Hirdetés
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Na ma megvolt az első peca az RSD-n . Sajnos a szél miatt abba kellett hagyni idő előtt .Tegnaphoz képest dupla sebességgel engedik a vizet (2g os kanállal épphogy tudtam horgászni )
A képen láthatóból sikerült fognom 8 db ot + egy 60-70 dekás balint ,volt egy pár lemaradt halacska is és egy közöm nem volt hozzá .
0.10/0.084 es szerelék
-
A Zéé
addikt
válasz
golyós
üzenetére
kicsit alacsony, nem az az igaz foteles, de ha ferde a part, akkor szerintem nem lesz para. Igazából egyenes terepen is egész könnyen fel lehet állni belőle. Pár óra, és kiderül. Én amúgy 120 kg körül vagyok, de ezek a sima irodai székek se tudnak többet 100-110 kg-nál, azok is kibírnak alattam 2 évet, pedig azokban 8-10 órákat ülök

-
golyós
addikt

Nekem is pont ez a gondom, hogy szezonban havi max 2 alkalomra nem akarok drága széket, ez nagyon jónak igérkezik.
A súly pont határ 105 körül vagyok, és a lába is állítható, megnézem én is.30092 sityupityu : jó, hogy ezt írod mert épp kérdezni akartam. Az én botom 100g-t tud, 4,2.
Erre vettem az Okuma távdobó orsót ( most ne menjünk bele a minek a 100 fölötti dobás).
Azon gondolkoztam, hogy el kéne találni az ideális dobósúlyt a botnál merz biztos, hogy számit. Üresen 40-50-60 grammos kosarakat használok, ezek töltve + 20 grammosak lehetnek.
Hétfőn próbálok-gyakorlok, hogy melyikkel megy a legmesszebb. Számolni egyszerű lesz mert 101cm a behúzása az orsónak. -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
A 15 grammos small kosarakkal gondolom nem lőttem mellé.
Jön még egy 20 grammos small is, ezzel majd óvatosabban hadonászok. -
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Pikó szerencsésebb dobásilag, az elengedés pillanatában, szuperül belelehet pöccinteni csuklóból.
-
LazacX
tag
Nekem se a szívem csücske, de inkább peca erős szél mellett, mintsem kimaradjon egy hétvége. Nyáron még csak-csak elmegy az erős szél, de most jól fel kell öltözni. Pláne hogy hal is volt. Tegnap és mai is 6-6 csuka. Ma csak aprók, de tegnap volt egy épp méretes, és egy jó másfél kilós is.
-
Azért azt ugye tudjátok, hogy a bot ideális dobótömege általában a max dobósúlynak a fele?
(#30089) adrian360 A dobás kezdeti mozzanatában talán azért van minimális szerepe, de amúgy igazad van, nem ott van a terhelés.
-
galervin93
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A dobás technikáján múlik a dolog. Nekem van 10-40 grammos pickerem, aminek a leggyengébb spicce már a csúnya tekintetre meg a snecipukira is görbül, mégis simán dobálok vele akár 20 grammos töltött kosarat is, ami legálabb 50 gramm összesen. A lényeg hogy a dobásk ne egy hirtelen, rántó mozdulat legyen, hanem egy lassan induló, folyamatosan gyorsuló mozgás.
-
adrian360
őstag
szerintem a spicc erőssége nem számít igazán a dobásnál. hogy mit bír el a bot, a terhelést és dobás erősséget a bot közepe határozza meg. tíz húsz éve volt a lengőspicces megoldás, mikor konkrétan egy gumi tartotta csak a spiccet a bothoz , mégis lehetett vele dobni. lágy spiccnél csak a csavarodásra kell jobban figyelni.
-
vendingo
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Milyen mértékben?
40 grammos boton melyik spiccel tudja a 40-et? Elképzelhető, hogy a legerősebb spiccel többet is tud mint 40, a leggyengébbel meg kevesebbet? -
joe979
senior tag
Akkor nem úszod meg a vételt, a Prologic között van egy 15k áras szék, karfás, azt kellene megnézned, bár abban nem vagyok biztos, hogy emberes méretre van tervezve : Cruzade Comfort
Viszont derék szempontjából, lehet érdemesebb lenne befektetni egy normális fotelba.Tegnap voltam a Decathlonban is, végül vettem egy félsátort, amit pár napja golyós posztolt ... XL Sátras
-
vendingo
veterán
Még mielőtt kettétöröm az új botomat lenne pár amatőr kérdésem:
Feederen ha cserélem a spicceket, attól nem változik a bot dobósúlya?
Mekkora kosarakkal használjam a 40 grammos botot? Ezek megfelelőek [link] [link], vagy mehet más márka/méret/súly is? Ez már nagy lenne?
Csalinak használható methodozáskor a sima csemegekukorica, gumiszúnyog, vagy ajánlottabb a lebegő csali?
Több helyen olvastam, hogy megfelelő méretű forgóra ajánlott kötni az előkét, hogy félig önakasztós legyen. Ha én simán felkötöm gyönggyel, úgy is jó?
Fonott horogelőke mennyire ajánlott?
-
A Zéé
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Az a baj, hogy nem vagyok egy nádszál, és mellé még a derekam is szar, szóval kell valami, ami kicsit robusztusabb, és háttámlás, mert anélkül egy-másfél órát bírok max.
Úgyis el kell menjek még csontiért is, útba ejtem a Decathlont, aztán megnézem azokat a székeket is.Délután pedig megnézem a vizet én is!

-
galervin93
addikt
Mély bányatavon (6-8 méter) szerintetek hol kellene keresni ebben lassan melegedő időben a halat, milyen vízrétegben? Célhal a keszeg, kárász. Finom match (vízközt) vagy egy picker lenne a jó megoldás szerintetek?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy nagyon el vannak szállva árban, tudásban meg az átlag.
hermanyi: nem, még a Daiwát nem is használtam, ha minden igaz marad egy darabig
csak érdekelt pityu véleménye, mert Rive rakót még nem fogtam. Neked holnap nyúljon a gumi, majd beszélünk 
-
válasz
Steady74
üzenetére
Hát ezt meg nem mondom neked, mert ezeket a fotelokat nem nézegettem. Az egyik cimborám kinézett egy ládát, hogy lecserélje a régit de végül meggondolta magát.

Az összes 13 méteres rakót végignéztem, de csak a 13 métereseket. Típusokat nem várj tőlem, mert nem figyeltem és nem is ismerem a Rive rakókat. A legolcsóbb pontyos bottól (az sem volt olcsó) az allround középkategóriáig szerintem nagyjából felejtős az összes. A középkategóriások már elég feszesek voltak, de baromi nehezek még.
Két igazán jó botjuk volt, a csúcskeszeges, és egy eggyel alatta lévő allround bot (ezeknek sem néztem a nevét). A csúcskeszeges mocskos jó volt nagyon jó súlyelosztással 13 méterben is, de hát melyik márkának ne lenne jó a másfél millás botja?
Tehát a lényeg, hogy szerintem nagyon felejtős a Rive rakóból. A két legdrágább botja alatt hatalmas szakadék van.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
milyenek voltak a rakók? Rive open feeder fotel tényleg nem volt?
-
jansky1
senior tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Ide feltettem a teljes bejegyzését annak, akinek nincs fb-ja, de érdeklik a feedermania termékek.
Etetőanyagok kicsit horror árkategóriájúak számomra, pelletkészletem meg dugig...
-
tepenzed
őstag
Krisztián Jankovich
Sziasztok. Sokan kérdeztétek az árakat ezért leírom:
Visual spray 890-Fluo amino spray 20% amino tartalommal 1090-
Pop-up bojlik és dumbelek 1290-
800 g Lemon dream pellet 1590-
900 g Snatch etetőanyag 1190-
800 g Extreme Fish etetőanyag 1890-
-
zsola32
őstag
A mai nap eredménye, 3.5 kg-os pontyocska, nekem ez az első, mióta kezdtem.
Egy sajna leakadt, de jött helyette egy keszeg...
[/
L] -
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor megérte kimenni

Zsibvásár, van minden, ja neEm.
-
válasz
joe979
üzenetére
Szerintem nem. Amúgy is inkább a csajokat néztem.

Talán annyi volt csak érdekes a számomra, hogy a terület legnagyobb részét a Rive foglalta el. Egyedül náluk volt kirakva rakósbot. Volt más márkánál is, de náluk nem voltak összerakva, nem lehetett kézbe venni őket. Nagy értelme van így.

-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Volt valami érdemleges stand vagy akció ?
-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Jeszy, te vagy az ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
joe979
senior tag
Fölös
Én is egy pár ezres kempingszékkel nyomorgok 
MÁS :
Elsú Duna megvolt az idén, csak 3 órát voltam, szél kevésbé fúút. A nap szépen sütött, kapás nulla. Hordalék hegyek. Kitekerve, baromi hideg volt a csonti csokor. Itthon néztem vízadatokat : 6,7 °C , azt hittem van vagy 12 °C .Aranyhorog oldalán van már az Új Ultegra C3000 Fb ... 36k . Meglepően olcsó, pedig sosem a középkategóriában futott.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Mármint sima dobemelés stb. Sem csigatengely, sem dobemelés lassítás.
Sima "mezei" szerkezetű orsó. Mondjuk csapágy van benne rendesen, de tudjuk, hogy ez nem feltétlen takar kiemelkedő minőséget. Aztán lehet, hogy az átlagtól jobb anyagokat használnak benne, és azért kerül ennyibe. Nem tudom, nem ismerem ezt az orsót. -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Semmi extrát hogy érted? Jó vagy rossz?
-
-
Eagl3
veterán
Az Aranyhorog webshopban egész jó áron van a Stradic FK. [link]
Csak mert a múltkor szó volt róla.

-
vendingo
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Megoldottam a problémát

Már csak az orsó vétel van hátra. Ez milyen dobemelés?
Illetve a gyakori dobcsere hosszútávon mennyire egészséges egy orsónak? -
jansky1
senior tag
Feedermania termékekről tud valaki részleteket, ne tartsa magába. Árak, ízek stb
-
A Zéé
addikt
válasz
joe979
üzenetére
mindenki a Walterban volt?

Én is otthagytam egy kis összeget apróságokra. Széket akartam venni, de elbizonytalanodtam, szóval az egyelőre kimaradt. Lehet, hogy holnap megint beugrok. Évi 3-4-5 alkalomra, amikor feeederezni tervezek nem igazán akaródzok 20k fizetni egy székért. -
joe979
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Most értem haza basszus. Amit megnéztem az a Supernova, a 3 méteres nagyon pöpec. Feszes, gyors pálca. Nagyon igényes bot.40gr dobó volt feltüntetve ha jóm emlékszem. Szó volt a Daiwa Ninjárol is . Az még feszesebb , annyira nem nyerte el a tetszésemet.
Ja és a kupont telón vigye magával, mert nem lesz 15% kedvezmény ...
-
hermanyi
addikt
Nekem is de remélem holnap délelőtt enyhülni fog ,mert nem szeretem a bot végét víz alatt tartani .
Holnapi nap kezdem az idényt az RSD-n . Remélem lesz egy pár darab keszeg .szerk
(#30033) joe979
Most jöttem onnan ( Walter) és nem kaptam Maros XXL Fine kaját csak kilósban el is szomorodtam

-
csƵ
addikt
Ilyen viharos szélben a horgászat kilőve...
-
vendingo
veterán
válasz
golyós
üzenetére
Arról nem is beszélve...
De legalább a választékkal jó lenne tisztában lenni.Jelenleg az a felállás, hogy egy full laikust elküldök (már ha ráér) az egyik walterboltba és megkérem, hogy hívjon fel, hogy mi van mi sincs, mekkora a dobósúly, mekkora hosszok vannak, mekkora a szállítási hossz...
Lehet az lesz, hogy kerestetek vele egy eladót, aztán lebeszélem vele a dolgokat. Az is gáz, hogy nem lehet rendelni az új botokból, csak személyes vétel van.Jelenleg a 2 részes 3 méteres supernova a befutó, de a dartról semmi infóm nincsen, pedig lehet az is jó lenne évi pár pecára.
-
vendingo
veterán
Még egy kérdés. Új walter dart feederről valakinek infó?
Nem értem miért nem rakják már fel ezeket a botokat a webshopba...
-
-
LazacX
tag
válasz
pityeszka
üzenetére
Én ilyen felszereléshez 8-as nanot vagy inkább 6-os fonottat használnék. Kezdem unni a nanora vigyázást (azaz előkézést), balinozáshoz a dobások miatt meghagyom a nanot, inkább fonottra térek át, azt direktben lehet szerelni, és a NOK kötés is villámgyors ha beszakad. Amikor áttértem a pergetésnél a fonottra, 16-os madzagot vettem, de pár dobás után kiderült hogy alig használható. Tavon csak a partközeli mártogatáshoz működött jól, távoli dobásnál már nagy hasa lett. A Tiszán még rosszabb, ott meg a víz sodrása kapaszkodott bele.
-
LazacX
tag
Ezt a szériáját nem használtam, de orsótartót csak ilyesmit vennék (bár sok mindenkit kiráz a hideg az elől csavarostól). Külön élmény a kapás, ha a blankot lehet fogni, és most nem a torokra nyelt csaliról beszélek, hanem csak a nagyon finom óvatos odacsípésekről.
Dobósúlyban határeset lehet (mondjuk ha éppen csak ballag a víz, vagy visszaforgókban, bár csónakból mindenképpen könnyebb a helyzet). A Tiszán én 14-40 g-os botot használok, az esetek többségében megfelelő.
-
joe979
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
A Dunában is sok változó .Egy-egy hely megismerése több alkalmat is jelenthet. A vízállás megosztó, vannak helyek ahol jó magasabb a víz, de van egy többség akit a hideg rázza ha jön egy áradás. Én szeretem mindig, mert közelebb tolja a halakat a partoz. Itt olyan helyre kell gondolni, ahol van kövezés, lépcső stb. Ha tartósan van fent a víz, akkor a növényzet kialakulása után, még jobbak a fogási lehetőségek. Lesz egy-egy jó beugró hal, de nem érdemes kimondottam csak erre a pecára rámozdulni.Ez mellé ismerni kell a környéket, mennyire akadós, hol változik meg a mélység, ezek azért sok pecát igényelnek. Nekem is van olyan helyem, ahol nagyon tudom hova kell dobni, de ha biztosra nem dobom meg , akkor semmit sem fogok.... Mindez lehet egy méter eltérés se !
Horog méret amit nem szégyellsz felrakni azért sem mert nagyon mohon kajolnak ha van sodrás, akkor a keszeg is szépen tud rángatni.Ahova elég 100gr körül cucc, ott kell a vékonyabb motyó, kisebb horog. Általában akik ilyen részen lógatnak, ott jellemzőbb ez a fajta pecázási stílus. Bár a márnák megteszik azt ami tavaly jó hely volt, az az idén nem lesz az. Megszokják hol voltak átverve, és nem fognak arra közlekedni, másfelé kezdenek majd portyázni vagy más időben. Misztikusan hangzik, de tényleg nem egy buta hal faj , már ha lett ilyet mondani. Damillal sem kell finomkodni, mert rengeteget kell dobálgatni, valamint a sodrás folyamatosan görgeti majd a szereléket. Az áradás miatt meg jön majd a sok dzsuva, még jobban kell figyelni , valamint újradobálni. -
Steady74
Topikgazda
-
pityeszka
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
domolykó, balin, süllő esetleg kisebb harcsák...
-
gerii
addikt
Egy Abu Garcia Velocity 29-ért Dunára?
Van 50℅-ert Veritas is, kb 14k. -
A Zéé
addikt
Urak!
Ha halkímélés érdekében szakáll nélküli horgot vennék, akkor arról azzal az élőcsalizást (csonti elsődlegesen) gondolom kb. elfelejthetem? Méretben mekkorákban érdemes gondolkodni dunai feederezéshez?
Apropó Bp-nél jósolnak egy jó 1,5 méteres áradást a hétvége során. Érdemes egyáltalán ilyenkor erőltetni?
Ha igen, milyen csalik, és milyen etetőanyagot nézzek?ja, amit még elfelejtettem: zsinórból milyen lenne jó? Egy (elvileg) 30-110g-os botra lenne.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
De KÉRLEK szigorúan feltartott hüvelykujjal, mert azt csak úgy lehet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Boltban volt már párszor a kezemben, feszesebb bot mint a Nova. A Supernova sztem inkább methodhoz, a Nova akár hosszúelőkés keszegezéshez is.
Milyen hosszú botot akarsz venni? A múltkor végigneztem a 3 m-es kínálatot, ott nekem a SW Dart, és a Daiwa Ninja volt szimpatikus (3 m-nél még a két részes szállítási hossza sem vészes)
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Pergetésben kezdő horgász érdeklődik, hogy milyen fonott zsinórt ajánlotok egy Shimano dx spinning 7-21g ill. Shimano Nexave 2500 szetthez. Amiket néztem, 10-15-ös méret, Sufix 832, L&K Super Braid, Power Pro Super8Slick. Tiszai horgászat, csónakból leginkább.

-
vendingo
veterán
Supernova jó bot, érdemes megvenni? Nekem jobban bejönnek a nyélből hajlósak, de ez se vészes. Egyéb parabola akciós 20-30k körül walterból? Most az akciózás alatt vennék valamit mindenképp. 3 részes kellene. Reggelig kell megálmodnom, tesóm venné meg nekem.
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére

-
gerii
addikt
Basszus, 10db Ottó Bácsi villantót 3100Ft-ért alig akart liciten elvinni valaki...
stbstb. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Remélem a kezemre áll majd a bot, mert ha nem, megy a háztól...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

stbstb.