- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
c0p1
tag
Nekem teljesen megfelel ez a telefon. Iphone 12 Pro-ról költöztem át. Nagyon vacakolt a melegedéssel, dadog olykor és az üzemidő se volt már az igazi.
Lehetőségem flagshipet venni meg nem volt ebben az időben és már nem is hajt már ez a flagship hype.
Kerestem egy androidos modellt, mert hiányzott a rendszer is a rugalmasságával.
Androidon nekem volt Xperiám, HTC-m, Galaxy-m, Xiaomim...A Samsung volt az, ami nekem bevált, emiatt mentem neki ennek a telefonnak novemberben. Az égvilágon semmi bajom nincs vele. Nem vagyok poweruser, gamer. Zenét hallgatok, videozom sokat és a kamerát használom sokat és a szerkesztéseket. Erre kell egy megbízható optika és egy stabil vas, ami elviszi a video rendeleréseket.
Eddig sose melegedett úgy, mint pl az iphone, pedig Ghánában alap a 30 fokos párás, meleg idő.
Idáig szuperul dolgozik.
Néztem Nothing Phone 2-t is például, mert a design nagyon tetszik, de a kamera gyenge, és nekem a munkámhoz nagyon szükséges. Előző évi flagship meg nem érdekelt, mert szeretném a szoftveres támogatást élvezni.
A Xiaomi pl nálam pocsék tapasztalat volt, mivel a telefon (Mi9) másfél év után egyszerűen meghalt, se kép se hang, nem beszélve az előre telepített szoftverekkel és állandó reklámokkal. A OnePlus, Vivo és társai nem rosszak, de a kamerák nem az igaziak, ha meg minden a helyén van, jóval többe kerülnek a modelljeik, mint az S23FE.
Magyarul, biztonságra mentem.
Afrikában vannak olyan márkák, mint az Infinix vagy a Techno, de még nem érzem őket elég érettnek arra, hogy benevezzek egy telefonra tőlük (bár az Infinix összecsukható telefonja érdekes és pont ezen az áron adják).
Szerintem az S23FE csomag és ajánlatfüggő, hogy megéri-e. Nekem megérte az afrikai 256GB kiszerelés 230.000 forintért - tok, buds, biztosítás.
Ami nekem nem tetszik, a káva meg a bumburnyák méret, főleg az iphone pro 12 után, de megszoktam már, a tok meg matt, érdes, tehát a telefon se fog csúszkálni ide-oda.
-
c0p1
tag
Nekem teljesen megfelel ez a telefon. Iphone 12 Pro-ról költöztem át. Nagyon vacakolt a melegedéssel, dadog olykor és az üzemidő se volt már az igazi.
Lehetőségem flagshipet venni meg nem volt ebben az időben és már nem is hajt már ez a flagship hype.
Kerestem egy androidos modellt, mert hiányzott a rendszer is a rugalmasságával.
Androidon nekem volt Xperiám, HTC-m, Galaxy-m, Xiaomim...A samsung volt az, ami nekem bevált, emiatt mentem neki ennek a telefonnak novemberben. Az égvilágon semmi bajom nincs vele. Nem vagyok poweruser, gamer. Zenéthallgatok, videozom sokat és a kamerát használom sokat és a szerkesztéseket. Erre kell egy megbízható optika és egy stabil vas, ami elviszi a video rendeleréseket.
Idáig szuperul dolgozik.
Néztem Nothing Phone 2-t is például, mert a design nagyon tetszik, de pl a kamera gyenge, és nekem a munkámhoz nagyon szükséges a jó képesség. Előző évi flagship meg nem érdekelt, mert szeretném a támogatást élvezni szoftveresen. Xiaomi pl nálam pocsék tapasztalat volt, mivel a telefon (Mi9) másfél év után egyszerűen meghalt, se kép se hang, nem beszélve az előre telepített szoftverekkel és állandó reklámokkal. A OnePlus, Vivo és társai nem rosszak, de a kamerák nem az igaziak, ha meg minden a helyén van, jóval többe kerülnek a modelljeik, mint az S23FE.
Afrikában vannak olyan márkák, mint az Infinix vagy a Techno, de még nem érzem őket elég érettnek arra, hogy benevezzek egy telefonra tőlük.
Szerintem az S23FE csomag és ajánlatfüggő, hogy megéri-e. Nekem megérte az afrikai 256GB kiszerelés 230.000 forintért - tok, buds, biztosítás.
Ami nekem nem tetszim, a káva meg a bumburnyák méret, főleg az iphone 12 után, de megszoktam már, a tok meg matt, érdes, tehát a telefon se fog csúszkálni ide-oda.
-
doooo
veterán
Tehát stabilitásban sem, hisz láthatóan megegyezik az átlaguk (az egyik ebben jobb, a másik abban).
Nem kell bemutatni a cikket, az elsők között olvastam el tegnap.
Minden szépen benne van, és az üzemidőn kívül (ott is csak bizonyos esetekben marad el, ez is le van írva) semmiféle valós, átlagember számára kicsit is érzékelhető hátránya nincs az Exynosnak (és a Snapinak sem, mert ugye az is elmarad pár apróságban).Az egyedüli érdkesség az egészben az, hogy az Exynosos Android 14-gyel érkezik, ami nyomán felmerül a kérdés, hogy így akkor egyel több főverziót kap majd? Vagy a Snapis kap majd egyel többet, tekintve, hogy az Android 13-mal jött ki?
-
-
mhydas99
senior tag
Fotok teren az S23FE is boven jo a tesztek alapjan, nem lesz vele bajod. Persze a kepstabilizalas foleg videoknal, a videok es szelfikamwra minosege jobb a sima S23akban. De nem annyival azert. Video azert erezhetoen jobb ott. De ez is teljesen oke. Nekem ugye nincs uh csak a tesztek alapjan irom. Ha a Note 9cel meg vagy elegedve ezzel is meg leszel. Ha 4-5 evre tervezel akkor en azert mar inkabb a sima S23at valasztanam a helyedben ha dragabb is. De az en vagyok.
-
dnelb
veterán
nagy mpx-re gondoltam sry, azt ugye elkezdték növelni, ezzel párhuzamosan csökkenteni a pixel méretet (1.4 µm vs 0.6), f méretnél is már 1.5nél jártunk, azt is felvitték 1.7-1.8ra (kevesebb fény jut be). Így oda jutottak, kevés fényben nagyobb shutter speed kell, magasabb isoval, aztán minden kép mosott, ahol mozog valami
10 képből lesz 1 használható. Feldolgozási idő is hosszabb lett így, nem azt fotozod amit fotókor nyomtál hanem utána +0.3sec állapotot.. Én sokkal jobban szerettem sajnos a 12mpx-es s8 képeit mint most az ultráét.
-
Köszi!
Mondhatnám, hogy a CPU nem érdekel, mivel nem csinálok semmit, amire a Note9 telejsítménye ne lenne elég.
Csakhát ugye SoC-ról beszélünk, és így minden mindennel összefügg...Amit a fotózásról írtál, viszont komolyan elkeserít. Hogy a fenébe engedheti meg egy csúcs innovátor és gyártó a visszalépést.
De azt nem értem, hogy a nagy szenzor miért okoz minőségromlást.
Köszönettel: MaCS
-
dnelb
veterán
a régi oldalon áll egyértelműen, mivel a legnagyobb előrelépés pont a proci váltás adta a 22vs23 viszonylatban.. Jobb akkuido, sebesség, térerő, készenléti merülés..
Azt viszont ne feledd hogy a note9 a mai napig alkalmasabb beltéri gyerek/állat fotókra, erre az összes új S modell az elmúlt 3 évből elég használhatatlan a nagy szenzorok miatt(főleg kevés fényben), mosott szemét képek lesznek..
-
mhydas, Dilikutya, zzola, dnelb!
Nagyon köszönöm!
A videót megnézem.
A helyzet az, hogy immáron öt éve használok egy Note9-et, és tulajdonképpen mindenben elégedett vagyok vele -- egyedül egy szélesebb látószögű kamera hiányzik.
De az akkuideje már nem tart ki egy napig, illetve az USB-csatlakozója is megbízhatatlan -- és nem vagyok biztos abban, hogy megéri kb. 60e forintot belefektetni.
(Megjegyzem, a 9 éves Note4-em is napi használatban van, tehát nem a számok és a hype-ok bűvöletében élek.)A következő telefont is 4-5 évre venném, játszani nem játszom, de sokat fotózom, videózom, mégpedig éjszaka is. Nem az a fajta vagyok, aki kinagyítva keresi a kromatikus aberrációt a sarkokban, sőt, a FHD is elég nekem, de szeretnék a gyerekem számára is értékelhető emlékeket fotografálni.
A 23-asról olvasom mindenhol, hogy jelentős előre lépés a 22-eshez képest -- a 23 FE ezek alapján a lépén régi vagy új oldalán áll-e vajon...
-
zzola
titán
Ez a mobil egy újracsomagolt S22.
Nevetséges, főleg az ára. -
mhydas99
senior tag
Ha beszelsz angolul akkor Flossy csinalt egy tesztet amiben lazan el.ondja a kulonbsegeket. Erosen szubjektiven, ha nem ismerned ot, de eleg regota tesztel telefonokat uh penge benne ne dolj be annak ahogy beszel meg a bortontetkos kezenek. Tudja mi a tema.
Hozzateszem o az amerikai Snapi 8 gen 1 valtozattal tesztelte. Nem megyek bele a lehetseges tererogondokba, durvabb akksimerulesbe most, mert az szubjektiv. Nalam jelen van Exynosszal, sokan masoknal is, megint masok meg nem tapasztalnak ilyesmit. Uh rad van bizva.
A video 2/3-atol mar nem erdekes. Amugy par kulonbseg: S23+ ban jobb a kamera, gyorsabb a toltes (45 vs 25 watt), az akksiido is jobb a snapi miatt, kava vekonyabb, nagyobb fenyereju a kijelzo. Kb.ezek a fontosabbak. Hetkoznapi vagy tobb mint hetkoznapi felhasznalas al erzwd majd a 2 kozt a kulonbseget? Nem! Ha a szamok embere vagy es mindenbol a legjobb kell akkor erzed majd? Igen. -
Az S23 FE ténylegesen miben gyengébb az S23+-nál?
A CPU és a kijelzőméret nem számít.
-
Dilikutya
félisten
válasz
foximaxi248 #95 üzenetére
Értelemszerűen messze nem lehet olyan rossz, különben már rájuk rohadt volna az összes S szériás telefon. Az S23FE-nek ennél nagyobb baja, hogy ez egy butább S22, kicsivel olcsóbban mint az S23. Szolgáltatótól, részletre, ahogy szerintem a többség veszi, kb. 1000Ft/hó különbség van a két telefon között. Egyedül a mérete szól mellette, az S23+ jóval drágább.
-
foximaxi248
csendes újonc
Én sem értem ezt az Exynos utálatot. Állítom, hogy 10-ből 9 ember csak azért szidja, mert olvasta, hogy valami pattanásos tech gyerek is szidta, és ő is menőnek, meg szakértőnek akar tűnni. Nekem érdekes módon, soha semmi gondom nem volt a Galaxy S20-ammal, pedig annak sokkal gyengébb Exynos procija van, mint ezek az újak. Nekem se lagg, se túlmelegedés nem jellemző. A telefon pont annyira melegszik, mint egy iPhone ha meg van hajtva. Sose foglalkoztam ilyen baromságokkal. Talán az akksija valóban kicsit jobban merül, mint a Snapdragonos procis, ezt aláírom, de a napot ez is kihúzza 3 év után is.
-
Dilikutya
félisten
Az Apple a saját hardverre írja a szoftvert, a Google mások hardverére, a többiek meg a Google szoftverét teszik mások hardverére. Ebben van az Apple előnye, kár, hogy androidosként nekem az iOS egy hányadék, köpedelem rossz. Amúgy jó kis telefon lenne, jó a kamera, gyors a rendszer, csak épp agyfaszt kapok tőle, a felülettől, nincs "vissza" gomb, a fájlrendszere egy kretén. Küzdöttem egy ideig, hogy ha csak fájlszinten Total Commabderrel/Intézővel másolok a telóról PC-re, megszakad random a másolás. Végül rájöttem, hogy ott akad ki a rendszer, amikor olyan képet/videót másolok, ami szerkesztve lett utólag, mert a DCIM mappában ott az eredeti is, ezeknél elhasal a másolás, konkrétan újra kell csatlakoztatni a telefont, és csak az eredetit másolni.
-
mhydas99
senior tag
Exynos problemakra visszaterve, hamarosan megjelwnik az S24 szeria, Europaban Exynosszal. Kivetel az Ultra, az regiotol fuggetlenul Snapdragon lesz. Szoval ha a Samsung nem meri az uj Exynosat belerakni az Europai Ultrak a akkor vajon jobb lesz-e a chipsetjuk mint a Snapi? Egymillio dollaros kerdes....
-
doooo
veterán
válasz
janeszgol #86 üzenetére
Lehet, hogy az "AI"/gépi tanulás dologban fogja túlszárnyalni. Teljesítményben aligha (bár igazából teljesen ez sem kizárt, GPU-ban legalábbis már bőven beérte és kicsit le is hagyta a konkurencia az Apple-t).
De azért nem kell túlzásba esni. Erősnek erős lesz; mindig az, olyan sosem volt, mint a Tensorok esetén mondjuk, akkora elmaradás teljesítményben (épp ezért nevetséges, mikor arra fogják azt a lemaradást, hogy "hát a Samsung gyártja", holott érdekes módon sokkal erősebbet is tud gyártani, és szokott is), de várjuk ki a végét. -
janeszgol
félisten
Most az a pletyka kelt szárnyra, hogy az Exynos 2400 túlszárnyalja az Apple A17 Pro-t.
Majd meglátjuk. Mindenesetre a Samsung nagyon magabiztos. Olvassátok el a cikkeket az S24-ről.
-
tixem
addikt
-
mdraco
őstag
válasz
bollokcs80 #75 üzenetére
Javult akkor is, de én 14/6.0 frissítés után tapasztaltam hogy az s22 végre nem melegszik annyira android auto és waze közben. És az akksi teljesítménye is javult valamennyit. Szóval szoftveresen csíszoltak az általam is sokat szidott exynos 2200-on. Most már rendben van
-
DrDobos
őstag
Ma megnyomkodtam a telefont.. ez a káva élőben egy rossz vicc
-
DrDobos
őstag
Mennyiért lehet elhozni/lekuponozni a samsung weboldalán?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
janeszgol #76 üzenetére
A gond inkább az, hogy állandóan variálnak, meg bohóckodnak, pedig látszik, hogy a Snapis szériák sikeresebbek. Ha úgy hasítana nekik mindegyik mint az Apple-nél, nem lenne gond, de így elég felemás a kép.
Arról nem is beszélve, hogy az európai felhasználó nem azt a teljesítményt kapja a pénzéért, mint egy amerikai (vagy fordítva). -
-
janeszgol
félisten
válasz
bollokcs80 #75 üzenetére
Nem tragikus. Nézd, a Samsung (igaz szoftveres bohóckodással, de) élhetővé tette az Exynos 990-et, az Exynos 2100-at is. Az öcsémnek van egy céges S22U-ja, majd elkérem tőle és megnézem milyen.
-
bollokcs80
Korrektor
Ma megfogdostam egy Yettel üzletben, egész pofás kis teló lett, kivitelezésre szebb, mint az S21FE és talán egy leheletnyit nagyobb.
Korábban egyébként azt hiszem azt írta Bone, hogy a 13/5.1 frissítés után egész jó lett az Exynos 2200 az S22 szérián. Egy próbát megérhet....
-
c0p1
tag
Ez kegyetlen!
November 6-án vettem meg Ghánában (itt dolgozom) hivatalos Samsung üzletben.
Átszámítva 232.000 forintot fizettem a 256GB verzióért, mellé pedig kaptam azonnal a Buds FE-t , egy Samsung tokot és egy év Samsung Care kijelzőüveg biztosítást a 2 éves gyári garancia mellé
Tehát kevesebb, mint 200.000-ért ott van a telefon, amihez jönnek az extrák.
Egyszerűen nem értem ezt a 2 hónap csúszást, a hatalmas felárat és az ajándékok kispórolását.
-
mhydas99
senior tag
Akkor jo neked. Mondanam hogy kifogtam egy rossz darabot, de mar volt azervizben es nem talaltak benne hibat plusz tobb ismerosomnek is Samsungja van, igen, ketten kozuluk szallitmanyoznak, napi szinten tobb szaz kilometert vezetnek le S21/22-vel. Ugyanazok a gondjaik mint nekem. Persze ez sem reprezentativ. Csak meg van emlitve hogy letezo problema van az Exynosos Samsungokkal. Valakinek problema, de valakinek nem az.
-
mhydas99
senior tag
A kulonbseg abbol adodik hogy mindenki maskepp hasznalja a telefonjat. Nekem pl. Exynosos S21-em van, 2 honapja volt benne gyari akksicsere. Napi 2szer toltom. Munkaban osszesen 40 percig van a kezemben. En igy hasznalom. Exynos 990-rol nem tudok nyilatkozni meg felesleges is lenne mert mint mondtam mindenkinek mas lesz a velemenye a kulonbozo felhasznalasi modok miatt.
-
mano660
tag
Nem értem ezt a "pálcika" mizériát, mivel pl. a Xiaomi ötpálcikás a Samsung négy pálcikára van osztva. Nem a pálcika számít, a jelerősség dBm, vagy asu jelöléssel.
Volt alkalmam többször összehasonlítani a Samsungot (Exynos), Xiaomi illetve Nokia (mindkettő Qualcomm) jelerősségeket és nem volt számottevő különbség köztük, hol az egyik, hol a másik volt erősebb vagy gyengébb. -
lolal
senior tag
Hát hallod én akárhogy fogdoson az S20 Ultrát de nemigazán akaródznak azok a fránya palcikák 2-t "zuhanni". Ezt a sok baromságot amit itt összehordtok valami félelmetes. Tömeges visszaadási hullámot sem hallottam sose azért amiért itt sírdogáltok, hogy Exynos van benne.
46 #Tixem. Neked valami egyedi problémád lehet, mert jelzem 2db készülék esetében sem tapasztaltam semmi ilyesmit.
Azt elismerem hogy a Qualcomm jobb teljesítményben, de messze túlihegitek ezt a miért ekkora "szar" az exynos kérdést.
Ezzel a "gyenge" Exynos 990 el ami 2020 as tudom tartani Fortniteben médium beállítások mellett stabilan a 60 Fps-t.
Ezzel a gyenge Exynossal másfél napos üzemidő a minimum.
Ezzel a gyenge Exynossal teljesen megvagyok elégedve és semmiben nem érzek hátrányt a Qualcomm megoldásához képest.
Másfelől azért ne csináljjunk már úgy mint ha a Qualcommot pieadesztára kellene emelni.
Van jobb az Exynosnál ?
Van.
Legjobbak közt van?
Abszolut.
Ennyi. -
blueMerle
veterán
Fuh, ez is egy kávakirály
Én nem tudom mi történt a Samsunggal és a kijelzőkkel, de az S21 FE-nek közel sem volt ilyen vastag a fekete káva a képernyő körül.
-
mhydas99
senior tag
Ha az S szerias ismeroseid mar evek ota csak Samsungot hasznalnak akkor nem erzik a kulonbseget. Nem allitottam en sem es szerintem mas sem hogy az Exynos modemjei minden korulmwnyek kozott rosszak. Azt viszont igen, hogy mind a Qualcomm Snapdragon, mind a Kirin es Mediatek veteli erossege raver az Exynosokra. Ahol azok ak meg van jele, sokszor az Exynos 1 palcika vagy annyi sem. Ezen felul ha rateszed a twnyered a twlefon tetwjere akar csak hatulrol ugy fogod meg mar zuhan is 2-t a jelerosseg. Nalam is, sokan masoknal is. Mas telwfonok al ilyen esetben max 1 csikot veszit vagy annyit sem. Persze a Samsungokkal is lehet twlwfonalni boven szinte mindenhol, de ez a terwroproblema es adotornyok folyamatos scannelese is zabalja az akksit.
-
Dilikutya
félisten
Volt Exynos Samsung-om, Galaxy A5 2017. Nekem azzal nem volt gondom, nem volt rosszabb, mint a Snapdragon-os S20FE-m. De ez nem jelent semmit.
-
Bleccs
tag
Na majd megnézzük akkor ezeket is, ha lesz rá lehetőség. De még az is lehet, hogy a referenciám nem jó, mert az i11 sem valami erős térerő oldalon. Annál is volt, hogy random eldobta pl. a budapesti Egér úton, újra kellett indítani. A Moszkva tér melletti Aldiban is rendszeresen eldobja, de legalább már újraindítgatni nem kell, ezt javították. "It just works", aha...
-
adamklark
senior tag
Nekem note 20 van tartalékban (meg most fold 5 aktívan) illetve otthon hagytam egy s8-t és sosem tapasztaltam térerő problémát. Van ugye összehasonlítási alapom (fold 5-t németben vettem snapis) és térerő kb ugyanolyan ha nem rosszabb snapival de ez a német épületek hibája. Melegedni sem melegedett jobban az exynos. Viszont jobban merült az exynos ezt alaírom.
Egyszerűen nem értem miért írnak egyesek ennyire ordenáré módon az exynosról mintha pisztolyt tartanának a fejükhöz, egy vicc az egész.
-
csiki_92
aktív tag
Én is nemrég vettem A54-et, eddig én sem tapasztaltam semmilyen térerőproblémát, pedig ingáztam is az országban, sehol semmi gond. Sőt, ahol lakom az épületben a Vodafone térereje nem a legerősebb, az A54-nek mégis stabilabb a vételi erőssége, mint a korábbi Snapdragonos Redmi Note 9 Pro-mnak volt.
-
Farkas82
tag
Én S8-al szívtam meg nagyon az exynost. Ha elvesztette a térerőt (pl pincében) random nem volt hajlandó visszamenni, csak ha újraindítottam. A munkehelyen (vasbeton kórházépület) volt hogy naponta 3x kellett újraindítani. Vagy pl 5 órás séta a plitvicai tavaknál, 3 újraindítás. Garanciába beküldve: nincs ennek semmi baja. Személyesen sammsung szervízben: ha gyenge térerejű helyen vagyok tegyem át repülő üzemmódba. WTF? Számomra ezért nagyon kiábrándító még mindig hálózati problémákról olvasni, eltelt már néhány gerneráció az s8 óta. +egyszer olvastam egy cikket ahol azon örömködtek hogy milyen klassz hogy az xy sammsungnak (konkrét modelre nem emlékszem, de exynosos volt) van a legalacsonyabb SAR értéke, lehet azért valami benne hogy gyengébben tartják a hálózatot mint a nagy átlag.
-
Bleccs
tag
Vártam ezt a készüléket, de az ára tényleg a sima S23-at közelíti. Ez még nem is lenne akkora probléma, mert az S23-at hajlandó is lennék kifizetni, de az nekem kicsi.
Na meg az Exynos, ettől is félek az itteni kommentek miatt. A barátnőmnek bátorkodtam venni egy A54-et (Exynos 1380), aztán mondom menjünk le anyósékhoz vidékre, nézzük meg a környéken milyen a térerő még 14 napon belül. Még jobb is mint az én i11-em térereje, útközben egyszer nem volt vele probléma, pedig azért átmentünk jó pár kilométernyi senkiföldjén. Wifije szintúgy jobb. Már odáig mentem pár hete, hogy elkezdtem kérdezgetni a Samsung S szériát birtokló ismerőseimet, hogy van-e gond a térerővel. Senki nem panaszkodott.
Most akkor mi az igazság? -
Füleske
addikt
A címkép találó, a Samsung-lány épp rajtad nevet, hogy ilyet vettél.
-
janeszgol
félisten
Akinek kell a nagyobb kijelző, annak jó vásár lehet. A sima S22 is 240k, szóval nem rossz vétel ez. Én az S23-at venném e helyett az tuti fix, de akinek kevés a 6.1 col, annak jó vásár lehet ez az S23 FE.
-
dnelb
veterán
válasz
Donki Hóte #48 üzenetére
Nekem is akkucsere dobott sokat, azóta 7-8h sot laza. 1 nap alatt esélytelen leolni, szintén s21u.
-
lolal
senior tag
Jelenleg 2db S20 Ultrám van. Nem tapasztalok semmi ilyesmit amit írsz. Egykor Galaxy S3,S5, S6 ot is hasznàltam illetve cégesnek S10e -t annó. Exynos volt mindegyik nem volt baj. Melegedni jobban melegszik ez tény, de egy 1-1,5 órás Fortnite menet sem gyújtja fel. Maximum 41 C° vagy vastagabb stand cover tokban 42,5 C° -t mértem rajta. De ismétlem ez intenzív játék után. 5G a vidéken Pásztó és környékén is bejön.
-
Nekem is S21Ultra telefonom van, ha reggel 7 órakor 100%-ra töltve leveszem a töltőről, akkor másnap este 7 óráig (tehát 36 órán keresztül) probléma nélkül megy, este kell csak tápolni
Melóban pedig van használva rendesen, beszélek, emailt írok sokat, szinkronizál folyamatosan. Pesten a Belvárosban az 5G folyamatosan megvan épületen belül is.
Szerintem nálad elhasználódott az akku, azért merül gyorsan, nem az Exynos SOC miatt.
-
róland
veterán
Inkább arról híres régóta a Samsung, ha megcélozza valamilyen téren a világ elsőséget, azt el is éri. (HP is örülhet, hogy profiltisztítás címén nekik adták el a nyomtató üzletágat. Mai napig az egyik legjobb otthoni - már HP néven kapható - lézernyomtató alapja a valamikori Samsung ilyen lézernyomtató.)
-
tixem
addikt
Hulladékozunk, mert az. Falhoz tudnám vágni néha. Ordenáré készenléti fogyasztás, nap végére kuka, hiába 5000-es akku. Folyamatos térerő problémák, 5g torony mellett a lakás és eldobálja a jelet, 4g is félig de van, hogy azt is és percekig edge-en ül a nyomorult. Dupla simmel rémálom. Egy simmel jobb. Sovány vigasz, mivel mindkettőt aktívan használom. Használnám. Állandóan repülős üzemmóddal kell szarozni, akkor egy fél óráig stabil. Utána kezdi újra. Lakott területen kívül gatya. Határon átlépve van, hogy 40km után is a szomszéd ország hálózatán ül, hiába van automatikus keresésen. Folyton manuálisan kell kerestetni vele, olyankor masszívan percekig izzad, mire talál hálózatot. És végig kell nézni, mert ha háttérbe rakom abbahagyja.
Szeretem a Samsung OS-t, a DEX-et, a piac legsokoldalúbb kameraszettjét adják, az S Pen-nel elsőrangú munkaeszköz, kb csak emiatt veszem évek óta a tollas samsungokat, de ezzel az exynos bohóckodással mindig hazavágják a bulit. Eközben anyám Realme 8i-je még a pusztta közepén is stabil 4g-t tud, miközben az enyém küzd az elemekkel. Országhatáron kb 10 másodperc alatt hálózatot vált és egy 50 ezres telefonról beszélünk.A telefon egyik legalapvetőbb fukciója és nem tudják évek óta rendesen megcsinálni. Anno már a Note 8-cal és a Note 9-cel is ugyanezt végigjátszottam. Közben volt HTC 10 meg Mate 9, Oneplus. Azokkal sosem volt ilyen gond.
Az átlag júzer ettől a falnak szalad, viszi vissza garanciába a szerencsétlen, de hiába mert elhajtják. Vesz helyette iphone-t, aztán szidja az androidot, hogy szar. Pedig ha tudná.
-
novinyul
veterán
válasz
LosBlancosRM #43 üzenetére
Az S20FE így jártam
Exynos melóhelyen teljesen off volt, aztán megvettem a Snapis verziót és teljesen más világ volt.
-
LosBlancosRM
őstag
Egy valamit mondj meg nekem. Ki az aki vesz egy Exynosos mondjuk S22-t, majd azt eladja és vesz egy Snapdragonos verziót, majd megpaskolja a vállát, hogy mennyivel jobb a SD? Ráadásul Európában nincs hivatalosan forgalmazva a SD verzió, így még érdekesebb, hogy az átlag user, hogy fogja összehasonlítani.
-
-
klaya86
senior tag
Egyszerű használat közben laggok, mikro laggok. Gyarta üzemidő, térerő problémák. Nem kell ehhez egyáltalán power usernek lenni. Elég a normál használat, hogy a fos exynos hátrányait lássa valaki. Aki nem veszi észre, az maximum azért nem, mert nem használt normális snapdragonos samsungot.
-
lolal
senior tag
Téged se és ezt a sok exynos hatert sem értettem sose. Hulladékoztok itt jobbra balra, de a szűk geek fórum közösségeken kívül senki nem foglalkozik ezzel, mert az átlag user azt sem tudja mi a különbség. De még egy casual gamer sem fogja tudni. Hidd el attól hogy pár tízezer geeknek habzik a szaja, a Samsung jót röhög rajtatok. Véleményem szerint ha nem vagy power user semmi baj az exynossal.
-
Jól látom, hogy nem 3.2-es, hanem csak alap Type-C csatlakozója van, tehát vezetékes DEX nincs benne
Sajna akkor ez nem az én jövendő telefonom
-
kutti
tag
Exynos = Instant hulladék. A Samsung sosem az okosságáról volt híres, és hát most is sikerült tökön szúrniuk magukat.
-
doooo
veterán
Attól függ, hogy a továbbfejlesztett 4nm-en készítik, vagy azon, amin eredetileg is készítették. Bár az egyedi GPU-val, meg az arra való optimalizálással volt a legnagyobb gond, az meg egyrészt megoldódott, másrészt nem függ ilyen értelemben a gyártástechnikától (bár nyilván csak pozitív vonzata lenne, ha új módszerrel gyártanák).
-
mhydas99
senior tag
Korabban olvastam hogy ez az Exynos 2200 nem az az Exynos 2200.....azaz mar reszelgettwk az ujon hardveresen is, igaz minimalisat de elvileg energiahatekonyabb is lett. Talan, de csak talan a modemen is sikerult egy csodaval hataros beavatkozast ejteni. Kivancsi leszek a tesztekre.
-
klaya86
senior tag
Hát én használtam 888as S21fe - t. Terhelés nélkül nem melegedett, de ahogy elkezdtem Codozni, fél óra után forró lett, jött a throttling. Akku idő kuka volt. Emiatt cseréltem le egy gen1-es realme gt2 prora. Ég és föld volt a két proci. Közel sem volt olyan forró, inkább csak meleg. Throttling nulla. Üzemidő meg lazán 7 óra sot/nap. Úgyhogy van összehasonlítási alapom.
-
Farkas82
tag
Én nem értem a samsungot. Nemrég volt lehetőségem összehasonlítani egy s22 térerejét az ezeréves mate 10 prómmal. Ahol a mate stabil 4g tart, megy minden, ott az s22 alig-alig látott 4g-t, folyton 3g-n volt (ami jövőre le lesz kapcsolva) Tényleg ennyire leszarja a térerőkérdés? Azért nem mindenki szöul belvárosában lakik
-
fogselyem
senior tag
Tukon ulve varom a teszt(eket).
-
GreatL
őstag
Akkor az a 54 az új FE?
-
válasz
bollokcs80 #19 üzenetére
Valószínűleg mások a felhasználási szokásaink, nálam az elején is necces volt a teljes nap, frissítéseket követően meg nem is bírta. Elváltunk, pedig alapvetően tetszett.
-
youngboy
senior tag
És vajon jelenleg melyik jobb vétel?
S22 230 körül vagy S23 FE 280 kőrül? -
válasz
bollokcs80 #10 üzenetére
Sajnos a S888 sem sikerült jól köszönhetően a Samsungnak. Az S21 FE üzemideje újkorában sem volt acélos, a frissítésekkel pedig tovább romlott.
Használtam én is egy ideig. -
doooo
veterán
válasz
bollokcs80 #10 üzenetére
Mivel az S21-eknél nem állt fenn efféle különbség az SoC-k között, ilyen szempontból nem volt értelme.
-
DrDobos
őstag
Kíváncsi leszek a proci hogy muzsikal a telefonban majd. Azert a kezdeti problemak az S22 kapcsan is megoldodtak idovel es sok optimalizalassal, nem?
-
bollokcs80
Korrektor
Kicsit magasan indul ez is, mint a 21FE, de ha idővel beesik az ára, jó vétel lehet.
Nekem mondjuk az Exynos miatt nem szimpi, anno a 21FE-t is azért vettem mert végre "rendes" procit kapott.
-
mindhunter
tag
Én nem ezt vettem, hanem az S21 Fe-t, szerintem jobban megéri, meg olcsóbb is
-
smokin
tag
Én csak azt nem értem, hogy az S23ba miért nem lehetett ezt az akksi kapacitást belerakni?
-
válasz
LosBlancosRM #5 üzenetére
Igen, Exynos csak a mazochistáknak.
-
klaya86
senior tag
válasz
vodrosjozsi #1 üzenetére
Azért van egy 50e forintos felár az s23 javára. Illetve akinek kicsi a 6.1-es S23, de az s23+ mondjuk már drága lenne (420e), nekik tökéletes választás árban és méretben az fe. Főleg ha tényleg gen1 van benne. Eddig úgy volt, hogy itthon exynos procis lesz.
-
vodrosjozsi
addikt
Olcsóbb mint tavaly megjelenéskor az s21 fe, de kb ugyanennyiért van s23.
Nem nagyon értem ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest