- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Yettel topik
- LTE frekvenciák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen USB töltőt vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sedios
tag
ez egyrészt a változóimat is stringnek olvassa be, másrészt azt hittem, hogy én nézek el vmit nagyon.
ilyen kérdéses működéssel bíró ojjektumokkal nem szórakozok, inkább megírom máshogy a progit. (gyk. előre létrehozok kb láthatatlanul mindent, és utána azokat módosítgatom..)
mindenesetre köszi a helpet!
-
sedios
tag
természetesen: lecsupaszítottam amennyire csak tudtam, így már lehet futtatni:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type" />
<title>#</title>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
function DrawControls() {
document.writeln('hello');
}
function CheckGuess() {
DrawControls();
}
DrawControls();
DrawControls();
DrawControls();
DrawControls();
</script>
<input type="button" value="tipp!" onclick="CheckGuess()" />
</body>
</html>szerk: FF 3.5.8, tűzbogár meg ugye sokmindent nem ír ki erre
-
sedios
tag
Ha szekvenciálisan egymás után írok document.writeln-eket, akkor pöpecül bővítik az oldalt, és nekem erre van szükségem pont. (új sorokat adok a táblához)
Sőt, ha alul írott A() függvényt hívogatom egymás után, úgy is rendesen bővíti. De ha egy egyébként üres B() függvényből hívom A()-t, akkor új ablakot kezd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez pontosan így van, nem is kérdés. Pl. hiába vannak programozásról előadások az egyetemen vagy akárhol (vagy hiába olvas róla valaki könyvet), ha valaki nem gyakorol, akkor úgyis megbukik az első számonkérésen.
Erre mondtam én is, hogy a suli önmagában semmit sem ér, és ez főleg az informatikára igaz, hiába tanulod meg az elméletet, úgyis a gyakorlati alkalmazás a lényeg.
-
EmberXY
veterán
"de a konkrét kérdésekre a válaszokat magadnak kell megtalálni"
Ezt én is így gondolom, maximálisan egyetértek vele. Engem is érdekelnek a weboldalak készítésével/programozásával kapcsolatos dolgok, én "hobbi szinten" foglalkozok ezzel, rengeteget olvasok, nézelődöm a témában, és ami a legfontosabb, gyakorlom, próbálgatom a script írást, mert csak a saját tapasztalataim után mondhatom azt, hogy értem azt, amit csinálok. Nyilván rengeteget kell még tanulnom, a legfontosabb, hogy értsem, hogy mi miért és mitől van, ezt pedig csak saját tapasztalás útján lehet megtanulni, ezt én is így gondolom.
Ezzel együtt azonban ötleteket, némi segítséget szerintem nem szégyen kérni, és az okosabbtól nem szégyen tanulni. -
Sk8erPeter
nagyúr
Tudtommal a srác középsuliba jár, majd később rájön, hogy önképzés, saját tudása bővítése nélkül a suli önmagában semmit sem ér, de ezt finomabban is meg lehet fogalmazni.
Inkább biztatni kellene arra, hogy szorgalmasan képezze magát, nem azt kéne kidomborítani, hogy válasszon más szakmát, ha nem megy neki - biztos menni fog neki is később, ha sokat gyakorol. Kicsit máshogy hangzik.Eleinte jólesik az embernek egy kis segítség, egy kis rugdosás, hogy elinduljon az úton, aztán már magától is könnyebben rájön a dologra. Inkább kérdezzen sokat, mint hogy elmenjen a kedve!
-
ktg3
őstag
köszi
van itt még egy kérdés
amit így dinamikusan létrehozok , táblázatot, azt hogy tudom formálni?
mert az egész táblázatot, tudom, de én olyat szeretnék, hogy 1-1 sort is tudjak?mert ugye javascripttel hozom létre, de csak a tartalmát tudom formázni, magát a sort meg a cellát nem
illetve nem tudom, hogy hogy kénemert a vella taartalmát azt tudom formázni de az édes kevés
olyat szeretnék, hogyha a tábla sora fölé húzom az egeret akkor változzon a backgrondilyesmit szeretnék, csak a táblázat midnen sorára legyen érvényes--->
a dinamikusan létrehozottakra is<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function insRow()
{
var x=document.getElementById('menu').insertRow(0);
var y=x.insertCell(0);
y.innerHTML="<a href='http://www.facebook.com'>xxx</br>";
}
</script>
</head><body>
<table id="menu" border="1">
<tr onmouseover="style.backgroundColor='#FFD700';" onmouseout="style.backgroundColor='#839CBF'">
<td><a href="http://w3schools.com/js/js_statements.asp">yyy</a></td>
</tr></table>
<br />
<input type="button" onclick="insRow()" value="Insert row"></body>
</html> -
Köszi, kipróbálom.
Én meg a Tiédet nem értem, de utánanézek a w3schools-on, hogy értsem is.Az enyém úgy műxik, hogy megvizsgálja, hogy az éppen leütött karakter szerepel-e az általam definiált karaktersorozatnak.
A kód legalább két értékadással rövidíthető lenne, csak az átláthatóság keddvéért csináltam így. De már látom, hogy túl nyakatekert megoldás. -
"Az onsubmit alapvetően nem függvény, hanem egy esemény, ami akkor hívódik meg, amikor az adott űrlapot elküldöd."
Bakker, tényleg.
Némi ActionScript tudás után erre rá kellett volna jönnöm.
A leírásod alapján nekem úgy tűnik, hogy a JS hasonlít az AS-re, mert eseményvezérelt, vagy hogy szokás szépen mondani.
Köszi a infókat, szerintem már menni fog. -
faster
nagyúr
A select mező name atribútumában a név legyen php-s array szintaktikájú:
<select name=''bigyok[]'' multiple>
...
</select>
Post után kapsz egy tömbváltozót, ha volt kijelölve elem a selectben:
$bigyok = $_POST[''bigyok''];
if(is_array($bigyok)) {
foreach($bigyok as $bigyo) {
...
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged