- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
hiperFizikus #9393 üzenetére
Őőő értem én, hogy biztonságos szex, de szerintem az inkább anyagi probléma, semmint reális veszély. A hétköznapi lányok Európában abszolút jó egészségi állapotban vannak.
-
coco2
őstag
válasz
hiperFizikus #9386 üzenetére
Az a város egy fél Budapestnyi lakosság, ott bőven meg kell lennie mindennek, ami a kényelemhez kell. Hogy még a magyarok is szlovákul szólnak hozzád, azért Szlovákiában nem marasztalhatod el őket. Az ottani lányok általános mentalitását ugyan nem ismerem, de a felsoroltaknak még nem kellene ellehetetlenítenie, hogy becsajozz. Talán csak nem kínálsz nekik elég sokat.
-
coco2
őstag
válasz
hiperFizikus #9383 üzenetére
Miért, melyik országban élsz jelenleg?
-
coco2
őstag
válasz
hiperFizikus #9379 üzenetére
szerezz egy domina barátnőt, majd ő meggyötörve tart
-
coco2
őstag
válasz
sztanozs #9368 üzenetére
Egy összeesküvés elmélet szerint, amit kizárólag a saját magunk szórakoztatására gyártunk, és semmi valós köze nincs esetlegesen létező valódi összeesküvéshez, a típusmentes élet olyasmi, mint a https. Főleg arra jó, hogy cpu-t pocsékoljon. Szóval rá lett rákényszerítve a világra. Nyugodtan beletörődhetsz. Ha a típusos világ a kedvenced, a mikrovezérlős fejlesztések még egy ideig őrizni fogják. De már csak egy ideig. Meg a legacy c/c++ környezetek.
-
coco2
őstag
parseInt() - legrosszabb esetben ez az atombiztos, ami után nyugodtan alhatsz
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9361 üzenetére
A ts-nek nyilván megvan az az előnye, hogy egy elcseszett oop kezdeményezés. Például ha objektumot akarok gyártani js-ben, gyártok egy listát, és hozzáfűzöm a változókat / függvényeket. Kész "az objektum". De az ugye áttekinthető lenne annyira, hogy még egy egészen szőke titkárnő is programozónak állna végül. Noszak tegyünk keresztbe a szösziknek! Mert nehogy már bárki bármit megérthessen! Ts környezetben sokkal könnyebb hibázni, nehezebb lesz kódot mozgatni, karbantartani, akinek nincsen hozzászokva a szeme, tuti benézi, hogy akkor most mi megy hova. Egy 120 ezer soros dokumentálatlan project olyan gyönyörűen lesz tele kitakaríthatatlan hibákkal, hogy a világ összes zsenije sem fog elboldogulni egy low-cost alkalmazásfejlesztéssel sem. Ezek mind-mind a ts előnyei. Hurrá ts!
Pisilnem kell..
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9358 üzenetére
Én láttam már olyan "csapatmunkát", ahol egyebet sem csináltak, mint keresték a felelőst, rugdosták egymást kifelé a cégből, meg pocsékolták a project-re szánt pénzt teljes sebességgel. Ha most filozol a magyar állami szféra hasonlóságain, lehet, nem tévedtél el nagyon. Olyan helyre a typescript tökéletes
Félre ne értsd, nem azt az ördögtől való véleményt kívánom védeni, amit @sztanozs leírt, mert azért legszívesebben fényes nappal kötözném cölöphöz az ürgét, és raknék alá gyújtóst élő egyenes YouTube közvetítésben példamutatóan mindenki okulására - burn b1tch burn !
- viszont van a tolvajok igazsága is, és annak fényében vannak éppen "szélesebb-látókörű" előnyök.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9340 üzenetére
A redirect egy header mező a visszaküldött html-ben. Ha csak get kéréssel kellene elboldogulni, okés lenne minden. A payload a problémám. Túl nagy. 1k-tól 100k-ig sajna bármi lehet. B terv gyanánt írok rá alkalmazás szinten protokolt. Meglőve éppen nem vagy. Viszont könnyebbé tenné az életemet, ha valamit kezdeni tudnék vele.
Biztonsági problémákat egyébként pont a get kérés vet fel. Ha get kérésbe gyömöszölöm bele a payload-ot, nyavajás böngésző feljegyezheti az adatot, amit elküldtem. Azért nem akarom kicsibe darabolva get-be gyömöszölni.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodok, mennyire tudnak okosak lenni a böngészőkbe épített javascript funkciók? Nevezetesen az xmlhttprequest, vagy újabb leszármazottja a fetch.
A szerver felé post kérést küldenék, payload gyanánt lenne egy string. Ha számít bármit, egy json string az. A szerverről nem kiszolgálás érkezne, hanem redirect. Mit tesz ilyenkor a kliens oldal? Letölti nekem a redirect-et leíró html-t, és azt kapom a végeredmény stringben, vagy végrehajtja a redirect-et? Ha végrehajtja a redirect-et, mi történik a payload-dal? Csak a redirect-ben adott új címet fogja tölteni, vagy a payload-ot automatán hozzárakja? (Fogalmam sincs, redirect-be tudok-e úgy címet rakni, hogy a beérkezett payload-ot hozzáillesztem szerver oldalon, ha arra lenne szükség.)
Azért írok kérdést kísérletezés helyett, mert nem egy konkrét webböngésző esetében érdekel a kérdés, hanem az elvi teljességnek szeretné utána nézni, mit mond a fenti esetről bármiféle RFC, ha létezik rá?
Ha valaki küzdött már meg a problémával, iránymutatásnak örülnék.
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Köszönöm a válaszokat, ennyiből már össze tudom legózni, ami kell
-
coco2
őstag
válasz
nevemfel #9062 üzenetére
Ami példát w3-on találtam childnodes-ra, nem id stringeket adott vissza, amit használni tudnék, hanem a típusaikat írta ki, meg node-oknak nézi a whitespace-t meg hasonlókat művel. Egy id string tömb lenne jó. Mondjuk legyűjteni csak azokat a node-okat, amiknek null stringtől eltérő hosszúságú id-jaik vannak. Ha van egy referenciám valami element-re, le tudom kérdezni az id-ját?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Létezik div-re valami inventory szerűség?
Van egy konténer div-em, tudom az id-ját. Van a konténerben halom másik div (van id-ja mindegyiknek). Szeretnék egy listát a konténerben lévő div-ekről. Bármi nyomravezetés jól jönne.
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Szöveget szeretnék kirakni valamiben weblapra, amit js-ből átírnék. Környezet: desktop chrome utolsó verzió.
A leegyszerűsített példa így néz ki. Az első alert megérkezik, a második már nem, és nem írja át a szöveget. Mi a baj a <span> innerHTML-jével? Miért crashel az átíró script?
Köszönöm
-
coco2
őstag
válasz
Silεncε #8706 üzenetére
A redirect-ek környékén kotorásztam anno, hogy js-ből megállapíthassam a szerver címét, ahova egy redirect küldött (terhelés osztáshoz kellett). Az régebben működött, aztán letiltották. Akkor találtam stackoverflow-n anchorra vonatkozó tippet adni egy srácnak (#-t rakni a cím végére), hogy az legalább lekérdezhető. És kapta az a tanács a lehurrogást, hogy az is egyszer működik, egyszer nem. Aztán félre raktam a témát a magam részéről, és azóta nem foglalkoztam vele.
-
coco2
őstag
Köszönöm a tippeket mindenkinek, de a jelek szerint kommunikációs hibát véthettem, amikor nem hangsúlyoztam ki eléggé, hogy az a form egy login form, és a submit-nak újra _kell_ töltenie az oldalt. Van pár login paraméter, azokat raknám inkább post paraméterbe az oldal újratöltéshez, ahogy form submit-nál is volt. De az oldalnak újra kell töltenie (index page helyett application page kell login után, de csak utána).
Form submit gomb-on nem lehet képet cserélni. A submit elemet lehet image-re lecserélni. De akkor meg nincs gombnyomás anim. Ezért ne engem szidjatok, a html5-be a halom marhaság belefért, de egy normális form submit a jelek szerint meghaladta a tervezők képzelőerejét. Vagy csak simán sza*tak rá, nem tudom.
Xhr-ben el tudom kérni az új html-t stringben, igaz. Azt tudom háttérben intézni. Viszont akkor meg azzal lesz egy olyan problémám, hogyan cserélem le a megjelenített oldalt (az oldal egészét) egy változóban lévő stringre? Ilyet még nem csináltam. Lehet egyáltalán?
-
coco2
őstag
válasz
Silεncε #8680 üzenetére
Mert természetesen megtartanám az eredeti funkcionalitást. A <form> submit esemény lapot tölt újra.
Csúnya volt az eredeti gomb a form submit-hoz, lecseréltem image-re (a form elem bármi image-et is elfogad submit elemként). Viszont így nincs gombmegnyomás anim, ami bénán néz ki. Azért akarok nyomógombot.
Viszont akkor meg form submit nem lesz
Szóval marad a window.location.assign(). De ehhez meg POST paramétert adni nem tudok.
GET paramétert tuti adni tudok hozzá, azt megnéztem. De ha tudok POST paramétereket adni hozzá valahogyan, jobban nézne ki, hogy a megjelenített oldal címbe nem kerülnek bele a get paraméterek. Nem mintha jelenleg túl sok lenne, de akkor is randa
-
coco2
őstag
Jelenleg van egy <form> a weblapon, submit post-al küldi az adatokat. Leszedném a form-ot a lapról, és submit helyett button onclick-et használnék. Azon gondolkodom, hogy a location-el tudok-e post paramétereket küldeni (hogy a szerver oldal ugyan az maradhasson), vagy muszáj lesz a post-ot get-re cserélnem? A location-re post támogatást eddig nem találtam. Ha véletlenül van rá valami trükk, felvilágosításnak örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
polymorphin #8668 üzenetére
>?
??
-
coco2
őstag
válasz
polymorphin #8660 üzenetére
Ugy lehet felkesziteni hogy nem irsz egy sor JS kodot sem
Azt nem különösebben nagy ügy elintézni, hogy legyen nagyon kevés számú legfelső szintű div, azokon alapból display: none, és az js-ből legyen átállítva block / inline vagy akármire. Ha js nem fut, nem fog látszani semmi, csak egy üzenet, hogy kedves felhasználó, leszel szíves engedélyezni a js-t.
De különben csatlakoznék azokhoz, akik tojnak rá. Aki letiltja a js-t, csak ignore, és nem foglalkozni vele, mi lesz az oldallal. Aki egy hulladék vacakot akar böngészőnek hívni, had büfögjön, amit csak akar, de ha az oldalt is akarja, lesz szíves letölteni egy böngészőt - chrome.
Én például bele írtam a user guide-ba, hogy figyi felhasználó, nincs itt semmi ördöngösség, de ha valami mégsem megy, légyszi töltsd le ezt a böngészőt, és oda adtam egy chrome linket.
-
coco2
őstag
válasz
Silεncε #8650 üzenetére
A #8640-et megtaláltam. Feltételezem, arról van szó.
Amit a #8649-ben írtam, arra vonatkozó célzás, hogy találkoztam már ügyfél igénnyel, amikor valaki nagy sebbel-lobbal nekiállt nagyon tutit alkotni, és akkor derült ki, igazából fogalma sincs, hogy mit akar, vagy hogy egyáltalán mire hasonlítson? A #8646 + #8647 kísértetiesen arra hajaz.
De ha nagyon félre értettem volna valamit, gondolom, majd felvilágosítasz.
-
coco2
őstag
Ne vegyél rá mérget, hogy az ugyan az az tényleg ugyan az. Website-on ugyan azt a path-ot használod file behívásra, épp csak egy régebbi file verziót raktál oda, máris kész a "nem ugyan az" esete. Mikrokód-hibás-ez-a-vacak-CPU-filozofálás helyett már rég teleszórhattad volna az egész kódot console.log()-al orrvérzésig, és első nekifutásra kiderülne, mi sikerül félre.
-
coco2
őstag
Ahogy @martonx említette, az ilyesmivel már mindenki maga szenved. Valami elírás lesz.
Az írás áll abból, hogy ráhívsz a local storage függvényre kulcs és adat párossal. Azokat logba tudod dobni. Debug jelleggel beraksz oda azonnal egy visszaolvasást is. Ha nem egyezik a kimenet a bemenettel, akkor elírtad a függvény nevet
Ha egyezik, de a bemenet nem stimmel, akkor a programot írtad el.
-
-
coco2
őstag
Kérdés
display: none / block
-hoz,visibility: hidden / visible
-t használni helyette fog felvetni problémákat?@Silεncε:
Köszönöm a tippet. Ezeken a marketing vicceken én folyton elámulok -
coco2
őstag
Az upstream szerver irányú kapcsolat. Hogy mit nevezel serverless-nek egy webes alkalmazás esetében, ahol létezik upstream, na azon kicsit vakarom a buksit. Valami zavart érzek az erőben
Minimum egy tracker biztosan kell, és az már szerver. A "POST" tipikusan szerver irányba küldött http kérés, és nem csak dotnetc kiváltság. Js esetében xhr van kommunikációra, és abszolút alkalmas post kérések küldésére. A react meg signalr nem az én világom, abban talán a többiek segítenek.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8586 üzenetére
A "php" a javascript szerver oldali párja.
Az udemy most 20 usd per hónap. A skillshare 19 usd per hónap, és 99 per év.
Az önképzés egy vicces játék. Megosztanék róla egy személyes észrevételt. Szó sincs róla, hogy lehetetlen lenne tanulni, de vannak, akiknek túl nehéz a fejük az absztrakt tanuláshoz. Túl sok türelem kell túl sok részletet belegyömöszölni a buksiba. Nem mindenkinek fér bele. Meg aztán, a tanulás nem csak pénzbe kerül, hanem emberéletbe is. Megy vele az idő és a figyelem. Az idő alatt nem nagyon fér el mellette semmi más. Amikor azt a népek felfogják, átlag hátra arc, és futááááás
Utólag hencegnek mindenféle marhasággal. Onnét lehet tudni, hogy nagyon pofára estek. Kompenzálódás nélkül ki sem bírják. És arra aztán tényleg menni tud a pénz. Az az after math, nem a tudás özöne. Körbenézel a világban, te tényleg bölcs embereket látsz mindenütt? Vagy marhaságokkal hencegő idiótákat? Vagy esetleg csukott szemmel élsz?
De ha tényleg érdekel a tanulás, nosza, vágj bele.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8583 üzenetére
Hát ilyesmihez legalább php kellene. Ha dotnetezni nem is akarsz (azt még meg tudom érteni), de a php ugyanúgy script, és nem rakéta tudomány. Szöveg file olvasás, sortördelés, első két oszlop index, maradék adat, arra menjen base64, eredményt sorrend helyesen json-be küldöd. Aztán még második körben értelmezni kell. Nem lesz kevés munka, de 18k gbp-be azért nem kellene kerüljön. Szerintem század annyiért is lesz jelentkeződ. Vagy rászánod te az idődet, ha tényleg olyan fontos az a családfa stuff. Vagy simán leírod a "veszteséget". 300 user még nem a világ vége kidobni, és gedcom helyett normális db-vel indítani újra az alkalmazást. "Sajnos hekker támadás történt és töröltek mindent".
-
coco2
őstag
Használja valaki napi szinten webes facebook login-ra a facebook-os js sdk-t?
A folyamat eltérései érdekelnének a custom web login flow-tól. Emennek a részleteit ismerem, amazt nem. Ha valaki annak a részleteiről is képben van, egy jelzést had kérjek. Pár kérdésem lenne priviben.
Köszönöm
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8562 üzenetére
Akkor bizonyára vicces hírek lesz neked, hogy ráadásul semmi-közeli győzelemre számíthatsz. Az a gedcom vagy mi a szösz sosem terjedt el, azért van zéró supportja. Egy mezei json normálisabb formátum családi kapcsolatokat leírni. Családi gráfokhoz pedig nem kapsz jobb supportot, mint amit magad is összerakhatsz. Ha valami file-ban nagy méretű anyagod van, arra az eredeti gyártótól érdemes keresni egyszeri konvertáláshoz támogatást, és aztán maradni a json-nál.
-
coco2
őstag
Az alert()-nek annyi a lényege a hibaüzeneten túl, hogy megállítja a js végrehajtást. Ha arra nincs szükséged, nem az alert()-et kellene használni. Persze Z indexen külön ablakot dobni fel kb 200x lesz bonyolultabb, az alert() meg csak egyetlen sor, de akkor sem kellene elcsábulni. Le kell nyelni a békát és leszkriptelni, amit szeretnél. Bocsi a rossz hírekért
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8548 üzenetére
Tipikus adat feldolgozó programok működtek úgy, hogy konzolra beírtad <program_név> <első_paraméteren_input> <második_paraméteren_output>, és a bemeneti adatokból előállította a kimeneti adatokat. Aztán fejlődtek az elvárások, és most már működést szabályozó kapcsolókat is beírsz paraméterként, sőt a be és kimenet is az egyik kapcsolóhoz tartozó paraméter. De fentebb a "parse-gedcom input.ged output.json"-ban szerintem elég alaposan felismerhető a hagyományos szerkezet.
Ha node js-ről sose hallottál még, azért én nem foglak összeszidni. Ha ezután sem akarsz róla hallani sosem, még azért sem foglak összeszidni. De hogy elejét vegyem a hitvitáknak, nem reklámozom túl a saját véleményemet, miszerint a javascript-et böngészőre korlátozott script nyelvnek találták ki, és azon túl a világon semmire sem jó. Mert mindez csak privát vélemény, és ugye itt nem állunk neki hitvitatkozni
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8544 üzenetére
ad1-hez linux esetében http://www.linfo.org/path_env_var.html
(viszont angolra szükséged lesz hozzá)ad2-höz: gyaníthatóan a konzolra írod be. Bár nem követtem az egész beszélgetést. Az "input" bemenetet jelent az "output" pedig kimenetet. Jellemzően egy feldolgozás során bemenetből gyártasz kimenetet.
-
coco2
őstag
Ha elindul egy css animáció (például mert css class csere elindította), kapok arról valami callback-en visszajelzést, hogy mikor végzett? Vagy külön timeren fel kell jegyeznem és magamnak mérni az időt?
-
coco2
őstag
Animációhoz szeretnék segítséget / tanácsot kérni.
Van egy div, és van kettő kép (image erőforrás memóriaváltozóban). Egyszerre csak az egyik fér bele. Animációval cserélném őket (tipikusan gombnyomás, pld). A problémám az animációs folyamat kivitelezésével van.
Tudok olyat csinálni, hogy z-index-en egymás fölé pakolom őket, és javascript időzítőn opacity átprogramozásával cserélem le a képet (a látványt). Aki látott már ilyet a gyakorlatban, valami tippet had kérjek, esztétikailag mennyire megszokható / elfogadható? Esetleg idegesítő vagy olyasmi?
Kotorásztam képet div-ből ki/becsúsztatós példák után, de nem sikerült egyszerű példát lelnem, ami tisztán mutatja a húst a levesben és nem framework-öket hajigál egymásra számolatlanul. Ha valaki tud normális tan-példáról, egy linknek örülnék. A csúsztatós példáknak van annyi előnyük, hogy a mobil világ már bevezette, a világ hozzászokott. Hogy esetleg a jelen gyakorlat elavultnak tekinti-e, arról nem vagyok képben. Tanácsnak örülnék.
A tippeket előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Van valahol szabálygyűjtemény arról, hogy a javascript mikor konvertál automatikusan változó típust (pld numeric/string/boolean) ? Böngésző motoros js a kérdés, ha eltérő szabályok lennének.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8464 üzenetére
Mondjuk azért töltenéd fel, hogy tesztelni tudj. Ha helyi könyvtárban össze is barkácsolsz valamit, utána felrakod szerverre, és azt fogod tapasztalni, se kép, se hang, semmi. Úgy szokott kinézni az elérési utak problémája. Neked nem csak annyi van a nyakadban, hogy helyi mappából működjön valami, hanem még a szerverbeállítás ezernyi nyűge is. Ha el nem kezdesz hozzáedződni, nagyon hideg zuhany lesz utólag.
Hobby webszervert win10-hez találsz pld itt: https://www.wampserver.com/en/
-
coco2
őstag
Idegesítő dolog, amibe js alatt folyton belefutok: json-ban érkezik változó php alól numeric 30 -> lesz belőle "30", js alatt i1-be bekerül, de nem numerikusan, hanem stringesen, aztán i1+=5; csinál belőle "305"-öt. Van valami általános módja megmondani a js-nek, hogy legyen szíves egy változót kizárólag numerikus változóként kezelni? Vagy a window.parseInt(i1,10) az egyetlen, amit tehetek?
-
coco2
őstag
válasz
sztanozs #8453 üzenetére
Itt valami félreértés volt, én mezei local stringet ollóztam, json, xhr meg hasonlókat belekeverni ilyet nem tudom hol írtam. Ha számít bármit, a stringet a php innerHTML-be írta bele alapból, arra gyártottam nagyítóüveg effektet loading indikátornak (tudom, béna, viszont böngészőkompatibilis
). A javaslatot elfogadtam, daraboltam, ragasztottam, probléma megoldódott.
-
coco2
őstag
Stringet kellene megollóznom. Kivágnom pld 20 karakter hosszú stringből a 10.-edik karaktert, és stringet illesztenem a helyébe. A pozíciót nem tudom egyedi string minta alapján meghatározni. Karakter pozícióm van helyette. Néztem a string replace-t, de az nem pont ilyesmire van kitalálva. Mit szokás használni rá?
-
coco2
őstag
Milyen környezetben fut a javascripted? Mi a vm ami futtatja?
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8433 üzenetére
Akkor két külön problémád van. Az egyik a szerver oldali file letöltése, a másik a json parsing.
-
coco2
őstag
válasz
Silεncε #8426 üzenetére
Ennek alapján még nem kellene baj legyen.
Van egy parent div, azt z-index 0-n tartom. Azon belul vannak a rétegek egymás alatt fölött ugyan annak a parent div-nek a kontextusában. Azok között már nincs alá/fölé rendelés, egyenrangúak. Elvileg.
Azt látom, hogy a főciklus végén kidobom konzol logba egy adott div-hez tartozó z index-et, folyamatosan 1-et lát a javascript, de 5-öt a dev tools (bármikor megállítom, 5-öt ír vissza). Ha a megjelenítés lehet is trükkös, az a változó egy számszerűsített érték. Az hogy térhet el annyira? Kb olyasminek tűnik, mintha a z-index read-only lenne, és hiába írom át a zIndex-et, az nincsen hatással a z-index-re. A linkelt blog ilyesmire nem tér ki
-
coco2
őstag
Z-index hibanyomozásnak van valami trükkje, amit kezdőként jó lenne tudnom? Nyomozok egy layer problémát, és nem tudom, mit nem veszek észre.
A dom úgy néz ki, hogy réteg szerint vannak rendezve div-ek egymáson. A rétegek sorrendjét időnként megváltoztatom js-ből. Van egy olyan hibám, hogy mást látok megjelenítve, mint aminek lennie kellene az átírt értékek szerint.
Futó kódot megállítok (desktop chrome, dev tools), az elements tabot szétnyitogatom, jobb oldalt arra a div-re kiír z-index 5-öt. A html-ben inline css-t használok, az állítja be 5-re. Lehetséges lenne, hogy ott az eredeti forrást látom, és nem az aktuális értéket? Js-ből ugyanis átírtam 1-re. Üzenetben (console.log) visszajelzésem van róla, hogy az értéke 1. De a dev tools akkor is 5-öt jelez vissza róla. És a megjelenített kép szerint is 5 az értéke.
Külön gyártottam egy önálló példát, abban a z-index átállítás működik js-ből, mint a kisangyal ( https://jsfiddle.net/fLxkv6q3/ ). Sajnos ugyan ez az éles verzióba bepakolva nem működik. Szóval nem értem.
Hogyan szokás ilyesmi glitch-et nyomozni?
-
coco2
őstag
Attól függ, milyen stack-et használsz. Amíg bitgépekkel gpio-zól, meg elég egy uart, azzal el lehet szórakozni asm-ben. Nem vagyok én ellene a gyakorlatnak. Ha nagyon az a kedvenced, játszadozz fpga-kkal is. Abban a környezetben aztán lehet bármit órajel élváltásonként számolni. Még hogy asm? Az már egy egész processzor! Azt a kényelmesen dőzsölős mindenségit..
Viszont ha tovább lépsz az uart-ról usb vagy ethernet felé, akkor az asm kispolcra fog kerülni. Asm programok egészében a 4 kb-ot nem szokták átlépni. A 8 kbyte asm-ben már nagyon sok. Usb és ethernet stack önmagukban 30-30 kbyte-ok. Csak egy példa volt.
-
coco2
őstag
A dolgok természetét kellene megérteni és észben tartani. Minden, ami böngésző weblapon fut, még a file rendszertől is el van tiltva. Külön böngésző libek vannak arra, hogy ilyen 5 megabyte-nyi területet megkaphass automatizálásra, amikor terabyte-os tárhelyek vannak a mai világban. Minden máshoz egyesével felhasználói engedély kell. És akkor te elektronikai erőforrást akartál elérni? Pluginnal meg lehetne éppen csinálni, ha a google nem akarná a chrome os-ét erőszakolni. Így ugyanis még a plugin sem járható út. Keresztbe tesznek azoknak a projecteknek a legkülönfélébb módokon. Azért nincsen belőlük.
Pic-en igazán áttérhetsz C fordítóra, amíg legacy vonalon maradsz. Csak az X fordító borzalmas, de például a c32 még normális volt. A 8 bites pic-ekkel vacakolni szerintem csak extreme low power vonalon van értelme, minden máshoz ott vannak a 32mx-ek. Ha dip foglalatos kell breadboardba, van 32mx1,2 családokból dip foglalatos is. És akkor nem kell órajeleket számolgatni, mert van bőven
Drágának sem nagyon mondanám őket, ilyen ezres környékén vannak. A 8 bitesen sem sokkal olcsóbbak, azok is 400-tól kezdődnek, és kb semmire sem jó utólag a kód, amit kiteszteltél. A 32mx-ekkel legalább hordozható és újrafelhasználható kódod lesz. Persze ahogy érzed.
-
coco2
őstag
@martonx már leírta előttem, ha a javascript-et .exe-re fordítod, hozzáférsz minden rendszer szolgáltatáshoz, mint bármelyik bináris program.
A linkelt libed chrome book-on fut. Az egy amolyan eeepc koncepció chrome os-el, és szintén a design-error-ok mérföldköve. Asszem egy pamkutya paródiában hallottam "hogy hol is van az alsó határ, engem mindig elámít". Vagy Majka volt? Most nem emlékszem biztosan.
Ami a 20 "munkaórát" illeti, nem biztos, hogy értem. Az ilyesmi nem céges komolyságú, hanem hobby.
Ami a 20 órányi hobby-ra szánt idődet illeti, azt most szépen elereszted. Nem szorongatod. Nem sajnálod. Ha nagyon akarod, integess neki egy piros pöttyös zsebkendővel. Lazán, és könnyedén. És készülj rá, hogy másik 200-at is el fogsz még ereszteni, ha nagyon makacs vagy megérteni, hogy az arduinos webprojectekkel egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő pofont sikerült megtalálnod. Ami tech stack-et végül felépítesz majd, azt a tanácsot tapasztalatból adtam. Persze hobbyból nem tilos az utólagos statisztika tapasztalata ellen hadakozni. Kellemes szórakozást hozzá.
-
coco2
őstag
Azokkal a kísérleti cuccokkal alaposan meg fog gyűlni a bajod. Remélem, erős idegeid vannak. Akkora design-error az összes olyan cucc, hogy nem a semmiért nem terjednek a gyakorlatban. Ha épp csak begolyózni nem akarsz, ágyúval kell lőni a verebet. Az uart fölé kell egy nt service, amellé egy db szerver, afölé egy webszerver, a webszerverre egy megírt xhr api. És utána tud neked a mikrovezérlős cucc javascript-ben erőforrás lenni.
Az utólagos statisztika azt mondja, hogy 200 emberből - hasonló ötletekkel, mint a tiéd - legalább 199 úgy döntött, inkább leül, és megvárja, míg elmúlik.
-
coco2
őstag
Desktop chrome, szivat a cache
Betöltöm az oldalt, forrásként bele van illesztve js file is. Nézem dev tools-al a js forrást, hát az a kód valami régi verzió. Szerver filesystem nálam fel van csatolva. Notepaddal belenézek, a szerveren a friss kód van. Böngészőben nyomogatom az f5-öt, chrome dev tools frissíti a tartalmat - ugyan úgy a régi kódot látom ott.
Ezmiez? És mit tudok tenni vele
-
-
coco2
őstag
Google chrome, desktop, leguccsó verzió, localStorage kérdésbe ütköztem:
A local storage-nek egy vadiúj domain esetén nem kellene üresnek lennie?
Az alkalmazásom init-je arra számított, és csak log-ból látom, hogy kitörölt egy kulcsot, amin nem alkalmazás-specifikus adatot talált. Utólag csak a kulcs nevét látom ("
NavigationWidth
") az egykori tartalmat nem. Most belenéztem chrome dev tools-al a domain-hez tartozó local storage-ba, és ott egy ilyen kulcs: "Console
", tartalom:AlwaysExpand: false
CurrentQuery: true
DarkTheme: false
EnterExecutes: false
GroupQueries: false
Height: 92
Mode: "collapse"
Order: "asc"
OrderBy: "exec"
StartHistory: false
Na ez sem az enyém. És nem találtam erről doksit. Mi a hócipő ez? A világon semmi framework nincs a webcuccban. Még jquery sem. Direkt teljesen üres. Azokat a kulcsokat maximum valami plugin rakhatta oda, vagy a chrome. A chrome saját maga használja a local storage-et?
Valami tapasztalatnak / blog url-nek örülnék.
-
coco2
őstag
válasz
Prog-Szerv #8345 üzenetére
Próbáltad már értelmezni azt a hibaüzenetet? Valami egy gyűjteményt használna, ami nincs ott. Talán db hiba php oldalon, nem tudom. Ha nem lehetetlen kibogarászni azt a forrást, kotord fel a hibás részletet. Amit bekoppantottál, nem hivatkozik hosszúságra.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8318 üzenetére
Na tanuljuk azokat az alapokat még egy kicsit: precizitás.
Ha az a kérdés, milyen környezetben futtatod, és mondjuk egy google chrome-ot használsz, akkor leírod, hogy google chrome, megnézed a névjegynél az adatot, hogy "Version 89.0.4389.82 (Official Build) (64-bit)", és linket dobsz rá, honnét töltötted le, pld: Innét tölthető le.
Ha az a kérdés, mi a forrás egészben, és mondjuk egy weblapba írod be a cuccot, úgy futtatod, akkor vagy a'la sparta ilyesmit koppantasz be:
<!DOCTYPE html><html><body><script>
valtozo= 23;
alert(valtozo);
</script></body></html>
Vagy a népek mostanában favorizálják a jsfiddle-t, és akkor linket dobsz rá.Ha nem így csinálod, nem lesz ismételhető és ellenőrizhető, miről beszélsz.
Fuss neki újra.
És még valami:
Azért mert lenézel, azzal nem tanítasz.
Itt valami hatalmas nagy tévedés történt. Mi nem azért vagyunk itt, hogy tanítsunk. Ha tanulni akarsz, és csak egy kicsi segítség kell hozzá, amit egyszerűen, könnyen, és nagyon kevés erőfeszítéssel - ami belefér a grátisz kategóriába - meg lehet neked adni, akkor _talán_ kapsz segítséget. De ez nem tanóra, te nem az iskolában vagy, nekünk nem kötelességünk tanítani. Az olyasmi fizetésköteles szolgáltatás. Érted?
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8307 üzenetére
Minden betölt első töltéskor. Amit figyelmen kívül hagytál, az a betöltés sorfolytonos rendjének és következményeinek a hatása. Ha az a változó a sciptben előrébb már szerepelt bal oldalon, akkor van értéke. Ha nem, akkor nincs.
Ez itt null érték hibára fut:
alert(valtozo);
valtozo= 23;
Ez itt kiírja, hogy 23:
valtozo= 23;
alert(valtozo);
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8305 üzenetére
Nem sikerült elmagyaráznod.
amikor megnyitsz egy oldalt a böngészőben akkor betölt az oldal.
No, ekkor még nincs meg a változó.A javascript nem program, hanem script. Ahogy tölt az oldal sorfolytonos karakterekkel, úgy jön létre folyamatosan. Szóval az állításod false.
De ha az oldalon pl megnyomok egy gombot, akkor már megvan.
Ha akarod, létrehozhatsz egy változót gombnyomásra is.
De nekekm már a betöltéskor kellene a változó.
Hiszen írtam. Php scripttel amit írsz ki, a html-el együtt létrejön a script.
Olvasgatni kellene a francos piros könyvet.
-
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8295 üzenetére
Jössz itt a téglákkal, meg hogy alapozás, aztán minden csak elavult, rohannál előre eszetlenül, és nyafogsz, hogy nem érted
Akarsz egy alapozót? Tessék: Antikvár könyv - A Világháló lehetőségei - 2001
Az ott alapozó. Azt kellene elsőként elolvasni. Elejétől a végéig minden egyes oldalt. 520 oldalt egyesével. (Ott ér véget a még hasznos függelék.) És ha elavult, hát akkor elavult, de akkor is azt kellene elolvasni.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #8288 üzenetére
A pokol kapuján dörömbölsz éppen. Egészen biztos vagy benne?
Úgy kezdődik, hogy számodra teljesen értelmetlen példákat fogsz gyakorolni.
Attól függően, hogy mennyi tehetséged van absztrakt részletek megfigyelésére, korlátos, hogy mit tudsz megtanulni, és milyen sebességgel. Valakinek 1-2 példát megmutat a tankönyv, és megértette. Valaki a 100. után sem érti. Egyszer csak elszakad a cérna, és hagytad a fenébe - az a gyakorlati korlátod.
Jó szerencsét.
-
coco2
őstag
Van egy még viccesebb lehetőség, csak az extra kódolás. Z indexben legfelülre kiraksz egy cudar nagy div-et beállított háttér színnel (akár fehér akár fekete). Html-ből csinálod, nem kell hozzá script akasztani a betöltést. Töltés közben bármi is kerül ki nem nagyon fog látszani semmi, mert takarva lesz. Én a magam részéről a fehér színt választanám, mert az az alapértelmezett, míg tölt a böngésző (leszámítva mobil platformon, ahol fekete az alapszín). Onload-on elintézed, amit kell, aztán a takaró div-et átrakod display none-re. És hirtelen oda került a kész eredmény egyben.
-
coco2
őstag
Class kellene annak a div-nek, és a class-ra írni a css-t, nem az id-ra. Aztán lesz ilyen lehetőség: How can I change an element's class with JavaScript?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #8269 üzenetére
ES5-re nem kell fordítani, alapból úgy írtam. Nincs semmi kliens extra érintve (jquery sincs pld), móricka-egyszerűen építkeztem. Ha behúzzak bármi extrát, gyanítom, az önmagában +kbyte. Most 41 a kbyte számláló vége, és "buta" minifyer abból csinált 18-at. Ha behúzzak egy keretet abból esetleg 9-et csinálni, 9-et nyertem, de a keret +30, hogyan jön ki a matek?
Jelenleg egy szem js állapotgép halmazom van kliens oldalon ilyen hosszú nevekkel mint:
ksr.localstorage_state_machine.process_incoming_remove
és társaik. Fejlesztéshez így célszerűbb, de futtatáshoz elég lennek.l.p
és hasonlók. Jó pár kbyte lenne megspórolható csak ismert struktúra útvonalon a forrás saját hivatkozási neveit átírni.Ha mást nem, írok rá saját programot ismert stringeket 1:1 lecserélni, és adok neki listát, mit mire cseréljen. Megadom a rövid neveket én magam. Épp csak furcsa, hogy ne létezne már automata tool ilyesmire? Ha létezik, nem szándékoztam én a kereket újra feltalálni.
-
coco2
őstag
JScompress le tudta szedni a 41kb scriptet 18 kb-ig. Ahogy elnézem a végeredményt, még benne vannak a cefet hosszú objektum nevek, amik simán lecserélhetőek lennének. Van valami paraméterezhetőbb verzió belőle valahol, aminek megmondhatom, hogy eridjen nyugodtan mélyebbre is az objektum struktúrában, és cserélgessen ott is rövidebbekre?
-
coco2
őstag
Pontosvessző szintaktikai kérdésen vakarom a buksit. Példák:
var o1= {};
o1.x1= function() { return 3; }
o1.x1= function() { return 3 };
o1.x1= function() { return 3; };
Mi az előírt, és mi a megengedhető szintaktika a 3 közül ?Időnként kiröhögöm magam, amilyen kezdő vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest