- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Qtya123 #19515 üzenetére
Engem is ez szokott idegesíteni. Hiába szimpatikus elsőre az ingatlan, de olyan szinten el tudják bonyolítani az adásvételt (néha a megtekintést is), hogy inkább elengedi sokszor az ember.
Magánszeméllyel való egyeztetésnél legalább egy láncszemmel kevesebb van a kommunikációs láncban, ami kicsit egyszerűsíti a dolgot.
-
skristof
tag
válasz
Qtya123 #19515 üzenetére
jellemzoen szerepelni szokott egy minimal-ar az ingatlanos megbizasban, ergo o tudja, hogy amit te ajanlasz, az meg elfogadhato-e a tulajdonos szamara
nagy valoszinuseggel az ingatlanossal kell alkudnod (szivas, mert ok altalaban jobbak)
szobeli ajanlat semmire nem kotelez
a megtekinteskor valszeg mar alairtad, hogy ha az ingatlant megveszed akkor az ingatlanosnak mindenkepp jattolnod kell, ezert ahogy irtad is, nem erdemes mar megkerulni
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Qtya123 #19513 üzenetére
Igen, az a nagyobbak közé tartozik a tapasztalatok szerint. Egyet tudok érteni Veled, hasonlóan nyűgösnek éreztük mi is az eddigi összes ingatlanoson keresztül nézett ház esetleg adásvételi folyamatát. Bár mi csak vidéki házakat néztük, fővárosi lakások esetén nem tudom, hogy mennyivel másabb a dolog.
Ingatlanos aláíratott valami okosságot már Veletek az előző megtekintésen? Mintha valahol láttam volna benne olyan kitételt is, hogy az eladóval nem vehetem fel a kapcsolatot direktbe, mert különben enyjebejnye. Végül megértem őket, valahogy azért be kell biztosítaniuk a megélhetésüket, ahogy hallom, elég sokan ki akaják kerülni őket.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Qtya123 #19510 üzenetére
Ezzel kapcsolatban még személyes tapasztalat nincs, de kérdezgetve az ingatlanosokat két esetre bontanám a dolgot;
- Eladóval egyezel meg, alapvetően Ti rendezitek az egész adásvételt és az ingatlanos segít (pl. ügyvéddel), ha kell. Itt el is szokták mondani az ingatlanosok, hogy ők az eladóval vannak szerződve és majd ők ketten rendezik a rendeznivalót.
- Eladóval beszélhetsz, egyeztethetsz, de az ingatlanosnak kell benyújtani írásban egy vételi ajánlatot. Azt ők majd továbbítják az eladónak, aki majd rábólint vagy nem. Erre van az eladónak X napja. Bónuszként előfordult olyan is, hogy a szándéknyilatkozat mellé kéne némi "előleg" is, hogy az ingatlaniroda foglalkozzon a dologgal, amit nem az eladónak, hanem az ingatlanosnak/irodának kéne továbbítani. Ha nem fogadja el az ajánlatot az eladó, ez visszajár.Az első, egyszerűbb (és szerintem korrekt) hozzáállást a kisebb ingatlanirodák, egyéni ingatlanosok esetén tapasztaltuk, a nagyobbaknál dolgozó ingatlanosok mindig a másodikhoz hasonló folyamatot akarták volna ránk tukmálni (amitől persze eltérni sem tudtak elvileg, mert ez a szabály náluk). Persze megtekintéskor mindig aláírattak (vagy csak szerettek volna) egy nyilatkozatot, hogy most már csak rajtuk keresztül lehet megvennünk a megtekintet ingatlant, ellenkező esetben bánatpénzt kell fizetni.
Viszont komoly ajánlatig ingatlanos esetén egyszer sem jutottunk még el, szóval nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire működik így.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #19510 üzenetére
Szerintem mindig érdemes alkudni! Ilyen körülmények között, amikor pl.: előfinanszírozod őket (legalább is valamit valamiért elven - leteszed a lóvé felét (ha nem hitelből veszed) pl szeptember előtt, hogy lépni tudjanak), érdemes mélyet meríteni az alkuval, nem 5-10 százalékot, ahnem 15-20%-ot is! Ám az alku mértéke nagyon lokáció és ingatlan típus (CSOK-os-e?) függő, mióta hirdeti! Arra készülj fel, hogy az ingatlanos rögtön elhajt a p-ba, de te a tulajjal beszélj, négyszemközt az árról!
-
Kobe
veterán
válasz
Qtya123 #19311 üzenetére
Szerintem nem kell a tengerentulra menni hogy kepbe helyezd magad, eleg a szomszedokhoz. Erdemes az osztrak ujepitesu projekteket is meglesni
Multkor Graz ujepitesu lakoparkban talaltam 200-220e eur korul 70 nmes uj lakasokat, ami az ottani afaval egyutt kb 1.2-1.3M/nmre jon ki ami az itteni arakhoz kepest / kinti keresethez kepest abszolut vallalhato, kellemes kornyeken -
A Zéé
addikt
válasz
Qtya123 #19311 üzenetére
Florida nem tartozik a népszerű Államok közé, az éghajlatot sem bírja mindenki, ez a lokális is kb. olyan, mint Ráckeve BP-hez viszonyítva, nézd meg a streetview képet, azért nem is egy elit környék. Van kinn ismerős, aki zöldkártya lottón nyert állampolgárságot úgy, hogy Detroitba, vagy Jacksonville-be kell költöznie, mert ott hiányzik a lakosság. Ő Floridát választotta.
-
válasz
Qtya123 #19311 üzenetére
Kíváncsian várom a többiek válaszát is én is szoktam ezen gondolkodni .
Egyik túl kínálat is lehet ott a big short filmben nagyon jól bemutatták az ottani helyzetet gondolom abból a rengeteg lakásból még mindig van .
Pár hónapja beszélgettem egyik kollégámmal aki mint kiderült 2000 és évek elején kint élt és dolgozott építkezéseken és ő is hasonlót mesélt . A főnöke sorba ment a városok környékén vette meg a területeket és rántotta fel a lakóparkokat .
Itt alapvetően pedig van egy Budapestünk adott mennyiségű lakással rengeteg külföldi érdeklődővvel . Felhajtja az árakat .
Tatabánya városközpont 30 M ért már tudsz foglalni egy most induló projektben egy több szobás lakást ami egy órán belül van vonattal BP hez . Nem akarlak rábeszélni tudom más céljaid vannak ezzel csak azt akartam bemutatni hogy vannak más lehetőségek.
Amit linkeltél az egy olyan helyen van mint nekünk Tatabánya jó de mégsem és kisebb a piaca .
-
HoTDoG
tag
válasz
Qtya123 #19242 üzenetére
Szeged meg Debrecen nagyon jönnek felfelé. Pl Debrecenben nyit az Ernst & Young és még néhány másik idén. Tény, hogy a ceruza még véknyabban fog, mint Pesten, de az összetesszük a kezünket az összeszerelő munkáért már nem állja meg a helyét. Az igaz, hogy ezen kívül van még néhány megyeszékhely, ahol nem ilyen rózsás a helyzet.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
Qtya123 #19203 üzenetére
Tök jó ez a családi házba külvárosba vagy aggloba költözés, de majd változni fog ez is. Ha vége lesz a pandémiának és ismét be kell majd járni dolgozni, akkor rádöbbennek mekkora sz**ás napi 1.5-2 órákat utazni a dugóban... Nem tud csak úgy beugrani a belvárosba egy bulira, mert éjszaka már nem jár arra busz, vagy irgalmatlan sokszor kell átszállni...
Aztán majd a lakások árai ismét elkezdenek emelkedni/családi házaké csökkenni. -
törölt tag
válasz
Qtya123 #19203 üzenetére
Szimpla divat.
Eddig akkor voltál valaki, ha budapesten volt valamid.
Most a családi házzal tudsz odapirítani az ismerősöknek.
Beérett a propaganda .
Amúgy szerintem az van mögötte, hogy covid miatt nem lehet pasizni/csajozni, mindenki unatkozik, ezért mindenki elegyez, szül, stb. Nagyot fordult a világ. -
válasz
Qtya123 #19154 üzenetére
A fentebb belinkelt lakótömb egyébként házközponti fűtésű, ahogy a hirdetéseket látom. Azt írja mindegyik, hogy 1 éve, szigeteléskor ki lett cserélve a gázkazán is.
A 67 nm-re fix költségnek azt írják, hogy 36.000 Ft és ebben van a fűtés, a közös költség és a melegvíz.
Az úgy teljesen korrektnek tűnik. -
golfvariant
aktív tag
válasz
Qtya123 #19154 üzenetére
Házközpontival nincs semmi gond, több ilyen társasházban laktam már. Persze ez függ attól is mennyire tartják karban, volt már hogy elromlott, de másnapra mindig javították. Míg pl családi házas ismerősöknél rendszeres karbantartás mellett is azért évente elromlik a márkás kazán, aminek esetenként 50-70e Ft, és ott volt hogy csak 3-5 napon belul ment a szerelo.
Házközpontinál pedig nem kell senkinek "összedobni", a társasház megtakarításából fizetik. Szóval nem kell otthon a párna alatt kp-t tartani a kazán szerelőnekAlapvetően nem is magasak a költségek:
Déli lakás, körbefűtve 47m2 havi 2-3 fizettünk maximum.
Északnyugati, sarki 75m2 lakás, jelenleg egyik oldalról sem fűtenek és 10-11ezer volt a fűtes havonta, ez majd csökkenni fog ha lesz alsó felső szomszéd, de jelenleg ott teljesen el van zárva a fűtés... (új építésű, még nem költöztek be) -
Nerd
aktív tag
válasz
Qtya123 #19150 üzenetére
En jartam ugy hogy amit figyeltem egyszercsak teljesen mas lakas lett. Gondolom az elozot amit hirdetett eladta, es a meglevot atirta masikra. Valoszinuleg nem akart ujat elofizetni, igy mindig ugyanazt irogatta at. Ingatlanosnal is lattam mar ilyet...
Ennek ellenere barmit lehet...
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
Qtya123 #19146 üzenetére
Barátomék tavaly költöztek agglomerációba szinte pont ilyen tömbből, Mátyásföldről: ugyan volt a házban egy nípös család - ifjúnóvatájmín - de ezt leszámítva nem volt panaszuk semmire, bár az általad leírtak jobb közösséget feltételeznek.
Nemrég jártam egy X. kerületi 10 emeletesben, de olyan rendezett panel lépcsőházat a 11. kerületben még nem láttam.Szóval léteznek nagyon korrekt panel közösségek, lépcsőházak, ki lehet fogni ilyet, csak járj utána alaposan. Ha kompromisszumot kell kötnöd, akkor ez egy teljesen jónak tűnő alternatíva!
#19147 Csabroncka
Egyetértek. -
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #19146 üzenetére
Manapság van egy trend amit megfigyelek: A falu ahonnan jöttem (Balatonpart) nagyobb erkölcsi problémákkal küzd, mint egy lakótelep. Az "új" falusiak minden szarért feljelentgetik egymást, (fűnyírás, grillezés, permetezés, tyúkok az udvarban stb), kertészt keres, az építési szabályokat kijátszva 3 szintes társasházat húz szomszéd szájába.... ahol most lakom (Gazdagrét) nem azt mondom, hogy nincsen probléma, itt egy utcában annyian laknak mint a kis falumban, de 10-ed annyi gond nincs!
Miért (főleg most), a lakótelepről az öregek kihalnak, a legtöbb jól kereső fiatalnak meg erre van pénze (normális környezetben lévő lakótelep). Ez 10 éve egy igen erős trend, ez van és továbbköltözni se nagyon tudok(nak), mert ahhoz eszméletlen hitelmennyiség kell) .
Szerkezet: A panel és a csúszózsalu is anno tisztességesen meg lett építve (szerkezetileg)! Költséghatékonyan felújíthatók!
Az autókat nézd meg a parkolóban: ha az alja kategória, akkor olyan níp is lakik ott! -
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #19121 üzenetére
Hat itt a fotok csak kb. hasonlo lakasrol szolnak, az alaprajz nem egyezik (pl. elsonel a beepitett szekreny vs. fal, az a gardrob ott elfogy).
A masodiknal fel se fogtam azt, hogy az a korbezart resz az erkely. Elkepzelhetetlen hogy onnan a lakoszobara eloirt mennyisegu fenyt megkapja minden szoba... de amugy ott se stimmel a szuk szobanal a rajz: gondolom nem viccbol tettek a masik falra az a'gyat, hanem mert a rajzolt modon az ajto mogott ott nemhogy 90+keret hanem 60 centi se biztos hogy van... -
törölt tag
-
j0k3r!
őstag
válasz
Qtya123 #18953 üzenetére
Amíg az MNB biztosít olcsó likviditást a kereskedelmi bankoknak, addig ők nem fogják erőltetni a dolgot. Teljesen az adott kormány kezében a döntés.
#18955 Csabroncka
Bárcsak így lenne, de gyanítom hogy lesznek ott mutyik a meg nem született gyerekekre kapott támogatásoknál is. Mégis milyen kormány fogja felvállalni, hogy tömegesen visszafizetteti őket (hát' ez családellenes!)? Egyébként egyre több helyen olvasom, hogy egyesek erre játszanak és eszük ágában nincs visszafizetni, viszont csak így tudnak boldogulni, mivel az ingatlan árakba már beépültek ezek az összegek -
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #18953 üzenetére
Az a baj hogy jelenleg a fogyasztas turbozasa elegge erdeke a kormanynak, tehat csak pszichologiai okokbol nem fogja visszarantani a talajra a moratoriumos hiteleseket. En abban bizom hogy legalabb tenyleg feltetelhez fog kotodni a kovetkezo hosszabbitas. A minimum hogy jelzaloghitel csak ha benne lakik a mas hasznalatba veheto (=nincs rajta haszonelvezo) lakoingatlannal nem rendelkezo ados.
-
lastmanrel
csendes tag
válasz
Qtya123 #17960 üzenetére
Na errol beszelek, ez nem árcsökkenés
Ez sosem ért ennyit, sőt a 30 misi még egész magas ár, tavaly pl 18-ban pont levsusztam egy 52nm-es-rol. 28-at ajanlottam, vegul 29-ert vittek el. Persze az is 35-rol indult
persze hogy nem emelkedik mar a glorietten, mert az egy lakotelep. Aki manapsag vesz az mar nem egy gettoba szeretne koltozni egy elet munkajanak megfelelo penzert.
-
lastmanrel
csendes tag
válasz
Qtya123 #17954 üzenetére
18 kerben 1,5 éve még 26-28 milcsiért még kaptál 45-50nm-es liftes kozponti futeses lakoparki lakast. Hol van pl ilyen mar? Sehol.... En elhiszem h a havannan meg a lakatoson csokkent 1 misit, de a jo lakasok ara nem ment lejjebb, kifejezetten nott..
Attol fugg, az az ujpesti kegli hany negyzetmeter es hany szoba volt..
-
válasz
Qtya123 #17900 üzenetére
Én úgy hallottam, hogy csak a korona miatt húzodott vissza mindenki, ezért tűnhet élénkülésnek, mert kicsit nyitnak az emberek. Ha jól hallottam, összességében akkor is csökkenés lesz árakat nézve (nem is kicsi). Ha a kigondolt ár (pl kádákocka 19-20 misi) mínusz 10 -15% -ával állnak ki az emberek a piacra akkor sikerlühet az eladás (első félévben) és a későbbi durvább recessziót időben el tudják kerülni. Állítólag a külföldi befektetők már most nincsenek a hazai piacon, így a kínálat nőni fog.
