Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Tudtok olcsó netes üzletet ahonnan feeder botokat ill orsót tudnék rendelni?
És akik megbízhatóak.
Köszi -
dragonfx
veterán
na ma tipikus pecaidő van igy megy jövö héten megyke ujra..faja lenne...rengetegen lehetnek
-
becsitibi
senior tag
válasz
Recon666
üzenetére
Kösz az infót
,a Koós féle banaxot ismerem a filmjeiből,de én nyeletőfékeset szettem volna,ha netán elaludnék,vagy arrébb állnék,vagy mászkálnék,ezért kellett volna.Én is a Koós-féle banaxra gondoltam,illetve van még egy orsó ami ez:Cormoran BBS 50,ezt még ajánlották,hát mivel kezdő harcsahorgász vagyok,ezért nem nagy tapasztalatom van,max amit hallok,látok a tv-ben,vagy a neten olvasok róla.Tudtok esetleg ajánlani boltot ahol még akciós a Koós banax si 7000?Zolynet:valszeg az euro-forint árfolyam miatt mentek fel az árai mindennek.
-
becsitibi
senior tag
Szerintetek egy nyeletőfékes orsó jó lehet harcsázásra,néztem a penn slammer 560 típust,de ez nagyon drága,az okuma longbow jó ára van,de kérdés hogy megbízható-e,40 vagy 50-es fonott zsinór menne rá,vagy hagyjam inkább és vegyek egy sima első fékest mert ott kevesebb a hibalehetőség.Óriás antennás szerelék-Koós féle csúszó úszós szerelek,és nem utolsó sorban Becskei féle emelt fenekező szerelés lenne belőle és erre a botra:ET Power Cat 2,70m
-
nickwaren
tag
válasz
choco01
üzenetére
Köszi! Perfekt!
Esetleg még egy légnyomásos kellene... 
Csabee.: Én is csak 3-4 ig leszek, másnap 3-4ig.

Egy kedves horgász ismerőssel már régóta tervezzük a szezonnyitó pecáját, de még csak most jött össze, nekem meg nincs kedvem korán kelni, ezért megyek ki már éjszakára.
Végre minden összepakoltam, átnéztem az előkéket, felfűztem a nyitó csalikat, aztán majd kiderül. -
choco01
addikt
válasz
nickwaren
üzenetére
Ez is megteszi animált előrejelzésként.
De itt van egy WRF, és egy ECMWF.. ennyi nektek elég!

Ha valakinek mégse lenne elég..
-
nickwaren
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Szerintem még ne írd le a dolgot, messze még a holnap este, talán az OMSZ oldalán meglehet nézni animált műholdas előrejelzést, abból már nagyjából lehet következtetni (már én is elfelejtettem, hol kell nézni
).
Munka után én is startolok egy rövidebb pecára, már előre látom, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de így legalább több kihívás van benne. -
dragonfx
veterán
hát szakad az eső keményen vihar van.
nem tudom lehet lusta lettem de én már 25-30km.en kivülre nem emnnék pecázni...annyit nem ér. -
Csabee.
nagyúr
Ezt az időt elnézve lehet lőttek a holnap esti horgászatomnak

-
choco01
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Biztonságosabb befőttes gumi segítségével, de ha tuti a klipsz(fém, kör alakú...) akkor mehet így is.

-
KonzolKartel
őstag
Hülye vagyok, megvan
.Holnap lehet kimegyek, ha nem fog egész nap szakadni az eső, bár egyelőre mindenhol sok csapadékot írnak
. -
choco01
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Keress valami célpontot a víz mögött ahova dobálsz,mármint úgy hogy ahova dobsz nézz a beeséssel egy vonalban lévő fát vagy valamit a túl parton..és ahogy lesüllyedt klipszeld ki a zsinórt.
É utána mindig azt a "cél pontot" célozd
-
KonzolKartel
őstag
Hogy etessek, ha 60, vagy még távolabbi helyet kell meghorgászni?
-
choco01
addikt
Hali.
Van aki itt Jászberény-Nagykáta-Tápió_ _ _ _ részeken lakik, és tud valami jó kis tavat?
-
choco01
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
Nem, én itt voltam

Ide járok..
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Recon666
üzenetére
Ma mi is kimentünk, ismét a Prérie. Eredmény zéró. Etetőanyag ismét x21 champion du monde volt.
A végén bevittük csónakkal a szereléket, de úgyis zéró.
Egy "csapaton" kívül senki nem fogott semmit. Ők 3 napja kint voltak(vannak), óránként etetnek etetőhajóval. Volt, hogy egyszerre három boton fárasztottak. -
-
dragonfx
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
menjél.most jo melegszik a víz.ég tiszta.
a partot átalakitották könnyebb leszurni a villát de a szákolás necesebb,1-1, döntetlen.

amugy mézes topmixet használtam és top mix 3in1 magkeveréket.
igaz azt írták fél kilo 5 kilo szárazhoz hát én kicsit dusitottam az arányon.
1kilohoz fél kilot hozzátoltam.
nagyon faja cucc tele van nagy szemű "erjesztett"kukival...amit akár kiszedve csaliként is fel tudsz rakni 2d 4kilos arra jött....nem hiába....szerencsére maga a cucc izesitetlen és nem volt drága ez 2 cumo 800ft volt a keletibe és bevált. -
Recon666
Közösségépítő
Mai horgászat eredménye 1 ponty, ami ~3kg környéke volt. Sajnos a fronthatást megérezték a halak és délután meg sem moccantak. Se itt, se a másik tón. Reggel 7 óra körül már megvolt, utána csak maszatolós kapások voltak, nem is vitte el a csalit. Érdekes módon megint a tigrismogyoróval sikerült megfogni, pedig ezt a csalit szinte senki sem használja errefelé, meg is lepődtek egy páran, milyen eredményes, köztük jómagam is.

Etetőanyagnak a Top Mix Szuper pontyát használtam.
Fotó a reggeli órákból;
-
dragonfx
veterán
el is felejtettem múlt pénteken voltunk a moby 2.ön.
Nyárias meleg, enyhe szél.
22 ponty a végeredmény.na én így képzelek el egy sikeres napot.
kukorica a nyerő a víz nem volt már hiodeg.végiog fenekessel nyomtam 1 jött uszosra.
felének egész jo ereje volt.4db egész szép példány volt olyan 4 kg.os kb. -
becsitibi
senior tag
Kösz sráccok
,súlyát nem mértem,olyan 3,5-4 kg-os lehetett talán,68cm-es volt,és a fagyasztóba landolt konyhakész állapotba,a harcsát nem szabad visszadobni,mert állítólag túl van szaporodva a tóba,hát nem tudom,nekem ez volt ott az első. -
becsitibi
senior tag
Szép jó estét,tegnap előtti fogásom az emelt fenekezős házilag készített szerelésemre jött kb a 10.-ik éjszakai próbálkozásom volt,most kivételesen egy élő küszt tettem fel a horogra,és erre jött a 68 cm-es bajszi 21:58-kor.
A hal gyomra tele volt tavi rákkal:

Valszeg azért eszik ebbe az időszakba rákot,mert az nehezen emészthető a páncélja miatt,és az ívási időszakba nem kell táplálék után kutatnia,talán ez lehet az egyik magyarázat amit sok harcsahorgász titkol.Egy vízre dőlt 3 méter széles nádoszlop elé dobtam a szerelésem,valszeg kereste a hím harcsát,mert ikrás volt amit fogtam.
-
Recon666
Közösségépítő
Gyönyörű ez az orsó; [link]

-
Steady74
Topikgazda
válasz
nickwaren
üzenetére
ok, akkor majd egyeztetünk! és köszi a lehetőséget.
bojlis témához csak egy gondolat: általában mindenki magából, vagy a hallottakból indul ki. bojlis horgászat = kapitális halfogások. (itt jön a saját tapasztalat) amit megfogok = hazaviszem. Azt nem veszik észre viszont, hogy a két folyamat között nincs egyenlőség, sőt. A bojlis horgászok zöme visszaengedi a halat (kicsit is). Ez a saját meglátásom.
Ha viszont látják majd, hogy a bojlis horgász nem hagyja a megfogott amúrt 2 percig fetrengeni hagyni a kavicsos parton, amíg megnyugszik (szintén saját tapasztalat), és látják, hogy nem hívják a szomszédot: hogy Ottó, fogtam halat kell-e, ha nem, akkor kérdezd meg anyádat/tesódat/tökömtudja kit, mert akkor is elviszem a halat.. na akkor majd leesik nekik, hogy nem kell félni tőlük, sőt, tanulni lehet nem is keveset.
-
nickwaren
tag
válasz
Recon666
üzenetére
Grat, nagyon szép fogás!

Steady74: Változó a hétvégi leterheltség, természetesen a telepítésnél és utána 1-2 hétig nagy a tömeg, kivéve, ha frontos időszak van, mert olyankor hiába a telepítés nem olyan a fogás és gyorsan elmaradnak az emberek. A hónap második felében akár még 9-kor is találhatsz szabad helyet. Hétköznap már régen voltam, de akkor szerintem nyugodtabb a helyzet. Most a tó hátsó fele megy jobban (legvégén 3 esőbeálló szinte mindig foglalt hétvégén), a keszeg, kárász már múlt hét közepe óta veri a parti nádast. Ez a rész nagyjából elég akadós a szerelékek és a víz alatti egyéb dolgoktól. A halőrház felőli oldalon elég sok beálló található eső esetére. Az első gátnál kb 3-4 méteres vízre lehet most számítani, de a múltkor találtam hátul a parttól kb 30-40 m-re is 2 méteres mélységet. Nyugodtabb pecához a tó túlsó oldalát a fa híd utáni részt javaslom neked, a te tapasztalt szemeid úgy is kifogják szúrni, hogy miért.

No egy kérdés, a tapasztaltabbakhoz:
Miért tűnik úgy nekem, hogy az ilyen tavakon a bojlis horgászokra úgy néznek, mint egy űrlényre vagy a sátán követére? A közgyűlésen megszavazták/tuk, hogy legyen bojlis horgásztatás (egyelőre kidolgozás alatt van), de az öregek meg ágáltak, mert félnek, hogy akkor nekik nem lesz meg a fogásuk a friss elvihető pontyokból. Pedig szerintem a kettőnek egyáltalán nincs köze egymáshoz, lehet én látom rosszul, igaz én nem szórok be töménytelen mennyiségű kaját, a hétvégi eredményt is kb összesen 1 kg etetéssel értem el és kisebb pontyokból egy darabbal sem találkoztam. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Recon666
üzenetére
De ha otthon, ásványvízzel kevered be, sem érzik a halak a különbséget.
Ha van időd megvárni még elkészül a kaja, akkor a parton csináld meg, ha nem akarsz vele tökölni, otthon ásványvízzel mehet. Én utóbbit választom, igyekszem minden felesleges dolgoz otthon megcsinálni, ami a horgászástól veszi el az időt a parton.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Azt szokták mondani, az adott tó vize.
-
KonzolKartel
őstag
Etetőanyag bekeverésénél melyik a jobb? Az adott tó vize, vagy csapvíz( esetleg ásványvíz
) -
Recon666
Közösségépítő
válasz
nepszter1
üzenetére
Állami elég ha rajta van az engedély hátoldalán az adott csatorna kb 3-5k fogási naplóval. Ha nem akkor területi, az viszont húzósabb.
lakisoft: Érdekes illata volt, nem az a kimondott ananász, a natur elnevezés ellenére én enyhe tigrismogyoró illatot fedeztem fel az etetőanyagnál. Így a cucc is tigrismogyorós-ananászos lett.
Megspékelve a fluo angol morzsával jól nézett ki, nekem tetszett, mint kiderül a halaknak is. 
-
nepszter1
addikt
Fater hallota hogy gyakrabban ellenőrzik a csatornákat milyen engedély kell hozzá ? Merre tudnám ezt kiváltani és kb mennyibe kerülne ?
-
Recon666
Közösségépítő
-
Recon666
Közösségépítő
Tegnapi nap elég jól sikerült, 13 ponty lett partra segítve, 6 elmaradt. Bónuszként a végén beugrott egy nagyobb kárász.
Íme az első 4 ponty. 1,5-3kg közöttiek voltak.
Csali: Haldorádó Vörös Démon Tigrismogyoró.
Etetőanyag: 2kg SBS Flumino Natur + 1L SBS Groundbaitmixer Ananász + Liftező morzsa + Csemegekukorica -
adrian360
őstag
na a mai naptól én is elmondhatom magamról, hogy már fogtam idén halat
soroksári kis-duna részen voltam ma kint, fenekezőn nem volt szinte semmi, kis gébek lökdösték csak a csontit, úgyhogy mikor lejjebb ment a szél (mert sajnos elég nap erősen fújt dél felöl) megpróbálkoztam a nád mellől keszegezni, jött is két bodorka meg pár nagyobb sneci, de aztán azok is eltűntek. mindegy legalább megáztattam kicsit a zsínorokat, aztán ha majd nem fúj a szél ennyire visszamegyek még párszor oda -
nickwaren
tag
Sziasztok!
Újabb hétvégi túrán vagyok túl Isaszegen, de ma délelőtt már azt kellett mondanom, hogy ez már nem is szórakozás és pihenés. Ma délelőtt elkaptam egy konvoj halat, fél órán belül 4 db nagy testű szépség jött, az első kettőnél dupla fárasztás volt.
A hétvégét 108 kg össz súllyal zártam 10 db hal mellett. Most 1-2 hétig pihentetem ezt a nagy halazást a tavon, mert holnap telepítés és szerdán oldják fel, aztán nem szeretném, hogy 1-2 spori a "bojlis" horgászra fogná, hogy nem fogja meg a fazékba valót. 
-
Pocee
senior tag
Srácok!
Ha valaki véletlen hibátlan profi orsót szeretne venni megtenné,hogy ír nekem privátban.
2db Shimano Baitrunner Aero GTE 5000B nyeletőfékesek,pótdobok,gyári dobozaik megvannak.
kb 10-12 pecán lettek bevetve.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
,a Koós féle banaxot ismerem a filmjeiből,de én nyeletőfékeset szettem volna,ha netán elaludnék,vagy arrébb állnék,vagy mászkálnék,ezért kellett volna.Én is a Koós-féle banaxra gondoltam,illetve van még egy orsó ami ez:

, nekem az is bevált

,még van egy hónapunk az esélyre,a harcsahorgászok tavasszal fogják meg az éves mennyiség 75%-át,a maradék 25% megmarad nyárra meg őszre,durva arány.

).
Munka után én is startolok egy rövidebb pecára, már előre látom, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de így legalább több kihívás van benne.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)