- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
NAGYON OFF, de egyébként egészségügyi oka van annak, hogy általában - elsősorban észrevételeim szerint alapvetően UNIX/Linux-eredetű programokban - inkább sötétes színek dominálnak a szerkesztők sminkjeinél a syntax highlighthoz? Tehát alapszín mondjuk fekete, aztán a változók meg mindenféle egyéb. Én inkább világosabb színű syntax highlighthoz vagyok hozzászokva, olyan jellegűt szoktam beállítani az IDE-kben, ami default a Notepad++-ban vagy a NetBeans-ben - de a Visual Studio-ban is defaultként világosabb színek dominálnak.
Tehát ha kevésbé virít (sötétesebb színű), akkor tovább bírja a fejlesztő szeme?Ja, egyébként ha valakinek kell, SASS syntax highlightot ezzel sikerült jól összehozni a Sublime Text 2-höz: [link]
Most próbálgatom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem tudom, ki az a Paul Irish.
Szerk.: ja, most megnéztem a pofáját, ismerős, már olvastam cikkeket tőle, de amúgy nem tudom mihez kötni, nem jegyzek meg ilyeneket, hacsak nem nagyon sokszor találkozom egy névvel, vagy nem muszáj.
Ha SASS support is van, akkor tényleg faszányos.
-
Erős a gyanúm, hogy ha egynél több p van az oldalon, alkor az nem fog menni, mert a p selector az összeset kihozza
A click callbackjében inkább $(this), és akkor biztos valami konzisztens dolog történik.
Ja és a toggle az teljesen másra jó. Szerintem toggleClass a nyerő, de most nem tudok fiddle-t írni rá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a linket, na igen, ott választ is adnak, hogy miért is nem alkalmaztam ezt soha még:
a more readable way of writing it would be this:
(function(){})();Például Drupalban is ez a használati mód a standard:
Drupal 7 - Using jQuery"Using jQuery
jQuery is now namespaced to avoid conflicts with other Javascript libraries such as Prototype. All your code that expects to use jQuery as $ should be wrapped in an outer context like so.
(function ($) {
// All your code here
})(jQuery);If you don't, you may see the error
Uncaught TypeError: Property '$' of object [object DOMWindow] is not a function
or similar."A másik linken bővebben elmagyarázzák a használatának okát (amivel mondjuk feltételezem, Te nyilván tisztában vagy, de másnak érdekes lehet).
Mindenkinek (ha már ezt a fentit belinkeltem):
itt egy érdekes olvasmány a JavaScript-kódok moduláris felépítését elősegítő tervezési mintáról, amire a Drupal 7 is épül (már a 6-os is épített rá, de a 7-esnél ez még inkább jellemző, és felfelé is megmarad ez a tendencia), ajánlom olvasásra:JavaScript Module Pattern: In-Depth.
Nagy előnye, hogy így az egyes modulok a többi által beállított értékeket, viselkedést, stb. is felül tudják bírálni - ahogy benne is van a nevében, moduláris, tehát az egyes jól elkülöníthető egységeket hozzá tudjuk kapcsolni a meglévő rendszerünkhöz, vagy épp le tudjuk választani róla. Jobb esetben ez nem is okoz semmiféle problémát a korábbi rendszer működésében, csak megváltoztatja azt.
Annak, aki Drupalhoz fejleszt, kötelező olvasmány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- PlayStation 1 / 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest