Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
jah, az öbölbe 300-as víz alatt nem igazán lehet mit csinálni.
Beszéltünk itt a balatoni süllőkről, mutatok egy találós kérdést a nagyérdeműnek:
Szerintetek ő fogas-, vagy kősüllő?

Élőben a színe egy az egyben kősüllő volt azt leszámítva, hogy nem voltak csíkjai. Ugyanakkor valamicske ebfoga is volt, de csak fenn. Ott a helyszínen egyből lett kis közönségem, és természetesen mindenki mondott mindent... Én kősüllőt mondtam, de most jobban utána nézve teljesen elbizonytalanodtam, és szinte biztos, hogy egy nem tipikusan balatoni színű fogas
Fogtam egy másik, kisebbet is, ő egyértelműen kősüllő volt. -
galervin93
addikt
Túl van misztifikálva ez az etető dolog... A háromnegyede az egésznek marketing, ha nem több. Mindegy melyik márka...
És itt most nem az innovációt vetem el, mert nem a fejlődéssel van a gond. Hanem a görcsös, "mindegy mit, csak mutassunk újat, csillogjon-villogjon" mentalitáson, amit nagyrészt meg is kajál a pecás társadalom.
Minden évben kiadják a "legjobbat", hogy jövőre kukába dobják... Nonszensz...
No mindegy.
(Aztán lehet hogy csak az a baj, hogy természetes/ahhoz közeli vizekre járok, így nálam a csodafityfasz csalik nem működnek, a klasszikusok viszont annál inkább.) -
j.davidovics
csendes tag
Újabb uncsi kérdés
Akciósan ér ennyit? daiwa -
Interceptor
addikt
Igazad lehet, abban hogy sok idő kell, minden alkalom egy nagy tanulás még mindig, tavaly augusztus óta nyomom, bár múltévben nem sokat voltam. A ruganyokat/sarkantyúkat tudtam egyedül, hogy ott lehetnek, csak kevés van errefelé ebből.
Kint voltam ma az öbölbe, de hamar jöttem is haza, most már tudom mit jelent a 430-as vízállás az öbölben(kedvenc helyeim víz alatt), és hogy idő kell míg megtisztul a víz, egy ilyen komolyabb áradás után. Ebbe a szutyokba nem lehet normálisan pergetni. Azt tudtam még tavalyról, hogy a nagy dunai rész zavaros lesz nagyon, de az öböl az meglepett, hogy ennyire. Jobban belegondolva logikus mondjuk. Sokan is voltak kint bár ezt sejtettem a "tisztább" részei mind foglaltak voltak, de nem nagyon emelgették a botokat. Hal se mozgott.(#31987) tween: Nagyon szép, grat

-
zsola32
őstag
kiemelkedőt nálunk sem nyújtott, de tudtam vele halat fogni.
más, lécci vegyétek komolyan ha lehet...

olvastam a merítőnyél/fej témáról már több posztot, tudnátok mondani egy megbízható kombót nekem.
a jelenlegi egy aluminium teleszkópos nyél, a fej meg egy aluminumra húzott háló, ami nem lehet összecsukni.
tegnap a "nagy" szákolásakor éreztem hogy sz@r ez az eszközöm, a hosszával is gondok voltak, meg nem éreztem stabilnak -
miska17
tag
Tegnap jött csájnábpl egy dobozka gumiszúnyog, elképesztő szagot árasztott csomagoláson át is, élőbe meg igazi nuna szagú; omg,
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Süllő általában több is akad egy helyen.
Dunán kőruganyok mögött, gödrök aljában, beborult fáknál rejtőzködnek. De ez persze az elmélet, tényleges süllős helyet én se tudnék mondani. Ahhoz kell szerintem alsó hangon 10 év, hogy azt mondhasd, hogy egy szakaszt nagyjából megismertél, és tudod, hogy mikor, milyen vízállásnál, mit hol keress...
-
joe979
senior tag
Azért ekkora bocskoros nem vagyok
Köszi a bizalmat mindenki részéről 
-
Interceptor
addikt
Ez a süllő fogás a Dunán is elég nehéz lehet. Nekem tavaly csúszott be szürkület kezdetén egy apró 10 deka körüli pergetés közben véletlen, azóta semmi. Vagy ahol egyszer volt egy ott kell lennie többnek is? Bár a helyeket sem nagyon ismerem hol lehetne fogni, mondjuk fenekezve.
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
süllőt partról nehéz, és akkor sem pergetve, hanem inkább kishallal, halszelettel. Szigligeten állítólag el lehet csípni őket, de ott is benn fogják inkább.
Balatoni igazán faxa pergetéshez csónak, vagy legalább egy kajak kellene, mert benn a tartásokon vannak az igazán komoly süllők, 2-500 méterre a parttól, illetve a nádas részek előtt meg csuka, balin.
Parthoz kötött lévén maradnak a kikötők, az itteni balinok, sügerek, meg az itt előforduló kisebb csukák. -
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
köszkösz, ez kérlek szépen Szigliget

-
mano660
tag
Shimano Baitrunner ST 4000 FB
Rendben, de azt tudod, ebben két csapággyal kevesebb van, illetve a dob anyaga nem fém (a DL -ben fém), hanem XT-7 műanyag.Más különbség a hajtókar az ST szimpla, DL dupla, bár a duplát nem mindenki szereti, én is nehezen szoktam meg.
-
joe979
senior tag

-
MK VII
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Na igen..
31 éve horgászom a Balatonon.. Szinte mióta az eszemet tudom. 31 év alatt összesen talán 2x nem vettem éves engedélyt, plusz még ugye a a sallangok amiket minden évben beszór az ember, hogy eredményes legyen a peca. Bocsánatot kérek minden haltisztelő topikozótól, de NEM fogok otthagyni egyetlen egy méretes halat sem az utókornak.Halászlét én sepciel ki nem állhatom viszont bármilyen más formában megeszem a halat.

(#31969) Steady74
Pontosan. 70cm vagy 10kg.
Nem gyúrjuk tovább..
Megértettem a kéréseteket. Nem ide való ez a fajta képközlés.
-
-
MK VII
veterán
válasz
Kelvin
üzenetére
Nem halfeldolgozós kép..
Mivel egyedül voltam a parton és ott nem volt egyáltalán alkalmam mérni a halat, nemhogy, jó képet csinálni róla, ezért hazafelé egyik barátom pizzériájában fotóztam le őket.
Tetszetős meg ízléses?
Ne legyünk már ennyire kényeskedők meg finnyásak... Az ott a képen három darab hús. Mi abban a ronda látvány?(#31966) Steady74
Az én felfogásom és a Balatoni halgazdálkodás szerint 10kg-ig azt viszek haza amit akarok...
Nem, én nem az a sporthorgász vagyok, aki lemegy pecázni és a zsákmányt visszaengedi... Én azért megyek, hogy hazavigyem a fagyasztóba aztán a család ehessen belőle egy jót..De megértem a ti álláspontotokat is.
Legközelebb nem posztolok ilyen képeket...
-
Steady74
Topikgazda
válasz
MK VII
üzenetére
Az én felfogásom szerint az ilyen méretü halat egyszerűen nem illik hazavinni. Sok helyen a 4 kg-nál nagyobb pontyot (vagy cm-ben adják meg) nem lehet elvinni, nyilván oka van.
Azzal, ha valaki elviszi haza a halat és megeszi semmi bajom, félreértés ne essék, de fotót ne otthonit posztoljunk, kijár a tisztelet a halnak.
-
mano660
tag
Nézd csak van ott Shimano Baitrunner DL 4000 FB
Shimano Baitrunner DL 4000 FBIgen az RB hátsó fékes, ha jól megnézitek, a nagy állító kupak előt található egy gyűrű is , nos az a nyelető fék szabályzó.
Az FB elől a főfék, hátul a nyelető fék szabályzó csavarja. -
-
LazacX
tag
válasz
LazacX
üzenetére
Nem sokat javítottam rajta. Fogtam egy süllőt, alig araszos 20-22 centis lehetett, meg egy kárászt (szabályosan szájba gyűrte a nagy gumit), ezeket még kora este 7 körül, nem sokkal zárás előtt. Még két rákoppintásom volt az aránylag nagyobb gumira, kisebbre váltottam, de arra meg nem volt kapás. A pontyok nagyon ugráltak, de rablások is voltak szép számmal, sajnos zömében elérhetetlen helyeken, a nádszigetek között.
-
MK VII
veterán
válasz
j.davidovics
üzenetére
Köszönöm.
Mindenkit üdvözöl a bajszos.

-
j.davidovics
csendes tag
Ma én is kinvoltam húgommal és barátokkal. Csak hugom fogott spicbottal 7 kárászt Eperjesen az egész tavon szinte. Meg néhány törpét mi is. Na majd legközelebb

-
zsola32
őstag
válasz
joe979
üzenetére
és egy kb. ekkorát elvesztettem ma, mindkét pálcán kapás volt, az elsővel bíbelődtem, a másikon meg tekerte le a damilt (még jó hogy ajánlottátok a Longbow-t)
a bíbelődős pálcát átadtam a páromnak, persze leakadt, a nagyhal meg szerintem leküldte magát a kagylós fenékre, még éreztem a súlyát (manta evo x, ami azért nem egy lightos darab) majd elszakadt a spagó, gondolom elvágta magát.
nagy élmény volt ez nekem, de persze tudom hogy változik a lapjárás, lehet hogy most hetekig nem fogok semmit. -
vendingo
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Az összes süllyedő aqua pelletet próbáltam külön külön, meg keverve is, teljesen mindegy volt, jött a hal.
Most HD csl aromával nyomulok, de a közelébe se ér a melaszos dovitnak.Reggel első dobásra a 14-es horgon lévő 2db szúnyogot vette fel a 3.5 kilós ponty. Öröm volt kiszedni a supernovával, főleg, hogy a leggyengébb spicc volt benne.
Valaki ma nagyon nyomatta a kéket a tavon. Kosár vízbeérkezésekor egy kék csobbanás lett a vízen. Ha jól láttam, nem nagyon kapkodott a botért napközben.
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Értem a problémád, sokszor belenyaltam én is ebbe
Pedig hibába van két kurvajó pickerem, :
Shimano Speed Master Multi Winkle Pickerem ami toldós 240-270 bővíthető. Párszor megjártam én is a pár méteren. Egyetlen botot találtam ami használható, és számomra full minőségi lenne , és bőben dobótávra megfelelő lenne az a Balzer Zammataro Edition IM-12 MasterPiece SnakeSkin Ultra Light Feeder ... Ha nem lenne mellette medium feederem is, akkor ezt bevállalnám, full fuji cuccos, igaz kicsit több vagy 30 grammal , de a német cuccosok ilyenek , kicsit vastagabb blank a jellemző, de kb örök élet , tipikusan német cucc !Igaz ez a medium, de érdemes megnézi az ívet valamint milyen hal alatt :
[link]
-
gban
veterán
RB = Rear Brake
FB = Front Brake ha jól gondolom.
Vagyis első illetve hátsőfékes orsók, ez az eltérés.
Az viszont számomra is érdekes, hogy nem látok a nyeletőnek külön féket - ez ugye első fékesnél aa hátsó fék helyén va, már ezt se látom a képen, a hátső fékesnél meg elképzelni se tudom hol a nyelető fékje.
Vagy ezeknél fix a nyelető ereje? -
-
galervin93
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Abszolút, én is pickeres vagyok. A 330 csak a picit nagyobb távolságok miatt kellene, 30-35 métert ezzel már stabilan meg lehet dobni, míg jelenleg a 270-nel csak 20 méter körül van az a táv, amit minden körülmények között (pl. szembeszél) meg tudok horgászni.
A lágyság meg a finom cucc miatt kell, ez viszont már hitvita, ma menő dolog durung cuccal messzire dobálni (szigorúan kék etetővel :-D ), én inkább a finomabb szerkók híve vagyok. -
hermanyi
addikt
Ma voltam kint a 30 as csatornán (családdal) . Azt kell mondanom tetszett ahhoz képest ,hogy túl sokat nem fogtam ,kb 20 db keszeg 2 törpe . Körülöttem senki semmit . Kaja a Mosella Dévéres és 1kg EA federes keszegese volt egy marék süllyedő morzsával .
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Annyiban bővítem a dolgot, ha tóra megyek akkor nagyon pickeres vagyok. A Dartot inkább 3 méteres hosszban néztem valamint a Supernovát is. Hogy miért ? Mert 3 méterben nincsen jó , kézreálló picker ! Aki tud ilyet az nyugodtan mondhat ! Valahol a Dart a picker és a Light feeder között van, ezért is tetszett, kellően lágy és a feszessége is megvan , hogy nyugodtan csutkából lehessen húzni vele a halat . Bár manapság a Light feeder , már nem olyan nyúlós takony szar mint régen, talán már sokszor közelebb vannak a mediumhoz.
-
golyós
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Véleményem szerint mindig kétféle kaját próbálj, édes és büdös(fűszeres) igy valamelyik csak működik.
Sok oldalon panaszkodnak, hogy nem ettek a halak, ahol eddig mindig volt sok fogás.Bentán is panaszkodtak, pedig ott nehéz betlizni.
Simán lehet, hogy nem rajtad múlt hanem front van. -
joe979
senior tag
Voltam kint Walterban . Megnéztem az új Dart Feedert. Ez is rendben van. Egy árnyalattal lágyabb valamint lassabb mint a Supernova. Ezért az árért ez se rossz pálca.
-
tepenzed
őstag
Nem nagyon ettek ma se, pedig az idő pöpec volt, reggel jött 1 db 4kg-os ponty és 2 keszeg, aztán hiába a sok csali, semmi
Fokhagyma-mandulával panírozott pontyos pellet volt felkinálva.A táj azért kárpótolt: [link]
-
joe979
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére

-
Interceptor
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Akkor lehet marad az öböl, még elvileg az áradás jobban benyomja a halat oda, bár néhányat már sikerült fogni pergetve az elmúlt hetekben összesen eddig hatot, és ennek eléggé örülök

(#31928) LazacX: Kikövetésem nekem is volt egy, meg jó pár rávágásom ami nem lett meg, köztük egy olyan megtolásos kapás, hogy csak néztem, esélyem nem volt úgy megakasztani
Volt egy szakításom is, az elgyengült clinch csomó miatt rávágás után 2-3 másodperccel, azóta trilene kötést használok. Legutóbb akkora balin ugrott fel a közelben, hogy csak néztem legalább 3kg-os volt
Igazán befigyelhetne egy ilyen már, eddig fél és egy kg között jöttek halak. -
LazacX
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ugyan nem a Dunán voltam hanem a Tiszán, nem áradt hanem stagnált, a többi stimmel.

Sajnos mindhárom gyerek vírusos hányásos-hasmenéses kórsága miatt csak egy napra mentem le, a fűnyíráson kívül maradt még 3 órám pecázni, ezt elosztottam 3 felé balin, csuka, és süllő pergetésre. Süllő nem volt, csuka sem, ez utóbbi meglepett. 2 hete volt egy pár, most egy rávágás se, de még rablás se volt. Balin rablás alig volt, gyanítom a hideg április miatt most ívnak, ehhez képest 2 rávágásom meg egy partig kikövetésem csak volt. Az egyik jó súlyú volt, azonnal süvített a fék, sajnos csak egy-két másodpercig. Süllőket egyébként fogdostak, többen is, én megúsztam.
-
joe979
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Holnap megyek, de gáz mint mindig, tegnap óta feljött vagy 1,5 métert ... Pörgős peca várható ilyenkor, és nem pont a halak miatt .

-
Interceptor
addikt
Volt kint valaki tegnap vagy ma a Dunán? Mennyire gáz most ez az áradás?
-
gban
veterán
Voltam ma a pelletért + a termékmintákért, hegyekben volt még a tesztcsali, szóval simán lehet hogy meghosszabbítják az osztogatást - akit érdekel, érdemes lehet figyelni.
-
musli26
tag
Szia!
Én a Camarot (40-es)méretben használom 2éve.
Eurostar MC Feeder 3.6 bottal jó párost alkotnak.
Megvagyok nagyon elégedve vele.
Egy év teljes körű garancia van rá.
Magyarországon belül javítják egy héten belül kész szokott lenni.
Mondjuk én itt vettem:[link]A Hrx-et nem ismerem.
Üdv:musli
-
oxox
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Shimanno Baitrunner-re gondolok. A 4000-es már akciós, ezét nem használható rá más akció, a 6000-es viszont kombózható

Erre gondolok egész pontosan
http://fishingtime.hu/webshop/horgasz-orsok/nyeletofekes-orsok/2047-baitrunner-dl-rb-nyeletofekes-feeder-orso-shimanoSry tabletről most nem enged linkelni rendesen
-
vendingo
veterán
Exage-re gondolsz?
Azt nem vennék, nyeletősbe meg végképp nem. Szerintem a shimano az ultegra/stradicnál kezdődik.Ha nem kell nyelető, akkor blue arc, zauber. Nyeletőshöz nem értek, nem szoktam aludni horgászat közben.
Más.
Nem csodálom, hogy 7. alkalommal betlizek pergetéskor. Iszonyat sok keszeg van az egyesület vizeiben, ma sokat fogtunk, rengetegen volt harapásnyom, vagy hiányzott a fél farka... -
oxox
addikt
Elfogyott az idő
Úgy tünik veszek egy eurostar 330 és egy 360-as botot is, mert a 360ra nincs az akció kombináció, és igy valami 3k-val fizetek többet a +1 bottal
. És a tervezett 100k megáll 73 körül (két 30k körüli orsóval
). Már csak a nyeletőfékes Shimano-ra mondjatok nekem egy ament pls 
-
Grillo
őstag
Lehet hétfőn megyek Tóalmásra, a Sárkány-tóra. Van valakinek infója, tapasztalata a víztől?
-
Szeszkazán
senior tag
Felavattam az okumát a Jokeren, jó napot zártam, 8 potyesz 1 keszeg. Elég csendes volt másnak , úgyhogy örültem

-
Steady74
Topikgazda
válasz
joe979
üzenetére
1kg Sensas Etang
2 kg Mosella Favourite Brassen
1 kg TTX
1 flakon Sensas Aromix brasen
1 flakon Sensas Bombix
1/2 kg Angoomorzsa
1 zacskó Sensas Super Bremix aromaporEz volt Békés megyében a nyerő kaja évekig a Kákafoki holtágon rendezett megyei bajnokságokon. Persze máshol is jó volt de ott kifejezetten jól működött.
-
fauv
őstag
Üdv Urak !
Egy pici segytség kellene.
Nem tudok dönteni a 2 orsó között, igazából azt se tudom mi a különbség közöttük.
1 : [link] DAM QUICK HRX 650 FS
2. [link] DAM QUICK CAMARO 650 FS
Mind a 2 ha jól tudom 2015 körül jött be a piacra, mindkettő 6 csapágyas , nyeletőfékes.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, melyiket ajánljátok, illetve tudtok e jobbat, ebbe a kategóriába?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi a bizalmat mindenki részéről