Hirdetés
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Gyerekek úgy néz ki győzött az éhség(bár nem akarom elkiabálni). Az előbb olyan szépen ették a tápot, hogy öröm volt nézni. Ma volt a 3. napja, hogy nem kaptak enni, és úhgy látszik eddig bírták
Remélem most már nem fognak huncutkodni 
-
GaborGh
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor is szerettem Columbo-t, mindig végigizgultam, vajon ki lehet a gyilkos...

A Basset Hound-oknak pedig imádom a nagy földig érő slatyi füleiket...

-
GaborGh
őstag
Na de hogy vidámabb vizek felé evezzünk, napokban ért a kellemes meglepetés, hogy gyerekkorom kedvenc színésze Peter Falk alias Columbo, a szomszédomban lakik becses családjával együtt, egyenlőre azonban csak hű társát Zeusz-t sikerült lencsevégre kapnom, ahogy kint szivarozik a teraszon, remélem hamarosan a feleségét is sikerül elcsípnem, a bulvárok tuti egy vaskosabb csekkel honorálnák a ritka képeket...

Columbo kutyája

[link]A vérszomjas fenevad, megsimogatni, csak saját felelősségre

[link]A rácsok mögé zárt vadállat, etetni szigorúan TILOS és mint a képen is jól látszódik, az idomár kezét már félig elfogyasztotta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link] -
Idiofil
aktív tag
Kutyaház:
Mi csináltunk egyet saját kezűleg. Belül bútorlap. kívül OSB lap. Közötte pedig bontott takaró és karton. Teteje zsindelyes tető. Most éppen térköveken áll
Most még tökéletes.Kerítés:
Igen, ha nem vagyunk otthon szerintem is komiszkodna. Viszont ha jól van hozzánevelve, akkor sem fog átugrálni, ha nincs ott senki, aki figyeli.Táp:
Valamit öntsetek rá valmait, vagy forgassátok meg valamiben, aminek intenzív az íze, illata. Próbáltatok másik tápot?
Nálunk szerencsére nincs ilyen, mindent felfal fél pillanat alatt. Próbáljátok ki pl rizzsel/smack tésztával/kefirrel/húsleves levével/megmaradt levestésztával
De csak húst adni nagy luxus és felesleges
Nem ismerem az anyagi helyzeteteket, de ha van pénz hússal etetni a kutyát, akkor próbáljatok ki valami halas tápot. Pl (Pro Plan Sensitive). Egyik ismerősöm nagyon finnyás kutyusa csak azt a tápot eszi meg.... -
z00li
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Inkább kihagyom. Köszi!

-
Most kaptam mailben egy kepet egy olyan kutyarol, aminek petardat dugtak a szajaba es ott robbant fel.
Nem is linkelem, aki kivancsi ra, irjon ram es privatban el tudom kuldeni. 
-
opeter87
senior tag
Azért mondtam, hogy kevés szerintem, mert:
Nálunk van olyan hely, ahol 70cm a kerítés a lekerített részen és nem megy át, azért mert kölyök kora óta ott van a kerítés és nem meri átugrani.
Van olyan hely, ahova csak később jöhetett, ott a "kis" kerítést azonnal átugrotta és csak a "nagyot" (olyan egy-másfél méter között valahol) nem ugrotta át.
Szóval, ha időben kapja a "kerítést", akkor elég lehet egy kicsit, de ha idősebb korban, akkor szerintem nem. De ez mondom csak az én tapasztalatom.Langyos vízbe én anno a kölyök tápot tettem, amit nem tudott még megrágni.
-
z00li
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
"125 cm szerintem kevés." -> magasabbat nem nagyon szeretnék, szerintem hülyén nézne ki az udvar.

A felröppent témákhoz:
-száraz táp: egyik nap nekünk sem akart enni belőle, csak megnézte, de semmi. Öntöttem rá neki langyos vizet, úgy már szó nélkül elfogyasztotta.
Azóta is így kapja.
-kutyaház: ez nálam is tervben van, egyenlőre a rozoga garázs van berendezve neki (valamikor el kéne bontanom)Valaki esetleg a láthatatlan kutyakerítésre?

-
lacko99
tag
Én most akadtam rá a topikra, de tetszik.
Van nekünk is kutyánk, amerikai staffordshire terrier és golden retriever keverék. Rövid világos barna szőre van, elég nagy darab, most csütörtökön lesz 5 hónapos.Most 24 kg-os, a kis átokfajzat.Mindent szétszed, szétássa a kertet.Egyik nap kint felejtettem a cipőmet a kis mocsok meg már félig elásta
Dog chow kaját kap. Csak úgy majszolja a száraz tápot, hogy utána egy fél órát csuklik
.
Képet majd teszek föl róla
-
Nova96
őstag
Üdv jód hiány miatt elkezdet szedni tablettát de csak romlik a helyzete:rózsaszínes barnás orr kezd fehér lenni a nyelve és a szőre nagyon hullik állat orvos megpróbál holnap kijönni.
Valami ötlet mi lehet? -
opeter87
senior tag
Köszi

-
válasz
ß3NC33
üzenetére
Van vagy 100 kilo tuti. A regi hazrol lebontottam ami mar elrohadt/oregedett es szinte teljesen az alapokbol, arra felepitve keszult ez. 4 tabla osb lap majdnem teljesen bent van, meg alul/oldalt/felul/hatul nikecell.
kenwood3 ne aggodj, nekik csinalsz jot, olyan szepen fognak enni, hogy orom lesz nezni. Turelem!

-
opeter87
senior tag
válasz
ß3NC33
üzenetére
Nincs mit

arra figyelj, hogy ott szereld szét/össze a házat, ahol majd lesz, mert én ezzel megszívtam.
Én tavaly nyáron választottam egy kényelmes árnyékos helyet a ház körül egy sörrel
Mert azért ezek a házak igen nehezek (mondjuk én a legnagyobbat vettem ami volt) és öcsémet kellett áthívnom segíteni, mert párommal ketten nem bírtuk a helyére rakni

-
opeter87
senior tag
válasz
ß3NC33
üzenetére
Én a következőt tettem.
Vettem barkácsboltban kutyaházat (a kutya méretének megfelelőt)
Leszigeteltem egy réteg sima padlószőnyeggel minden oldalát (tetőt is!)
Rászögeltem egy réteg préselt lemezt
Egy réteg hungarocell
Majd újabb réteg préselt lemez.Az egészet rátettem egy raklapra, hogy ne a betonon legyen ne kapjon alulról közvetlen hideget (plusz légréteg)
Kb. ennyi összesen lehetett vagy 25ezer Ft mindennel együtt és egy délután.
Megjegyzem azóta imádja a házát

-
opeter87
senior tag
125 cm szerintem kevés.
#11048 Idiofil
amiket írtál az nálunk is működik.
De ha te nem vagy ott és nyitva lenne a garázs tuti bemenne
a fórumtárs olyasmi problémára keresett megoldást, hogyha ő nincs ott akkor is tabu legyen a kutyának.#11056 kenwood3
hidd el ha még pár napig ugyanígy kapják/ugyanezt csinálod meg fogják enni.
Nálunk a golden a válogatós, de leszoktattam róla. Azt hiszem olyan 3napig nem evett, azóta viszont nem váltottunk tápot, mert megeszi
#11064 Lauda
megelőztél
-
válasz
kenwood3
üzenetére
Amit irok tartsd be, semmilyen szinten ebbol ne engedj:
Kiteszed a kajat, ha nem mennek oda, ketto perc mulva beviszed es aznap nem adsz nekik semmit. Masnap ugyanebben az idopontban megismetled. Maximum 3 nap mulva enni fognak, azonnal, ahogy elejukteszed a kajat. Es mas se adjon neki semmit, se szomszed, se csaladtag, semmit az eg vilagon!
Mi az hogy varjak a hust? Ez nem etterem, amit a gazdi ad, azt eszik, ehen nem fog halni a kutya, amint ehes lesz, azonnal enni fog.
-
GaborGh
őstag
válasz
kenwood3
üzenetére
Kerítésen belül a mieink is nagyon vérmesek, majd széttépik a kerítést, ha valaki idegen sétál el előtte, de ha kiengedjük őket sétálni, akkor olyan szelídek mint a kis cicák, bújósak, hízelegnek, szóval semmi probléma velük, se szájkosár, se póráz nem szükségeltetik hozzájuk, viszont arról nem tudtuk lenevelni őket, hogy a cicákat és a madarakat ne vadásszák le, még a villanypóznára is utánuk másznak csakhogy elkapják őket...
-
kenwood3
addikt
válasz
GaborGh
üzenetére
Próbáltam én is ezt a megoldást, hogy összekeverem nekik, de nálunk az a baj, hogy a házi koszt se kell nekik, csak a hús
Az állatkínzó szomszédom kutyájának hordok minden megmaradt házi kosztot, mert az enyémeknek nem kell,az meg úgy nyeli mint kacsa a nokedlit. Ha én nem lennék már rég éhen halt volna

-
GaborGh
őstag
válasz
kenwood3
üzenetére
Én kutyáim is ilyen finnyás dögök, lassan már csak a lazacot meg a kaviárt fogják megenni...

Egyre jobban utálják a kutyakajákat, pedig folyamatosan más ízesítésűt és más márkájút vásárlunk nekik, mi úgy oldottuk meg a dolgot, hogy a maradék emberi kajához keverjük hozzá, mert különben inkább éhen döglenek, de nem eszik meg, nagyon nagy zsiványok, lassan már ott tartunk, hogy nekik is megterítünk az asztalnál...

Egyébként az én kutyusaimnak az a bajuk a táppal, hogy nagyon száraz, ezért fel szoktuk nekik önteni levessel, tejjel, főzelékkel és mindjárt rávetik magukat, az a lényeg legyen hozzá emberi étel is...
-
kenwood3
addikt
Üdv!
Megelégeltem, hogy a kutyáim alig akarják enni a tápot(Purina Dog Chow) ezért, ma 2. napja semmit nem kaptak enni tápon kívül. Sajnos így se hajlandóak többet enni a tápból. Reggel kirakom eléjük rá se néznek, majd 10 perc múlva behozom. Este újra kirakom eléjük, de akkor se nagyon esznek belőle, vagyis esznek max kb 0.5 kilót ketten.
Egyébként szerintem éhesek, mert várják a szokásos adag húst, illetve azt vettem észre, hogy még a baromfik elől is megeszik a kukoricát(wtf?). Nyár előtt nagyon szerették a tápot, így nem tudom mi ütött beléjük.
Nem tudom mi tévő legyek? Valami ötlet? Egyáltalán jól csinálom, hogy nem adok nekik semmit csak tápot? -
ß3NC33
tag
Sziasztok!
Valaki épített már saját kutyaházat?
Szeretnék a kuszmómnak egy rendesen leszigetelt házat építeni, csak kellene nekem egy normális how to
.
Tudnátok adni esetleg egy linket, leirást? Esetleg saját tapasztalatokat átadni?
.
Előre is köszönöm! -
Idiofil
aktív tag
válasz
sp@rtan
üzenetére
Sajnos pl patkányméregnél nem...Késleltetett hatású, hogy a mérget vigye be a patkány a fészekbe. Bár nem tudom, hogy a csontot hogy lehet mérgezni. Amúgy már csak azért is elvenném tőle, hogy ki tudja milyen tetem/dögből maradt, nehogy elkapjon valamit. Illetve ne szokja meg, hogy a talált kaja u.olyan, mint ami Te adsz.
-
sp@rtan
senior tag
Szurok ma előállt egy bazi nagy csonttal, amit nem mi adtunk neki. Egyből elvettük tőle, nehogy valami baja legyen tőle.
Éppenséggel lehet hogy tőlünk kapta, de ha kap is csontot akkor nem ilyet. Ez bő 5 órája történt, azóta eszik, iszik,ugrál, labdázik minden, vagyis semmi jele annak hogy lenne valami baja. Nem lakunk rossz környéken, szóval nem hiszem hogy valami mérgezett lett volna, csak másra nem tudunk gondolni...
De ha mérgezett lenne, akkor több mint 5 óra alatt látnánk valami jelét, nem? -
Idiofil
aktív tag
válasz
opeter87
üzenetére
De olyan kutya van, hogy egy kerítéssel elválasztott hely mögötti rész tabu...
Illetve teraszon én úgy csinálom, hogy ha fellép az első lépcsőfokra, akkor rászólok/leküldöm. Ez pl garázsnál teljesen bejött. Bementem tenni-venni, és akárhányszor betette a lábát, rászóltam és azzal a - nem nevetni - Cesar Millan 'bökéssel' rendre utasítottam. 3-4 próba után megállt a küszöbön és megvárta amíg végzek. Olyan nyugodtan állt ott (úgy hogy nem látott) hogy azt hittem nincs is ott... -
z00li
senior tag
válasz
opeter87
üzenetére
Én kerítésnél max 125 cm magasságban gondolkodtam, lehet hogy kevés lenne?

Párom faterja mondott egy olyan sztorit, hogy valaki úgy megtanította a foxiját a rendre, hogy a veteményesben is csak a kijelölt úton közlekedett. Ha a macska bent ült az ágyásban a kutya már nem mert bemenni utána.
Persze lehet, hogy mese habbal, az öreg tud nagyokat mondani. 
-
opeter87
senior tag
Szerintem nincs olyan kutya, amelyik tudná, hogy a kert ezen részében azt csinál, amit akar a másik részén meg nem szabad semmit.
Kerítés (jó magas 1,5-2 méter) kell kapuval és akkor a "szép" kertrészre csak akkor megy, ha te is ott vagy.
Nálunk is van egy hátsó kertrész szép virágok, sütögető hely, stb. kerítéssel leválasztva és csak akkor jön hátra ha ott vagyunk, így akkor kárt sem tud csinálni.A saras kérdésre meg szerintem akinek kutyája van az bevállalja, hogy esős/saras időben olyan kosz van a teraszon/lakásban, hogy állandóan takarítani kell.
-
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Zsömi kutyánk jelenleg bejárja az egész udvart, még a lekerített virágoskertet is látogatja (a kerítés nem állítja meg, lazán átugorja
). Jövőre viszont megint lesz veteményesünk, és jó lenne ha a teraszra sem jönne fel, főleg ilyen saras időben. Kerítésben gondolkodtam, de múltkor írtátok itt ezt a láthatatlan kutyakerítést, ami felkeltette az érdeklődésem (lehet olcsóbban megúsznám és nem lenne labirintus az udvaron
). Írtátok is hogy valakinél bevált. Nektek mi a véleményetek róla? Érdemes ezzel próbálkozni? 
Üdv: Z
UI.: itt egy kép a betyárról

-
Jovanny2
őstag
-
Idiofil
aktív tag
Ez a Smack tészta finom

-
-
Idiofil
aktív tag
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Hát igen, azt mondták, hogy magas a szállópor koncentráció

fulltime4wd: Drága pofa
Ja, ma vásároltam. Vettem Smack tésztát (valakinek van tapasztalata erről? ). A hét végén megyek kutyavendégségbe, úgyhogy nem illik üres kézzel érkezni, úgyhogy vettem egy zacskó marha fejbőrt. Bementem a boltba, beszéltem a sráccal, mondtam, hogy akkor viszek valami tápot, de most Brit helyett másikat, mert annyira nem jött be, gondoltam viszek Pro Pac Performance Puppy-t, erre félrehívott és el tudtunk bizniszelni egy 15ös ProPlan Athletic tápot nagyon jó áron. Úgyhogy megint kiadtam egy kazal pénzt, de meg van oldva az eledel kérdés egy darabig

-
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Cuki!

-
fulltime4wd
tag
Namostakkor énismá!

6 hetesen

"Napjainkban"

-
GaborGh
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szenya

-
GaborGh
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sajnos eléggé el voltam havazva Szibériában és a munkában is, elég sok a restanciám, de próbálom magam utolérni, ezért ha aktívan még nem is, de passzívan figyelemmel kísérem a topik alakulását...
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igaz, hibáztam a szóhasználattal, topic

Lauda: Köszi

-
GaborGh
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Read only vagyok, úgyhogy csak óvatosan...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Idiofil
üzenetére
A fórum még ha nem is, a topik esetleg. A nagy kutyabarátot várjuk...

-
Idiofil
aktív tag
Ki ne haljon már a fórum

Itt van pár friss kép a makimajomról...

-
canniball
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem semmi "dögök"...

-
Idiofil
aktív tag
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Persze, nem kell aggódni, mondjuk nálunk tabu a kaja utáni ugrálás/futkározás a gyomorcsavarodás miatt. De néha nem lehet elkerülni, de azért csak óvatosan

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fulltime4wd
üzenetére
A miénk a macskán ugrál, mert rájött, hogy az plusz kaja, ha sikerül meghánytatnia...

Na de a macskát se kell félteni, főleg így öreg korára. El van sárkányosodva. Sétál kifele a szobából, és mikor odaér a kutya mellé, beleharap...
Úgyhogy mostanság elég sok tockos ki van osztva mindkettőnek. Bírom a hülyeségeiket, de egy állatorvosi látogatás húzós menet. Azt nem vállalom be "heccből"...
sz: Egyébként igen. Hányhat az ugrálástól, mert felkavarodik a gyomra.
-
fulltime4wd
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A mi kis bélpoklosunk is eléggé habzsol, tegnap ki is hányta a kaját. Mondjuk közvetlenül evés után ugrált egy sort.....ettől is lehetett? Nem sokkal később újra "food-ready" volt

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Koszi szepen!

-
Idiofil
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A Royal Canin az egyik legerősebb/legjobb/legdrágább táp.
Több ember óvott egy kicsit tőle, hogy nagyon oda kell vele figyelni, mert ha túl sokat ad az ember a kutyusnak, hirtelen növeszti. De amúgy az nagyon jó táp.
Illetve amit Eagl3 írta a Pro Plan egy nagyon jó táp. Nálunk is az a favorit(Lazacos-rizses Puppy Sensi), csak egy kicsit drága.
-
Eagl3
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Személyesen nincs vele tapasztalatom, de a jobbak közé tartozik szvsz. Mi Pro Plan-t adunk a kutyusnak.
-
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Egy jo minosegu szaraztap mindent tartalmaz, amire a kutyanak szuksege lehet, ezert nem kell mindenfele kutyuket adni neki mellette.
-
fulltime4wd
tag
Áhháá.....tehát szárazból a minőséggel nőhet a mennyiség is arányában, sőt ki is válthat sok mást!
Akkor már csak rá kell szoktatni őfelségét...
Köszi mindenkinek
! -
Idiofil
aktív tag
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Én most Brit Juniort adok és rizset olyan 70-30%ban. Bár a Brit nem szuper prémium, de még mindig az egyik legjobb ebben a kategóriában, bár most gyanús, hogy ProPac Performance Puppyt fogok venni. De ahhoz is adok rizset. Ha hetente 1-2X eszel halkonzervet, akkor annak az olajos levével tökéletesen fel lehet turbózni a napi kaját

-
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Ha minosegi tapot kap, akkor mehet 100%. Jok a kepek nagyon!

Ramius

-
Eagl3
veterán
válasz
fulltime4wd
üzenetére
Attól függ... TESCO-s bobi és társai tápok helyett egyértelműen a házi kosztot kell preferálni, viszont egy prémium minőségű táp (pedigree és társai nem ide tartozik) nem hogy helyettesíti a házi kosztot, hanem sokkal inkább ajánlott és csak pár falatnyi házi kosztal érdemes kiegészíteni jutalom gyanánt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem most már nem fognak huncutkodni

Nem is linkelem, aki kivancsi ra, irjon ram es privatban el tudom kuldeni.
Azóta is így kapja.

) nem variálok sokat....