Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android szakmai topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jovanny2
őstag
Nem baj, ha mostmár nem írok többet ebben a témában?! Szakadj már le rólam. Azt hiszed, hogy csak ezt eszi a kutyám, ez az alapvető tévedés, változatosan eszik, nem egysíkú táp diétán. NE ÍRJ TÖBBET NEKEM ezzel a témával kapcsolatban, légy szíves. Köszönöm.

@hosszú: Légy oly kedves, olvass vissza 2-300 hozzászólást, a kutyáim nem csak tápot esznek, sőt leginkább házikosztot, tojást, husit (csirke-kacsafarhát, stb.) esznek, mellette vitaminokat és csonterősítőt kapnak minden nap.
-
válasz
hossszú
üzenetére
Sok embernek csak ennyit jelent a kutyaja sajnos, ezt sosem fogom megerteni. Magahoz vesz egy olyan elolenyt, aki mindig es mindenert szeretni fogja, ha rossz kedve van, ha jo, ha veri ha nem, de inkabb ideznek valaki mast, hogy ne idegeljem fel magam ezen:
Egy kutya játékossága, feltétel nélküli szeretete és készsége, hogy bármely pillanatban ünnepelje az életet, gyakran éles ellentétben áll gazdája belső állapotával: deprimált, szorong, problémák terhe nyomja a vállát, elveszett a gondolatokban, s már nincs jelen az egyedül létező helyen és időpontban, vagyis az itt és mostban. Az ember elcsodálkozik: ilyen alak mellett vajon hogyan tud ez a kutya lelkileg ennyire egészséges, ilyen örömteli maradni?
Eckhart Tolle
-
hossszú
őstag
120Ft/kg-os áron nem lehet kutyatápot venni csak annak nevezett valamit. Ebbe az összegbe bele kell férni az előállítási költségnek, a gyártó hasznának, a szállítási költségnek és a multi hasznának. Mennyi lehet az előállítási költség 60Ft? Mit adnak ma ennyi pénzért? Ezen azért annak érdemes elgondolkozni.

-
válasz
Jovanny2
üzenetére
Nem, a vitamin tartalmat kertem csak es a metabolizalhato energiat, mert ebbol sok minden kiderul az adott termekrol. Szo sincs meggyozesrol, csak szerintem fel sem fogod, hogy a 1800/15kg-os ize amivel mergezed a kutyadat, az nem taplalek.
De mondjuk ra van irva, hogy tap, ez igaz. -
lapa
veterán
válasz
opeter87
üzenetére
szerintem chip nélkül nem is vizsgázhat, nekem ott helyben volt nagy telefonálás állatorvosért. de lehet, hogy nem mindenhol van ez. meg se érezte egyébként.
úgy kell felfogni a chipet, mintha meg tudnád tanítani neki hogy mondja el ki a gazdája és hol lakik. szilícium nélkül ezt nagyon sokáig kell gyakorolni egy kutyuval.
-
Nova96
őstag
Ma volt az első haladóban való gyakorlás szinte ugyan az kicsit több mindent csináltuk meg már hideg volt és sötét amikor eljöttünk.
-
Jovanny2
őstag
Mi van?
Linkeljem a tápom adatait? Leírtam. Túltehetnéd már magad ezen. Az a Te fűrészporod, Én maradok az enyémnél (ja, abban nincs sajnos 0,5% cukorrépa apríték, de a kutyám szereti a körtét, az ér?
).
Nem győzzük meg 1mást, ne is túrázzunk ezen. 
@fero02: Nem mondtam, hogy egyetértek velük, biztos vagyok benne, hogy Neked is vannak ilyen ismerőseid, max. nem tudsz róla.
@Canniball: Vannak, akik ezen spórolnak, vannak akik inkább elisszák, és vannak, akik egyszerűen lesz@rják.

-
fero02
nagyúr
válasz
Jovanny2
üzenetére
"Tudok én is rengeteg, tanyán élő emberről, akik kihagyják az oltásokat."
Pedig ők követik el a legnagyobb hülyeséget. Ha vhol egy kutyának lehet nagy %-ban bármilyen kapcsolata egy veszett (mondjuk rókával), az leginkább a tanyavilág, ill. erősen külterületre korlátozódik. Jó, mondjuk a veszett róka az bejön akár városba is, mert kamikaze, de a döntő többség az akkor is a mező.
-
Jovanny2
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Te se vedd, de sajnos több, mint valószínű, hogy igaz. Az állatorvosunktól kérdeztem, mi a helyzet a kötelező chippeléssel, és azt mondta, addig, amíg pl. a bodzaszedők veszettség ellen sem oltatnak (nemcsak ők), addig az a törvény betarthatatlan. Tudok én is rengeteg, tanyán élő emberről, akik kihagyják az oltásokat. Nem jó ez így, Én is tudom, de ez van... -
Jovanny2
őstag
válasz
Bencus88
üzenetére
Chippel tényleg nincs semm gáz, érdemes beletetetni. Nagyon vastag a tű, de csak 5 mp az egész. Több szempontból is jó, a gazdi (elvesztés) és a kutya (állatkínzás esetén számonkérhetőség) érdekeit is szolgálja. Jó ha van.
@Canniball: A veszettség elleni oltás is kötelező, de állítom, hogy a kutyák fele sem kapja meg. Ha nem tenyésztőtől veszel kutyát, esélytelen a chip (tenyésztőnél sem száz...).

-
Bencus88
nagyúr
Csak, hogy eltereljük a témát.
Mit szóltok most a kutya adóhoz?Vagy gondolom ti ezt már kitárgyaltátok itt. -
Bencus88
nagyúr
válasz
opeter87
üzenetére
Értem téges is megértelek, én így látom lehet később változik a véleményem csak ez a chipes dolog nekem túlzás.Oké fejlődik a világ, lassan már belénk is chipet akarnak majd építeni, hogy ne keljen személyi.Ez nekem egy rossz irány a fejlődésben.Megpróbálok rá nagyon vigyázni óvni megvédeni mindentől.Én is elolvastam most mindent a chipről bbevallom eddig nem volt túl tiszta ez a dolog.
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Elfogadom a véleményed.
De bármikor elszökhet, kifuthat, stb. akkor felbecsülhetetlen lehet egy chip ez tény.
De van még egy tény: a chip beültetése kb. 6 másodperc volt nekünk és nem fájt és semmi baj nem lett a kutyának. Ha a kutyának baja van a chiptől, akkor ott az orvos hibázott valahol, sztem.
Mondom ezt úgyhogy eddig két kutyámba tettem chipet és az ismeretségi körben (pl. kutyaiskola) soha nem hallottam olyat, hogy valami baja lett volna a kutyának. -
canniball
nagyúr
Anélkül hogy bele kívánnék folyni az eszmefuttatásba: rosszul tudom hogy kiskutyát egy ideje csak chipelve szabad továbbadni?
-
Bencus88
nagyúr
válasz
opeter87
üzenetére
Oké elsorolom az én indokaimat is:
Nem szeretnék fájdalmat okozni neki olvastam járhat egy kisebb fájdalommal.Lehet sötét középkorú mentalitásom van, de én nem tartom szükségesnek.Persze ezt te is meg én is máshogy látjuk ezért vagyunk emberek és ezért különbözünk.1;Nem fogok külföldre menni a kutyussal.Ritkán vagyok külföldön és ha mennék is nem hinném, hogy egy nagy roti élvezné a több órás utazást, és vannak itthon akik vigyáznak rá ha 1-2 napig távol lennék.
2;Van nagy udvarunk körbe van véve a kapu be van csukva ezek alapvető dolgok és figyelek rá, hogy ne kószáljon el.Plusz nem egy nagy városba élek ismer mindenki mindenkit, de ez nálam 100% hogy nem kóborolna el.
3;Oké gyorsabb, de van időm kivárom ezen nem fog múlni.És most nem a pénzről van szó.
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
A chipnek sok jó oldala is van.
Az én személyes indokom a chip mellett:
1. Csak így lehet külföldre hivatalosan vinni a kutyát (EU), pl nyaralásnál
2. Bármikor elkószál stb. a nyakörvet a legkönnyebb letépni, bármibe beleakad és akkor már csak a chip marad
3. bármilyen állatorvosnál, munkakutya vizságán könnyebben azonosítható a kutyatöbbet nem tudok.
és a kutya életében 1x kerül kb 4-8 ezer forintba.
de mindenki maga dönti el, hogy van-e vagy nincs. -
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
"De chip?ááá én nem fogok bele ültetni semmit."
Igazad is van. Hallod szerintem oltást se adjatok neki. Úristen belszúrni a kutyába? Az oltásnál meg mennyi cuccot belenyomnak má???
Nembaj ha többet nem veszlek komolyan és nem kívánok kommentálni a sötét középkort tükrőző mentalitásodra?
Szerk: a fentebbi komented csak alátámasztotta a véleményem.
milyen gyógyszerre iszol? mert azt a kombót tuti kihagyom. -
Bencus88
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
persze persze nem vagyok hülye ha látom rajta hogy nem úgy viselkedik mint ahogy szokott szaladok csak nagyon féltem és megkérdeztem, de tök normálisan viselkedik.És szerintem melege van itt fen a szobámban.Most levittem előszobába el is aludt.
nem feltétlen volt fő szempont az olcsóság plusz nem volt olcsó, de tesóm is hozzájárult meg szüleim is áldoznak rá nincs vele gond.De chip?ááá én nem fogok bele ültetni semmit.
-
opeter87
senior tag
válasz
Bencus88
üzenetére
Az én véleményem az, hogy egy kutyát el kell vinni akár 100x állatorvoshoz addig, míg nem ismered ki a kutyád (nem a fajtát, hanem azt ami a tied).
Nekem most két éves a goldim, de kb 10x voltam "feleslegesen" dokinál, mert nem ismertem.
Mára már kiismertem annyira a kutyát, hogy tudom mikor "kell" elvinni.
Ez egy nagyon nehéz folyamat. Sok odafigyelést igényel és a legapróbb részleteknek is fontos szerepe lehet.Normális, hogy nem tudod hogy megfázott-e, hiszen nem ismered a kutyád. Nem tudod milyen a normális orr nedvessége. (vagy éppen előtte ivott, vagy a kertben hozzáért valamihez, stb.) És amit most tapasztalsz az jó-e vagy sem. Ezért én is inkább százszor elmennék a dokihoz.
-
válasz
Bencus88
üzenetére
Erre szoktak mondani, nem vagyok annyira gazdag, hogy megvegyem az olcsobbat. Egy problemas kolyok tizszer annyiba is kerulhet, szoval ez nem jatek. Nezesd meg dokival a kolkot szerintem es ha nem ok, add vissza inkabb most.
Remelem amugy, hogy nincs vele semmi gond, de fo a biztonsag. -
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
a nedves hideg kutyaorr az normális... a takony az más... A szapora légzés relatív és megesik a előtte mozgott, bezabált melege van bármi.
Ettől független orvos. Bemutatkozol megmutatod megnézi rendben e minden. tetetsz bele chipet ami mivel az olcsóság volt a fő szempontod gyanítom nincs benne....
Szerintem.
-
Bencus88
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz
Bencus88
üzenetére
Állatorvos.
és mielőtt megin bunkónak leszek titulálva genetikailag nem értem az ilyen postokat. Nem kapcsol be a fényképezőgépem. Mi lehet a baja micsináljak? A válasz szervíz.
Ha valami nem stimmel a kutya viselkedésén működésén akkor állatorvos. Inkább vidd el feleslegesen 10szer mint 1szer ne vagy későn. De nem is értem hogy ilyeneket le kell írni.
-
Bencus88
nagyúr
Jól van köszönöm aranyosak vagytok nagyon vigyázok rá nagyon szeretem
Figyelek rá majd képek még lesznek
-
Bencus88
nagyúr
Kiskutyám, Ráfi

-
válasz
fattyu
üzenetére
Hat az onkormanyzattol valszeg es ahogy irta is, a mentes/befogas, meg mellette jarhatnak a varost es ami olyat latnak, agyonbuntetni aki nem megfeleloen banik az allattal, vagy azonnal elkobozni.
----------------------------
Ott a kovetkezo cikk, en is most olvasom csak:
-
fattyu
veterán
háát nem...
Nem megyek bele pontonként de két dolog fogott meg.
Védett hungarista fajták felkapása: Hát igen. Eleddig jószerivel ismeretlen erdélyi kopót hogy lehet német juhász szintre szétba@cni...
A másik hogy ide állatrendőrség kéne... :S Kitől kapnák azok a lét? Na és akkor ők mire mennének rá? Nem a büntetgetésre mint a közterületesek? Tudom írta hogy nem a zaklatás lenne a cél de valahogy nincsenek illúzióim.
-
Nagyon jo kis cikk, olvassatok el:

-
Kidus
őstag
Ujabb kep Vincentrol, besegitett a fozesbe, o volt a fo chef

Megjott a dns teszt eredmenye is, labrador-weimari vizsla a draga, meg egy kis ujfundlandi es perzsa agar is van benne

-
fattyu
veterán
válasz
Silencer83
üzenetére
mint ph addikt nem kéne már tisztában lenni pl azzal hogy 5 percen belül raádásul ugyanarról a témáról mi a fenének nyitsz három postot és miért nem szerkeszted???

Amugy helyes dögök

-
Silencer83
addikt

Body
-
Silencer83
addikt

Tyson papa -
Silencer83
addikt
-
fero02
nagyúr
Él és virul szerencsére!
Végre elsajátította a fiús pisálás fortélyait, gittelés után rugatja a földet, szagolja a szuka nyomokat, saját gondolatai támadnak, néha makacskodik...felnőtt na! 
Perpill még a vedlés utolsó stádiumával küzdünk, brutális mennyiségű szőrt szedek ki belőle. Most már végre csak a segge tetején, meg az oroszlán sörényéből hullajtja. Amúgy jól megritkult.
Nem friss kép, de majd csinálok ha tudok (sötétben megyek és jövök melóból).
Azt h miért nem figyeltem erre a topikra, azt magam sem tudom. Minden nap vagyok a ph-n, de vmiért kikerült a látókörömből. Mostanában eléggé el vagyok kalandozva.

z00li: nem csodálkozom. Oltassátok be, kapjon féregtelenítőt, legyen egy eü könyvetek és engedjétek közel magatokhoz. Biztosan remek családtaggá fog válni.

kenwood3: köszi a kis majom nevében is.

-
z00li
senior tag
-
fero02
nagyúr
Ma este arra értem haza, h az ebedli jobb szeme full vörös és a kötőhártyája atom módon be van durranva, szabály szerűen ki volt dülledve az alsó szemhéján.
Elmentünk dokihoz, azt mondta, h valószínű beverte vhova, vagy nekiment/megszúrta vmi gally/bokor/virág/akármi szára.
Garasone szemcseppet kapott, napi 2-3 alkalommal kell 1-3 cseppet bejuttatni a szemébe. Ma volt az első adag, hát nem volt egyszerű.
-
Na az ilyenek el tudjak cseszni a napomat:
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
A chipelt es ivartalanitott volt eredetileg is, de nekem is utana kellett most neznem, itt jott elo a tema legeloszor: [link]

-
Bibby
addikt
Igen, ez a másik, hogy akkor van értelme ha erre a célra van fordítva: kutyafuttatók létesítése, menhelyek segítése stb stb.
Most nyilván ezért szar az egész, mert egyrészt akkor jön amikor már mindenkinek üres a zsebe, másrészt meg egyértelmű hogy csak plusz pénz kell a költségvetésbe.De akkor is, az ebadó önmagában véve egy jó ötlet is lehet.
-
Eagl3
veterán
Áruld már el, mégis mi a tökömre fizessek adót? Mit nyújt nekem az állam kutyatartás ügyben? Egy rohadt kutyafuttató nincs a városban ahol lakom, ellenben minden egyes utcában van egy játszótér nagy kutyát sétáltatni tilos táblával a közepén, ahol 10-ből 9-szer egy gyerek sincs.
-
kenwood3
addikt
"Több tucat állattartó érdeklődött nálunk az elmúlt napokban, hol helyezhetné el a kutyáját, bevallották, hogy az ebadó miatt inkább megszabadulnának az állattól"
Tudtam, hogy ez lesz. Ráadásul ez még a jobbik eset, mert ők legalább menhelyre vinnék őket, de sajnos a többség inkább beteszi a kocsiba és elengedi 10-20 km-rel odébb
. Lesz itt annyi kóbor kutya, hogy nem fogják győzni őket befele fogni 
-
fattyu
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sztem eredetileg az ivartalaított ÉS chipelt volt benne.
-
fattyu
veterán
Öcséééém
A kutya ami előre megy nem agresszív max neveletlen.... A két dögöm sem ad utat. Napjában 3szor esek át rajtuk és ott vigyorog és nyal pofán.de a szakértő szerint agresszív lesz...
arra meg ide a rozsdás bökőt hogy az agresszív címke felülírja majd az ősmagyar fajtát meg a menhelyit meg az ivartalanítottat is.
Amugy az is muhaha. A komondor meg a kuvasz az főleg sose hallott dolog hogy hajlamos legyen agresszióra...
Amugy meg ezen az alapon ha bejön majd a hatósági majom és a kutya az OTTHONBA lépő idegent morgással ugatással köszönti máris megy a 20ks csekk??? :S
Nem lehetne mondjuk kamerábahazudtunk adót inkább?
Ja és jön majd a hamis törzskönyvek tömkelege. Pl a boszeronjaimra rá lehet fogni hogy erdélyi kopó
innentől az összes dobi roti meg minden fekete cser az erdélyi kopó lesz és így tovább. -
Egy agresszív tacskó is veszélyes az új törvény alapján
Az állatorvos szerint olyan jelekből lehet észrevenni az agressziót, mint például, hogy a kutya rendszeresen az emberek előtt megy be az ajtón, és nem ad utat másnak, vagy rendszeresen az egyik családtag ágyában akar aludni, és csak morogva hajlandó elmenni.

-
Bencus88
nagyúr
Elvileg ugyan az és akiktől vesszük is megbízhatóak
Jaj alig várom pénteken megyünk érte úgyfest
-
Bencus88
nagyúr
Most kaptam egy új képet a kutyusról.Szerintetek ő ugyan az a kutyus?Elvileg két hét eltérés van a kép között:[link] Légyszi segítsetek nem akarom átb@szanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Linkeljem a tápom adatait? Leírtam. Túltehetnéd már magad ezen. Az a Te fűrészporod, Én maradok az enyémnél (ja, abban nincs sajnos 0,5% cukorrépa apríték, de a kutyám szereti a körtét, az ér?
).
Nem győzzük meg 1mást, ne is túrázzunk ezen. 

Latom jo borben van az ugyved ur!