Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hívd éjjel
a hülye ügynök fajtáját ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Basszus, holnap felhívom a dílert. Ne legyetek már ilyen töketlenek!

Komolyan mondom, hogy kikönyörgök 3 millert a rokonoktól, mert nem tudok aludni amiatt a 19,83 nm-es lyuk miatt. Csak 1 milka kell a finiseléshez, és onnantól kezdve simán kiadható 30 rugóért. Ez 9%-os "kamat" (plusz értéknövekedés). Ennyit droggal sem lehet keresni
Persze zűrös a projekt, mindegyik az (volt), amivel valaha is találkoztam, de ez nem azt jelenti, hogy bárki is elszalad a pénzzel. Nem tud. A történet minden esetben rendeződik. Ez érvényes a 3293 hsz-re is. Az egyik legnagyobb kikúrás eddig az volt, amit láttam, hogy minden tulajnak ki kellett perkálnia 1 milkát pluszban, a másik pedig (Demján - Tóváros) arról szólt, hogy 5 év után visszakapták a tulajok a vételárat, akik nem tudták kivárni az átadást (ami kb. 50 év múlva fog teljesülni). Ez utóbbiak kamatveszteséget szenvedtek el. Brrrrrrr. -
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
de ha komolyan gondolod, akkor miért nem hívod?
egyébként nekem is gyanús -
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
felhívtad őket? eredmény, tapasztalat?
-
amargo
addikt
Csepelen van 1-2 ilyen hírhedt lakó épületek, amiket 4-5 év után fejeztek be, mert 2-3 évig hozzájuk se nyúltak.. A legutóbbinak az átadása pont a Rákóczi liget lakóparkkal szemben épült, ha jól emlékszem 5 éve kezdték építeni és csak most van rá 1-2 vásárló..
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
"Portaszolgálat nem mindenhol rossz"
Sikertelenül próbálom elérni, hogy vegyen fel a TH három darab ezermestert, egyenként 300 bruttó fizetésért, aki három műszakban javítgat, mászkál, szaglászik, köszön, figyel, jelen van stb, de hiába. Azt mondják, hogy drága. Ehelyett van portaszolgálat, külön gondnok, aki a kk haverjaként nem csinál semmit, nem is tud senki róla, csak a beszámolóból derül ki, hogy létezik, külön takarítócég (haverok), csókos ügyvédek csúcsra járatva, mint a nürnbergi perben, rokoni műszaki szakértések, elsősorban a tetőn, mert azt senki nem látja. Áhhh : legyint :
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
"hogy portaszolgálat ellenére havidíjas riasztórendszert építettek ki a lakásokban (aki kérte)"
Imádnak a közösképviselők építeni (és ügyvéden keresztül sablonfelszólításokat küldözgetni akár a rég megszűnt kivitelezőnek, levelenként 25 ezer ft-ért). Az apró bosszantó hibák kijavíttatásában nem jeleskednek, mert az nem buli.
Pont most volt egy afférom kk-val, meg a hülye lakókkal, ugyanis a besurranásos lopásokkal kapcsolatos panaszokra válaszul felvetette a képviselő, hogy csináljunk csipkártyás beléptető szart a bejárati ajtókra. Egyből toltam az ellenérvet, miszerint a csipkártya kényelmi fícsör, köze nincs a biztonsághoz, ugyanis a házba bejutó illetéktelenek nem másolt kulccsal dolgoznak, hanem beszédülnek a hazaérkező 10 éves gyerekkel a kapun (a gyerek nem hajtja el az idegent), vagy beosonnak a késleltetve záródó garázskapun, meg még ezer más módja van a bejutásnak. Erre lehurrognak a parasztok, hogy miért vagyok én minden jónak az elrontója. Az a probléma, hogy az emberek többsége nem képes felfogni, hogy a kk ajándéka nem ajándék, hiába adja úgy elő, hanem mindenki közösen dobja össze rá a lóvét. Persze rengeteg a tartozás és a késedelem, de csipkártya az kéne. Főleg azokat lehet behülyíteni, akik tartozásban vannak. Buta népség
-
attiati
veterán
mi oka lehet, hogy eldobja az utolsó 10%-nál?
Egyébként ezért is utálom ezeket a társasházakat, főleg közvetlenül a válság előtt megkezdetteket nem venném meg, mert menet közben a csődeljárások miatt több kivitelező fejezi be, nincs egy kézben tartva az egész. Ez a lakóépület is bűzlik.
Portaszolgálat nem mindenhol rossz. Nálunk az volt a vicces, hogy portaszolgálat ellenére havidíjas riasztórendszert építettek ki a lakásokban (aki kérte).
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Amíg nincs meg a műszaki átadás és a készre jelentés, addig hatósági lakhatási sincs, amiben a finanszírozó bank a leghatározottabban ellenérdekelt. Például készpénzes fizetés során csak az első részletet fizeti a júzer a beruházónak (max 30%), onnantól kezdve minden további lóvé a banknak megy. A bank a teljes kivitelezés alatt sakkban tartja az építtetőt, soha nem fizet előre, mert akkor amaz lelépne vele. Az építkezés végső szakaszában marad még 10% lóvé a bank kezében, amit csak sikeres teljesítés után fizet ki az építőnek. Ekkor szokott kettéválni a dolog. Vagy befejezi az építő, vagy eldobja az egészet, és lemond a 10%-ról. Ez utóbbinak sok oka lehet. Egyébként ezért nehéz alvállalkozót találni a befejező szakaszban, mert az utolsó szakaszban nem szoktak fizetni a munkáért.
Na most az a kérdés a Reitter-féle házban, hogy mit jelent a szerkezetkészség. Vagy azt jelenti, hogy szerkezetkész állapotban kell megvásárolni, utána a tulaj gondoskodik a befejezésről (kétlem, hogy a bank belemenne), vagy pedig jelenleg szerkezetkész, fizesd ki a lóvét, és befejezi a kivitelező. Ha lelép, akkor ott a banknál a pénz, majd intéz valamit.
attiati: "mi a baj a portaszolgálattal?"
Lopnak és sokba kerülnek.
-
concret_hp
addikt
NIAGARA RESORT INGATLAN Korlátolt Felelősségű Társaság a beruházó, csak meg lehetett találni, 2008ban alapították, de az még nem garancia arra, hogy: 1, nincs egy másik kft létrehozva, amin át az okosságot csinálják 2, nem most lépnek le
1. találat egy hvg cikk:
Építőipari árverseny, adómanőverekkelVonzóan alacsony árakat tesz lehetővé a lakáspiacon a közterhek megfizetésének elmulasztása, amit cégalapítási és építési engedélyezési szabályok nem gátolnak meg.
Szabó Yvette 2011. május 10., kedd, 16:00
google cache is sajnos csak ennyit ismer

-
concret_hp
addikt
jah ezt néztem
referencia viszotn 1 db sincs az oldalon. tehát ha befejezés előtt "csődbe megy" a cég, akkor így jártál asszem

ami költségileg még nem vészes, csak akkor 1 éven át v tovább egyfolytában zaj lesz a házban...
nekem az a gyanús, hogy kiárulják a maradék pár db lakást, és lelépnek és nyilván egy addigra stórmannak eladott kft-t tudsz perelni, aminek 0 vagyona van.
szerkezetkészen kéne venni, addig már lassan eljut az építkezés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attiati
veterán
mi a baj a portaszolgálattal?
az épületet még nem adták át, az tuti, a főoldalon is írják, hogy 4 hónap múlva fejezik be
annak a linkelt luknak is 250e ft/nm az ára, igaz kisebb lakásnak alapból magasabb a nm ára, de akkor sem stimmel nekem valami, hogy tetőtéri lakást 180 körüli nm áron adnak... és láthatóan nem az utolsó (mint ahogy hirdetik) mert van ott még több eladatlan lakás is...
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
El tudom képzelni, hogy plusz költség is bejátszik. Na de ennyiért szar panelt sem kapni. Ha már aggódni kell mindenáron, én a felálló közösképviselet körül szaglásznék és az is érdekelne, hogy van-e olyan személy vagy cég, amely "túlvásárolta" magát a házban, például összes üzlethelyiség egykézben stb. Ugyanis az nagyon nem jó, ha bárki 5% felett tulajdonol egy TH-ban. Az mindent visz, szétszopatja a többi tulajt.
Indulásnak nagyon nem jól hangzik a portaszolgálat, meg a többi parasztvakítás.Né má, ez szerkezetkész: [link]

-
lorcsi
veterán
anyuék mondtak nekem egy jónak nevezett lakáshitelt amit az otp és még 2 bank ad
30 éves korig új lakás esetén adja az állam
kerestem , de semmit nem találtam ami ehhez hasonló
tudok esetleg valami iylen jellegűt ?
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
-
attiati
veterán
nem figyeltem, de akkor lehet, hogy azt pluszban kell fizetni? (csak szerkezetkész?)
gyanúsan olcsó nekem, mivel a honlapjukon vannak más akciós lakások is, de ott a hatvan valahány négyzetméterest akciósan is 300e ft/nm áron kínálják... ez meg szinte panel árban megy
concret: én is csak azt találtam, 6. emeleti alaprajz, de nincs rajta ez a lakás
-
_BM_
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát a régi 42 nm volt, a mostani link meg 41 nm-esre mutat. Egyre megy.
-
concret_hp
addikt
válasz
attiati
üzenetére
hol találtál alaprajzot? én azt sem. csak 1 olyan szintét ahol ilyen 100m2 lakások vannak.
ha még nincs kész az épület, mi a garancia, hogy kész lesz valamikor, ill. hogy pl. nem adják el ugyan azt a lakást 5x akciós áron?

BM: ja múltkor tutira másik lakás volt a linken
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Hirtelen én sem találtam az alaprajzon ezt a lakást a 6. emeleten.
_BM_: Egyébként múltkor ezen a linken még egy 1+2 félszobás lakás volt, 42 nm-es. Ez most 1+félszoba, 41 nm. Befektetésnek lehet jó lenne, 9 misiből kijön illetékestől, bútorostól. Utána szerintem egy 60e-ért ki lehetne adni. Az bruttó ~8%-os hozam.
Sajnos befektetésre most nincs pénzem, sajátnak meg egyáltalán nem jó nekem. -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
azt nem lehet csak megtalálni sehol, hogy az épületen belül melyik lakás hol helyezkedik el.
-
_BM_
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Magyarországon nincs olyan kivitelező, amely ne számolná fel magát legkésőbb a befejezés után. Nincs egy darab sem. Kivétel sincs. Ezzel kell számolni.
-
_BM_
senior tag
Ja és útközben még azt is lecsekkoltuk, hogy a hitelező bank felkészült-e az előtörlesztésre (magyarán létrehozott-e gyűjtőszámlát). A foglaló átadása után első dolga volt az ügynöknek, hogy leszedje a hirdetést, mert annyian hívták. Ez a hirdetés sem lesz sokáig fent. 7,4, b+

-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Sasold meg gyorsan a (#3183) hsz-ben linkelt lakást! Amikor írtam, még 10,7 volt az ár, azóta frissítették 7,4 millára. Ennyiért akkor is megéri, ha repülőtér van a ház előtt

Amikor ilyen árengedménnyel vettem lakást, gondolkodtunk félórát az asszonnyal, majd magamhoz vettem a foglalót, beültem a kocsiba, és amíg úton voltam a lakás felé, az asszony odaszervezte a közvetítőt, közben lehívta a tulajdoni lapot, guglin megtalálta a tulajt, telefonon közölte az eseményeket, és amikor odaértem, azzal a lendülettel át is nyújtottam a foglalót az ingatlanosnak. Ha most lenne pénzem, erre is beindulnék.
-
attiati
veterán
Szerintem ez megint a piac kommunikációs tesztelése. Kering folyamatosan Matolcsy neve, mint jegybank elnök, nem tabu a gyenge forint árfolyam sem, az infláció se tabu már. Tesztelik a piacot.
Rekord közelben van az állami szektor devizaadósságának az aránya, lakosságé is. És választások előtt nem szerencsés felpörgetni az inflációt sem. 2014-es választások előtti fél évben csúnya lenne azt olvasni kéthetente, hogy ismét rekordon a benzinár. Tény, hogy lehet ezt ellensúlyozandó kezdenek bele a rezsicsökkentésbe.
-
attiati
veterán
ilyen kijelentést azért ne tegyél egy pánik esetére (éppen arra az esetre, ami elől ingatlanba menekülést javasolsz) Ha mondjuk lezárul egy monetáris korszak és újba lépünk, akkor az eddigi megoldások és reakciók nem fognak működni.
Olyan szempontból meg szerintem ismét csak nem sietős a dolog, hogy az ingatlanpiac később reagál.
Ha elszáll a huf árfolyam, akkor elég sok lakáshiteles bajban lesz, ami erősebb árleszorító hatású lesz, mint a lakásba menekülő készpénzesek árfelhajtó hatása. -
concret_hp
addikt
-
attiati
veterán
Tudom miért csinálom már most is, éppen ezért.
Csak még nem vagyok róla meggyőződve, ahogy többször is írtam már, hogy ebben az esetben magyar eszköz helyett jó e egy bármilyen másik magyar eszköz, még ha jobb is valamivel. Sietni nem fogok, két kattintásra ki lehet fedezni a kockázatot. -
attiati
veterán
Visszaírt egy 20 nappal ezelőtti kérdésemre egy ingatlanos

De legalább hétvégén is dolgozik, biztos nagyon elfoglalt.
Aláhúzva kiemelve írta, hogy akkor mutatja meg, ha komolyan érdekel.
-
attiati
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
a kva jó elhelyezkedés. 3 perc a metró és ha kicsit még távolodsz a metrótól, akkor már szinte kertvárosias. Iskolák, bölcsődék, boltok, munkahelyek (váci úti irodafolyosó közepe), Duna part a közelben, és nem nagyon van 2km-es körzetben új építésű lakás. Viszonylag jó kivitelezés (bár tudnék mondani ordító hibákat) és szigetelés, jó lakóközösség. Miért, Budán mi kerül 4-500e ft/nm-be?
Ti milyen jó lakóparkokat ismertek metróközelben? (bárhol)
_BM_: megvan, olvasgattam őket régebben és fogom is őket újra. Tény, hogy normálisan megépített társasház nem létezik egy se. Párszor jártam abban az épületben. Brutál milyen széles folyosókat építettek bele. Kész helypazarlás. Közben meg az épületek között alig hagytak helyet a helyspórolás miatt (gondolom baromi drága volt a telek) és ha kilépsz az erkélyre szinte pofáncsókolod a szembeerkélyszomszédot.
concret_hp: körbeépítik, de 4 lakással? általában középen szokott lenni a lift és abból 4 rövid folyosó indul, és a folyosó végén van 3-3 lakás bejárata egykupacon. A lift és a lakások közé meg berakják a tárolókat.
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Kivéve, ha a folyosó végén veszed, vagy ha kis társasház, és egyáltalán nincs lift. Vagy ha kevés lakás van eg emeleten, de a folyosó végére, az épület szélére csinálják a liftet. De itt minden épületnek a közepén van, és azt körbeépítették emeletenként 4-4 lakással. Olyan az egész épület kialakítása, hogy esélyed sincs választani, mert majdnem mind lift melletti. Amit lefényképeztem tetőtéri lakást (amelyik körül körbejárható "erkély" van), azok alatt konkrétan a lift motorja van. Az se lehet túl kellemes.
DeFranco: az. Nézted már a Marina partot? Vagy bármelyik másik referenciájukat? Vagy Budán jó pár új építésűt? Azok még drágábbak.
-
adalbert1
veterán
válasz
attiati
üzenetére
A környéken én is csak a fotón szereplő házat ismerem, ami megfelel a kritériumoknak. A Reiter környékén több ház is épült az elmúlt pár évben, de az meg már nem igazán metró közeli (illetve azt se tudom, hogy lapostetősek-e). Mindenesetre ez a madarász ház szerintem baromi drága.
-
concret_hp
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nos, nézzük: az első az legyen, hogy hívd fel a fundamentás üzletkötődet, vagy kapcsolattartódat, és beszélj meg vele egy találkozót. Beszéljétek át szépen, hogy a Fundamentának mikor milyen dátummal milyen papírra van szüksége, kinek az aláírásával, stb. stb. milyen határidőket kell tartanod, és ők kinek, hogyan és mikorra utalnak.
Ez azért nagyon fontos, mert az Fundi nagyon rendesen utal, és gördülékenyen megy minden ha minden papír úgy áll készen, ahogy kérik. Ha úgy itéled meg, hogy a kapcsolattartód nem a legkompetensebb, akkor menj be a Fundi irodájába (a Margit hídnál van) és beszéld meg ott velük, hogy mi van. Írj le mindent. Ez azért nagyon fontos, mert később az adásvételnél így tudod, hogy mit tudsz bevállalni, és mit nem.
Ezzel párhuzamosan kezdj el keresni egy frankó ügyvédet. Nekünk nagyon kutyaütő volt, össze is vesztem vele de nagyon, át kellett írnom a szerződést is (minek abba kötbér, rendesek ezek az eladók, nem lesz gond... érted...). Ügyvédet nem vagy köteles vinni, azt az eladónak kell vinnie és fizetnie, de te megbízhatsz ügyvédet, és bízz is meg mindenképp. Ennek a szokásos díja kb. a vételár 1%-a. Az ügyvéd jó, ha már a foglalózáskor jó a jelen van, de ez nem annyira fontos.
A közös képet viselőtől kell egy nullás igazolás, utolsó közgyűlés jegyzőkönyve, ahogy _BM_ írta, én elkérném az alapító okiratot is, és beszélgess el vele a lakás tartozékairól, tartozik-e a lakáshoz tároló sufni pince vagy egyéb helyiség, ha igen, akkor az csak rá van mondva, hogy oda tartozik és egyébként közös tulajdon, vagy össze van kötve a lakással. Valószínűleg előbbi.
A közüzemi tartozásokra a legjobb a számla, mutassák be az utolsó (óraállással összevetni!) közüzemi számlát (nem csak a csekket, a számlalevelet is!). Ha ilyen nincs, akkor van gondság, akkor be kell menni a szolgáltatóhoz, én úgy nem írnék alá adásvételit.
A foglalót tegyétek lehetőleg ügyvédi letétbe a szerződés aláírásáig. A szerződés aláírásakor vagy ha visszalépsz, akkor odaadhatja az eladónak, de ha miattuk hiúsul meg, legalább pénzednél vagy. Nálunk egyébként az eladó széljegytörlés-tulajdonosváltásbejegyzés nyilatkozata is ügyvédi letétbe került azzal, hogy ha igazoljunk felé, hogy a teljes összeget megfizettük, kiadja nekünk a papírt.
Ha van egy érvényes szerződésed (valós személyek írták alá, akik jogosultak eladni, személyazonosságuk igazolt, erről az ügyvéd meggyőződött), széljegyen vagytok, letétben van a nyilatkozat akkor már nagy baj nem érhet.
Az ügyvédtől kérdezd meg ezt a befogadó nyilatkozatot, amit axioma mondott, ez lehet hasznos lehet, mert a kilakoltatás még gondságos. Csinálj fotókat a lakásról még az adásvételi előtt, és ahhoz az állapothoz ragaszkodj. Lehetőleg időbélyegzővel. Az, hogy üres nem érdekes, amíg zárat nem cserélsz bármikor beköltözhetnek.
Foglalózás előtt egy hiteles (!) tulajdoni lapot nézz meg mindenképpen. Az órák állapotát (plombák) ellenőrizd, dokumentáld.
Nagy vonalakban ennyi első körben.
-
amargo
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hi!
Szerk:
Elsőnek azt hittem ez is Csepelen van, de közben utána néztem és, ha jól gondolom, akkor Munkásőr úti ltp-ről van szó. -
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát akkor vágj bele, de fél millát alkudj le belőle, biztos, ami biztos alapon

Én például Csepelen szemezgetek panelt, a temető feletti részen, mégpedig a kozmosz-rakéta-orion utcák által határolt területen. Fel kéne akasztani a névadót
Úgy kalkulálok, hogy 6 millát nyerek azzal, ha a budaörsi lakásommal azonos alapterületű és minőségű lakásra cserélek, és veszek a különbözeten 4 kocsibeállót a 8 kerben. És tök jó a környék. Én már soha nem fogom megérteni, hogy mivel érdemli ki az 5-6 milliós felárat a budaörsi lakótelep az összes többihez képest, de ez legyen az egyéni szocproblémám
.PS: Az általad kiszemelt város is teljesen rendben van egyébként.
-
Ace Ventura
addikt
A környék nagyon jó, nyugis.
Utálom az emeletet, ez földszinti.Felső szomszéd évek óta nincs.Üres a kéró felettem.
Minden szomszéd idős, ez egy régi lakótelep a Csepel Autógyár dolgozói számára építették ezeket a házakat 50 éve.
A város tele van panelházakkal, ez tégla, és egyedi fűtéses.
Ha rákeresel a településre akármelyik nagyothallania honlapján, látni fogod, hogy iszonyat drágák itt a lakások.
Melóhelyemtől 5 perc gyalog
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Megkaptam a privit, de itt válaszolnék, persze csak általános infókat.
Nem hozott lázba a link és az ár. Ha köt valami arra a környékre, például frankó munkahely vagy más egyéb, akkor megfontolandó a dolog. Mindenképpen érdeklődj a közösképviselőnél a fent említett ügyben (közösköltség, hátralékosok aránya stb), meg aztán csöngess be egy-két szomszédhoz, főleg a felsőhöz, aztán mondj valamit nekik. Én amikor lakást vettem (sokszor előfordult), az éjjeli órákban is dekkoltam a kiszemelt ház előtt, bekukucskáltam az ablakokon, ki is szúrtak nem egyszer.
Szerintem az ilyen típusú lakások előtt még bőven van tér az árcsökkenésre az elkövetkező időszakban. Drága a fűtés. Agyhalott-lakóközösség szaga van.
-
_BM_
senior tag
Sok variáció létezik. Gyakorlatilag minden az eladó és a vevő alkuján múlik, miközben az ügyvéd a vevő érdekeit nézi. Az eladó szempontjából egyedül az fontos, hogy ragaszkodjon a tulajdonjog-fenntartási záradékhoz, azaz ne szerepeljen az adás-vételi szerződésen az a kitétel, hogy a szerződés aláírásával az eladó hozzájárul az ingatlan átírásához (mert azt nézi a Földhivatal). Előfordulhat ugyanis, hogy a vevő nem utalja át a lóvét, viszont ott a kezében az eladó átírás-hozzájárulási nyilatkozata, ami nem frankó. Az ügyvédek - kényelmi szempontból - szeretik beleírni a szerződésbe ezt az eladói hozzájárulást, hogy ne kelljen kétszer találkozniuk a felekkel.
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Küldd el priviben a lakás linkjét, ha van. Nem kell félni, nem csapok le rá, nincs pénzem. Kiköltekeztem

Hátha észreveszek valamit rajta. -
axioma
Topikgazda
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Az mindegy, hogy ők mind tudnak, neked és az ügyvédednek kell tudnia mindent. A hitelkérelemhez kell adás-vételi, amit nyugodt szívvel aláírhat az eladó, mert maga a szerződés csak a tulajdonjog-fenntartási záradék aláírásával teljesül. Magyarán, az ügyvéd kikér minden adatot, utánanéz a lakásnak, csinál egy szerződést, amit alaposan el kell mindkét félnek olvasnia, főleg a személyi adatok pontosságára figyelve, és nyugodtan alá lehet írni. A tulajdonjog-fenntartási záradékot csak akkor fogja aláírni az eladó, ha ténylegesen átutalásra került a lóvé. Emiatt egy második találkozóra van szükség az ügyvédnél, ahol bizonyítod az átutalást. Ez idő alatt zajlik a hitel intézése. Hiteles buli esetén annyi a vevő kockázata, hogy ne lógjon ki a foglalási határidőből, mert akkor mulaszt, és ugrik a foglaló (ha paraszt a vevő). Tehát biztosra kell menni a hitelkérelem lebonyolítási időtartamát illetően. Ennek részleteihez nem értek sajnos.
-
axioma
Topikgazda
válasz
attiati
üzenetére
Mar mi ertelme lenne kikapcsolni, ha a jelenlegi fogyaszto nem az, aki tartozik? A kikapcsolas ott lehetosege a szolgaltatonak, ahol ezzel fenyegetni, ezaltal nagyobb fizetesi hajlandosagot elerni tud...
Ace Ventura: Szerzodhetsz ugy, hogy kesobbi idopontban, vagy feltetelhez kotve fizetsz foglalot - mar ha belemegy az elado. Peldaul a kozmu-nullasokhoz kotod. A hitelnek mind1, ugyis var mindennel addig, amig a hitelen kivuli osszeg le nincs papirozva, es az elado nem egyezik bele a tul.jog fenntartasaval torteno atirasba (remelhetoleg kov.kezelo is hajlando, ha mar arulja es nem csak kp-re).
Kisse dupla lett amit beleszerkesztettem, most mar mind1...
-
Ace Ventura
addikt
Azt mondja az ingatlanos, hogy a hitelkérelemhez adás-vételi szerződés kell.
Ahhoz akkor gondolom a foglaló is menne.Ha bukta van a hitellel, akkor cumi az egész ezek szerint.
A helyzet az, hogy ez nem magánszemély, hanem egy követelés kezelő cég.Nem tudom, hogy tudnak e valamit a tartozásokról....Jelenleg 5,5M a többi ilyen 7,5-(M körül megy.Az ingatlanosnak is van egy ugyanilyen eladó 8M-ért.
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Foglalót kell fizetni, van valami kialakult szokás a mértékét illetően. 5 milliós ingatlannál 2-300 rugó bőven elég, de ez az eladó és a vevő közös alkuja. A foglaló kifizetése után, ha visszalép az üzlettől az eladó, akkor 2x foglalóval tartozik neked, ha viszont te lépsz vissza, akkor csak a foglaló összegét bukod.
A tartozással kapcsolatban elkéred az utolsó közüzemi csekkeket (lehet több hónapos is), és azokon rajta van, hogy van-e hátraléka az illetőnek. Ha nincs csekke, illetve nem képes egyetlen egyet sem prezentálni, akkor ott kell hagyni a picsába.
Nagy buli ez a lakás, egyébként? Békeidőben mennyibe került?
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha esetleg takarásban marad tartozás közműszolgáltató felé, akkor az nem lehet magas összeg, mert hamar ráteszi a szolgáltató a tulajdoni lapra.
-
attiati
veterán
én azért nyugodtabb lennék, ha tartozás nélkül adják át. Vagyis adásvétel előtt ellenőriztetném a közművekkel, hogy van egy fennálló tartozás. Nehogy valaki másnak a hátraléka miatt kapcsolják ki a közműveket és arra kelljen várni, hogy egy bebukott hiteles mikor fizeti ki a számláit.
-
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha kiadja a közösképviselő a nullás igazolást, akkor onnantól kezdve leszáll az ingatlanról a követelés (a TH részéről), és utána már csak a régi tulajdonostól (jelenlegi eladótól) követelhető. Tehát te mosod kezeid.
Csak az a tartozás marad rajta az ingatlanon, ami rá van vezetve a tulajdoni lapra. Akár a széljegyen.
Mindig a vevő hozza az ügyvédet, de a biztonság kedvéért interneten is érdemes lehívni egy kivonatot a takarnetről, mielőtt az ügyvédhez indulsz foglalózni. 1 ezer ft, nem pénz. A sok hülye ezt is sajnálja. -
Ace Ventura
addikt
Na ez az, ilyesmikre lennék kíváncsi.Tegnap voltam megnézni a lakást, és erre már hívott az ingatlanos, hogy ki van töltve a vételi szándék nyilatkozat, már csak alá kell írnom.
Még utána se jártam a dolgoknak, de már íratnák alá a papírt.
Ha tartozás van rajta, akkor az kinek a sara? Ugye nem nekem kell kifizetnem, ha pl közös költség elmaradás van? -
_BM_
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Először is le kell hívni a tulajdoni lapot, és megsasolni, hogy merre hány méter. Azon rajta van a tulaj és a jelzálog-bejegyző neve. Azt is nézd meg rajta, hogy hány négyzetméteres az ingatlan, mert mindenki csal a hirdetésnél.
A második legfontosabb az úgynevezett nullás igazolás kikérése a közösképviseletet ellátó ürgétől. Kérdezd meg tőle, hogy mikor volt közgyűlés, és kérd el az utolsóról szóló jegyzőkönyvet. Fontos az alakiság ellenőrzése a jegyzőkönyvön, volt-e jegyzőkönyvvezető, aláírás stb.
Ha ezzel a kettővel megvagy, akkor már csak a közüzemi számlákat kell megnézni, csekket kérni róluk. -
axioma
Topikgazda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Azt passzolom, hogy specialisabb-e a vetele, mint egy normal lakasnak. Atvetelkor oraallast irj, az eladasra jogosult alairo szignozza, ezzel nem lehet bajod, mert onnantol van atirva, onnan kovetelnek toled.
-
axioma
Topikgazda
Mi neztunk me'g 98-ban igy lakast meg, hogy nagycsalados kozuzemi es egyeb tartozasos, az onkori rakta at oket valami berlemenybe mint raszorultakat, a lakast meg arultak a fejuk folul, amibol semmit nem kaptak volna meg. (Ebbol ugyved szerint ami fontos, hogy legyen befogado vagy valami mas doksi arra, hogy van hova kimenniuk a lakasbol, mert egyebkent nem rakjak ki tul egyszeruen oket, meg a rendorseg sem.)
Viszont mi azert nem vettuk meg, mert tul lelakott lakas volt nem a legjobb helyen, lett jobb valasztas. Igaz, ez nem banki listabol volt, hanem igy kozvetito altal hirdetett.Funda, 3M: errol akkor tudok barmit mondnai, ha tudom, hogy mikor milyen modozatot milyen SZO-vel kotottel.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Baromi nagy táblva volt az ablakba telefonszámmal.Felhívtam, és egy ingatlanos száma volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Terjednek ilyen listák mindig, erre már rá is akartam kérdezni egyébként régóta.
Több ismerősöm is mesélte már nekem, hogy megtudta a tutit, mert van egy ismerőse, aki bedőlt hiteles lakásokkal foglalkozik (bankos, fundamentás, etc.), mélyen ár alatt adják, csak meg kell venni, mert kilakoltatják a lakókat.
Eljutott már hozzám is ilyen excel lista, mi is futottunk egy kört ezzel annak idején, de annak ellenére, hogy vagy 4-5 (komoly vásárlási szándékkal kereső, több azóta lakástulajdonos) ismerősöm is beszámolt nekem arról, hogy mostatuti, élő embert még nem láttam, aki így vett volna lakást.
Valaki találkozott már olyannal, hogy ennek adásvétel lett a vége?
-
concret_hp
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
hogy veszel olyan lakást ami épp a banké? van vmi lista valahol?
-
Ace Ventura
addikt
Látom nem nagyon pörög a topic, és én vagyok az új év első hozzászólója

A lényeg, hogy vennék egy lakást, ami mar banki tulajdon. 5,5M Ft a vételár.Gondolom alkudni nem nagyon lehet.Nekem 2.5M forintom van, a többit a Fundamenta által venném fel.
Mire kell figyelnem a vásárlásnál?
Ha az előző lakó közüzemi hátralékot hagyott hátra, akkor azt nekem kell rendeznem?
Hogyan működik egy követeléskezelővel lebonyolított lakásvásárlás? Van valakinek tapasztalata? -
_BM_
senior tag
Sztori: lakást néztem a 8 kerben. Csaj felvitt a lakásba, dumálunk, egyszercsak motoszkálnak a zárban, benyit két faszi. Volt nagy csodálkozás. Az egyik jövevény bemutatkozott, mint albérlet-közvetítő, és le is álltak vitatkozni, hogy "kié" a lakás. Az albérlet-közvetítő nem hitte el, hogy a - vidéken tartózkodó - tulaj el akarja adni a lakást, a csajnak meg nem volt tudomása arról, hogy bérbe akarja adni a megbízója. Hát ilyenek is vannak.
-
_BM_
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem oké, de az eladó fizeti, nem a vevő. Én eladóként soha nem vettem igénybe ingatlanost, mert rendelkezem azokkal a kivételes képességekkel, ami ahhoz kell, hogy az ember felkúrjon egy hirdetést az ingatlan.com-ra és kifizesse a 4-5 képpel járó horribilis 5-6 ezer forintot. Viszont sok eladó nem képes erre a feladatra, nem tudja, hogy melyik portált nézik a legtöbben, és nem is tud megfogalmazni egy 10 soros hirdetést, meg aztán legyünk igazságosak: legfőképpen azért fordulnak közvetítőhöz, mert magas az ár, nem lehet annyiért eladni az ingatlant, és a közvetítők azzal beszélik rá az üzletre, hogy a saját kapcsolatrendszerük révén akár irreális áron garantált a siker. Ami igaz is bizonyos esetekben: ha például a várban lenne egy eladó luxusgarzonom 80 milláért, akkor valószínűleg megbíznám a Duna House-t, kerül, amibe kerül. Mert azon az árszinten kifejezetten hasznos lehet a külföldi kapcsolat a potenciális vevők megszólításához (akik szintén nem böngészik a netet, de ők más okból nem).
PS: Az ügynökök sokszor azért tájékozatlanok, mert a konkrét eladó sok irodát is futtathat párhuzamosan, és bárkit is hívsz fel, úgyis a konkrét ingatlanhoz legközelebb lakó ügynök fogja neked végül megmutatni a lakást, mert nála van a kulcs. Magyarán ő viszi az üzletet egyedül. Ha véletlenül őt hívod fel, akkor tökéletes tájékoztatást kapsz. Takarékossági megfontolásból keresztbe-kasul szervezkednek a csibészek

-
concret_hp
addikt
szóval szerinted az teljesen okés, hogy mondjuk egy 12M lakásnál kap 3-400Kt valaki úgy, hoyg kb. semmit nem tud elmondani az ingatlanról, az egyetlen dolog amit tud az a cím? (pedig valószínűleg magának is sok időt / energiát spórolna, ha képben lenne) az eladó szempontjából nézve a történetet?
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Ha felhívod a Duna House-t és érdeklődsz egy 100 millás villa iránt, akkor meg leszel elégedve a reakcióval. Vagy nem

A Gundelben szívesen beszámol a pincér a kiszemelt ételköltemény összetevőiről, de ez a figyelmesség nem várható el a lángossütőnél. Hiába tettem fel kérdést a trulia.com-on listázott ügynöknek anno egy 10 ezer dolláros floridai házzal kapcsolatban, b*szott válaszolni. Valahol meg tudom érteni.Ja, ha már Duna House, az érdeklődőnek letétbe kell helyeznie egy viszonylag komoly összeget ahhoz, hogy árajánlatot tehessen az eladó felé, amit majd visszakap. Emiatt tutira elveszítik az ügyfelek 90%-át, de hát franchise.....
-
attiati
veterán
Ez is tök érthető. De akkor miért nincs annyi eszük, hogy saját idejüket, pénzüket, energiájukat kímélve (és a vevőét) ír egy 20 pontos listát azokról az információkról, aminek minimum szerepelni kell a hirdetésben. A profizmus teljes hiánya.
És ezzel arra is céloznak, hogy hülye vevőt keresnek.Értem, hogy ebben a szakmában jó adag sales és humán beállítottság kell, de a meseszép, kuckó, napfényben fürdő szavak helyett tényeket, adatokat, paramétereket kéne közölni. Vagy lehet én vagyok túl reál beállítottságú.
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
"Tényleg nevetséges munkát végeznek"
Mentségükre szóljon, hogy elképesztően rossz az érdeklődés / tényleges eladás arány. Ezért nem hívják vissza az érdeklődőket és ezért nem ugranak minden vevői érdeklődésre. Ha felhívsz egy ingatlanost, hogy megtekintenéd x lakást, akkor úgy intézi a dolgot, hogy a megbeszélt időpont előtt félórával küldj egy megerősítő sms-t, nehogy potyára utazzon a lakáshoz.
-
_BM_
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Az ingatlanos köt(het) szerződést az eladóval és a vevőjelölttel. Én ez utóbbiról írtam.
Az eladóval köthet olyan szerződést, hogy az eladó sem saját maga, sem harmadik félen keresztül nem értékesítheti a lakást (csak a szerződő ingatlanoson keresztül), vagy olyat, amely szabad kezet biztosít számára.
-
-
válasz
attiati
üzenetére
Én ezekkel a szerződéstípusokkal találkoztam (a felszámított jutalék lefele haladva nő):
-kizárólagos sz. = csak az ingatlaniroda adhatja el az ingatlant
-fél-kizárólagos szerződés = csak az ingatlan tulajdonosa vagy a szerződésben megjelölt ingatlaniroda adhatja el az ingatlant
-nem kizárólagos sz. = bárki eladhatja az ingatlant, több ingatlanirodával is köthetőEladáskor nagyon sokan el sem olvassák azokat a szerződéseket amit aláíratnak velük pedig azért nem árt vigyázni, még a nem kizárólagos szerződéseknél is figyelni kell arra mit írtunk alá.
pl. van olyan iroda ami kiköti, hogy ha megtaláltad a vevőt máshol, akkor értesítened kell és fel kell mondanod vele a megkötött szerződést, amennyiben ezt elmulasztod és ők találnak az ingatlanodra vevőt, úgy hogy azt te már rég eladtad, akkor kártérítési pert is indíthatnak ellened.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Robotporszívók
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a hülye ügynök fajtáját