Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spuri2000
senior tag
Dobtok egy elérhetőséget hol tudom beszerezni az Aqua-t?
-
csƵ
addikt
Én meg itt sírok, hogy még mindig nincs Aqua Garant-om.

-
tiger71
aktív tag
Én így használom az aqua pelletet: indulás lőtt 2 pohárral (2x2dl) a zárható műanyag dobozba, majd arra egy pohár (2dl) víz, azaz 2:1 arány! Összerázom rendesen, majd be a hátizsákba! Mire kiérek a tóhoz (20-30 perc) kész is! Tökéletes állagú! Ma például két adaggal kevertem be (egy kis etetésre is) reggel 6:00-kor, de a második adag még 13:00-kor is tökéletes állagú volt ilyen keverési arány mellett (természetesen légmentesen lezárt dobozban)!
Aromát nem használok, kicsit be szoktam panírozni a kedvens method kajámmal (kb 2 marék), Tímár Mix Fish-Krill-el! Ez itt ............ a reklám helye...

Mai mérleg: 16db ponty, 2-6kg között, a vége 68kg összfogás lett!!!

Ismét arat az AQUA!!!

Más: sokszor hallom, hogy nem lényeges a csali, maga az ízvilág szerintem sem, methodnál előbb felszippantja a hal, mint ízlelgethetné! VISZONT A SZÍN IGEN FONTOS! Ma a fenti halak kizárólag UV ZÖLD csalira voltak hajlandók kapni, ha cseréltem színt (forma maradt), leálltak a kapások!

-
joe979
senior tag
Holnap Duna, Jászai Mari tér , 2 körül kint leszek, akinek van kedve , napozni, szisszenteni, akkor azt várom

-
jansky1
senior tag
Tisza, Duna holtágakon próbálta valaki az aquat? Törpeharcsás vizeken hogy muzsikál? Kisebb halsűrűségű, egyesületi tavakon is megy?
-
Grillo
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Tegnap nekem a pontyos 2 mm-es volt a kosárban, az utolsó adagot viszont elrontottam, a 2 perc helyett vagy 10-et állt vízben. Úgyhogy adtam hozzá valami fekete tímáros pontykárászt, de egyrészt a method kosárból nem oldódott ki olyan gyorsan, másrészt már nem volt rá annyi kapás.
Tegyük hozzá, hogy jött úgy ponty, hogy csak a lebegő gumikukorica volt a szereléken, etetőanyag nélkül dobtam vissza. Random helyre.
Én tegnap horgásztam először etetőpellettel, de bakker aki ezt kitalálta, annak nem csak Nobel-, hanem Oscar-díjat is adnék rögtön.
-
tepenzed
őstag
Ma ismét dominált az aqua ponty-pisztráng keverék
Imádom, végre én is sikeres lehetek, 20 ponty 1 keszeg 1 compó 7-12 között, nem nagyon ültem, ami viszont idegesítő volt, hogy folyamatosan jöttek oda, hogy milyen csalit használok. Közben meg az a leglényegtelenebb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FireFox1996
addikt
Csak 1 ötlet: közös családi peca?

-
Csabee.
nagyúr
Aqua pelletet hol érdemes venni? Bp-i vagyok
-
Janusz001
őstag
Ezt az aqua pelletet kipróbálom én is, találtam jófogáson, szerencsére 10km en belül van átvétel, kisebb kiszerelésben is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Dobóelőkének használom, szerintem főzsinórnak is jó lehet.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Szerintem az nem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért a light feedert megpróbálnám

-
válasz
Steady74
üzenetére
Ha keszegezni akarsz akkor inkább rakóval gyere vagy matchbottal. Eléggé dévér specifikus víz, ezáltal sokszor akár félvízen is lehet a hal, nagyon változó. Csali szigorúan csak szúnyog, max csonti-szúnyog vagy pinki-szúnyog. Persze a fenékre is mindig érdemes peca közben többször rápróbálni, már csak a lehulló kajára esetlegesen beálló pontyok miatt is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Oda is egyszer kimehetünk
feeder is jó lehet oda? -
válasz
tepenzed
üzenetére
16 ponty az már szép minden módszerrel.

(#32445) zsola32 "azért a 16 ponty, még keszegből is sok, szép eredmény..."
Ha kimondottan keszegezni megy az ember akkor a 16 keszeget azért nem nevezném valami acélos fogásnak.

Jegyzetelem a horgászataimat, és végigfutottam az elmúlt 7-8 év megyei verseny fogásokat. A 3 órás versenyen simán 4-6 kiló környékén van az átlagfogás amiben csak kb tenyeres keszegek vannak jószerivel, semmi ponty, és mindez versenykörülmények között ami ugye megint más.
Egyszer belinkeltem ide a kedvenc dunai öblömet. Ott jó vízálláskor, hogy ha egy délután (mondjuk 2-től 8-ig) nem jön össze rakóval minimum 10 kiló keszeg akkor kijelenthető, hogy rosszul megy a hal.
-
Steady74
Topikgazda
-
-
vendingo
veterán
Mai nap megint aqua pellet + szúnyog kombóval toltam. Fogtam kb: 30-40 kisebb pontyot meg 20 keszeget. Elég jó nap volt. Szemben a csávó 2 halat fogott. Már sajnáltam

Nálunk grillezet ponty lesz majd, de várom a keszeg tilalom végét.
-
CptAdamica
nagyúr
Sziasztok, horgászvizsgát szeretnék tenni Debrecenben. Valakinek van tapasztalata? Mennyire veszik komolyan a kérdéseket, csak írásbeli van, vagy szóbeli is?

-
zsola32
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
anyámék mennek ausztriába, berendeltem tőlük a pisztrángosat, össze szeretném én is keverni a pontyossal.
azért a 16 ponty, még keszegből is sok, szép eredmény...
az öreg, aki mellettem szokott horgászni (Ő a 30-as főzsinórós) meg nem érti hogy van ennyi halam, tegnap már mondta, megnézi a vásárba a methodos kosarakat. -
zsola32
őstag
némi szünet után (két hét) ismét az Aqua pelletre esett a választásom, és tegnap délután hozta amit vártam tőle.
2 kárász, egy keszeg és 2 ponty lett a végeredmény, a pontyok 2.4 és 4 kilóval.
eddig nem hittem hogy ad nagyobb testű halat is az Aqua, de kellemesen csalódtam.(lassan ebéd, sült hal lesz a menű
) -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Szeszkazán-feedermania-krisztián sokadik pontyát szákolja.
-
-
joe979
senior tag
Mit nekem Sensas kötény, csak a Kozel

-
tween
őstag
Na mi a helyzet tereskei betyárok?

-
-
tepenzed
őstag
itt is fülledt, felhős idő van, szokás szerint nem találták el az előrejelzést

-
galervin93
addikt
Nógrádban vagyok, itt napos, fülledt-meleg idő van, jó időben horgászhatnak a kollégák. :-)
-
vendingo
veterán
Remélem nálatok jó idő van. Engem ver az eső, ernyőm meg nincs

-
joe979
senior tag
Jó pecát, nekem meg jó melót

-
Csabee.
nagyúr
21:30-23:30ig pecáztam. 2,5kg os ponty jött :-) megérte.
-
lótifuti
csendes tag
válasz
j.davidovics
üzenetére
Hú, az egy kicsit tényleg messze van!

-
-
lótifuti
csendes tag
Na ne idegeljetek ki teljesen!
Pont ilyen jóképű sügerekre vágyok a kerti tóba. Nem tudnátok segíteni? Még ha nem is ilyen kapitális példányok, az se baj. Bárhova elmennék értük (na jó, azért vannak határok). Budapest környékén lakok. -
-
csƵ
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
Én csak gilisztával meg csontival fogtam.
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Furcsálltam kicsit, ma több is jött. Nem gondoltam volna

-
FireFox1996
addikt
válasz
j.davidovics
üzenetére
RSD-n, nyáron, sneci-zés közben elég sokat fogtam.
Naphal is sok van. -
adrian360
őstag
válasz
j.davidovics
üzenetére
spiccbottal csontival jó párat már igen

-
j.davidovics
csendes tag
Hali!
Nekem egy arno botom van, a legolcsóbb, apa vette nekem majd 5-6 éve és néhány alkalmas pecákra a lehető legjobb. Az enyém 2,7m(két részes, nem teleszkópos) és 40-80g dobósúlyú. Bőven kihorgásztam az árát egy okuma zorax orsóval, ami szintén egyidős a bottal.
Szerintem ha teheti, ne szettbe vegye , mert lehet, hogy a rosszabb minőségű botot és orsót pakolják egybe, amit nem tudnak külön eladni.
Igaz kezdő vagyok még egy kicsit a botvételben, de nem is nagyon cserélgetem őket, mivel ami van, az még nem ment tönkre és elvagyok velük. Ha gondolod körülnézek, aztán majd a többiek megmondják a tutit
-
LazacX
tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Azért a villámhárító sem garancia semmire sem. Vagy 10-15 éve ilyesmi időben rakózott egy srác a tavunkon, az erdős szakaszon, vízmű háta mögött. Jött fel a zivatar, a botot ott hagyta a tartóban, Ő meg kijött a parkolóba. Szerencséjére. A villám akkor vágott bele a botba. Félelmetesen nézett ki, kiégette vagy kiolvasztotta az elemi szálak közül a műgyantát, a botból egy maréknyi kóc maradt. A bot vízszintesen volt, mögötte 10-15 m-re a vízmű épülete a villámhárítóval, és egy rakás fa is, de a villámnak a bot kellett.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Sajnos munka miatt én nem tudok holnap elmenni. De ma este kimegyek 2-3 órácskára pontyozni valahova. Ha már a holnapi napot végig robotolom.. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy barátommal mennénk horgászni évi pár alkalommal hobby szinten. Tavakra járnánk fenekezni. Nekem van mindenem, de neki nincs semmi. Tudnátok ajánlani bár botot, orsót, damilt? Esetleg szett is lehet, mondjuk ilyesmi amit néztem. Lidl-s nyeletőfékes orsókról mik a vélemények? Előbb beszéltem vele és vett 1 db nyeletőfékest, így inkább egy bot érdekelne olyan 5-7.000 Ft körül + damil (+ orsó ha vesz 2. botot) + horog + merítő és haltartó szák meg ami még fontos.
Ez vagy esetleg ez esetleg Decathlon?
Köszönöm -
Szeszkazán
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Bármikor megyek horgászni, esőruha mindig bent van. Majd a botot használom villámhárítónak

Vagy a merítőnyelet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Azért csak nem lesz olyan rossz idő holnap hogy villámhárító kelljen.Rakjatok ki egy carbon botot messze tőletek

-
FireFox1996
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
eső ruha, gumi csizma, esernyőt pakoljátok el!

És ha vkinek van mobil villámelhárítója, azt is hozza magával
-
Szeszkazán
senior tag
Holnap peca !

-
LazacX
tag
Nem tudom, hogy tudod-e: A peca tervezésnél jó lesz figyelembe venni azt, hogy az idei évre a megyei szövetség a tavunkat jelölte ki a megyei válogató verseny helyszínének. Már volt egy-két szabadedzés, de most vasárnap szintén edzés lesz, illetve maga a verseny jövő vasárnap lesz, teljes tólezárással.
-
tiger71
aktív tag
válasz
MK VII
üzenetére
Köszönöm!
Az idén jól megy, igaz csak methodozok... Kocka tavokon 50kg alatt még nem fogtam (11-13-15db hal), vadabb helyeken is meg van a 3-4 potyesz + 8-9 kárászka minimum... Az idén eddig hatszor voltam horgászni, de már jócskán 200kg fölött van az össz fogásom!
Természetesen minden hal vissza nyerte a szabadságát!

-
tiger71
aktív tag
Ma végre sikerült kijutnom a Bajai Tíz tó-ra, hogy leteszteljem az Aqua pontyos pelletét! 2*2dl-t áztattam be, azt paníroztam be egy kis Tímár Mix Fish-Krill Method etetővel (kb két marék).
Fülledt idő, meleg, szélcsend, döglődő víz, szinte nem is volt kapás délelőtt... Erre ültem be 11:30-tól...
18:00-kor fejeztem a be a pecát, végig method feedereztem, fix szerelékkel, 7-8cm-es előkével, 10-es horoggal, 10-es csalitüskén felkínálva a csalikat.
Az etető anyag szuperül bevált, folyamatos volt a halmozgás a dobásaimnál. Viszont felvenni nem voltak hajlandók a halak, csak a Top Mix kicsi ananászos method pelletjét!
A mérlegem: 13db hal: pontyok: 2, 6+, 12+, 8+, 4, 5, 4, 4, 2, 4, 3, 3 kg-os súlyban. És a nap zárásaként egy 9+ lénai tok, amit sajnos már nem tudtam fényképezni az utolsó 3-as potykával együtt, mert csontra lemerült a telefonom!
Igazi élmény peca volt!
AQUA PELLET

ui.: mindezt úgy sikerült kicsikarnom, hogy az egész tavon rajtam kívül kb 6db halat fogtak egész nap!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoli bácsi
őstag
Én vennék is üvegbotot, fenekezni, de boltban nem kapni már. Valami igényesebbet, parafa nyéllel.
Piacos botra is alkudtam volna, ha nem olyan gagyi.
Más, hátha valakinek hasznos info:
Vettem Eurostar Profish merevfalú, dupla botzsákot. 130cm-es méretben, a 3,60-as feedereknek elég lenne. Valaki már említette itt a fórumon hogy szemez vele. Nekem használhatatlan, két feederbot 40-es orsóval nem fér bele, azaz belefér, de a cipzárt már nem lehet felhúzni a második botnál, feszegetni kell. Pergető botoknak jó, másnak nem. Van viszont egy új széria, most láttam a neten, direkt feeder botokhoz megnövelt orsótartóval, 145cm-es, ebből rendeltem a boltban, ha valakit érdekel, majd beszámolok milyen. Olcsó, 5-6e ft. Biciklivel akarok pecázni járni, ez lesz a negyedik merev botzsák amit venni fogok, egyik sem jó a feladatra.
Először vettem egy Mivardi 4 fakkos, 170cm-es merev botzsákot. Hatalmas, nem bicajozni való. Meghagytam, autóban tökéletes. Aztán vettem egy Carp Zoom 140cm-es dupla merevfalú botzsákot, jelenleg is forgalmazzák. Kicsi az orsótartója, 50-es orsókkal nem fér el benne a két bot, és egy cipzár van, az elválasztó rész kicsi, alul összeérnek a botok, az orsók is összeverődnek. Ezért vettem a profish tartót...... innét tudjátok
Sokba kerül ez a biciklis peca, van kocsim, de jó lenne lefogynom 100-110 kg környékére, (135-ről indultam, jelenleg 120-125) szóval ezért erőltetem, a tó ahova járok 4-5km.
Lehet nem kéne erőltetni a merevfalú botzsákot, de az első feederbotom spiccét hagyományos botzsákban törtem el, és egy pergetőbot végét is letörtem, jó kilógott kissé a botzsákból
, de azóta vigyázok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de azóta vigyázok.