- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz
Uyuarasy #33300 üzenetére
Leirtam a szamokat, ha tomegesen agloban 70-100mos hiteleket vesznek fel 430 nettos avg fizu mellett (nem a hitelfelvevo) abbol baj lesz egy valsagnal. Ezt mar a mult megmutatta.
Miert fakadna ez a hitelek meretebol? Mar bocsass meg de ez evidens. Mivel idos vagyok relativ, van emlekem 2008bol. Ott voltak ilyen hangok. Tbsz, japan jen, orokke novekvo berek stb. Ugy nez ki elfelejtettek az emberek mi tortent akkor. Nem a chf elszallasa volt az igazi gaz hanem munkanelkuliseg. A par egyik tagja volt munka nincs munka es doles. Nehogy ugy gondoljatok, hogy az esetek tobbsegeben megmaradt a csaladi idill es kitartunk egymas mellett volt.Anya/apa sok esetben 1-2 ev utan beadja az unalmast es kiszall... A sok toketorlesztohalasztasos hitel aminekna tokeresze ment vmilyen befektetesbe, meg megpadlozott a recesszio miatt. Rengetegen jartak igy ismerosi korben, valas, orszagelhagyas stb.
Kozben egy 6m ftert bekerulo lakast adtak 15m ftert... Es erre ment a hitel... ( tehat volt ter lefele, ami be is jott) Ne felejtsuk mar el 6-7%os a hitelkamat ami nem keves, arbitrazs nincs. A csok hitelek meg erdekesek am ha nem jon a kolok. Nalunk most beesett. Az uj kamatom 11.71%+5% bunti... Finom melo. Nekem ott van a toke a hitel mogott, igy nincs para, ha nem lenne kb csak az eladas maradna , ha vmelyikunk a munkajat elvesztene... ( a gond h valsagnal a szomszed is el akarna adni) De ezek a 2mos uj arak is amulatosak ugy h a lakasok siman megvannak 600e/nm plusz telekhanyadbol... Azert ekkora nyereseget hitelbol finanszirozni meresz. Egyszeruen adossag. Es bocsanat de fundamentalisan nincs tobb ter ft gyengules nelkul a 2-3m os arak novekedesenek. Mert Az mar Becsi nominalis arak...
En hitelparti voltam soha nem mondtam h ne vegyen vki hitelre sot, megfagyva hallgattam h nem szabad a hitelt felvenni (kozben 2-3%os hitelek voltak), en azota is arbitrazsolok belole.
Csak egy velemeny ez reszemrol
de sok lett a parhuzam, es ha jon egy vihar, az hasonlo hatassal lehet mint a 2008as azokra akik netto adossagkent 70-100mokat vesznek fel egy valsagban eladhatatlan aglora....
-
Qtya123
őstag
válasz
Uyuarasy #32593 üzenetére
Háznál ez azért más tészta valóban.
Amúgy ami felmerült a fentebbi hozzászólásban, hogy fix időpontra odahívni X megtekintőt és induljon a licit, na olyat még nem láttam. De valószínűleg nem is nagyon jellemző és szerintem kényelmetlen helyzet lenne sok esetben.
Legutóbbi vételünk az olyan volt, hogy naponta sokszor frissítgetve az ingatlan.com on a hirdetéseket, megjelent egy lakás, ami első ránézésre pont tudta azokat, ami szempontokat felállítottunk. Eladót hív, részletesen megkérdezve minden. Oké a dolog továbbra is. Közös képviselő számát megadta, hívtam azt is. Továbbra is ok. A lakás árban elég optimális volt és az eladónak kellett a pénz, mert szerelmes lett egy családiba, de addig nem akart arra ajánlatot tenni, amíg nincs ez eladva. Mi meg kpsak voltunk. Közös képviselő után eladót visszahív, hogy aznap mennénk megnézni (2 lakásról is lecsúsztunk akkoriban a környéken).
Megnéztük, megbeszéltük a lakás előéletét. Megtekintés után megbeszélés egymás között a feleségemmel, hogy okés a dolog. Még aznap este fél 10kor felhívtam, hogy mennyit adnék érte és jeleztem, hogy kp, mivel tudtam hogy fel van pörögve arra a családira. Mondta hogy átbeszéltik. 22:10 körül hívott hogy akkor virtuális kézfogás és ezennel le is szedi a hirdetést. Onnantól meg az ügyvédünk már intézett mindent.Hozzáteszem ez olyan, hogy mindenben megfelelt, de előtte már sokat megnéztük, ami jónak tűnt, de valami nem volt meg a megszabott (amúgy elég sok) feltétel közül.
Ennél gyorsabb vétel csak egy faktoring céges ingatlan volt, de ott annyi érdekelt, hogy milyen S tömb, meg milyen az elrendezés, mert a falakik rombolás volt a cél eleve. Ott megnéztük és igazából már felesleges volt bármin lamentálni, elrendezés ok, itt az ajánlat.
2014 óta vagyunk jelen eladó és vevő poziban is az adásvételekben, olyan 2-3 évente. Megtorpanást eladóként tapasztaltam egyszer, a covid alatt. Akkor kicsit nyögvenyelősen kezdtek jönni az érdeklődők.
-
Lacc
aktív tag
válasz
Uyuarasy #31500 üzenetére
Igen a beázás, na arra nem gondoltam, s főleg, hogy Dorian írtad, még megszavazzák stb.
Mert én úgy gondoltam, hogy inkább ne legyen hangzavar felettem (mennyezeti hangszigetelést nehezebb elérni, mint oldalsó falaknál), a klíma energia ára okés, belefér, de az sem mindegy, hogy mennyit megy, milyen intenzíven, egy idő után az is lehet zavaró. -
TrollBalint
addikt
válasz
Uyuarasy #30815 üzenetére
Kérdezz rá ügyvédnél, de én úgy tudom, ha neked ajándékozza, akkor olyan, mintha "vetted volna", és indul az 5 év. Ha azon belül adjátok el, akkor fizetned kell (nyilván csak a Te részed után arányosan). Legalábbis nekünk anno ezt mondta egy ügyvéd kb. 5-6 évvel ezelőtt, de azóta ez változhatott is.
-
Dinter
addikt
válasz
Uyuarasy #22785 üzenetére
Én most kerestem albit először, de eldöntöttem, hogy az első adandóval át megyek sajátba amint lehet.
1. Rengeteg idő, energia és stressz a keresés.
2. Ki vagy szolgáltatva a tulajnak, olyan feltételekkel adja ki, amivel akarja, mivel egy-egy lakásra simán pályáznak 5-10-en.
3. A karbantartások és a befektetett munka más malmára hajtja a vizet.
4. Meg kell felelni a tulaj hülyeségeinek. Ha én nem akarok egy polcot, de neki meg kell akkor a bérlet végén szórakozhatok a sok ilyen apró hülyeség helyreállításával. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Uyuarasy #22013 üzenetére
Egyebkent ezek peldaul pont olyan hibak reszben, amiert a nektek eladot akar kellekszavatossag kereteben terhelhetnek a koltsegek, ha 5 even belul elojottek a problemak. Kiveve persze ha ezek a vasarlaskor is ismertek, vagy felismerhetok voltak. Ami sokszor necces kerdes, pl. nem tudom, hogy az erkely burkolasi problema akkor is eszreveheto-e, ha eppen nem esik az eso.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest