- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #4483 üzenetére
Én mindenkinek ajánlom a Belkin univerzális 1000mA-s töltőfejét (F8Z222ea típus, persze mint minden, ez is Made in China, de már a puszta megjelenése is magas fokú minőséget sugall). Nem olcsó (Médiában 4k, de másutt 2,5k-ért is láttam én a "szükség nagy úr" miatt vettem meg, a gyári beletört a 220-ba
Eddig bírta a kínai műanyag...), de beton stabil és 3 év teljes körű magyarországi garancia van rá. Nem utolsó sorban folyamatosan tudja a 700-720 mA-t adni a telefonnak, ami 7%-ról 59%-ig (52% töltés plusz) 75 perc alatt sikerült neki. Ezzel a Belkinnel még csak hírből sem ismeri a G3 az érintős hülyülést és nem is ébresztgeti a kijelzőt random módon.
-
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4470 üzenetére
Azért ezt így nem merném kijelenteni.
A magam részéről teljesen szabályszerűen jártam el a rom telepitésnél mégsem működött rendesen.Attól most tekintsünk el hogy aztán nem birtam magammal és az eredeti romot is rápróbáltam,ami meg aztán elvitte a cwm-emet.Szóval ahogy már irtam is. és nem győzőm elégszer leirni.
Sok romot kipróbáltam már és itt szoktam is ajánlgatni némelyiket.
Tudom mit csináltam.
Szóról szóra ugyanazt amit te is irtál.
Mégsem működött úgy ahogy kellett volna és újraindulgatott és fagyott a rendszer.
Nem vagyok szakértő,de azért nem lehetséges hogy vannak apróságok esetleg a telók közt amiben eltérnek.
Kiváncsi lennék Sanyesz véleményére ha kipróbálná mert vele egyidőben vettem a telómat még az elsők közt.Vagy még az is lehet hogy kevés a factory reset és a format system telepités előtt?
Vagy egyszerűen valami mégiscsak elment az ÉN telómon ami más romnál nem okoz gondot.
Nekem volt már ilyen problémám 1-2 rommal,amit próbáltam,de betudtam annak hogy biztos csak feltöltenek és nem próbálják ki.
Na mindegy csak azt akarom mondani hogy a te verziódat nyugodtan próbálgassa mindenki,de az eredeti romot nem ajánlom mert esetleg úgy jár még valaki mint én.
Remélem sikerül Apaelméhez eljuttatnom ,mert most már baromira kiváncsi vagyok hogy tényleg én vagyok a hülye vagy valami van a telóval.
Mondjuk jobb lenne ha én lennék a hülye az tény -
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4458 üzenetére
Ne hülyéskedj már.
Nem tartottál pisztolyt a fejemhez hogy ezt tegyem.
Szoktam kipróbálni romokat,de a CWM még sosem tűnt el.
Most is egész addig jó volt a buli amig a te módositott romodat próbálgattam,mert a cwm-el visszatudtam telepiteni az elmentett romomat.
A baj azzal kezdődött hogy felraktam az eredeti rom-ot.Na ez elküldte a cwm-et a telómról.Mobileuncletools-os megoldás nem megy mert a rendszer bár betölt,de nem tudok se a play-ről letölteni,sem pedig az sd kártyáról telepiteni mert nincs az eredetiben fájlkezelő
A playstore elszáll hibával,fájlkezelő meg nincs.
Patthelyzet. -
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4425 üzenetére
Marhára együtt jár az agyunk.Mindig amikor irsz egy tippet már megelőztelek vele
Ez is eszembe jutott sajnos.Ki is próbáltam.
Elcsesztem vele a telómat
Vagyok a bajban rendesen.
Eredeti rom is szarakodik,bár 1 fokkal jobb.Legalább ezen nem száll el egyből.Viszont kontaktok nincsenek.
Néha ujraindul magátol.
Sajnos a legnagyobb baj hogy elszállt a recoverym
Ha inditom a recoveryt akkor egy teamwin feliratú kékes hátterű képernyő jön be és ennyi.
Úgyhogy most úgy vagyok hogy nem tudok se visszaállitani se másik romot feltenni és van egy nem működő rom-om
SPFlashtool meg állandóan hibaüzenetes.Bakker most aztán fogalmam sincs hogyan fogom rendberakni.
-
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4423 üzenetére
Pont most próbáltam az előbb 1 simmel.
Detto ugyanaz.Amikor rákérdez hogy az apex vagy az inditót akarom-e,bármelyikre nyomok azt irja ki hogy a system folyamat nem válaszol vagy valami ilyesmit.
Ha olyankor ok-ra nyomok újraindul az egész teló.Vagy nem reagál a gombokra.Szóval mindenképp szarakodik.
Á mindegy.
Pedig idegesit ám nagyon hogy nem megy nálam.
Na még egy próbát teszek.Újramásolom a kártyára. -
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4415 üzenetére
Megpróbáltam mégegyszer.
CWM 5.0.2.8 bz apaelmeWipe / factory reset
Format /system
ZIP telepit
Magyar nyelv kiválasztva
Wifi
Google fiókEddig oké is.Itt kezdődnek a problémák.
Amikor a google fiókból kilépne,akkor nem a főképernyő jön be hanem egyszerűen újraindul,zöld izék röpködnek,JIAYU felirat bejön és vár és vár és vár nagyon sokáig majd bejön az ahol kéri a tulajdonos nevét.
Valamit beirok/vagy semmit és leokézom és megint újraindul ugyanúgy mint előtte..
Na és végre bejön az üdvözlő képernyő!
Igen ám,de elhuzom a laktra,bejön egy ablak ahol kérdezi hogy az APEX vagy az inditó hajtsa végre a folyamatot.Rányomnék az inditóra de nem csinál semmit,majd kiirja hogy a system nem válaszol.
Várakozás vagy ok?
Mondjuk rányomok az ok-ra.
Telefon újraindul mint előtte már párszor.
Megint a JIAYU logo és csak vár csak vár csak vár. -
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4415 üzenetére
Hát valószinű nálam a hiba.
Ha valaki én aztán kipróbáltam már jó sok romot,nem hinném hogy a telepitéssel rontanám el.
Mindig elvégzem a Wipe / factory reset Format /system műveleteket.
MD5 leellenőrizve.
Ennél többet nem hiszem tudnék tenni.
Mindegy nem életbevágóan fontos,csak megemlitettem.Lehet megpróbálom mégegyszer.
Sosem lehet tudni.
Végülis időmből kitelik. -
hevizms
addikt
válasz
gabika318 #4402 üzenetére
Szia.
Ez melyik G3-ra jó?
Feltelepitettem a sima G3-ra és totál rendellenesen működik.
Egészen addig rendben ment a dolog amig nem kérte a google fiók beállitást.
Amikor odaértem hogy a wifin csatlakozott,akkor egyszerűen kikapcsolt és cska az akku kivétel segitett semmi más.
Azóta is elindul,látszólag jó,de mihelyst rányomok pld a személyek ikonra,fogja magát,elsötétül,újraindul és valami baromi sok ideig tölti be újra. -
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #4402 üzenetére
Már kicsúsztam az időből, most így nézünk ki:
A másik furcsaság amit találtam ebben a romban:
ICS alatt volt a külső SD kártya és kész. A belső 2,5GB területtel igazából nem lehetett kezdeni semmit, legalábbis user oldalról. Aztán nálam jártasabbak elmagyarázták, hogy ez miért van, és hogy ez azért jó dolog. A TC is látta, hogy van de nem lehetett íni, sem olvasni.Viszont ennél a romnál írható ez a 2,5GB terület, sőt már a Total Commander is beolvassa. + a teló is bekapcsoláskor az értesítősávban írja az a külső sd + a telefonmemória (2,5GB) felkészítését is. Míg korábban ICS alatt csak a külső SD-t látta/olvasta/írta.
Nem tudom ez JB sajátosság vagy ROM buhera következménye?
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #4363 üzenetére
Oppsz, megbukott elég hamar a 4.2.2-nek írt rom:
Találomra kinyitottam a Settings.apk és ez a verziója:
4.1.2-eng.mshuai.1365744724Phone.apk úgyszintén....
4.1.2-eng.mshuai.1365744724Szóval kici kínai nagyot gondolt.... Nem értem ennyi erővel írhatott volna 999.999.999 verziót is a build.prop-ba. Minek a parasztvakítás....
Bodz:
Holnap feltöltöm a Mediafire-ra. Előre jelezném, hogy rootolni nem tudtam. Amúgy teljesen és alapban tartalmazza a magyar nyelvet. -
apeelme
addikt
válasz
gabika318 #4162 üzenetére
Szinte biztos hogy nem fogja megoldani, mivel ezen értékek csak az akku alsó figyelmeztetési határértékeivel kapcsolatosak. Kérdem én mi van a határérték feletti időszakkal?
Ahogy az előttem lévő kolléga is említette csak a figyelmeztetést deaktiválja.Ja, annyit hozzátennék hogy a figyelmeztetés nem véletlenül van benne.
Egyébként már "dolgozok" a JB-n és használom pár napja, és van deepsleep.... igaz apró ébredések is amit még keresek mitől vannak, de az akku merülés szinte egyenértékű az ICS-el. Semmi kiugró jelenség.
-
bb71
őstag
válasz
gabika318 #4162 üzenetére
Hát bizony, ezért kell úttörőként kipróbálnod
Tegnap este találtam egy Wakelock Detector nevű apk-t (Play-en fenn van ingyé), fel is tettem, mutat mindent, ami ébreszti a kijelzőt, a processzort - ezzel meg lehet csípni, hogy töltés után mi eszi a processzort 1GHz-en! Tegnap este már nem volt időm tölteni a telót...
Persze lehet, hogy az általad szállított megoldás jó, és akkor nem is kell nyomozni.
Volt egy időzítő a Play-ről, ami a kijelzőt is időnként felkapcsolta, amikor észrevettem ment a shift-delete. -
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #4159 üzenetére
Kicsúsztam az időből, átnéztem az eredeti és a módosított framework fájlt, ezek a módosítások:
\res\values\integers.xml
EREDETI
<integer name="config_criticalBatteryWarningLevel">4</integer>
<integer name="config_lowBatteryWarningLevel">15</integer>
<integer name="config_lowBatteryCloseWarningLevel">20</integer>MÓDOSÍTOTT
<integer name="config_criticalBatteryWarningLevel">0</integer>
<integer name="config_lowBatteryWarningLevel">0</integer>
<integer name="config_lowBatteryCloseWarningLevel">0</integer>Ennyitől "meggyógyulna" a deepsleep hiba????
-
sasa311
veterán
válasz
gabika318 #3855 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért buzergáljátok teszt nélkül azt a szerencsétlen GPS-t.
Tegnap volt nálam 3 db G3N + két hete a sajátom + Lantosberryé.
Az összesen 5.
Ebből 1 (!!!) db-on kellett lefuttatni a GPS javítást, a másik 4 egy sima EPO frissítés után 1 percen belül fixált 5-11 hold között in use. Az 5. "gyenge láncszem" pedig a fixálást után 8 holdat fixált, 15-öt látott (előtte 2-őt látott 0 fix).SZVSZ kár buzerálni egész addig, amíg ki nincs próbálva.
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #3842 üzenetére
Bocs, kicsúsztam a szerk. időből, a helyes letöltési link:
apns-conf.xml -
apeelme
addikt
válasz
gabika318 #3676 üzenetére
Szia!
Szóval nem sikerült...illetve a 4x5 igen, de szétcsúszik az alsó felső padding azaz a legfelső ikonok belelógnak a statbar-ba, a legalsók pedig a dock-ba...a padding értékekkel hiába játszok nincs érdemleges eredménye, elképzelhető hogy mélyebben (smali) is van valami eltérés az AOSP-től...ennyi energiát pedig nem érdemes belefektetni.
De tényleg csak nyersz azzal ha felraksz egy Apex-et, vagy Nova-t...hiszen olyan mértékben testreszabhatod amennyire csak akarod.Köszi a türelmedet.
Más:
Aki még esetleg nem látta volna: RoundR - legyen kerek a világÉs csináltam egy garantáltan működő driver telepítés leírást a bb71 által linkelt xda-s alapján. Köszönet érte!
-
amdk7
aktív tag
válasz
gabika318 #3498 üzenetére
Én eddig úgy csináltam, hogy a telefonon a telefon könyvben beállítottam a hívóképeken.
Fixen az SD kártyán létrehoztam egy Profile mappát, abban voltak / vannak a képek és azokat fűztem a telefon könyvben lévő nevekhez.
Ez működött akkor is, mikor romot cseréltem:
Feltettem az új romot, beállítottam a google fiókot, megjelentek a képek (pixelesen) majd kis idő elteltével (gondolom megtalálta az eredeti képeket az SD-n) lecserélte nagyobb felbontásúakra.De most maradt pixeles, igaz azt a pár embert akikkel sűrűn beszélek újra beállítottam.
-
Dominó85
addikt
válasz
gabika318 #3090 üzenetére
Az USB csati mellett lévő "nyurga" kondi a ludas, nem hiába rajzolták fel azt a szép, nagy, kerek konditestet a nyákra. Az a kis francos kondi nemigen jó oda. No meg ettől a 2 kábeles forrasztástól óvjon mindenkit az Isten
Occó húsnak kínai a neve.
Az én tápomban a forrasztások borzalmasak, de amíg nem jelentkezik baj, addig nem érdekel.
-
Lidl
senior tag
válasz
gabika318 #3090 üzenetére
Erről az oldalról tök normálisnak tűnik.
A forrasztások lehetnek kérdésesek a másik oldalon.Bár hiányzik pár alkatrész, szerintem felül az a 4 lábú alkatrész a stabilizátor lett volna.
Gondolom azért nem volt jó, mert kevéssé volt stabilizálva és az egyenirányítás is nagyon egyszerű.Dehát ezért ocó....
Lidl
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #2901 üzenetére
Végre megtaláltam itthon az elfekvőben lévő VODAFONE SIM kártyáimat.
A régi típusú SIM-mel nem ment az újabb JB rom, az újabb típusú SIM-mel viszont igen.
Segítségképpen mutatom a képeket:Ezzel a chippel szerelt kártyával com.android.phone FC-vel elszállt
az öszes rom kivéve gyári ICS:Ezzel pedig tökéletesen működik bármelyik rom:
-
pazirezz
tag
válasz
gabika318 #2876 üzenetére
Igen, most már én is teljesen biztos vagyok benne .. nem hittem volna, mert korábban valaki már ajánlotta ezt a megoldást .. de akkor sim kártya nélkül is behalt jópár rom .. viszont az utóbbi időben csak sim-mel csinálja, nélküle itt is megy gond nélkül
(sajnálom, hogy akkor már nem fogadtam meg ezt a tanácsot)
(viszont helyette most a legtöbb JB rom telepítés után, SD kártya hibával szállnak el, .. sőt volt már belső memória hibám is, le akarta formázni a rom első indítás után)
-
kymco
veterán
válasz
gabika318 #2570 üzenetére
Feltettem ezt a friss romot a g3n-esemre kétszer is, de valami nem kóser. A full wipe után telepített rom rendben felállt, az account után leszdte a play a frissítéseket, kezdtem belakni, de a handcent a telepítés után nem indult el. Emiatt újra feltettem a romot, de ekkor sem futott. Rootolni akartam, rendesen újra is indult, de a supersu-t nem rakta ki az alkalmazások közé. Nos itt adtam fel, ment vissza a magyarított ics mentésem.
-
domerator
veterán
válasz
gabika318 #2476 üzenetére
Aki jobban testre akarja szabni egy-egy program folyamatait, az tegye fel a DisableService ingyenes progit a marketbol. Meg a system folyamatok is leallithatok egy alkalmazason belul is egyenkent.
Nagyon jol ki lehet vele utni az izgaga, nem nyugvo service-eket, igy jo hatassal van az akkuidore is.
-
bagkri01
őstag
válasz
gabika318 #2476 üzenetére
Nekem is fent van (gyári ics), force stopot nyomtam, de ma reggelre újra elindult, bár ahogy elnézem nem sok vizet zavarhat minden mérete 0,00B. A sok jogosultság tényleg aggasztó lehet egy kicsit, de nincs üldözési mániám, továbbá pénzügyeket sosem intézek mobilról.
-
feca83
tag
válasz
gabika318 #2412 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az infót - várok türelemmel.
2 hete legalább tervezem - ha hamarabb döntök - akkor már akár a kezembe is lehetne.
De mire megjön már elégé tájékozott leszek az általatok megírt hozzászólásokból.A rom-cserétél, root-olástól, cwm, meg ezektől előre félek.....
Ha minden símán megy akkor mennyi idő a gyári kinai verziót lecserélni egy magyarra?
elolvastam az összegzőt is...többször is
lehet kellene egy olyan leírás is hogy ezt telepítsd ide - nyisd meg vele - telefonon nyomd meg - katt arra - várj 3 percet-
Valahogy szájba rágósan - mert első pár olvasásra csak a félelmem jelent meg a fejembe -
bagkri01
őstag
válasz
gabika318 #2335 üzenetére
Köszi!Arra gondoltam nem veszek nagyobb memória kártyát ha látja a pendrive-ot, de így marad a nagyobb sd vásárlás, a 8giga kevés már ehhez a telefonhoz, néhány játék, pár zene, egy két saját készítésű videó és máris csak 2 giga marad, amit hipp-hopp be lehet lakni, mondjuk egy filmmel vagy még egy játékkal.
Köszi még egyszer -
sasa311
veterán
válasz
gabika318 #2049 üzenetére
Nekem megvan a program, megvettem. Messze nem tökéletes még a program (nem is végleges verzió még amúgy), de kis "rásegítéssel" eddig egy kivétellel minden telefonnal boldogultam - utólag kiderült, hogy annak is a ROOTolásával voltak a problémák, mivel azt a kolléga rootolva hozta hozzám.
Ma például csináltam egy G3N-t, tökéletes lett, hiba nélkül.
Írtam már, de mindenki átsiklott felette.
Ha valaki hoz nekem egy G3N-t én ingyen és bérmentve megcsinálom rajta a 99,9%-os magyar ROM-ot, majd a vállalkozóra van bízva, hogy egy CWM-ből vagy esetleg MTK droid toolsal leszedi a mentést és feltölti ide. Puff, lesz is egy kész, 100%-ban biztonságos magyar ROM-unk!
A saját telefonom sajnos (vagy szerencsére) még a régi G3, így én ezt nem tudom megtenni, "ügyfelek" telefonjával meg nem játszhatok kedvemre, megcsinálom magyarra és viszi is.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #2049 üzenetére
Erről az tudna nyilatkozni, aki használja. Egy baja van: fizetős, hardverkulsos és egy-két magyarítás még nem hozza be az árát.
Itt a magyar nyelvi csomag összeállítása a kulcs. Hiába van mindenféle segédeszközöd, ha a repo nem megfelelő. Az ICS és JB közötti különbségek fordítása nekem kb. 3-4 napomba került.#GabN73: Hidd el, a fekete a legszebb. Nekem volt mindhárom színben, amiben a G3 elérhető. Sokáig vártam, mire ezüstöt sikerült rendelni, aztán mikor megjött rájöttem, hogy mégis a fekete kell.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #2045 üzenetére
Kicsúsztam az időből...
Az általad linkelt ROM ebben a formájában már CWM-mel felrakható. Korábban én linkeltem (Google Drive) és írtam bele a fájlnévbe a "G3N"-t a félreértések elkerülése végett, de az "updater"-ben benne maradt egy hivatkozás, emiatt nem bírt vele a CWM. Ezt javította miklosandras és újra feltöltötte.
Arról nincs infóm, hányan próbálták ki.
Korábban leírtam, hogy ennek az eredetije a G3N-re kiadott gyári ICS. Gyári JB erre a modellre még nincs. -
Sanyesz.
őstag
válasz
gabika318 #1930 üzenetére
Én közben levettem a (#1797-ben szereplő) saját linkemet, a G3N 4.0.4 ICS ROM ügyében, mert abban még az eredeti "Updater" adatok voltak, emiatt nem ment fel CWM-mel. Ha pedig már felkerült a javított változat, akkor felesleges még egyszer felraknom. Legközelebb majd idejében módosítom, mielőtt feltöltöm.
-
-
nash13
aktív tag
-
pazirezz
tag
válasz
gabika318 #1818 üzenetére
Hali
igen, sima 5-ös CWM-el fel lehet flash-elni .. és sajnos nem, magyar nyelv nincs benne (örülhetünk, hogy legalább angol van
) .. hogy bele lehet e tenni, ahogy a gyárival tették a fórum kollégák, azt az illetékestől kellene megkérdezned (hogy lehet e, ill. hogy megteszi e neked
)
dropbox-ra nemsoká feltolom, és linkelem .. vagy google drive-re .. .
-
janakbacsi
őstag
válasz
gabika318 #1668 üzenetére
most nem emlékszem a hibaüzenetre, mert otthon buzeráltam, most meg a munkahelyen vagyok. de amikor rádugtam a pc-re akkor folyamatosan azt csinálta, hogy eszköz csatlakoztatva - eszköz leválasztva. kollégám hoz ma otthonról egy laptopot, azon majd kipróbálom az általad linkelt pdanet-es cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest