Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
válasz
Sempronius89 #22499 üzenetére
Én is gondolkoztam ezen. Sztem jogilag nincs akadálya, hogy házat vegyél csak lakni nem lakhatsz benne. Letelepedési engedély, zöldkártya etc az más kávéház.
-
Kobe
veterán
válasz
Sempronius89 #22494 üzenetére
Szerintem KPra amerikaban ugyanugy tudsz vasarolni, mintha Parizsban probalkoznal.
Ha hitelre van szukseged, akkor Parizsban pont ugyanannyit er a magyar credit historyd, mint amerikaban (semmit). -
törölt tag
válasz
Sempronius89 #22482 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon butuska vagy.
Az értő olvasás nem megy.
Nem, nem szar egyetemre jártam, többet keresek, mint te. Veled ellentétben évek óta van párom, mégsem házasodok unalmamban, meg nem gyártottunk gyerekeket még. Mindegy elengedem. Inkább menjetek dolgozni, látom mindenki nagyon ráér ráerőszakolni a saját igazát másokra. -
VMatteo
őstag
válasz
Sempronius89 #22449 üzenetére
De ha nincs családom, hanem 29 éves, pár éve dolgozó ember vagyok?
Nyilván legyen feleségem, meg egy jó lövéssel 3-as ikreim és kész is, miért panaszkodok?
Ja igen túl azon, hogy nem a nyugdíjas éveimet tervezem, ezek az érvek nem igazán hatnak rám, ne haragudj. -
VMatteo
őstag
válasz
Sempronius89 #22441 üzenetére
Ember, almát az almával hasonlíts össze.
Másik példa:
Bejött a nagy családosok autó támogatása, tudjátok ez a 7 szeméyes téma.
Kapható volt a Peugeot Rifter 5 személyes verzióban. Bejött ez a támogatás, hirtelen csak a 7 személyest lehetett rendelni, milliókkal drágábban. Miről beszélünk? Nekem akinek 5 személyes verzióban elég lett volna az "olcsóbb", meg kellene venni a 7 személyeset jóval drágábban. Gondolom ennek is tapsoljak ugye?dnlb, teljesen igazad van, nem beszélve arról, hogy akinek 1 vagy 2 gyereke van az kb semmibe van nézve.
Tapsi, akkor tovább gondolva a logikád, én dolgozzak, de a felelőtlen embereknek elég ha nem húznak gumit, gyerek jön, pénz a számlán, felnevelni meg majd ahogy sikerül?
-
Dorian
félisten
válasz
Sempronius89 #22187 üzenetére
Nem hinném, h olyan külömleges helyen élek, laknak errefelé még jó pár tízezren, nekik is pont ugyanannyi bejutni. Meg a többi irányban hasonló távolságra is laknak pár százezren.
-
Dorian
félisten
válasz
Sempronius89 #22159 üzenetére
miért költözik ki Budapestről?
Mert mondjuk egy Bp-i zöldövezeti kertesházból pont ugyanannyi bejutni a munkahelyre, mint az aglóból, így tök mindegy. Panellakásba nyilván nem éri meg kiköltözni.
-
törölt tag
válasz
Sempronius89 #22159 üzenetére
Azért költözik e budapestről, mert nincs 60 milliója egy felújítandó panelre, hanem olcsóbban, jobb minőségű ingatlanban lakna? Az aggló elég fejlett már, csomó részen kb minden szolgáltatás megvan, sőt… Illetve ott van a lehetőség, hogy HA be akar menni az ember valamiert BP-re, akkor be tud. Nyilván van közelebbi, fejlett, és távolabbi, elmaradottabb aggló.
Kinek mire van lehetősége meg mire van igénye.
Nekem nem érné meg a felárat, hogy BP-i árat fizessek azért hogy otthon ülök (nem kell ingáznom), ellenben igénylem az aggló fejlett infrastruktúráját (nem szigetpálpusztafalván lakom). Bp-re nem igen kell bemennem, ha kell is olcsón hazavisz a taxi (6-10e Ft), vagy ha nem ittam és nappal megyek valami nagyon spéci hely miatt akkor pikk pakk ott vagyok és nem kell gondolkodnom h megérie e …. Vagy kimegyek a vasúthoz és 8p múlva letesz Bp-en (20p-enként jön)Most ez kicsit olyan, mintha megkérdezném, hogy Te miért nem manhattenben laksz, miért ebben a porfészekben? Vagy miért nem a xii-ben egy medencés villában?
Ez a buliból hazarángatni fogatlan partnereket meg nagyon valid. Mintha agglóban nem lehetne ismerkedniDe tessék, van csomó minden ami miatt jobb SZÁMOMRA:
-kevésbé zsúfolt
-rengeteg bevásárlási lehetőség, rendes nagy üzletekben, nem úgy mint budapest legtöbb helyén, hogy mehetsz a local shopba büdös parizerért, mert választék meg forgalom nincs
-lehet parkolni a legtöbb helyen
-megfizethetőbb a saját parkoló, ez azért nem mindegy ha több kocsitok van
- 3 nagy uszoda közül is választhatok ami a közelben van, és el is férünk, nem megy az öldöklés a sávokért
- csomó kondi van, szebbek, jól felszereltek, szintén el lehet férni
-bárhova kell mennem (egészségház, posta, stb, sokkal kisebb sor
-itt az autópálya, ha megyünk wellnesselni, tengerpartoz i, kulfoldre, stb nem kell a bpi dugóban rothadni
- tudnám még sorolni -
dnelb
veterán
válasz
Sempronius89 #22152 üzenetére
egerben szórakozólehetőség egy 20-30 évesnek kb nincs semmi, kivégeztek mindent.. igazi nyugdijas város. az életről lejön az ember ott lakva
-
axioma
Topikgazda
válasz
Sempronius89 #22152 üzenetére
'aki' helyett 'ahol az egesz csalad'... maris kiderul miert nem buli Eger csak ideig-oraig, vagy par %-nak.
-
Dorian
félisten
válasz
Sempronius89 #21689 üzenetére
Nem általánosan írtam, értelmezd.
-
op9
aktív tag
válasz
Sempronius89 #21603 üzenetére
Ezek közül egyedül a Semiramis Garden, ami éppen épülő, meg a Budai Walzer-nél, és az Elite-nél építenek újakat még, de már azokban is laknak. A többit már csak tulajdonosok hírdetik. Én láttam azért eléggé különböző nm árakon ingatlanokat, amik viszonylag hasonlóak voltak.
Ha csak 10%-kal van felette a piaci árnak, nekem az sem kevés, az is már jópár millió. -
Mercutio_
félisten
válasz
Sempronius89 #21627 üzenetére
Próbálkozók vannak, ahogy korábban is voltak, ez nem vita tárgya
számomra inkább az árbefolyásoló képességük kérdéses.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sempronius89 #21603 üzenetére
Hol látsz 5x-es árú panelt hirdetve?
-
bbdzyx
senior tag
válasz
Sempronius89 #21241 üzenetére
Ha a Bp. Nyugati - Vác/Szob vonalra vagy kíváncsi, akkor érdemben tudok nyilatkozni. Gödről járok Újpestre dolgozni, az esetek 85%-ban vonattal. Most az őszi, valamint a tavaszi átmeneti időszakban meglepően jól tartják a menetrendet egy-két kimaradt járattól eltekintve (vicc), de nyáron a hőségben és a mínuszok beköszöntével átlagosan 10 percet legalább késnek a járatok.
Váctól Pest felé közeledve azonban egyenesen arányosan nőnek az ingatlanárak is, a lokáció ellenben kárpótol. Szívem szerint Zebegényben laknék, ha nem lenne olyan mocsok messze.
-
válasz
Sempronius89 #21241 üzenetére
Esztergom-Budapest már régen is egészen jó volt. Menetrend szerint 1 óra 4 perc.
Tatabánya-Budapestnél ugyanez a helyzet, gyors, megbízható. -
válasz
Sempronius89 #21171 üzenetére
+1
Tonermagus : Ilyen nem fordulhat elő hogy EU vs Oroszország ami elő fordulhat NATO vs CSTO így már más fekvése van a dolgoknak . Deviza sepkulációt engedd el most még, rakd a pénzt PMÁPba folyamatosan és mellette képzed magad ezután hoz döntést és fektess be .
Migráció hát igen az lesz ha nem történik valami csoda és sokkal rosszabb lesz mit sejtik az emberek de ne legyen igazam .Csabroncka : Kíváncsi leszek hogy alakul a kosaram a jövőben év elején 40-60 k között megállt az étkezési költségeim.
-
TheProb
veterán
válasz
Sempronius89 #20933 üzenetére
Ahogy nézem, te akarsz itt színházat kreálni... Kit szidtam én? Annyit jegyeztem meg, hogy eszméletlen módon elszálltak az árak és hogy vért hugyozós kitermelni az indulót is. Ezzel úgy vélem nem állítottam valótlanságot.
Teremgarázst meg nem kell kiemelni, mert direkt leírtam, hogy azt bérelni tervezem.Jövőben nyugodtan kerüld el a "válasz" gombot a hsz-eimre, ha csak ezt a lekezelő, flegma stílust tudod produkálni.
-
echterion
nagyúr
válasz
Sempronius89 #20928 üzenetére
Ott alacsonyabb a nyugdíjkorhatár és csak saját nyugdíjmegtakarítás játszik.
-
Sztenly
tag
válasz
Sempronius89 #20918 üzenetére
Teljesen egyetértek. Arról lehet vitatkozni h a támogatás ami a gyerekhez jár az mennyire hátrányos a nem gyerekesekkel szemben, DE az h szingli fiatalok vagy fiatal párkapcsolatban élők azon elégedetlenkednek h nincs pénz útépítésű jó lokációs lakásra.... na azért ez non-szensz.
Soha nem volt ilyen. Rengetegen garznból indultak el vagy esküvő után innen-onnan kölcsön meg kemény banki kamatok mellett költöztek nem felkapott kerületek paneljaiba.
Ettől független nem vitatom el h az árnövekedés üteme drasztikus volt. De könyörgöm ne infósok vagy átlag felett brutál keresők írják már be h akkor itt az armageddon, mert akkor az alsóbb jövedelmi/vagyoni helyzetűek meg mit mondjanak?? -
kexksz
addikt
válasz
Sempronius89 #19693 üzenetére
Jo jo, de mire kiegsz a Marina belvizes lesz
-
törölt tag
válasz
Sempronius89 #19195 üzenetére
De adnak. Balatonnál azért nem külterületi faviskóról beszélhetünk manapság. A nyaralók belterületre épûlnek ház/lakás formájában...
A volt főnököm is csokkal vett füreden akkor még 60 milliós lakást (most már 120-at ér). Természetesen nem abban lakik, van 2 családi háza, meg 3 befektetésre vett nagy újépítésű lakása budán....
Kollégám szintén csokból vett befektetésre lakást... Igen, bicskanyitogató... -
Sztenly
tag
válasz
Sempronius89 #19068 üzenetére
Rendben várjuk meg hátha lesz valami plusz észrevétel.
Én még annyit fűznék hozzá, hogy a muszáj vmit lépni/csinálni az szubjektív. Ahogy érzed és lehetőséget lesz.
Ha 50nm-en a harmadik vagy negyedik gyereked születne az a kellene kategória de a muszáj inkább az h leégett a házam és most kell vmi helyette vagy elárverezték és maradt belőle valamennyi és semelyik rokon vagy barát nem fogad be. -
kexksz
addikt
válasz
Sempronius89 #19064 üzenetére
En ilyenkor egy fore mar biztosan nem vennek lakast, ha 10 even belul scope-ban van baratno / gyerek az alsohangon 1, de lehet 2 koltozes.
-
Sztenly
tag
válasz
Sempronius89 #19064 üzenetére
30ból lehet kihozni valamit ha csak egy főre kell. Am amíg lehet mamahotel vagy bankár apa aztán meg barátnővel érdemes lehet még kokettálni.
Sokan úgy vannak vele h vesz vmi kicsit aztán később feljebb...stb.
Am ha az albérlet nem csap agyon akkor a mozgástér sem rossz, pláne fiatalon. -
axioma
Topikgazda
válasz
Sempronius89 #18861 üzenetére
Jaja, rokonok Debrecenben pont szivnak [ill. kiszorultak a varosbol 30+ gyerekkel kispanelben nem ment mar].
-
válasz
Sempronius89 #17615 üzenetére
"Kapsz egy direkt neked dedikált gyakornokot életedben először " - jogos, voltam ilyen szituban. Viszont pár hónap múlva képes volt önállóan dolgozni, el tudtam engedni napi szinten a kezét, ami elvárás is volt. Na utána már heti 2 majd 1 személyes találkozás elegendő volt hogy tegye a dolgát.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sempronius89 #17615 üzenetére
"Kapsz egy direkt neked dedikált gyakornokot életedben először akivel csak teamsen tudsz értekezni ahelyett, hogy bármikor mellé gurulnál a székkel, na az elég komplikált."
De az előnye is megvan, hogy amikor éppen lenne ezerszer sürgősebb dolgod, akkor nem tud ott lihegni a nyakadban, hogy segítsél már neki.
-
válasz
Sempronius89 #17612 üzenetére
"Szerintem egyáltalán nem produktív" - munkaköre válogatja, nyilván boncmesterként nem hatékony
-
válasz
Sempronius89 #17612 üzenetére
Ilyen 2/3 aránnyal kiegyeznék, a produktivitás meg legyen a munkaadó gondja.
-
Qtya123
őstag
válasz
Sempronius89 #16803 üzenetére
Ha a kertvárosban 17 ért mennek a lakások, akkor nyilván nem fogom 18-ért eladni a belvárosit. Sosem 1 millió Ft volt a difi a két hely között. Ha valaki 18 ért akar behúzni egyet ott, ahol ez van, akkor sok sikert, de garantálom, hogy nem jár sikerrel, hacsak nem dől be valami irdatlan módon az egész piac.
Nyilván minden annyit ér, amennyit adnak érte, de túl nagynak tűnik nekem a passzivitás. Ha hirtelen a belvárosi lakások tényleg 18-ra estek volna vissza, akkor hol marad legalább 1-2 telefonáló, vagy személyesen eljövő, akik annyival legalább bepróbálkoznak, hogy nézze uram ezért 18-at tudok adni. És mondom, nem a környék, vagy a lakás a visszatartó erő, mert taposták egymást korábban.
(nem a legjobb hasonlat, de ha már a PH-n vagyunk, lehet ez olyan, minthogy mindenki hetekig flegmáskodott a hardveraprón, hogy na emberek a 2080TI már csak 130ezer Ft-ot ér, most meg eszik a kefét, mert a kutya nem adta el nekik annyiért és szépen ki kellett húzni a biliből a kezüket, aztán kénytelenk voltak drágábban megvenni)Én inkább azt látom, hogy a vevők 90%-a nagyon nagy alkut akar, az eladók 90%-a meg nagyon magas áron várja a csodát. Erre mondtam, hogy én már engedtem, hová engedjek, a kertvárosi panelokra egy árba? Na mindegy is.
Amúgy valószínűleg azért van totális helyben toporgás, mert aki elad azoknak nagy része venni is akar utána. Na most, ha valaki eladja bazi nagy alkuval, akkor még szívhat azzal, hogy azon a környéken, ahol meg venni akar, ott egyik eladó sem lesz alkura hajlandó és ő meg ott és csak az az egy opció van, hogy megveszi túlárazottan, vagy kiüli, amíg a hirdetők 1-2-3 év alatt felfogják, hogy csökkenteni kell. És mivel nem akar így járni, gondolom ő sem akar engedni az árból.
Na meg még ott a nagy kérdőjel, hogy gyermekek fogantatója, az ország Novák Katikája megint hová és mennyit locsol majd a nemrég beharangozott "soha nem látott mértékű családtámogatással" és ez megint miként mozgatja meg a piacot.
-
Qtya123
őstag
válasz
Sempronius89 #16798 üzenetére
Nézd bástya, először is nyugodj meg...
Az utcában lévő legolcsóbb hirdetés alatt hirdetjük 1 millióval a 2018-ban falakig szétkapott és A-Z-ig felújított lakást. Az adott utca, mint mondtam eléggé kelendő volt. Nyilván az alapban legolcsóbb hirdetés alatt 1 millióval még nem a vége, tehát lehet belőle alkudni is valamennyit. Ennek ellenére magánszemély nem keres, csak ingatlanos.
Hogyan kellene hirdetnem? A kertvárosban a sikeres adásvételek a hasonló méretű panelokra mennek úgy 17 millióért. A belvárosi ugyanakkora felújított tégla egy villanegyed mellett van meghirdetve most 22-ért. Szerinted toljam le 18 millióra az árat, hogy hívjanak magánszemélyek is, vagy mi?
Én azokat szidom, akik beülnek abba a buliba, hogy megnézik a környékükön a létező legdrágábbat, amik 1 éve fent vannak és ők is fogják és felteszik ugyan annyiért és néznek, hogy miért nem csörög a telefon.
Na én nem sokkal a kertvárosi panel árak felett vagyok ezzel a 22-vel (a legtöbben 24-26 között vannak ugyanabban az utcában csodavárással), na én erre mondom, hogy nem értem, hogy miért nem hív engem magánszemély, akár alkudni is.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sempronius89 #16242 üzenetére
Oke, akkor felreertettem mit ertesz az adott mondat alatt. Azt hittem a remote-tal valamifele remete eletmodra utalsz. :D
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Sempronius89 #16238 üzenetére
"Persze, ha valaki remote, nem jár el sehová, héten egy alkalommal elintézi a nagybevásárlást, közösségi életét online éli és ennek ellenére makk egészséges azt én sem értem mit keres Budapesten, vagy egy tetszőleges nagyvárosban."
Budapesti fizetest peldaul? Eddig azt joval nehezebb volt megoldani videkrol(akar kis-, akar nagyvarosbol). Most meg sokkal tobb embernek nyilt meg az a lehetoseg, hogy budapesti alkalmazotti foglalkoztatassal, budapesti fizetessel, videki nagyvarosban, vagy akar kisvarosban, faluban. Persze hogy ez mennyire marad igy hosszu tavon, az kerdeses. De eros jelek utalnak arra, hogy ez marad. -
törölt tag
válasz
Sempronius89 #16238 üzenetére
Budapest a nagy többségnek addig buli, amîg feljön vidékről és még új a dolog.... Aztán ha már dolgozol, meg a barátaid is, és minden egyéb is közbe jön, rájössz hogy amúgy semmit nem lehet itt csinálni az esti bebaxáson kívül kb. Aztán amikor veszel egy kocsit, akkor kinyílik a világ, már nem csak a helyi közért meg a bkv csomópontok lesznek könnyen elérhetők, már a bkv varázsa is megszűnik, mert azért a többség manapság nem a romantikus belgrád rakoart mentén vagy közelében vesz ingatlant.... És rájössz hogy semmi értelme az itteni ingatlan felárat megfizetned valami putrira ami már akkor sem tetszik meg kicsi mikor megveszed. Persze ott a közlekedés, de békásmegyer meg káposztásmegyer külsőt, cinkotát meg ilyenekt hagyjuk, ezek a területek nincsenek benne annyira körforgásban... És még sorolhatnám... persze ha valaki beleszületik tehermentesen a váraljába akkor őt nyilván megértem...
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
Sempronius89 #16231 üzenetére
Garzonok voltak a BudaParton. Az ingatlan.com-on voltam felíratkozva a hirdetésekre. Az elején nyilván valami teljesen komolytalan magas árral próbálkoztak, olyan "kit tudja, talán bejön" alapon. Gyorsan 200 alá ment jócskán, aztán folyamatosan engedtek, és 130-nál tűntek el a hirdetések, gondolom annyiért csaptak le rájuk.
Igazából az ingatlan.com-on szoktam feliratkozni hirdetésekre, beirom megjegyzésbe mikor találtam és mennyiért. Amikor inaktív lesz a hirdetés akkor vissza lehet nézni, hogy mennyi ideig volt minimum fent (nyilván én se rögtön találom meg amint felkerül), és hogy milyen árnál találtam.
szerk: félig off.. a multkor az ingatlan.com üzemeltetői eldicsekedtek hogy szépen nőtt a látogatottságuk az utóbbi időben. Annak a fele én voltam -
Ezekiell
veterán
válasz
Sempronius89 #15188 üzenetére
A kulcsszó az elvan. El lehet lenni persze, de nem ez a cél. Autó fenntartása + rezsi már szépen beleharap a 200k-ba, kaja+ruha+egészség el is viszi a maradék nagyonnagy részét (ha nem az egészet), és akkor nincsenek váratlan kiadások, házfelújítás, stb.. Mi is megéltünk feleségemmel 200k körüli pénzből 10 éve, de rohadtul nem azon a szinten, ahol ma élünk a jóval többől, és nem akarnék ma 200k-ból élni az egészen biztos.
Szóval el lehet lenni persze, de nem a "nem kell nézni az árcímkét" szinten. Ahhoz jóval több kell. De egyénenként változik, mi az az életminőség, amivel elégedett.
-
válasz
Sempronius89 #15155 üzenetére
Hát nem tudom csak rosszat hallotam erről a vállakozóról . Van ötleted hogy lehetne utána járni hogy biztonságos lenne e ott lakást venni ? Gondolkoztam hogy azért elmegyek arra szét nézni .
-
S.J.
tag
válasz
Sempronius89 #14691 üzenetére
3 hónapot mindenképpen érdemes, én is úgy látom. És majd ahogy kifut a vírus. Viszont egy 20 éves beketetést szerintem nem szabad a jelenlegi aribnb helyzetre alapozni, jelenlegi állás szerint jövőre minden megy tovább. Illetve az 5% -os hozam csak az albérlet, az ingatlan értéke általában növekszik. Készítettem egy excel táblát, szüleim 15 éve vásárolt ingatlanjának 12%-os hozama volt, az összes költséget, munkaórát, kiesést beleszámítva, ha úgy vesszük hogy most a 7. belső kerültben 800e/nm ért lehet eladni fél éven belül egy garzont.
-
válasz
Sempronius89 #14041 üzenetére
Ok, tehát a CSOK és az oroszok+hollandok.
Tehát a magyar átlagember ne akarjon lakást venni, vagy vegyen 3 évvel ezelőtt, akkor jól járt.
Én úgy látom, hogy a bérek nem követik az ingatlanárak ilyen ütemű emelkedését. -
concret_hp
addikt
válasz
Sempronius89 #13910 üzenetére
amik 15 éve nagyon necces helyek voltak, azok teljesen be vannak kamerázva már.
-
Nerd
aktív tag
válasz
Sempronius89 #13910 üzenetére
Hello,
Probald meg a kerdest a [link] topicban is.
Nekem Del pest a nogo zona, VIII, IX, X keruleteket sem kedvelem, de a 8 es 9 rehabilitalt reszei jok, ezen kivul minden keruletben vannak gazos utcak, hazak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest