Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Dehogy haragszom, csak szeretek viccelődni, ugratni, beszólni a nagyfiúknak.

Remélem te is ugratásnak veszed. Holnap úgyis összefutunk akkor.Steady74: Átküldtem a számom priviben.
Okés, akkor 8 órára megyünk Szákó mesterhez. Az kb jó lesz.
Egy sarokkal odébb van pékség, van sok minden: Kapuvár, Bercsényi Miklós u. 65, 9330
Van Lidl vele szemben, de az reggel nagy forgalmú lesz.
Asszony hazaért, beszéltünk, ha kell ebéd, elmegy, hoz a Gartából menüt a vízpartra, lehet két autóval megyünk, ezt még reggelig meglátjuk.
Piát már pakolja.. -
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
A világ legkedvesebb lelke vagy, kizárt, hogy rád bárki is haragudjon

Utolsó Zsolti bácsi helyszín nekem is nagyon tetszik, de már felszereltem csukára. Délelött mehet az akadós dzsungel, délután meg a csatorna buli, igaz, tapasztalatom szerint az végiggyalogolva és dobálgatva szokott hatékony lenni.
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem törtem össze, csak meg kell fogni, mert ugye nyálkás, meg virgonc.
Amúgy ez lett az egyetlen hal, amit meríteni kellett. Lett volna még egy, már előttem volt, láttam villanni a víz alatt, magasabb hal volt, kiló körüli kárász, vagy ponty lehetett.
Meg rengeteg apró küsz lett, legtöbb kapást sem bírt kicsikarni a feeder boton, mikor kitekertem, láttam hogy van valami a szerelék végén..Küsz.zip, szoktam mondani. Nem haragszom rájuk, ellentétben a gébre, de utóbbiak még nem indultak el. (Azért utálom a gébet, mert viszonylag nagy horgot is képes benyelni, és lehet műtteni)
Amúgy körülnéztem, ahol ma voltam, le tudnátok ülni 8-9-en. Nem egymás mellé, de kb 20 méterenként van kb. egy személyes hely. Máshol is van így hely amúgy, pláne még tavasszal, amikor gyér az aljnövényzet. Gát alatt senki nem volt, horgász, úgy nézem kikotorták, tél elején itt még volt egy sziget a vízben. Itt is szoktak horgászni, ez gyakorlatilag egy tó. Itt elférnétek egymás mellett! Lángosozó is van, csak rapszodikus, mikor van nyitva.
Itt készült a mesteretek egyik filmje.
[link]
Off: Megy mellettem a híradó. Most mondták, meghalt Chuck Norris.
Vártam, hogy mondják, de már jobban van...... Nem mondják.
-
-
Vitee
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez a szep benne, sok-sok fele modszer es megoldas.
Altalaban haloba raktuk a kenyeret, ugye kovekkel sulyozva, palack bojanak, igy egy olyan 4-6 oras horgaszat utan azott teljesen total szet a kilos, masfel kilos szeletelt, tepkedett kenyer.
Elotte neha a zsakba is raktunk gombocokat.
Talan par alkalommal vettem foldet nehezitesnek, iden majd kiprobalom ujra, nehezitett kajaval.Uszonak en a Cralusso bolo 6-8gr-os verziot imadtam, 3.9-es matchbottal.
-
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem tudom mennyien jönnétek, de ennyi embert nem tudok elszállásolni.
Kaja legegyszerűbb a Garta vendéglős menü, Babótra szállítanak. Napi menü, fix extra menü, szerintem nem drága, és bőséges. [link]
Ha asszonyt kiviszem, pláne lesz kávé, figyelni kell rá, mert pár koffein ampullát is beleönt suttyomban.
Suzuki félre lett állítva, fater megörökölt dízel Thaliáját fogom be idén, elfér a csomagtartóba minden cucc. Igaz, hamarabb fennakad,. cserébe nem fogyaszt.
Beszélek Szákó Mesterrel, elvileg idén is van napijegyes peca, a bolt a tótól 3km. Itt tudtok napijegyet venni, meg csontit, pelletpumpát..Mindent ami egy baráti pecához kellhet.
Megjegyzem, lehet nem olyan jó az időpont választás, még nem valószínű dömping, de erre az időre megkezdődik a nyárfaszöszölés, időjárástól függően már zavaró lehet a mennyiség. Holnap rá is kérdezek, de biztos van idén is napijegyes lehetőség, ezt holnap megírom.
Mondanám, gondoljátok meg a Rábai pecát, mert kavicsbánya tó mindenhol van. Rába az nincs. Ha pénteken jöttök hely is lenne. Illetve online, vagy Répcelakon vehettek napijegyet. Autópálya lehajtótól kb 5km a Rába(Nicki rész). Mondjuk a Babóti tó is kb. ennyi.
De a tavon szinte 100% a fogási esély, bár a nyárfaszöszölés illetve fronthatás ronthatja. Rába rapszodikus. Cserébe ha van kis szerencse, lehet márnát, szilvaorrút, paducot, domolykót (feederrel) fogni. Meg gébet, csontival. Sokat.
Meder változatos, 4-5m-es gödrök a gát alatt, a gát fölött 4-6m-es meder...Bedőlt fák, akadók...
Tavon ponty van, meg dévér. Dévér hegyek. Ritkán kárász, meg amur. Ennyi.
Na mindegy, holnap megkérdem a napijegyet, megírom, ti meg eldöntitek. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Mester, kicsit nyitottabban kéne hozzáállni a dolgokhoz....Swinger..Nem csak a pecában...
Ha nagyon nem akarod, megfelelő helyre beélesítesz egy kapásjelzőt. Rádióst, és mehetsz pecázni.
Na, hajtjuk a hülyeséget. De kell néha ez is.
Én itt horgászom, szülőfalum tava. Van napijegy (5e. volt tavaly). Ide is eljöhettek, nem nagy szám, tele van tenyeres dévérrel, illetve szokásos telepített tó, butuska Tesco pontyokkal (2-3kg, halgazdasági) [link]
Rábával az a baj, hogy rapszodikus, két hétre előre tervezve már nem biztos a vízállás. Illetve ha hétvégén jöttök..Nos, más is, szóval a könnyen megközelíthető helyek foglaltak lehetnek.
Szerk: Valóban, eddig nem néztem, brutális árak vannak Osliban. Asszonyék minden évben kimennek ilyen csapatépítőre (Fene tudja mit csinálnak, szerintem nem pecáznak
), főorvosuk fizeti.
Illetve nekünk, Mentőknek is szokott adni csapatépítőre, pecára egy-egy napot a tulaj ingyen, mentségemre szóljon, nem néztem az árakat, de tényleg sok.
-
jézusom
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
tudunk nagyot dobni, de a kajakosok miatt inkább nem. Meg mindig ugyan oda dobni is etetés miatt esélytelen
Ai most azt mondta, iszapos helyen a könnyű method kosár kell, kavicsoson meg hagyományos feeder. Értem hogy a method nem süllyed az iszapba, de a kis előke meg eltűnik benne...
-
-
válasz
hermanyi
üzenetére
"Ezek a kinai botok nagy halakra vannak 10+ . A kezed le fog szakadni egy 4-5 órás peca után."
Nem. Legalább is amik nekem voltak a kezemben, az az 5 illetve 6 méteres, kifejezetten könnyűek voltak. És most akár egy Te-2-es erősségű (tehát a tűspicces, a leglágyabb) speedmasterhez hasonlítva mondom ezt. Természetesen nehezebb mint az azonos hosszúságú speedmaster, de nekem nagy meglepetés volt. Én egy olyan catana kategóriához tudnám hasonlítani azt ami a kezemben volt, és abból is mondjuk a 3-as erősségűhöz. És cserébe nekem olyannak tűntek, mintha törhetetlenek lennének. Pluszban viszonylag vékonyak is voltak. Mondom, nekem egyszerűen hihetetlennek tűntek először, hogy léteznek egyáltalán ilyen botok. Még arra emlékszem, hogy kb egyáltalán nem vagy csak minimálisan lógtak ezekben a méretekben, de ahogy próbálgattam őket viszont mégis lassúnak tűntek.
Bocs, kimondottan a shimano-hoz mérem, de nekem anno oda volt kontaktom, ezekkel van a legnagyobb tapasztalatom. Az összes spiccbotom, a bolók, a rakóim és a ruházatom, minden shimano volt sokáig. És a rakót leszámítva ez most is így van, nem cseréltem (adtam) el őket. -
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Hogy a rákba sikerült? megfogtad a spiccnél és felemelted?
szerk: Ordas tóhoz, egy levelezés részlete:
Kedves Tamás,
Pletykák szerint összenyitásra került a Nagy-tó és a kárászos tó, erről szeretnék érdeklődni: tényleg megtörtént-e, van-e fotó esetleg erről, mi történt a kárászos tóban lévő halakkal?
Köszönöm, Nagyfarokaz összes hal kikerült belőle, egyedül a keszegek kerültek a harcsásba.a meder kész van, de mivel a sár miatt nem tudunk meg keriteni, így nem nyitottuk meg egybe....remélem az idő engedi és márciusban be tudjuk fejezni... T
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
-
jézusom
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Fonott a főzsinór! Az volt a koncepció, hogy messzire akarok dobni vékony zsinórral. Az erős vastag monot viszi a vÍz

Értem, nekem ilyen kicsit hajlÍtott pálcika oldalára vannak lógatva a kosaraim. Ezeket úgy szedtem össze kis vÍznél guberáltam
Mindegyik más igazából, de csonti kosártól kezdve a 250g karmos kosárig minden van 
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére

Meglátjuk mit szólnak hozzá a keszegek.

Első blikkre nekem kicsit az angol meg az olasz botok keverékének tűnik. Finom, de nem annyira takony mint egy-két angol bot, de mégsem annyira feszes, mint mondjuk egy Micro Crystal. Valahol mintha a kettő között lenne. A közepe "libegősebb", nem olyan feszes, mint amit egy olasztól várnék.
Javított a spicce, bár tapasztalataim szerint ez nem szokott különösebb gondot jelenteni, aztán persze meglátjuk. Legfeljebb megy tovább, ha nagyon nem jön be.
Szerk.: na szép, így hozzon az ember nektek valamit.
Legközelebb ebből Benzár lesz.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére

Nyilván eleve használtan jön minden ilyen botika, szóval ez stimm.
Csak ritkán akarnak megszabadulni a régi jó botoktól. Match, spicc, bolo... Alig akad. Múltkor láttam egy Walter Bream Floatot, pár perc után már volt gazdája.
Ja egy Micro Crystalt kínáltak majdnem 50-ért. Ezek a botok lassan befektetésnek is jók lennének.
De én azt akarom hogy horgászat közben dicsőüljenek meg, szóval nem vitrinbe mennek, hanem a vízpartra. 
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Én is sok mindent elajándékoztam, kollégáknak, meg a gyerekeiknek.
Érdekes szó ez a közért, mármint ismerem, de felénk nem használjuk. Egy Pesti csajt vett el egyik cimbora, a csaj mindig azt mondta, hogy közértbe megy. Furcsa volt. Ezt a szót itt abszolút nem használjuk, mi a Rábaközben egyszerűen bótba' megyünk, vagy ABC-be.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez így igaz. Közel van, ez kényelmes és ki tud ugrani pár órára is az ember. 2x lemegyek a Rábára, Ignisnek fél tank benzin. Illetve hányszor volt, hogy elautóztam a Rábcához, és ott derült ki, hogy mehetek haza, mert elengedték a vizet.
Országos jeggyel semmit nem érnék, a Dunát is meggondolom mikor megyek el, pedig oda megvan a területi jegyem.
Amúgy olcsóbb lenne, ha vennék tórészt. Ezenkívül horgásztam én más tavon, akkoriban szerintem írtam is nektek, megtelepítették a tavat, aztán május 1.-én horgászverseny, körbeülték a tavat, kb 40 spori. Egyik kénytelen volt elmenni halat venni, mert a horgászversenyen fogtak egy pontyot, meg egy keszeget, vett halból lett a halászlé. Itt ilyen gond nincs, nagyobb a tó, illetve nincs lerabolva, itt szoktam panaszkodni, mennyi a dévér. -
-
Piftuka
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
A hozzászólásokból "összeraktam", hogy a Matchfishing Napok rendezvényen voltatok Szilvási Szilárd boltjában. Klassz lehetett!
Egyszer talán én is eljutok oda legalább körülnézni. Elképesztő a spiccbot kínálat nála; talán az országban egyedülálló is.
Sok-sok évvel ezelőtt Szilárd segített nekem, és beszerzett a Magyarországon már rég óta nem kapható spiccbotomhoz egy tagot, és postai úton juttatta el hozzám. Akkor elbeszélgettem vele telefonon, és hamar megállapítottam, hogy nem csak kiváló horgász, hanem kiváló ember is.
Láttam a Facebook videóban, hogy több horgászbot 40-50%-kal olcsóbb volt. Melyik volt, ami nem, aztán mégis? -
Grillo
őstag
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Az autóba már nem nagyon fér be senki. Tényleg az lesz, hogy a tetőboxot felrakom és a legvékonyabb kolléga (=Te) befexik majd oda

Zolibácsi: kifejezetten motoros idő lesz
"nem akarok venni semmit" minden vásárlást bemutató posztod így kezdődik
. Itt sem lenne másként, csak nem Szákó mesterhez, hanem Sziszihez jönnél 
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Messze van. Én Sopron mellett vagyok, és őszinte leszek, ekkora útra nehezen venném rá magamat. Nektek Pestről fele út ám. Amúgy sem akarok semmit venni. Azt a papírt annyit nem használom ám, talán egy évben egyszer. Egy darabig nem is tudtam, hogy adnak rá kedvezményt, egyik kolléga mondta. Való életben csak arra jó, ha megállít idegenben a rendőr, véletlenül ottmarad a jogsi mellett.....
De ez is csak régen működött, most már meg sem állítanak, ha bemérnek, automatikusan jön a csekk. Illetve arra jó volt, mikor padlógázzal záróvonalon végigelőztem a kamionsort, hogy nem lőttek helyszínen agyon.
FEHOVA felmerült, de úgy kaptam meg megint a szabad hétvégét, hogy szombat reggeli lelépéssel. Vasárnap meg már pakolnak, mert lehet asszonnyal vonattal felmentünk volna. Nem spórolás a cél vonattal, hanem nem megyek Pestre autóval, ha nem muszáj, pláne hogy újítják az M1-est.
Igen, kifogás van, de amúgy bármi miatt nehezen mozdulok ki akár a szomszéd megyébe is. Ez van, azért egyszer odaérek ám valahova.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Az korrekt hossz/súly arány, nagyon szar nem lehet.

Nekem egy vidéki boltban akadt kezembe egy full jelöletlen feeder, az eladó sem tudott róla semmit. Kézbe véve meg dizájnra is eléggé hasonlított valamelyik komolyabb Walter botra, de meg nem mondom már melyikre (talán WC II 360), de tényleg nulla jelölés... Végül nem hoztam el, pedig csak pár tízezret kért volna érte, de szükségem nem volt rá, mondjuk utána azért bacta az oldalam rendesen a kíváncsiság, mi is lehetett az...
-
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem pont szállításra tervezték, de majd megoldjuk cigányfúróval meg kábelkötegelővel.
Gyok2: érdemes Youtube--on rákeresni, hátha van szétszerelős video. Ha van benne műanyag fogaskerék én nem eröltetném. Illetve a műanyag csúszócsapágyakat, főleg a fogantyúnál cserélném rendes csapágyra. Amúgy nem rosszak a Tica orsók de szerintem túlárazottak. Nyeletőfékes orsó esetében meg csak Shimanot néznék (OC Baitrunnertől felfelé).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na, beveszem a napi adag kavintonomat, de hova is tettem?
számítunk rád.

Szerintetek milyen hal? csontira jött

Sokat kell innom ám, hogy be gyere 
Steady74