Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself #1759 üzenetére
Akkor ezzel lehet a gond, melyik pontosan ez a menüpont?
De akkor is furcsa, hogy egyes esetekben nem állítható, más esetekben meg igen. És ha nem tudom állítani, akkor a 24p-s filmek röccennek... -
DUB Inc.
aktív tag
válasz
DoItYourself #1753 üzenetére
Teljesen változó melyik művelet során jelenik meg egy kis ablak, benne az említett üzenettel.
-
gyeniko
őstag
válasz
DoItYourself #1749 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
hacseki
tag
válasz
DoItYourself #1701 üzenetére
Hol van az a sony fórum ahol kodival foglakoznak?Tudnál adni 1 linket.
-
Yoker78
csendes tag
válasz
DoItYourself #1728 üzenetére
Köszi!
-
hefa888
csendes tag
válasz
DoItYourself #1717 üzenetére
PCM re van állítva akkor minden jó.
55X8505C sony m van
-
hedgehog
senior tag
válasz
DoItYourself #1701 üzenetére
igen, ugyanolyan mediatek, és sajna nálam még a képarány csel sem működött... sebaj, akkor így marad.
-
hefa888
csendes tag
válasz
DoItYourself #1714 üzenetére
Ha a TV ém Automata 1 re van állítva akkor nem jó. fura sercegőőő hang jön ki. PCM ben meg kinyomja az 5.1 et :/
-
hefa888
csendes tag
válasz
DoItYourself #1712 üzenetére
Compressed az hol van?
-
Yoker78
csendes tag
válasz
DoItYourself #1679 üzenetére
[Ez] lenne az.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
DoItYourself #1665 üzenetére
Köszönöm szépen! Nézelődök még.
-
lakac11
csendes tag
válasz
DoItYourself #1577 üzenetére
Köszönöm válaszod és a linket!
Üdv. lakac. -
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #1558 üzenetére
Igen, nálam is alapértelmezettként automatikusra volt téve a V-Sync, de nálam ez galibát okozott, csak a teljes kikapcsolása segített.
Teljes kikapcsolásnál számítottam arra, amikor pl. játékoknál kikapcsolt állapotban, amennyiben a játék magasabb FPS-sel fut, mit a képernyő frekvenciája (Hz), úgy vízszintes törések jelennek meg a képen, főképp "svenkelésnél".
Viszont itt semmiféle anomáliát nem okozott, úgyhogy én azt javaslom, hogy akár nyugodtan ki is lehet kapcsolni.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #1558 üzenetére
Ezt azért nem tetem hozzá, mert előttem írták, hogy automatikus és az az alap beállítás, én kipróbáltam eltérő beállítást is és nem volt gondom, tudom, hogy másnak volt.
-
kaciokos
őstag
válasz
DoItYourself #1524 üzenetére
Köszi szépen, be is állítottam, működik is.
-
sixer66
senior tag
válasz
DoItYourself #1506 üzenetére
4.1.2
-
sixer66
senior tag
válasz
DoItYourself #1497 üzenetére
Köszönöm, le is töltöttem, de nem engedi telepíteni, egyelőre nem értem miért.
Azt írja, hogy a csomag elemzése során hiba történt és ennyi. -
vvili
csendes tag
válasz
DoItYourself #1241 üzenetére
A reboot nem oldotta meg.
-
kalker
csendes tag
válasz
DoItYourself #1223 üzenetére
MXIII-G
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1223 üzenetére
Az a baj, hogy nem válaszol semmi konkrétat, így tanácsot is nehéz adni, meg okulni is nehéz belőle.
-
LógaGéza
veterán
válasz
DoItYourself #1144 üzenetére
Én tán több mint két éve vettem jó pár ilyesmit csak kékbe, azóta azok vannak nálam berakva, és tökéletesen mennek, semmi bajuk nincs. Gigabitet is simán átviszik.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #1141 üzenetére
Ja láttam, betalalt kolléga a hazai topikba
Amúgy az X sorozat csak vonzza a bajt, mivel ez az olcsó tesó, ezért ebből a minél olcsóbb (rosszabb) boxokat fogják noname cégek osszebarkacsolni.
-
TheProb
veterán
válasz
DoItYourself #1127 üzenetére
De utána írtam, hogy végül sikerült működésre bírni droidon is és most LE-n is.
Működik f@szán. Valami Kodi hiba volt. -
LógaGéza
veterán
válasz
DoItYourself #1121 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy nem akarom átnevezgetni, mert ugyebár, akkor "nem tudom visszavinni a virágboltba"... Kétszer tárolni meg nem fogom.
Érdekes, hogy nem oldható meg... Plex egyből felismer mindent, de annak a feliratakijelzése elég "rossz", fárasztó olvasni (nincs árnyékolás/keret a betűknél, és elég kicsik is). Na meg a TVHeadend se megy rajta normálisan.
Nemtudom, merjek példát berakni, hogy mit nem ismer fel? -
gumigyuri
csendes tag
válasz
DoItYourself #1114 üzenetére
Igen
-
LaTibor
csendes tag
válasz
DoItYourself #1105 üzenetére
Nem értek annyira hozzá ,hogy szét merjem szedni .
A Gearbestnél vettem majd ott megpróbálom megkérdezni. -
LaTibor
csendes tag
válasz
DoItYourself #1103 üzenetére
Ezeket a variációkat próbáltam eredmény nélkül:
adapterrel fekete/piros/fehér kábel és 3.5 kábel adapter nélkül 2 rca véggel fekete/piros.
A boxon is végig próbáltam a beállításokat de reménytelen.
A készülék egy H96 4K nevű box. -
samupapa
csendes tag
válasz
DoItYourself #1087 üzenetére
Üdv:
Ugyanezzel a kérdéssel voltam itt pár hete, akkor is csak találgatás ment, de sokat kisérleteztem, ezért most leírom: az MXQ, és klónjainak hátulján a jack nem optikai kimenet, hanem digitális koax, amit a lent belinkelt mono jack-rca átalakítóval lehet munkára bírni! Én is vettem előbb egy toslink átalakítót, de mivel nem volt fény, szétszedtem a playert, és láttam, hogy sima jack. Miután ilyen mono átalakítót tettem rá, összekötöttem egy RCA kábellel az erősítőmmel, az alap android beállításokban átállítottam a hangkimenetet SPIDF-re, majd a gyári video player program, vagy MX player leadta szépen az 5.1-hangot rajta. KODI semmilyen beállítással sem tudta leadni, így ha nagy mozizás volt akkor ezekkel a lejátszókkal mentek a filmek.
Remélem segítettem. -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #1086 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #1075 üzenetére
Igen az és tökéletesen működik, amit linkelt az meg egy mono jack-rca átalakító és azon szerintem csak analóg jel megy.
-
gumigyuri
csendes tag
válasz
DoItYourself #1080 üzenetére
Igen!
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #1070 üzenetére
Akkor pont jó amit linkeltem.
-
gumigyuri
csendes tag
válasz
DoItYourself #1070 üzenetére
Így van! A kéréds itt az h mono vagy stereo jack kell?
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #954 üzenetére
Aeon nox felületet használok, abban ez elég könnyű.
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #925 üzenetére
nem, de próba cseresznye
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #887 üzenetére
Szia-Sziasztok!
A leírás szerint sikerült hozzá rendelni az MX Player prot a kodihoz usb-ről meg is hívja de NAS-ról SMB-n semmi meg se moccan. Működni működik az SMB mert a vidon-on megy. Valami ötlet? -
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #898 üzenetére
Igen, és örülök is neki, végre kompromisszum nélkül tudom használni a boxot. Pár nap múlva megérkezik hozzá ez is, aztán teljes lesz az öröm.
-
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #890 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék
Amúgy megnéztem, a most a gépen lévő 14.2-es kodi több, mint 500 mega. Ez normális?
-
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #886 üzenetére
Egy az egyben kimásoltam, és beillesztettem a jegyzettömbbe, majd xml-ként kimentettem. Tehát elvileg nem szerkesztettem rajta semmit.
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #887 üzenetére
Ezt linkeltem én is azt hiszem!
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #886 üzenetére
Elvileg így kell csinálni: HOW-TO : Use external players on Android.
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #884 üzenetére
Lehet a barkács miatt nem indítja az mx playert a kodi? De nem hiszem, hogy annyira belenyúltak volna. Én továbbra is azt mondom, ha mxplayer minden gond nélkül megfelel, akkor arra kell rászállni, hogy a kodi azt használja...
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #845 üzenetére
Akkor Voice24 kipróbálja és meg írja hogy ez így járható út e... Engem is érdekelne már na
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #843 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #837 üzenetére
Szia, én is felraktam a kipróbálás végett a K1 plusra és úgy mint az KODI.ban itt sincs DTS hangom. De a vidon-ban meg simán van DTS hang. Valamit nem jól állítok be? De ellenben egyes 3D ISO-t de nem mindegyiket lejátssza 3 D-ben és előtte kérdezi, hogy hogyan szeretném a film szerint? érdekes csak az a DTS hang lenne meg.
-
Voice24
őstag
válasz
Kipróbálom, köszi!
-
huliganboy
addikt
válasz
Ah ez jó ötlet!!
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #827 üzenetére
Opá. még ilyet nem láttam,
akkor értem már a dolgokat.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #825 üzenetére
Szvsz, ha nincs 5.1 bemenete akkor küldheti akár honnan, akár mit.
Egy Kenwood házimozierősítóbe lenne koaxiálissal kötve RCA-n keresztül (eddig egy ASUS O!Playem volt, optikaival rákötve). az erősítő típusát esetleg bővebben. Nem értem ha ment O!Playel akkor ezzel miért nem tudod összekötni? -
samupapa
csendes tag
válasz
DoItYourself #823 üzenetére
Hat sajnos ezen csak jack volt, ezert kellett az atalakito. Megy is a digit hang, csak nem 5.1
Koszonom a jotanacsokat, majd kiprobalm oket, es vissza irok... -
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #807 üzenetére
Oh köszi ezt nem találtam meg,
Pedig a play 2S a nyerő... nah várjuk akkor a hivatalos árakat!
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #803 üzenetére
Ez is jó kiindulópontnak! Viszont ez szerintem a core2 leírása lesz, ugyanis itt ne tüntetik fel hogy lenne benne tuner
-
tsilver
aktív tag
válasz
DoItYourself #803 üzenetére
nem lesz valami olcsó. és ahogy nézem mégsem került bele kártyaolvasó
-
medosz11
tag
válasz
DoItYourself #762 üzenetére
Egy linket tudnál a topichoz, nem találom
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #706 üzenetére
OK. Én csak segíteni szerettem volna, ezért is kérdeztem meg!
Természetesen megoldható a cím módosítása írjatok egy moderátornak!
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #688 üzenetére
KB mintha ilyesmit írtam volna én is a Kodi-al kapcsolatban.
Sajnos a 15.2 volt az utolsó jó verzió.
Remélem lesz valaki elég tökös és felkarolja az android verziót (egy de nem csinál nyarat). -
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #677 üzenetére
jah értem
Akkor továbbra is várom a véleményeket!
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #675 üzenetére
SPMC - spmc.semperpax.com gondolsz?
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #673 üzenetére
Miért? Már volt egyszer?
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #655 üzenetére
A fejlesztői menüben legalul.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #631 üzenetére
Az én szempontomból valami vagy működik rendesen, vagy folyamatosan idegesít.
Ez egy kiforrott cucc, és több mindenre használható, mint a többi.
Himediához képest árban sem olyan durván drága. -
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #589 üzenetére
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #585 üzenetére
A play+ illetve play2-t nem találom még sehol igazán... lehet várok kicsit és azt veszem meg!
-
huliganboy
addikt
válasz
DoItYourself #583 üzenetére
Szia!
Te használsz ilyet? Első ránézésre szuprnek tünik!
-
csabsz13
aktív tag
válasz
DoItYourself #499 üzenetére
értem. ilyesmi kép kezdett nekem is összeállni 1-2 óra guglizás után, csak hát biztos, ami biztos rákérdeztem itt is. tudod: szakértők, magyar nyelv... jobban értem így, mi a helyzet
Egyébként csak hobbiból nyúlnék hozzá, szerencsére az utolsó gyártói fw a lejátszást tökéletesre tette, simán visz BD50-es diskimage fileokat is a beépített HDD-ről. csak a hálózati része talán lehetne jobb, gyorsabb.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #420 üzenetére
Hát ebben most nem vagyok biztos, hogy egy 5.1 csatornás hangot lekevernek-e az erősítők maguktól. Sose próbáltam. Talán azt érdemes kiprobalni a kollégának hogy filmezeskor az erősítőt dd vagy DTS esetén is átkapcsolásra sztereora. De az is működhet amit már írtam, hogy a kodiban ki kell kapcsolni a pass-through beállítást és 2.0 lekeverest kell beállítani.
DD idezetedben van egy fontos szó: feature. Tehát ez a kiadótól függ. A dd és a dts, azonos bit ráta esetén szerintem hasonló minőséggel és dinamikaval rendelkezik.
-
cintula187
addikt
válasz
DoItYourself #415 üzenetére
Akkor ez a DTS betegsége is. A túlzott dinamika ára.
-
SzlobiG
félisten
válasz
DoItYourself #389 üzenetére
Köszi, beleolvasok.
Arty: Volt rajta már kb 3 féle android rom. Openlec is es az összesen megakadnak a filmek egy idő után.
-
Hyena
senior tag
válasz
DoItYourself #391 üzenetére
Szerintem KODI-hoz magasan a legjobb taviranyito a Yatse nevu androidos alkalmazas, infraval meg amugy is lassabban lehetne iranyitani a rengeteg funkcioval amit az app nyujt nem is beszelve...
-
válasz
DoItYourself #362 üzenetére
"Ki tudja pl. jelezni, hogy egy könyvtárban melyik fájl volt már lejátszva, vagy elkezdve?"
Igen. Manuálisan is bejelölheted megnézettnek az adott sorozatrészt/filmet, de adott időig nézve a filmet automatikusan is "megnézett" jelölést kap.
Nem csak a legutóbb megtekintett film "állapotát" menti, de ha 5 filmet nézel a közepéig, mindet tudja folytatni onnan, ahol hagytad (be lehet állítani, hogy auto onnan folytassa vagy rákérdezzen, hogy folytassa/kezdje elölről).
"Lehet csinálni saját csatornákat, ahol megadott könyvtárakból véletlenszerűen ajánl valamit?"
Azt hiszem van erre kodi add-on, de én nem használok ilyet.
"Használható az android rendszer TV-n értelmesen valamire, vagy inkább egy openelec javasolt helyette?"
Én csak kodizni vettem, mert olcsóbb, mint a raspberry pi és egyben kapod a pakkot.
Az MX III elég lassu (nand a háttértár, nem emmc), böngészni pl képtelenség vele chrome-al.
Biztos vannak jo és kevésbé jó és tévére készült appok, én annyira nem foglalkoztam vele.
Majd a netflix app lehet érdekes, ha egyszer lesz rendes magyar tartalom (feliratos) benne."Mennyire egyszerű a fájlok közötti navigáció? (a Realtek pl. nem jegyzi meg a NAS könyvtárat, 6-8 gombnyomás mire elnavigálok a média könyvtárba)"
Nagyon! Ez a része fantasztikusan eltalált: csinálsz "gyűjteményeket", ahol megadod, hogy ő miket tartalmaz - képeket, zenéket, filmeket, sorozatokat, ehez megfelelő helyről beszerzi minden fájlról az infót (pl imdb pont, tartalom a port.hu-ról, szereplők, stb), ill. persze minden gyűjtemény mutathat bármilyen könyvtárra - megosztás, nfs share, dlna, stb stb stb stb stb. De ideteheted a youtube addontól kezdve mindenféle "tartalomforrás" "linkjét" is, noha erre szofisztikáltabb pár skin, ami akár főmenübe ikonként is kirakja ezeket.
"Betölti a feliratot, vagy csak ha ugyanaz a neve, mint a videónak?"
Ha azonos néven van, akkor automatikusan betölti. Ha nem azonos, akkor be kell/lehet hozzá tallózni, ami akár a feliratok.hu vagy az opensubtitles.com is lehet - gondolom nem kell ecsetelnem, mennyire jó dolog ez, gép nélkül szerzel feliratot a filmedhez
Hogy időzítést könnyen és gyorsan tudsz állítani (hangsávhoz is!), az meg gondolom nyilvánvaló.
Én azt ajánlom tedd fel a pécédre a Kodit és próbálgasd kicsit, szerintem gyorsan belátod majd, hogy "szükséged van" egy ilyenre
(de én az MX III-at nem ajánlom, MX III-G-t igen)
-
a2d2
addikt
válasz
DoItYourself #362 üzenetére
Én vettem egy ipega androidos gamepad-et. Nálam a gyerekek gokartoznak repülőznek meg jetskiznek rajta. Illetve feltettem magamnak a dungeon huntert de még nem volt időm kipróbálni.
Az androidos youtube player számomra sokkal kezelhetőbb mint a KODI alatti. Inkább kilépünk Kodi-ból és azt használjuk.
Ezen kívül használtam még IP kamera rendszernek is a dobozt, csak kevésnek bizonyult így a beépített 8Gb tárhely, meg le is terheli a rendszert. Ha megjön a külső rack az 1Tb-os vinyóhoz akkor lehet visszakapcsolom.
-
válasz
DoItYourself #358 üzenetére
sima MX III-ra akkor, ha kalandvágyó vagy
MX III-G-re abszolut(lásd még korábbi kalandjaim, de persze lehet h a sima MX III-ra is van csodafirmware
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Motoros topic
- Nintendo 3DS és DS topic
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest