Hirdetés
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz Bazsee71 #108313 üzenetére
Nem tudom van-e értelme reagálnom, mert a válaszodból egyértelmű, hogy az utóbbi válaszaim közül nem igazán olvastál vagy jegyeztél meg egyet sem.
Belinkelem a kedvenc cikkem mégegyszer, ami szerintem jól szemlélteti, hogy mit lehet elérni az adag változtatásával. A parttalan vitából pedig inkább kiszállnék. Ebben a témában az első kommentem segítségként indult, hogy ne citromlé legyen az illető poharában a vásárolt kávék 3/4-e esetén. Aki szintén kísérletező típus, az már írt a témában, aki nem, az pedig igya továbbra is úgy ahogy eddig vagy ahogyan neki tetszik.
https://onacoffee.com.au/news/the-perfect-dose-how-to-choose-the-right-dose-for-your-espresso/
-
Gery0505
aktív tag
Erre én is kíváncsi volnék, hogy miről is szól pontosan egy barista bajnokság. Én csak James Hoffmann bajnoki videóját láttam, ott nekem az jött le, hogy a kávét mesteri módon készíti el, szinte játszi könnyedséggel, mintha 100 éve csinálná. De szerintem nem maga a kávé elkészítése a lényeg, illetve az is, hiszen azt is pontozniuk kell, hanem maga a vendéglátás, ahogyan a vendégeire odafigyelt közben. Minden mozdulatán látszott, hogy a vendégeiért dolgozik. Ahogy finoman megfogja az üveget, tölt nekik vizet, ahogy felszolgál, mind mesteri, és maximálisan odafigyel rájuk közben.
Milyen VBM Domobar érkezik hozzád?[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
MODERÁTOR
Annyiban jobb lett nálam a dolog, hogy a 21g helyett 19+- pár tized sokkal szebb lefolyást eredményezett, 21-nél nagyon nem volt egyenletes a lefolyás. 18-19,5 körül elég szépen összeállt középre és kitöltötte rendesen a kosár teljes felületét. A 18->36 viszont az én ízlésemnek borzasztó vizes érzetű lett.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #108265 üzenetére
Bár már nagyon rég nem szeleteltem, de nekem úgy rémlik hogy a csöpögős eleje tényleg nagyon tömény szirupos volt, talán sós is, de leginkább nekem a gyümis savas dolgok is ott jöttek, az eleje közepén az édesség, a végén meg csak híg, szőke kesernye...de lehet rosszul emlékszem...holnap megint rápróbálok, bár én nem a kijövő súlyt szedtem szét 6 felé, hanem 6 x 5 másodperc alatt jött ami jött.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #108203 üzenetére
Megnéztem közelebbről ami eladó volt. A négy csavar ami a késeket tartja mind más. Brrrr.
De azért köszi akkor ezt is figyelni fogom hátha lesz egy másik.
A ZM késről szinte semmit nem tudok. De minden "harapós" késnél ha az nem az őrlő sajátja szükség van felszabályozásra? Ha igen akkor ez bonyolítja a dolgokat. -
Krajcsi
csendes tag
válasz Bazsee71 #108203 üzenetére
Az egy Mestre és múlt szombaton nálam kötött ki.
Nagyon finom presszókat húzok vele, de világos pöriből 6 bart lehet belőle kihozni nagyon lassú, 50 mp-s lefolyással, mert utána összeérnek a kések.
Filterre pazar.
A jx-pro-hoz képest kb. másfélszer jobb presszóban és filterben is. Biztos van feljebb, de óriási az ugrás.
Ha meghagyom a 10/10-et a jövőnek, akkor a jx-pro 10/5, ez meg 10/8.[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #108137 üzenetére
"Volt Major, gondolkodás nélkül az AllGround" Írtad még, hogy a K30 kitúrta a Majort.
A Majort milyen késsel használtad?
A K30 is fölmerült, de csak késileg. Viszont nem tudom mibe lehetne beletenni azokat a késeket ha egyáltalán. Valaki épp hirdet egy SJ-t K30 késekkel. Abban viszont vagy nem gyári a késtartó vagy megfúrta még egy ponton, az ilyesmit meg kihagynám. -
WarLock07222
tag
válasz Bazsee71 #108042 üzenetére
Vagy túl sok a víz (ha épp vizezni kell).
Nálam amúgy a CasMo Papua New Guinea-ja szivatott szét teljesen filterre mostanában. Baromi sötétre volt pörkölve, és iszonyat finomra is kellett őrölni különben átzubogott rajta a víz. Nem igazán tudtam hová tenni a dolgot. Nem ittam belőle kifejezetten rossz italokat, de határozottan jobbat vártam volna.
Amúgy én se annyira értem, hogy mire lenne ez a cucc hasznos. Jó víz + jó kávéval már célban is vagy egy jó kávéhoz. Egy szuperjó kávéhoz mondjuk még konzisztens örlemény meg jó öntési technika kell. De szerintem a filterezés pont az a műfaj, ahol több jó kávét iszol, mint amennyit állítgatni vagy varázsolni kell
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #108040 üzenetére
nyilván beleszórom én is, aztán kis fogpiszkálózás. De nagyon amatőr vagyok, csatornásodik is, a Phoenix nem is túl jó(nak tűnő) filterre, sok a fine; szeretném jobbá tenni a vörkflót...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #108028 üzenetére
igazából ezért is agyaltam eredetileg valami jobb felsőszűrőn és esett a választás a sűrű szövésű e61 ims-re. a kettő együtt tényleg teljesen tisztán tartja, nagyon törölgetni sem kell, néha-néha megejtem, ennyi.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #108026 üzenetére
a gép gyenge pontja, hogy kúszik-mászik felfelé a zacc/kávélé. ha totál semmilyen felliniszerű dolgot nem csinálsz, valamint a felsőszűrőt serényen törölgeted, akkor talán elhagyható, de nekem egyszerűbb így
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #108004 üzenetére
kíváncsi leszek. nem semmi, hogy még mindig ilyen kereslet van rá itt a topikban, reneszánszát éli "szegény". faternak is nagyon bejött, mondta, hogy összehasonlíthatatlanul élhetőbb a pavoninál (ezzel együtt még mindig billeg, hogy adjuk-e el).
-
-
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #107850 üzenetére
Hogy kiszámíthatatlan? Az nem kifejezés. A Dell még januárban a monitoraimra 4 hónap szállítási időt igazolt vissza, majd tegnap kaptam egy e-mailt a beszállítótól, hogy novembernél előbb nem fognak megérkezni. Ezt még fél évvel ezelőtt sem tudtam volna elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #107850 üzenetére
sajnos nem nyúztuk a mi noname-ünket eleget, hogy erről nyilatkozni tudjak. de nem volt vele gond sosem. fater omegát vett, de az 70e ft körül volt akkor, most nem látom már ezt a kategóriájukat, csak drágábban.
-
72lakiluk
tag
-
kisati748
csendes tag
válasz Bazsee71 #107783 üzenetére
Ha a gyümölcs után vagy mellett zöldséget is szeretnél majd préselni akkor lehet, hogy komolyabbakat is nézhetsz.
Nekünk Green Star 1000 van, és az alma, cékla, gyömbér a kedvenc,vagy sárgarépa, alma, zeller.
A füvekre még nem kaptunk rá."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #107783 üzenetére
van, illetve volt, megpróbálom felidézni majd az akkoriakat (nem sokat használjuk).
amúgy nem kell prémium gép, csak figyelni kell a tényleg alacsony fordulatra (kb. 40/perc) és bármelyik jó lehet. takarítani... szar.na, ez a miénk:
https://www.arukereso.hu/gyumolcscentrifuga-c4167/star-light/sjb-150-p340292896/érdemes figyelni, hogy ne ilyen 4-5-700 wattos csodaizéket lőjön az ember, illetve a témában az omega az alfa, szóval érted
[ Szerkesztve ]
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #107691 üzenetére
1961-1974 ha az a fontos, hogy örökéletű legyen. A használatához idomulni kell. Ha beidomította a gazdáját, akkor brutál jó eszpresszókat tol, viszont max 2 húzás után túlforrósodik a fej. A finnyásoknak már egy után. Rutinnal relatíve gyorsan visszahűthető. 1973 és az előttieket (asszem) nem lehetett kikapcsolni (ki kell húzni a konnektorból). Ezeknél gyakori az ottfelejtős fűtőszál-leégetés. Francesco ábszolúte ajánlott, de van magyar "Francesco" is Karakai Gábornak hívják.
[ Szerkesztve ]
-
PeterAgos
csendes tag
válasz Bazsee71 #107296 üzenetére
Persze, ez is egy közelítés, de én azért félnék darabokra szedni évek óta jól működő háztartási gépeket/autót/elektromos szerszámokat/stb., mert tartok tőle, hogy ezen az alapon rögtön kivágnám őket a kukába.
Azért nekem is eszembe jut egy történet: amikor az első padlófűtésemet csináltattam, hű de sokan mondták, hogy ezért meg azért nem lesz jó. Egy sem volt köztük, aki már használta volna.
Tényleg sok őrlőm volt már napi használatban, de ilyen kényelmes, csendes (kéziket leszámítva) és jó nem volt egy sem. Az eltelt két év alatt egyszer sem kellett szétszednem, porszívóznom, bizergálnom. Az ezzel megtakarított idő alatt kerestem annyit, hogy megvehessem a műanyag biszbaszokat, ha tönkremennek. Ha... - de még nem hallottam ilyenről. Aztán lehet, hogy egyszer jön majd a hír, akkor rendelünk majd biszbaszt hozzá. Vélhetően küldenek is, mert a gyártó igen korrekt.
Továbbra is vallom, hogy ennyiért (nekem anno még 160-ba került, vártam is rá egy háromnegyed évet) baromira megérte. Amennyit buktam az előző őrlő-csereberéken, abból még két tartalék Niché-t tudtam volna venni (nem vicc).
Bocs, amiért ilyen bő lére eresztettem a hozzászólásomat, de nekem tényleg nagyon bevált a Niche és ugyanúgy nem érdekel, hogy miből vannak az alkatrészei, mint ahogy nem foglalkozom az autóm ablakemelőjével (tele van műanyag alkatrészekkel). Egyszer azért "kóstold meg" a Niché-t, már csak brahiból is . -
Piazza
tag
válasz Bazsee71 #107117 üzenetére
Ugy informalodtam, hogy ugyanazok a RED SPEED kesek vannak bele szerelve mint ami az F64ben van.
Nem lehet hogy a lassusagot valami beleeresztett babmennyiseg korlatozas okozza? Pl, toroknal csokkentett keresztmetszet.. mindezt azert hogy a 64mm kes meg ne fojtsa a 250W motort.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #107139 üzenetére
Hát, ha akkora májer cupper lennék (mint ahogy nem vagyok), akkor akár igazad is lehetne . Szerintem, hogy mit gondol egy magyar pörkölő az álatala "barnított", különböző őrlökön aprított kávék ízéről, az sokkal kevésbé izgalmas, mint hogy egy meglehetősen jól mérhető és klasszul reprodukálható eredményt adó eszköz, jól dokumentálva, milyen objektív eredményeket hoz.
Amúgy meg nem szép dolog más cerkájával a csalánt rendbe vágni! Ennyi cuppingba a mi főddhöz ragadt cupping szeánszaink protokollja alapján nyilván elhaláloznék túladagolásban... Csaka a szar kávékat szoktam az erre rendszeresített pohárba üríteni öblögetés után.[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
válasz Bazsee71 #107120 üzenetére
Ertem.
Mas topic: a nyeros banyaibol a sotet pori tenyleg nagyon sotet. Elso shot elegge karcos lett. Majd probalkozom alacsonyabb hovel es gyorsabb lefolyassal is, de nagyon messze van attol, amit a vilagos pori hozott. A vilagos nekem egeszen bejott, bar 5e Ft egy zacsiert abbol is sok. Sotetet szerintem ne rendeljen senki, az olajos szen.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #107088 üzenetére
ez a bevonatosdi otthoni felhasználásnál kb. mindegy, nem? mi egész sokat iszunk mostanában, de ez jelent mondjuk havi 2 kilót.
a profil viszont nagyon nem mindegy. ha ditting, jöhet!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #106855 üzenetére
milyen személyeskedés?
kitörölhetem, nekem 8, de hol?mellesleg én tényleg szeretnék venni tányérokat, amiket normálisan tudok használni mikróban, mosogatógépben. ha bárkinek van jó tapasztalata ezzel, nagyon örülnék tanácsnak. mikróhasználati tanács is remek, de azzal boldogulok egyedül is
haas & czjzek úgy látom, hogy inkább használtan van antik, wmf = villeroy&boch és árban horror, kulina.hu = mesh rosenthal, viszont ezeknél is 4e ft egy tányér, ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #106827 üzenetére
A Cascara tiltott az EU-ban? Nagyon szeretem. A kávés területeken meg régóta fogyasztják. Ez is csak az EU egyik értelmetlen bürokratikus baromsága. Miközben (ha pedig már oltásokról volt szó) az mRNS vakcinák hosszú távú hatásairól pedig végképp nem tudhatunk semmit, mégis engedélyezték őket. Nem gond, nem az én dolgom megítélni, csak kiakadok ettől a folytonosan jelen lévő kettős mércétől.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #106751 üzenetére
Azt azért tedd hozzá, hogy az életben soha senki nem bizonyította a mikrohullámú sütők szerepét a daganatos megbetegedésekben, mint ahogy a mobiltelefonokét sem....
Messzire vezet ez a téma, és nem feltétlenül ezen a fórumon a helye. Hasonló lehet a kérdés, mint jelenleg az Astra Zeneca oltással. Igen, emeli a trombózisveszélyt, kb fele annyira mint a tablettás fogamzásgátlók, egy jó dugásért meg szedik azokat mint a cukrot... (ugyanakkor a kettő együtt összeadódik - és nem is feltétlenül lineárisan). Röviden ezen egymásnak ne essetek, mert értelme semmi.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #106804 üzenetére
na de mihez képest "ver oda"? én űrgc-t cseréltem, annak jobban utáltam a kompromisszumait (ulka, ulka és ulka). ezzel viszont 36-38 g italod lesz, akkor is, ha az adott kávénak 25 vagy 50 g állna jobban, ahogy nem fogsz 8-9 baron csapolni sosem, pedig alap lenne.
szóval én nem vállalom a felelősséget, hogy azt mondjam, hogy "igen, odaver". nekem bejött, változatlanul szeretem.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #106788 üzenetére
"Egy kis ON: látom nagyon berobbant a Mini Gaggia. Ennyire-ennyire odaver ízben, vagy jobb, de azért nem lép dimenziót? Igazából az érdekelne, mekkora az újdonság varázsa. "
erre ne várj sorvezetőt. meg mi az, hogy egy kávégép odaver ízben? a rugó nyomása 4,5->2 bar, a kioldódás mindig tökéletes, a hőstabilitás tökéletes. de egy kávé íze nem csak ezen múlik.
-
Gery0505
aktív tag
válasz Bazsee71 #106778 üzenetére
Igen, én is erre gondolnék, mint Tobee is, hogy a sok feldolgozott élelmiszer, olcsó műkaja, rengeteg adalékanyag, és a sok szennyező, amit ránk borítanak, ezek is ebben az időben kezdtek el elterjedni. Ne feledkezzünk el Csernobilról sem, az is abban az időben történt. Akkor is hirtelen sok daganatos megbetegedés történt. Lehet ezek összefüggenek egymással, vagy külön külön is megteszik a hatásukat. Nekünk is akkortájt lett mikrónk, akkoriban az Alfa Diszkont áruházban egy nyereményjáték kapcsán nyertük, ez volt a fődíj. Sok ilyen tanulmányt lehetett olvasni, hogy mennyi minden ártalmas, aztán kiderült az ellenkezője is. Mondjuk én is inkább azoknak hinnék, akik jobban szakértik ezt, (orvosok, kutatók). Ha meg még jobb is az íze a kajának sparhelten melegítve, akkor az plusz öröm.
Nem baj, ha száműzitek a mikrót, akkor fellendülhet egy kicsit a ponthegesztő gyártás. A mikrótrafóból remek ponthegesztőt lehet készíteni.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
bbuffy
senior tag
válasz Bazsee71 #106751 üzenetére
+1 de nagyon!
De én nagyipari/gasztro/rendezvényes/etc tányérokat használok, törés és karc garanciás cuccok, még a régi életemből. Nagyon jók volt már hogy lerepült a pultról, vicces módon semmi baja nem lett. Vagy a Top márkákból választanék, WMF Haas Czyzek ilyenek. Vagy kulina.hu domex.hu. Luminarc nak is vannak jobb szintjei az még olcsóbb vonal.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
PpenoO
őstag
válasz Bazsee71 #106416 üzenetére
Kész tragédia ami a magyar postán folyik és július 1.től meg már nem is nagyon érdemes rendelni Aliról, ha csak nem EU raktáras a termék. Mindenre lesz vám és áfa értéktől függetlenül. Ezen felül amit a kínaiak szállítás néven művelnek az fényévekre van a COVID elöttihez. Akkor kaptál simán trackelhető nyomkövetési számot, most meg elvétve adnak ilyet.
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105524 üzenetére
A disztribútor vs. tömörítés dologhoz. Mióta legutóbb benéztem ide látom született 149 új bejegyzés :-O Az is lehet, hogy ki lett beszélve a téma, de csináltam egy hosszabbra nyúló tesztelést és arra jutottam, hogy a jól beállított disztribútoros "tömörítés" tökéletesen működik egyes kávékkal, míg másokkal nem.
Pörkölés függő. Általában véve elmondható, hogy közepesen sötét pörikkel sikerült a legszebb eredményt elérni, akár úgy is, hogy közvetlenül az őrlőből, mindenféle kocogtatás nélkül, a középen púpos kupacra teszem rá az OCD-t. Aztán minél világosabb a pöri, annál háklisabb lesz, annál több "előjátékot" igényel és úgy lesz egyre macerásabb ez a módszer.
Vélhetően érzékenyebb a kávé frissességére is de azt nem tudtam kipróbálni.
Általános eljárásként nem javasolnám, de sötétebb pörik esetében, jól beállított disztribútorral sokszor tankönyvi lefolyásokat produkált. Ez a ma reggeli első kávém volt. Apró csatornásodási nyomok látszanak ezúttal de semmi veszélyes:
https://youtu.be/-LhWlp581B4
(Bocs a videó orientációjáért, hiába változtattam meg a gépen, a yt hülye. De úgysem az örökkévalónak készült.)[ Szerkesztve ]
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Bazsee71 #104980 üzenetére
"AVX-nél elvileg most bővül majd a Loveramics készlet, és csészealj nélkül is elérhetőek lesznek."
Bazsee, erről esetleg tudsz valami közelebbit? Vagy bárki más, aki követi a szegedi friss híreket?We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #105665 üzenetére
Király vagy Bazsee! Köszi szépen a fáradozást.
Nekem az derült most ki, hogy neked a Linea-ba kb ugyan annyira lóg be a felsőszűrőd mint egy GCnek (ami nálam 9,5mm) csak Te sokkal mélyebbre tömörítesz. Az is látszik hogy nálad jóval vizesebb marad a pogi mint nálam, szóval így már érthető minden.
Ha nálad így a tuti, akkor így a tuti!
Ezzel semmiképpen nem akartam vitába szállni, csak nem értettem. Így már értem.És az is biztos, hogy a kövi Roastopus kávékat is újra fogom gondolni készítésnél...
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #105603 üzenetére
Köszi Bazsee, ez mind tök jól hangzik, kb ugyan az mint nálam így egyre érdekesebb hogy akkor miért van ekkora eltérés a töltéseink között...
Az is lehet hogy valami nagyon vékony kartömítésed van és ezért sokkal jobban belemegy a felsőszűrő a kosárba. Így a leírás alapján simán lehet hogy 10-14mm is megvan nálad a "kosárbamerülés" ha nálad tényleg ez a 16g a tuti a 18VST kosárban.
Köszi a videót persze szívesen megnézem de lehet elég az is ha megméred nekem mennyi a felsőszűrőd kávéval érintkező alja és a kartömítésed közötti mélység. Valamint a tamper utáni pogi teteje és a VST18 felső pereme közötti mélység.
Előre is köszi
-
SoundON
tag
Szia Bazsee,
Írtad hogy a Lineán VST18as kosárral nálad 16 grammal jó a kávé.
Ez a 16g egy 18as VSTnél nagyonnagyon kevésnek tűnik nekem...
Azt értem hogy ha kevesebbel mész neki, akkor sokkal finomabbra kell őrőlnöd, ami sokszor tényleg meglepően jó eredményt tud produkálni. Van ahol pont ezért 15gVST van a gépben.De megteszed hogy legközelebb csinálsz néhány képet a folyamatról, mert ezt egyszerűen nem tudom elképzelni 18g VST kosárnál azokból a kávékból amiket iszunk.
Egyszerűen tökre megnézném hogy néz ki az őrlemény kosárba öntéskor (mekkora az kávéőrlemény halom), majd tamper után (milyen mélyen van tömörítve és mekkora nyomással), majd kiütve a karból (mennyire esik szét/marad egyben és mennyire sötét/világos) pontosabban vizes vagy száraz a kiütött pogiPersze tudni kéne pontosan melyik kávéről írtad ezt, meg hogy nálad a vízterítő+felsőszűrő hány milliméterre lóg bele a VSTkosárba.
Ha jól emlékszem az eddigi LM gépeknél én 7-9mm mélységet mértem, ami eleve kicsivel több kávét igényelne szerintem mint pl egy GC-nél, ahol 10-11mm a "kosárbamerülés".
Te meg pont fordítva, jóval kevesebbel használod mint én a GCn.
Én a GCn ugyan ezzel a VST 18as kosárral 18-21grammokkal futok.
Hogy van ez? Ezt tényleg nem értem
-
RetepNyaraB
veterán
Kipróbáltam 16,5g, phoenixen 2 teljes osztással finomabb állás (szerintem még egy teljes akár benne lehet, de fél biztosan) és basszus, egész jó lett
Biztos kávéja is válogatja, de ez jó iránynak tűnik. Nem mertem volna magamtól ilyen radikális lépésekre vetemedni..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MODERÁTOR
válasz Bazsee71 #105510 üzenetére
Amúgy jó a reneka, de a tisztítása rémálom. Egyetlen kis koccra egy darabban kiesik a pogácsa, de a kis lyuggatott fémhálón minden szar megtapad.
WarLock: idővel beszerzek majd több kosarat is, első körben kell egy naked kar mert én sem szeretem az 1 ill 2 kifolyós karokat. A marax gyári kosarai, háát hagyjuk milyenek de nem találtam sehol 15grammos peremes vst-t ill, de 18.000-ért, ami elég soknak tűnik. Bár a reneka sincs tecso gazdaságos árban 15-ért.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105499 üzenetére
Persze, mindig nyitott kart használok. Legközelebb majd csinálok videót róla. Értem az érveidet, nekem is ugyanaz volt a véleményem eddig.
A karba őrlés után tömörítés gondolom úgy működik nálad, hogy mozgatod a kart őrlés közben, különben jó eséllyel gyűrűsen indul meg a kávé, azaz kívül indul meg hamarabb, belül csak később, nem lesz egyenletes a kivonatolás. Én inkább őrlés után piszkálom meg egy picit a tetejét.
A tampert azért forgatom meg mielőtt lenyomom, hogy a még fennmaradó apró egyenetlenségeket eltüntessem és szintbe hozzam a pogácsát mielőtt még erőt fejtek ki rá. Nem biztos, hogy sok értelme van, de így szoktam meg. -
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105474 üzenetére
A PP biztos jó mint egyengető, de szemre úgy vélem, hogy nincs akkora súlya, hogy beváljon tamperként is. Azok akik leszoktak a tamperolásról nehezebb cuccokat használnak mint pl. OCD vagy Jack Leveler.
Ma reggel egy kósza ötlettől vezérelve elővettem az enyémet a fiókból és kipróbáltam. Elsőre sikerült a dolog, még én is meglepődtem. Olyan mélyre állítottam az egyengetőt mint amennyire a tamper szokott belemenni a kosárba.
Azt mondanám, hogy annak aki le akarja rövidíteni a folyamatot, vagy kezdőként a tanulási időt, simán bejöhet ha nem váltogatja folyton a kávékat és a kosarakat. Nem gondoltam volna még napokkal ezelőtt sem, hogy valaha ilyet mondok, de a mai kísérlet után simán megérteném ha a hagyományos tamper eltűnne a kávézókból.
Hogy miért nem inkább tampert? Azért mert a tetejét szépen elrendezi közben. Én a WDT plusz tamper feltétlen híve voltam máig, de még a tampert is megforgattam tömörítés előtt az apró egyenetlenségek megszüntetésére. Csakhogy az 58.5-es tamper annyira passzentos a VST-ben, hogy nem tudom szépen, könnyedén forgatni, míg az egyengetőt igen. -
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105447 üzenetére
Nekem is vannak ellenérzéseim ezzel kapcsolatban, de egyre többen csinálják. Jó minőségű rögmentes őrlemény esetén úgy néz ki nincs hátránya ha az egyengető tömörít is. Gyakorlatilag maroktamperként funkcionál, csak a pogácsa tetejét jobban elrendezi.
Ha meg az őrlő nem ér el egy szintet, akkor tamperolhatsz orrba-szája akkor sem lesz tökéletes a lefolyás. Nagyjából rendben lesz, csak nem lesz tökéletes. Nem spriccel, nem köpköd, nem gyorsul fel a végére, csak amikor végignézed a csapolást úgy vagy vele, hogy inkább ne tetted volna. Aztán leülsz és nincs baja a kávédnak, csak a tudat! -
tomiie6
csendes újonc
válasz Bazsee71 #105447 üzenetére
Nem az, hogy nem kell, hanem egy opció. Szerintem így jobban működik az előáztatás is, ezáltal jobbat tesz a világos pörköléseknek. Ez a videó ébresztette fel a kíváncsiságomat először, kipróbáltam és bevált.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #105309 üzenetére
végülis ugyanazt írtad. a ct1 ára nekem horror, amúgy mindig kokettáltam vele. az tényleg a mindent tudó, full univerzális gép (bár nem, mert egyedi szűrője van), nekem rohadtul túldizájnolt, meg talán nem írtam, hogy horror drága
a mini gaggia most a jó kompromisszum nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok