Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scoobydoo76
tag
válasz
zsola32
üzenetére
Hali! Többünknek ilyen van, én kimondottan horgászathoz vettem de kisegített már éjjel az alpokban is mikor defektet kaptam. Üdv
[FEJLÁMPA ] -
zsola32
őstag
tudtok ajánlani jó minőségű fejlámpát? (ali-s is lehet
) köszi -
vendingo
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Azt hittem erre majd jön az aprónép.
Gyerekkoromba mindegy mit szórtam be, csak keszeget bírtam fogni.
tween Szar az orsó, gyenge a fékje

Amúgy nálam is húzta a stradicon a féket a tegnapi csuka, csak nekem azért, mert elfelejtettem beállítani, és full lazán volt

Én pergetésnél nem szórakozok gyengére állított fékkel. A ragadozóknak van annyira erős pofájuk, hogy ne szabják szét a saját szájukat kirohanáskor. Ha jön valami nagyobb, mint a te esetedben, akkor nincsen semmi gond, ha meg tényleg benga dög jön, akkor úgy is lehúzza vagy szakítja a madzagot. -
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
TTX-mézeskalács kombó miatt húzod a pontyot . Sensas bream meg olyan kaja mint a Milo vip magic minden halat húz. Nagyon jó de nem kifejezetten keszeges . Timár kajáját nem ismerem és nem is fogom (nagyon mérges vagyok rájuk)
.Steady nekem a július annyira távol van ,hogy azt el sem tudod képzelni. Sajnos azt sem tudom ,hogy holnap hol fogok kikötni melóban. Ami biztos az a hétvégi peca ha törik ha szakad .

-
vendingo
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Ezt a felállást próbáltam többször:
Kevés TTX, mézeskalács, angol morzsa, sensas bream, timár match dévér, bream aroma.Annyi a kis ponty a tóba, hogy sokszor 1-2 percen belül már jön is a kapás. Néha betalálok egy keszegrajt és jönnek szépen, de a pontyoktól így se menekülök.
Ezen a hétvégén már csak pergettem, mert beleuntam az UL pontyokba. A többi horgász még kis pontyot se nagyon fog, mert nem nagyon eszegetik a pelletet, a kukoricát meg végképp nem. Ők panaszkodnak, hogy nincs ponty a tóba. Én csak szúnyoggal horgászok és panaszkodok, hogy túl sok a ponty.
Részben ezért is erőltetem a kajakot, mert a fertőbe termetes keszegek, gardák, compók, kárászok élnek.
-
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Rossz az etető kajád.
Maros Mix Dévér Special és Mosella Bream 1 -1 zacskó ,egy kiló löszös agyag ,hogy felhőzzön (ponty nem szereti ) ,ebbe 2dl csonti .Esetleg valami karamellás aroma ,horogra csonti szúnyog kombó . Nincs az a keszeg ami ezért ne hajtaná el a pontyot .csƵ : nagyon messze van .
-
csƵ
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Akkor itt a helyed.

-
csƵ
addikt
Ma feederezni voltam, de az utóbbi időben olyan iszonyat módon felborult a halak aránya, hogy hihetetlen. Idén egy pontyot fogtam, meg 1-1 mázsa keszeget, kárászt...
-
j.davidovics
csendes tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
És ez?
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez is még egy iszonyat jó orsó.
-
-
vendingo
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez olcsó. Nézd meg a Jackson kajakokat. 500-700k
Vagy számolhatunk úgy is, hogy a fertőn 1 szaros cölöp amihez kikötheted a csónakot legalább fél milla, plusz kell még hozzá egy csónak is. Ez az egy megoldás van, felfujható nem játszik, főleg mert leginkább pergetni használnám. Ezzel csuda jó helyekre eljuthatok, még olyanokra is, ahova csónakkal esélytelen. Lehet saját etetett helyem is, ahova csak én járok. -
joe979
senior tag
Válassz eredeti terméket!
Regisztrálj, és vedd igénybe a plusz egy év forgalmazói garanciát. A garanciaprogramban részt vevő partnerüzletek listáját keresd weboldalunkon.
http://www.normark.hu/jotallas -
gban
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Sok megoldás van, tekerd át
- régi üres zsinórdobra
- másik orsóra ami régi, üres
- pótdobra
stb.Én is most töltöttem fel a pergető dobjaimat, már kevés volt a Trabucco mono és a Kastking fonott is.
Mindkettőből pont annyi volt szerencsére hogy összekötve a használttal (amit meg is fordítottam, pont úgy hogy lefejt zsinórdobra, átfejt üres orsóra, majd vissza a céldobra).
"Meglepődve" tapasztaltam hogy jóval messzebb tudok dobni a Trabuccoval mint a fonottal, bár a teli dob is sokat nyom a latban gondolom.
Tegnap voltunk kint, sorba mentek a rablások, de pergetve semmi nem jött
Pedig próbáltam mindent, mindenféle wobbler, gumihal, twister, körforgó, kanál, sőt még a nemrég tárgyalt Bokor Pistabá féle villantó + twister farok kombót is kipróbáltam. -
tepenzed
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Egy tura kajak 450 ezer korul van 😃
más: az a helyzet, hogy a dobkötésem kilátszik a dobon (eleve nincs túl sok zsinór rajta és még elő is bújt valamiért), ezért bizonyos méter után egyfajta zsinorklipszként működve lefogja a zsinórt és kész, nem megy tovább a szerelék
Nem lenne akkora problémám vele, viszont nem a legjobb távon állítja meg és szeretnék még messzebbre dobni. Hogy tudnám teljesen letekerni a zsinórt, hogy átpoziciónáljam? Nem szeretném leszedni, csak letekerni a végéig és újra feltekerni. Gondolom, ha itt a lakásban beakasztanám a horgot valamibe és elkezdeném húzni le a zsinórt, akkor annak hatalmas gubanc lenne a vége. -
vendingo
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem a beugró a sok, hanem a 600km táv+ autópálya díj+ egyéb apróságok.
Steady74: Egy hosszú hétvégés pecában is benne lennék.
tween : Bot nekem is van még tervbe. Egy 4-18-as meg egy ~30-100-as.
Most kicsit komolyabb dologra osztok szorzok, szóval gazdálkodok a jelenlegi 4 pergetőbotomból.Ha összejön amit most szeretnék, akkor idén nagyüzembe megy majd a pergetés a Fertőn.

-
tween
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Igen, egyesületi tavon

vendingo: nekem is lesz ismét kiadás, kell egy 20gr-mos bot, valami űber feszes, gumizni.
-
vendingo
veterán
Sajnos 99%, hogy nem tudok menni a fórumpecára

Osztottam szoroztam, most nem tudok rááldozni 20-25 ezret egy ilyen mókára.
Esetleg ha nyáron lesz még valami hasonló összeröffenés, akkor szívesen megyek, akár egy több napos balatoni, velencei tavi peca is belefér, de 1 nap pecára most alsó hangon 20k nekem sok.Van kilátásban egyéb nagyobb horgászattal kapcsolatos kiadás is, meglátom, azt hogyan tudom kimatekozni.
-
-
Interceptor
addikt
ET Excalibur Zander Jig Medium Fast bot menyire ajánlott? Gumihalazásra kéne első körben, van ennek egy Fast verziója is ami merevebb, gerincesebb, de a medium kivitel most féláron van 7K
Azt terveztem, hogy ezzel tolnám az öbölben, míg a nagy Dunára meg a 30-80g-os 270-es spin blade maradna használatban. A hossz az ET Excalibur Zander Jig botnál partról 210 vagy 240? Állítólag előbbivel pontosabb a dobás, de nem lesz túl rövid a 210-es egy általam megszokott 270-es bot mellé? -
Zoli bácsi
őstag
lineaeffe hyper carp orsó fékje furcsán viselkedett.....szétszedtem...Na, mindig szidjátok a Nevis holmikat. Van jópár Nevis, és Silstar orsóm....de ilyet nem láttam! Megrozsdásodtak a filckorongok közti fémlamellák! Azthittem vizet kapott, de amit kiterítve láttok, az a pót dobból jött ki, az egyes lamella volt az orsóba. Sajnos nevissel nem csereszabatosak az alkatrészek. A fém lamellákat rozsdamaróba áztattam, a filckorongokat higítóba kimostam. Száradás után megcsiszolom smirglipapírral a fém lamellákat, aztán sok olajjal összerakom.....Vagy van jobb ötletetek..?

-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Nem olvastam vissza bocsesz
Azt értelmeztem ,hogy tavaly voltunk pecantani 
Amúgy ma RSD 1 db rakos 1db valaki által javasolt feederbot .Reggel 7 töl fél 11 ig kb 5 kg keszeg. 5m re mellettem ülő gyerek ugyanezen idő alatt 2 db feederbot 1 db keszeg. Az utolsó másfél óra csak a feederröl szolt a rakost össze is raktam ,beljebb mentek a halak ,de 3 percenként húztam csonti szúnyog komboval .
Ami kiderült kell arra a fránya feederre egy orsó ,a match orsóm nem az igazi hozzá (túl gyors ) .Tudom tekerjem lassabban
A botot ajánlani tudom minden hozzám hasonszőrű kezdő húshorgásznak, ennyi pénzért nem rossz pálca . -
-
-
Janusz001
őstag
Megvolt a hétvégi peca, végre elégedettem csettinthettem az idei elég sok csalódás után. 4db 2kg körüli ponty, ebből kettőt elraktam, nagyobbat nem is nagyon szeretem, mert holtág lévén a nagyobb példányoknak elég zsíros a húsa. Jött még számtalan méreten aluli, néhány szebb törpe. Végre nem csak bambán bámultam a spicceket várva a nagy semmire.
Amit viszont hiányolok, hogy keszeg kárász teljesen elmaradt, örültem volna pár szebb példánynak.
Viszont nem tudom minek van ez a szöszölős virága, a holtág teteje tele volt vele, damil sokszor összeszedte, volt, hogy konkrétan annyira rátapadt a damilra, hogy a spiccen a gyűrűbe megszorította a damilt, elég pepecs munka leszedni.
Ami itt most nagyon ment az a spécicorn édes csemege gumicucu, pontyok kivétel nélkül erre jöttek, ananászos, mézeshez hozzá sem nyúltak. -
zsola32
őstag
mi családilag horgásztunk, reggel kilenckor kezdtünk, és este kilenckor fejeztük be.
20 megfogott halacska, 4 keszeg, 5 ponyt, az utolsó este vak sötétben esett be, és 4 kilós volt, ez haza is jött velünk, a többi 11 kárász.
a lányom szákolta ki a 4-es pontyot, sötétben bazi nagy élmén volt neki, meg persze nekem is.
holnap pihi, meg ígérik az esőt rendesen... -
hermanyi
addikt

-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Csontit és pelletet kellett folyamatosan vagy lőni vagy potyogtatni . Mosella kaja volt bekeverve Feederes kajával keverve ,erre lement a sneci és nem lehetett mást fogni . Amint elkezdtem poharazni a tiszta csontit és pelletet feljöttek a snecik és ami lehullott arra megjöttek a rendes keszegek .
Pelletet poharazás előtt kicsit megfűszereztem Horváth Rozi őrölt fahéjjal és megnedvesítettem ,így azonnal merült mint az állat . -
hermanyi
addikt
Na ma volt csatorna party (Duna Tisza 30 as kezdeténél) . Rakoztam többen voltunk sokan feeder ,match ,spiccbot. Kajám kimondottan keszeges ,de 50 perc alatt kiderült szart sem ér
Kb ennyi idő kellett arra ,hogy hogyan mivel (rendelkezésre álló dolgok) kell etetni . A víz nem folyt nagyon de a rengeteg küsz miatt muszáj voltam 3g-os úszót használni és szinte egybehúzott ólmozást alkalmazni. KB 2 óra elteltével szinte mindenki átvette az etetési stílusomat akinek volt rá lehetősége . Ami kiderült a mai pecából ,hogy a rakos bot a legpontosabb horgászati módszer . KB 6 kg keszeget fogtam (bodorka ,dévér,karika és volt egy két darab amit nem is tudom ,hogy hova soroljak) . A megmaradt kajámat pedig holnap használom el az RSD-n
A bekevert 2 kilónak a fele megmaradt . -
joe979
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Azt hogy meg mikor ? Mert tavaly, szedték össze őket.Asszem korlátozás nélkül volt vihető. Mondták ha vannak nagyobbak, akkor szóljak és begyűjtik szákból, kézből ... Meg kell nézni Krisztián cikkeit, mert a Moby térségében van még vagy kettő nagy bányató amit érdemes lenne kipróbálni.
-
LazacX
tag
Ilyen zsírt még nem használtam. Most Motip zsírsprayt használok, ez nagyon kényelmes, korábban műszerolajjal hígított LZS2 zsírt. Ne legyen ragadós se a zsír hogy ne fogja meg nagyon a fogaskerekeket, de nagyon híg se legyen hogy ne follyon le róla. De erről mano kolléga sokkal pontosabbat tud írni. Zsírozás után nem meglepő módon elveszti az orsó a bolti csodálatos búgócsiga futását, ezen ne lepődj meg.
-
csƵ
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Úszózni Maxima zsinórt vennék.
-
Csabee.
nagyúr
Reggel 6tól ülök a Joker tópartján. Mellettem a srác 15 méterre kb 11 pontyot fogott. Én még egyet sem :-) pedig tuti van benne hal csak én vagyok a béna..
Jobb szomszéd egy 7kg os tokkal indított, azóta neki is megállt.. -
DonThomasino
veterán
Egy 7-20G os 210 es pergető boton van egy 25 ös orsóm.
Pót dobra szeretnék vmi jó zsinórt úszóni.
Ezt néztem ki. [link]
Mit gondoltok?
-
hermanyi
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére

Természetesen
Amúgy a kosárválasztás úgy történt ,hogy megkerestem a feeder részleget a boltban ,ez nem volt nehéz mert a bolt azon területére kellett mennem ahol még sohasem jártam
Majd néztem a kosarakat amikhez annyi kritériumom volt ,hogy max 20gram és ocsó legyen . Így megvettem a 2 legolcsóbb kosarat . Szerintem ezzel a 2 kosárral el leszek 1-2 évig 
Amúgy "Imréről kora ellenére teljes mértékben kijelenthető, hogy valamit nagyon, de nagyon jól csinál. És ezért abszolút nem vagyok rá irigy, maximálisan tisztelem őt munkásságáért, mint követendő példa(kép) !
Köszönjük Imre ! "
-
Spuri2000
senior tag
Kezdőnek milyen feeder botot, orsót, stb ajánlotok?
-
hermanyi
addikt
Na voltam ma walterlandban és sikeresen elkezdtem a beruházást a húshorgászatba . Vettem 2 db etető kosarat . Egy szögletes drótos 10g osat és egy Method kosarat 20g os méretben .

-
Interceptor
addikt
Nagyon jó ez a május eddig, kiáradt Duna + sz@r időjárás eső és szél.
-
Grillo
őstag
Én is úgy voltam, hogy reggel kimegyek meló előtt megint Sződligetre, de az éjszakai zuhé miatt nem volt kedvem elázni a bozótban. Majd jövő héten.
Vagy holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) köszi

Nem lenne akkora problémám vele, viszont nem a legjobb távon állítja meg és szeretnék még messzebbre dobni. Hogy tudnám teljesen letekerni a zsinórt, hogy átpoziciónáljam? Nem szeretném leszedni, csak letekerni a végéig és újra feltekerni. Gondolom, ha itt a lakásban beakasztanám a horgot valamibe és elkezdeném húzni le a zsinórt, akkor annak hatalmas gubanc lenne a vége.
Azt értelmeztem ,hogy tavaly voltunk pecantani
Ezeket tavon fogod?

Majd néztem a kosarakat amikhez annyi kritériumom volt ,hogy max 20gram és ocsó legyen . Így megvettem a 2 legolcsóbb kosarat . Szerintem ezzel a 2 kosárral el leszek 1-2 évig ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)