- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
válasz
Ursache #21877 üzenetére
Meglepődnek, ha a tranzakciók összege még magasabb lenne. Hiszen mar így is láthatóan visszaesett a vásárlások száma, ráadásul rengeteg régóta hirdetett, nem feltétlen túlárazott ingatlant látni a piacon. A hitelek folyamatos, hónapról hónapra drágulása még több embertől veszi el a hiteles vásárlás lehetőségét. Ha pedig az euro folyamatosan emelkedik, az infláció ilyen ütemben értékteleníti el a fizetéseket, nem hiszem hogy olyan jó hangulatba teszi azokat a családokat, akik így is plafonig mentek a hitelekkel a magas ingatlanárak és a minimális onerejuknek köszönhetően.
Az üzemanyag árak elszállásáról még nem is beszéltünk, na meg a rezsicsökkentés részleges, vagy teljes eltörléséről, valamint a hitelmoratorium megszűnéséről sem ... Munkahelyek meg tudjuk, hogy egyik hétről a másikra meg is szűnhetnek, ilyen euróval kisebb cégek nehezen fogják majd bírni.
Szóval virágzó jövőre az esély elég csekély.
-
TheProb
veterán
válasz
Ursache #21645 üzenetére
A papírforma szerinti előnyeivel tisztában vagyok és a gyakorlatra lennék kíváncsi, hogy télen nem kell-e fázni, illetve nyáron nem fő meg az ember agya (<24-25 fok).
Jó lenne tudni-e van-e értelme/célszerű-e már az ilyen lakásokat chase-elni vagy összességében azért hatékonyabb a hagyományos, elavultabb radiátor/klíma kombó.#21646axioma: Társasház, mostanában egyre nagyobb divat az ilyen rendszerrel épített ház. Gondolom elsődlegesen a ZOP miatt, mert viszonylag könnyen elérik vele a feltételeket.
Amúgy lehet akár milyen csoda szigetelésed, ha huzamosabb ideig van kint agyolvasztó hőség, előbb-utóbb úgy is át fog melegedni az épület és kénytelen leszel hűteni.
-
noiq_nolife
csendes tag
-
válasz
Ursache #21304 üzenetére
Kinek mire áll rá a szeme, érted.
Most vettem új építésű pecót (a házban a legolcsóbbat), az összes többi elkelt már, pedig ott 50--körül mennek a 1,5 szobásak. Jellemzően inkább 70+millió. Szóval van egy réteg, akinek jól megy, és megteheti az ilyesmit. Haveromék 55-ért árulják a paneljüket a Bikásnál, már több érdeklődő is van, szerintem nemsokára elmegy.
-
bilimbalam
tag
válasz
Ursache #20747 üzenetére
Miért, ha magadnak veszel akkor nem tekintesz rá úgy is, hogy a jövőben is forgalomképes lesz e az ingatlanos, és mennyit fog érni máshoz képest?
Bocs de ezen nem akarok magyarázkodni, mert szerintem elég triviális hogy ha valamibe százmilliókat locsolsz akár, akkor hosszabb távon is gondolkodsz. Főleg hogy manapság kb lehetetlen elsőre az “álomotthonba” bevásárolnod magad fiatalon….. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Ursache #20683 üzenetére
Az a marha, amelyik latja, hogy egy ideje nem veszik meg tranzakcioszam csokkenes nelkul a cuccat. Ha a kornyezo orszagokbol mar olcsobb lesz szallitassal is, ki fogja megvenni toluk? Ha nem sokan, akkor nem erdemes tartaniuk az arakat. Ebben a topicban valamiert mindenki azt hiszi, hogy az arak csak a retail eladotol fuggenek.
-
Kobe
veterán
válasz
Ursache #20054 üzenetére
Ez komoly kijelentes volt, vagy szarkasztikus szeretett volna lenni, csak nem jott at?
Azert a "nem tudok venni" es "nem akarok tularazott, silany minosegu szart venni" kozott nem 1mm-es fine line van.En pl eleg szigoru es rendszeres portfolioepitest es fegyelmet gyakorlok, amellett hogy ulok egy merheto osszegen, de messze nem tervezem 65 eves koromig huzni az igat. Ebbol kifolyolag minden megtakaritasomat honaprol honapra aranyosan elosztom a lakascel / likvid vesztartalek / nyugdijkassza / hosszutavu mid-risk / hosszutavu high-risk / spekulativ csoportok kozott.
Ha a jelenlegi vasarlasnak mint lehetosegnek ezzel a gyakorlattal ellentetes feltefele van, es a logika latja karat, akkor nekem nem megeros a sztori.
Az alternativ megvalositas a bokaig eladosodas lenne, az meg nothx. -
Qtya123
őstag
válasz
Ursache #19785 üzenetére
Jaja, ha az anyagárak miatt a népek nem tudnak a családdal ingatlant venni, akkor nincs mese, tolnia kell még egy adag pénzt az államnak a piacra, hisz nem ezt ígérte. Nem lehet vége a jóságnak.
Amúgy az most tényleg szívás, hogy embertömegek özönlöttek ki a városból vidékre családi házat venni és felújítani, erre mikor nekikezdenek megsokszorozódik minden építőanyag ára.
Amúgy azt mondta még az ingatlanos, akivel beszélgettem, hogy teljesen kiszámíthatatlanul működnek most az emberek. Régebben megvolt kb X séma, de most összevissza csaponganak.
Mondta azt is, hogy régebben nem igazán volt gond, ha erkély nélküli volt a lakás, most meg azt tapasztalja, hogy rá sem bagóznak a vevőjelöltek az erkély nélkülire, a tulajok meg hisztérikusan szabadulnának meg tőle, mert ők most a pandémia alatti HO-ban rájöttek, hogy nem bírnak erkély nélkül élni és nekik ha már kert nem is, de legalább egy falon kívül lévő kis szeglet legyen.
Mondjuk én ezt az indokot abszolút nem fogom fel. HO-ban zavarja, hogy nem tud az erkélyre kiülni dolgozni. Aztán mikor éveken át járt be a munkahelyére 8-17:00-ig, ott talán nem 4 fal között ült?
hurenzon: Kíváncsian várom. Reméljük nem az lesz az eredménye, hogy gyorsan lök még egyet az árakon, aki meg hitel nélkül akar venni az megint szépen kiárazódik.
Vagy ez most mire jó?
Eddig is egy csomóan úgy vettek ingatlant, hogy a babaváró volt az önerő, anélkül el sem jutottak volna oda. Most már a babaváró is kezd kevés lenni önerőnek, most tolnak még egy nagyot a bicajon, nehogy csökkenjen a hitelfelvevők száma?
Vagy látják, hogy el kell engedniük az alapkamatot az elkövetkezendő években és próbálják más konstrukció felé terelni a jövőben hitelt felvenni szándékozókat?
-
Brandynew
őstag
válasz
Ursache #19741 üzenetére
Bizonyos esetekben tudhatja az eladó, hogy nem fog a bank lakáshitelt adni a vevőnek vagy csak nagyon kedvezőtlen feltételekkel, és ha megpróbálja a vevő, akkor csak húzódik vele az idő, de végül nem lesz belőle üzlet:
- vegyes falazatú (általában vályog és valami) [kevés bank ad rá lakáshitelt, ha egyáltalán]
- nem lakóházként bejegyzett ingatlan, hanem pl. pincéből vagy garázsból lett kialakítva
- vegyes funkciójú ingatlan
- zártkerti ingatlan -
Mercutio_
félisten
válasz
Ursache #19296 üzenetére
Például egy előre nem látható világjárvány, gyárbezárás, stb. okán érezhetően nőnek az alapanyagárak, drágul a munkaerő
Egyébként az, hogy neked van adott esetben igazad egy dolog, de mire azt bíróság is kimondja, és a bírósági határozatnak döntést tudsz (ha tudsz) szerezni egy másik, és mindez idő/pénz/energia/ideg.
Leginkább ez az a tényező, amire sokan nem gondolnak. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Ursache #17783 üzenetére
Nem véletlen az anyák lettek kiválasztva. Sajnálatos hazai helyzet, de ki venne fel 3 vagy több gyerekes anyát (magas fizetéssel) teljes munkaidőbe? Főleg, ha még kicsik a gyerekek. Persze lehetnek kivételek.
3 gyerek az minimum 6 év kiesés, ilyenkor még az általános évi béremeléstől is eleshetnek. -
A Zéé
addikt
válasz
Ursache #17770 üzenetére
Nincs normális szakképzés évtizedek óta. Nincs megbecsülése a szakmunkásoknak még régebb óta. Emiatt nincs elegendő normális szakmunkás sem. Aki van, az általában 5-6 hónapra előre(!) le van kötve. Az 5%-os áfa úgy felrobbantotta a piacot, amit olyan 5-10 év csúszással tudna lekövetni a munkaerőpiac. Emiatt van az iszonyú hígulás. Aki 5 éve segédmunkásnak való volt, az most mind "szakember", mert látott már szakmunkást dolgozni. Aztán meg megy a fejvakarás, amikor produkálni kellene.
Amikor napi 35k-t számláz a falazni tudó kőműves úgy, hogy a kézi szerszámon kívül mindent én biztosítok, akkor nekem is egyre gyakrabban eszembe jut, hogy hagyni kellene az egész építésvezetést a faxba, és rakni a téglát.
Kőművesként, burkolóként Zalaegerszegen nagyjából bármikor munkába tudnálak állítani
Nehéz munka amúgy, és tényleg a közelmúltig megbecsülve sem volt. Ezért nem akarja senki sem csinálni + azért sokat kell boxolni a nem túl értelmes emberekkel is.
-
A Zéé
addikt
válasz
Ursache #17767 üzenetére
Ne légy naív, írhatsz te bármilyen szerződést, ha valaki nem akar dolgozni menni, nem fog menni.
Legtöbb ember amúgy napi bejelentéssel van, és mondjuk a 90%-uk nem is akar ennél többet. Nem akar mást, csak pénteken fizetést, és a lehető legminimálisabb hivatalost. Lehetőleg zsebbe mindent, mert annak nincs nyoma. Pénteken nem adsz pénzt, hétfőn nem jön (ha adsz, se biztos), mert oda mennek az emberek, ahova többet ígérnek nekik. Nincs már becsület, meg mondott szó sem, ilyenkor már a papírok még annyit sem számítanak.
Én ezért gyűlöltem meg a hétfő reggeleket. Nincs annál szánalmasabb dolog, mint hogy kinn ülsz az építkezésen reggel 6:45-kor, és várod, hogy milyen emberek jönnek, és hányan. Te meg tervezz előre hetekkel, hónapokkal... És amikor számon kérnéd a vállalkozót ő sem tud mit csinálni. De elhajtani nem tudod, mert nincs helyette más, akit azonnal le tudnál akasztani. -
axioma
Topikgazda
válasz
Ursache #16844 üzenetére
Mert a futest fizetni kell de sokan par honap felujitasra szamitanak, amikor a regi helyen is fizetni kell ahol tenylegesen laknak... na meg a karacsonyt sokan nem akarjak bolygatni, akkor mar inkabb bele se kezdenek mint akkor kelljen intezkedni amikor epp az unnepre keszulnenek inkabb es/vagy minden zarva ossze-vissza.
De jelenleg szerintem jelentos a tovabbi esesre varok mennyisege is. -
Stanlee
őstag
válasz
Ursache #16220 üzenetére
Mar korabban is irtam talan, lassan 7 eve van a lakasban, amikor pl. korhazban volt es nem tudott dolgozni, akkor se raktam ki 2 honap utan, mert kesobb kifizette az elmaradt berleti dijat. Most a virushelyzet miatt meg megint nem tehet arrol, hogy abban az iparagban ahol dolgozik, nincs munka. Viszont amikor jol ment a szeker, nyugodtan eltehetett volna egy kis penzt a zurosebb idokre.
A rendszertelen fizetes es amiatt, hogy egyre surubben kellene a lakas, most nagyon kozel vagyok ahhoz, hogy felmondjam a berleti szerzodest.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
Ursache #12800 üzenetére
Az ingatlan piacon alap szabály hogy a kisebb lakások m2 ára mindig magasabb. Szóval ha nagyobb ingatlanok árai emelkednek, akkor a kisebb lakásoknál is emelni kell.
Mondhatjuk, hogy nagy kiadás a CSOK az államnak, de ha a nagy képet nézzük akkor az illetékből visszaszedik nagy részét
Nem mindenki CSOKra vásárol...
-
Kobe
veterán
válasz
Ursache #11989 üzenetére
Aha, mert az invatlan annyira passziv befektetes hogy az egy munkaorat sem igenyel havonta
Azert szamoljunk a netto 600 melle egy amprtizacios koltseget is ennyi lalasra.... 150 millanal inkabb jo ha 500, max 550 korul van az, az annyira nem fenyes hozam
Konlretan szarabb mint a PMAP es meg szaladgalni is kell miatya -
Ironizer
tag
válasz
Ursache #11323 üzenetére
Nem csak a hitel idejére gondoltam. Pl. nettó 400k fizu, havi 100k megtakarítás, akkor egy 15 milliós lakásért 12.5 évet fog dolgozni. Persze ez a szám nem ilyen tiszta, mert ugye kamatok, hozam, stb. Az autóvétel példájára (általános bölcsesség, hogy 6 havi nettóért érdemes max venni, ami ha 50%--át takarítja meg az ember a fizetésének, ami elég sok szerintem, akkor is 1 évnyi meló, ami egy autóért rohadt sok szerintem) mit gondolnak az emberek, hogy mennyit ér életévekben mérve egy lakás.
-
_adaml21_
őstag
válasz
Ursache #11317 üzenetére
Nekem a kedvencem az a 20-21 éves forma körüli srác, aki kigördül reggelente a müncheni rendszámú Audi R8 V10 roadsterével a mélygarázsból, hogy megtegyen vele ~500m-t az orvosi egyetemig, hogy beérjen az órájára
Illetve 4-5 évvel ezelőtt Pécsett, szintén az orvosi egyetemen volt két srác, akik szintén R8-asokkal jártak iskolába, ARAB-1 és ARAB-2 rendszámokkal
Na, valószínűleg nekik nem jelent gondot 1-1 budapesti lakás. (Abba meg inkább bele se merek gondolni, hogy a 2010-es évek elején, amikor az ingatlanpiac a béka segge alatt volt, egy R8-as árából hány lakást tudtak megvenni Pécsett, ami azért nem éppen a legmagasabb négyzetméterárak fellegvára még most sem...) -
Kobe
veterán
válasz
Ursache #10126 üzenetére
Na most..... Lehet en tudok rosszul valamit, bar mivel ott lakom es minden nap arra jarok, valszeg nem.... De ott nincs semmifele bontas, nem is volt.
Egy lerobbant kulyeri parkolo es egy mogotte allo ures telek all mar ott vagy jo 10 eve, gyanitom inkabb arra huzzak fel (kornyezo epuletek full lakottak, illetve egy kisrbb irodahaz van ott egy CBA uzlettel)
-
Stanlee
őstag
válasz
Ursache #10126 üzenetére
Mission Impossible. 16 honap alatt kulcsrakeszre epiteni elegge nagy vallalkozas. Amugy a lakas atadasa nem jelenti azt, hogy van hasznalatbaveteli, hanem azt, hogy bekoltozhetsz sajat felelossegedre, mikozben megy az epitkezes ezerrel. Amikor vettem a lakasom, ott is az elsok kozott koltoztem be, mert a szintunkkel elkeszultek es gatyaba tudtak razni a lakast, de attol meg egy epitkezesen laktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest