- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
gaborino986 #32186 üzenetére
Második sor az az utolsó megtett út nem? Nem a napi
-
PociAti
őstag
válasz
gaborino986 #32163 üzenetére
Szerintem kérdezd meg inkább valami almás fórumon. Így nagyon leszűkíted a halmazt azokra az Apple tulajdonosokra, akiknek rollerrel kell rendelkezniük, és azok közül is egy nagyon szűk szeletre. A normálisabb új generációs rollerekben az Apple gyári megoldása található. És amelyikben nincs, azon tulajdonosok közül is lehet inkább a gyári megoldást választják a harmadik féltől származó egyéb megoldásokkal szemben.
Egy hátizsákba, bőröndbe, stb. lehet én is inkább olcsóbb megoldást választanék, de azok rendre nagyobb mérettel rendelkeznek, vagy csak más a tokozásuk. És rollerekhez léteznek olyan kiegészítők, vagy gyárilag kialakított rések, amiket konkrétan az AirTag-ek számára alakítottak ki. (Vagy csak pont bele illenek.)
-
Ráti
tag
válasz
gaborino986 #31562 üzenetére
Azért mert nem sokkal volt drágább mint a PRO. Előttem már leírták, hogy a gyorstöltés csak opció, alapból nem gyorstöltő jár hozzá.
Eddig nem bántam meg...
Viszont ahogy kezdek belejönni a rollerezésbe néha kicsit kevésnek érzem a 25 km/h-t. Főleg egyenes úton tud kevés lenni. -
PociAti
őstag
válasz
Azonos akkumulátorok vannak bennük, és azonos töltőt adnak hozzá. Alapból mindkét esetben 9 óra a töltési idő, de a Max-ot felkészítették rapid töltésre. Viszont a Rapid töltőt külön meg kell vásárolni hozzá:
Rapid charges in approximately 3 hours*, saving both time and hassle*
The fast charger (Xiaomi Electric Scooter Fast Charger) needs to be purchased separately. It takes 9 hours to charge the battery to full with a standard charger.
Illetve Max-nál +2 funkciót írnak a BMS-hez:
- Communication support
- Temperature monitoring
Max komolyabb lengéscsillapítókat kapott:
Xiaomi 5 Pro elöl: dual-spring shock absorbers
Xiaomi 5 Max elöl: dual hydraulic-spring suspensionXiaomi 5 Pro hátul: single-spring shock absorber
Xiaomi 5 Max hátul: dual-spring suspensionPublikus gyári adatok között ezek a főbb különbségek.
-
válasz
Főként a lengéscsillapitók különböznek a Pro és a Max között.
A gyorstöltés az csak lehetőség, nem adnak hozzá gyorstöltőt, venned kell külön.
Ez az akció már nem aktuális.
Az újabb típusok már kijöttek, Xiaomi 5-ös széria, és Segwaynél is az F3 sorozat, G3, szóval olcsóbbak már nem lesznek. A kormányunk áldásos tevékenységének köszönhetően ha folyamatosan romlik az Euro, még többe is fognak kerülni.
Persze akció bármikor lehet. -
Ráti
tag
válasz
gaborino986 #31547 üzenetére
Szia!
Kb ugyanezekkel a paraméterekkel kerestem rollert ugyanebben az ársávban. Aztán addig addig tanakodtam amíg Xiaomi 5 MAX lett belőle. Nem bántam meg
-
Mustármag
őstag
válasz
gaborino986 #31551 üzenetére
A roller javaslat nem az én asztalom 😁 Maximum az eddigi tapaszaltalatainat tudom megosztani, de az sincs sok. Az Osmand nevű programot javasolták a biciklis topikban eddig csak 1x használtam akkor jól tervezte meg az utat. A Google maps nem a legjobb választás szvsz
-
PociAti
őstag
válasz
91 kilóhoz elegendő lenne, ha a roller terhelhetősége 100 kg, feltéve ha normális márkák közül választasz, nem azok közül a feltörekvő kínai cégek közül, akik simán bekamuznak mindent.
120-as terhelhetőségi határral indokolatlanul bekorlátozod a lehetőségeidet és a nehezebb, kevésbé hordozható rollerek közül kell választanod. (Aztán lehet, hogy így is úgy is ugyanazt választanád, de ez nem fontos kritérium. A roller terhelhetősége és a motor teljesítménye között nincs semmilyen összefüggés. Egész biztosan sok olyan példát fel lehetne hozni, hogy kisebb terhelhetőségű rollerek nagyobb motor teljesítménnyel rendelkeznek.)
Napi 12 km futáshoz az alsó határ az elvi 30 km hatótáv, de az akkuk optimális tartományban való üzemelése miatt 40-50 km hatótáv lenne a minimum, amit meg kellene célozni.
Mindegyik jó roller. Emiatt ajánlásokkor könnyű beleesni abba a hibába, hogy XX modellről sok jót hallottunk (mert abból sokat adtak el), míg másikat kevésbé nyomatták, így abból kevesebbet, így szubjektív okokból rosszabb a megítélése. (Xiaomi 4 Pro 2nd Gen-ről hallottam eddig a legtöbb jót, részletes paraméterek ismerete nélkül azt ajánlanám.)
Tömegre 17,7 kg (Navee V40i Pro és Ninebot F2 Plus), valamint 22,4 kg (Xiaomi 5 Pro) között mozognak.
A felsoroltak közül csak a Xiaomi 5 és a z 5 Pro rendelkezik lengéscsillapítással (utóbbi elől hátul), így rossz minőségű út esetén célszerű lenne ezt a szempontot is fontolóra venni.
A 3 Xiaomi és a Ninebot nagyjából azonos akkumulátor mérettel rendelkezik 460-480 Wh, ehhez 55 - 60 km elvi hatótávot szokás megadni, gyakorlatban erősen függ a felhasználási módtól, 30 - 45 km közé lehet belőni.
Az meg hülyeség, hogy a 48V-os rendszerű roller jobb a 36 V-osnál!
- Ninebot F2 Plus: 36 V, 12 Ah, 460 Wh, motor: 400 W / 800 W,
- Xiaomi 5 : 46,8 V, 10 Ah, 468 Wh, motor: 350 W / 700 W.
Bele lehet menni jobban, hogy azonos teljesítmény eléréséhez magasabb feszültség esetén kisebb áram szükséges, ami a vezetékezésben is megmutatkozik. Meg sok minden másban. Gyakorlati szempontból ha az egyik vezérlőben jobban lekorlátozzák a teljesítményeket, akkor az elvileg erősebb rendszer is viselkedhet gyengébben.Ne kapkodd el a döntést, célszerű minél több szempontot körbejárni.
Útvonal tervezéshez ajánlom még az OpenStreetMap szolgáltatást, ebben 3 különböző, szabadon fejleszthető és elég jól karbantartott térkép kereső motor van (OSRM, Valhalla és GraphHopper):
-
válasz
A Google útvonaltervezőjénél a bicikliutat kell kiválasztani, illetve hát nem tudom, biztos van más is.
-
válasz
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 MaxA Xiaomik Alzában pont akciósak.
Itt össze tudod a tulajdonságaikat hasonlitani.
Sima 5-ös Xiaomit nem vennék a 700Wattnyi lóerő miatt 90kilóhoz. A Xiaomik 48V-osak, némileg erősebb motorral, nagyobb hatótávval, ezért jobb vételek az F2 Plusnál.
Használtan még megfelelhet a Segway G2 is, ha látsz 200ezer alatt.
A Navee v40i, v50i elsőkerék meghajtású, ami nem hátrány ugyan, de nem is előny, viszont az akkumulátoraik kicsik, esetleg a v50i elég lehet 20-25km-re, (de télen már nem biztos), ill. a többi roller amit kinéztél mind nagyobb kapacitásúak; a van pénz lóvéra, én ezt a kettő Naveet elengedném.
A GT3 Maxot említették itt feljebb, elvileg a Xiaomi 5 Maxra hajaz, csak még nagyobb akksija van. Az jó vétel lehet, bár amit irt róla valaki, az elszomorított. :/ -
Mustármag
őstag
válasz
Szia!
Én javaslom hogy: vegyél bukósisakot, ne feketét.
U lakat+lánc
Hátizsákra esőhuzat
Esetleg kiegészítő piros lámpa szintén a hatizsákra
Telefontartó
Én vettem egy lithiumhoz való tűzoltó készüléket. 1.nem árt ha van otthon(senkinek) 2. Én úgy vagyok vele, legyen és soha ne legyen rá szükség -
attka
aktív tag
válasz
Sziasztok. A súlyhatár inkább arra vonatkozik, hogy eltörhet a roller vagy a motorra, hogy tönkremehet? Például egy G30E II MAX -nál a 107 Kg mennyire jelent gondot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest