- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Köszi.
Korábban inkább Csehországot választották erre a célra, oda kellett küldeni az erre a piacra szánt termékeket javításra. Egyre több területen leuralja CEE központokat Lengyelország. (CEE = Közép- és Kelet-Európa). Meg jobban eloszlott az országok között, de pár éve nagyon sokan Lengyelországot választották logisztikai központnak, pedig földrajzilag nincsenek középen.
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Szuper!
Munkalapot kaptál arról, hogy pontosan mit csináltak?
Bár lehet minden tételt rá sem írtak, csak a hibabejelentésben való probléma megoldását.
És hogy hol melyik országban van a szerviz, közben hogy kommunikáltak veled, mely futárcég intézte a fuvart (és velük milyen volt a kommunikáció, ha esetleg eltért némileg egy átlagos csomag átadás/átvételtől)?Jó ha 1 hozzászólásban megvan az egész történet, ne kelljen visszalapozgatni annak, akinek nincs meg fejben az egész történet.
- 2025-08-29-én
töltés közben Max G2 leverte a kismegszakítót. Azóta nem tölti a beépített töltő.
- 2025-08-30-ánSegway-ninebot oldalán írtam egy javítási kérelmet. Emailben kaptam visszaigazolást hogy jön a futár stb. de csomagoljam be
- 2025-09-02-án4db legnagyobb ikeás doboz + 10*1m bubis csomag, 2,5 tekercs vastag ragasztó és egy csomó reklám újság
segítségével összecsomagoltad.
- 2025-09-17-én a Segway-Ninebotmax G2. túlélte az utat, kicserélték a töltőt. Sőt az első csapágy az első honapban kezdett el sercegni, most nincs hangja, pedig bem említettem és a fékemet is beállították.
-
Mustármag
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Ezt sikerült összehozni csomagolás gyanánt, az biztos hogy ha veszek még rollert a dobozt és a az egyéb csomagoló anyagokat megtartom.(de ne legyen rá szükség.)
4db legnagyobb ikeás doboz + 10*1m bubis csomag, 2,5 tekercs vastag ragasztó és egy csomó reklám újság. Örülni fognak nekem a lengyelek... -
-
-
-
-
Hieronymus
veterán
válasz
Mustármag
üzenetére
Az egyik munkahelyemen volt tűzoltási gyakorlat.
Megmutatták hogyan kell oltókészülékkel eloltani a kis tüzet. A dolgozók több mint fele elrontotta az oltást. Nem tudták egy percen belül eloltani a gázégőt, ami a valódi tüzet jelképezte. Stressz nélkül is kapkodtak, valós helyzetben rosszabb lenne az eredmény.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Mustármag
üzenetére
Ezen rajta vannak a bringas utak is? Mert olyat regota keresek. A merretekerjek.hu-t szoktam hasznalni, mert azon rajta vannak korrektul. De annak meg annyira rossz a kezelese telefonon bongeszoben hogy jajj.
Semmi, most olvastam a tobbi hsz-t, latom van valasztek is. -
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Tűzoltókkal katasztrófák megelőzéséről beszélni olyan, mintha a nemibeteg gondozóban dolgozó ismerősöddel beszélgetnél a szexről Nem teljesen hülyeség, de ők az életben előforduló legdurvább forgatókönyvekkel találkoznak, azokra akarnak felkészíteni, közben az átlagos élet azért nem annyira durva, mint az ő normál hétköznapjuk.
Szerintem a roller tárolási helyével, a töltési helyszín megfelelő megválasztásával, a töltési idő meghatározásával (esetleg automatizálásával) jobban lehet védekezni a tűz ellen, mint amit el lehet érni egy ilyen oltó készülékkel.
Ha nekiállt égni egy roller, akkor fontosabbnak tartom előbb arról gondoskodni, hogy ne zárt térben legyen a roller, hanem szabadban, és csak azután nekiállni az oltásnak. De a roller szempontjából addigra már majdnem úgy is mindegy.Célszerűbb megelőzni, azzal, hogy normális rollert veszünk, nem cseréljük le a vezérlőt noname példányra, szakértelem hiányában nem gányolunk bele az elektronikába, teljesen vakon nem állítgatjuk a firmware beállításait, vizes használat után nem dugjuk egyből töltőre, stb.
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
OsmAnd-ról eddig még csak nem is hallottam, rákerestem mi az.
OpenStreetMap alapra épül, csak fejlesztettek rá egy offline is használható applikációt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmandAz OsmAnd egy OpenStreetMap (OSM) alapú offline világtérkép-alkalmazás, amely lehetővé teszi a kívánt utak és járműméretek figyelembevételével történő navigálást. Tervezzen útvonalakat lejtőn alapuló útvonalak alapján, és rögzítsen GPX-nyomokat internetkapcsolat nélkül.
Az OsmAnd egy nyílt forráskódú alkalmazás. Nem gyűjtünk felhasználói adatokat, és Ön dönti el, hogy az alkalmazás mely adatokhoz férhet hozzá.
-
gaborino986
tag
válasz
Mustármag
üzenetére
Köszi, sisakom van a bicóhoz, igaz az szürke, lakatot tervezek venni, igaz az is van de nem a legbiztonságosabb
Esetleg a fenti típusokból melyiket javaslod első rollernek?
Első körben vonattal kombinálva tervezem használni munkába való bejáráshoz heti 3-4 napban kb napi 12 km-es futással számolva.
Illetve van olyan útvonaltervező, ami e-roller szerint kalkulál?
Köszi! -
válasz
Mustármag
üzenetére
Van még pár, ami "még könnyebb", ha nagyon számít a súly. A Xiaomi 8.5"-os kerekű rollerei.
Itt össze tudod őket hasonlítani.
A Pro 2-ben ugyanakkora az akksi, mint az F2 Plus/Pro/Pro II rollerekben.
A G2 hatótávját csak a G30 tudja, de ezt biztos észrevetted (az egyforma akksi méretből) PociAti listájában.Újonnan viszont a Pro 2 szerintem már nem éri meg, használtan 100ezer körül vannak, sokat látni kevés km-el is.
Korábban alu ötvözetből készültek, ezek könnyebbek voltak, a szénacél vázúak némileg nehezebbek alapból, és a lengéscsillapítók még plusz súlyt adnak hozzá.
A Dott bérlettel nem éri meg jobban?
Akkor nincs feloldási díj. Én is úgy használom a Limeot. Asszem valami havi 1800 az alapdija. -
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Tömeg alapján állítottam sorba a táblázatot.
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+
| aid | termek | weight | Pno | Pmax |range | capacity | energy | voltage |
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+
| 228 | Ninebot F2 E II | 17.3 | 400 | 800 | 55 | 10200 | 367 | 36.0 |
| 230 | Ninebot F2 Pro E II | 17.3 | 450 | 900 | 65 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 246 | Ducati PRO-III R | 17.6 | 500 | 800 | 55 | 10400 | 499 | 48.0 |
| 95 | Ninebot F2 Plus E | 17.7 | 400 | 800 | 55 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 49 | Ninebot Max G30P | 18.5 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 96 | Ninebot F2 Pro E | 18.5 | 450 | 900 | 55 | 12800 | 460 | 36.0 |
| 249 | Ninebot F3 E | 18.6 | 450 | 1000 | 70 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 79 | Ninebot Max G30E | 18.7 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 15 | Xiaomi 4 Pro (2nd Gen) | 19.0 | 400 | 1000 | 60 | 10000 | 468 | 46.8 |
| 250 | Ninebot F3 Pro E | 19.3 | 550 | 1200 | 70 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 139 | Kaabo 8H (21A) | 19.4 | 350 | NULL | 70 | 21000 | NULL | 36.0 |
| 13 | Xiaomi 4 Pro Plus | 19.5 | 350 | 960 | 60 | 10200 | NULL | 48.0 |
| 80 | Ninebot Max G30E II | 19.9 | 350 | 750 | 65 | 15300 | 551 | 36.0 |
| 251 | Xiaomi 5 Max | 20.0 | 400 | 1000 | 60 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 219 | Xiaomi 5 | 20.1 | 350 | 700 | 60 | 10200 | 477 | 46.8 |
| 213 | VMAX VX2 PRO | 20.4 | 500 | 1300 | 60 | 16000 | NULL | 48.0 |
| 84 | Ninebot Max G2 E | 24.3 | 450 | 900 | 70 | 15300 | 551 | 36.0 |
+-----+------------------------+--------+------+------+------+----------+--------+---------+Jelölés: Pno= nominális motor teljesítmény, Pmax = maximális motor teljesítmény, range = elvi* hatótáv, energy = Akkumulátor Wh-ban megadott "teljesítménye".
* Angolul theoretical, korábban szokás volt ezt typical-nak hívniuk, szerencsére leszoktak róla.
Hogy ne legyen ennyire szűk a lista, így a Max G2 E elvi 70 km hatótávját levittem a másik rollernél egészen elvi 55 km-ig (hátha annyival könnyebb és szélárnyékban elvitorlázna mögötted). Bár a Ninebot F2 E II vállalása így is nagyon bátor azzal a akkuval.
-
DigitXT
félisten
válasz
Mustármag
üzenetére
sutty = kipp-kopp / tik-tak
Btw. annyira vicces, amikor vki annyit állít, hogy 13.5Wh/km-rel érdemes számolni, annyit biztonsággal meg lehet tenni (ez többrendbeli tapasztalat), erre a habzószájú megjelenik, hogy nem igaz, sőt "baromság", mert neki megy 12.5Wh/km is. Aha... Szóval, ha 40 km-re 540Wh-t mondunk, az baromság, hiszen neki menne 43 km is "ugyanúgy". A biztonsággal részt elegánsan figyelmen kívül hagyva kevesebb, mint 8% különbségről papol. Vicc!
(Ráadásul saját bevallása szerint ehhez már meg kellett piszkálni a gyári beállításokat is.) -
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Hogyan tudom bekapcsolni hogy folyamatosan világítson a hátsó féklámpa?
Bízom benne, hogy csak pontatlanul fogalmaztál.A féklámpa attól féklámpa, hogy a fékezést jelzi.
Annak így kell működnie, nem világíthat állandóan.Ha az lenne a szándékod, hogy a hátsó világítás (ami a féklámpánál lényegesen kisebb fényű), az első lámpától függetlenül felkapcsolható legyen, akkor arra normál esetben tudtommal nincs lehetőség.
Vagy esetleg az lenne a szándék, hogy ne lehessen megkülönböztetni mikor fékezel, vagy a regeneratív fékezés miatt mikor lassít a roller?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mustármag
üzenetére
Téli használathoz annyit hozzátennék, hogy én sem vagyok fázós, csak 25-30 km/h sebességnél már az ember arcára fagy a kifejezés, hacsak nem használ fullos sisakot.
Sebességet is lehet csökkenteni.Nem olyan, mint kerékpáron, ahol mondjuk előre dől az ember (és még úgy sem kellemes), itt viszont egyenesen szembe ver a hideg. 3 km távolságra szoktam járni, az még épp kibírható.
Másik dolog az útviszonyok, ami miatt most már elővettem a kerékpárt, mivel áztatni a rollert, vagy jégbordákon megcsúszni vele nem lett volna praktikus. Noha a CST 8,5" külső elég jól tapad, érezhetően rendes autógumiból készült, nem nylon keverék. Nyomást is csak 2 bar körül fújom, hogy ne rázzon nagyon.
Az utak szóróanyaga is kérdéses, mennyire tesz jót a "karosszériának". Amikor csak vizes volt az út, a roller alját kellett letörölni a felcsapott víztől, az nem nagy feladat.
-
válasz
Mustármag
üzenetére
Ird be hozzá, h Ninebot, vagy Segway, akkor már ad be találatokat.
F2 Pro helyett már inkább a G2-t ajánlom, jó roller. Én használtan vettem őket 200ezer körüli (~alatt) összegekért, Aliról rendeltem global vezérlőt hozzá, igy 35-el is tudnak menni, (viszont a trepni alján az adattáblán G2 E szerepel).
Az első lengéscsillapító el tud romlani, és gariban nem is akarják cserélni. Erről majd biztos találsz posztokat.Állítólag a Xiaomi is jó, de különösebb tapasztalatom nincs vele.
G2 Alin pont akciós. Onnét a global verziót lehet beszerezni.
Az Inmotion S1 lenne még, de az már nem nagyon kapható. Esetleg a Navee S65, bár az meg hangosabb motorú.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Nemigen van más pálcikaroller, a Kugook ugyan erősebbek, de más kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videó stream letöltése
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- Alig használt Mavic Mini eladó (fly more combo)
- Electromos Guitar ( Cort Kx300 oprb+premium ortega tok+ Black Star Debut 10E erősitő!
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)