Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Kedves Gábor,
Örülök, hogy ilyen remek horgásztaban volt részed. Tudod, én nagyon szerény körülmények között élek, alig van pénzem megvenni a hetente megjelenő új etetősnyagaidat, és csalijaidat, amik versenykörülmények közepette is számtalanszor bizonyították már fogósságukat. A spejz ugyan tele van a kék fúzió világúkdonság termékeiddel, de szeretnék még többet venni belőlük. Lennél szíves engem is bevenni a Haldorado Feedermaster csakakék csapatba? Annyira vágyom rá, mindennél jobban akarom ezt! Bármit megteszek neked érte, szó-szerint-bármit
. Neked van a legszebb családod, évek óta veletek álmodok, kérlek engedd meg, hogy csapattag lehessek! Vagy legalább a facebook nyilvánossága higgye azt!SzeretlekÜdv, Imre. -
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én nyakig szaros vagyok, ha pecázom és úgy használom a telefont

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nincs ott elég víz, hogy megmossad?

Félsz, hogy lebuksz a csupa kék kezeddel.
-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Képek nélkül ide mertél jönni?

-
válasz
Steady74
üzenetére
Match.
Nem egész négy órát horgásztam csak, de elégedett vagyok, jött minden.
Fogtam két pontyot, az egyik méreten aluli a másik olyan másfeles forma, és természetesen jött számtalan keszegféle. Fogtam karikát (ez volt a legtöbb), dévért, laposkeszeget, és jött még jó pár szilvaorrú is. Jött még két kis domi is (ezek azért megleptek) és négy darab kisbalin. Itt azért megszokott ez a változatos halfauna. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben az öbölben egy téli vermelőhely is van, de onnan már szétmentek a halak, így az egész öbölben jól lehet halat fogni, ha nincs befagyva akkor egész télen is. Ősszel itt szoktam csónakból kősüllőzni.
Egyébként az egész keszeghorgászat szeretetem ide vezethető vissza, gyerekkorom óta járok ide. Ez egy volt sóderkitermelőhely volt, és természetesen kapcsolatban van a teljes Dunai vízrendszerrel, ezért is lehet télen és tavasszal olyan halakat is fogni benne mint a szilvaorrú keszeg.Régen engedtek el itt megjelölt pontyokat is (a helyi pontytelepítések egyik helyszíne ez az öböl) amit aztán a Visegrádi öbölben fogtak ki. Nem semmi mi?

-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Óóó, ez de tetszik! Milyen módszerrel nyomtad?
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem kell tető, vegyél egy sátras ernyőt.

Én ma a kedvenc keszeges pályámon voltam. Elég jól ment.
-
vendingo
veterán
Steady74, tween!
KösziNagyon remélem, hogy beválik, és megszeretem a módszert. Most fogtam először feederbotot, és eléggé ledöbbentem a spiccek vékonyságától. Nagyon szép és könnyű a bot, látszik, hogy minőségi, nem 9000 forintos "profi feeder szett"

Holnap jön a stradic, de még megálmodom, hogy befogjam-e feederezni, amíg nem jön el a pergetés ideje. Preston kosarak, csalitüskék is holnap jönnek.
Ha megyek fórumpecára, akkor csak ezt viszem magammal, most a matchezésből jó darabig elegem lett. Ebben a szélben egy életre megutáltam az úszós módszereket.
-
miska17
tag
QD fék részei:

nagy gondban vok; nem tom hogy fogom ezt megoldani, nem akarom nyugdíjazni ezt az orsót... -
miska17
tag
Tudja valaki így képről megmondani,hogy milyen menet van a tengelyen ?
Nem metrikus , mert sima 5-ös anya nem kap rá;
az orsó egy DAM sls 570 ,aminek is a fékcsillagban lévő "anyáról" lemállott a menet (nem értem hogyan,nem lett félre kapatva) a tengelyvég egész jó állapotban van; -
havri1
félisten
Erősség szempontjából melyik a jobb, a dupla hurok vagy a clinch?
Főzsinórra a kapcsot melyikkel kössem? -
LazacX
tag
válasz
mano660
üzenetére
Én most érkeztem haza. Egy épp méretes csuka volt, meg 2 csukaharapás. Csak muszáj lesz fc helyett drótot használni. Utána egy óra szünet. 5 körültől volt 3-4 apró odacsípésem, egy jó halam lemaradt, szépen rugózott, tipikus fejrázásokkal, de fékről nem húzott. Végül egy harcsával küszködtem egy negyed óráig, taktikusan nem ment se világgá, se nem feküdt le, hanem bevette magát a nádba. Persze a nano eddig bírta csak. Kicsit korainak tartom, azt hittem április eleje körül indulnak. Külön bosszantó volt még 3 nádtorzsás beszakítás.
-
mano660
tag
A tegnap délelőtt voltam kint. A horgászat első órájában még kapásom sem volt, aztán három ponty (2-3 kg), egy tok, nem számoltam a kárászokat, keszegeket, és a csali a 12-es horgon egy csonti mellet egy báb.
Egy médium bottal,klasszikus hosszú előkés feederrel, 20 grammos drótkosárba csemege kukorica epres etetőanyaggal lezárva, a parttól 35 méterre kiakasztva. -
csƵ
addikt
Nekem csak nem akar sikerülni az évkezdet. Megint 2 keszeg, 2 kárász, mint múltkor. Ha egy spori nem szán meg pár szem csontival, akkor még nagyobb égés. Borongós, szeles idő. Pénteken pergetni megyek.
-
tepenzed
őstag
próbáld meg a dynamit baitset etetőanyagokat vagy használj mikropelletet, azokat szinte lehetetlen elrontani bekeverésnél. A mikro pelletet legalább rostálni sem kell

A Hd-s, dovitos etetőanyagokat párszor én is elrontottam, mocskos idegesítő volt, mikor szétesett vagy pont hogy az istenért nem oldott ki a kosárból. Azóta mondjuk már jobban megy a bekeverés, de inkább pelletet használok az gyors és számomra eredményesebb is
Látom nem rostáltad le, az mondjuk nagy baj

Ma egyik boton minden stéges,hds- csalit végigpróbálva csak pár kárász, másikon (szinte egy helyről) az örök kedvenc Ringers csoki narancs és 5 hatalmas potyesz jött rá

-
galervin93
addikt
A finomszerkós pecákhoz egy csalitipp így tavasszal - trágyagiliszta! Ha jól esznek a halak, lehet egy egész szál közepes is (2-4 mm vastag), akár szendvicsben kukoricával, de ha finnyásak a halak, akkor vékony zsinór (0.08-0.12), pici horog (16-20) és pici gili (1-2 mm, hossz 2 centi kb.), csodákra képes!
-
havri1
félisten
Kötöttem én is prestont 2-t, ehhez van töltőm. Kíváncsi vagyok tudok e vele pecázni. Gyanítom a lehető legjobban össze kell nyomni, és kifejezetten Method etetőanyag jó csak?
Haldoradó kék fúziót vettem, sok jót hallottam róla.
Hozzá hybrid method pelletet.
Azért a biztonság kedvéért viszek csontit is, ha nem jönnek a pontyok
-
vendingo
veterán
Próbálkozz hagyományos feederkosárral, vagy a preston féle cuccal.

Amikor én próbálkoztam method kosárral bojlis boton, akkor úgy megtöltöttem, hogy 30 perc után is sértetlen volt a az etető a kosárban miután kitekertem.
Nekem most hozzák a supernova botot, csütörtökön meg a stradicot.
-
tween
őstag
A mai nap megvolt életem első light feederezése
Ez a method techika nem túlságosan nekem való. Az első bogyó még jól sikerül, onnantól kezdve az összes letörött
Mérgembe begombócoltam a kaját és jó matchhorgászhoz méltóan beetettem vele
Onantól üres kosárral dobáltam, egy szem csemegével 
A menü + a LÉNYEG!! a nyél!:
A fegyver, ami miatt reszkettem:
Az első vendég, bő kettes:
Ő is megéhezett:
Jöttek a karikák is:
Majd jött egy izmosabb vendég, talán 3,5-es forma:

A másik lényeg! Mezei ágasra raktam először a botot, mondom hogy ne karcolja, van nekem egy bontatlan Csak a kék!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ÉÉÉÉs nagy szerencsétlenkedés közepette egy kézzel lőttem egy akció képet. Egy biztos, a bot eszméletlen, imádom!
Hatalmas szél, rengeteg túrista a sok buzi kutyával, volt amelyik a táskám rágta a gumikarikája helyett, ami a szájában volt....
Ennyi gyerekek!
-
havri1
félisten
Megkötöttem a 8cm horogelőkéket, bezzeg ez meg rövid a tartóba

Simán duplán hurkoltam. Felszerelve megrángattam, atomstabil.. -
havri1
félisten
válasz
golyós
üzenetére
Hurok nekem szakad, lehet rosszul kötöm.
Szóval hurok: önmagába vissza, és simán zárom hagyományos csomóval. De szerintem itt rontom el, mert mindig itt szakad el. Törik a damil? Jó, most fonott van, de nem emlékszem a szabályos hurok kötesre.
De, onnan kezdem, csak valahogy mindig kicentizem a végét, és nem tudom levagni:p -
golyós
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Hivatalosan nem tudom

Én vagy forgót vagy hurkot kötök a végére, ezt akasztom a gyorskapocsba.
A hurok előnye, hogy előketartóban több fér el.Kötésnél, hogyhogy kevés maradt a csalitüskénél? Nem onnan kezded a kötést?
[link]
Tudom srácok a kedvencetek, de ez érthető video

-
havri1
félisten
Köszi a vágószerszám tippeket mindenkinek!
Csalitüskénél olyan pici a felesleg, nem tudom feszíteni :p
Na majd kifinomul ez idővel. -
havri1
félisten
válasz
golyós
üzenetére
Köszi, még egy kérdés!
Horog előkéket most előre megkötöm. Eddig mindig clinch csomóval rögzítettem a forgóra, ami a kosár alján van ütközőként. Viszont így most nem tudom szállítani, hogy ne gubancolódjon. Ha kötnék rá kapcsot, akkor egy erre létező műanyag előketartóba lehetne tárolni. De nekem felesleges és túl "durungnak" tűnik így kapcsolni a horgot a szerelékhez.
Hogy kell "hivatalosan"? -
hermanyi
addikt
Urak ! Ki tudja hol lehet kapni Kamasan B511 es horgot ? Budapesten . A héten voltam több boltban is de mindenhol csak maximum Drennan Fine magot van . Esetleg akinek van elfekvőben 16 os attól megvenném .

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
4-ből 4x? Mindig máshova ültem és kerestem a halat.
-
-
vendingo
veterán
Ma voltam megint horgászni.
1db 3 centis halat fogtam, de nem tudom hogy akadt meg a szájában a 12-es horog, amikor a 20-as is kicsi lett volna neki.
Egyik bottal keszegeztem, másikkal pontyoztam, de semmi nem volt. Próbáltam minden csalit, de semmi.
Fullos etetőt készítettem sensas bremből amit feltúrbóztam ttx-el, mézeskaláccsal, angol morzsával, aromával.
Bezzeg a sügerek megállás nélkül hajtották a kishalakat. Na majd április 1 után közéjük csapok.Asszem a matchet hanyagolom amíg melegebb nem lesz a víz. Methoddal persze sorban fogják a halakat, szóval nem értem a dolgot.
-
hermanyi
addikt
Na ma felébredtem időben és a kocsiról levakartam a reggeli jeget utána lementem kicsit pecázgatni (RSD) Maradék kaja vasárnapról felhígítva maros hideg-vízi Dévéressel . Ugyan oda ültem . Hál istennek a szél ma nem volt vészes 10 óráig szinte szélcsend volt ,de rá kellett jöjjek hideg még a víz . Fogni fogtam 6 db Dévért és 1 db Bodorkát . Remélem áprilisban már elindul rendesen a hal .

-
zsola32
őstag
válasz
kaposznyak
üzenetére
ezen a kérdéskörön szenvedek én is jelenleg.
számít hogy honnan horgászol, (part - csónak), illetve milyen módszerrel.
én a partról szeretnék pergetni, erre a 2.4m körüli botokat ajánlották, olyan 50-180 g dobóig.
a botmárkát még nem sikerült megtalálnom, a keret olyan 40ezer körül lenne.
ha találtál valamit, lécci írjál róla, kíváncsi vagyok mire jutottál... -
kaposznyak
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Értem.
Milyen dobósúlyú kifejezett harcsapergetőt vennél? 80-150 vagy 180 gr?
Ha már csak harcsa, akkor inkább ilyet?
-
válasz
kaposznyak
üzenetére
Én mint kívülálló úgy gondolom, hogy a harcsapergetés annyira elüt a hal ereje és esetleges nagysága miatt a többi ragadozó horgászatától, hogy szerintem nincs normális alternatíva, hogy egy bot mind a három halfaj horgászatára megfelelő lenne. Persze egy harcsapergető bottal kilehet fogni a csukát és süllőt is meg bármit, de az sok élvezettel nem járna. Egy erősebb csukás pergető sem lenne megoldás szerintem, mert egy jobb harcsát megakasztva nem sokat érne.
-
golyós
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Csalitüskés kötésnél a csalitüske "füle" a horog öble alatt legyen 0,5 cm-re kb de lehet 1centi is.
Bojlis kötésnél lehet hosszabb is, nyilván a csali méretétől is függ.
Mindké esetben azt tartom egyszerübbnek, hogy legyen inkább kicsit hosszabb mert ilyenkor egyszerüen a csalit rátekered a horogra amíg eléred a kivánt távolságot.
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Ha harcsára szeretnék pergetni, de mellette csukára, süllőre is próbálkoznék, milyen botot, orsót ajánlanátok?
Tavon, partról horgásznék.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
havri1
üzenetére
Szia.
1. A középső drótot vágd ki, útban van.
2. a hosszú cső arra van, hogy ha nagyod dobsz, akkor a kosár a levegőben nem kóvályog, egyenesebben és messzebbre repül
3. Methodhoz 5-7, max 10 cm-es előkéket használunk, dobás előtt a csalit és a horgot elrejtjük az etetőanyagban (ezért van útban a középső drót)
4. Én a csalitüskét úgy kötöm, hogy a tüske karikájának a legfelső része a horog öble alatt van egy gondolatnyival, vagy kb azzal egyvonalban. -
havri1
félisten
Amúgy most ezeket a kosarakat fogom próbálni. Eddig sima feederkosarassal pecáztam, gubancgátlós megoldással. Nagyon bejött, csak most pontyozni megyünk, kipróbálnám a method-ot. (Azt már csak zárójelbe jegyzem meg, hogy 2 töltőt is vettem már hozzájuk, egyik sem jó
)
A hosszú cső a kosárban mi célt szolgál? Távdobóként volt felcímkézve , a hosszú cső nélküli pedig sima.
Ahhoz, hogy a horog dobáskor ne akadjon bele a főzsinórba a kosár felett, mi a megoldás?
Annyira rövid horogelőkét kössek, hogy ne érjen a kosár fölé? (Amennyiben nem nyomom bele a horgot az etetőbe, pl Dunán)
Bocs, ha sokat és hülyeséget kérdezek, de jobbnak látom ezeket a fontos dolgokat peca előtt helyrerakni, nem szeretném, ha egy rossz kötés miatt lenne halvesztés.
Illetve, bojlis horog kötésnél, a csalielőke milyen távolságra legyen a horogtól? Nézegettem több videót, képet, mindenhol másképp van. Számomra az a logikus, ha a pellet vagy bojli feltűzve ~1cm távolságra van max a horogtól. Jó ez így?
-
gban
veterán
Ez a SPRO feeder bot a Manta feeder szlovák felesége?
-
havri1
félisten
Inline Method Carp Fishing Feeder 4 Feeders
Pont azt nem találom, amit kinéztem, annak a teteje kicsit más volt, nyitottabb, de a cső, meg a vége pont ugyan ez. Vannak ilyen kosaraim, de azok mind csúszók, csak a cső van benne, és kész.
Nem értettem ennek a rögzítését, de így akkor már tiszta. Megemeli a hal, önakasztás, nyeletőfékes megoldás.
-
havri1
félisten
Most pont terepen vagyok, mobilról nem mennek fel a képek, holnap pótolom.
Mindenféleképpen csúszót szeretnék, csak megakadt a szemem ezen a kosaron. Pontyozáshoz ajánlották valóban. -
gban
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Pedig van fix method kosár (elnézést, próbáltam legalább nem a gyári oldalát linkelni
).
Ezen meg simán lehetne egy kapocs is.
De kár találgatni, kellene egy kép. -
adrian360
őstag
válasz
havri1
üzenetére
az ilyen szerelék tipikusan az nagyobb pontyos önakasztós módszerhez jó, mikor a nagyobb hal meg tudja emelni az egészet, de az ólom súlya behúzza a horgot a hal szájába. te már csak azt látod hogy keményen rázza a bot spiccét, mert már ilyenkor meg is van akasztva a hal
-
golyós
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Milyen kosár ez?
Ha megemeli akkor elvileg jó, mármint miután beszívta a horgot.Gyakorlatilag azt veszed íszre, hogy viszi a botot ha nincs nyeletőd.
Nálam a szerelék: horog-csalitüskével 8-10 centi horogelőkén ami fonott 0,12 vagy 0,14. Ez általában quick change kapoccsal a főzsinorral összekötve és ezen csúszik a kosár mert sok helyen kérik az "elhagyos" szereléket.
Ha jól értem te fix kosárral szeretnéd csinálni? -
havri1
félisten
Udv!
Srácok, valaki segítsen már!
Adott egy olyan method feeder kosár, aminek közepén a hagyományos műanyag cső van, de az alsó felén egy kapocs, ami fix. Elvileg erre kell kötni a főzsinórt (átvezetve a csövön) , vagy az előke zsinórt.
Na de ha erre a kapocsra kötöm a horog előkét, akkor a kapást hogy jelzi? Esküszöm nem vágom, mivel fix, így meg kell emelje A komplett kosarat a hal, hogy azt érzékeljem a botvégen.
20 évet kihagytam, most kezdem újra a sportot, és néha még ámulok :pKöszi!
-
mano660
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen. Döntött háttámla esetén, pár óra horgászat után megfájdul a derekam.
-
-
-
tween
őstag
Holnap első bevetésén lesz a World Champion2, kiderül haverok leszünk, vagy sem

-
-
Góliát
őstag
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Valóban, nézőpont kérdése, de nekem már a technium is fullos

Ár, érték, méret, súly arányban elég jó vétel 30-40k körül. Persze egy speedmaster egészen más kategória.Nekem ~40k az ingerküszöböm bot/orsó terén, ezért is nem wc feedert vettem, pedig nagyon tetszik. A stradic-nál meg mintha a fogamat húzták volna, pedig olcsón veszem.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Holnap lefotózom a kipakolt motyómat . Amúgy ,hogy ki mennyi cumot visz magával teljesen attól függ ,hogy milyen kényelemre stb re vágyik . Évekig elvoltam a bottal és két diszperzites vödörrel (egyiken ültem másikba a kaja
lefelé és hazafelé meg össze voltak csúsztatva és mindenem elfért benne
De ugye ez is olyan ,hogy minél régebb óta műveled annál több sz@rod van . -
vendingo
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Pár napja linkeltem, hogy mennyi cuccol horgászok. Ha 1 fordulóval nem jutok oda a vízhez az összes cuccommal, akkor inkább lemondok a pecázásról. Ezért szeretem a pergetést, mert egy kis hátitáska+ bot aztán mehet a menet.
A feederezés is remélhetőleg ezért fog tetszeni, mert 1 vödör benne a cuccokkal+ a bot orsó kombó.
A match még határeset, mert ahhoz sok bizbaszt kell cipelni, de nagyon élvezem, mert viszonylag minimál cuccból ezt is letudom.
A spiccezés meg abszolút minimál pár létrával meg kis vödörrel.Kicsit félek a feedertől, mert elég unalmasnak tűnik. Nem lesz meg az izgalom mint úszózásnál, amikor látom feljönni a buborékokat az etetésen az úszó körül aztán....
hermanyi Nekem már a te cuccaid is túl soknak számítanak nálam.
Spiccből meg bőven kapni 25-40 ezer között fullosakat, amik ugyan rövidebbek mint a rakós, de súlyban a töredéke. Frankó pörgős pecákat lehet művelni velük mindenféle macera nélkül. -
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nem kell több százezres cuccokat venni .
Én 75 ért vettem a 12.5 ös Mavert , egy komolyabb spic is ennyibe van . Ládát jelenleg saját készítésűt használok (3000 huf volt az anyagköltsége) De kinéztem amit idén beszerzek 46000 huf láb-rácsal .Hátsó görgőm 5000 huf volt idén ,elöl simán leszúró villát használok . Ami tény ,hogy fárasztó a rakozás .szerk : Steady
Én kb 800 m ert cipelem a motyot igaz ezért minimál a cuccom is
-
LazacX
tag
De jó, hogy nem én írtam le a véleményem először a rakózásról.
Az orsó nélküli peca nálam kimerül a 3-4 m-es spiccbotnál csalihalazni, ha éppen nagyon nem lehet tesziveszivel fogni. Tudom hogy eredményesebb minden másnál a rakó, de folyóvizes úsztatáshoz én egy 8-as bolót választottam, az mégis csak egy egykezes bot, és 3-4 órán keresztül végig kézben lehet tartani. Még egyszer elnézést a rakós bot kedvelőitől.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Path of Exile 2
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egér probléma
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Router gondok
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(HI legalábbis a tegnapi írásában így nevezte DG-t)
. Neked van a legszebb családod, évek óta veletek álmodok, kérlek engedd meg, hogy csapattag lehessek! Vagy legalább a facebook nyilvánossága higgye azt!

Nem metrikus , mert sima 5-ös anya nem kap rá;

)
)