Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #822 üzenetére
Ránéztem a developer toolsszal hogy mi lehet, úgy tűnik a JSLintben van valami bug, a 3306-os sornál. Az ott lévő szerkezet nincs is benne a GitHubon aktuális JSLint kódban, úgyhogy valószínűleg régebbi változat, és nem nekünk kell megfejteni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #821 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, az előbbi kódban igazából a második feltétel
myLinks.hasOwnProperty("href")
akart lenni.
Ahogy itt látható:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/zWDpV/2/ -
válasz
Sk8erPeter #818 üzenetére
Nem tudom miért nem eszi meg a JSLint, de azért van egy alapvető baj ezzel a foreach iterálással: veszélyes, ha nem ismered pontosan az objektumot/tömböt, amin iterálsz. A hasOwnProperty függvény egy részétől megment, de ha mondjuk van egy fekete doboz jellegű kód (amit mondjuk más nemzet gyermekei nemzettek), ami belekotor az Array prototípusba, akkor vicces eredmények jöhetnek ki.
Tömböt ezért én inkább indexelve szoktam bejárni.
-
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #808 üzenetére
Szia,
De pont ez a gondom, hogy nálam nincs hash sehol sem, csak sima url...
az url betöltődése helyett a lecserélődik a tartalom div. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #805 üzenetére
Arra értettem, hogy ő állítja elő a linket a képből.
Nagyon sokan még erre sem képesek. Nézd meg, hogy sokan itt a PH!-n is, hogy linkelnek, pedig egyszerűen van itt is megoldva. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #803 üzenetére
Az, hogy túl sok mindent enged meg a felhasználónak.
Az IMCE nekem is nagyon bejött Drupal alatt, de az meg nincs sajnos csak drupalra. Anno a fejlesztőnek is írtam, de nem tervezi sima rendszerre is megírni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #801 üzenetére
Ez a ckfinder fizetős vagy nem?
Amúgy ez sem a legjobb, láttam már. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #796 üzenetére
A kérdés jó volt.
Mivel alapból tényleg az lenne a legjobb, de ha nincs jó akkor jó lesz ez a kód. -
válasz
Sk8erPeter #793 üzenetére
Arra jó, hogy ha nem kijelölsz valamit, hanem csak simán otthagyod a kurzort valahol a szövegben, akkor a kurzor pozíciójához dobja be a stringet.
Ilyen logika van a PH-s üzenetdobozban is (lásd az eredeti kérdést), a "Kattintható kódok és arcocskák" is az aktuális kijelölés köré, vagy a kurzor helyére kerülnek be.
Próbáld ki, szerintem jót tesz a usability-nek. (Vö. a szöveg végére odatoszott elemekkel primitívebb oldalakon.)
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #784 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy ezt elolvastam, de itt szinte minden a request-re vonatkozik, nem az adatra..
function howmanyOnline(callback){
var request = $.ajax({
type: 'POST',
url: 'http://localhost/qwaq/onthefly.php/',
dataType: 'text',
data: {
query:"notify"
}
});
request.done(function(data){
//alert(data);
return data;
});
}
Ez a kód, ha ezt meghívom valahol, akkor pár másodperc múlva kiírja az adatot (ha alertelem, és nem return-ölöm) , az a baj ezzel, hogy nekem úgy kéne meghívnom, hogy,pl:var num = howmanyOnline();
És ezért írtam be, mert a doksiban csak olyat találtam, ami a requestre vonatkozik. Jelenleg ha így hívnám meg a függvényt, akkor nem adná vissza az értéket, vagyis igen, de undefined, mert a return csak a request végét várja meg, nem azt a pár másodpercet, míg megjön az adat.
Talán a dataFilter lehet érdekes... utánanézek.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #780 üzenetére
"A linkelt jsFiddle-példában meg nem vettem észre, hogy hű de szigorú ellenőrzés lenne, amikor ilyen "query-t" össze tudok pakolni:" írtam is, hogy ezzel még nem foglalkoztam.
Most nem fogm átírni a kódot, hogy a * simán szerepelhessen.. jó ez így ahogy van, így is működik jól..
De, erre vissza kell kérdeznem: Te komolyan ilyen szellemben kódolsz? nem, csak ebben a projektben.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #778 üzenetére
[link] itt van ami már működik, de a flip spagettit még nem írtam át, így azért ne szólj be
Azért csináltam meg ilyenre a * -ot, mert ha veszünk egy ilyen query-t:
SELECT * FROM `client_activity_data_log`akkor ezt pont így kapja meg a PHP kód, amiben így kezelem le:
$query = $_POST['query'];
$result = $log->prepare($query);
$result->execute();
$result_data=$result->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);És akkor itt jön be, hogy miért nem * -ot küldök át, mert ha végigiterálok a $result_data-n, akkor az elemeire így akarok hivatkozni:
$result_data[$i]['mezőnév'], szerintem, bár az is lehet, sőt valószínű, hogy ez csak a hozzá nem értésemből adódik, ha csillagot küldök át, akkor nem tudja a program, hogy milyen mezők vannak a result_data-ban. Max azt tudom elképzelni, hogy így is végig lehet menni rajta: $result_data[$i][0] ... $result_data[$i][1]. Sőt,biztos arra is van vmi hasznos kód, hogy kinyerje a mezőneveket, de én most úgy oldottam meg, hogy nem * -ot küldök a query-ben, hanem még előtte behelyettesítem a mezőneveket
megj: ez itt csak egy elemet jelöl ki, mert utána már nem Activity_data_log lesz, hanem pl Performance_data_log. Tehát ez a kódrészlet csak egy elemet tud kijelölni, miért nem id akkor? fene se tudja
majd ezt is át kell írnom, de jó lenne ha minél több sor lenne a kód, nem minél kevesebb, ne kérdezdd, tényleg ne ... -.-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #776 üzenetére
Igen-igen, már valamilyen ellenőrzést tettem bele, de még nem eleget, ezzel majd később foglalkozom, eddig annyit raktam bele, hogy az input fieldbe írt szöveg csak akkor adható a query-hez, ha egy WHERE már benne van a query-ben, de ugye ez még semmi..:/ Na majd később
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #770 üzenetére
Köszi, a </br> lövésem sincs honnan jött nekem, de észre se vettem volna
A többit is kössz, amúgy, a .on miért rosszabb mint ha direkte egy dblclick-et szúrok rá? üdv -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #760 üzenetére
Titok a dolog. Privibe elmondom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #758 üzenetére
Nem, de ebben a szegmensben elég sűrűn.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #755 üzenetére
Előtte volt egy alap thumbnailezés. Tehát minden kép, 800*600, illetve van még egy kisebb 120*160-as, de a profilképet már nagyobban lenne jobb olyan 200*200-as. A 800*600-ast akartam kliens oldalon vagdosni.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #755 üzenetére
Hát igen, nálam a SEO abszolút nem játszik.
Azért manapság AJAX mellett sem lehetetlen kereső optimalizálni, csak macerásabb: link
A példád jó, ilyenkor tényleg szerver oldalon kell a képeket manipulálni, aztán majd külön letölti valaki a képet, ha nagyban akarja látni.
Másrészt egy profil képet minek letárolni nagyban, ha úgyis mindig csak bélyegnyi méretben jelenik meg?
Nem zárkózok én el a szerver oldali programozás elől, csak az én szektoromban tényleg egyre minimálisabb szerepe van. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #752 üzenetére
Ismerem, de még nem használtam.
martonx: Szépen beindexel minden oldalt a google? Illetve meta adatok, találati listával, hogy boldogul? Régebben nem nagyon ajánlották az ajaxot mindenhova. Meg még mondták, hogy ha nagyon ajax akkor is csak szinkron módban. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #749 üzenetére
Én mostanra már a sztenderd html lap kiszolgálás, db kapcsolat (szigorúan minden ajax-al!), meg némi csv, pdf generáláson (amik szintén db-ből származó adatok) kívül semmire nem használom a szerver oldalt.
Session-öket is már csak akkor használok, mikor tényleg szerver szinten kell állapotokat rögzíteni, egyébként mindenhez HTML5 localstorage.
Szép új jövő. -
Speeedfire
félisten
válasz
Maradt a szerver oldali.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lehet szerver oldani lesz belőle...ha nem lesz jobb ötletem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #747 üzenetére
Napi többször, hogy miért?
Olyasmi, mint egy profilkép. De szerintem marad a jquery. Azzal fogom leméretezni a rövidebb oldallal és utána pedig pozicionálni. Valahogy úgy, mint a fenti thumbs-ban. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #745 üzenetére
Sokszori módosítás miatt akarom inkább kliens oldalon ezt megoldani, hogy ne mindig a szerver legyen terhelve ilyenkor.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #739 üzenetére
közben én is rájöttem, hogy gányolás, és úgy oldottam meg ahogy írtad is a végén, hogy php oldalon asszociatív tömb, és akkor data[i]['descripiton'] változóban benne vannak jquery oldalon a leírások, ez már megy, működik, load, és .get nélkül, azonban közben lett egy érdekes hibám, tegnap itt fejeztem be a dolgot, mert nem tudtam rájönni, hogy miért csinálja: itt a "Más:" után jövő részlet
Jah, és amúgy elnézést a topiktól, hogy a személyes jquery köveinek kitaposását követnetek kell
Sok hülyeséget beírok, kérdezek, majd pár órával utána magam is rájövök, hogy azt nem úgy kéne, sry
-
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #702 üzenetére
Jeeeeessz!
Töléletes! Köszi szépen mégyegyszer
-
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #699 üzenetére
Hááát ez az, hogy nincs on függvényhívás.
A helyzet a következő:
Rákattintanak egy termékkategória linkre, ez AJAX-szal betölti a #column_content div-be az összes terméket ami abban a kategóriában van.
A kategória listázásnál minden terméknél van készletinfó feliratú kép, mouseover esetén jön fel a buborék, de ugye ez esetben nem tudom hova kellene tenni .on -
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #697 üzenetére
Hűha...de a dinamikusan betöltött tartalom esetén nem műxik
-
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #690 üzenetére
Wow, egyszerűbb mint gondoltam
Köszi mindkettőtöknek!
Arra van megoldás, hogy a dinamikusan betöltődött tartalomban lévő linkekre is érvényes legyen valahogyan?
-
vakondka
őstag
válasz
Sk8erPeter #687 üzenetére
Szia,
Szuper, pont ez kellett nekem !!!
Annyit még kérdezhetek, hogy írjam át a href filterben a regexet, ha több linktípusra szeretném ugyanezt?
Jelenleg ugye a -c- de kelle még a -p- is.Köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #680 üzenetére
Ja, de lehet én vagyok béna vagy...de sok plugin nem a legjobban testre szabható.
Közben itt egy másik hasonló nofity, ez sem rossz.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #680 üzenetére
Nekem UI nélkülis kellett, tényleg lehet rosszul kerestem rá
De megérte bénának lenni, mert kaptam 2 jó linket -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #677 üzenetére
Hát, mire egy oldalt újra kellene csinálni, vagy fejleszteni lehet, hogy sokkal jobb dolgok jönnek ki. Pl a jquery-ből sem szoktam mindig lesni, hogy mikor jött ki a legújabb...
Amikor elkezdem készíteni, akkor a legfrissebbet lehúzom és csókolom. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #675 üzenetére
Vagy alapból kigyomlálni ezt a részt a kódból.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #673 üzenetére
Itt az összesre kattintva arra vált...de, hogy miért..
Jaja, a growl is jóféle. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #666 üzenetére
áá, pedig ezt is ki kellett próbálni egyszer
[link]
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #660 üzenetére
Nah, közben elkészült és jól működik, ha érdekel, akkor feldobtam ide: Chrome-al nyisd meg!
Nem egy nagy program, 46 sor zusammen
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #663 üzenetére
Ne sima avi-t akarj lejátszani.
Kénytelen vagyok, de akkor marad a sima html5 player.
Köszi. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #660 üzenetére
Ohh, köszi, így le fogom tudni már tesztelni
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #658 üzenetére
Ez azért nem jó, mert a böngésző automatikusan a https-re irányít... :/
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #649 üzenetére
ez már off, de szerinted min dolgozom éppen?
mármint a belevetem magam a témába dolgon
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #647 üzenetére
Ezt néztem.. de ezt is tölteni kell.. ezek azért nem jók, mert szakdogába azért nem akarok 3rd party kódot bemásolni..
Egyébként, hogy az istenbe tudok úgy google-ön keresni, hogy a "Jó napom van" gombot meg tudjam nyomni.. elkezdek gépelni, már eltűnik -.-
hagyjuk... valamit akartam a gui-val kezdeni, és kíváncsi voltam, hogy ti ismertek-e ilyen beépített jquery-s megoldást, én kerestem de nem találtam, választ kaptam, szóval köszi. 3rd party alatt azt értettem, hogy az ilyet meg kéne jelölni mint forrást, de hagyjuk..
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #645 üzenetére
Értem, köszi, akkor lehet máshogy oldom majd meg
Vagyis, ahol használhatok más kódot is, oda majd beleültetem..
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #613 üzenetére
Majd odaírom a lap aljára, hogy ajánlott gép: 4mag, 4 szál, 8GB ram.
Jól van, megfontolom, ha nem lesz gyorsabb a gépem, akkor.... -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #610 üzenetére
Van más funkció is mouse eseményre szóval, így megmarad.
Tetszik, hogy kijavítasz. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #601 üzenetére
Köszi, ez nagy segítség!
Azonban a végeredményed nem működik. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #597 üzenetére
Köszi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #595 üzenetére
Ja, ezt benéztem.
Akkor ezért dobott vissza mindig error-t...
Data-val már jó. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #582 üzenetére
Pénzügyi szektorban programozok. Weblapokat nem, kizárólag web alkalmazásokat készítek (na jó, maszekban néha befut egy-egy weblap is...).
Mindenféle bonyolult, és kevésbé bonyolult ügyviteli felületet készítek.
És amikor minden mindennel összefügg, és mindennek minden függvényében kell szinkronban mozognia, nos olyankor nincs elegánsabb az MVVM patternnél. Még ha ehhez bizonyos mértékben extra taggelni kell is a HTML kódot. -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #577 üzenetére
pl. meglévő kontrolokat elég nehézkes vele kezelni, hogy mást ne mondjak, próbálj meg egy bonyolultabb jqgrid-et feltölteni knockoutos objektummal. Majd pageld, sortold stb...
Bár már látom, hogy készülnek a knockoutos controlok is, a kogrid például egész okos.
Azért jelenleg a szerver oldal felé is egyszerűbb get-el, post-al kommunikálni, mintsem JSON-nal, de ez manapság már nem olyan vészes hátrány. A kliensnek kiküldeni a JSON-t mindennapos feladat (viszont ilyen esetekben egy csomó más függőséget is bele érdemes foglalni a kiküldött adatszerkezetbe, ami már nem olyan triviális, mint első ránézésre)
Viszont szerver oldalon egy kellemesen bonyolult JSON-t visszaolvasni nem mindennap szoktunk.
Aztán pár fokkal macerásabb egy viewmodel-en keresztül jelezni a validációs megjegyzéseket a kliens oldal felé, mint hagyományosan.
De a fentebb említett hátrányokra látszik, hogy születnek a megoldások, egyre több a knockoutjs extension pl. validációra is van már.A knockoutjs abszolút nem kiváltani hivatott a jquery-t. Sőt jquery nélkül csak félkarú óriás (mondhatni kis túlzással, el sem indul). Ha belenéztél a linkelt tutorialban, tele van jquery-vel
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #575 üzenetére
Azért van felkiáltójel, mert ha anélkül hívod meg a closure-t, akkor lehet hogy SyntayError-t ad. Bővebben
-
Speeedfire
félisten
válasz
Így a ficsőr.
Ha anno nem hal meg az SE W610i akkor még nekem is buta telóm lenne, de sajna nem bírta már.
-
martonx
veterán
válasz
mondjuk látom a hátrányait is.
Viszont biztos vagyok benne, hogy mint a jquery 1-2 évvel ezelőtt, a knockoutjs hamarosan berobban a webalkalmazás fejlesztés világába, és "villám gyorsan" kvázi standard lesz.Jelenleg a webalkalmazásoknál az MVC a nyerő design pattern. Hamarosan az MVVM lesz a nyerő design pattern. C# vonalon (PHP mellett leginkább ebben mozgok) legalábbis még idén átveszi a stafétabotot az MVC-től, az tuti (mondjuk rokonok, nincs nehéz dolga átvenni). Új fejlesztő eszközök jelennek meg, illetve a hardveres világban szétnézve már lassan a mobilokban is minimum 1Ghz-s procik figyelnek, év végére pedig teljesen elterjedtek lesznek a 2 magos mobilok.
Mondjuk én sajnos pont az a típus vagyok, akinek nem igazán van ideje elmélyedni egyik technológiában sem, annyi mindent csinálok párhuzamosan.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #565 üzenetére
én akkor már inkább knockoutjs-t használnék, ha bonyolult form UI, és annak mindenféle egymással függésben lévő eseményinek kezelése lenne a cél.
Elképesztően elegáns. Másrészt egy kellemesen bonyolult viewmodel-lel már lehet szívni azért rendesen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #565 üzenetére
Khhhmmm, eddig miért nem linkelted ezt a SheepIt!-et?
Jónak tűnik a cucc.Amúgy igen, a [] zárójel az kell, mert ellenkező esetben csak felülírja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #530 üzenetére
A korábbi példánál egy tömbös megoldás szerveroldalon praktikusabb (name-nél szögletes zárójelek ([])):
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/RqYYj/Formelemek klónozására ez is egész használhatónak tűnik:
SheepIt!Csak a teljesség kedvéért jsFiddle demo az oldal alapján (basic demo):
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/33n9Y/ -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #559 üzenetére
Hát igen, többet kellene Jquery-znem, és akkor több dolog lenne számomra kapásból triviális.
Az .on() kiváltását csak mint egy lehetőség írtam. Eddig mindig automatikusan .on()-nal kezeltem le az AJAX-olt elemek eseményeit, és nem gondoltam arra, hogy az ajax callback-jében .on() nélkül is le lehet kezelni, ami egyébként logikus.
A kódomon nyilván sokat lehetne még finomítani, lekezelni az esetleges hibákat (mind ajax, mind DOM oldalon), a példa kedvéért raktam be, hogy látszódjon kb. mit is szerettem volna.
Az általad javasolt megoldás is működik, ebből is látszik, hogy sokszor nincs csak egyetlen üdvözítő megoldás. -
válasz
Sk8erPeter #540 üzenetére
Hát azért, mert a jó öreg live magától a documenthez csatolja az eseménykezelőt, az előtte kapott selectort csak kiveszi a jQ wrapperből és felhasználja sátáni terveihez
(az API doksi említi, hogy a $(selector).live(events, data, handler) hívás ekvivalens a $(document).on(events, selector, data, handler); hívással).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #538 üzenetére
Aha, javítottam .on()-ra, csak rosszul.
Itt a jól működő változat .on()-nal:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/RqYYj/Közben rájöttem, hogy miért nem működött, azért, mert előtte így csináltam:
$(".del.enabled").on("click", function(event) {
var $parent = $(this).parent();
$parent.remove();
return false;
});HELYETTE ez a jó:
$("body").on("click", ".del.enabled", function(event) {
$parent.remove();
return false;
});
VAGY MÉG JOBB (http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/RqYYj/1/):
$(".stuffs_wrapper").on("click", ".del.enabled", function(event) {
$parent.remove();
return false;
});Utóbbinál kevesebbet kell rohangászni a DOM-fában.
A magyarázata, amiért így kell megoldani:
.on() hivatalos doksi:"Note that .on() allows a click event on any paragraph--even new ones--since the event is handled by the ever-present body element after it bubbles to there."
A $(".del.enabled") selector pedig nincs mindig jelen a DOM-ban, pont ez fog a jövőben létrejönni, a gombnyomás hatására.
Legalábbis gondolom, hogy így magyarázható, de javítson ki valaki, ha ez ebben a formában pontatlan.
DE azt magyarázza már el valaki plíz, hogy ugyanez miért működik .live()-val:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/RqYYj/2/============================================
Szerk.:
(#539) Karma :
igen, megelőztél, mert közben jó hosszan megírtam ezt a hsz.-t...
Inkább a fentire találj nekem magyarázatot, hogy miért működik pontosan ugyanez a régi öreg .live()-val! -
válasz
Sk8erPeter #538 üzenetére
Nálam (Chrome 18.0.1025.142 m) a 8-as verziód nem töröl.
Igazából meg se hívódik a click handler - szerintem az on-t nem így kell nemlétező elemekre attacholni, hanem inkább a body-ra, és utána rászűrni. Mondjuk így -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #534 üzenetére
Ugyan azt a kódot nézzük?
IE9 komp.mód, chrome 18, FF11 alatt is megy. Opera az nincs fent.jsFiddle alatt néztem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #532 üzenetére
Már, hogy ne működne a törlés funkció? Megy az.
Igen, a prev() valóban jobb megoldás erre. Nekem nem jutott ez eszembe...Dél körül már kiraktam ide a kész megoldást, hogy ne fáradozzon vele senki sem, mert működik a kód, amit írtam.
Köszönöm az általad írt kódot is, remélem nincs harag. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #530 üzenetére
Végül én is hasonlóképp oldottam meg itt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #526 üzenetére
Fent mutattam, id nélkül kellene több class-ra megoldani. Ezért akartam a closets-et használni.
Van több class, amit másolni kell pár ilyen class-nál még okés az egyedi div, de ha már van több akkor csak nő a kód. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #524 üzenetére
Akarja a fene, csak így meg szerintem ezt annyiszor kellene copyzni amennyi féle div van. A linkelt példámban 2 van csak, de ha több lesz akkor...de ötletnek nem rossz, agyalok kicsit rajta. .
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #518 üzenetére
Ja, hát van benne valami.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #516 üzenetére
Ja, hát én csak művelődni járok fel. Meg néha segítségért kuncsorogni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #514 üzenetére
Igen olvastam a topicban, néha read onlyban megnézem miről beszélgettek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #512 üzenetére
Végül is...de akkor is. Egyéb script fájlok behúzása is alapból. Kezdem egyre jobban megkedvelni ezt a yii-t.
Bár még az api felét sem ismerem, amit viszont igen az nagyon bejön. -
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #495 üzenetére
Szia!
Átnéztem a kódot, így értem, hogy mit csinál, más dolog, hogy ilyen megoldásra 1000%, hogy nem jöttem volna rá.
Szakdoga és államvizsga után ennek a tanulására állok rá, ez most dőlt el.. zavar, hogy ilyen alap dolgokat nem tudok.Nagyon szépen köszönöm a gyors és hatékony segítséget!
szerk.: Esetleg valaki tud javasolni egy jó könyvet, amiben érthetően vannak leírva egy kezdő számára a dolgok?
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #487 üzenetére
Szia!
Cathfaern jól összefoglalta, hogy mit szeretnék megcsinálni (köszönöm):
"Annyit szeretne, hogy ha kiválasztotta az érkezési dátumot, akkor utána a távozási dátumot ne lehessen az érkezési dátumnál korábbra állítani (mindezt a datepicker minDate-je segítségével)"Gondolom, ha ez menne, akkor azt is meg lehetne könnyen, hogy ha valaki a távozásit választja ki előbb, akkor az érkezésinek csak annál korábbi értéket lehessen megadni (max a mai napig persze)
Fetöltöttem ide, ahogy kérted: [link]
css-t nem tettem bele, mert nem lényeg ugye. -
martonx
veterán
válasz
De ő nem JQuery UI-t használ, hanem valami spéci datepicker plugint.
Amúgy totál igazad van a többi pontban. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Annyit szeretne, hogy ha kiválasztotta az érkezési dátumot, akkor utána a távozási dátumot ne lehessen az érkezési dátumnál korábbra állítani
(mindezt a datepicker minDate-je segítségével)
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #480 üzenetére
Ez már pusztán csak stilisztika, illetve némi teljesítmény finomhangolás. Én vagy stringként oldottam volna meg, vagy template-tel.
Ha kicsi a feladat, az átláthatóság édes mindegy. Egy gyors kis stringes sor, és mindenki happy.
Ha nagy a feladat, akkor meg a template az egyetlen átlátható jó megoldás.
De ez már csak szőrszálhasogatás. A lényeg, hogy tanultam egy új megközelítést! -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #473 üzenetére
Egyébként tovább gondolva dolgot. Szükség van egyáltalán ilyen esetben jquery-re? Ezt nem lehet tényleg simán egy stringben összerakni, és azt javascriptel belerakni az adott elembe?
Jó, meg szép dolog a Jquery, de ez nem pont olyan eset, amikor felesleges a használatának az erőltetése? -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #473 üzenetére
bocs, igazatok van. Még sosem hoztam jquery-vel létre DOM elemet.
Elsőre meglepett maga az elgondolás is, hogy ezt így. De végülis miért ne lehetne.
Bár én biztosan nem így csinálnám. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #474 üzenetére
Erre én is gondolhattam volna. A td elemnek nincs append fv.-e, ezért másodikat végül így oldottam meg:
LinkName = $('<a>', {'href': 'get-document/id'+ response.item[i].name})
.html(response.item[i].name);
DocName = $('<td>').html(LinkName);Köszönöm.
@martonx: Ha nem így csináltad volna az még nem jelenti azt, hogy rossz.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #464 üzenetére
Uhh, ennyire nem pro a kamera.
Irányításnál 2 opció van. Elindítom balra a kamerát, majd leállítom a forgást.De ez a mousehold() érdekesen hangzik, ezt meglesem.
Szerk.: Most nézem ez sem jó így. Mert így folyamatosan küldené az infót, én meg pont ezt akarom kiküszöbölni. Rányomok elküldi, hogy menjen pl balra, majd amikor elengedem akkor pedig leállítja a forgást. Akkor talán az utolsó példámat írogatom még át jobban.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #455 üzenetére
Ja, ok, félreolvastam. Azt hittem a Drupalra mondod, hogy keretrendszer.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #453 üzenetére
pl. Drupalt vagy más meglévő keretrendszert használni
Úgy érted tartalomkezelő rendszert.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #448 üzenetére
Akkor nézd meg ezt: http://knockoutjs.com/
Használtam, kellemes. És a legjobb dokumentációval, tutorialokkal rendelkező JS MVC framework, amivel találkoztam. -
martonx
veterán
válasz
Ext JS semmivel nem tud többet, mint Jquery, viszont nagyon nehéz beletanulni.
Alapból viszont a Jquery UI-ja lóf@sz. Röhögve, féllábonis sokkal többet tud nála az EXT JS, meg a Dojo UI része. -
válasz
De a tényleges plugin oldalán ott figyel, hogy nem fejlesztik sehova!
Igen, gyorsan sikerült összeszedni az alapokat, bár nem is használom ki minden funkcióját. Leginkább a Controllert nem használom ki, mert nem CRUD jellegű dolgokat csináltam vele
Ext JS-t nem, de a mobilváltozatát (Sencha Touch) használtam, na annak van meredek betanulási görbéje... Nehéz volt, de megszelidítettem.
-
válasz
Sk8erPeter #446 üzenetére
Az EJS-t használtam igen, a JavaScriptMVC-vel együtt. Mondjuk nem nagyon tudok mit mondani róla, egy portál UI prototípusát fejlesztettem vele, ahol a különböző komponenseket ezzel generáltam, jól és egyértelműen teszi a dolgát.
A jQuery .template() béta és az oldal is figyelmeztet, hogy nem fejlesztik tovább
Szerintem emiatt nem célszerű ezzel beleugrani a template-ezésbe.
-
Frigo
őstag
válasz
Sk8erPeter #444 üzenetére
Nem igazán ismerem de a Handlebars.js egy az egyben ugyanerre az elvre épül kiegészítve rengeteg hasznos helperrel. Amúgy leginkább akkor hasznos ha szeretnéd különválasztani a js logikát a HTML kódtól .
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #440 üzenetére
A Rasor szintax már @-al jelöli a beágyazott kódot.
-
válasz
Sk8erPeter #440 üzenetére
De okozhat gondot (engem mondjuk nem érint, mert nem használunk ASP-t), ezért be lehet konfigurálni úgy is, hogy [% %] legyen a tag formátuma
-
Frigo
őstag
válasz
Sk8erPeter #437 üzenetére
1.7-től felfele az összes eseménykezelő már valójában az on()-t használja a háttérben csak más-más paraméterekkel hívják meg ,szóval nem olyan meglepő ,hogy nincs eget rengető különbség .
De Jquery-ben nem csak az on() az egyetlen amit így hasznosítanak újra (pl $.ajax, $.animate() stb.) -
válasz
Sk8erPeter #437 üzenetére
Ja igen, tényleg, kiesett az emlékezetemből... Néztem én is pedig, úgyhogy utólag gondolatban az "egyetlen" szót húzd ki légyszi a hozzászólásaimból.
Mondjuk mentségemre szóljon, hogy már anno is azt mondtam, hogy a HTML kódot ki kéne takarítani a JS-ből, mert nem oda való.
Össze is raktam egy variációt, amit persze élesben nem használnék, mert a világban már feltalálták a template-eket
Én személy szerint szeretem az EJS-t.
-
válasz
Sk8erPeter #435 üzenetére
Az oké, hogy ömlesztve valid, de amikor beszálltam ebbe a kamerás mókába még úgy nézett ki, hogy egy \ jelekkel tördelt, nem-éppen-szabványos multiline stringben volt a HTML anyag.
Erre jött rá a tömbösítés, mint kompromisszum.
Nem hiszem, hogy az .on() jelentős lassulást hozna, feliratkozik a megfelelő DOM change eseményekre és nézi, kell-e attacholni.
Én eddig csak olyan tesztet találtam, ami az on/live/delegate lefuttatását méri, de hogy a minden-alkalommal-kézzel-attacholok-a-divhez megoldás hogy viszonyul ezekhez, nem tudom.
-
válasz
Sk8erPeter #433 üzenetére
Az első mondatot ajánlom ismét figyelmedbe.
-
válasz
Sk8erPeter #431 üzenetére
Én javasoltam a múltkor (egy StackOverflow topik alapján), ez az egyetlen variáció amelynél a JSLint nem száll el validálási hibával. Más előnye nincs, teljesítményben rosszabb, de csak akkor jön ki számottevően ha millárdszor futtatja az ember
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #423 üzenetére
Köszi szépen, ez jónak tűnik!
Olyat szeretnék csinálni egyébként, hogy van egy fix header-em, és amikor elkezd lefelé görgetni, megjelenik szépen egy árnyék a header alatt, érzékeltetve, hogy a görgetett tartalom becsúszik a header alá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #418 üzenetére
Nem sok, de van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #415 üzenetére
Ja, hozok egy kis színt a topicba.
Ígérem, megpróbálom legközelebb jobban megfogalmazni a problémámat.
martonx: Lapozgatom majd serényen, ahogy van rá időm.
Jó sok példa van itt.Nem, diák vagyok. Csak néha ad ki a pár tanszék munkát, aztán elvállaltam, ha jóra sikerül akkor akár még TDK munkának is elmehet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #411 üzenetére
Külön van minden, nem ma kezdtem azért.
Na és a megoldás azt lett amit írtál a szerk.2-ben. Átcopyztam netbeans-be nem is néztem, ő meg nem mutatta.
Megnéztem tc alatt F3-al és már mutatta is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #402 üzenetére
Konkrétan egyedi id-t szeretnéd adni pár div-nek. Az id[1] adja meg a számot, hogy melyik div-ről lenne szó, de még elég akarom fűzni, hogy kamera.
Ilyet szeretnék kapni a végén: <div id="kamera-1"> vagy <div id="kamera-2"> stb
Viszont valami miatt nem így csinálja, hanem ahogy fentebb írtam.<div id="#kamera-" 1""="">"
Esete már több verziót is próbáltam már.
var id_szam = id[1].toString();
var id_szam = id[1]."";De mindig az volt az eredménye ami fent.
Az egész kód így néz most ki.
$(document).ready(function() {
$('.kor').click(function() {
var color = $(this).css('background-color');
var id = $(this).attr('id').split('-');
var id_szam = id[1].toString();
var kamerak = '#kamera-'+id_szam;
if (color == 'rgb(0, 128, 0)') {
$(this).css('background-color', '#e5e5e5');
$(kamerak).remove();
}
else {
$(this).css('background-color', '#008000');
var video = '<div id="'+kamerak+'">\n\
<video controls="" autoplay="autoplay" src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480" >\n\
<object data="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">\n\
<embed src="http://localhost:8080/valami.asf" width="640" height="480">\n\
Your browser does not support video\n\
</embed>\n\
</object> \n\
</video> ';
$('#right').append(video);
}
});
});
martonx: Minden bizonnyal.
De 2-3 óra gugli után sem találom meg a megoldást, akkor kérdezek. De azt hiszem pont ezért is van a topic. Ha valami nem megy akkor meg lehet kérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest