonsági adatlapok
https://youtu.be/uPjJqP0LChc
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 10/11 rész. 2T műszaki és biztonsági adatlapok
https://youtu.be/XF61SEe27Ew
2T ( 4T) olajok. Melyiket? Miért? 11/11 rész. Befejezés
https://youtu.be/f395-zscKzY
-
ncc1701
veterán
Köszi szépen, a pihentetés számomra nem gond.
Én úgy "szoktam" fát vágni (mostanában 10m magas tujákat), h levágok egy nagy ágat, kicsit összeaprítom, h az ágdarálón áttoljam, majd vágok megint egy nagy ágat. Nem megy összesen 5 perceket se a gép nálam egyhuzamban. A nagyobb darabokat meg kirakom az utcára, elviszik.
Majd vennem kell láncfűrészhez való malmot, muternál van 4db km 1 méteres, 30cm vastag dió, azt meg akarom menteni butornak, csak fel kell szeletelnem. Meg idén kell kivágnom egy nagy cseresznyefámat, szintén. Ezek gyönyörű fák, nagyon szép bútorokat tudnék belőlük csinálni. Na, de addigra be fog járatódni. -
ncc1701
veterán
Köszi szépen, találtam valamit, és még témába is vág.
Telefon, rpm meter című alkalmazás csinál stroboszkópot a telefonból. -
ncc1701
veterán
Mester, köszi a tippeket, legközelebb megfogadom.
Visszavittem, gyertyát kicserélték, biztos, ami biztos piros adalékos új benzint raktak bele (eleve omv100 volt, kék szintetikus adalékkal), hátra vitte a "műhelybe", beindult, utána előrehozta, ott is indult (nyilván melegen).
Hétvégén teszt, teszek fel majd képet. -
ncc1701
veterán
Mégegyszer köszi a segedelmeket.
Asszonynak egyik partnere tán foglalkozik láncfűrészekkel is, most még onnan lekérdezzük, h van-e ms251-re valami kedvezmény. Én már magamtól megrendeltem volna 170-ért. Azt hiszem a stihl-nél maradok, elég neves gyártó, és újonnan véve van ra 2 év gari, de nyilván nem számítok rá, h az én felhasználásommal baja legyen.
A 261 nyilván jobban tetszene, de az ára, na az nem. Az nekem amúgy is nagyon overkill lenne az én felhasználásommal.
Amúgy leltem régi árakat, 2022-ben még 110e volt. Szép kis infláció. Dehát makita ágaprítóm anno volt 80e, most 120e. A két éve vett oleo-mac fűkaszám anno volt 180e, most meg sem nézem inkább mennyi lenne. -
Ferike81
senior tag
Szia csiga!
A kipufogó amiket raksz a katalizátoros helyére, azt hangtompító néven rendelted? Most úton van kettő is. Remélem jó lesz. A másik amit még szerettem volna kérdezni, hogy a fémházas légszűrő, vagy inkább a műa. házas a jobb? Erre a Parkside cuccra szeretnék rápattinteni egyet. Amúgy az Alin elég drágán találtam. -
Ferike81
senior tag
Köszönöm!
Ez lesz. Légszűrő úton, remélem jót rendeltem, hangtompítót még keresem. Jelenleg ez az egyetlen saját fűrészem, de most elég is. A Black Friday-s 251-est végül a szomszédom megvette, a 260-ast meg nem tudta behozni a barátom, ìgy két szék közé ültem. Egyébként most azt hallottam, hogy áprilistól tavaszi akció lesz a Stihlnél. Tuti ránézek az árakra. Hátha .....
Egyébként Stihl hp super olajat használok a fűkaszákba0. De lehet az Elfet megpróbálom. Benzint már évek óta csak 100as Shell vagy OMV. -
lutiy
tag
Szia. Olvastam korábban, hogy próbálgattál/teszteltél különböző 2T olajokat. Mik azóta különböző márkákkal a tapasztalatok? Mi vállt be illetve mi működik a legjobban? Én Stihl gépeket használok amúgy, szívesen használnék a HP szuper helyet adott esetben jobb olajat.
Kíváncsi lennék a véleményedre. -
Ferike81
senior tag
A szerelés nem annyira gond, ezért is néztem használt oleot is. A lényeg, hogy ne kelljen állandóan tákolni. Ezért is vettem Stihlt, hogy ne kelljen szerelni. De gallyazni nehéz. Gondolom a 410 könnyebb mint a g255. Ezért kacsintgatok abba az irányba. Ha találok egy jobb állapotú Oleot (a tiéd jó is lenne
) akkor megveszem, ha nem akkor rendelek egy Holzfforma masinát.
-
Ferike81
senior tag
Szia!
De jó, hogy itt is megtaláltalak. E-mail-ben konzultáltunk fűrész ügyben. Nekem is egy kis könnyű gallyazó fűrész kellene, max 20cm átmérőig. Találtam is használtan Oleomac gs 410-et hirdetve, de mire utánanéztem az alkatrészeknek amit cserélni kellett volna benne elkelt. A videóidat néztem a Holzfforma gépekről is. A kék és a sárga G255 között mi a különbség? Egyik helyen azt látom, hogy a sárga az ms 210 klónja, lánc és vezető nélkül 5kg. A kék G255 egy másik honlapon lánc és vezető nélkül 8kg, és az ms 250 klónjaként van leírva.
Melyikkel járok jobban egy használt Oleo gs 410, vagy egy új sárga G255. Mindkettő feljavítva kb 70-75000 körül állna meg árban. -
perge666
veterán
-
Hawk02
aktív tag
-
törölt tag
Köszi a linket, biztosan jól jöhet valakinek.
Ezek a cuccok nem olcsóak, ha mindet összevásárolja az ember, annyi erővel rátesz 6-7k-t és vehet egy gépi élezőt.
A vágószemnek van lejtése és emiatt nem mindegy, hogy milyen a hosszúak a láncszemek.
Nagyobb a szórás köztük, akkor különböző magasságban fognak vágni, ha minden igaz.
Simán reszelővel eddig 3x megreszeltem az új láncot és 3-4 tized már most játszik a láncszemek között.
A kézi reszelésnek ez a legnagyobb hátránya, hogy lehet akár milyen éle a láncnak, pl ha a feléhez eljutva nagyobb szórások lesznek a láncszem hosszúságok között és valószínű, hogy lesznek, számolgathatta a reszelés tolásokat...
Reszelgetem csak reszelővel és időnként átviszem majd az ismerőshöz, aki gépi élezővel rendbe rakja... -
stigmata
tag
Köszönöm a választ.
Amire használnám: Jelenleg 4-5 fűzfa kivágás darabolás (30-40 cm átmérő), későbbiekben pedig esélyesen az évi kb. 10m3 tüzifa darabolása esetlegesen kivágása.
Sajnos nem egyszerű a döntés. Van a családban 2 db Stihl MS260 azokat szerettem használni. De gondolom egy olyan, ehhez a munkához szinte ágyúval verébre kategória lenne.100-120 környékén érdemes e venni inkább kisebb teljesítményű stihl-t a kínai helyett?
(MS 170, 171, 180, 181, 211 nullás vagy egyes végűt)Jó lett a videó grat.
-
csiga8
senior tag
-
Butcher82
senior tag
Sokan ezt nem tudják, ha nagy tételben (pl. egy konténernyi, www.made-in-china.com ) rendelsz kínából (tökmindegy miről van szó), ki lehet választani, hogy milyen minőséget szeretnél. (Persze egyedi megrendeléskor is, csak akkor utána kell olvasni, mi a pontos típus, ami "jó" )
Meglesem
És egy szónak is száz a vége, tessék venni rendes fullszint olajat. Azt tessék bekeverni 100-as benzinbe (ha otthoni használatra kell, kár a 95-öt venni, nem nagy a különbség 5 literre vetítve) 1:40-es arányban és ha bármi probléma fordul elő, biztos nem a keverék lesz a ludas. Nem olyan bonyolult ez szerintem. Persze ezt csak akkor kell betartani, ha a legjobbat akarod a gépednek.
-
Kolty
aktív tag
"Hidd el, az 1:25-el, 1:30-al hosszú távon csak rosszat teszel."
Elképzelhető....
Azt nem tudom, h miért írják a használati papírokba, hogy 25.ös keveréket használjunk.
Bennem kettő dolog is motoszkál, h miért használjak sűrűbb keveréket.
Az olajak se kennek úgy, ki tudja melyik, hogyan, mennyire ken.
Hiába mondja azt Jóska, h ezt használd ez tuti jó, Pista pedig egy másikat dícsér, Jóska félét szidja....
Illetve a véletlen folytán tavaly összehasonlítottam két, három olajos doboz mércéjét, az összes mást mutatott
Ezek a mércék alapból nem jönnek be nekem, mert ha az ember alaposan ki akarja folyatni belölle az olajat, akkor már jön a csőből is.
Így rendszeresítettem egy talán mosógél adagolót, ami viszonylag annyi, amennyi. Azt ki is tudom öblíteni ugye. Így biztos, hogy az az olaj bele is kerül a benzinbe ami kimérek. -
Kolty
aktív tag
Be van állítva. Igaz csak fülre ahogy a többi fűrészem is. Nézegetem ezeket az olcsó berendelt majd árult fordulatszám mérőket, de ki tudja egyáltalán mennyre mutatnak hitelesen.
Én 25.ösre keverek a kínaiakba. Ryodel egykezes papírja is azt írja amit újonnan vettem.
Valamint a 281. XP. is inkább 30.asat kap mint negyveneset. Füstölni abszolút nem füstölnek így se. Olajat pedig elvileg full szintetikusat használok, de nem a 8.000.ft.os liter árasat, hanem valami olcsóbbat amit valaki valahol dicsér. Persze lehet, h valaki épp leszólja amit más dícsér.... -
Thunder23
csendes tag
Ha nem váltunk gáz tüzelésű kazánra a nyáron... Nem nagyon szereltem eddig a fűrészeim. Így nem biztos hogy nekem megérné az alternatíva megoldás.
Ezen a télen kettő helyen kellett darabolnom a tüzelőt. Már most is lehetne egy kicsit maszekolni. Mert nem egy ismerős váltott gázról. A felét vissza hozná egy szezon alatt. -
dellfanboy
őstag
ez egy új termék. viccelsz ugye, hogy azért vegyek egy ilyen új cuccott, hogy kicsit szerelgessem?? főleg garis gépnél, hogy rögtön ugorjon a gari?
meg mert ócccsó? az ipari hulladék gyártást én nem szponzorálom. főleg ilyen cgány román webshoptól.
hosszabb távon megéri minőségi szerszámot venni.
-
Kaci84
őstag
csiga8, Butcher82, szokeherceg köszi a véleményeket.
Ebben az összeállításban lehet Stihl lesz. Azt is mondják az okosok, hogy pl a középkategória pl 291 vagy 545 nem sokkal rosszabb. Pl. a 291-hez képest a 261 47e Ft-al drágább és teszem azt nem sokkal tartósabb csak jobb a kW/kg aránya 0.3LE erősebb meg talán 1-2 apróság. A gépen belül miben más azt nehéz kinyomozni. Tudtok ezekről valamit?
-
Acheron
őstag
Nem hiszem, hogy olyan sokat fogok én aprítani, évi egy - két alkalom.
Egyébiránt a HECHT 45 most 45 (szerintem nekem még ez is overkill), a HECHT 50 pedig 48 akcióban, ezek nem tűnnek rossz árnak, ha a minőség is megfelelő. Mégiscsak új, garanciás gépek. Nem ismerem ezt a márkát, még utánaolvasok. -
Btamas81
csendes tag
Úgy csinálom, ahogy leírtad. Elég jól odakapta a lendkerék a modult. Gyertyahézag 0.5mm.
Reggel óta pihentettem, másodikra pöffen szivatóval, negyedikre beindul. Melegen elsőre. Sztem így marad. Majd kiadja menet közbe ha baja van.
Mondjuk ahhoz képest, hogy az előző gazdája ráköltött 25ezer, én még cseréltem dugót/gyűrűt, főtengelycsapágyat, szimeringet, meg a két műanyagot a hengerbe...
Ja lánc majdnem új, örültem is neki, hogy adták vele, mikor jobban megnézem hiányzik vagy 4-5fog róla. Na ilyet se láttam még. -
Ma láttam a váci ALDI-ban - de biztos máshol is van még - kéthengeres Ferrex kompresszort, 89900Ft-ért. Csak gondoltam szólok.
-
Parkside, tehát LIDL - Akciós újság 15. hét, 27. oldal.
-
Dolmar120Si
újonc
Én is ezt tapasztaltam.
Van egy jelenség a güde kínai fűkasza és láncfűrészeken, hogy szándékosan csökkentett kipufogó keresztmetszettel van rajtuk henger. Ettől a kompresszió olyan brutál, hogy töntkreteszi a berántót. A motor teljesítménye kisebb. Nyomatékos, de nem pörög annyira, ez fűkaszánál, nem is olyan nagy gond, de láncfűrésznél nagyon gáz. A piacinál jobb henger, de ilyen, emiatt bontani kell, cserélni vagy portolni.Ez a dolog az utángyártott hengerekkel is. Lentebb teszik a kipuffot, ettől tovább tart a sűrítés, és élvez a paraszt, hogy micsoda kompressziója van. Teljesítménye meg nudli.
Ezért nem kell bedőlni a nikasiles utángyártott hengernek. Portolni kell, de a nikasilt nehéz. Ha van is gyémántos gyorsmaród, nagyon könnyen felszedi a bevonatot, egyáltalán egy kicsit sem szabad befelé forognia a marásban, nagyon figyelni kell.
Így toltam el egy DMT hengerszettet a S 028-ra. Csak a kis gyűrűtámasztó nyelvről jött le a bevonat a szívóportban, kuka lett a 30e ft-os henger - egy határ szar annyiért.
Nyitott felömlős hengereket sokkal jobb minőségben tudnak gyártani az olcsó tartományban -
Dolmar120Si
újonc
Kipu oldal. Még nem tudom, hogy eladom-e? Ha megtartom, akkor inkább benne hagynám a dugót mert én legalább ki tudom cserélni ha kell. De ha eladó, így nem adom ki a kezemből. Viszont akkor max meteor vagy aip dugattyú lesz bele, biztos nem költök rá egy gyári dugattyút.
Csak a szoknyája karcos, a gyűrű és a fej épnek tűnik.Engem még mindig a féloldalas kopás zavar, mert az a dugattyú csere után újra lerövidítheti az élettartamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest