Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
Pfejj mi lesz ott Tereskén... Bilincs, pumpa, különböző rezgő eszközök...
jobb lesz nekem itthon
............................. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A Zéé
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
én Újpestről megyek majd, szombat reggel. Egyelőre az a bizonytalan, hogy maradok-e estig, vagy valamikor kora délután eljövök, mert lenne más program is szombat délután, ahol illendő lenne megjelennem.
Szóval ha valaki esetleg hasonlóban gondolkozik, akkor egyeztessünk. 1 főnek van hely, és közepesen sok cucc fér el a dobozban, fél horgászboltot el tudunk vinni, csak ne legyen hosszabb 1,4-1,5 méternél semmi
u.i.: a bilincset viszem!

-
Steady74
Topikgazda
-
-
-
-
Steady74
Topikgazda
Tereske, 2008...
Nem lesz gond.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Megoldjuk 2 percenként megyünk ki be

Én csak úszózni fogok az tuti (nincs más cuccom )
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Na ez beb@szna. Én kizárólag úszós módszereket akarok majd nyomatni, oda meg elengedhetetlen a "nagyobb" mennyiségű kaja. Pláne ha esetleg a keszegfélékre álok rá, azokra nem etethetek szemessel.
-
LazacX
tag
Ami nem tetszik a mostani pergető orsómon, hogy perselyes a zsinórvezető görgő. Csapágyra akartam cseréltetni, de eltanácsoltak a csapágyboltban tőle (ez nem itthon volt, hanem Debrecenben az 56-osok terén). Azt mondták, ha tisztességesen meg van csinálva, és rendszeresen megkapja a megfelelő zsírozást (kizárólag teflonzsírt, olajozni nem szabad), akkor a golyóscsapággyal szemben elnyűhetetlen. Hát nem tudom, majd meglátjuk. Egyelőre jól működik. Pont az előző orsómon a görgő állt be, az is perselyes, de azon sajnos nem szabványos a persely, nem lehet golyóscsapágyra cserélni. Körömheggyel forgatható, de terhelésre nem megy. Ez sajnos be fogja vágni a görgőt (úszózni meg könnyű fenekezésre még használnám). Valószínűleg asszimetrikusan kopott.
-
LazacX
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Elég csak az olajozó nyílásokon. A Daiwánál szivatják az embert, mert egyrészt nem szabvány méretű volt a torx kulcs, valamint az olajozó nyílást is picire szabták (2-3 mm átmérőjű), a MOTIP keskeny feje éppen csak rápasszol, de bele már nem megy. Zsírspray-n kívül esélytelen, hogy mást lehessen hozzá használni.
-
A Zéé
addikt
válasz
havri1
üzenetére
mondjuk azok jó szarok... Én kettő pakkot vettem, igazából 4-5 szétszedés után mindkét szettnél elengedte a tépőzár a szivacsos alját...
Ma én is elvertem egy valag pénzt, de ez legalább remélem idővel visszahozza az árát:
Még 1-2 nagyobb wobblert kell beszerezzek, aztán jöhet is a ragadozós tilalom vége! És remélem végre sikerül majd hallal felavatni a multis cuccot.
-
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Hát többször kell ki-be menni...

-
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Fél kiló?
Én 200-300 grammal elvagyok egy egész napot
Majd adok nektek az enyémből. -
FireFox1996
addikt
Csak 1 érdekességet találtam a Tereske horgásztó szbályyatában:

Vagyis többet vihetek be többszörös ki-belépéssel, de minden egyes ki-belépésnél csak 1/2 kg-t vihetek be!?

-
joe979
senior tag
Megjött nekem is az új Dunai botzsákom
kép nincs mert fos az idő, így meg jobban adja 
Shimit akartam, csak elkúrták a rendelésem, és ez lett inkább helyette , centrumtól én soha többet semmit . -
Csabee.
nagyúr
Igazi pecás idő van. Ilyenkor kapnak a pontyok nem?

-
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az utolsó mondatod sajnos elképzeltem
................................................ ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
mi meg azt játsszuk a munkahelyen, mint januárban: nézzük hogy havazik.
A mai betonozás, falazás és vasszerelés frankón elmaradt. -
válasz
sityupityu
üzenetére
A házunk előtt az egyik gesztenyefának le is tört az ága a sok hótól.
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
2 hete leégett a karom. Most meg havazik...
-
Megbolondult valóban az időjárás. Két-három hete még rövid gatya volt rajtam.

-
-
csƵ
addikt
Szerintem ezt a tavaszi pecát hagyjátok és készüljetek a lékhorgászatra.

-
Emu
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Google mapson megmértem a tavat, 125x100m, oldalanként 12-en fogunk ülni, sok mozgásterem nem lesz.
Tavaly nyáron voltam itt kétszer is, egyik alkalommal szinte csak afrikait fogtam, másik alkalommal meg 2-4kg közötti pontyokat. Ennyi az összes tapasztalat.Arra gondoltam, hogy egyik bottal methodozni fogok, kereső módszerrel, másikkal meg rendes etetőkosárral fűzött előkével próbálok alkotni valamit. Ha arról van szó methoddal is rá tudok majd dobni az etetés szélére. Aztán ha nem megy rakok fel monofil előkét elő csalival. Viszont továbbra sem tudom milyen kaját vegyek, mit tegyek etetőkosarakba. Mikropelletekhez gondolom még nem elég meleg a víz.
-
-
-
-
-
joe979
senior tag
Ma meghalt egy Balzeres pergetőhorgász
Tóth István ...Nem ismertem, de most már éljenek az öregek tovább, mert sok ez a hónap így. -
galervin93
addikt
Ilyen szeles, hideg, takony időben a match és a spicc felejtős szerintem... Én két távolságot próbálnék, egyet a tó legmélyebb részén, egyet pedig a sekélyebb részen (olyan 1.5 méteres vízben - hogy ez most az innenső vagy a túlsó partra dobással lenne-e jobb, azt a hely és helyzet dönti el, mennyire van messze a a part, mennyi verik tele kajával meg csapkodják a nehéz kosarakkal a közelebbi sávokat stb.)
Ha pontyos a víz (intenzív?), akkor valami method cucc, 10-es fonott előke bőven elég. Valami kisebb, 10-12-es horog, hátha kényesek lesznek (minden bizonnyal azok lesznek), de lehet még ezt finomítani. Kaja is sok mindentől függ, nagy etetést én semmiképpen sem csinálnék, de azért ha methoddal, kiakasztott klipsszel egy helyre dobálsz (mindkét távon), talán nagy baj nem lehet. Ha nem megy az egyik távolságon a hal, mész a másikra (mint a versenyzők, kell valami B terv, két távon rakózás, vagy rakó + match stb., szóval itt is a két távolság már több lehetőség).
Ha nem pontyos a víz, akkor meg hosszú előkés klasszikus feederezés, vagy cseppkosaras keszegezés. 10-12-14-es előke, 12-14-16-os horog, csonti, giliszta, szúnyog...
Persze ezek jó nagy általánosságok, szóval te látod majd a tényleges helyzetet. -
tween
őstag
válasz
LazacX
üzenetére
Rendeltem 10db 54-es fluorot Pázmány Pétertől. Aki tagja a pergető csoportnak tudja kiről van szó. Nagyon minőségi előkéket gyárt. Ez a méret a legvékonyabb. Holnap érkezik, majd lövök fotót.
Idézem:"Hossz: 35-38 cm (egyedi méreteket is készítek)
YGK: 0,54 mm - 16 kg szakítószilárdság
YGK: 0,74 mm - 26 kg szakítószilárdság
Berkley Big Game Trilene: 36,6 kg szakítószilárdság
A 0,54-est olyan helyen javaslom, ahol sülllőzés, balinozás, pisztrángsügerezés közben beeshet csuka. A 0,74-es normál csukázáshoz, a 0,91-est nagy csukás pályákra. A szabadon mozgó kapocs miatt a kisebb csalik sem ,,butulnak" észrevehető módon.
Az előkéket Budapesten adom át, vagy postázom, (kizárólag SZÁMLÁVAL.)"

-
LazacX
tag
Bilincsen vannak. Pár beálló erejéig ott hagyom (amíg szem előtt vannak), majd utána viszem odébb 6-8 beállónyit. Minden ragadozó hal, a balin is. De olyan is volt hogy azonnal fejbe vágtam és már csak szatyorban hurcolászom, főleg hidegebb időben, mint amilyen ma is volt. Nekem nem a drótot vágta (azért ez mégse piranha), hanem a drót fölött harapta el, olyan mélyre szívta a gumit. Nem sűrűn, de már korábban is jártam így. A csukaszezon előtt (tavaly) 18-as fluot használtam. Még megvan a tekercs, de rém gyenge. Nem megy vissza újra. A legkisebb húzásra is szakadt. A mostani felállás: 8-as nano, arra előkapartam egy ezeréves Shakespeare Sigma 28-as madzagot ( még látszik az ára: 950.- ft volt 300 m-es tekercs), kb. 50-60 cm-es darabból előke (a nano miatt muszáj), majd arra a drót. Ez utóbbi helyett legalább 50-es de inkább 60-70-es fluot gondoltam, hátha nem utasítják el a süllők. A 28-as tényleg kevés csukára, inkább ne próbálkozz vele.
-
csƵ
addikt
válasz
LazacX
üzenetére
Haltartóban tárolod a halat, amit elvinnél és mindig viszed magaddal az adott újabb beállóra? Gondolkodtam rajta, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de erre jutottam.
Én tegnap rendeltem egy 0.28-as Shimano Aspire fluoro előkét, csukához kevéske, light pergetéshez meg sok, kíváncsi vagyok, mit tud. De, ha a drótot is vágja a csukesz, akkor teljesen mindegy, hogy mit rakok fel neki... -
Emu
őstag
Hétvégén ismételten megrendezik a helyi horgászok szokásos horgászversenyét. Most az ácsi Öntöző Horgásztóra fogunk menni, amit úgy tudok pontyos tó, és kb. ~1,5 ha.
Ahogy néztem elég tré lesz az időjárás a héten, vajon, hogy fogja ez befolyásolni a halak kapókedvét? Mit javasoltok milyen taktikával ugorjak neki a szombatnak? Feeder illetve Match botjaim vannak, és egy 5m spiccbot. Nagyon a dobótávolsággal sem tudok variálni, mert egy púp/törés sincs a mederben, a parttól (kb.80 cm) szépen mélyül a közepéig (kb. 3m) onnan pedig emelkedik a túlpartig.
Etetőanyag keverék tippeket is szívesen fogadok, mert általában mikropellettel szoktam horgászni. -
LazacX
tag
Nekem ma egy 73-as csukát hozott.
Jó erőben volt, jó kövér is, szerintem bő 4-es, 4.5-es lehetett. Mellé egy bő kilósat fogtam még (ezt hazahoztam), és egy bugylit még. De emellett rengeteg rávágás, odacsípés, vagy 10-15 biztos lehetett. Egyébként ha jól rémlik, tegnap volt az első betlis napom, olyan értelemben, hogy halat nem fogtam. Egy brutális rávágásom azért volt, bevágás után felrobbant a víz, sajnálatos módon torokra szívta a gumit, a drótelőke fölött harapta el a damilt. De úgy kell nekem, miért használok a legrövidebb (talán 15 cm-es) drótot. De mindegy most már, lassan úgyis elfogynak az előkék, visszatérek a fluohoz, csak éppen 50-70-es méretben, legalábbis ha süllőt is szeretnék fogni. -
Grillo
őstag
Még táska
-
csƵ
addikt
Jujujj! Holnapra hoz a nyuszi valamit!
-
vendingo
veterán
Szólj, ha találtál ilyet

Én is megvagyok lőve a 77-es flatt shad-el, meg a 7-es sliderokkal.
Most vettem egy dobozt, de ez meg túl magas, állítva befér 1 fakkba 3 flatt shad
Ideiglenesen elleszek vele, mert már utáltam a gyári csomagolásba vissza szenvedni őket minden alkalommal.Asszem most eljutottam egy szintre, hogy nem vágyok több csalira. Beszereztem már mindent amire vágytam, mindenből van több szín méret. Egyik nap elkezdtem számolgatni a csalira elvert pénzeket, és jobbnak látom ha nem veszek többet, hanem gazdálkodok abból ami van, így is azt se tudom melyiket rakjam fel.
-
A Zéé
addikt
Ha már táskák, dobozok...
Olyan dobozt tud valaki, mondjuk max 3.000 Ft-ig, amibe belefér 12-15 db, max 12 cm hosszú Skinner, és max 77-es flatt shad laposságú wobbler, és nem akkora méretű, mint a kocsim raktere?
-
Janusz001
őstag
Használja valaki a hd spécicorn csalikat? Kérdeztem már, de választ nem kaptam, én a tavaly vásároltaknál (fokhagyma,ananász,méz, chili) egytől egyig azt tapasztalom, hogy lesüllyednek, tavaly még vígan megemelte az a1 team feeder 6 os strong horgot, most már a sima vékonyabbat sem, muszáj egy kis pufit a horog szárára tűznöm.
Elég eseménytelen volt a 4 nap, pedig nagyon készültem rá.
Nem tudom a helyemben ki mit cselekedne, de konkrétan láttam a túlparton, hogy a nyugger spori elteszi a kis pontyot. Most ilyenkor menjek át és vágjam pofán vagy hívjam rá a halőrt? Mire kiér hatszor hazamegy.
A holtágon ahol tag vagyok az egyesületbe és ahol a hétvégi kulipintyó is van, véleményem szerint egyre kevesebb a hal, eddig a tavasz siralmas, nyár eddig sem volt fényes, de tavaly és tavaly előtt már az ősz is gyenge volt horgász élmény szempontjából. -
Interceptor
addikt
Mai nap csukázás közben, egy 80 dekás "húsvéti" nagyon szép balin volt az eredmény, remek erőben volt a parton is, aztán úgy ment vissza mint a nyíl. Összecsomagolás után láttam, hogy durván elkezdett forrni a víz a bentebbi szakaszon a naplemente vége felé, viszont még naplemente elött és alatt jóval kevésbé, talán a közelgő hidegfront? Hazafele a part mentén láttam két macskát ahogy üti a vizet, lemásztam a partra, hogy megnézzem, és egy 3kg ! körüli döglött balin lebegett ott. Nem tudom mi végezhetett vele, talán hajócsavar? Sérülést nem láttam rajta, igaz a másik oldalát a halnak nem láttam. Jó lenne majd egy ilyet fogni, de élőt

-
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Fa alatt ültem . A 265 ös top is épen elfért .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Hobby rádiós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Fedora Linux
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jobb lesz nekem itthon ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Balinozni szoktál? Vagy nemcsak a pergetőboton fog szolgálni? Ja, és ne felejtsd el az első használat előtt telenyomni zsírral.