-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Igen, instant világ, instant 'elvárások'. És igen, türelmetlen voltam, vagyok - de amiatt is, mert ez képgaléria dolog ezer éves történet már és nem értem, hogy miért kell még ma is szarakodni vele, igenis számítanék rá hogy van egy jó leírás, rávezetés, kód, stb erre.
Sejtettem hogy a kutakodás marad.. Ha oda (nem) jutok akkor Bzozo-nál jelentkezem, köszönöm a felajánlást!
Nézd a falfestés is ezeréves történet, mégis vannak erre szakosodott emberek. És azért a webfejlesztés jóval bonyolultabb dolog, mint a falfestés...
Ez egy fórum. A jellegéből fakadóan egészen konkrét apró elakadásoknál tudunk segíteni, pláne annak, akinek már van valami alap tudása.
De ilyen általános kérdésre, mint hogy nem értek hozzá, de légyszi segítsetek már ingyen berakni egy képgalériát a weboldalamra (de vajon konkrétan milyen weboldalról, milyen keretrendszer, milyen programnyelven, hol van hostolva, milyen a frontend, milyen frontend keretrendszer van használva stb...) ja és tegnapra kellene, mert unom már, hogy mennyi ideje szarakodok vele, na hát az ilyen kérdésekkel őszintén nem tudunk mást kezdeni, mint sok sikert kívánni hozzá, vagy valaki felajánlja, hogy jó pénzért ránéz.
Esetedben a második megtörtént, szóval azért nem volt hiábavaló, hogy írtál ide. -
Mr. Y
őstag
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...

Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
Tudod az a baj a magad fajta próbálkozókkal, hogy ha nem kap elsőre kész megoldást, már degradál mindenkit. Itt ebben a csoportban szerintem az aktív résztvevők 95%-a képes nulláról megcsinálni amit akarsz. Csak nem érdekünk.
Hogy miért? Mert arra törekszünk, hogy rávezessük a megoldásra azokat, akik szeretnék megcsinálni a maguk programjait, de elakadtak.
Nem azért vagyunk itt, hogy telibe mindenkinek megcsináljunk mindent amit benyögnek ide.Ezt kéne megérteni!
-
Bzozoo
tag
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...

Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
Mi pontosan a probléma a kész megoldásokkal?
Nem írtál semmit arról, hogy pontosan hol és mi nem megy.
Tedd fel a gitre a kódbázisodat, aztán hívj meg contributornak a repo-ba.
Csokit nem eszem, alkoholt nem iszom diétás okokból, de majd kitalálunk valamit. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Nem vagyok javascripthez értő...
Egy egyszerűnek tűnő képnézegető funkciót szeretnék egy HTML + CSS weboldalra tenni. Kezdésnek találtam egy stílusos 'alapot' ami egy HTML + CSS és szépen megjeleníti a képeket kisebb méretben, galériaszerűen, több oszlopban és sorban.Az a funkció kellene ehhez, hogy amikor egy képre külön rákattintunk akkor az nagyobb méretben megjelenjen, valamint kerüljön rá : következő - előző - vissza gomb, hogy lapozgatni lehessen a képek között, illetve a vissza gombra térjen vissza a galériához (itt gondolom lehetne egy sima fotogaleria.html oldal hívás is)
Nekiálltam 'megoldani' mindenféle verzióban chatgpt-vel, kb 1 órát eltökölve - javascript kódot íratva (úgy is hogy 'natúrban' írjon csak egy ilyen kódot ne használja fel a meglévő html + css-t) ám sehogy sem sikerült megoldani..
Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.Szóval most itt kérnék útbaigazítást hogyan tudnám megvalósítani ezt?
Pedig azt mondják, hogy chatgp a jövő, mi mehetünk haza
-
F1DO
senior tag
Mondjuk ami tetszene - belenézve a filejaiba ez JS frameworkokhoz van, nagyon elaprózott filerendszerrel, meg json okkal, stb... itt pluginok vannak, minden egyes kis biszbaszhoz külön (css és egyéb) fileok, vagy 3 db JS file, html 'márcsak demo mutatóba' sehol - Huhh, hát én 'csak egy ilyen kis átlagos' funkciót szeretnék, nem toronyórát lánccal - azért gondoltam belekódolni..
-
nevemfel
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok javascripthez értő...
Egy egyszerűnek tűnő képnézegető funkciót szeretnék egy HTML + CSS weboldalra tenni. Kezdésnek találtam egy stílusos 'alapot' ami egy HTML + CSS és szépen megjeleníti a képeket kisebb méretben, galériaszerűen, több oszlopban és sorban.Az a funkció kellene ehhez, hogy amikor egy képre külön rákattintunk akkor az nagyobb méretben megjelenjen, valamint kerüljön rá : következő - előző - vissza gomb, hogy lapozgatni lehessen a képek között, illetve a vissza gombra térjen vissza a galériához (itt gondolom lehetne egy sima fotogaleria.html oldal hívás is)
Nekiálltam 'megoldani' mindenféle verzióban chatgpt-vel, kb 1 órát eltökölve - javascript kódot íratva (úgy is hogy 'natúrban' írjon csak egy ilyen kódot ne használja fel a meglévő html + css-t) ám sehogy sem sikerült megoldani..
Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.Szóval most itt kérnék útbaigazítást hogyan tudnám megvalósítani ezt?
Nem egyszerűbb innen, vagy máshonnan kiválogatni valami kész galéria-scriptet?
-
martonx
veterán
Sziasztok,
A múltkor kérdeztem hasonlót, ezúttal pontosítanék:
Meg lehet valósítani Javascript+AJAX-al egy olyan működést, hogy egy weboldal a szöveg (+ esetleg szöveg közbeni kép) tartalmát pl egy txt file-ból, (nem muszáj .txt-nek lennie, de talán ez a legkézenfekvőbb) vagy egy WYSIWYG editorral szerkesztett html-ből töltse be?
A lényeg az lenne, hogy egyszerű módon a weboldal gazdája tudja módosítani a weboldal információit/tartalmát.
Mivel már adott egy HTML+CSS+JQuery plugin-ekkel teletűzdelt, kialakult megjelenéssel, 'design'-al rendelkező oldal, így jó lenne ha nem kellene teljesen átszabni pl PHP-s alapokra.És ha ez megoldható, akkor az AJAX avagy HTML környékén mégis merre induljak el, melyik téma foglalkozik az ilyen file kezeléssel?
Ahogy nézegettem példákat azt találtam, hogy létezik valami FileAPI a legújabb html leírásban. (ami pl itt található: [link]) és részben ezzel oldják meg a filekezelést.
Arra sajnos nincs most idő, hogy hosszasan belemélyedjek az AJAX rejtelmeibe (bár tudom ezt kellene) ezért is próbáltam elsőre, hogy kész példakódokat nézegetek-elemzek, ám nem találtam pontosan ilyen megvalósítást még.Nem megoldható, mindenképpen kell szerver oldali kód legalább a file mentéséhez. Ezt egy szál pár soros PHP file-lal meg tudod oldani. Kiolvasod a kapott request-et, majd ezt fogod és lemented txt-be.
Ahhoz, hogy azt a txt-t a js-ed ajax-al lehívja és kiolvassa, ahhoz tényleg nem kell szerver oldali kód. -
martonx
veterán
Ok. köszi.
Való igaz, csak úgy tudtam (inkább tanultam) hogy ez php-nél 'alap' megoldás. (ott pl session-id szerinti adatátadás egy következő menübe lépve)
Van erre az ajax-os - voltaképp weboldal részek betöltésére valami szemléltető - olvasható példa?
Vagy úgyis nulláról kezdjen neki inkább az ember?keress rá erre, mondjuk gugliban: ajax tutorial
Látatlanban mondom, hogy nézd meg az első 3-at, esetleg a youtube találatok közül is szemezhetsz néhánnyal.Nem kötözködésképpen, de pont PHP-ban nincs olyan, hogy 'alap' megoldás. Maximum van egy módszer, amit nektek tanítottak. De mi ezt alapból honnan tudjuk, hogy nektek mit tanítottak?
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: Azt meg lehet oldani JS-ben, hogy egy weboldal nyitólapjának betöltődése után - aminek egyes részei (pl body, és abban header, footer) egyfajta keretként szolgálva 'megmaradnának' és a többi oldal tartalmát tölteni be az egész oldal újratöltése nélkül? (úgy ahogy ez PHP-ben 'szokás')
Van erre valami Js 'technika' amivel ez megvalósítható?Semmit nem mond az, hogy úgy ahogy ez PHPben szokás. Na mindegy, szerintem az AJAX az a szó amit keresel.
-
spammer
veterán
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: Azt meg lehet oldani JS-ben, hogy egy weboldal nyitólapjának betöltődése után - aminek egyes részei (pl body, és abban header, footer) egyfajta keretként szolgálva 'megmaradnának' és a többi oldal tartalmát tölteni be az egész oldal újratöltése nélkül? (úgy ahogy ez PHP-ben 'szokás')
Van erre valami Js 'technika' amivel ez megvalósítható?Ajax
(nem a focicsapat
) -
Sk8erPeter
nagyúr
Jim-Y jókat írt.
Igazából a kérdésedet sem értem, épp előtted kérdeztek egy Google Maps API-val kapcsolatos dolgot, például a megoldásban szereplő InfoWindow-s módszert a tetszőleges tartalmú buborékkal légy szíves mutasd meg nekem, hogyan csinálnád meg a helyszín kikeresésével, majd a szokásos megosztólinkkel a maps.google.com-on, én is kíváncsi lennék...
-
Jim-Y
veterán
Amit eddig láttál az még a nagyon alapfelhasználás. Ezen felül tudod szinezni a mapot, más háttérszínt tudsz megadni, megszabhatod, hogy mi jelenjen meg a mapon (országutak, főutak, hegyek stb..), heatmepet is tudsz csinálni. Magyarán ki tudod terjeszteni a térkép működését.
Pl amire én használtam: méréseket jelenítettem meg egy saját térképen, minden mérés az értékétől függően más színű ponttal jelent meg a térképen, és egy pontra kattintva egy másik ablakban megjelentek az adatai. A koordinátákat és az adatokat adatbázisból vettem, és volt egy Settings pluszban hozzáadott gomb a térképen amivel a térkép kinézetét lehetett beállítani.
megj: például az apival azt is meg tudod szabni, hogy mi történjen ha a térképre kattintanak, a sima beágyazással ezt sem tudod megcsinálni.
Maga a kérdés is kábé olyan volt, mintha azt kérdezted volna, hogy miben különbözik ha egy weboldal printscreenelt képét küldik el neked, vagy ha magát a weboldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone 14 Plus 128GB eladó! 100% akku, szép állapot, 12 hó garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB eladó! 100% akku, szép állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB eladó! 85% akku, patika, 12 hó gar
- Apple iPhone 14 128GB eladó! 85% akku, használt állapot, 12 hó garancia
- Samsung S24 + ajándék belkin töltő
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia 100% akkumulátor Beszámítás Házhozszállítás
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.