Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kenwood3
üzenetére
Addig semmi baja nem volt más kutyákkal míg azok nem jártak a kerítéshez kötekedni az enyémekkel.
Szerinted amikor végigsétálok a kertvárosi övezetben egy kutya sem jön "kötekedni" a kerítéshez? Szerinted a mi szomszédunkban nincs kutya? A kutyám olyan magasról sz@rik rá, hogy csak na. 3 hete(!), amikor hozzám került, még próbálkozott. Kb. 1 hetembe telt leszoktatni, hogy a kerítésnél örjöngő kutyákhoz NEM MEGYÜNK ODA. 3 hét után póráz nélkül sétálunk, a kerítés közelébe sem megy, és a szomszédunkban örjöngő kuvasz párra is tojik. És ez nem azért van, mert én akkora király vagyok, csak kielégítem a szükségleteit, és így nem lesz benne feszkó.
Kb 1 éves korukig hordtam őket sétálni kb hetente 2x(még tanácsot is kértem a pórázos sétáltatáshoz itt), sőt télen mikor nincs növényzet minden nap az erdőket és a határokat jártuk
Szintén kertes-házas kutya tartó vagyok. Napi 2 x 40 perc séta (reggel-este), és napi 2 x 5-10 perc "egészségügyi séta". Nálunk nincs a kertbe pisi-kaki. A kert a "lakás része", a kutya tiszteli. Ehhez képest a heti két séta az vicc. Az nem séta, maximum kis kikapcsolódás a rendszeresség teljes hiánya nélkül. Semmi szabály, semmi más. Az a kifejezés, hogy "hordtam őket sétálni", kicsit túlzás.Inkább a "volt olyan, hogy kimentünk néha" helyesebb.
Megint mondom, 3 hete van nálam a kutya. Olyan helyről hoztam, ahol szintén bent tartották a kertben, séta nuku, oda pisi-kaki. A második hét óta nincs igénye, hogy itt végezze a dolgát.
Továbbra is úgy gondolom, hogy komoly előítéleteid vannak a FAJTÁVAL szemben. A Te hozzáállásod továbbra is komolyan befolyásolja a kutyád viselkedését.
Láttam mikor a szuka németjuhász kutyájának elkapta a combját és alig tudták leszedni róla .
Az előző kutyámnak a hátsó lábát így kapta el egy spániel. Én feszítettem le róla a száját, ami miatt egyből elkapta a kézfejem. A mai napig megvan a helye. Ezek után mondjam azt, egy "ilyen kutyát" - mint ahogy Te nyilatkozol a pitekről - hogy lehet szájkosár nélkül sétáltatni? Vicces lenne, mert az enyém is spániel volt...
Röviden tömören a pitbull kérdésre meg két javaslatom van, mindenféle vicc, meg megbotránkozás nélkül. Elektromos ösztöke/sokkoló. Nem arra, hogy bántsd a szomszéd kutyát, hanem arra, hogy ha baj van, meg tudd védeni a sajátodat. Lehet nem kell több, elég lesz az, hogy ezzel neked önbizalmad lesz.
Mellesleg a kutyáid ki vannak ivartalanítva?
Mint írtam 2x volt beteg kullancs miatt, mind a 2x 1 éves kora előtt. Érdekes módon amióta nem hordom őket az utcára nincs bennük kullancs. Az idén egyetlen 1 volt bennük az is a kanba.
Az idén egyetlen 1 volt bennük az is a kanba
Értem. Tehát az, hogy a kan idén nem lett beteg ettől a kullancstól, az semmi több, mint szerencse kérdése. Tehát akkor a következtetésed: a kerten kívüli kullancsoktól a kutya beteg lesz, a kerten belüliektől nem. Logikus.
A képen linkelt kutyát meg ne hasonlítsd hozzám !
Nem a kutyát hasonlítottam hozzád, hanem a gazdájának a véleményét saját magáról. Mindenki azt hiszi magáról, hogy mekkora király gazdi (én is), amivel nincs is gond. De ha legalább valaki rámutat arra, hogy mik a hibák és a gondok, akkor nem "védekezni" kell, hanem elgondolkodni. Ha meg nem megy, és továbbra is úgy gondolod, hogy "nehogymá' más mondja meg, hogy hogy tartom a kutyámat", akkor pont olyan vagy, mint azok, akik a képen látható kutyát tartották. Semmi nem fontos (még a kutya igényei sem!), csak a Te véleményed.
Nem keresek kifogásokat a miértre, mert ez nem kifogások, hanem ezek tények.
Ahogy az is, amikor azt mondtam a suliban, hogy nem volt időm tanulni...
És igen, nagyon szeretem az állatokat főleg a kutyáimat és köszönik szépen, ők is nagyon szeretnek engem.
Ezt senki nem vitatta. A kettőtök/hármotok kapcsolatából nem is a szeret, hanem a tisztelet hiányzik. Az a baj, hogy ebből a mondatodból látszik, hogy semmit nem fogtál fel az előző hsz-emből. A szeretet =/= tisztelet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest