Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi sem egyszerűbb! Elkészítettem neked, szerintem jól látható, mit is kell csinálni, és működik: [http://jsfiddle.net/wfgTu/1/].
A másik Datepickernek egyszerűen beállítottam a minDate opcióját úgy, hogy kiszedtem az érkezési dátumból a megfelelő értéket. Szerencsére nagyon könnyen kezelhető, nem kell külön parse-olgatni (elintézi magának), elég volt ennyi:$("#arrival_date").datepicker({
dateFormat: 'yy.mm.dd',
minDate: 0,
maxDate: "+2Y",
onSelect: function(dateText, inst) {
var selected_arrival_date = $(this).val();
$('#selected_date_arrival').html( selected_arrival_date );
$("#departure_date").datepicker( "option", "minDate", selected_arrival_date );
}
});Ja, a magyar nyelvű változóneveket és markupokat kiszedtem, mert szerintem nem jó szokás a használatuk.
Szerk.: most látom, hogy azt is szeretnéd kezelni, ha valaki a távozási dátumot választja előbb - még belefértem a szerkesztési időbe
>> itt az is kezelve van: [http://jsfiddle.net/wfgTu/2/].
============
(#488) Cathfaern : kösz az értelmezést, egy mondatban elég jól összefoglaltad a lényeget.
(#489) martonx : Cathfaern már írta, de azt használ, amúgy ott is van alul az a mondat, hogy "A plugin-nal kapcsolatos további információkat (pl. események, metódusok) a datepicker oldalán találsz."
Végül is az kifejezetten jó, hogy van magyar nyelvű magyarázat is hozzá, jó a kezdeményezés. -
Sk8erPeter
nagyúr
3 dolog:
1.) egy kicsit rövidebben, a minimálisra redukálva a tök felesleges infók mennyiségét: mit is szeretnél? Már nem volt agyam az egészen átrágni magam, mert annyira hosszú volt (meg mert annyira késő van, és ilyenkor a francnak sincs kedve novelláskötetekbe illő hsz.-eket olvasni).
Tehát: van két meződ, egy az érkezési dátumnak, másik a távozási dátumnak.
Miután kiválasztottad az érkezési dátumot, akkor automatikusan választódjon ki a távozási dátum úgy, hogy az érkezési dátumhoz képest hozzáad mondjuk egy hetet?2.) Ne akarj semmit frissítgetni window.location.reloaddal és hasonlókkal, mert akkor előtte valamilyen módon a már kiválasztott értékeket el kéne mentegetned, majd az oldal-újratöltés után ezeket előkotorni, stb... felesleges.
3.) Légy olyan jó, és pakold fel az eddigi példakódjaidat jsfiddle-re: [jsfiddle.net]. Itt be tudod húzni a jQuery UI-t is úgy, hogy előbb bal oldalt kiválasztod valamelyik jQuery-könyvtárat, aztán bepipálod, hogy rakja már hozzá a UI-t is.
Egy egyszerű példakódot írj ide, hogy ne nekünk kelljen ennek a megírásával tökölni.
Ha ez megvan, akkor ezerszer egyszerűbb lesz közös nevezőre jutni, és gyorsabban megkapod a megoldást. -
sekli
addikt
A text input vagy a datepicker megváltozására rakj egy event listenert, amiben kiveszed az értékét, csinálsz belóle egy dátumot, hozzáadsz hét napot és beadod a másiknak.
nagy vonalakban:
//...
$('#erk_datum').datepicker({
onSelect: function(dateText, inst) {
var tavozas = new Date(dateText);
tavozas = tavozas.setDate(tavozas.getDate()+7);
$( "#tav_datum" ).datepicker( "option", "minDate", tavozas);
}
});
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest