Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsola32
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
ma családosan mentünk, még pergettem, a gyerekek és a párom bringáztak egy jót a környéken. mikor ráuntak összepakoltam...kb. ennyi volt. fújt a szél, ez mondjuk nehezítette a dobálást. tele volt horgásszal a környék (Pécsi tó), a nádasokat nem is tudtam vallatni, mert tuti keresztbe dobáltam volna.
-
zsola32
őstag
megvolt a szezonnyitó pergetés, egy csuka lett a végeredmény (ment vissza a tóba). elsődlegesen én is az új cuccok kipróbálása miatt mentem.
(szerintem) jók a kínai dolgok is, ma teszteltem belőle forgót, kapcsot, krimpelő hüvelyt, fonott zsinórt, és egy rakat wobblert.
egy wobi bukott meg a vizsgán.
holnap pihi, már három napja nyomom a pecát... -
Interceptor
addikt
Jó ez a zauber tm nem dobtam a két nap alatt csomót vele a 14-es fonottal.
Kiló körüli csuka meg 3 balin(drótelőkével és rikító sárga fonottal) az eredmény a felmelegedő vízben, utóbbi 3-ból egyik szintén 1kg-os volt. Persze minden ment vissza. Alapvetően tesztelni mentem le az új cuccot. -
miska17
tag
Ez jó ez a damil ? [link]
-
vendingo
veterán
Aggódnak, hogy törni fog a botom. Az előbb karikában volt a kilós pontytól

-
vendingo
veterán
"Ha 20 méternél távolabb horgászok, akkor minden esetben használok dobóelőkét."
by Döme -
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Supernovát ajánlom keszegezni meg pontyozni is. Nekem 3 méteres van, ennek a legjobb az íve. Dobások távolságával nincs gond a pergető múlt miatt. Az S-es 15 grammos preston kosár nagyon jó hozzá, alig kell bele kaja. A 20 grammos nevist egy kicsit nagynak éreztem hozzá, nem dobtam vele bátran.
-
zsola32
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
a Tubertini pálcát láttam Pécsen a horgászboltban, az egyik eladó vett magának egyet, össze is szerelte, illetve meg tudtam tapogatni, nekem az is tetszett.
milyen kosarat fogsz választanai a bothoz?
találtam egy "eurostar" márkájú methodot, végülis nem írnak róla rosszat, lehet hogy nekem az is megfelene.
(az akadók miatt nem akarok menőbb kosarakat venni, tegnap 3 kosár veszett el, igaz sikeres napot zártam)Tudjátok hogy az Eurostar kosárhoz milyen töltő való?
-
galervin93
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
330-as botokat nézegettem idén a Fehován (meg már jó ideje nézegetek amúgy), Tubertini Trinity kellemes pálca, vagy Maver Powerlite SX, ezek olyan 20-25 környékén vannak. Illetve még anno Szegeden a K-Fishben láttam egy igen korrektnek tűnő pálcát, Daiwa DF11Q a becsületes neve, idén hosszú idő után találkoztam vele a Fehován is, de sajna pont csóró voltam és nem tudtam megvenni, pedig ez mindössze 12 volt ott is (meg Szegeden is), és jó kis botocskának tűnt, sajnos itthon nem nagyon látom hogy forgalmaznák. Az előbbi két bot közül a Tebertini talán lágyabb, míg a Maver feszesebb, kinek melyik jön be (nekem inkább előbbi - ami most Walternál éppen 20-ra van leárazva, szerintem jó vétel).
Valamikor az év folyamán én is tervezek venni egy 330-as light feedert. A 270-es picker sokszor rövid, 20-25 méternél messzebb nem lehet vele pontosan horgászni, néha jól jönne a nagyobb táv. 300-as botom már van, de nem ad annyi előnyt a kicsihez képest, mint gondoltam, ritkán használom, így jó lenne a sor végére egy 330-as bot, amivel 30-40(45?) métert is lehetne esetleg pontosan horgászni. -
itachi94
tag
Ismét egy kérdéssel fárasztalak titeket

Egy ideje már tervezzük ,hogy megyünk folyóra horgászni . Viszont nem tudom milyen felszerelés kéne oda.
Feeder horgászatnál maradnék egyenlőre , viszont most csak egy max 80g-os botom van . Nem tudom hogy jó oda vagy sem ? Kéne nagyobb dobósúly ? Milyen erős felszerelés kéne ?
A célpont folyó a Duna lenne

-
zsola32
őstag
Ahol jelenleg pecázok, szép számmal vannak keszegek is a vízben. szerencsére nem kell nagy távolságot dobálni (itt megdőlni látszik az eddigi teória a tóról, igaz van néhány akadó "haltartó" a közelben.)
Erre a helyzetre keresek Botot, illetve method kosarat, a kosár nem baj ha nem a legjobb, mivel néha akad a történet...Jól emlékszem hogy a NEVIS METHOD FLAT FEEDER KOSÁR-hoz jó a Preston L-es töltő?
szemezgetek egy Light Feeder bottal is, a Walteros Supernova-n kívül érdemes más márkákkal is foglalkozni, ebben az ársávban?
(3.3m-es a kiszemelt méret)a Nevis kosár 20g-os gondolom együtt tud működni a Walteros bottal
köszi a válaszokat
-
hermanyi
addikt
F&H Kék fúzió

-
joe979
senior tag
Shimano Nexave BX Medium Feeder
Nagyon szép, hibátlan állapot!
Hossz: 365cm
Dobósúly: max-100gr
Ára: 16000Ft
DPD szállítás megoldható!
Csere, köszönöm nem érdekel.
Kérem telefonon érdeklődjenek!
06703373637Szerintetek ez megéri ? Nem használtam sosem, nem tudom akarom e, de jó árnak tűnik ennyiért. képek alapján nincsen rossz állapotban. Shimi adok veszek csoport fecén
-
zsola32
őstag
írtam tegnap a Ringers bogyóról, most jöttem meg a pecából, 6 dévér esett áldozatul, az összes a csoki-narancsra jött. (ezen felül 2 ponty, picik voltak, mentek vissza a vízbe)
olyan fél három körül megjöttek "húshorgászék" ment minden a szákba, az alig 25 centis pony is, hiába, kell fogni valamit vacsira...
(fiatal 35 körüli csóka a stégen, az anyja meg ül a parton, és gondolom biluxolja a halőrt)holnaptól ha jól nézem, lehet csukára pergetni, Ti is készültök rá?
-
csƵ
addikt
Új PI.

-
Steady74
Topikgazda
-
itachi94
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Csinálok több méretű előkét. Egy kis parafával meg tudom lebegtetni. Illetve ha alapból lebegő csali, akkor csak még jobb.
-
itachi94
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Meg fogadom a tanácsod.

-
galervin93
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Nem baj ha nincs szuper botod (nekem 15 év horgászat alatt sosem volt
, és szerintem nem is lesz, évi néhány tíz alkalomra egyszerűen nem éri meg). A felszerelés csak egy eszköz a halfogáshoz, a horgásznak kell mögé tenni a "tudást", anélkül a legjobb felszerelés is csak felesleges pénznyelő.
A methodozással a hosszú előke nem fog működni, picit másabb szerkó kell majd. Főzsinór, ha akarsz jöhet egy ütköző felülre megütköztetni a kosarat, ha nem akkor csak simán egy kapocs (ebbe megy majd a kosár), ütköző alulra, forgó (ebbe meg az előke). Kosárból ezeket a formákat keresd: 1, 2, ha nem olyan mély a víz, akár ez is működhet, de inkább az előbbiek. Nem kell túl nehéz, 20-40 gramm elég, persze ez helyzet függő (szél, vízmélység, spicc erőssége stb.). A csali ilyen lebegtetős hosszú előkés módszernél mindig valami könnyű, pici legyen, itt nem jönnek be a csoda-pop-up-minibojli-pellett fenetudja csodacsalik. Csonti, szúnyog, giliszta (pici, 2-4 centis), egy szem csemegekuki meglebegtetve, pici pufi stb., szóval olyan, amit bedobás közben a megtöltött kosár szépen magával tud húzni a levegőben, és nem szambázik a saját útján (meg tekeredik rá a főzsinórra), mint mondjuk egy nehéz, 8-10-12 mm-es vagy akár nagyobb pellet vagy más csali.
Videókból én a régi Walterosakat szeretem, van amelyik már 15-20 éves is, így ne várj FullHD technikát meg ilyeneket, de úgyis a mondanivaló a lényeg. Vagy ha esetleg találsz Erdeitől írást, videót, őt is érdemes meghallgatni/elolvasni. -
golyós
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Pedig európában, csak Holland és talán Osztrák gyár van.Az , hogy mit ír a csomagra az meg egy dolog, főleg, hogy kiderült a Stég is aqua garant meg a Carp Zoom is stb, csak mivel megbontja a zsákot már nem adható aqua garrant néven. " Elvileg" hozzáadnak valamit + aromázzák és máris megveheted Stég method pack néven 500gramm= 1000ft , pedig kilója 300ft.
-
hermanyi
addikt
-
itachi94
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Hát most én is method-ot próbálom. A bot márkáját nem tudom pontosan csak hogy energo team, 3.9-es 60-80g d. súly. Kezdésnek vettem hogyha jobban bejön akkor majd veszek jobbat.
Nézegetem a videókat csak az a bajom hogy sok a használhatatlan reklám videó (pl: HD) de a dovit is megy ebbe az irányba. Akit szoktam nézni az Jankovich Krisztián. Ő jó videókat csinál. -
galervin93
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Akkor azt javaslom, egyelőre a berozsdásodott mozdulatokat kell feleleveníteni, ne kezdj bele rögtön egy másik módszerbe (match). Ráadásul a matchezés elég kényes műfaj, ehhez képest a feederezés (alapszinten) szerintem "gyerekjáték". Szóval én most ráfeküdnék a feederre a helyedben, olvass és videózz sokat (ha meg nem tiszta valami, akkor kérdezz - azért még nem ettek embert). No és persze gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. Még csak a vízpartra sem kell kimenni sok esetben, hogy lásd, hogyan boldogul a botod X súlyú kosárral, hogyan terhelhető, vagy hogy éppen az etetőanyag, amit kinéztél, hogyan viselkedik a vízben különböző keverési módszerekkel, csak az asszony meg ne lássa a kádat tele trutyival
- én órákat el tudtam-tudok játszadozni ilyen apróságokkal, volt hogy a szomszéd hülyének nézett, hogy a kertben dobálok egy körteólommal, de nem szégyen, csak "könyvből" nem lehet megtanulni horgászni (sem).
Milyen botod van egyébként? Mert a feederezésnek is ezer válfaja van, a manapság nagyon divatos method, a klasszikus hengeres kosár, csontis kosaras, körte alakú kosár meg még ezer másik módszer... Folyóvíz vs. tó megint más tészta, ezek mind-mind más technikát, más végszereléket igényelnek, picit a horgászat is különbözik velük.
Szóval hajrá, sok szerencsét a(z újra)kezdéshez! :-) -
LazacX
tag
-
itachi94
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Értem, és köszönöm. Az a helyzet velem hogy én tavaly kezdtem újra ezt a sportot. Előző évben csak egy üvegszálas 2.1-2.4m (nem tudom pontosan) toltam végig fenekező módszerrel. Idén vettem meg a feeder botom, illetve van egy pergető de az sokat nem ér ezért is kérdeztem itt hogy milyet vegyek majd. Szeretnék match botot is még de nem tudom hogy mikor lesz rá keret. Ezért erőltetem a fenekező módszert. Illetve elég suta vagyok hozzá
és a ismerősök se tudnak segíteni, hogy hogyan lehet komolyan űzni a match botozást. Ezért tartok is tőle egy kicsit
. De akkor megpróbalom azt amit mondtál hátha be válik. -
galervin93
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Akkor meg hengeres kosár, jól felhősödő, könnyen bontó (vízközt oldódó), akár lösszel dúsított kaja, és akár 1-1.5 méteres(!) előke, lebegő csali. Ezzel vízközt lehet "fenezekezni". Kényszermegoldás, de ha nincs más cucc, akkor vagy ez, vagy más helyet kell keresni (partközeli/sekély régiók).
Egy ideig még ez lesz a helyzet, hogy nagyon menni kell a hal után, ez a tavasz velejárója. Ne erőltesd a mély vízen, ott csak egy-egy kósza halad lesz. Akár egy lehetetlennek tűnő 60-70 centis vízbe is kiállhat a hal, persze nem a fürdőkádakban, szóval jó ha azért van némi növényzet a parton, vagy egy bedőlt fa, akadó a vízben, bármi, ami a melegebb vízzel karöltve mágnesként tudja vonzani a halakat. -
itachi94
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Igen ám, de ha nincs match botom csak 1 feeder akkor nem tudok mit tenni vele. Ezen a környéken ahol lakom meg olyan tavak vannak hogy.... Na mindegy. Egyenlőre csak a feeder marad mivel ahhoz van felszerelés. Úgy hogy azzal kell valahogy megoldani.
-
golyós
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
A keszegeket meghagyom neked.

A múltkor fogtam kettőt, de egyébként elötte Kevén még sosem jött keszeg.
Az Mwg sima horog, nincs microszakál sem, nem csúszik le róla
Ma úgy is megyek a boltba a Berkleyért, kérek valami jó horgot ami direkt erre van, szokot lenni vékony öblű ami a horog éle felé kicsit vastagodik.Itachi94 : lebegteted? Érdemes megpróbálni pl 10es horog 12mm lebegő oldodó bojlival hosszú eresztéken, lehet akár 80 centi is csak máshogy kell a kaját keverni.Gyakorlatilag mintha Zig-rigezne az ember.Nem feltétlen van lent a hal mert lent 3-4 fokos a víz, most meg fent elkezd melegedni, feljönnek napozni.
Ez benne a szép, hogy nincs két egyforma nap ugyan azon a vizen sem, mindig variálni, tanulni kell. -
galervin93
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Ömm... Lehet én vagyok rosszul összerakva, de ha nem fenéken van a hal (melegedő tavaszi vizekben nem csoda), akkor miért ott keresed őket? Vízközti matchezés szerintem most hatásosabb. Illetve ha mindenképpen fenék, akkor azt sekély vízben, akár "láb alatt" is. A partközeli, sekély vizek sok halat rejthetnek.
Ne a halakat igazítsuk a módszerhez ("jöjjön le vízköztről fenékre"), hanem nekünk kell utánuk menni. Hülye lenne a több fokkal melegebb felső vízrétegből lemenni a hideg fenékre.
Persze ez sem örökérvényű szabály, de sokszor túl van misztifikálva a csali, kaja szerepe - a jó hely és a jó módszer pontos horgászattal nagyban befolyásolja a sikert (nem versenypecáról van szó, az teljesen más tészta). -
Poultier
tag
Sziasztok!
Match orsó vásárlása előtt állok, de tanácstalan vagyok. 3,6 vagy 3,9-es bothoz kellene egy alsó kategóriás orsó, 10k alatt. Évente max 10 alkalommal használnám. Mit ajánlanátok?

-
-
golyós
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Az igazság az, hogy a világban 3 cég gyárt pelletet tehát nagy valószinűséggel itthon bármilyen néven veszel, az Aqua Garrant lesz.
Tehát csak az árat kell figyelni.Én a kb júniusig amíg nem "forr" a víz, 2mm pelletet keverek etetőanyaggal.2 félét szoktam keverni, fél-fél kilót max, 1 édes 1 fűszeres ízzel.
A horogcsali meg aztán a-z -ig :-)
A meleg vízben meg erjesztet kukorica , darával keverve, hogy tapadjon, bordáskosárban.A method etetőanyag is teljesen rendben van, de az akkor jó ha ritmusosan horgászik az ember, oda lehet húzni a halakat vele.
-
itachi94
tag
Method használoktól kérdezném hogy nektek melyik vált be jobban. Method pellet box vagy etetőanyag?
-
LazacX
tag
válasz
itachi94
üzenetére
Mármint nem webáruházas vásárlás lesz, arra gondoltam. A kiszemelt bot szerintem elég szerény, de a javasolt árkategóriában már van (aránylag) bőséges választék is. A Walternál és a horgászok házában lehet sok bot között turkálni. Kompozit anyagú bot helyett inkább magasabb karbon tartalmú botot nézzél. Kompozit botnál nagy a kompromisszum, vagy nem lesz feszes a bot, vagy ha az, akkor meg érzéketlen seprűnyél. De ezt a bot ára is tükrözi.
-
-
vendingo
veterán
Látom jól beoltottam a fórumot a szúnyoggal.

Hétvégén én is megyek keszegezni, de tuti pontyok jönnek megint a szúnyogra. -
A Zéé
addikt
válasz
joe979
üzenetére
2 év múlva? Mi lesz a szezon végére?

Barátnőm rötyögött azon a múltkor, amikor tárgyalták mögöttünk, hogy a fokhagymás, meg a pálinkás kaja idén már nem fogja hozni a halakat, mert már a tavalyi szezon végén se ment úgy, mint előtte, mert ráuntak a halak, és új íz kell nekik
-
joe979
senior tag
Én már lassan attól félek , mi lesz a trendi ízesítés 2 év múlva .
-
golyós
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
A gyömbér nekem is bejött

Holnap érkezik a Berkley maxi szunyoglárva
Ha már beszaladtam a boltba vettem Bravo baits kekszes füstölgőt, nagyon jól néz ki "munka" közben.
Feedermaniát szeretnék még Boss-t meg Heavent aztán le kell állnom megint, elfogy a hely a ládámban
-
tepenzed
őstag
válasz
zsola32
üzenetére
igen, a Ringers márkát kevesen forgalmazzák Pesten is, bár érdekes módon a helyi vidéki boltban találtam minden félét
Szerintem az én postomból merítetted az ötletet, jó csali, mondjuk szombaton nekem kivételesen nem ment, csak a stéges gyömbér
De hát sosem működhet ugyanaz, ezért kell kijárni 40 fajtával
Hétvégén műszunyog bevetés 
-
zsola32
őstag
method feederről...
Eddig bordás kosárral nyomtam a pecát, jellemzően 25g illetve 35g volt a preferált súly.
Olvastam egy-két hete hogy Valaki - itt a fórumon - sikeresen használta a RINGERS CHOCOLATE ORANGE WAFTERS bogyót.
Mivel elfogyott a horgom is, és az előbb említett bogyóval is szemezgettem, mindkettőt megrendeltem a Walterból, és ma elvittem magammal a csoki-narancsot pecázni, method kosárral.
Ez volt az első methodos bevetésem, de kb. egy órán belül adott három pontyot.
Őszintén szólva nem nagyon hittem benne, de Ez működött, a Stéges csodabogyókkal (kb. 4 féle ízt vettem) még nem fogtam semmit.(azért vicc kategória, hogy sem a horgot, sem a bogyót, egyik pécsi boltban sem tudom megvenni, úgy kell lerendelni Budapestről)
-
A Zéé
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Esetleg irányozd meg akkor A soroksári Walterlandot, és ha már ott vagy, akkor nézz be hozzájuk is Horgászok Háza Auchan Soroksár, akik amúgy a pergetoaruhaz.hu-val vannak kapcsolatban, vagy az ő boltjuk, tudom is én. Mindkét helyen tudsz tapogatni, próbálni.
-
itachi94
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Köszönöm neked is .
Ezt a botot néztem ki tóra : [link]Szerintetek jó lesz ?
-
Interceptor
addikt
válasz
itachi94
üzenetére
Hello,
Nagy Dunára én egy 30-80-as et spin blade botot használok 2.7-est, érzékeny, de gerinces bot. Attól is függ melyik szakaszán horgászok, pl egy 5-ös körforgóval már ezzel is nyögvenyelős lehet. Tavaly volt, hogy felraktam egy 9-es thrillt, nagy sodrásban iszonyat ellenállást csinált, de egy 4-es körforgó is, ilyen körülmények között kell ez a bot. Persze csendes öblökbe feleslegesen sok lehet a cucc, de szerintem jól használható ott is mivel jól lehet érezni. Kis apró csalikhoz nyilván nem előnyös. Nagy dunai körülmények között zsinórba 14-es fonott fluorocarbon előkével, esetleg 25-ös vagy 30-as monofil. Persze lehet van ennél okosabb megoldás is de nekem ez bevált.
-
Gabesz26
senior tag
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
nem, most csak az újpesti öbölbe mentem, mert ki akartam próbálni ezt a method feeder témát

De hétvégén lehet, hogy kinézek arra is, egy kicsit piszkálni a patakban a domikat, meg benn a kikötőben újra feederezni egyet, hátha sikerül 1-2 keszeg. A múltkor úszóval fogdosták őket, meg a koncérokat is. -
LazacX
tag
válasz
itachi94
üzenetére
A Dunára biztos hogy a sodrás miatt nehezebb fej kell, emiatt nagyobb dobósúlyú bot, de oda hadd ne ajánljak én, mert alig-alig pecáztam ott párszor, és az se mostanában volt. Jó hogy szóba került a madzag. Én okvetlenül javaslom a fonottat, legalább annyira mint a pergetőbotot pergetni a fenekezőbot helyett. Ugyanis a feederezőknél a spicc a kapásjelző (jó esetben
), a rakósoknál az úszó, itt viszont a tenyered lesz a kapásjelző, és megeszi a fene, ha csak a torokra nyelt rávágásokat veszed észre, a finom odacsípéseket nem. Én nem is olyan régen, 3 éve cseréltem le a monofilt, de döbbenetes volt a különbség ( csZ: akkor még 16-osra, hát így jön össze a könnyebb bothoz a 16-os fonott
) Kb. 5-6 kilós bőven elég ilyen bothoz és halakhoz. A vastag fonott kínlódás lesz, szélcsendben is nagy a hasa, de erős szélben használhatatlan lesz, csak a part melletti mártogatáshoz jó, a távoli dobásokat már visszafogja, a csalivezetés meg kivitelezhetetlen. Az hogy doboz mellényben vagy táska, már egyéni ízlés dolga. Én szeretem a minimálcuccot, mellényt használok 2 dobozzal, a többi zsebben meg elfér a maradék apróságok, még az orsó is, ha bicajjal megyek. Nyilván így célirányos pergetésre megyek, a másik megoldás a horgásztáska, na ott viszont sokféle műcsali lehet egyszerre velünk. Az egyetlen minimál feletti extrám a merítőháló. Túl sok minden nem kell: Ha csuka akkor harapásálló előke, pár forgó nélküli karabiner, csomómentes kapocs, bicska, ha eszed a halat akkor halbilincs, kicsi mérleg centivel, igazolvány, kimaradt valami? -
LazacX
tag
Nincs extra mennyiségű cuccom. Enyhén szólva. 2 botot használok, mindkettő jiges: A könnyebbik egy Nomura Isei Light Game 4-16 g, 2 m 2 részes ez picit lágyabb, de a jiges akcióhoz közelebb van. A tavon szinte kizárólag ez megy, 5-6 g-os fejekkel (éjszaka 3-as, nagy néha viharos szélben 8 g), süllőre-csukára, elvétve egy-két wobis úsztatással, valamint ritkán a Tiszán ha (augusztus-szeptemberben) nagyon alacsony a víz és alig ballag, pláne a visszaforgókban. A másik bot igazi feszes jiges extra spiccakcióval, ABU Fantasista Suisho, 2.5 m, 2 részes, 15-40 g-os, ugyanilyen céllal csak nehezebb fejekkel, a Tiszán, valamint ott még balinozni is. 8-as nanofillel a bot hossza miatt is szép nagyokat lehet dobni. Piszkálta a csőröm az egyrészes botok, de csak győzött a szállíthatósági ésszerűség. Pláne kocsival, ha a 3 gyerek is benne van. Orsó csak egy van, Daiwa Infinity Q 2500A, egyelőre csak egy dobbal, 8-as nanoval, de rövidesen szerzek egy pótdobot, 10-es fonotthoz.
-
Interceptor
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Mondjuk iszonyat jó a futása ennek a TM-nek a közelébe nem jön a másik orsóm. Ha nem esik szét néhány év alatt akkor már megérte a dolog. Viszont vicces mert itt a fórumon is ajánlották a TM-et mint utolsó Zauber típus ami strapabíró(nyilván megfelelő karbantartás mellett). Majd megtapasztalom igaz e.
-
A Zéé
addikt
na, meglett a szezonavató hal!
Spicc megmozdul, és rázkódik, izgulok, hogy végre megtaláltam a keszegeket, bevágok, de semmi ellenállás. Gondoltam, hogy akkor biztos elkapkodtam... De nem, ott lifeg egy max. 10 centis géb a horgon.
Viszont ami meglepett, hogy a balinok rendes ramazurit csináltak 6 óra után.
-
hermanyi
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Nem pergetek . Kifejezetten láma vagyok hozzá . de a Penn orsók nem jók vagy nem próbáltad ? Szerintem szinte elnyűhetetlenek . Igaz pergetőben még nem volt a kezemben de mezei már igen és brutális ahogy össze van rakva csak úgy sugárzik belőle ,hogy örök élet és 2 nap .
-
itachi94
tag
válasz
LazacX
üzenetére
Köszönöm a válaszod és segítségedet
Esetleg valami kiegészítőt tudsz ajánlani ? Szeretnék 1 kis táskát vagy mellényt amiben elférnek a cuccaim és nem kell a dobozomat kényelmetlenül cipelnem
.
Illetve ahogy írtad Dunára más bot kell , oda milyet kéne majd néznem ? Miben tér el a másiktól ?
Olvastam hogy sokan fonottal pergetnek , te is ezt ajánlanád vagy maradjon mono ? Illetve milyen vastagságú ? -
Kelvin
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ez a minőségi elég relative fogalom. Ki mennyire van "belebuzulva" a hobbijába. Nyilván annál többet költ rá és annál inkább igényli a számára jobb, magasabb élvezetet nyújtó felszerelést.
Nekem még van egy régi Zauberem amiben tényleg ott van a kilometer és az évek. Sajnos azóta három is járt nálam és mind elég ócska volt. Egyet gariba cseréltek mert elszabadult benne egy csavar, amit a régiekben még leragasztottak de most már ezzel is spórolnak, a másik hajtókarja lötyögött mint atom, a harmadik pedig pár peca után már nagyon kotyogott, morgott. Itt meguntam és eladtam/feladtam a Zauber projektet. Amúgy ismeretségi körömben is hasonló a helyzet. Nyilván ha nem vagy nagyon kihegyezve erre és egy évben nem pergetsz 60-100 napot akkor akár még jó is lehet "pár évig".Szerintem Daiwa orsó felejtős (pergetésben) a Simano táskavivője sem lehet. Nálam a Simano Rareniumnál kezdődik és SHIMANO TWIN POWER 4000PG-nél fejeződik be. Az egyik leg tartósabb és strapabíróbb orsó jelenleg. Persze hamarosan leáll a gyártása, vajon miért?

-
LazacX
tag
válasz
itachi94
üzenetére
Általánosan ajánlani botot nem egyszerű. A Duna és egy tó eléggé más botot kíván meg, de a tavat írtad kezdésnek. Hacsak nem extra méretű csukákkal teli víz, akkor nyugodtan össze lehet mosni a csukás és süllős pecát lefedő botot. Szerintem kezdésnek gumihallal lenne érdemes kezdeni, egy-két kanál, körforgó és wobbler mellé. A gumihal olcsó, nyugodtan le lehet ereszteni akadóba, nem nagy veszteség párat beszaggatni. 2-2.2 m-es (min. 1.8-as, max 2.4-es, én 2 m-est vennék), 5-20, max. 7-30 g dobósúly körüli, inkább az előbbi botot vennék. A gumihalakra tekintettel feszes, kemény gerincű botot kellene nézni, amivel lehet a jiget szépen pattogtatni. Nagyon olcsó botot nem érdemes venni, attól csak a pergetéstől megy el a kedved, de 12-15 E között már jól használható botok vannak, de ha még többet szánsz rá, az se baj
. A legjobb lenne bemenni egy nagyobbacska boltba, és ott szétnézni. Lehetőleg orsót rakni rá, ne legyen fejnehéz. Bevágást imitálni vele (nem suhogtatni), hogy elég gerinces-e. Sok márka jó lehet, Nomura, Sakura, Berkley, ABU, Okuma stb. -
tepenzed
őstag
na már rendelhetőek webshopból is az új serie walter botok!
-
Interceptor
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Oké, de ez egy Zauber TM, ami állítólag egy nagyon masszív "elpusztíthatatlan" orsó. Mindenhol azt olvasni hallani, hogy mennyire jó, még itt a fórumon is ajánlották. Lehet pont ez ártott meg, túl nagyok lettek az elvárásaim? Azért jó lenne ha megnézné valaki nálam hozzáértőbb. Előbb megnéztem a másik orsómat a 7ezer forintos ET black spidert hát az meg konkrétan zörög a fogónál, és rohadt gagyi hatása van összességében érzésre és kinézetre is a Zauber után.
Mi számít jelenleg minőségnek?
-
Kelvin
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Nem, vagyis igen
sajnos a mai Zauberek már ilyenek. Ez a hajtókarlötyögés csak rosszabbodni fog, de ez lesz a legkevesebb gondod. Bocsi, nem a kedved akarom szegni de ez van. Már csak a neve a régi az orsónak de a minősége nem. -
Interceptor
addikt
Hello,
Rendeltem egy Zauber tm 4000-es orsót, elég simán jár, viszont tekerésnél szerintem túl hangos, olyan mintha kotyogna a hajtókar, de az egész hajtókarnak van egy kicsi mozgása ha mozgatom, többször lekaptam becsavartam ahogy kell. Oké a 7ezres orsómnak is van ilyen mozgása(bár ilyen jellegű hangja nem), de ez 4-szer annyiba került
Szerintetek ez normális? -
itachi94
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

- én órákat el tudtam-tudok játszadozni ilyen apróságokkal, volt hogy a szomszéd hülyének nézett, hogy a kertben dobálok egy körteólommal, de nem szégyen, csak "könyvből" nem lehet megtanulni horgászni (sem).