Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Bici #1350 üzenetére

    Bármelyik javascript tutorial megfelel, a feladathoz semmilyen extra dolgot nem kell használni. W3Schools-os javascript leírást ajánlom, de lehet, van könnyebben olvasható is a neten.

    Nem csak az érdekel, hogy hog ylehet megcsinálni, hanem hogy hogy érdemes.
    Ennél a feladatnál a józan észt leszámítva nagy trükköt nem tudsz bevetni, cserébe jó hosszú lesz a kódod.

    azt már tudom, hogy az "onSubmit" fv.-nyel kell megoldani.
    Az onsubmit alapvetően nem függvény, hanem egy esemény, ami akkor hívódik meg, amikor az adott űrlapot elküldöd. (Nyilván, az onsubmit esemény értéke egy függvény).
    A különféle ellenőrzéseket /extrákat rákötheted még az űrlap elemek onfocus és onblur eseményeire, ízlés szerint. Az onfocus akkor fut le, amikor az űrlap elem aktív lesz (pl. ráklikkelsz, rámész tabulátorral), az onblur pedig amikor inaktív lesz. Továbbá kisérletezhetsz az onchange eseménnyel is, ez akkor fut le, ha változik az űrlapelem értéke, vagy elveszíti a fókuszt. (Utóbbiban nem vagyok 100%ig biztos). Ezt úgy értsd, hogy pl. egy szövegdoboznál minden egyes betű beírásakor/törlésekor le fog futni. Pl. jelszó beírásnál ezzel tudod látványosan ellenőrizni, hogy elég hosszú-e a jelszó.
    (alapból piros x mellette, onchange-nél meg adott feltételek esetén lecseréled zöld pipára vagy visszacseréled piros x-re)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák