Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
-
.bruszli.
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Tulajdonképp ilyen esetekben csak motivációra kell a jutalomfalat ( vagy játék,simogatás stb,egyedtől függően ez eltérő azért ) azért ez erősen elkülönül az említett példától. Minden normális kutya-gazda kapcsolatban erős a kötődés; nekem pl a saját kutyámnál nem kellett tanítgatás közben kajával trükközni ( pedig Ő aztán eléggé kajamániás volt ) figyelt folyamatosan rám,mert szeretett együtt lenni velem,megcsinált olyan dolgokat is - miután megértette mit várok tőle - ami erősen ellentétes volt az ösztöneivel ( nálunk pl a maradás volt döcögős,nehezen értette meg miért akarom otthagyni valahol fekve/ülve... )
-
FehérHolló
veterán
válasz
.bruszli.
üzenetére
Bocs a kérdésért, de tényleg hülye vagyok etológia téren (anno szakkörről is kitessékeltek az ötödik alkalom után), ennek ellenére érdekel. Szóval a témával kapcsolatban:
Hogy a fenében van az, hogy a kutyák kaja orientáltak, de olyan erős kötődés is ki tud alakulni bennük ezen keresztül, hogy akár a gazdi sírjánál halnak éhen? -
-
Idiofil
aktív tag
Na akkor egy kérdés, amivel most egy kicsit megakadtam...
A kötéldobálást le akarom cserélni arra a gumigolyós köteles dobálásra, viszont eldobom és nem hozza vissza. (kötelet mindig visszahozta).Ezt viszont megfogja, szaladgál de nem is lehet tőle elvenni, mert játéknak veszi és elszalad. Ha 2-3 méterre megyek, bevon engem is a játékba úgy, hogy elszalad, kapjam el...
Mit lehet ezzel kezdeni? -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ugyes!

-
Winner_hun
félisten
-
Eagl3
veterán
Pedig a boxer nem egy ugatós fajta.
-
válasz
Idiofil
üzenetére
Ha a kutya veszelyt eszlel, akkor osztonosen ugatni fog, errol nem lehet/kell leszoktatni. De ez nem hinnem, hogy orakon/7 oran, egesz ejszakan keresztul tartana, szoval itt inkabb arrol van szo, hogy untakozik es beszelget, amikor raszolsz meg nem foglalkozik vele.
Amikor kimesz, persze hogy elhallgat, ezert nem szabad kimenni. -
Idiofil
aktív tag
válasz
opeter87
üzenetére
Köszönöm, bár ezt azért nem tartom jó útnak, mert nem akarom kedvességgel/jutalomfalattal rögzíteni a nem kívánt viselkedést.
Lauda:Most nem magában ugat, hanem pár kerttel mellettünk is ugatnak, meg ahogy hallgattam, több kutya is. Amúgy az sincs kizárva, hogy az egyik kutya ugatja a betörőt, aztán ennek a hatására ugat a többi is.
Máskor nincs gond a falkavezérséggel (etetés, játék, viselkedés) csak ilyen helyzetben, amikor nem tudok rögtön reagálni a nem kívánt viselkedésére. Amikor kimegyek, akkor elhallgat, átadja a terepet, leül mellém, vagy megáll mellettem, tehát akkor nem ugat semmit. -
válasz
Idiofil
üzenetére
Azert nem foglalkozik vele, ha ugy csinaltad, ahogy irtam, mert nem tekint falkavezernek, magyaran mondva szarik rad. Elsodlegesen akkor erre kene ragyurni, hogy ez valtozzon, mert kulonben nem fogod tudni leszoktatni, de masrol se majd kesobb.
Masreszt nezz korul nincs-e ott macska vagy mas allat a kozelben, hatha azt ugatja. -
opeter87
senior tag
válasz
Idiofil
üzenetére
Nem akarok beleszólni, de nem biztos, hogy az a jó irány, hogy rászólsz erősen.
A kutya nem tudja, hogy miért szidod le, hiszen az ugatásért nem szidod le napközben. Próbáld meg nyugodtan higgadtan elmagyarázni neki, hogy ne ugasson, mert te aludni szeretnél. Az enyém is szokott ugatni, sőt sírni is néha-néha éjszaka és mindig megbeszélem vele nyugodtan, kap egy jutalom falatot és "jó éjszakát" szöveget - erre mindig megnyugszik.
Egyszóval megpróbálkoznék egy nyugodtabb szöveggel is. Hátha.
-
Idiofil
aktív tag
Amikor este 6tol mostanaig ugat, birom ertekelni...neha abbahagyja egy 10-20 percre, ami annyira eleg, hogy pont elaludjak addigra, mire ujrakezdi...
-
canniball
nagyúr
válasz
mexicanraven
üzenetére
Most még aranyosan szuszog...nagy korában meg majd hatalmas horkolás lesz ebből.

TheSilencer!
Én 7k körül szoktam fizetni a kombináltért. -
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Hát igen szeretnek rágcsálni

az enyém is ilyen volt kicsinek, olyan 3-4hónapos korára teljesen leszokott róla. Majd múlt héten (azaz közel 2éves korában) elkezdte újra rágni a kezem

(persze nem engedtem neki, de akkor is fura, hogy miként jutott eszébe újra)
-
Idiofil
aktív tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Sehogy

Amíg nem váltja le a fogati, addig úgy is fog rágcsálni. De szólj rá, ha olyat rágcsál, amit nem szabad, illetve ha megtiltod, hogy a kezed rágcsálja, akkor 2 nap múlva se engedd meg neki (És más se) -
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
A kutyam nagyon szeret ragni,harapdalni, beleertve az en vegtagjaimat!
Milyen modszert ajanlotok amivel le lehetne errol szoktatni?
-
Idiofil
aktív tag
Nálunk asszem 3.000....
-
Silencer83
addikt
Sziasztok!
idoszeru a nagyobb kutyum oltasa (veszettseg + kombinalt), nem tudjatok kb mennyi penz mostansag?
-
Kidus
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Teljesen mindegy, honnan van a video, ez meg egy konnyebb eset volt, nem kellett beontes a kutyanak, pedig ha kell, meg kell mondjam, nem tul vidam elfoglaltsag, en meg tul sokat lattam, nekem ez lebeg a szemem elott.
Jo dolog, hogy meggyozod magad, hogy a kutyanak ez jo, de en meg mast tapasztaltam az evek alatt az elso sorbol.
Semmi mas szandekom nincs, csak segiteni, es azert osztom meg a velemenyem, hogy ha lehet, par kutyatarto kerulje el ezt a kellemetlenseget, nagyobb veszelyekrol nem is beszelve.
Ha egyszer van ra esely, hogy el is vesziti valaki a kutyajat csak azert, mert csontot etet vele, akkor nem ertem, miert kell ennyire hozongeni, hogy en meg ellene vagyok.
Igen, ez van.
Na tenyleg lezartam en is, mar csak szajtepes az egesz.... -
lacos001
senior tag
"10000 lenne a kutyamra, a fressnapfos kefe amit hasznalok meg 2600 es tokeletes'
Sokaktól hallottam,mielőtt odaadtuk volna nekik a furmit,hogy ami nekik van az a jó és tökéletes,ráadásul olcsóbb.Értem én ezt is,ahogyan te is irtad a 2.600 ft kefe is tökéletes,de ha ezt kipróbálod.többé nem lesz az

2010-ben készült kép.Nyáron,amikor semmi szőre nincsen,mégis kipottyant belőle ennyi,pár perc alatt....
Nem vagyok furminator menedzser,csak tényleg jó.

(#11466) Doki16

-
Idiofil
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Elolvastam. Semmivel sem rosszabb a helyzet, mint az élelmiszereknél...Csak az alapanyagok gusztustalanabbak....
Az állatkísérletek linked jó?
Régebben is volt valami linket kutyás témában, és valami üdülőre mutatott...
Le lett fényképezve egy Cora polc. Friskies, Pedigree, Darling, Chappy....Egyikkel sem etetném a kutyát. Azok minőségi tápok. -
lacos001
senior tag
válasz
Doki16
üzenetére
Az az eredeti,sosem megy tönkre.bár nem biztos,hogy jól fogalmaztam...

Nekünk a small van,francia bulldoghoz elég,de a szomszéd boxernak is jó,egyforma szőrméretűk miatt.1szer kell megvenni......mérlegeld.
mi még 8.000-ért vettük 2 éve kb(#11462) Lauda
Elhiszem,csak még nem próbálják ki az emberek,ezt irják,mondják.Mi is igy voltunk vele.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Valóban utoljára írok ide, mert feleslegesnek látszik. Amit linkelek nem olvassátok el, mert nem is érdekel Benneteket más véleménye. Két link, amit ti valószínűleg megint csak érdektelennek tartotok, de remélem olyanok elolvassák, akiknek fontos kutyájuk egészsége:
Állatkísérletek .. Mit eszik a kutyánk valójában. -
lacos001
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Értem én

Nem neked nem hiszek,csak éppen nem fellelhető olyan iromány,amiből kiderül,hogy a csont megfelelő a játékon,időtöltésen kivül a kutyusoknak.Az ilyen-olyan firkálmányok meg nem mérvadóak.Persze én sem tudom mi a helyes,majd megint eljön az az időszak,hogy divatból követni kell/kellene valamit.....de még mindig nem adunk csontot az ebzetnek,mert nincsen benne semmi sem.Neki sem inycsiklandó falat...1 valamire megfelelő,hurcolássza össze-vissza,sosem nyelné le,pedig nincsen megtiltva...

no mind1
-
Doki16
addikt
Valaki használ ehhez hasonló fésűt? Szerintetek megérné megvenni?
-
Idiofil
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"nem szponzorálták a véleményét"
Komoly dolog is egy 3000Ft-os domain és egy 3000Ft-os tárhely....
De ha megnézed, mennyi kennel-nél van uw, freeweb és egyéb hányás ingyenes szolgáltató...
Amúgy ha nem állatorvostól fogadod el a dolgokat, akkor kitől?
Nem személyes, de azt bírom, amikor az anyuka megmondja, hogy márpedig ő nem oltatja be a gyerekét.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lacos001
üzenetére
Nem kell hinned nekem, nem is célom meggyőzni másokat, hiszen az, hogy egy állatorvos például a freewebre vagy az uw-re teszi föl a véleményét, nem azt bizonyítja szvsz hogy nem ért hozzá, hanem azt, hogy nem szponzorálták a véleményét... Itt meg csak egy kutyaiskola honlapját linkeltem, nemigen értenek hozzá...
Bár kellő szakértelemmel és pénzzel bármilyen csillivilli honlapra kitehetem a véleményem, csak az a bibi, hogy a honlapszerkesztéshez értők nem feltétlenül értenek a kutyákhoz...Ha persze csináltatok egy videót arról hogy történt egy kutyával csontnyeléses baleset és mindezt profi céggel csináltatom, merőben az állatszeretet motivál...../A videót a Lions Media készítette dr. Kukla MIklós a kutyavári.hu állatorvosának segítségével./
" A csontot felejtsük el, kapjon jutalomfalatot, vagy rágócsontot és etessük kutyatáppal ..."
No comment.... Valamiért minden ilyen kereséssel valamely állateledelgyártó honlapjára jutok...
-
Gergosz2
veterán
Témához kapcsolódva:
mi számít szilánkos csontnak?

-
philoxenia
MODERÁTOR
Ebben a hozzászólásban nem is Neked válaszoltam...

Előtte ellenben Te az én véleményemet igen toleránsan tisztelve, kijelentetted, Nem emeszti meg a csontot az allat. Ennyi.. Holott Te soha nem adsz neki csontot.... Az én kutyám nagyon sok csontot megeszik hat és fél éves, hetente kb egy kilót elrágcsál nagyjából. Ennek felét megeszi. A csont a székletében max por formájában jelenik meg. Semmilyen problémát nem okozott. Ha nem emészti meg, akkor nem tudom mi történik a csonttal, hiszen porrá nem őrli a fogaival.
Az általad linkelt oldal [link] egy kutyatápgyártó oldala. Még ott sem írnak emészthetetlen csontról, "Nagy mennyiségű csont etetése bélsárrekedést okozhat. A nagytestű állatok csontjai (pl. marha lábszár) alaposan megfőzve is erőteljes rágást igényelnek és ezáltal jelentős fogfelszín tisztító hatással bírnak"..
Természetesen a kutyatáp az ajánlott, a gyártó ezt ajánlja, neki ez a dolga. Soha sehol nem írtam, hogy csonttal kell egy kutyát etetni. Azt írtam, hogy a műanyag rágcsálnivalónál sokkal jobb, ha a kutya csontot rágcsál. A bőrből készült rágcsálnivalók nyilván jók, de ezek pénzbe kerülnek. Akinek a csont könnyebben beszerezhető vagy az ételéből megmarad miért költene erre? Te nem veszed más körülményeit figyelembe, én próbáltam. Nekünk a kutya még a lakásban nem volt, az udvaron él, saját házában, ami nem fűtött, a táplálási igényei is teljesen mások, mint amennyit én a Te kutyád körülményeiről innen tudok...
Nagyon sajnálom a kutyusodat, hogy csontot nyelt rágatlanul, de ha belegondolsz ha Te választasz számára egy megfelelő csontot, ez nem történik meg... Nem hülyéztelek le burkoltan, szerintem Te vagy túl érzékeny.
Nem osztom a véleményedet, mert abszolút igazságokban nem hiszek, így azt sem tudom elfogadni, hogy - az évezredek óta kutyaként és évmilliók óta farkasként megevett millió tonnányi csont- kárt okozzon egy kutyának, ha ésszel adják neki. Sajnos Mo-on mások a körülmények, nem telik minden kutya gazdájának prémium minőségű tápra, sok silány tápnál pedig bizonyos természetes eredetű ételmaradék is jobb. Mo-on sokkal több kutya él a lakosság számához viszonyítva mint jelenlegi lakhelyeden, a jövedelmi viszonyok kontra "kutyamennyiség" pedig még inkább eltér. Nagyon sok kutya él részben ételmaradékon, nagyon sok teljesen, sok pedig sajnos éhezik, mert a természetes szaporodási ösztönt pont annál a társadalmi rétegnél nem gátolják leginkább, ahol legkevésbé telik a kutya táplálására.... Ha mégis vesznek esetleg kutyatápot, csak a legolcsóbbat tudják megvenni, amit még a kutya megeszik... pl.[link] -
lacos001
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
megbizthatóak a linkelt források......uw.hu.....freeweb.hu.....
pincében irogatott badarságok......sufnipróza...Tudományos alátámasztásokkal sokkal többre mennél......csak 1 a bibi,olyat nem fogsz találni,ami kimondja/leirja,adj a kutyádnak csontot,mert az jó neki,ez 100% .
Szerintem meg senki sem irta le,hogy a kutya nem eszi meg a csontot,miért ne enné meg,elrágcsálja,csak éppen sokra nem megy vele........
Folytassátok csak nyugodtan,tágra nyilt boci szemekkel várom,melyik félnek is lesz igaza,de van 1 megérzésem.......
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Hat ilyeneket en is irok ha arrol van szo.

-
philoxenia
MODERÁTOR
A csontok fontos kalciumforrást jelentenek a kutyáknak[link]
különösen a nagy testű növendékeknél okoz gondot a kálcim túlzott bevitele (un. csonterősítő tabletták) mert ezek a kutyák 6-8 hónapos korukig nem tudják szabályozni hogy mennyi kálcium szívódjon fel a belekből, és a túlzott mennyiség kárt tehet csontozatuk fejlődésében. Ezt túl sok fehérje és energiabevitellel párosítva, hatalmas kárt tehetünk a kutyában. Kálciumtartalmú csonterősítő készítményeket csak állatorvosi javaslatra, előírt adagban adjunk. Különösen kerülendők az emberek számára forgalmazott csonterősítő készítmények, mert kálcium-foszfor arányuk eltér a kutyák számára ideálistól. A legjobb kálciumforrás kutyánk számára a főtt csont (lásd alább).[link]
A csontok nagyon fontos, kálcium források a kutyák számára, azonban normális táplálkozás mellett a szükséges mennyiséget amúgy is megkapják kedvenceink. Ez nem azt jelenti, hogy most már innentől kezdve ne adjunk kutyusunknak csontot! [link]
Kb. 60 évvel ezelőtt jelentek meg az első előre gyártott kutyaeledelek, ám kedvenceink azelőtt is táplálkoztak valamivel. Az egészségi állapotuk jobb volt, (kevesebb allergia és emésztőszervi daganat, erősebb immunrendszer) a megfelelően gondozott ebeknél nem ment ritkaságszámba a 20 évet közelítő életkor sem.
Ne feledjük: a kutya ragadozó (a farkasokkal szaporodóképes utódokat képes létrehozni, tehát rendszertanilag akár egy fajnak is tekinthetők), gyomra igen erős emésztőnedveket termel, tehát a nyers hús és csont megemésztésére specializálódott, és nem jelent számára problémát az étellel bekerülő paraziták többségének elpusztítása sem.[link]Persze ezek nem bizonyítékok csak arra, hogy a neten találok annyi csonetetést megengedő, ajánló oldalt mint az ezt nem ajánlót...
-
Idiofil
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem arról van szó...Csak azért a net-en talált dolgokat fenntartásokkal kellene kezelni. Sok kutyának nem tesz jót/illetve sansosz, hogy valami baja lesz tőle. Aki leszarja, odaadja neki, aki nem, nem. Kész. Nem tudom mit kell így felkapni a vizet...
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Csak egyet, ahol azt irjak, hogy csontot adjuk a kutyanak, mert az jo, megemeszti es kivonja a kalciumot.
Szo sincs errol amit irsz. Amit mi allitunk, azt szakemberek is alatamasztjak es tapasztalatok, a Ti erveitek csak addig jutottak eddig, hogy megeszi a kutyam, az elozonek is adtam, mar oreganyam is adott neki esatobbi. Ezek nem ervek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hány cikket linkeljek még? Olyat persze nehéz lenne, ahol kutyatápgyártók ajánlják a saját termékük helyett... Sajnos úgy néz ki, hogy belefutottam ismét egy olyan topikba, ahol a megmondóemberek véleménye megkérdőjelezhetetlen, inkább elmegyek egy kutyás fórumba hardverekről beszélgetni...
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Mostmar vegkepp nem ertem az erveid, mi koze a csontlevesnek a csont megemesztesehez? Az, hogy Te mit eszel meg a Te dolgod, itt arrol beszelgetunk, hogy a kutyanak nem szabad adni. A kutya nem tekinti csontnak. Jo vicc, a kutya azt sem tudja mi az a csont, vagy kotel, vagy fadarab. Neki mindegyik csak egy eszkoz, az unalomuzeshez. Teljesen mindegy mi az csak ne arthasson neki, mint a csont adott esetben.

szerk: ahogy latom Kidus mar linkelt egyet, meg asszem a multkor is. De amugy Te is mutathatnal valami megkerdojelezhetetlen cikket, hogy a csont jo a kutyanak es kibontja belole a kalciumot. Mert eddig senki egyetlen eszervet nem tudott felhozni a csont mellett, se cikket. Szoval szivesen olvasnank ilyet.

-
pro70
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére

-
Kidus
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
En nem bizonygatok neked semmit, vagy utana olvasol, vagy nem, tomd a kutyad csontokkal, en meg nem adok neki, es en ettol jol erzem magam, mert ugy gondolom, nem cseszek ki vele. Az hogy te mit gondolsz, innentol a te dolgod, en mar leirtam amit tudtam.
Az meg hogy burkoltan lehulyezel, kifejezetten meltosagon aluli, es folosleges, eleg nagyot csalodtam most, es nem emlekszem, hogy en barhol is ilyet tettem volna, de mindegy, en a temat lezartam.
Azert meg bucsuzoul, hatha valaki tenyleg elgondolkodik rajta

-
mexicanraven
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Vinny ugatni tanul!

-
Idiofil
aktív tag
Dog Chow-->Brit-->ProPac-->Proplan-->Orijen/Acana
Én így állítottam fel a kis saját listámat
Recon666:
Néhány napja hazajöttem, sütött a nap. Zara bent feküdt a fenyő alatt, ott pocolt a napon. Közben belefeküdt a gyantába, ráragadt 1csillió tűlevél...Megvolt a délutáni program
-
Gergosz2
veterán
csokesz!
valami értelmes száraztápot tudtok ajánlani? 5 éves nagytestű kutyának kéne, aki haveromé , csak valamiért nbem eszi meg amit az enyém is szeret.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezek szerint én jobban emésztek a kutyánál, mert nekem a csontleves kifejezetten emészthető és mivel kórházban betegeknek is adják, tápérték nélküli sem lehet, sőt van aki pénzt ad érte...[link]...
Ha csontlevest főzök, mindig élvezettel rágcsálom le a fele porcot a csont végéről, a másik feléről lerágja a kutya... Ma is kapott csontot, nem is keveset, de csak kis részét rágcsálja le, a többit /ő tudja mely részeit/ meghagyja és kész... Körömpörkölt volt pacallal, a maradék csontokat is megkapta, bőven van rajta rágnivaló... A kutya érdekes módon nagyon mozgékony, a szőre fényes a súlya megfelelő... Nem sovány és nem kövér...
a műrágcsák nyilván nem azokból a részekből készülnek, amit emberi fogyasztásra alkalmasnak találva eladnak, de cáfolj meg, ha tévednék...
Ezt a kutya nem tekinti csontnak, elhiheted... ezt sem... menta
ízű... minden kutya álma, hogy mentaízű/szagú legyen a lehellete..
Végezetül csak egy kérés: Amennyiben egzakt tudományos bizonyítékot tudnátok linkelni arról, amit állítotok, miszerint : "A csont nem emesztheto, igy nem tud belole semmit hasznositani a kutya, nem jo se kalciumpotlasra se semmi masra." örömmel fogadnám, mert így kb annyit ér, mintha kijelenteném: "A kutya a csontot jól emészti, rengeteg hasznos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz."
Ha Nektek nem kell bizonyítani semmit, nyilván nekem sem.. Ha kérhetném a link ne valamely kutyatápgyártó oldalára mutasson, vagy szponzorációját lehessen gyanítani a háttérben, mert az kb. nulla hitelességű egy egzakt és hiteles tudományos vélemény szempontjából.
A kutyacsemegéket ugyanazok a cégek forgalmazzák, mint ezeket....:[link]
Érdekes vélemény: [link] -
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Így van ez jó viselkedés. Mondjuk egy fárasztó nehéz munkanap után már elég idegesítő tud lenni egy síró kis kutya, de erősnek kell lenni

Most még nem verekednek, hanem játszanak. Nagyon sokáig játékos tud lenni egy jól szocializált kutya. Az én goldenem most lesz 2 éves és most kezd kanként viselkedni. Ilyenkor figyelni kell, mert már nem biztos, hogy játszik. De emlékszem 1 éves korában minden kutyával játszani akart

"Most jutott eszembe, hogy ahogy az emberekre mondják, hogy mindenki más, ez igaz a a kutyákra is, ezért sem szabad általánositani."
ezzel teljesen egyetértek

-
mexicanraven
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
Most jutott eszembe, hogy ahogy az emberekre mondják, hogy mindenki más, ez igaz a a kutyákra is, ezért sem szabad általánositani.
Itt volt ma Vinny testvére fél órát, de látszott rajta, hogy ő máshogy viselkedik, talán ez még a "gazdátlanságnak" is betudható, de ahogy elengedtem az udvaron más dolgokat vizsgált meg, harciasnak sem volt annyira harcias, mint Vinny. (arra gondolok, hogy kicsit játékosan verekedtek, de látszott, hogy az én kutyám kezdte, gondolom féltette a területét, mikor rájuk szóltam olyan volt a tekintetük, mintha azt kérdeznék, ezt most nem szabad??
) -
mexicanraven
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
Tudom, nálunk is vannak és lesznek is határok!

Például este majd' megszakad a szivem amikor vinnyog fél órát, de nem megyek ki, nem szabad, hogy azt higyje ezzel bármit elérhet!
Vinny alszik!
-
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Persze az egy nagyon jó dolog, hogy az ember családtagként kezeli a kutyát (nálunk is így van
), de az egy másik dolog, hogy mit mennyire enged meg neki. Emberfüggő, hogy hol húzza meg az ember ezt a határt. Nálam is bejöhet a lakásba, de a fürdőszoba, ágy, kanapé, stb. tabu témaJó ötlet, hogy más kutyákkal is játszik, mert segíti a szocializációt. Szóval amikor van lehetőség, akkor járjanak össze a kutyák és játszanak

-
mexicanraven
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
Lauda: Köszönöm!
majd jönnek képek, videók idővel! Van egy feltöltés amin lógó nyelvvel alszik és szopizik álmában!opeter87: Még most nem tud felugrani, de idővel át lesz szokatva egy báránybőrre, aludt már ő a benti futószőnyegen is, csak a takaró puhább!
Ő most is és máskor is olyan lesz, mint egy családtag, és már szobatiszta is, ha nagyobb is lesz nem fog velem aludni, de azért kicsit pihenni, "beszélgetni" be lesz engedve mindig!
Most volt itt egy testvére is, nagyon aranyosan játszottak. Szerintetek jó ötlet, hogy időként össze járjunk játszani a tesóval?
-
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Nagyon aranyos kis kutya

Már többen mondták neked, most én is megteszem. Időben neveled le arról, hogy ne az ágyon legyen, mert nagyon-nagyon gyorsan eltelik egy pár hét és el fogja foglalni az ágyat

és úgy fog kezdődni, hogy megpróbál magától felugrani, na azt már biztosan nem szabd megengedni
Ha téged nem zavar, hogy az ágyon van, akkor vedd tárgytalannak a hozzászólásom az első sor kivételével.

-
válasz
mexicanraven
üzenetére
Nagyon aranyos!

-
válasz
philoxenia
üzenetére
Ertem a gondolatmeneted.
A muragcsak/borbol keszult cuccok emesztheto anyagbol keszultek es tartalmazhatnak kulonfele vitaminokat, amiket hasznositani tud az ebzet. A csont nem emesztheto, igy nem tud belole semmit hasznositani a kutya, nem jo se kalciumpotlasra se semmi masra. 
-
philoxenia
MODERÁTOR
Azt már leírtam.. Alapvetően ahonnan most indult a dolog, nem szobakutyákról volt szó...
Azt is írtam, nekünk milyen van, azt is írtam, nem bármilyen csontról van szó, egyedül azt a véleményt nem tudom osztani, hogy " kutyának csontot ne! Semmiképp se!"
Próbáltam úgy fogalmazni, hogy az jöjjön le, "kutyának csontot ésszel" ..
Voltak a hozzászólások között olyanok, amikor különböző műanyagokat rág szét a kutya... ezek egy részét nagy eséllyel lenyeli.. nyilvánvalóan károsabb mint a csont...
A kutyának a rágás, rágcsálás élvezet. Az emberek és ebek egészséges egyedeinek az evés örömforrás... Más az, ha valamely betegség miatt ez nem lehetséges... A rágcsálás az emberek nagy részénél szintén szokás, egészséges is, legalábbis a fogorvosok szerint...
Nem mindegy azonban mit rágunk... Sok-sok egészséges rágcsa van az embereknek, ezekből választhatnak, azonban a rágcsák lényege az, hogy a végén lenyelhesd őket, a rágógumi nem rágcsa, nincs igazi ellenállása rágás közben . A műanyag rágcsáló játékok a kutyának sem igazi rágcsák. A különböző bőrből és egyéb természetes állati részekből készültek igen, de lenyelve ezek tápértéke is a csonthoz hasonló...
Nem arról volt szó, hogy olyan csontokat adjunk a kutyának, ami veszélyes lehet, de sok olyan csont van, ami nem az, ezeket enyhén megfőzve, kihűlés után a lével együtt adva mindenképpen élvezetes rágcsáláshoz juttathatjuk a kutyát. Tipikusan a csontlevesnek alkalmas csontokra gondolok nagyobb, erősebb állkapcsú kutyáknál, míg megfelelő porcos részeket a legkisebb testű kutyának is odaadhatunk szerintem, átgondolt mennyiségben és minőségben...
-
fero02
nagyúr
Az enyém az ha unatkozik akkor előszed magának az apróbbra vágott tűzifa közül egyet és azt rágja sz@rrá és hordja szanaszét az udvaron.
De ha kap csontot, akkor azzal csinálja ugyanezt.
Labda, kötél és egyéb játékokat meg csak akkor kap, ha foglalkozok vele (tanítgatom), különben ráunna és nem érdekelné.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez nem volt szep Toled hallod. De ha mar ennyire erzekenyen erintett a tema, esetleg azt is megirhatnad, hogy Te miert adsz a kutyadnak csontot.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Tudok Neked küldeni a MÁV START-tól promóciós anyagot, ahol dicsérik a vasutat....

Egyébként ne adjatok a kutyátoknak csontot és Ti sem egyetek mást csak feldolgozott kajákat, nekem megfelel a fáról szedett gyümölcs az erdőben, inkább a por ami rászáll, mint a vegyszeres sz-ok amivel permetezik őket a gazdaságokban, és a tároláskor a hűtőházakban és inkább eszek udvaron élő csirkét, mint az egymást evő, csirkegyárból kikerülőket...
Éljenek a kutyatápgyártók, akik csak biogazdaságokból beszerzett színhúst tesznek a tápjaikba, amit kizárólag vegyszermentesen tartósítanak....Csak ajánlanám megfontolásra az alábbi viccet:
Új fejlesztésként a születendő gyermek tulajdonságait előre meg lehet rendelni az orvostól Oroszországban.
Jelentkezik egy hölgy a szolgáltatásra.
- Kezdhetjük? - kérdi az orvos
- Kezdjük. A szeme legyen Alain Delon-é.
Az orvos rövid keresgélés után levesz egy fehér poros üvegcsét, kiönt belőle egy kicsit, majd várja a további paramétereket.
- Az esze legyen, mint Einstein-é.
.... piros poros üveg....
- Az teste, mint Swarzeneger-é.
... zöld poros üveg....
Mikor minden részletet megbeszéltek, az orvos felönti egy kis vízzel a keveréket és megitatja a nővel. A nő azon nyomban elalszik.
- Na adok én neked Alain Delon-t. - mondja az orvos és kigombolja a nadrágját... -
mexicanraven
senior tag
válasz
Silencer83
üzenetére
En nem is adtam,nem is fogok!

Azert is olvasgattam meg azert is jottem ebbe a topikba!
Nekem is pont hasonlo velemenyt adott egy elado a kajaval kapcsolatban, en is megvettem a Biomilt es nyugodt vagyok ami a taplalast illeti! -
válasz
Silencer83
üzenetére
Altalaban addig nem igazan adjak fel az emberek a hiedelmeiket, mig sajat maguk meg nem tapasztaljak a bajt.
-
Silencer83
addikt

Tyson & Body
-
Silencer83
addikt
nem tudsz mit tenni (eddig szandekosan nem irtam kozbe), egy idiota hulye begyoposodott tevhit, h a csont kell es jo a kutyanak... nagy f*szt, meg kell venni egy kozepkategorias komplett szaraz eledelt es sok orvosi maceratol kimeli magat es kutyajat az ember...
csak jutna mar el az agyuk idaig
-
mexicanraven, fero02
Azert Ti is erzitek remelem, hogy akkor a csont teljesen felesleges neki. A foga nem a csontoktol feher es tiszta, egy rakat kutya van a kornyezetemben, ami sosem kapott csontot es hofeher a foga, jateknak meg ott a labda, kotel, meg ezer millio franc, amivel nem tud maganak es a gazdanak bajt okozni.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Tudomásom szerint főleg házi koszton volt tartva a kutya. A szőre csillogott, rendkívül mozgékony volt még 12 éves korában is, még egy 2 méteres kerítésen is sikerült átmásznia. Szóval nem szűkölködött energiában.
Tudom, hogy a házi koszt eléggé tág fogalom, és mivel ettem napi rendszerességgel náluk, az átlagos összetételéről nem kívánok nyilatkozni.

Szerintem a legegyszerűbb szerkezetű keményítőket le tudja bontani, ha nagyon akarja. Az alapos főzés csodákra képes az étellel.
.bruszli.: Lehet. Bár nem teljesen kompatibilis a géntérképük, a mai géntechnológia csodákra képes.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ehet, csak nem sok értelme van. A kutya nem tudja a cellulózt, a keményítőt megemészteni, tulajdonképp úgy jön ki belőle, ahogy megette.
Az ellenben igaz, hogy jóllakik vele, anélkül, hogy hízlalná. Krumplival rövid időre csillapítható a nagyon falánk kutyus is, de azért "illik" valamennyire ízesíteni valamibel.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
80% németjuhász / 20% konyhamalac...

-
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Egyik kedves barátom 80% német juhász keveréke megemésztette a krumplis tészta minden alkotóelemét.

A lényegi mondanivalóddal viszont egyetértek.
-
Gergosz2
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
és minek mesterséges ha ott a jól bevált régi?

-
mexicanraven
senior tag
-
Gergosz2
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
fogkopás lol. Egy kutyának rágásra vannak a fogai ,nem fog az elkobni a csonttól, kivéve ha betont vagy vasat rág.
-
A csont mellett kitartok esetleg ervekkel is alatamasztahatnak, hogy miert adnak a kutyajunknak csontot. Mert a szereti a kutyam es az elozonek se lett baja tole nem erv.
Szoval pozitiv dolgokat irjatok, miert jo a csont neki?
-
Kidus
őstag
válasz
Gergosz2
üzenetére
En meg semmilyen csontot soha, mert felesleges kockazat. Velos csont kivetel, azt nem tudja elragni, lehet vele jatszogatni, meg csiszolni, de ennyi.
Fott csirke labfej se gondolom, hogy gondot okozna, meg barmilyen csont porcos/puhabb vege sem, tehat kivetelek mindig vannak, de amig barmelyik masik csont torhet szilankosan, addig egeszen biztos, hogy nem teszem ki a kutyamat a veszelynek.Tejet van amelyik kutya birja, van amelyik nem. Amelyik birja, annak lehet adni, amelyiket meghajtja, annak meg nem ajanlott. En nem kiserletezek ezzel sem, megkap mindent a tappal/kiegeszitokkel, meg itt-ott hazi maradekkal, amire szuksege van.
-
Gergosz2
veterán
A sok csonton élő kutyák
nekem eszem ágába sem lenne hogy csak vagy csak szinte csontot adjak a kutyának. Vasárnap megkapja ami levesből kijön aztán kicsit szórakozik vele de általában a meggyfehelyén köt ki 40 cm-rel a föld alatt.
amúgy ha már kajáról van szó:
ti kutyátok szereti a tejet? Az enyém megbolondul érte , de nem azért a dobozos tej néven árult vizért , hanem amit rögtöna tehénből jön ki. Itt helybe veszem egy termelőtöl , szerencsére pasztörizált úgyhogy teljesen korrekt, amúgy is emberi fogyasztásra szánt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gran Turismo
- VoLTE/VoWiFi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- További aktív témák...
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) jutalomfalatot,nekem az bejött behívás-gyakorlásnál egy 'kölcsönkutyánál'. Én Purinát használtam,de van olcsóbb,Tescoban kapható változata is,hasonlóan erős illattal.

En ezt elhiszem, de Te sem lattad es probaltad meg ezt a kefet. Evek ota hasznalom es az osszes letezo aljszorzetet kiszedi, ami egy Nemet Juhasznal nem kis feladat (a gazdanak se
), brutalis lesz tole a szore.

ízű... minden kutya álma, hogy mentaízű/szagú legyen a lehellete..