Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Revolit #16208 üzenetére

"Nem szólva arról a zseniről, aki a múlt héten a XII. kerületben valami felturbózott e-rollerrel úgy előzgette vagy ötvennel a forgalomban haladó autókat, mintha versenypályán lenne.

Nem lenne semmi gond ezekkel, ha felelősségteljesen használnák őket a rollerezők. Ez a jármű praktikus, csendes, gyors. De ugye ha minden szabályozás nélkül az emberek felelősségérzetére, óvatosságára és előzékenységére hagyatkozunk, akkor pontosan az fog történni, ami történik is: totális anarchia rekordidőn belül. "

Nekem ebből nem az jön le, hogy a cikk írónak a rollerrel, magával van baja, hanem inkább az azt nem megfelelően használó emberekkel/ szabályozással. Ami valljuk be őszintén, egyáltalán nem példátlan, pont a múltkor linkeltem egy cikket, ahol 110 km/h-val repesztett vki Brüsszelben, ha jól rémlik. De mintha autó pályán is repesztettek volna már itthon is rollerrel... és itt is amióta olvasom fel fel merül a kérdés, hogy lehet megbuherálni, hogy gyorsabban haladjon , stb.

Alapvetően, lehet jó/klassz dolog, ha vki normálisan használja.
    De ugyan akkor egy veszélyes eszköz is lehet, felelőtlen egyének kezében.

Én pl Bringával is tudnék kb ennyivel menni 25-30 simán egy kerékpárúton, vagy máshol, amiért nem teszem az a gyalogosok, akik időnként - ezt is valljuk be össze vissza mászkálnak(nem mintha fordítva nem lehetne igaz). Pont múltkor jutott itt vki erre a felismerésre rolleresként.

A másik ok az úthibák. városon kívül viszont lehet menni... már ahol olyan az út...

Amúgy beleolvastam amit a cikk boncolgat az vhol legitim vita.
    Sajnos kerékpárutaknál is sokszor utána lesz fejlesztés, jobb oda figyelés, ha történt már baleset, vagy ennél is súlyosabb...

Új hozzászólás Aktív témák