Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz PociAti #23443 üzenetére

Én is a hátteret néztem inkább, a körülményeket. Mintha az 5S-t, (vagy bármennyi is náluk az S), nem nagyon ismernék, vagy legalábbis nem tartják fontosnak. Nekem iszonyú rendetlennek tűnt minden, sehol egy felcimkézett doboz/padló/polc. Lenne itt mit Kaizenolni.
    Itt biztos nem ISO minősítéssel dolgoznak.

Már eleve az a 20 vagy mennyi sorbarendezett, lefóliázott roller, ami ugyan elvileg becsomagolásra várt, de a trepni alján azért az összesnek villogott a ledsor. Vajon miért? Mert jól néz ki a videón, semmi más értelme nincs neki.
    Ahha, persze, épp tesztelik a ledeket, ugye? :U

Hatékonyan tömegtermelni nem így kell, h sorbarakom őket, aztán elkezdi két ember egyesével bénázva elcsomagolgatni.
    Kizárt, h ezeket ne futószalagon gyártsák, annak meg nem létezik, h ez lett volna a vége.

A lényeget nem mutatják meg (a gyártást, az esetleges tesztelést), csak egy ilyen csilli-villi semmitérő videót, ami inkább egy béna propaganda PR videóra hajaz, amit meg inkább a gagyi gyártók szoktak csinálni, (h elfedjenek vele valami mást).

Sajnálom, de az ilyenek mellett nem tudok pozitívan elmenni. Elismerem, h túl szakmai szemmel nézem a gyártóüzemeket, (gyártsanak ott bármit), de muszáj kritikusnak lenni, tekintve, h sajnos ismerjük a rollerek már kicsomagolás után észrevehető hibáit, amik nagy részénél képtelenségnek tartom, h a gyártás, vagy a tesztelés során ne vegyenek észre.

Itt is, Face csoportokban is rendszeresen írják, h vadi új rollereknél (Okai pl) kormány nem forog, akad, zörög benne valami, nem egyenesen áll, kormánytőnél nincs meghúzva a csavar, hátsó sárvédő zörög, fék nem fog, stb, és ezek nem 100-ból egy, hanem 100-ból 10-20, amit a gyártás során észre kellene vegyenek, ha összeszerelés után vennék a fáradtságot tesztelni is egy direkt erre a célra összerakott 5-10 perces pályán, ha már járműveket gyártanak.
    5-10km már elég lenne rázós szakasszal is tarkítva, h kijöjjenek a minimális odafigyelést igénylő hibák, és akkor nem ilyen hulladékokat lehetne csak venni. :/

Új hozzászólás Aktív témák