-
concret_hp
addikt
-
updog
őstag
válasz
Qtya123 #17048 üzenetére
A mennyit lehet nyerészkedni kérdésre meg is született kiszámoló cikke
(spolier: sokat)
-
válasz
Qtya123 #17027 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy robban-e majd valamikor ez a bomba, vagy szépen átáll arra az egész, ami fentebb van, hogy hobbipedagógusok dolgoznak és elketyeg valahogy a rendszer még hosszú évekig.
Az eü dolgozók juttatásainak megugrásával szerintem nem marad annyi az államkasszában, hogy ezt is megfinanszírozzák.
.. hogy rohadjanak meg. Lady Mrd, b+.(#17028) Oppenheimer
Tehát csak a jól szituált családi háttérrel rendelkezők tanítsanak? -
sakal83
addikt
válasz
Qtya123 #16805 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Eddig forditva volt. Aki eladott es nem kapott egybol, 6 honap alatt 5-10mot is bukott mert annyival dragabban jutott hozza. Tudok olyanrol aki agloban adott el hazat hogy pest peremre keruljon es nem foglalozott uresbe. A vegen a plusz 15mja ment - amit a valtasra szant - arra hogy ugyanott az agloban vegyen egy kvazi ugyanolyat mint amit eladott...
Ezt hivjak befagyasnak. Mar tavaly megvoltak a jelei bizonyos szegmensben. Akkor lesz mozgas ha az allam megtolja a piacot vagy eladasi kenyszer lesz. Az elmult 5 ev alatt az emberek raszoktak a novekedesre es az irreal arakra mint a drogra. Eleg volt felarazni a piacon es 6 honap alatt elfogyott alola a kinalat. El lehet gondolkozni az okokon es a felelősökon de nem segit sajnos. Az alapvető emberi mohosagon tul a politikusok ingyenpenzek es az ingatlan.com is ludas. Most le kell ulni es várni vagy kockáztatni. Ma pl Bpen aki befektetésre lakast vesz ezen az arszinten es ezen a bérleti piacon a MAP mellett az biztos rossz pirulat vett be:) feltetelezve hogy valoban piaci alapon gondolkozik
-
j0k3r!
őstag
válasz
Qtya123 #16802 üzenetére
A hirdetési ár, amiket 24-26-ért látsz, az semmit sem számít. Csak a "kötési ár" számít, semmi más. Budapest is tele van bohóccal, akik több, mint 1M/nm2 áron hirdetnek hulladékokat - itt valószínűleg a balek keresés a cél, nem az eladás.
"Az adott utca, mint mondtam eléggé kelendő volt." - ez mikori információ? ugye nem a tavalyi árakat veszed most alapul?
Időzített linket most nem keresek elő, de ezt érdemes megnézni (2 részes): [link] - ők is azt mondják, hogy ha 1-2 hétig nem jön telefon, akkor -1M (már, ha tényleg el akarod adni). Lehet, hogy ez a te esetedben 1-2 hetente inkább csak -500 ezer Ft, ezt nem tudom pontosan.
-
Sempronius89
tag
válasz
Qtya123 #16793 üzenetére
Arra nem gondolsz, hogy a jelenlegi helyzetben a te eladandó házad is az 1 millió csökkentés után már szimplán nagyon drága és nem k...a drága?
Te sem fogod fel, hogyha el akarod adni a házadat akkor csökkenteni kellene hiába szidod a többieket. Abba nem gondolsz bele, hogy valószínűleg ők is pont olyan helyzetben vannak, mint te, de azért ítéletet mondassz...
-
De4d
őstag
válasz
Qtya123 #16793 üzenetére
Az is a baj hogy a legtöbb eladó is elvan tévedve, nem is eladni akarják az ingatlant hanem csak nyerészkedni. Nyilván nem lehet elvárni hogy a 10 15 évvel korábbi árakon rakjanak fel lakásokat, amikor 5-6 millió forintért lehetett venni 40nm-es lakásokat, de a 20-25 milliós árak az borzasztó. Jobb kerületekben még több.
-
válasz
Qtya123 #16290 üzenetére
Nálam is hasonló ki látás lesz de engem nem zavar
Gondolkodtam hogy írjak e erről vagy csak túl reagálom de mikor kint voltam a lakásnál és mérnök csapat pont az enyémet nézte át kösszöni nem nagyon köszöntek vissza kb le vegőnek néztek kérdezni se tudtam tőlük . Elnézték hogy ott én sertepertélek de nem foglalkoztak velem pedig volt egy két beszélgetés foszlány amire azért rá kérdeztem volna pl amikor repedések megoldásásról beszélgetek. Nem nagyon szoktam hozzá hogy velem így viselkednek
. Ez normális amúgy ? Azéé ha jól tudom te is ebben dolgozol ez így oké ?
-
Kobe
veterán
válasz
Qtya123 #16290 üzenetére
Ne kepek ala0jan nezegess.
A taraligethez hasonloan szellos lakopark kb 2009 ota nem epult szerintem pesten.
Bent plan z epuletek kozott a gyerekek siman eljatszanak, anyusek meg ezerszamra tologatjak a babakocsit.Ehhez kepest pl egy sokkal ujabb levendulas lakasban megszamolod a szembeszomszed hajszalsit vsgy hogy milyen ego van az erkelyi lampaban...
-
bpx
őstag
válasz
Qtya123 #16285 üzenetére
Ez még simán jó
Kilátás nálam a belső udvarra néző, 5. emeleti erkélyről.
Ez kb. 80 lakás közös udvara olyan visszhanggal, hogy ha valahol csak kicsit hangosabban beszélnek az erkélyen, zenét hallgatnak, egyéb szexuális tevékenységet végeznek, mindent hallani. Az elhelyezkedés és lakóközösség miatt erre folyamatosan van is példa.
A kintre néző lakásokban lakók meg az építkezésre, csokigyárra, meg a Budapest Parkra panaszkodnak.
-
Kobe
veterán
válasz
Qtya123 #16285 üzenetére
Ez eppenseggel egy kvarossz pelda mert a taraligetben konkretan teljespalyas focizni lehetne az epuletek kozott akkora helyek, tagas szellos kis setanyok vannak az epuletek kozott.
Nagyon sok mai lakoparknal elhetobben es jobb minosegben van megcsinalva. Egy idoben nagyon sokat jartam ott, nekem nagyon bejott - foleg latva az epp futo projekteket ahova ismerosok koltoztek, 10x inkabb a taraligetre voksoltam volna.
Nezd meg barmelyik 2016 utan epult lakoparkot, ennek kb a negyedet / otodet fogod zold teruletkent kapni melle. -
Kobe
veterán
válasz
Qtya123 #15975 üzenetére
Anno pont tiz eve hetvegi bev 7-8K rol indult.
Ra par evre felment 12K-ra. Ujabb par ev es olyan 17-18K ra ugrott. Utana lassabban de felkuszott 20-25K koze. Majd egyik hetvegerol a masikra kb a 25K bol 35K lett konstansan, de csak pislogtunk hogy wtf.Mondjuk ez 2 fore, "egesz hetre", ami a gyakorlatban kb 4 db kulombozo fott kajat takar es benne vannak a tisztitoszerek, vegyszerek, "elvezeti cikkekbol" konstansan kb 2 nagy udito 1 hetre, dietahoz 1 hetre elegendo light rizsjoghurt vagy feherjejoghurt (8-10 db).... Szoval nasira kb 2ezer ft megy el sz egeszbol. A maradek 30 az alap elelmiszerek....
Elmebeteg, pedig jol kereeunk de kezdjuk azt erezni hogy ilyen infla mellett ez kivereztetesmeg ha feljebb lepkedunk a rangletran az amugy kva jo keresettel is csak azt erezzuk h az inflwciot ertuk utol, ujra a felszinre kerultunk aztan kezdodik elolrol a kapalozas a felszinen maradasert, de attol meg ugyanilyen tavol a part.... -
válasz
Qtya123 #15711 üzenetére
Semmi közöm hozzá de miért nem néztek 40 millió környékén családi házakat az egyik barátom pont most néz a párjával és el se hittem milyen jó kis kéglik vannak kerttel . Fb csoportokat néznek főleg . Csak érdekelt mert a Pécsi lakás elmegy utána egész jó lehetőségeitek lesznek és gondolom most is jó önerőtök van.
Mercutio : nicknevek és képek adnak pár tippet
-
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #15711 üzenetére
KÖKI környéke se közbiztonság, se zajhatás, se egyéb szempontból nem túl előnyös, még az Örs-nél is inkább a néhány busz/troli megállóra lévő csöndesebb környéket értékelik többre az ott lakók, a metró közelsége ilyen távon legfeljebb vidékről feljáró albérlőknek lényeges, állandó lakóként én kerülném.
-
sakal83
addikt
válasz
Qtya123 #15711 üzenetére
Egyebkent ez igy van. Sajnos nincs eladasi kenyszer. Megvettek 8mert a panelokat 5 eve es boven raernek varni... Felarazodott a piac.
Elegge behalt a piac.
A linkelt kegli hozama egy remek brutto 3.9%. Tehat 3;3% netto. 30 eves megterules remek:) mar rohanok is megvenni...
-
Kobe
veterán
válasz
Qtya123 #15677 üzenetére
Detto. Nagyon sok, az altalam feltetelezettnel joval tobb es joval normalisabbnak kinezo ember el valojaban igenytelen putris szinvonalon....
Amiket eddig tapasztaltam:
Felujitott furdo : az egyik ajtot direkt felejtettek el befalazni vagy a felujitas alatt a megsargult zomancfestekkel festett ajto ele baxott szekrenyt teccik erteni, neadjisten a rozsdatol rohado gazbojlert?Uj konyhabutor: oszt ha uj, mitol vannak korberohadva rajta a szegelyek?
Jo allapotu szobak, csak festest igenyel: nyilvan, ha nem nezed a falon a keleltenel eggyel tobb ajtot aminek a masik oldalan a furdoszekreny van
Meg ha birod a szalkat mert a parkettat felcsiszolni mar luxus (en amugy birom nagyon a regi lecparkettat, feelingesebb mint egy laminalt de amikor hagyjak lepusztulni.... Na az igenytelenseg)
Vagy ha mar festes utan van szived ugy hagyni a konvektorokat, kiszakadva, logva az osszes szobaban
Es ezeknek hiaba magyarazod, hogy egy ablak alatt elhelyezett konvektort visszaepiteni, falat megerositeni ablakbontas nelkul nem 2 perc es nem 2 forint, akkor megvan sertodve hogy sokallod erte azt az arat amiert a szomszed sarkon szoszerint A-Z-ig felujitott lakast adnak...
Drizzt: marmint micsoda hol talalhato meg?
-
Nerd
aktív tag
válasz
Qtya123 #15620 üzenetére
+1
Egyik oldal sem erti meg hogy eddig a szart is aranyaron adtak es vettek, most meg a szart nem lehet aranyaron adni. De a jo lakasok ara nem fog, vagy nem annyit fog csokkenni. Ha valakinek nem annyira jo a lakasa (szar fekves, szar hely, regen ujitotta fel) engedni kell belole jelentosen, de aki meg fasza lakast akar venni, az ne varjon szerintem meg 2 evvel ezelotti (2018) arat se...
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #15365 üzenetére
Akinek van pénze, ha esze is van tudja, hogy most az elmúlt 2,5 hónap visszafogott fogyasztása miatt összejött plusz pénzt égetik, de az nem tart sokáig. Ha lesz ősszel második hullám és ugyanolyan intézkedésekkel kezelik jönnek a kényszer-/fizetés nélküli szabik és leépítések, ugranak az év végi bónuszok és nem lesz karácsonyi habzsi-dőzsi, megint bezuhan a fogyasztás.
A tőzsde = amcsi tőzsde?
Ott főleg a helikopterpénz pörgeti a dolgokat + választási év van, tuti Trumpi is a gázra tapos ha nem jönnek a számokaztán, hogy W vagy U/L jön ki tudja
-
Ursache
senior tag
válasz
Qtya123 #15365 üzenetére
de egy idő után el kell már fogynia a kamupénznek. igazából individuális szinten ki fog az fogyni, hál' istennek, csak sok az indivídum, és mindig vannak újabbak. rohadt élet!
ha11er-ben 2 éves szerződésem van 20%-kal, és hát, izzadok
jó lenne 2021-ben 2018-as áron vásárolni, de ez pasztmek, soha nem fog felépülni. vagy kiszállok, és kiegészítem, erősen... vagy várok és albérlet addig. szóval én is csak reménykedni tudok, hogy minden lefele megy...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #15363 üzenetére
Az, hogy van keret még utoljára egyet nyaralni,/bulikázni Ibizan nem ugyanaz a színt mint egy lakás ára
A belvárosi airbnb tulajok nagyrésze nem adta/-ja el a lakást hanem kiadja hosszú távra, ott max a bérleti díjak további meredek csökkenése indukálhat komolyabb eladási szándékot, vagy törvényi változások.
Kobe: 10%-kal ár alatt + megmarad az eddigi bérleti díj. Számold ki mekkora esés milyen időtávon hozza ezt be és saccolj hozzá valószínűségét
-
Stanlee
őstag
válasz
Qtya123 #14922 üzenetére
Elnezest, vagyonszerzesi illetekre gondoltam, hogy nem kell fizetni majd.
Gabro-nak teljesen igaza van, hogy nem az szja mertekenek kell egy ingatlan vasarlasanal deal brekernek lennie.
Amugy ha a mostani lakast eladnatok, es lenne belole cash, az azt is jelenti, hogy elonyben vagytok a bp-i lakas vasarlasakor. Ha az ingatlanos ismeroseiteknek igaza van, a pecsi lakast egy ideig nem fogjatok eladni es lehet hogy atcsusztok jovore az ertekesitessel, de gondolom akkor a bp-i projekt is csuszni fog.
En azt viszont nem varom, hogy 1-2 honapon belul kilonek a lakasarak es tomegevel vasarolnak majd lakast az emberek, szoval ha eladjatok a pecsi lakast, beteszitek allampapirba, akkor az kamatozik is, meg orakon belul mozgosithato lesz, ha jon a bp-i ingatlan. A kifizetett szja-t meg minimalisan kompenzalja a MAP+ kamata, meg az erzes, hogy ott a cash a kovetkezo lakasra.
En nem filozofalnek tul sokat rajta, maximum meg annyit, hogy fix keretosszegeket allitok fel, tehat pecsi lakast ennyiert adjuk el, nem megyunk lejjebb, bp-en meg ennyiert veszunk.
-
Gabró
tag
válasz
Qtya123 #14924 üzenetére
900 ezer forint manapság egy lakás eladási és vételi tranzakcióban nem egy olyan összeg, aminek feltétlenül deal-breakernek kell lennie. Árazzátok be magatoknak.
Tavaly hasonló cipőben jártunk mi is - egy nagy értéknövekedésen átesett lakást cseréltünk egy drágábbra -, csak nekünk megvolt az 5 év, és nem kellett adózni. De ha kiszámolom, hogy a rezervációs eladási és vételi árainkhoz képest mennyivel voltunk beljebb a szerződött eladási és vételi árakkal, és ezek összegét elosztom az előző lakásunkon elért jövedelemmel, akkor 8,75 százalék jön ki. Pedig a vételi oldalban szerintem volt még 1-2 százalék, csak nagyon biztosra akartunk menni a váltással, és addigra már beleszerettünk az új lakásba. (Ez hiba.)
Belátom, nem az ember életének fénypontja, amikor elutalja a 900 ezer forintot az adóhivatalnak, de ha az előzetes elképzelésekhez képest 1,2 millió forinttal sikerül jobb üzleteket kötni, akkor ez szerintem nem jelenthet akadályt. Más kérdés, ha arra számítasz, hogy legalább ugyanilyen helyzetbe tudsz kerülni két év múlva is, és semmilyen szempontból (itt pszichikai szempontokat is érdemes figyelembe venni) nem jelent számodra nehézséget a kivárás, akkor megérheti várni. Bár még ekkor is kockázatkerülőbb nyélbe ütni egy jó váltást.
-
Gabró
tag
válasz
Qtya123 #14922 üzenetére
Én sem tudok olyanról, hogy az új lakás vételára csökkentené az SZJA alapot. Ugyanakkor ha 2017-ben vettétek a lakást, akkor akkor a jelenlegi lakáson elért jövedelem (!) 9 százalékát kellene befizetned adóként (jövőre 4,5 százalékát). Ez szerintem nem egy akkora összeg, aminek meg kellene hiúsítania egy tranzakciót abban az esetben, ha az eladói vagy a vételi oldalon szembejönne egy számodra kedvező üzlet.
-
Stanlee
őstag
válasz
Qtya123 #14919 üzenetére
En a helyedben nem gondolkoznam tul a helyzetet, mert annyi valtozatot kitalaltal, hogy azzal minden lehetoseget lefedsz es gyartod hozza az elmeleteket, hogy melyik miert lesz ugy, stb. Pont az idozitest elemzed, hogy jokor szallj ki es be.
A pecsi lakas utan ha Bp-en vesztek, nem kell adoznotok, mert a bp-i valoszinuleg dragabb lesz, mint amennyit a masikert kaptok.
Ugy veszem ki az irasodbol, hogy Bp-et hosszutavra tervezitek. Ha igy van, akkor az en velemenyem mindig az, hogy ne probalja senki idoziteni, hogy majd lesz olcsobb is, hanem vegye meg akkor, amikor van olyan lakas, ami tetszik. Ugyis 10-20 evig fogsz benne lakni, akkora idotavon meg tokmindegy, hogy mennyire idozitgetsz, mert fel fog orolni a tema, hogy miert (nem) vetted meg korabban/kesobb.
Ha nezel lakasar indexeket videkre meg Bp-re, akkor ott is nagyon jol latszodik, hogy a videk az mindig is lemaradt Bp-tol es ez igy is fog maradni.
Mercutio mar irta, az ingatlanos ugyis csak gyorsan akarja majd eladni a kecot, hogy jojjon neki a le, a tenyleges piaci helyzetet nem fogja neked megmondani.
Az biztos, hogy nem egyszeru a dontes, ingatlannal sose egyszeru, de aztan nehogy ugy jarjatok, mint anyukam, akinek 2-3 eve a lakasert meg sok volt a 18 misi, most 22,5-ert vett ugyanakkorat, ugyanabban az epuletben, es a meglevot is ugy tudta eladni, hogy arban megmaradt a ketto kozotti 6 misi kulonbseg, csak eltelt az ido es folyton azon filozofalt, hogy de jo lett volna megis megvenni, mert most nincs semmi, amire valthatna. Jo, lett, de varni kellett ra.
-
Mauzes
addikt
-
Stanlee
őstag
válasz
Qtya123 #14820 üzenetére
En amikor bekoltoztem a zugloi kecoba, nem vettem eszre, hogy felettunk repkednek a gepek mig egyszer egy leszallas alkalmaval nezelodtem aztan csak lestem hogy pont a haz felett repulunk. Attol kezdve mindig hallottam a repuloket, de nem igazan izgattak.
Most rossz idoben a mi hazunk fele kanyarodnak a gepek es epp emelkednek, igy halljuk oket, de mivel ez csak viharban van igy, az ablak ugyis csukva van. Habar most nincs tul sok gep...
-
sapizee
csendes tag
válasz
Qtya123 #14808 üzenetére
Ez a városrész egyáltalán nem hasonlít az átlagos körúton belüli környékekre, nagyon sokáig külvárosnak számított. Forgalomcsillapított, fasoros utcák vannak zömmel, alacsony intenzitású beépítéssel (egyedül a Százados út forgalmasabb, mivel sokan a Hungária körutat itt kerülik el)
A Hős utcai tanya felszámolás alatt van jelenleg, a lakók egy részét már kiköltöztették. Zűrös arcokkal kb 2 éve nem találkoztam, pedig szoktam használni a Hős utcai villamosmegállót. Egy nagy irodaház is épül jelenleg a Hős utca innenső részén, biztos nem kezdett volna bele a fejlesztő, ha kockázatnak ítéli a retektanyát -
Csabroncka
addikt
válasz
Qtya123 #14808 üzenetére
Attól függ merre szeretnél, itt Gazdagréten a normális állapotú panel 54nm-es, 30-35 körül megy. Ezeknek a panel lakásoknak (szerintem) az egyik legjobb az elrendezése + erkély. Igaz ezek 7-11 emeletesek, de zöld övezet és már csak a parkoló autók alapján megállapítod, hogy a legtöbb itt vásárló és tulajdonos fiatal- középkorú az 50 - 60+ millás ársávból kiárazódott normál ember.
-
sapizee
csendes tag
-
axioma
Topikgazda
válasz
Qtya123 #14794 üzenetére
Ha az auto ellen csak a havi kiadas szol: az 1700 km az benzinnel draga [meg a jarulekos fenntartasi ktg-ek], de varosi elektromos/hosszan elektromost tudo hibrid eseten nem. Egy jobb allapotu i-Miev [most 3M alatt] vagy esetleg klonja is tudhatja, es 8 Ft se lesz per km az aram, mar majdnem Bp berlet ara koruli nagysagrend. Csak konnektor legyen [neked szamlazo] a garazsban.
Az adott kornyekeken nem vagyok jaratos, de otleteket kertel, gondoltam ez is belefer. Persze csak akkor, ha a 4. ker olcsobb is es/vagy jobban van valasztek, hogy ezt a plusz beruhazast megsporold.[kozben lattam az uj hsz-ed, ez me'g off-abb igy]
Mas kerdes, h mennyire fix a te ill. parod hogy sokaig ugyanott dolgoztok v tudtok ua. kornyeken. Alberletet lehet igy valasztani, de lakast - persze nem pont a mostani korulmenyek kozott - ritkabban vesz a mai atlag mint melot ahogy valt. Mi mikor kikoltoztunk, akkor kesobb mar a valtasnal ehhez alkalmazkodva kerestem - aztan most megint mas szempont lett elorebb, de csak a sulyok valtoznak. -
j0k3r!
őstag
válasz
Qtya123 #14796 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy a Népliget/Ecseri út környéke nem a "legjobb" hely. Sajnos tele van csövessel és drogossal a környék (tapasztalatból mondom). Szóval, ha az autón kívül tömegközlekedést is használsz (3-as villamos, M3, stb.), akkor azért ajánlom, hogy tegyél arrafele egy sétát sötétedés környékén, hogy lásd a környék másik arcát is (bár drogosok már reggel 9-kor is szálltak fel a buszra...
)
szerk: bocs, most olvastam az előződet, szóval a tömegközlekedéses rész talán így nem annyira gáz
-
426os
őstag
válasz
Qtya123 #14794 üzenetére
Csak ötletelésképpen ránéztem a térképre.
Zugló vagy 13. kerület + elektromos roller (Párodnak, vagy esetleg neked is)?
Zuglóból, Rákosrendezőből megy vonat kifelé, onnan attól függően hova menne párod roller vagy átszállás valami másra. Neked pedig Zugló vá-tól vonat kifelé, szükség esetén Kökinél/Ferihegynél átszállás 200E-re, vagy ha tudod, hogy sokáig leszel, mész autóval.
13. kerület is nyerő lehet, ha hasonlóan vasúthoz közel van a lakás, de a reptér felé inkább az autó maradna a több átszállás miatt.
Nem lesz egyszerű olyan helyet találni, ami mindkettőtöknek optimális.
Esetleg bevállaljátok, hogy mindketten autóztok és 16. kerület. Innen talán elkerülhető a dugó nagy része, mert nem kell sokat befelé a központ felé menni. -
petyus_
senior tag
válasz
Qtya123 #12964 üzenetére
Mi 30M-ért vettünk lakást, erre max 24M hitelt adtak volna, tehát pont 20%ot vártak minimum. Illetve nyilván a jövedelem is számít a törlesztő miatt, de ha 550-et tudtok igazolni, akkor azzal nem lesz gond, ha fixáljátok a kamatot (#12960-ban idézte .tnm, hogy mennyi lehet a törlesztő kamatperiódus függvényében).
-
Brandynew
őstag
válasz
Qtya123 #12713 üzenetére
Már ne haragudj, de csak a feleségeden múlik, hogy mennyit keres. 10 év munkaviszonnyal már megcsinálhatta volna a minősítést, és mindösszesen 1 év alatt szerezhetett volna magának egy kiegészítő, mester szintű diplomát levelező képzésen.
Most ezek szerint annyit keres, mint egy pályakezdő. De miért? Tényleg nem értem. Tény, hogy aki ignorálja az életpályamodellhez szabott, ösztönző jellegű pedagógus bértáblát, az rosszul fog keresni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Qtya123 #9009 üzenetére
Ezt majd a jogász megmondja, de szerintem ha a közvetírő céggel te eddig nem álltál (szerződéses) kapcsolatban, akkor ez vagy a faktoringos és a cég vagy a régi tulaj és a cég meccse.
Persze ha a régi talaj és a cég közt ha van egy írásos megállapodás erről a 300k-ról/megoldásról az alapján jogosan kérheti ezt a szerződésbe foglalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest