Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Pedig egy tanulmány szerint a nők szemében a horgászat a legcikibb hobbi

-
-
-
tepenzed
őstag
Nézegettem nyárra olyan hosszú ujjú pólót, amiben nem égek le, viszont megsülni sem fogok, ez elvileg lélegző. Szerintetek jó lehet ez? Vagy tudtuk hasonlót?
[link] -
VIBO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Grat. Yo volt olvasni

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Csak ugye a facebook színe is kék, ezért adott volt a dolog.

tween: speedmaster? Teszteltem én is a stradicot, ugyan hallal nem, de a fékje tényleg jó. Sikerült tesztelnem egy akadóba, amikor beakadt a már nem gyártott kedvenc wobblerem.
-
Emu
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Szép fogások! Grat

Mondjuk én alapból nem ülök ki olyan tóra, ahol törpe van. Anno Holt Marcalon volt (még mindig van, csak nem használjuk) kint stégünk, de egy idő után olyan szinten elszaporodtak ezek az élősködők, hogyha megmerítettem volna magam előtt a merítőt tele lett volna vele...nagyon megutáltam akkor őket.
-
válasz
galervin93
üzenetére
+1
A fórum része valóban nagyon jó volt. -
VIBO
őstag
Sziasztok
Mélyvölgyi Méri Horgásztavakról van valami tapasztalatotok? Most szombaton mennénk faterral lógatni egyet MF-el.
-
galervin93
addikt
Kék ide vagy oda, az egy normális felület volt, ahol sok jó dolog elhangzott, engem megdöbbentett, amikor csak úgy megszüntették. Rengeteg tudásanyag, illetve hasznos dolog felhalmozódott, nem is értem... Persze fészbukkk, az kell a népnek... Pedig szerintem sokan vannak, akik nem szívesen vagy egyáltalán nem használják azt az oldalt (én sem)... Semmibe sem tartott volna egy olyan felület, ahol FB-fiókkal és sima email-es regisztrációval is hozzá lehetne szólni, de hát könnyebb volt egy huszárvágással fészbukosítani mindent, a kimaradó kisebbség meg le van sz*rva...
Hülye világ ez, az internet fórumos szegmenségnek nagy részét tönkre vágta a fészbuk. Ez van. Mi még kitartunk itt (és más felületeken). :-) -
galervin93
addikt
Élveztem volna a jó időt...

...csak nem hagytak a halak.
Bővebben itt. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ahogy látom csak a személyes vásárlás esetére él a kedvezmény. Kár, emiatt nem utazok 200 km-t.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
Csak személyesen?
És mindenre? Ennek az ára alapból se rossz, pláne a feléért.... -
CptAdamica
nagyúr
-50%-os akció van ma a horgászok házában Debrecenben, vannak egész jó dolgok.

-
Emu
őstag
Nevis Vanity Feeder botokkal van valakinek tapasztalata? Hétvégén fogtam kézben, egy MH pálcát és nagyon jó első benyomást tett. Ha használat közben is jól viselkedik, beruháznék egyre.
@galervin: volt tegnap valami, vagy csak élvezted a jó időt?

-
Janusz001
őstag
Elmúlt hétvégén nekem is jó volt végre, kizárólag fokhagymás ra jöttek a pontyok, azonban meglepődve tapasztaltam, hogy a tavaly vásárolt HD lebegő gumicucuk(spécicorn) már nem lebegnek, tapasztalt ilyet más is? Télen nem fagyott meg, ha esetleg ez számítana.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Az lesz, azért szedtem elő, és fotóztam le, beszéltem a boltossal.
Más:
Voltam tegnap is, ma is pecázni. Eddig azt hittem, methodozásnál nem lényeges a csali. Lejár a híres ananászos lebegő fluo oldódó...szóval tudjátok... pelletem szavatossága, mondom elhasználom. Mozdítás sem volt. Másfél-két óra után más csalit tettem, azonnal jöttek a pontyok. Sláger csali a Top-mix eper-málna ízesítésű method pellet volt, 3 amurt fogtam vele. Érdekes, az amurok csak erre jöttek, pontyok erre is, illetve az ananászos Stéges lebegő pelletre. A híres pelletre mozdítás sem volt, és a tavaly nyáron nagyon jól működő Stéges füstölgő bojli sem ment. Két bottal pecáztam, minden a methodra és pelletre jött, picker szerelék kukoricával csak ázott. Meglepődtem hogy április elején amurokat fogok.Az első idei amurom olyan 2,5 kilós volt, bambán hagyta magát kivezetni, tűrte a szákolást. Aztán a parton olyan vergődést csinált, dobálta magát. Sajnáltam, dehát fárasztottam volna, de szinte beleúszott a szákba.
Method kajám HD ördögűző volt (Direkt hideg víz miatt vettem, tavaly tavasszal is működött)), ezt tuningoltam a konyhában talált fokhagymakrémmel, illetve egy kávéskanálnyi fahéjjal. Kellemes illata lett így emberi szaglással, úgy tűnik a halaknak is tetszett. Ma reggel bedobtam a szereléket, letettem a botot, feszesre tekertem a zsinórt, aztán leültem...volna, ha valami nem akarja kicsavarni a bottartót a bottal, idei legnagyobb halam, egy 5 kilós (sacc) tőponty.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem teszteltem még élőben. Majd a hidegebb időszakokban tervezem csak. Persze a kocsiban van állandóan ha netán meglepne valami zápor. A kialakításából adódóan én számítottam ilyesmire, hogy pont az ember nyakába megy a víz, de szerintem az ajtaja kitámasztásával talán meg lehet oldani. De ha nem az sem baj, mint írtam és a szél miatt vettem leginkább.
Ahogy vendingo is írja, én is már visszaküldtem volna.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Miért nem viszed/küldöd vissza gariba?
-
zsola32
őstag
sziasztok
ismeri illetve használja valaki ezt az eszközt?
KORUM BIG TUBE ROD REST
erősen gondolkodok egy ilyen beszerzésén.nézegetem a SERIE WALTER SUPERNOVA CARP FEEDER 3,6M pálcát, ahol horgászok bőven elég ez a hossz.
a párja a SERIE WALTER SUPERNOVA LIGHT FEEDER 3,6M lenne, ezzel inkább keszegeznék...
(30g-os Nevis kosarat dobálnék vele, 40-60m távolságra) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
galervin93
addikt
No elindultam a - kissé kései - szezonnyitó pecára. Mindössze két bot lesz nálam. Az egyik egy finom picker (270-es, sima csúszó kosaras, előke 50 centi 10-es, horog 16-os), a másik kereső method (300-as picker, tömködős kosár, 5 centi 10-es fonott előke, 14-es szakáll nélküli horog hajszálelőkével). Etető bő 2 kiló édeskés-fűszeres a pickerre (kora estig kell ez a mennyiség), meg fél kiló a methodra, azzal úgyis csak félóránként dobok egyet, ahová megy éppen.
Csali csonti, trágyagili, kukorica, ezek műanyag változata, plusz a javaslatotokra gumiszúnyog, methodra pelletek (is).
Meglátjuk mit hoz a hét legmelegebb napja, sekély vízen leszek (1.20 környéke), talán működni fog.
Szerk.: holnap lesz telepítés, remélem ennek fényében a kutya sem lesz rajtam kívül a parton. :-D -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Esőben, vagy vízzel tesztelve próbáltad?
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én írtam, hogy már vettem. leginkább a szél miatt szereztem be. Többször szétszedtem már és összecsuktam (másnak mutattam, mert nem tudták összecsukni) és semmi baja sincs.
-
-
golyós
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem akarok kárörvendő lenni, de ez volt az első amit kifogásoltam benne, hogy esőben a nyakadba folyik az összes.
-
Zoli bácsi
őstag
Carp zoom pop up sátor: [link]
Kétszer örültem neki. Egyszer mikor megvettem, haj de könnyű felállítani.
Sátras ernyő helyett vettem. Udvaron felállít, letesztel, öntözőkannával. Pont a nyakamba ömlik a víz....
Micsoda szerencse hogy nem esőben, vízparton volt a próba, másodszor is örültem, szépen belehajtogattam a kukába. Annyit ér, mint az ára...azaz annyit sem. Varrás mellett gyárilag 1-2cm-es repedés. Hát nem fogok a tízezer forintos kacattal varrónőt keresni, az tuti.
Mondom leírom, más is írta itt hogy venni akar. Ha varrónő van a családban.....
-
Janusz001
őstag
10k környékén szeretnék feeder botra 40 -es orsót, ha jól emlékszem ez ajánlott:
Illetve van e jobb alternatíva ennyiért, nyelető nem kell.
Kérdés találok e a fent említett orsóból, nem nagyon elérhető már. -
galervin93
addikt
válasz
LazacX
üzenetére
Walter Tominak van is egy ilyen videója, amiben a csőhidi pályán rakóval balinozik (de még harcsát is fog).
Szerk.:
vendingo, ilyenkor tavasszal ezért jókat lehet aratni finom cuccal, a "helyi erők" ülnek kint a dióverő sárgaspicc mögött, a finom szerkóval meg telefogja magát az ember.
Én holnap egy 270-es pickert viszek, 50 centis 10-es előkével kezdek, 16-os horoggal. Aztán a halak számából, kapások vehemenciájából, a horog helyéből (szájszeglet vagy éppen torok) stb. majd kiderül, merre kell változtatni, de ez egy jó induló szerkó szokott lenni. Van fél liter csontim, trágyagilim, meg én is rápróbálok a gumiszúnyogra, meglássuk. :-) Azért második botnak viszek egy 300-as, picit gerincesebb pickert is, azon method kosár, 10-es fonott, 14-es szakáll nélküli horog lesz, csali meg pellet, kukorica.
Csak legyen már holnap. :-):-) -
-
vendingo
veterán
2 óra alatt pelletre semmi. Átszereltem keszegezőre+szúnyog, 2 perc alatt pontyot fogtam.

-
jansky1
senior tag
Ha már bottartó, valakinek van tippje jó kis masszív tripodra, aminek az ára sem horror?
-
LazacX
tag
válasz
galervin93
üzenetére
A balinokra valóban panaszkodnak az apróhalas versenyzők. Én süllőzni próbáltam, éjszaka némi alapozó etetés mellett feederkosárral ráetetve, valamint a már említett csontikosaras kishalvagdalékos módszerrel. Igaz, az előbbit csak egyszer, de a kishalvagdalékos módszert vagy 8-10 X próbáltam. Ez utóbbiba már esett pár süllő, de a korábbi ólmos szerelékhez képest nem volt mérhető javulás, sem mennyiségben, sem minőségben.
-
galervin93
addikt
Szerintem igencsak baj volna, ha "emlékezne" az irányra. Nagyon-nagyon lágy spicceknél talán előfordulhat "belógás", de attól a másik irányba ugyanúgy kell hajlania. (Az már más kérdés, hogy pl. a gyűrűk rögzítése csak a "lefelé" irányuló görbületre van tervezve, és nem biztos, ha sokat hajtogatja felfelé az ember, az jót tesz neki, de az más tészta, meg hát amúgy is ki hajlítgatja direkte ellenkező irányba a spiccet? :-) )
-
Sikeresen visszatettem a Daiwa bot spiccgyűrűjét, köszönöm a tippeket még egyszer.
A ragasztópisztolynál maradtam, úgy tűnik fogja jól - ha mégsem, akkor jön a pillanatragasztó.
Sikerült addig pucolnom a gyűrűt hogy nagyjából 2 cm belement, az már elég kell hogy legyen.
Teleszkópos bot lévén nem tudom merre állt eredetileg a gyűrű, azaz merre hajlott a spicc - remélem nem pont fordítva, és az anyagnak sincs memóriája hogy egy halnál ez problémaként jelentkezzen, hogy most ellenkező irányba hajlik esetleg, mint korábban. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Kishalas-felhős etetésre is ráállhat a balin, csuka, faterral anno csináltam is olyat, hogy kishalas etetés mellett 2 méterre sétálós szerkóval csukáztam. Csak ugye míg a balin cirkál, a csuka - az őszi időszakot leszámítva - azért jellemzően búvóhelyen rejtőzik, szóval kell legyen a közelben csukesz az ilyen pecához (nádas, hinaras széle stb.).
-
VIBO
őstag
-
VIBO
őstag
Hali. Caperlan rod pod vélemény?
-
Steady74
Topikgazda
-
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, csak tegyél fel valami brutál dobóelőkét, mert a vastag monofilt is elkoptatja a rakétával dobálás.
-
Zoli bácsi
őstag
Helló! Beszereztem egy etető rakétát, közepes méret, magyar gyártmány, boltos szerint ugyanaz mint az eredeti spomb de feleannyiba kerül. A lényeg, hogy a legerősebb botom egy 3,5 lbs Nevis Trinity 3,6m-es bojlis bot. 30-as monofil van az orsón, egy Silstar Tierra FS 60-as tekerőn. Igen tudom, gazdaságos felszerelés, de tökéletesen tette a dolgát...a kérdés hogy megpróbálhatom-e vele szerintetek a rakétát hajigálni.....?

-
vendingo
veterán
Most voltam aqua pelletért, de csak pontyos volt

2 hét múlva mehetek megint.
Önmagában pontyos mennyire jó? Pisztrángos nagyon bejött. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Ez a válasz elkerülte a figyelmem, elnézést.
Aláírom, én abszolút nem vagyok jártas az ilyesmiben, félreérthetően írtam, igazából nem csak önmagára a webshopokra gondolva, hanem úgymond mindenkire, legyen az nagyker (hogy nem ad képet), vagy kisker (hogy nem csinál - bár erre nem tudom, van-e egyáltalán lehetősége az általatok írtak miatt). Mindenesetre elnézést a téves kijelentésemért, azt hittem ez a kereskedő feladata (illetve ő is megteheti, ha nem kap "anyagot"). -
galervin93
addikt
Úgy néz ki hétfőn megejtem az idei első pecát. Délies szél lesz, biztosan átkeveri a víz felső rétegeit, talán matchezni kellene, de viszonylag sekély (1.20 körüli) a víz, talán egy könnyű picker is működhet (no meg nincs is most orsóm a matchre). Az elkövetkező napokban hétfőn lesz a legjobb idő, plusz hidegfront előtt leszünk, talán ez is jó hatással lesz a halakra. Már csak az tehet keresztbe, ha telepítés miatt tilalom van a vízen, de nem festem az ördögöt a falra. Tűkön ülök már. :-)
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Azért a fotozásos kijelentésed erős - szerintem. A nagykerek, márkaképviseletek feladata lenne a kiskereskedőket ellátni az értékesítéshez szükséges anyagokkal. Zoli bácsi nem fogja egyesével befotózni a cuccokat. Sokan masodállásban csinálják, pl. Feederstore.
-
zsola32
őstag
én jelenleg a Nevis XL-s kosarakat használom, 30 és 40g-os verzióban. a Preston féle Xl-s töltő teljesen frankó hozzá.
persze a Korum illetve Preston kosarakkal kezdtem horgászni, de mivel van néhány akadó ahol horgászok, a Korumból kettőt már elhagytam.
ezért kerestem egy olcsóbb megoldást, és a Nevisnél kötöttem ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze vannak kivétek is.