Hirdetés
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mexicanraven
üzenetére
Nekünk körzeti van.
-
máyköl
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Sajna nem arrafelé vagyunk...
-
máyköl
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Messzebb van csak, utazást meg nem csípi a kutya.
-
máyköl
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Átnézésre, arra, hogy megállapítsa, "kutyabaja".
-
máyköl
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Egyszer voltunk nála, marha sokat kért. Ha nincs komoly benne, ezt most kihagynánk.
Idiofil: Nem valószínű.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor hogy segítő szándékom eljusson hozzád:
Nem hallottam még olyanról, hogy valaki óval intett volna, hogy a kutyám dinnyehéjat egyen.máyköl:
Hát ha nagyon melege van, akkor nem esznek sokat. Esetleg napközben tud-e úgy enni valamit, hogy Te ne vedd észre?
Amúgy az, hogy füvet eszik és hány, semmi extra nincs benne. Más dolog nincs? Tehát levertség, reszketés, stb?
Mert ha nincs, akkor szerintem nincs gond, de egy szakember biztos jobban meg tud nyugtatni
-
máyköl
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nincs most erre 30.000Ft. -om.
-
máyköl
veterán
Sziasztok!
Picur 1-2 hete nagyn keveset eszik. Alig egy pici kutyaszalámit evett összvissz. Füvet kezdett el ma enni, majd hánytatni kezdte el magát, és valami citromsárga savas dolgot hányt.Ötlet? Mi lehet ez?
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem nem

-
Winner_hun
félisten
Görögdinnye héjját baj ha megeszi a kutyám? Eddig baja nem lett tőle, remélem nem is lesz
-
zenwalk
senior tag
a bal oldali lesz az enyém

-
törölt tag
Valakinek van Fekete törpe uszkárja?Nekem van,imádom
Deni a neve. -
zenwalk
senior tag
Akkor körbenézek hátha van felénk kutyaiksola. Oltásokkal kapcsolatban tudnátok segíteni? kb annyit tudok róluk amennyit most leírtam

-
Idiofil
aktív tag
válasz
zenwalk
üzenetére
Hi!
Úgy van, ahogy canniball kolléga mondja, törzskönyvnek semmi köze a kutyaiskolához, nyugodtan lehet vinni tanítani, de majd gyanús, hogy következő tavasszal. Alap szakirodalomból szinte bármelyik jó. Amíg kicsi, napi 4 kaja. Ami nálunk bejött, főtt rizs, egy pici áztatott táp, egy teáskanálnyi kefir, néha egy pici méz. A tápból alapjában véve annyit érdemes tudni, hogy amíg intenzíven nő, érdemesebb jobb minőségű tápod adni neki, ha már megáll/lelassul a növés, akkor lehet egy kicsit lentebb adni. Szerény véleményen szerint a Brit táptól lentebb nem éri meg menni. Személyes tapasztalat: kicsi korban ProPlan Puppy Sensitive. Lazacos rizses, apró szemű, finnyás kutyát is szokták szeretni. Nagyon jó beltartalma van, és amíg keveset eszik a napi etetés sem nagy költség. Fűszereset se túl sós kaját ne adj neki. Amúgy dalmatákkal nem tudom mi a helyzet, de szerintem amit elmondta, az szinte minden fajtára igaz. 1-1,5 éves koráig mehet a junior vagy puppy táp, de ne vegyél meg 2 zsákot, mert ha pár nap múlva valamiért nem válik be, akkor csak macera van vele. Lehet venni 1 kilósat, vagy kimérőset, tesztelni tökéletes

Ha kérdésed van, írd be, próbálunk legjobb tudásunk szerint segíteni
Üdv köztünk
Szerk:
Igen, nem minden gyártó szedi külön a puppy és a junior tápjait, de szét kell nézni. Puppynál méginkább, de juniornál is most a 30/20as arányt mondják a jónak, tehát 30% fehérje, 20% zsiradék. Oda kell figyelni, mert nem elég a százalékos megoszlást nézni, az az optimális, hogy ha a fehérje legfőbb forrása állati eredetű. -
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Jövőhéten fogok kapni egy 2 hónapos dalmata kiskutyát. Mivel nincs törzskönyve a kutyaiskola kilőve ezért szeretnék venni egy könyvet ami elég részletes. Például még azt sem tudom, hogy napi hányszor etessem és hogy mennyi kaját adjak neki. Tudnátok ajánlani szakirodalmat? A másik dolog pedig az, hogy milyen tápot vegyek neki? Pár hozzászólással fentebb láttam ezt a tápot. A képen az van, hogy adult, viszont alatta 2 sorral az, hogy junior kutyáknak. Most akkor melyik?
12790 Ftért 2x15kg adnak?
Köszönöm a segítségeteket. -
canniball
nagyúr
válasz
Recon666
üzenetére
Sarokülő.

Varoz!
Megvilágosodtunk, köszönjük!
Lauda!
"Mennyire latszik, hogy a melle/nyaka nem lett kikefelve..."
Jó hogy ezt hozzátetted, már azt hittem durva pajzsmirigy problémákkal küzd.
TheSilencer!
Az azért milyen durva már hogy csak azért növesztette aránytalanul nagyra a fejét, hogy sokkal nagyobb vigyor férjen az ábrázatjára...
-
Silencer83
addikt

joreggelt

valoban gyonyoru az osszes kutyi
-
Bjørgersson
félisten
Szép minden kutya.

-
-
Bjørgersson
félisten
Bubu meg akkor is ad pacsit ha nem kér senki, ha meg azt mondod hogy 'másik', akkor a másikkal ad.

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
A rendorkutya meg be is csukja: [link] 
-
Tothgera30
veterán
-
ladybug
őstag
válasz
kenwood3
üzenetére
Szegény gyerek, sz@rrá ijedhetett. Viccesen néz ki, meg minden, de ha egy gyerek ezt átéli, az komoly megrázkódtatás neki.
Gondolj csak bele... csups kedves, aranyos és játékos 6-7-8 (mit tudom én) kutya, aztán egyszercsak letepernek a földre.
Cseppentős bolha- és kullancsirtó: tényleg nincs 100 %-os védelem, de a drágábbak hatásosabbak.
-

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nincs tokeletes recept sajnos. Ki kell probalni oket.
Ja es tokeletes vedelm sincs
, rajt a scalibor, akkor belemegy a toke melle a kis rohadek. De a pofajaban is volt multkor. 
-
Bjørgersson
félisten
Az ilyen nyakra csepegtetős bolha és kullancs riasztók mennyire hatásosak?
-
kenwood3
addikt

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Utana kellett volna kutyat tartani.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A konzerv is egy hulladek, raadasul draga. Vegyel tesztat, rizst, leveskockat es fozz huslevest, abba kifozod a rizst, tesztat pl.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha szabad közbeszólni, attól még a maradék is jobb.
Igazából bármi jó, ami nem túl fűszeres/hagymás. Amúgy zöldség/gyümölcs/rizs/tészta/húsmaradék.
szvsz -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Vehetnel neki normalis tapot is.

-
Bjørgersson
félisten
-
Idiofil
aktív tag
Milyen méretet, medium?
Itt nagyon bevált. Szőre sokkal fényesebb lett, a xyz formája, állaga, mennyisége optimális.
Illetve az ára is jó
Majd kíváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalat.
Amúgy ha normális tápot kap, nem kell neki adni külön vitaminokat, kivéve speciális esetben (betegség, stb)
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha jovo nyaron talalod meg? Figy, keresd meg ma delutan vagy vidd el kozmetikushoz. En nem adok neki, ellenben a tapban bent van.
Rendeltem ma 2 zsak brit premium adultot, elvileg holnap megjon.
Lompos48 Sajnos igy van.
Enne a dognek is ugy megbujnak a nyakaban a k@rva dus szorben, hogy az istennek se veszed eszre.
De tegnap elott szedtem ki a toke mellol egyet, ott meg soha sem talaltam eddig. 
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Na akkor mikor teszed rendbe a szoret?

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A kullancsnak semmi koze a bunda meretehez.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ez a baj, hogy igy allsz hozza. Egy allatot gondozni kell. Ha belemegy a kullancs es nem hagyja, hogy kiszedd, akkor bent hagyod? Eszem megall.

Nemet Juhasz.
-
Bjørgersson
félisten
-
Varoz
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ja értem.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mar elnezest, de mi az, hogy nem hagyja es akkor nem csinalom?
Az enyem se hagyja, ezert bekabitom zselevel, de akkor is rendbeteszem a szoret. -
-
sp@rtan
senior tag
Tudom, kutyás topic, de máskor is volt már szó macskáról. A múltkor is írtam, hogy Szurok valahogy megcibálta a macskánkat, eltört a farka immáron másodszorra. Egy hete majdnem megfulladt a kajájától, 5 perc fuldoklás után visszaköhögte valahogy. Mellékesen 15 éves.
Erre, tegnap este jött haza, és elütötte egy autó... Hazahoztunk, külsőleg nem látszott rajta semmi, csak hogy liheg, mint a kutyák. Elvittük az állatorvoshoz (este 10-kor fogadott, és segített nekünk!). Azt hittük, hogy el kellesz altatni, de a doki azt mondta, hogy semmi okát nem látja. Megnézte a szívét, tüdejét gerincét, azok rendben voltak. Csak a sokkot (tág pupilla, meg a lihegés) látta rajta. Azt mondta, hogy 24 órán belül el kéne dőljön, hogy megmarad-e. Megmondom őszintén, én nem sok reményt fűztem hozzá..
Erre ma reggelre járkál, eszik-iszik, nyávog dorombol.
Ugyan látszik rajta, hogy kicsit fél, meg az egyik lábára nem nagyon bír támaszkodni. Reménykedem, hogy most már jól lesz. 
Off vége, cserébe kerítek Szurokról képeket, szerintem vagy fél éve nem raktam fel újakat.

-
Tothgera30
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szépek, nekünk is volt anno két pulink, bár nem volt így "összeállva a szűrük", mondjuk gyakran voltak fürdetve, nyírva.
Alvin kutyus és egy Cirmos cica.
-
Varoz
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Bubunak a szőrét nem kéne rendbe tenni?

-
Bjørgersson
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Ismerős.
Általában este hatkor van nekik vacsora, bár ebben a melegben olyan nyolc körül adok nekik, de Ő már öt körül betáborozik az ajtó elé, fél-hatkor pedig szolidan el kezd sírdogálni, mert ugye az éhhalál küszöbén áll.
Az pedig már egy másik történet, amikor meglátja hogy nyílik az ajtó, a kezemben pedig ott a két tányér. Helyből simán felugrik a vállamig. 
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nehezen, türelemmel. Kanok esetében (plusz egyéniség) szinte lehetetlen.
Ha a kedve szerint enne már rég gurulna. A falánkság egy enyhe angyali kifejezés az ehetnék-ségére. A standard felső határán mozog (16kg). -
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Köszönöm, jövő szombaton lesz kétéves.
Ilyen melegben nap közben nem szoktam zaklatni, gondolom nélkülem is van elég baja, vacsora után viszont 1-1,5 órát kint vagyok vele/velük. Bár Bubu utána szinte egyből megy is vissza a 'törzshelyére'. 
Lauda: Ahogy a srác is mondja a videóban; NO!

Egyébként kinek milyen kutyája/kutyái van(nak)?

-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nagyon szép a biglid!

Azt ne veszítsd szem elől, hogy ez a fajta nem szeret unatkozni. Folyton hülyeségeken, játékon, "rosszalkodáson" jár az esze. Foglalkozni kell vele, sokat. Másképp a fejedre nő. Főnökké avanzsál!
A másik kutyus jelenléte jót tesz neki, tulképp mindkettőjüknek jó a másik társasága. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
Tothgera30
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Fényképek jöhetnek...

#12899 kovy29: Egész nap pihen/alszik, estére játszás van, ha én is bírom, akkor séta
. -
Bjørgersson
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

A nyaka nagyon baro, faxa dus a szor. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Ha kinyitom, így is beül magától

Bár ugye ő 'bronzkoszorús kutyatenyésztő' szóval ő minden tud róluk akár még kínaiul is..