- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Hali!
Nem pont kodi-téma, de hátha tud valaki segíteni. Androidos boxom van, és az vele a gondom, hogy a youtube-on nézett videók nem folyamatosak, szaggatnak, egy-egy rövid pillanatra megakadnak. Ha telefonon nézek ilyen videókat, ott nincs ilyen gond. Valamit lehet vagy kell állítani a boxon, hogy jó legyen? A kép hdmi-n megy egy egy erősítőbe, onnan a tévébe. De előtte közvetlenül a tévébe ment, úgy is ugyanaz volt a gondom. -
Voice24
őstag
Egy kis segítséget kérek!
Ugye beintegráltam a kodi-ba az mxplayert. Most kicsit visszafelé kellene "fejlesztenem", azt kellene megoldani, hogy zenelejátszásnál ne indítsa el az mxplayert. Gondolom, abban az xml fájlban kellene módosítani valamit, de pontosan nem tudom, hogy mihez nyúljak.
Nem lenne gond az mxplayerrel, mert az is lejátssza a zenéket, de valamiért nem igazán tudom megtalálni, hogyan tudnék a fájlok között váltogatni. Hálózati mappákról van szó persze. Most azt csinálja, hogy megnyitok egy mp3-at, elindul az mxplayer, de ott nem tudok másikra léptetni, ki kellene belőle lépnem, de nem enged, ha rákkatintok a felugró ablakban az ok gombra, egy másik zenét kezd el játszani, de persze nem azt, amit én szeretnék, és ki sem tudok onnan lépni, csak magából a teljes kodi-ból. -
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #898 üzenetére
Igen, és örülök is neki, végre kompromisszum nélkül tudom használni a boxot. Pár nap múlva megérkezik hozzá ez is, aztán teljes lesz az öröm.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #896 üzenetére
Hogy érted, hogy milyen a hálózatom? Sima vezetékes, routerrel. És igen, pendrive-ról is fennállt ez a dolog.
Amúgy végre sikerült az mxplayert beintegrálnom a kodiba! Én voltam a ludas, a belinkelt angol nyelvű segítségből csak az mxplayerre vonatkozó pár sort másoltam és mentettem ki (mivel a korábban belinkelt magyar leírás is csak azt a pár sort tartalmazta). Most kimásoltam az egészet, lent átírtam, amit át kellett, és lőn, elindult az mxplayer.
Így már talán minden oké lesz. -
Voice24
őstag
Eldöntöttem, és leszedtem a gyárilag rajta lévő 14.2-es kodit, és feltettem a legújabbat.
Tapasztalat:
- a kép folyamatos, a hang jó, de csak sztereó, ha a passthrough ki van kapcsolva,
- ha bekapcsolom a hangátengedést, 5.1-ben jön a hang, de a hang és vele együtt a kép is pár másodperceként akad egyet (mondjuk nem értem, mi köze a képnek a hangátengedéshez, de ez van),
- megpróbáltam betenni ebbe is az mxplayert, de természetesen itt sem indítja elÚgyhogy marad továbbra is a próbálkozás. Ugyanis amiért lényegében megvettem, vagyis hogy hálózatról, 5.1 hanggal nézzem a filmeket, arra még nem sikerült belőnöm.
Az elődje egy kis Egreat volt, annak egy gondja volt, hogy nem volt hálózati csatlakozása.
Az optikai hangot pedig azért erőltetem, mert bár sokkal egyszerűbb lenne a házimoziba hdmi-n átvinni mindent, de annak meg a hdmi kimenete sz@rakodik, így meg a képet közvetlenül a tévére, a hangot meg a házimozira vinném. Ha összejönne végre -
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #890 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék
Amúgy megnéztem, a most a gépen lévő 14.2-es kodi több, mint 500 mega. Ez normális?
-
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #886 üzenetére
Egy az egyben kimásoltam, és beillesztettem a jegyzettömbbe, majd xml-ként kimentettem. Tehát elvileg nem szerkesztettem rajta semmit.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #874 üzenetére
Ami korábban volt linkelve, azzal nem jött össze, megnézem ezt is.
Lehet, hogy az volt a gond, hogy az mxplayer után nem írtam be, hogy free?
Amúgy, ha leszedem a gyárilag rárakott kodi-t, és felteszem a play-ről a legújabbat, mit kockáztatok?
-
Voice24
őstag
Úgy látszik, valamilyen opcióról mindenképpen le kell mondanom ezzel az androidos box-szal. A kodi-val akadozik, röcög a kép (és nem jön ki 5.1-ben a hang), az spmc-vel a képpel nincs gond, de sehogy sem tudom belőle kicsikarni az 5.1-et (optikain). Ma próbaképpen telepítettem a vidon-t. Hát ez meg egy harmadik verzió az "élvezetekből": ezen végre kijön 5.1-ben a hang, viszont ugyanúgy röcög a kép, mint a kodi-val.
Amúgy mi lehet a gond a hanggal? Ránézésre mindegyikben ugyanúgy állítom be a hangkimenet jellemzőit, mégsem ugyanaz a végeredmény. Sima 5.1-ről van szó, semmi DTS meg HD.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #855 üzenetére
Átírtam a fájl nevét úgy, ahogy ott írták, de így sem indítja az mxplayert a kodi (tableten próbálva).
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #852 üzenetére
A tabon nincs root. Pc-n létrehoztam az xml fájlt, majd átmásoltam a tabra az adott mappába. Át kellett írnom a lejátszót amúgy, mert a tabon sima mxplayer van. Utána elindítottam a kodit (legújabb verzió), de a saját lejátszójával játszotta a filmet (amúgy röccenés nélkül). Lehet, hogy valamit nem jól csináltam?
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #850 üzenetére
Bocsi, hogy láma vagyok, de mégis hol és hogyan? Ott a fájlkezelőben nem enged fájlt létrehozni.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #848 üzenetére
Mivel most könnyebben hozzáférek, egy tableten akartam kipróbálni ezt a leírást. De hiába mentem bele az adott mappába, ott olyan nevű xml fájl nincs. (rejtett fájlok megjelenítése be van kapcsolva)
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #846 üzenetére
Szívesen tesztelem, de nem vagyok egy nagy buherátor. Azt az adott részt be kell pötyögnöm abba a fájlba? Meg miért kell külön progi a tévé kiválasztásához? Nem megy ki automatice a kép hdmi-n?
-
Voice24
őstag
Na, meg is történt a próba. Ennek a proginak semmi gondja a képi megjelenítéssel, röccenés nélkül visz minden filmet. Viszont ennek meg a hangjával nem jutok dűlőre, nem tudom beállítani úgy, hogy 5.1-ben adja ki a hangokat. A film jellemzőiben ki is írja, hogy 5.1 a hang, de nem úgy szól, csak simán sztereóban. mxplayer simán kiküldi 5.1-ben az optikai kábelen, tehát nem maga a box adja ki rosszul a hangot.
Az spmc-ben a passthrough engedélyezve van, a sztereó felkeverés ki van kapcsolva.
Meg amit még észrevettem, hogy bizonyos videók, pl. a drónom által rögzített viszont villódzik. Azaz 1 másodpercig van kép, 1 másodpercig feketeség. Itt mit kellene beállítani? -
Voice24
őstag
válasz
DoItYourself #837 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #833 üzenetére
Eltávolítás vagy megnyitás a két lehetőség, frissítés nincs az opciók között.
-
Voice24
őstag
válasz
huliganboy #830 üzenetére
Most próbáltam pendrive-ról, igen, így is röcög a kép. Ami furcsa, hogy mxplayer-rel pendrive-ról ugyanaz a film nem röcög, tehát valami a kodiban nem oké.
Amúgy rosszul írtam, 14.2-es verzió van rajta.junkpod: másik topikban írta valaki, hogy a box gyártója valószínűleg az adott chiphez optimalizálta a kodit, és ha a gyári kodit töltöm rá, nem biztos, hogy optimálisan fog működni. Ez így lehet?
-
Voice24
őstag
Hali!
Itt is megkérdem, hátha itt jobban belemélyedtek a szakik a témába:
vettem egy androidos tv boxot, természetesen kodival. Főleg hálózaton keresztül történő filmnézésre használnám, de az a gondom vele, hogy még egy lebutított 1,5 gigás bdrip esetén is 3-4 másodpercenként röccen, megakad a kép. Biztos valami beállítási gond, de még nem mélyedtem bele a rejtelmekbe, mit kellene beállítanom?
Kábelen van a hálózatba kötve a box. Erről lenne szó, a kodi pedig 14.1-es rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Subaru topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NBA és kosárlabda topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest