- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
whbear #32732 üzenetére
E-roller topik - PROHARDVER! Hozzászólások jogilag itt kibeszéltük.
-
vigyorgó
tag
-
válasz
whbear #32542 üzenetére
Xiaomi 4 Ultra kb ugyanez, nagyobb akksival.
Láttam egy Mantist Hardveraprón. Mintha ilyet kerestél volna.
-
PociAti
őstag
válasz
whbear #32526 üzenetére
Nem így látom.
A Navee a Xiaomi esernyője alatt ténykedik, egyik legfontosabb tulajdonosa, befektetője a Xiaomi. Sőt, a 3. generációs rollereket ők tervezték (és gyártották) a Xiaomi számára. Illetve a "lopás" fogalmára is máshogy tekintenek Kínában, mint ahogy a szabadalmi védettségre is. -
Quent1n
senior tag
válasz
whbear #32495 üzenetére
Kerékcsapágy gondokról én nem tudok nyilatkozni, nekem nincs semmi hangja a keréknek, nem érzem csapágyasnak vagy bármi. Kicsit túlzásnak érzem, hogy ezzel küzdene, mert annyira új modell, hogy igen kicsi a felhasználói bázisa, nehéz ezekről reális statisztikát csinálni, ami alapján ki lehetne jelenteni, hogy ez ilyen szériagond vagy hasonló.
Én 100kg vagyok és eddig ott is 23-25-el vitt fel, ahol montival 15 ha megvan, nekem ez elegendő teljesítmény.
#32507devast: Azért azt ne felejtsük el, hogy a Max G3 több mint 100 ezerrel drágább mint az F3 Pro, szóval volt is miből jobbat csinálni.
Egyébként a hidraulikus villákról annyit, hogy azokkal is tud bőven gond lenni, szerintem pl. hátra teljesen megfelel egy elasztomer vagy akár rugós/dupla rugós megoldás. Max tereprollernél tartanám indokoltnak, hogy hátulra is hidraulikus kerüljön. Én egyébként nem a G3-hoz hasonlítanám, hanem a Max G2-höz ami már érdekesebb összevetés. A G3-at az ára egy másik kategóriába rakja már.
#32519z67: Redditen azt írták működik csak ugye az app ugyanúgy 25-nek látja. Én még várok az ilyesmivel
-
válasz
whbear #32510 üzenetére
Neked szerintem elég lenne egy átszoftverezett Segway G2 is.
Keress egy olcsó használtat.
Aztán ha nem jön be, még mindig el tudod adni bukás nélkül.Utána ráérsz agyalni az 5 Max vs F3 vs Navee GT3 Max háromszögön. Ezek még mindegyik új roller, nem tudni hosszabb távon milyen gyermekbetegségeik lesznek/nem lesznek.
Ár/érték- hatótáv alapján a Navee a legjobb, de még nem tudjuk pl műszakilag mennyire marad el az 5 Maxtól. -
-
devast
addikt
válasz
whbear #32510 üzenetére
Az viszont abszolute teljesen más kategória. 50-el megy, C futóműves, stb... Őszintén megmondom, én nem ismerem. Lassan elvileg jön az új kresz, és aszerint ez már smkp-nak fog számítani, tehát kötelező bizt, rendes bukósisak, és városban nem mehetsz vele kerékpárúton/járdán legálisan. Ha falun közlekedsz vele az kevésbé problémás, ha városban, akkor gond lehet még belőle.
-
devast
addikt
válasz
whbear #32508 üzenetére
Teljesen jól látod a helyzetet szerintem. Sokaknál a súly dönt (nálam is), mert emeleteket kell lépcsőznöm vele naponta, és ilyen körülmények közt nekem pl többet ér a magnézium/alu ötvözet váz bármi másnál
Ettől is már fáj a könyököm, szóval már ez is határeset. Ha pl földszinten, tárolóban/garázsban/fészerben tudnám tárolni, valószínű nekem sem F3-am lenne, hanem navee gt3 max-om. De panaszkodni nem panaszkodom erre sem, mindegyik jó roller ezek közül, csak mások az erősségeik és gyengeségeik.
-
devast
addikt
válasz
whbear #32499 üzenetére
Sztem az F3 pro nem éri meg a felárat, hiába csak ~30-40k az. A hátsó fék miatt biztos nem, max ha az a plusz 100/200W teljesítmény valakinek számít.
A felfüggesztés konstrukciója az F3-on gagyibb, sajnos ez van. Megnézed mit raknak a drágább max g3-ra, előre rendes hidraulikus villát, hátra meg dupla hidraulikust. Ehhez képest az F3-nál az első tengelybe szerelt hidraulikus meg a hátsó elasztomer műszakilag gyengébb megoldás (hosszútávon megbízhatóság kérdéses), értsd: azért olyan mert olcsósítani kellett. Az első kerék minden irányban lötyög kicsit, én ezt menet közben nem érzem de attól még ott van.
Így röviden a ninebot a felfüggesztésen és a fékeken olcsósított, a xiaomi meg a vázon, a kijelzőn/vezérlőn? és a fékekeken.
Ez az árkategória azért kompromisszumos, valahol engedned kell.
Árban is azért nem kis szórásról beszélünk:
A xiaomi 5 max az 230-240k most ha ragaszkodsz a xiaomi márkához, de ha nem akkor navee néven kb ugyanaz 200k már csak. Az F3 meg ~250k a pro változat 280-290k. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
whbear #32495 üzenetére
A videók szerint a Ninebot szimeringgel is védi a csapágyakat, nem úgy, mint az olcsóbb megoldásoknál, ahol csak védett csapágyat építenek be.
Noha itt nem az egyszerű, fém porvédős csapágyról beszélek, valamennyire a nedvesség ellen is védő, acélbetétes gumiszerű tömítés minimum elvárható, és még így is inkább csak elegáns olcsósító technikának mondanám, a szimering elhagyását.
A félig mozgó féknyereg számomra nem lenne hátrányos szempont, miután megismertem és rendesen be tudom állítani úgy, hogy 1500-2000 km-ig nem kell hozzányúlni. Mások által panaszolt nehézkes / pontatlan kezelésről nem tudok, egyszerű járművemen talán jó a bowden is, nem tapad, nem nyúlik.
Amit talán múltkor nem emeltem ki, hogy a szinte új féknyerget szétszerelve, gyárilag nem volt olyan jól megkenve, a sima járásban lényeges szerepet játszó belső mechanika, amit szintén elrendeztem a lítiumos zsírral.
-
-
-
-
Quent1n
senior tag
válasz
whbear #32465 üzenetére
Az elasztomer rugókat nagy teherbírással és hosszú élettartammal reklámozzák. Nem tudom itt ez mennyire lesz igaz.
Én sima F3-at nyúzok de a Max volt a másik opció, de a Xiaomi feleslegesen nehéz lett szerintem. Az F3-at mozgathatósága sokkal élhetőbbé teszi számomra. A fogantyúval (bár lakatolásra találták ki elsősorban, de arra szerintem felesleges és nem is annyira jó), nevetségesen könnyű, húzni/tolni akár szűk helyeken is. Plusz a Xiaomi kormánya oldalra csukható, míg az F3-nak középre, ami által megint csak könnyebb vele a mozgás.
Ha ez nem szempont akkor szerintem a Xiaomi felfüggesztése egyszerűbb emiatt talán megbízhatóbb is. Az F3 kezelőszervei szerintem jobbak (a hajlított kormány is) és van markolatos gázadás is ami tempomat híján számomra egész elfogadható megoldás, mert kényelmes vele tartani a sebességet.
Fékben némileg jobb a Xiaomi de ahogy olvastam attól sem voltak elájulva.
Teljesítményben, hatótávban elég hasonlóak. A Segway-re lehet plusz akksit rakni, a Xiaomihoz meg van gyorstöltő. A Segway BMS 2.0-val jött ki, a Xiaominál nem írják.
Szóval szerintem összességében F3 de egyéni preferencia alapján a Max sem lehet rossz. -
-
DigitXT
félisten
válasz
whbear #32330 üzenetére
Ha nem akarsz semmiképpen sisakot, akkor lehetőleg a legmasszívabb + legstabilabb konstrukciót keresd, mert a hajadra kenheted a vezetői rutint, ha derült égből széttörik! (Simán elcsúszást, vezetői hibát könnyebb kimozogni: nekem is volt olyan amikor pont tökéletes bukfencet sikerült bemutatni, így sérülés nélkül megúsztam sisak nélkül. Ám sajna vannak műszaki hibák is, amikor esélytelen reagálni, ott a passzív védelem segít. Arról ne is beszéljünk, ha vki a 3000 ccm dieselével véletlenül fellök, abból is lehet baj.)
Ui: a legnagyobb marhaság azt hinni, hog ugyanolyan biztonságához, mint sétálni.
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
whbear #21600 üzenetére
Pont az ilyen hozzászólások tudnak igazán hasznosak lenni!
Az onlinecsapágybolt oldalán a Koyo gyárnak 2 terméket találtam:
6001 2Z/C3 KOYO
6001 C3 KOYO
Mindegyik normál hézaggal rendelkezik (C3-as), de a 2Z-nél fém a porvédő.Míg NTN/SNR gyártó termékei érezhetően drágábbak de a 7 közül egyik sincs náluk készleten.
6001 JRX NTN
6001 JRXLLB/5K NTN
6001 JRXLLU/5K NTN
6001 JRXZZ/5K NTN
6001 JRXZZC3/5K NTN
6001 LLHAP63E/L453QMP NTN
6001 NTN (ez az alap, a legolcsóbb 1069 Ft, míg a Koyonál az alap 800 Ft).Nem könnyű eligazodni a sok jelölés kapcsán, akár erről is írhatnál, de ami inkább fontos, ha cserélnéd a gyárit, mely konkrét típust választanád. (Nem kell ezek közül választani.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest