- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Megvan a hiba oka. Az okozza, hogy a document.writeln nem működik az oldal betöltődése után. Egyszerűen ennyi, ilyen szar
Használhatsz saját megoldást a szöveg kiírására, pl. valami hasonlót:
function my_writeln(str){
document.body.appendChild(document.createTextNode(str));
}
(Nem próbáltam minden böngésző alatt, remélem működik. Az elv mindenesetre így is látszik)
-
cucka
addikt
Tudsz mutatni debugolható forráskódot, továbbá elmondod, hogy milyen böngészőn jön elő a probléma? Természetesen egy függvényhívástól nem akad el a javascript, továbbá nem szabad új ablakokat sem nyitogatnia csak úgy találomra, tehát egészen biztos vagyok benne, hogy máshol van a probléma.
(Közben kipróbáltam, komolyan, mint ha nálam bugos lenne a document.writeln. Vagy legalábbis valamilyen zavart érzek az erőben)
-
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #1666 üzenetére
Ok, lehet, hogy egy kicsit túl kemény volt a megfogalmazás, de a lényegi része szerintem igaz és sokszor nem hangsúlyozzák ki eléggé. Bármelyik ágát is nézed az informatikának, mindenhol az van, hogy az iskolák/egyetemek megalapozzák ugyan a tudást, adnak egy szemléletmódot, de a konkrét kérdésekre a válaszokat magadnak kell megtalálni. És itt elsősorban az elhivatottság a kérdés, hogy élvezed-e és érdekel-e annyira, hogy utánanézz, szenvedj vele, stb. (meg persze kell érteni angolul, de gondolom fel sem merült senkiben, hogy ezt meg lehet úszni
)
-
cucka
addikt
válasz
Zoli1222 #1663 üzenetére
Már párszor leírtam más topikokban is, de még egyszer. Ha arra vársz, hogy megtanítsanak és beleöntsék a tudást a fejedbe és nem vagy képes magadtól, tutorial-ok és dokumentáció alapján megtanulni, akkor inkább válassz más szakmát. (És ezt vedd konstruktív jó tanácsnak, ne úgy értsd, hogy leszólok a magas lóról)
-
cucka
addikt
válasz
WonderCSabo #1576 üzenetére
Jól hangzik, de nem, egyszerűen csak a nagy sietségben lemaradt a 3-al való osztási maradék
.
-
cucka
addikt
válasz
acidrush #1568 üzenetére
Ezt úgy csinálnám, hogy:
- A html-ben a bannert berakom egy div-be.
- Php-ból generálom a javascript kód egy részét. A generált részben egy javascript tömb van.
- A javascript függvény mindössze annyit fog csinálni, hogy kiválaszt egy elemet a tömbből és annak tartalmát berakja a banner div-be.A javascript tömbben a bannerek html kódjai lesznek, és ezt úgy értsd, hogy a teljes kód- linkkel, képpel, popupnyitó javascript-el, bármivel. Ez azért jó, mert
- Php-ból könnyebb html-t gyártani, mint javascript-el
- A javascript függvény hossza pár sorra redukálódik (egy elem kiválasztása a tömbből, a banner div tartalmának cseréje, legvégül pedig a setTimeout hívás) -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #1497 üzenetére
Ezzel az egyetlen baj, hogy ie6 alatt nem működik.
Legegyszerűbben ezt valahogy így lehet megoldani:
css:
tr td{ color: black; }
tr.mouseover td{ color: red; }
A css-ben beállítottam, hogy alapesetben a cellákban a szöveg fekete legyen, majd létrehoztam egy stílust piros szöveggel.html-ben pedig
<table>
<tr onmouseover="this.className='mouseover';" onmouseout="this.className='';">
<td>adatok....
...
</tr>
....
</table>
Ez azt eredményezi, hogy ha ráhúzod az egeret, az adott sorban a cellákban található szöveg piros lesz.(#1494) Sk8erPeter
Igen, tudom, hogy nem te készítetted a honlapot, tehát értelemszerűen nem neked szólt a hozzászólás, hanem mindenkihez. Attól, mert kezdő valaki, még nem lesz elfogadható az igénytelenség. -
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #1491 üzenetére
Biztos nincs felesleges pénzük ilyesmire. Ne vedd el a kedvét, lehet, hogy most tanulja a honlapszerkesztést.
Nem elvenni akarom a kedvét, hanem szólni, hogy rossz az irány.
Olyan nehéz lett volna honlapkészítés előtt megnézni néhány weboldalt, hogy képben legyen, hogy kell 2009-ben kínéznie egy sitenak? Vagy elolvasni egy 1996-nál frissebb könyvet a honlapkészítésről? Az nem profizmus kérdése, hogy feltűnjön, hogy a frame-ek rosszul vannak beméretezve, a nyitóoldal funkció nélküli, a betűtípusuk rosszak? Hogy egyes linkek új ablakban nyílnak, egyesek meg nem, mindenféle rendszer nélkül? Hogy esetleg le lehet tölteni valahonnan egy 2 szintű menü scriptjét és akkor ki lehet dobni az összes olyan aloldalt, amelyen csak 2-3 link szerepel? Ezek mind olyan dolgok, amelyekkel böngészés közben nap mint nap találkozik mindenki, nem lehet esetleg megnézni, hogy mások hogyan csinálják?
Lehet, hogy nem esik le egyből, de ez építő jellegű kritika. Igenis, ha valaki honlapot szeretne készíteni, az előbb nézzen meg más honlapokat, nézzen utána, hogyan kell ezt készíteni. Ez egy olyan elvárás, aminek teljesítéséhez nem kell kőprofinak lenni, csak egy kicsit igényesnek, hogy ha kiadsz a kezed közül valamit, akkor az a lehető legjobb legyen. -
cucka
addikt
válasz
animatrix11 #1489 üzenetére
A linkelt script nem fog működni frame-es oldalon, sőt, nem is nagyon fogod úgy átalakítani, hogy működjön. Sőt, a frame-ek miatt valószínűleg semmilyen ehhez hasonló script sem fog működni. (És ez talán jól is van így, az ilyen hóesés effekt nagyon poénos lehetett 1996-ban, de 2009-ben nagyon gáz)
Amúgy nem szeretnélek nagyon megbántani, de talán a munkahelyed jobban járna, ha rábízná egy szakemberre a weboldalának elkészítését.
-
cucka
addikt
Még ki is emelted a különbséget.
A document.write egy függvény, ami azt csinálja, hogy a dokumentum végére írja azt, amit paraméterként kap és nem tér vissza semmivel. (Tehát gyakorlatilag nevezhetjük eljárásnak is).
y.innerHTML=document.write("xy")
Ez a sor azt csinálja, hogy
1. a dokumentum végére írja, hogy "xy"
2. a document.write metódus nem tér vissza semmivel
3. az y innerHTML tulajdonságát megpróbálod átírni a document.write visszatérési értékével. Ekkor a document.write visszatérési értéke automatikusan stringgé alakul, vagyis az értéke az lesz, hogy "undefined", ez kerül bele az y tartalmába.A második verziód azért működik jól, mert az a helyes megoldás.
-
cucka
addikt
válasz
vancha2 #1422 üzenetére
Gyakorlati különbséghez próbáld ki a következő kódot:
alert(15&16);
alert(15&&16);Az első sor eredménye 0, a második sor eredménye 16. Ha egy if feltételeként adod ezeket meg, akkor első esetben hamisra fogja kiértékelni, második esetben igazra.
Ha valakit nagyon érdekel, hogy miért így működik, akkor szóljon és leírom. -
cucka
addikt
Én meg a Tiédet nem értem, de utánanézek a w3schools-on, hogy értsem is.
Pedig nagyon egyszerű. A függvény hívást az űrlapelem onkeyup és onchange eseményére kötöm rá. Az első akkor fut le, ha begépelsz 1 betűt (és felengeded a billentyűt), a másik meg akkor, ha mondjuk bemásolsz valami szöveget az űrlap elembe vagy simán csak elveszti a fókuszt. Pareméterként az űrlap elem objektumát adom át, így a szövegmanipulálásnál egyből tudom, hogy melyik űrlapelem eseménye hívta meg a függvényemet. Ezzel egyrészt megspórolom a DOM-ban való turkálást, másrészt a függvénynek így teljesen mindegy lesz, hogy melyik input-nak az értékét kell módosítsa.A függvényben egy egyszerű reguláris kifejezéssel működő betűcsere van. A reguláris kifejezés mindenre karakterre match-el, ami nem a-z közötti betű. A reg. kifejezés végén a g kapcsoló mondja meg, hogy ne csak az első előfordulást cserélje, az i kapcsoló meg azt, hogy a kis-nagybetűk közötti különbséget ne vegye figyelembe. A replace második paramétere az üres string, erre cserélünk minden olyan karakter, amire ráillik a pattern-ünk.
-
cucka
addikt
A kódodat nem nagyon értem, de ha ilyen hosszú, akkor már régen rossz.
Például itt egy javascript függvény, ez azt csinálja, amit szeretnél:
function strip_nonalpha(p_sender){
p_sender.value=p_sender.value.replace(/[^a-z]/gi,'');
}És a hozzá tartozó ürlapelem:
<input type="text" name="szoveg" value="" onkeyup="strip_nonalpha(this);" onchange="strip_nonalpha(this);">
-
cucka
addikt
Bármelyik javascript tutorial megfelel, a feladathoz semmilyen extra dolgot nem kell használni. W3Schools-os javascript leírást ajánlom, de lehet, van könnyebben olvasható is a neten.
Nem csak az érdekel, hogy hog ylehet megcsinálni, hanem hogy hogy érdemes.
Ennél a feladatnál a józan észt leszámítva nagy trükköt nem tudsz bevetni, cserébe jó hosszú lesz a kódod.azt már tudom, hogy az "onSubmit" fv.-nyel kell megoldani.
Az onsubmit alapvetően nem függvény, hanem egy esemény, ami akkor hívódik meg, amikor az adott űrlapot elküldöd. (Nyilván, az onsubmit esemény értéke egy függvény).
A különféle ellenőrzéseket /extrákat rákötheted még az űrlap elemek onfocus és onblur eseményeire, ízlés szerint. Az onfocus akkor fut le, amikor az űrlap elem aktív lesz (pl. ráklikkelsz, rámész tabulátorral), az onblur pedig amikor inaktív lesz. Továbbá kisérletezhetsz az onchange eseménnyel is, ez akkor fut le, ha változik az űrlapelem értéke, vagy elveszíti a fókuszt. (Utóbbiban nem vagyok 100%ig biztos). Ezt úgy értsd, hogy pl. egy szövegdoboznál minden egyes betű beírásakor/törlésekor le fog futni. Pl. jelszó beírásnál ezzel tudod látványosan ellenőrizni, hogy elég hosszú-e a jelszó.
(alapból piros x mellette, onchange-nél meg adott feltételek esetén lecseréled zöld pipára vagy visszacseréled piros x-re) -
cucka
addikt
adott egy űrlap, amelyet php-val dolgozok fel, method=post. ezen az űrlapon van egy select mező, multiple tulajdonsággal, vagyis egy lista, amelyből több elemet is ki lehet választani.
szeretném valahogy elérni, hogy az űrlap elküldésénél az összes kiválasztott elemet berakja valahogy a POST tömbbe, ne csak az utolsót. elméletben van fogalmam arról, hogy kéne (egy js függvény, ami az űrlap elküldésénél egybefűzi a select-ben kiválasztott összes elemet, majd azt küldi tovább), csak sajnos nem igazán értek a javascripthez. valakinek esetleg ötlete, hogy hogyan kéne ezt megírni? (nem feltétlenül kész kódot várok, mindenféle segítség hasznos lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged