Hirdetés
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
Újabb sztárvideó. Itt látható az anya is és a pumink. Anyuci próbálja fegyelmezni a fenevadat

-
rien
senior tag
Nem tudom volt-e már? Annyira aranyos

Joker Eilat belvárosában lakik, és minden nap gyalog megy ki a néhány kilóméterrel a város határán kívül található delfin öbölbe. Először csak nézte őket a mólóról. A delfinek is kiváncsiak voltak rá, és hamar összebarátkoztak olyannyira, hogy Joker később már együtt úszott velük. Záráskor pedig a bejáratnál megvárja a dolgozókat, beül velük a kocsiba és visszamegy velük a városba. Nem a dolgozók hívják, magától választja ki, kihez csatlakozik.
Egyszer Joker eltűnt. Hiába várták, nem jött. Keresni kezdték a delfin öböl honlapján és hirdetést adtak fel az országos napilapokban. Néhány hét elteltével hírt kaptak felőle: rossz fuvart választott, és egy farmon kötött ki, körülbelül 100 kilométerre a várostól. Visszahozták és azóta is kijár minden nap a delfinekhez. Sok pénzbe került a keresése, de a delfin öböl dolgozói boldogok voltak, hogy újra velük lehet a fura családtag.
-
A Ronin most scalibor nyakorv es frontline csepp van. De sokan hasznaljak az advantix cseppet. Probald ki es meglatod, manapsag tenyleg ajanlott megduplazni a vedelmet. Bar ez fugg attol is, hol korical a kutyad, mennyit es merre jartok setalni.

kircipeti Koszoni szepen!
Igen, allitolag valami bakteriumtol gyulladt be a helye, ahol befurodott a lababa. Lenyirta es fertotlenitette a doki, erre kapta az injekciot es a tablettakat is, plusz napi ketszer kell kennem betadine kenoccsel. 
-
henesa
aktív tag
Nem ismer valaki esetleg bács megyei embert aki drótsztőrű vizslával foglakozik vagy csak van neki / és van szaporulat /nem kell törzskönyv de fajtiszta kéne

-
Na vegeztunk, minden okes szerencsere. Kapott szurit, meg tablettakat, raadasul bele is lepett valamibe az este, ugyhogy azt is rendeztuk egyuttal. Nem volt konnyu megfogni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyebkent azt mondta a doki, hogy a rokaknal mehet csak be a bor ala a kullancs, kutyaknal sosem. Ezeknel csak a feje es azzal vihetett be valami fertozest, amitol bedagadt/gyulladt neki.
-
Gyick
őstag
a szuka dobermann-ok mennyire szökősek?
-
A Roni jobb elso lababan is talaltam egy befurodott kullancsot.
Megvan neki duzzadva, de mar nem el szerintem. A vege kicsit kint van, de nem bantom, majd holnap kiszedi a doki. Szerencsere nem piszkalja annyit. -
lorcsi
veterán
kiszökötta kutyánk, kikaparta a keríts alatt
majdnem egy órát voltam oda megkeresni, de semmi
-
LOTR
addikt
válasz
total90
üzenetére
sziasztok
most olvasom, hogy több kutyánál is van amikor hátul az oldalánál, a feneke környékén valamelyik vagy mindkét oldalon kirnyalogatja/rágja a szőrt
attól függetlenül, hogy a te kutyádnál (ami ne mtudom milyen) kullancs miatt volt, ez a dolog a németjuhásznál gyakori - más fajtáknál nem tudom mennyire
nekünk annak idején az állatorvos azt mondta, hogy a bűzmirigyei miatt van
elvittük orvoshoz az rendbetette, talán valami oltást is adott, akkor egy darabig jó volt, majd kezdődött elölről, évente 1-2x biztosan előjöttGabN73
szerintem nem kell félni, így képről úgy tűnik semmi gond nincs vele, a mi kutyánknál finnyásabbat nem láttam, pedig volt állateledel boltunk is, akkor kapott még a legdrágábból is, ugyan úgy nem kellett neki
, néha meg mindent megevett, nyáron a fagyasztóból közvetlen kivett csirkelábat nagyon szerette, olyan volt, mint a ropi -
kircipeti
senior tag
En azt irtam, hogy vekony, az nem ugyanaz. Nekem a kepek alapjan nem tunik sovanynak, csak a vekonyabb tipusba tartozik. Merjel neki egy marmagassagot es egy sulyt.
Tippre a marmagassaga tobb lehet a 65cm-nel valamivel a sulya pedig 35kg korul mozoghat, ezert tunik vekonynak.Itt van a fajtaleirasa:
18.1. Kanok:
Marmagasság: 60 cm-tól 65 cm-ig, ideális: 63-64 cm
Testsúly: 30 kg-tól 40 kg-ig -
Bibby
addikt
Próbáltad már azt a verziót, hogy többet adsz neki enni? Tudom bonyolultan hangzik nagyon, de hátha...

Itt van egy kép valamelyik régi hozzászólásodból. Azért ez nem kóros.
-
GabN73
addikt
3-4 éves németjuhász,féregteleníteni mindig szoktuk,oltani is, ételmaradékokon és tápon él (utóbbiból válogatós) Első 3 évében rendszeresen vittem sétálni,futtatni az erdőbe,hol én hol apu.Miután összeszokott a tyúkokkal,a kenelből kiengedtük,hátsó udvar egész nap,elsőudvar ha hazajövök úgy kb du 3 tól az övé.Nekem kevesebb időm lett rá,de apuval szinte mindig eggyütt van...
képek nemsokára,vagy az eddigit amit megmutattam.Akkor is írta valaki hogy sovány -
GabN73
addikt
sziasztok.Kicsit rég kérdeztem már,de rendszeresen nézem a topicot,grat a kutyusoknak,gazdiknak.
Nos "hogy tudnám felhízlalni" egyetlen drága németjuhászom? Kicsit soványnak találom,sokan mondták már ha testesebb lenne lehetne vinni versenyezni.Elsősorban nem szerekre lennék kíváncsi... -
(#6060) kircipeti & (#6063) Lauda
Köszi. Ilyen jelenségről én sem hallottam még és a doki is mondta, hogy ez baromi ritka dolog. Nem tudom miért és hogy keveredett be a bőre alád, de bement
(#6064) deicide
Köszi...Ma egyébként délután voltam kint vele, még laza az altatástól, de már kaptam egy nyakon nyalást, jelezvén, hogy kezd rendbe jönni

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Minek huzod annyit, rakd ra ma.
Lesz benn ne aggodj. En tegnap este szedtem ki belole egy felig szivott, elo kullancsot, a scalibortol 2 centire es van rajt frontline is. Ez van. Viszont nelkuluk 10-szer ennyi lesz rajta, szoval kell na. -
Winner_hun
félisten
Én ma hoztam meg az advantixot, majd holnapután rárakom. De ha ennél is találok a kutyában kullancsot úgy, ahogy a frontline-nál akkor elfelejtem ezeket a "csodaszereket"

-
kircipeti
senior tag
válasz
total90
üzenetére
Jobbulast Pocoknek is! Ilyenrol meg nem is hallottam. Szerintem a szore miatt ne aggodj, biztos kino neki.
Nekunk a napokban jart le az Advantix. Viszont a Kiltix-unk tok uj. Mondom megnezem, hogy mit tud egymaga... Tegnap talaltam is benne kullancsokat, ugyhogy azt hiszem, hogy a Kiltix onmagaban kb semmit sem er. Toltunk is ra Advantixot, most par napig pihi van.
-
macikos
addikt
válasz
total90
üzenetére
Nekünk a moszkvai őrkutya kitépkedte hátul, a farka fölött a szőrét, vérzett is, ez volt 3-4 hete. Már szépen begyógyult a bőre és kezd nőni a szőr is.
kircipeti: Már csak egy van
Amelyik a videón ugat, az elment az új gazdijához 4 napja. A másik komorabb és sokkal durvábban játszik. Biztos finom kutya lesz
Amelyik megmaradt, arra még vár a féreghajtás. Már volt kétszer, csak úgy ömlött ki belőle a sok giliszta. Még biztos van benne. -
Ma Pöcökkel megjártuk az állatorvost, volt egy kis beavatkozás
Beszedett egy kullancsot, bement a bőre alá és az éjszaka véresre harapdálta, ahol a kullancs motoszkált. Ki kellett vágni belőle. Most le van nyírva a fenekénél a szőr és van egy tapasz rajta. Még lábadozik, nem régen kelt fel, mert el volt altatva. Eh... pedig jól indult ez a májusi hónap.
A pláne a dologban, hogy van nyakörve is a kártevők ellen, meg még az állatorvosnál ajánlottak egy folyadékot is, amit rá kell önteni és 3 hónapig véd. Ennek 2 hete...
Volt már valakinek hasonló esete? Mit gondoltok, mennyi idő alatt nő ki majd a szőre megint? -
macikos
addikt
Kis "tökmag" 5 hetes kiskutyáink, kaukázusi-moszkvai párosításból

[link] -
chungee
addikt
Kérdés.
Kb. 1 hete tűzel, és most 2 napja a nemiszervéből kilóg egy 1,5 cm hús darab. Nem sírt vagyis nincs fájdalma. Csak kellemetlen neki, amikor ül. Nem tudom mi a fene ez.
Adatai: dalmata keverék, 8 éves, kb. 40kg tömegű, nem ellett életébe, nincs ivartalanítva. Kutyusom
-
-
enemy107
senior tag
válasz
kircipeti
üzenetére
Nekem is szukám van most előtte volt ilyen bika kanom.Elég érdekes szinnel rajzos-ordasnak titulálták.A mellétől az egész hasa világos volt a tobbi meg rajzos.Pon ellenkező szinekkel mint a tied,mintha negativot néznénk.Szegény 5 éve meghalt.Tudod hiszen juhászod van az a fajta volt akit az alapokon meg a rendes fogáson kivűl nem kell tanitani semmire mert tudja.
-
kircipeti
senior tag
válasz
enemy107
üzenetére
Hali!
Koszi, bar itt a topikban Lauda forumtars Ronija talan meg bikabb is. Kutyasuliban is meg szoktak jegyezni, hogy milyen jo eroben van. Altalaban a vekonyabb tipusuakbol lehet tobbet latni mostaban, akikrol mindig azt hiszem, hogy szukak

Mindig unokatesom juhaszahoz szoktam hasonlitgatni, aki joval nagyobb nalunk, de mivel nem mozgatjak igy izomzatban sehol sincs szegeny...
-
kircipeti
senior tag
válasz
hegeanabol
üzenetére
Koszonom! A balos az enyem. Mondjuk mar teletomtem a topikot keppel rola

deicide: nem tudom, hogy raneztel-e azota az allatis fotopalyazatra, de egy vicc, ami ott megy. Szerintem a telefonkonyvet felcsapva csinaltak egy csomo kamureget es arrol szavazgatnak az elollevok (1,2,5-ik helyezetre gondolok pl).
-
Bibby
addikt
Kezdetben még nem is sárgul be a kutya, de a vizelete nagyon sötét színűvé válik, teljesen kókadt és étvágytalan.
Ha tényleg jól ismered az állatot akkor könnyű kiszúrni ezeket a jeleket.
Nálunk vérvizsgálatra sem volt szükség, ezekből a tünetekből meg a lázból egyértelmű volt. -
deicide
veterán
válasz
tr00p3r
üzenetére
Szia!
Nem a nyakörvtől lett bágyadt, volt benne kullancs, többször is, mert a scalibor hatóideje már lejárt, ami akkor rajta volt. Csak ez az első kullancs, ami rosszindulatú volt. Az orvos nem tudom hogy állapította meg a fertőzést, mert nekem el kellett mennem otthonról, asszony volt vele. Lázas volt, az biztos, de hogy mi más jegye van a fertőzésnek, azt nem tudom. De az imizol másnapra helyrerakta.
-
tr00p3r
addikt
válasz
kircipeti
üzenetére
Most beszéltem a feleségemmel és az ő kolléganőjének is babéziás a vizslája.
Bágyadt volt, nem evett és nem ivott. Vérvizsgálat volt nála is. Most infúziót kap a kutya. A kullancs meg Scalibor nyakörv mellett szívta meg magát....
Tudom, hogy nem életbiztosítás a nyakörv, de azért mégis elgondolkodtató. -
kircipeti
senior tag
válasz
tr00p3r
üzenetére
Allitolag ha talalsz benne kullancsot, akkor azt jo megorizni par napig (en nem birom orizgetni, mert duhomben felgyujtom
de azert remelem nem lesz belolem sorozatgyilkos), mert abbol ki lehet mutatni, hogy mi a baj.Egyik ismerosnek, akinek szinten babezias lett a kutyaja, meselte, hogy volt vervizsgalat utana, ami kimutatja, hogy karosodott-e valamelyik belso szerve. Sot, kapott valami maj/vese (nem tudom, hogy melyik) erosito injekciot is.
Winner_hun: legalabb valami kullancs nyakorv legyen rajta allandoan, egesz evben, minden nap.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Eleg bator vagy hallod, en mar 2 honapja levedtem a Ronit.
(#6030) tr00p3r Gondolom az orvos tudta.
-
válasz
deicide
üzenetére
Köszi
Valóban életteli kutya, de néha már nagyon
Vannak olyan pörgős napjai, hogy nem lehet vele a lépést tartani 
Szép a kutyád, a képek alapján nagyon jámbornak néz ki. Na, az enyém is olyan, hogy idegeneket csak addig ugat, amíg oda nem mennek hozzá. Aztán ugrál, nyal, fekszik...
(#6024) kircipeti
Jobb oldali kutya mennyire laza
Simán whatssssup kinézete van ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Miert nincs?

-
kircipeti
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Orulok, hogy jol van.
Winner_hun: grat a Brunonak. Mar mi is ket evesek vagyunk am.
Van rajta valami kullancs elleni szer? Nemelyik jo szokott lenni szunyog ellen is. Mondjuk a Gonzo repteben levadasz maga korul minden repulo lenyt
Egyik este becserkeszett egy cserebogart, majd a fuben osszenyomta a kis testevel 
-
deicide
veterán
Nekünk elmúlt a scalibor hatása, ezt egy kellemes babézia adta a tudtunkra. Amikor egyik reggel a dögnek kidobtam a párizsit és nem ment utána, tudtuk, hogy baj van. Szerencsére az állatorvos jött fél órán belül és beadta az imizolt. Másnapra aztán visszakaptuk az igazi dumát...
Total90: Nagyon életteli kutya, leginkább a fadöntős kép tetszik...

-
INMOTEP
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha látnád a vizslámnak mekkora van
majd készítek fotót ismét , mostanában nálunk az a divat hogy fogja magát és felmegy a padra ( a Macska miatt ) egy létra van ott és azon szépen felmegy és még le is tud jönni de hogy
még nem láttam de ez normális szerintetek simán felmegy a létrán
a másik nem tudom hogy érti meg csak heccből mondom neki ugorj fel a fára , és a hülye kutya megérti pedig még a kezemet se emelem fel hogy mutassam neki, és már fel is teszi a lábát a fára
és rámnéz hogy mit szolok hozzá
épp úgy mint total90 nek az első képén .Kullancs már nálunk is volt a kutyában a minap, de amire bementem volna egy csipeszért már ö maga szépen kiszedte 2 db volt benne , nem semmi egy kutya a Plutó . -
Bibby
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Exspot segíthet.
-
Winner_hun
félisten
Tegnap lett 2 éves a Brúnó

Van valami szagtalan szunyogírtó? Az "orrán" kicsit kisebb a szőr mint a többi testrészén és ott előszeretettel csipkedik, én meg nézem hogy miért vakarja örökké a fejét, néha már sebesre is:(
-
Na tegnap vettem egy 65 centiset, ez mar jo neki, talan 5-6 centit kellett levagnom belole.

Ma meg pluszban tettem ra egy frontline-t, mert piszkosul unom a kullancsinvaziot. Ez a ketfele cucc nem cseszhet be a kutyanak?

-
-
Bibby
addikt
válasz
Newyorker
üzenetére
Aki megbízható, azok a nagy nevű kennelek és tenyésztők.
Például itt találsz. -
enemy107
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
az én kutyám,most 16.5 éves
van mellé egy 5 éves németjuhászom is.nagy csapat! 
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Mini Yorkit akarok venni, tudtok vmi tuti helyet ahol nem vernek át vásárláskor?
Üdv.
-
kircipeti
senior tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Kiltix+Advantix. Legjobb tudomasom szerint valamennyi kullancs ezektol is belefurodik, csak nem tudjak megszivni magukat (tapasztalat) es visszauriteni a kutyaba, ami a fo veszely.
A Frontline egyebkent mar egy nem mai szer, a kullancsok siman lehet, hogy megszoktak. Ezert illik mindig a legujabb, de mar elfogadott szereket hasznalni.
Japersze, macskara nem jo a Kiltix+Advantix. Nekik Advantage van, bar azzal nincs tapasztalatom.
Mellesleg a Kiltix szagaval nekem semmi bajom, kint van a kutya, nem is erzem.
-
Fryskitt
addikt
No, Kiltixről jut eszembe: kinek milyen kullancs távoltartó vált be? A Frontline mellett a kutya és a macska is tele van kullancsokkal.

Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: Amúgy mi a terv?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Lightyear - befektetési app
- Cyberpunk 2077
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung 50" 4K smart Wifi-s okos tv UE50NU7022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Chewbacca névre hallgat, (egyszerűen ő jutott az eszünkbe róla, mikor megtaláltuk
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megvan neki duzzadva, de mar nem el szerintem. A vege kicsit kint van, de nem bantom, majd holnap kiszedi a doki. Szerencsere nem piszkalja annyit.

Lesz benn ne aggodj. En tegnap este szedtem ki belole egy felig szivott, elo kullancsot, a scalibortol 2 centire es van rajt frontline is. Ez van. Viszont nelkuluk 10-szer ennyi lesz rajta, szoval kell na.