Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Én meg a Tiédet nem értem, de utánanézek a w3schools-on, hogy értsem is.
Pedig nagyon egyszerű. A függvény hívást az űrlapelem onkeyup és onchange eseményére kötöm rá. Az első akkor fut le, ha begépelsz 1 betűt (és felengeded a billentyűt), a másik meg akkor, ha mondjuk bemásolsz valami szöveget az űrlap elembe vagy simán csak elveszti a fókuszt. Pareméterként az űrlap elem objektumát adom át, így a szövegmanipulálásnál egyből tudom, hogy melyik űrlapelem eseménye hívta meg a függvényemet. Ezzel egyrészt megspórolom a DOM-ban való turkálást, másrészt a függvénynek így teljesen mindegy lesz, hogy melyik input-nak az értékét kell módosítsa.A függvényben egy egyszerű reguláris kifejezéssel működő betűcsere van. A reguláris kifejezés mindenre karakterre match-el, ami nem a-z közötti betű. A reg. kifejezés végén a g kapcsoló mondja meg, hogy ne csak az első előfordulást cserélje, az i kapcsoló meg azt, hogy a kis-nagybetűk közötti különbséget ne vegye figyelembe. A replace második paramétere az üres string, erre cserélünk minden olyan karakter, amire ráillik a pattern-ünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest